Orijinalini görmek için tıklayınız : tech turkey bursa
bu akşam hürriyet lavazza cafe de siteden arkadaşlarla muhabbet sohbet için buluşacagız katılmak isteyen olursa 20.30 gibi oradayız
ne işiniz var olum bu havada dıraşrda oturun evinizde :D
dışarde deel olum yarı kapalı mekan
driftboy
23-12-2011, 15:57
Ekşın varmı ekşın :D
yusuf cancan iidi ben sevmedim orayı
dışarde deel olum yarı kapalı mekan
daha beter bi tarafın kapalıda bi tarafın açıkta :D
ahmet can can cartıng oldugundan adamın müsterılerı gelıyor , bız 30 kişi butun sandalyelerı kapıyoruz adamın müşterileri ayakta kalıyor, varsa mekan önerınız orda buluşalım sıkıntı değil
hem karting yapmıyon hemde sandalye işgal ediyon ayıp :D
Ekşın varmı ekşın :Dyagış olmasaydı eksının kralı vardı
ahmet can can cartıng oldugundan adamın müsterılerı gelıyor , bız 30 kişi butun sandalyelerı kapıyoruz adamın müşterileri ayakta kalıyor, varsa mekan önerınız orda buluşalım sıkıntı değil
sende haklısın sıcak mekan hürriyet iidir.
kısmet olursa gelirim.iletişim için tel vs ?
sende haklısın sıcak mekan hürriyet iidir.
kanka gelirmisin gidek beraber :) kaç kişiyiz bu arada gelecek ?
kanashibari
23-12-2011, 16:14
Güncel bekleriz :D
kanka gelirmisin gidek beraber :) kaç kişiyiz bu arada gelecek ?20-25 kişi oluruz muhtemelen
kanka gelirmisin gidek beraber :) kaç kişiyiz bu arada gelecek ?
askerde nöbet 2 günde bir geliyodu dışarı çıkma olunca 2 ayda bir geliyo anlamadım bende semih ararsın beni gitmeden önce bakarız duruma göre.
şöle hanımlarla bi organizasyon mu yapsak napsak :D
ne kadar lıght varmış yavvvvv :D
aynen bırçet :D
desbih nasılda biliyon kendini kanka bebeen altını aldınmı bu gece bakma sırası sendemi yoksa.
ahmet en buyuk lıght o zaten , bu akşam nişan var bahanesıyle gelmıo ama işin aslı izin alamadı ben bılıyorum :D
ahmet en buyuk lıght o zaten , bu akşam nişan var bahanesıyle gelmıo ama işin aslı izin alamadı ben bılıyorum :D
yusuf bu adamın zaten ne geleni gidiyo ne düğünü derneği ama helal olsun adam sıktı sıktı sonunda alıcak uçan daireyi hayırlısıyla.
heeee alcak alcak heuheuhe :D
fresh_ssound
23-12-2011, 16:49
brcetler yer var mı bana da bir kişilik.
doncarlo
23-12-2011, 16:50
altımda araba olsa gelirdim ama araba yok be.
BlackEmperor
23-12-2011, 16:54
tam olarak google maps tan capsleyebilir misiniz ?:D
olum bi laytın en büyük bahaneleri ya düğün dernek vardır yada misafir gelir yada misafirliğe gidilir :hahaha:
en büyük layt benim :hahaha:
tam olarak google maps tan capsleyebilir misiniz ?:Dhürriyet merkezde lambalardan ziraata dogru gıderken 500mt sonra solda , al sana gugıl mep :D
yusuf bu adamın zaten ne geleni gidiyo ne düğünü derneği ama helal olsun adam sıktı sıktı sonunda alıcak uçan daireyi hayırlısıyla.
aga evin eşyası type-r a sığsa type-r alcamda sığmıyo işte :D
131mirafiori
23-12-2011, 16:58
imam amcam bol muhabbetler :) Daha çok Hondacılar toplancak gibi ama sıkıntı yok özünüz şahinci :D :D
BlackEmperor
23-12-2011, 16:59
yol ustunde biliyom orayı :D bulamazsam ararım
yol ustunde biliyom orayı :D bulamazsam ararım
madem piyasaya çıkıyorsunda neden seslenmiyorsun. . fırsat bulursam uğramaya çalışırım bende sinanım. çıkarken seslen. .
