Orijinalini görmek için tıklayınız : ebay den alıs verıs bilgi
arkadaslar sıte uzerıden daha once alısverıs yapmadım yapmama gereknler nedır bıde vergı hesaplaması kargo ucretı nasıl hesaplıyoruz bılgısı olanalrdan yardm beklıyorumm...
yucelebeci
23-12-2011, 22:54
ilk önce paypal hesabı açman gerekiyor para transferi için satıcı olarakta feedback'i yüksek ve olumlu olan kullanıcıları seçersen problem yaşamazsın
hazır konusu açılmışken benim komple sağ sol aksa ihtiyacım var amerikada teki 60 dolar burda 1200 lira orjinali. yan sanayisi Türkiyede yok yaza doğru almayı planlıyorum bi sıkıntı çıkarmı gümrükte filan
Ultraleggera
23-12-2011, 23:16
Tr ye sokarken araba parçasının yedek parça olarak geçtiği için tek parçanın gümrüğü yok diye biliyorum ama 2. kez aynı parçayı geçirirsen gümrük alıyorlar kesin.
gümrükte büyük ihtimalle sıkıntı çıkmaz. ordaki gümrük memurunun insiyatifine kalmış bence. kesin kalır dediğim şeyler geçti saçma sapan eşyalar takıldı. benim düşüncem bu yönde.
ebay hesabı ve paypal lazım alışveriş yapmakiçin. ilk defa alışveriş yapıcaksanız bol bol araştırma yapın ve açık arttırmalarda gaza gelmeyin, satıcıların feedbacklerini kesin okuyun. ve buy item demeden once aşşağıda adamın hangi ülkelere yollamadığına bakın genelde italya brezilya ve afrika ülkelerinin çoğuna yollamazlar. Türkiyede artmaya başladı bunun nedeni; sipariş verdiğiniz mal geliyo adama mesaj atıosunuz gelmedi diye, adam ya parayı iade(refund) yada aynısından bir daha yolluyor. milletimiz kendini çok çakal sandığından ve ürünü bedavaya almayı sevdiğinden yurtdışındakı feedbackimiz düşük.
kontrol etmeden yazdım aklıma gelenleri aklında sorunuz warsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
iyi akşamlar
gümrük vergisi dahil 1200 lirayı bulmaz herhalde
GokhanRS
23-12-2011, 23:20
bu ay 8 malzeme aldım hiç biri takılmadı aralarında milyarlık olan var. nedense takmadılar. şans birazda.
8 farklı kargo hiç takılmadan geldi. bu 3 taneden fazla alırsan şöle girio böle girio haberleri bence satıcıların iyi niyetli olmayan uydurmaları :)
Ultraleggera
23-12-2011, 23:24
Araba parçası getiriyorsun die takılmamıştır yedek parça olarak geçiyor çünkü. Ama gidip 100$ üstünde bi saat getirttir yada herhangi başka birşey o zaman %18 kdv sini ödemeden alamıyorsun malı.
GokhanRS
23-12-2011, 23:26
Araba parçası getiriyorsun die takılmamıştır yedek parça olarak geçiyor çünkü. Ama gidip 100$ üstünde bi saat getirttir yada herhangi başka birşey o zaman %18 kdv sini ödemeden alamıyorsun malı.
onuda aldık %18inide ödedik seve seve. aynı mal trde 600 dolar olunca 100dolar + kdv toplam 118 dolar hiç koymuyor adama emin olunki :D
Ultraleggera
23-12-2011, 23:33
Heh işte bazı mallar var öle ufak parça takılmaz diye siparişini veriyorsun takılabiliyor bazen ama her ne kadar %18 kdv yide koysan burdaki fiyatından ucuza geldiği kesin :D
gümrük işi önceden kestirilemiyor, tamamen memurun insiyatifinde. özellikle bilgisiz olduğu ürünleri, değersiz de olsa geçirmiyor. bir de şu var; ilanda ürünü satın almadan önce kargo seçeneklerine bakın. kayıtsız posta bazen postacılar tarafından çalınabiliyor. bu durumda paypal'e durumu bildirip iade alınabilir. ama sipariş geçtikten 45 gün içinde bu talepte bulunmanız lazım. detaylar için yardımcı olabilirim.
8 senedir ebayden ürün alırım bencede memurun ruh hali ile ilgili.
yıl 2007 = 2dergi aldım 10$ kargo 2$ sonuç gümrüge takıldı 2liraya cıkardım.
yıl 2008 = 4 jant aldım 4bin $ kargo 200$ sonuç kapıya kadar geldi :)
daha sonraki alışverişlerim gümrüge takılmadı :)
Ebay Alışveriş | Yurtdışı alış veriş | Yurtdışı Alışveriş Siteleri | Alış Veriş Siteleri | Ebay Açık Artırma | Ebay Türkiye | Ebay Alış veriş (http://www.iyibey.com)
BidTurk- Ebay Uzmanlığı Eğitimi (http://www.bidturk.com)
Çok şey öğrenirsin
kickbuttowski
24-12-2011, 10:28
8 senedir ebayden ürün alırım bencede memurun ruh hali ile ilgili.
yıl 2007 = 2dergi aldım 10$ kargo 2$ sonuç gümrüge takıldı 2liraya cıkardım.
yıl 2008 = 4 jant aldım 4bin $ kargo 200$ sonuç kapıya kadar geldi :)
daha sonraki alışverişlerim gümrüge takılmadı :)
gümrükte alınacak vergiyi önceden öğrenebilmek gibi bir imkan varmı?
yüzde 18 gibi bir vergi alınıyor sanırım
arayıp ögrene bilirsin tanıdık varsa ellerindeki listenin kopyasını alabilirsin;)
bu kargo paraları çok uçuk çıkıyor parçasına göre başka bir yolu varmıdır kargonun ? mal 50 dolar kargo 200 dolar ??
bende cok sık yaşıyorum.
1-satıcıyla konuşup kargoyu makul seviyeye cekmek.
olmadıysa
2-makul seviyede olan kargo ücretli başka satıcıya yönelmek.
sonuç vermediyse
3-ingiltere & almanya ebayden almak.
alman satıcıların türk olma durumu oluyor, arasıra denk geldim kargo ücreti almadılar.