Orijinalini görmek için tıklayınız : Otopark kazasında kasko-sigorta?
ceratoniaorg
23-12-2011, 19:00
Arkadaşlar kardeşim az önce bir alışveriş merkezinin kapalı otoparkında sağından gelen aracı görmemiş acemiliğindenmidir dikkatsizliğindenmidir bir araca sol çamurluk ve kapı tarafından vurmuş şuan fotolar fln çekiliyormuş tam olarak net bir bilgim yok ama hasarı tamamen kusurlu olsakta bizmi ödeyeceğiz polis çağırılmış tutuanak fln tutulmuş. Normal trafik olsa prosedürü biliyorumda kapalı alan olunca bu iş değişiyormu acaba?
Mivec_4G63
23-12-2011, 19:04
kapalı alan açık alan farketmez diye düşünüyorum. Kaskon varsa sıkıntı olmaz, aksi halde sigorta karşı tarafın zararını öder,ancak tutanakta kaza yapan kişinin kusuru oranında ödediği parayı sizden talep eder. Geçmiş olsun
ben ekim ayı gibi okulun kapalı otoparkında arkadaşımın arabasına çarptım. park halindeydi onun aracı, ben de biraz hızlı girdim, inşaat olduğu için yerlerde de toz moz vardı, duramadım. tutanak tuttuk, polis de çağırmadık, benim sigortam karşıladı onun hasarını.
cagri-35
23-12-2011, 19:08
Kendi aralarında tutanak tutmaları yeterli...
Banada jipiyle bir kadın sürtmüş.Geldiğinde uzlaştık tutanak tuttuk birşey olmadı.
ceratoniaorg
23-12-2011, 19:12
sağolun arkadaşlar. yok polis çağırmış karşı taraf zaten. kasko sigorta vs herşey tamam eksik yok.
WarmongeR
23-12-2011, 22:00
polisler eğer yaralanma, karşı tarafın alkollü olma şüphesi v.s. gibi durumlar olmadıkça karışmaz diye biliyorum. aralarında tutanak tutmaları yeterli, kusurlu kardeşiniz ise karşı tarafın hasarı trafik sigortanızdan, kendi hasarınız kaskonuz tarafından karşılanır.
ceratoniaorg
23-12-2011, 22:13
polis müdahale etmemiş dediğiniz gibi kusurlu olan kardeşim gelen aracın yoluna çıkmış araçta duramamış vurmuş. tutanakla zaten anlaşma olmuş aynen dediğiniz gibi karşı tarafın hasarını sigortamız karşılıyormuş. kardeşim daha 18 yaşında yeni ehliyet aldı nazarlığı olmuş oldu buda işte allah korudu mala geldi sadece. teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.
konu silinebilir.
yaz başı kız arkadasım alışveriş merkezinın otoparkında kaza yaptı sıkıntı olmadı karşı tarafın kaskosu karşıladı butun hasarı
initial-D
23-12-2011, 22:51
yaz başı kız arkadasım alışveriş merkezinın otoparkında kaza yaptı sıkıntı olmadı karşı tarafın kaskosu karşıladı butun hasarı
kız arkadaşın başkasına vurduysa ve o kişinin kaskosu vurulan aracı yaptırdıysa, kız arkadaşının trafik sigortasına rücu edilir.
-----
otoparkta olması birşeyi değiştirmez.fotosunu çeker,tutanağını tutarsınız.kim suçluysa onun trafiği karşıya öder.suçlu olanın aracındaki hasarıda varsa kaskosu öder, yoksa cebinden yaptırır kendi aracını.
BosphorusBoys
24-12-2011, 08:37
Sadece kendi aralarında tutanak ve rersim alması yeterli olacak
her iki şirketin eksperi kimin suçlu olduğunu belirleyecekler tuttuğun tutanağa göre.
otopark fark etmez sigorta yada kasko karsılar hasarı
turkerrr
24-12-2011, 09:22
kaskodan kaynaklı bir problem olmaz ama karayollarının dışında olan hasarlarda trafik sigortası geçersiz olabiliyor ....
eğer trafik sigortası geçersiz olursa kaskonuzun teminatından karşı tarafın hasarını ödersiniz fakat kaskonun hasarsızlığı bozulunca trafik sigotasına oranla fiyatı çok fark ediyor ...
ceratoniaorg
24-12-2011, 14:22
teşekkürler arakadaşlar bilgiler için araba bizim şirketin arabası olduğu için kaskoyu bozdurmamaya çalışmakta fayda var demekki.
63owen63
24-12-2011, 14:25
Ozaman siz dışarıda yaptırırsınız cebinizden, karşıyıda sigortanız öder.
ceratoniaorg
24-12-2011, 14:33
bizim araç zaten connect sadece sağ far ayakları kırılmış tamponda biraz sıkıntı var birde çamurluğun fara yakın olan kısmında el boyunda yamulma çökme mevcut.karşı araba 2008 bmw 318 miş tam olarak sol kapı ile çamurluk arasından hasar almış iki parçasıda değişmesi gerekebilirmiş birde zemin kaymayan bir zemin olduğundan dolayı araç yere tutununup kayamayınca alt takımıda bozmuş tekerlekler farklı yöne bakıyormuş çekici ile götürmüşler aracı. sizinde dediğiniz gibi kendi hasarımızı cepten karşılamamız en mantıklısı olur şirketin kaskosu açısından.