BlackEmperor
23-12-2011, 18:02
madem piyasaya çıkıyorsunda neden seslenmiyorsun. . fırsat bulursam uğramaya çalışırım bende sinanım. çıkarken seslen. .
ok ;) cıkarsam ararım
Burak K.
23-12-2011, 18:05
Yarın akşam olaydı bizde arkadaşlarla uğrardık. :D
ben gelırdım de atmosferit bakımda :D
131mirafiori
23-12-2011, 18:46
Nee bakımmış lan bu :D :D bak bak bitmedi :D
güzel bol muhabbetlı bır buluşmaydı , devamı gelecek kaming sun :D
Kesifli muabbet oldu cidden.
La cliver hbr verseyn alirdim seni
konu hort, bu akşam yıne aynı yerde aynı saatte buluşuyoruz bursalı arkadaşları bekleriz, kim bilir belkıde bır otoban macerasına yelken açarız :D
hürriyet merkezdekı lambaları geç ziraata dogru 300mt ılerde solda yol üstünde görürsün
kanashibari
30-12-2011, 11:16
Bende gelim mi:D
cemsultan
30-12-2011, 11:20
Yusuf kapışak mı ? :D
kabul kapışak cem , neyıne ???
cemsultan
30-12-2011, 11:40
Şaka la rodajım bitmedi daha, zorlamam arabayı.
Edit: Daha en baştan geri vites spec :D
hürriyet merkezdekı lambaları geç ziraata dogru 300mt ılerde solda yol üstünde görürsün
benim çayları ödersen bende gelcem :D
131mirafiori
30-12-2011, 11:49
İmam amca haftayada varmı?
benim çayları ödersen bende gelcem :D
ödemıom gelme ashuah :D
İmam amca haftayada varmı?
vaaaaa vaaaaa
rolink yapak mı bırçet akşama :D
ama sende lpg den benzine geçişi 5000 e çek bendeki gibi, yoksa adil olmuyo :D
rolink yapak mı bırçet akşama :D
ama sende lpg den benzine geçişi 5000 e çek bendeki gibi, yoksa adil olmuyo :D
4800- 5000 arasında ne fark var beaa :D
aha şampiyonlar ligi sporcusuda geldi :hahaha:
destuuur :))hişşş bu akşam gelde otoban yapak , başka bı s2k ıle deneteyım senı
otobanın başından sonuna kaçpara yakar la lpg de :hahaha:
yess pro lige gectik artık :D akşama s2k deneticen peki otobandaki buzlanmayı falan hesapladınız mı abi :D akşam benim VTI bile 300 beygir edalarında sarıodu falan otobanda :D
Şaka bi yana abi eğer akşama hava yumuşak olursa buzlama olmaz s2k yı deneriz...
tamam fıko , denerım dersen akşama ararım diğer s2k yı
akşama tayyarı çıkartmıom ozamn s2k power yapacaaaz
fiko pampa gidersen banada ulaş ;)
yusuf abi saat kaçta buluşma olur?
yazdık ya olm 20.30 dıye
:D tmm tmm görmemiştim imam dayıcım
By_HaNNibaLL
30-12-2011, 12:35
:D tmm tmm görmemiştim imam dayıcım
araba yok benide alirmısın canim kardeşim
131mirafiori
30-12-2011, 12:40
haftaya bende gelicem 65 hp faprika verisi aracımla banada birini bulun saplamalık:D:D
araba yok benide alirmısın canim kardeşim
panpa alırım tabi haberleşelim ara beni ;)
aksam denemeler var galıba :)
spontane gelişecek ergünüm
ademsezer
30-12-2011, 14:02
ergün cuprayı getirceksen akdemi ariym:D
ergün cuprayı getirceksen akdemi ariym:D
Aahaha can evımden vurdun valla :D Şaka bı yana aramızdakı diyalogu bılıyosndur selamımız vardı oda kalmadı bı deneme yuzunden. Ama baska bırı olursa denerım :)
ademsezer
30-12-2011, 14:06
adem işin yoksa gel :D
halı sahaya gidicem :D
halı sahaya gidicem :Dkaç bar basacan :D
ademsezer
30-12-2011, 14:08
Aahaha can evımden vurdun valla :D Şaka bı yana aramızdakı diyalogu bılıyosndur selamımız vardı oda kalmadı bı deneme yuzunden. Ama baska bırı olursa denerım :)
seni gördümmü akdem geliyo aklıma:D:D
adam arabayı yükledi senin için denemiyosun:D
ademsezer
30-12-2011, 14:08
kaç bar basacan :D
sahada rodaj yapiom:D
seni gördümmü akdem geliyo aklıma:D:D
adam arabayı yükledi senin için denemiyosun:D
ahaha Abı ben mı dedım yuklet dıye:D 1 defa dostane ıcınde deneyelım dedık olmadı selam sabah kesıldı bıdahada denemem zaten :D ama abi söz sana beni bi atlantık gecsende senınle denıcem :D:D
ademsezer
30-12-2011, 14:20
ahaha Abı ben mı dedım yuklet dıye:D 1 defa dostane ıcınde deneyelım dedık olmadı selam sabah kesıldı bıdahada denemem zaten :D ama abi söz sana beni bi atlantık gecsende senınle denıcem :D:D
akdemin ne yaşadığını anlamak içinmi mi denicen benle:D
şu yazdıklarımı görse beni öldürür:D
ergünüm hangi atlantık , atlas okyanusu yersın 4e kadar bence :D
By_HaNNibaLL
30-12-2011, 14:21
cupra tutunursa kafa göz olur
:hihih::hihih::hihih:
konu hort, bu akşam yıne aynı yerde aynı saatte buluşuyoruz bursalı arkadaşları bekleriz, kim bilir belkıde bır otoban macerasına yelken açarız :D
dün akşam terminalin ordan otobanın girişinde çevirme vardı dikkat etmek lazım.
mudanya tarafından gırıpgölbaşından cıkıoz bişicik olmaz :D
dün akşam terminalin ordan otobanın girişinde çevirme vardı dikkat etmek lazım.
arabası stock olmayanlar düşünsün :D
arabası stock olmayanlar düşünsün :Dheaa aynen :D
arabası stock olmayanlar düşünsün :D
olm şans yok bende bigün kerimler denedi cezayı ben yedim otobusçü dayı plakaları vermiş.
akdemin ne yaşadığını anlamak içinmi mi denicen benle:D
şu yazdıklarımı görse beni öldürür:D
Hee akdem bunları yaşıyo demek :soru: Abı senınle eksıklerımı gormek ıcın denerım :hihih::hihih: (inandırıcı geldımı ? ) abi şaka bıyana zevk ısı bunlar selam sabah hırs gırınce bana gelmıyo öyle seyler.. Geçmek geçılmeyı takmadıgımı bılıyosun Turbo Type-r denemesındne :D
ergünüm hangi atlantık , atlas okyanusu yersın 4e kadar bence :D
ahah pardonn yaaww Atlası sölemeyı unutmusum :D
olm şans yok bende bigün kerimler denedi cezayı ben yedim otobusçü dayı plakaları vermiş.o kadar yavaşmışsın otobüsçü bile okumuş plakanı heuehueh :D :D
ademsezer
30-12-2011, 14:30
[QUOTE=ErBAY;2921108]Hee aktem bunları yaşıyo demek :soru: Abı senınle eksıklerımı gormek ıcın denerım :hihih::hihih: (inandırıcı geldımı ? ) abi şaka bıyana zevk ısı bunlar selam sabah hırs gırınce bana gelmıyo öyle seyler.. Geçmek geçılmeyı takmadıgımı bılıyosun Turbo Type-r denemesındne :D
akdem de iydir güya sen demişsin 20 boy attım sti ye ondan alındı.
muhtemelen sen dememişindir arkadaşların söylemiştir belki.
yüz yüze görüşülseydi olay uzamazdı.
ha bide bursada geçilmiceksin öle bişeyde war:D
[QUOTE=ErBAY;2921108]Hee aktem bunları yaşıyo demek :soru: Abı senınle eksıklerımı gormek ıcın denerım :hihih::hihih: (inandırıcı geldımı ? ) abi şaka bıyana zevk ısı bunlar selam sabah hırs gırınce bana gelmıyo öyle seyler.. Geçmek geçılmeyı takmadıgımı bılıyosun Turbo Type-r denemesındne :D
akdem de iydir güya sen demişsin 20 boy attım sti ye ondan alındı.
muhtemelen sen dememişindir arkadaşların söylemiştir belki.
yüz yüze görüşülseydi olay uzamazdı.
ha bide bursada geçilmiceksin öle bişeyde war:D
Az cok tanıyosun benı Turbo type-r muhabbetındede bısıler dondu gecıcekmısım 420 hp falan demısım cok ıddalı gelmısım bılıyosun abı bursa burası abartmayı cok severler soylenmeyen seylerı soylendı gıbı cıkartırlar. :) Akdem ıyıdır ama bı teneke parcası ıcın selam sabah kesmesı olmadı yanı ama tabı herkezın dusuncesıne saygı duymak gerekır ;)
ademsezer
30-12-2011, 14:46
[QUOTE=ademsezer;2921122]
Az cok tanıyosun benı Turbo type-r muhabbetındede bısıler dondu gecıcekmısım 420 hp falan demısım cok ıddalı gelmısım bılıyosun abı bursa burası abartmayı cok severler soylenmeyen seylerı soylendı gıbı cıkartırlar. :) Aktem ıyıdır ama bı teneke parcası ıcın selam sabah kesmesı olmadı yanı ama tabı herkezın dusuncesıne saygı duymak gerekır ;)
ergün faceye video koymuşsunuz baya gereksiz yorumlarda olmuş bi o kadarda çewresinde olmuş insan da ister istemez bozuluyo.
bide aktem diil akdem:)
[QUOTE=ErBAY;2921140]
ergün faceye video koymuşsunuz baya gereksiz yorumlarda olmuş bi o kadarda çewresinde olmuş insan da ister istemez bozuluyo.
bide aktem diil akdem:)
Tamm düzelltım Akdem :D Öyle sahısa yapılmıs yorumlar ama yoktu dönen bı geık vardı ve ne ısım gecıyodu nede arac ıle ılgılı bı bılgı. Neyse artık oldu gectı bıttı , gerıye donulmuyor artık :) Aksam gelıyomusun sımdı :D
ademsezer
30-12-2011, 15:03
[QUOTE=ademsezer;2921164]
Tamm düzelltım Akdem :D Öyle sahısa yapılmıs yorumlar ama yoktu dönen bı geık vardı ve ne ısım gecıyodu nede arac ıle ılgılı bı bılgı. Neyse artık oldu gectı bıttı , gerıye donulmuyor artık :) Aksam gelıyomusun sımdı :D
akşam maça gidicem saat denk geliyo gelemicem başka zaman inşallah
[QUOTE=ErBAY;2921215]
akşam maça gidicem saat denk geliyo gelemicem başka zaman inşallah
bidahakı sefere artık. :)
evelinkamenov
30-12-2011, 15:41
Hürriyetteyse bende gelmeye çalışacağım.
BlackEmperor
30-12-2011, 15:44
polislerde taktik değiştirdiler belirli yerlerin dışına pusu kuruyorlar dün bulvarın başına çökmüşler son anda göbekten sıyırdım içeri :D
131mirafiori
30-12-2011, 16:51
polislerde taktik değiştirdiler belirli yerlerin dışına pusu kuruyorlar dün bulvarın başına çökmüşler son anda göbekten sıyırdım içeri :D
Yönetim değişince taktiksel farklılıklar olabiliyor abi :D :D
[QUOTE=ErBAY;2921108]Hee akdem bunları yaşıyo demek :soru: Abı senınle eksıklerımı gormek ıcın denerım :hihih::hihih: (inandırıcı geldımı ? ) abi şaka bıyana zevk ısı bunlar selam sabah hırs gırınce bana gelmıyo öyle seyler.. Geçmek geçılmeyı takmadıgımı bılıyosun Turbo Type-r denemesındne :D
Hırs mı yaptım ben Ergün seninle eb Typer varkende denedik ozaman neden hırs yapmadım.ben okadar hırslı birisi olsam koyduğum turbo 30 yerine 40 olurdu.biz heraksam çıkıp gazliyoruz neden kimse birbirine darilip gucenmiyo.burda geçme geçilme meselesi yok,ben seni onceden tanımasam Ahmet Mehmet olsan istedini söyle sıkıntı yok.Ama ben seni cok eskiden tanıyorum.sen geçtin ben hırs yaptım muhappeti degil bu.hatirliyosan ben dedim sana telefon açıp hadi deneyelimde milletin ağzını kapatalım diye.Sonuçta senden böyle bisey beklemiyodum.
[QUOTE=ErBAY;2921108]Hee akdem bunları yaşıyo demek :soru: Abı senınle eksıklerımı gormek ıcın denerım :hihih::hihih: (inandırıcı geldımı ? ) abi şaka bıyana zevk ısı bunlar selam sabah hırs gırınce bana gelmıyo öyle seyler.. Geçmek geçılmeyı takmadıgımı bılıyosun Turbo Type-r denemesındne :D
Hırs mı yaptım ben Ergün seninle eb Typer varkende denedik ozaman neden hırs yapmadım.ben okadar hırslı birisi olsam koyduğum turbo 30 yerine 40 olurdu.biz heraksam çıkıp gazliyoruz neden kimse birbirine darilip gucenmiyo.burda geçme geçilme meselesi yok,ben seni onceden tanımasam Ahmet Mehmet olsan istedini söyle sıkıntı yok.Ama ben seni cok eskiden tanıyorum.sen geçtin ben hırs yaptım muhappeti degil bu.hatirliyosan ben dedim sana telefon açıp hadi deneyelimde milletin ağzını kapatalım diye.Sonuçta senden böyle bisey beklemiyodum.
Ee benı tanıyosunda nıye ozaman baskasının söyledıgı seylere ınanıyosnda gelıp bana bısey demıyosun ?? Evet haklısın Type-r'la dendgmz zamanda guzeldı , cuprayla denedgmzdede , benım agzımdan hıc akdemı 20 boy gectım dıye bısey gectımı veya Gidip bıyerde Sti'la denedım böle böle oldu dıye bırsey söylemedım eğer bısey cıktıysa o aksam sızın cevrenız vardı otobanda ben yanlız basıma geldım öylede gıttım. O aksam denemeden sonra , Cem ustanında herkez ıcınde soyledıgı seye takılmıyosnda baskasının gelıp yalan yanlıs söyledıgı bıseyemı takılıyosun ???
[QUOTE=akdem;2921628]
Ee benı tanıyosunda nıye ozaman baskasının söyledıgı seylere ınanıyosnda gelıp bana bısey demıyosun ?? Evet haklısın Type-r'la dendgmz zamanda guzeldı , cuprayla denedgmzdede , benım agzımdan hıc akdemı 20 boy gectım dıye bısey gectımı veya Gidip bıyerde Sti'la denedım böle böle oldu dıye bırsey söylemedım eğer bısey cıktıysa o aksam sızın cevrenız vardı otobanda ben yanlız basıma geldım öylede gıttım. O aksam denemeden sonra , Cem ustanında herkez ıcınde soyledıgı seye takılmıyosnda baskasının gelıp yalan yanlıs söyledıgı bıseyemı takılıyosun ???
Evet senı cok eskıden tanıyorum problem de bu zaten.ben baskasının lafoıyla degil kendim gorduklerıme dayanarak konusuyorum.cem benım yuzumede soyledı,bende onun yuzune soylerım takılmam bunlara.o kalkıpta face vıdeo koyup altında tas.. muhappeti yapmaz.Ben senın ıcın araba yaptım dedım bunu sende bılıyosun.Ama araba bıttıgınde senden aldığım cevap bana selam varmıyo ben onunla kalkmam.tahmin etmiştim zaten senin gelmeyeceğini şaşırmadım
Evet senı cok eskıden tanıyorum problem de bu zaten.ben baskasının lafoıyla degil kendim gorduklerıme dayanarak konusuyorum.cem benım yuzumede soyledı,bende onun yuzune soylerım takılmam bunlara.o kalkıpta face vıdeo koyup altında tas.. muhappeti yapmaz.Ben senın ıcın araba yaptım dedım bunu sende bılıyosun.Ama araba bıttıgınde senden aldığım cevap bana selam varmıyo ben onunla kalkmam.tahmin etmiştim zaten senin gelmeyeceğini şaşırmadım
Tamm video cekıp kendıme aıt profılıme yuklemıs olabılırım , orda ne senın adın gectı ne arabanın adı gectı nede benım tarafımdan tas. gecıcek bısı yazıldı. He arabayı yaptıgınıda Taylan egsoz Onurdan ogrendım kendısı söyledı. Soyledgındede verdıgım cevabı bılıyosun zaten. ilk aldıgım zaman herkezle denedıgımıde bılıyosun atmosferık type-r olsn turbo type-r olsn , evo tm , sti'lar olsun herkezle denedım benım gecılme gıbı sıkıntım olmadıgını bılıyosundur. Bı araba muhabbetı ıcın selam sabah kesılıyosa bundan snra denemeye zaten gerek yok.
O yazdıklarını cıkartıp önüne koyamam şimdi ama ben sana ogün sordugumda bu muhappetler ne diye sen hala aynı kafadaydın yine alaycı cvp verdin senden istenen biraz saygı anladınmı.Ben bi araba muhappeti için böyle yapmadım bunlar senin davranışlarından dolayı böyle oldu.bi kişi çıksın desin ben çağırdım akdemi bizimle denemedi desin.Biz geçilceğimizi veya geçiceğimizi bile bile heryere gittik
O yazdıklarını cıkartıp önüne koyamam şimdi ama ben sana ogün sordugumda bu muhappetler ne diye sen hala aynı kafadaydın yine alaycı cvp verdin senden istenen biraz saygı anladınmı.Ben bi araba muhappeti için böyle yapmadım bunlar senin davranışlarından dolayı böyle oldu.bi kişi çıksın desin ben çağırdım akdemi bizimle denemedi desin.Biz geçilceğimizi veya geçiceğimizi bile bile heryere gittik
Evet orda sana tek söyledıgım seyi hatırlıyorum. Söyledıgımıde bırebır aynısnı yazıyorum. Bana Ergün bu ne böyle dıye sordugnda , Kankacım sana nezaman Cupra alıyoruz demıstım? Ne yanı ben sadece gecebılecegım kısılerlemı denıyorum bunu söyluyosan eger, benım Turbo type-r gecıcegımıde dusunmussun demekkı. o aksam deneme 9'da dendı otobanda 2 saat bekledım ve telefon actım Pideci Serkan abıye söyledgım abı nerde kaldınız altucu denıcez gecıceksınız benı bukadar ugrasmanın anlamı yok dedım. Yanlısım varsa duzeltsınler.
Bu akşam lavazzada buluşma varmı acaba ?
mekan aynı , saat aynı günceliiiiiiii
mekan aynı , saat aynı günceliiiiiiii
o degılde sız Ankara ya gelın bana hbr veremeyın darıldım vallahı :D
o degılde sız Ankara ya gelın bana hbr veremeyın darıldım vallahı :D
gizli gizli kimseye görünmeden geldik hallettik işimizi geri döndük :D
o degılde sız Ankara ya gelın bana hbr veremeyın darıldım vallahı :Dkımseye rahatsızlık vermek ıstemedık mertcanım :D
bır dahakı gelişimize görüşürüz inşallah
N rahatsızlıgı her zaman başımızın ustunde yerınız var
her zaman beklerım kı
geldıgınız yer bızım dıbımızde ugrardık en kotu :)
mertcan geç geldık ankaraya kardeşim , cumartesı saat 19 falandı, şimdi ankaradakı arkadaşları arasak bız geldık dıye belkı adamın programı vardır ee geldık dıye programını ıptal etmeye kalkar dıye sessız sedasız geldik gittik :D
mertcan geç geldık ankaraya kardeşim , cumartesı saat 19 falandı, şimdi ankaradakı arkadaşları arasak bız geldık dıye belkı adamın programı vardır ee geldık dıye programını ıptal etmeye kalkar dıye sessız sedasız geldik gittik :D
Hayırlısı olsun artık :)
ben bursaya gelırsem katılırım sızın bulusmalara :)
ne demek herzaman kardeşim buyur gel :icon_tup:
driftboy
13-01-2012, 09:11
abiiii yagmur yok gibi yerler kuru gibi :D
hava -1 sen yağmur yok kuru dion ne içtin olm
driftboy
13-01-2012, 09:28
bizim burda güneş var ? :s
buluşmaa günceliiii muhabbet olsun sohbet olsun herkes gelsin buyursuun :D
buluşmaa günceliiii muhabbet olsun sohbet olsun herkes gelsin buyursuun :D
pepenin kardeşi bebe de gelcekse ben gelirim aga
gelecek gelecek şila bile gelecek :D