Orijinalini görmek için tıklayınız : S2000'im yatak sardı...
arkadaşım insan beşer bazen şaşar , paşaoğluna dil falan uzatmıyorum kesınlıkle ancak tövbe estagfurullah allah yapısı değil ya bu kul yapısı nıhayetınde herkes hata yapabılır önemlı olan sorunun gerçekten montajdan mı yoksa kullanılan ekıpmanlardan mı oluştugunu tespıt edıp çaresıne bakmak , ancak yıne söylüyorum resımlerde benım gördüğüm şey krankın orta ana yatagında salgı oluşması ve dıkkat edersen yan yataklarda az sarma söz konusu
ok haklisin ama, eger orta kep asiri derecede gevsek olsa veya torkunda sikilmamis olsa kesinlikle boyle bir hasar olmaz, orta kebin besledigi kol yatagi sarar cunki olusmus olan fazla bosluktan yag kartere suzulecektir.:)
Sinan'S2k
27-12-2011, 10:54
Yanlış anlamada öyle ufak bir hata yapacak bir usta toplamadı bu motoru.En azından ben öyle düsünüyorum.
en basit örneği
sanzıman toplarken dişlilerinin arasını tamir kitabına göre sentil ile ayarlayan bir usta savaş abi.
Mertcan kusura bakmada ana şase kablosunun vidasını sıkmayı unutuyorlarsa kepide torkuna göre sıkmadan takabilirler ;)
ok haklisin ama, eger orta kep asiri derecede gevsek olsa veya torkunda sikilmamis olsa kesinlikle boyle bir hasar olmaz, orta kebin besledigi kol yatagi sarar cunki olusmus olan fazla bosluktan yag kartere suzulecektir.:)o kepin beslediği kol zaten gömleği mahvetmiş onu göremedin sanırım ;)
Mertcan kusura bakmada ana şase kablosunun vidasını sıkmayı unutuyorlarsa kepide torkuna göre sıkmadan takabilirler ;)
O da ayrı bir muamma tabi Sinan :)
o kepin beslediği kol zaten gömleği mahvetmiş onu göremedin sanırım ;)
kusura bakma ama tam anlamadim, o kebin besledigi kol yataginda hic bir sorun goremedim.
kusura bakma ama tam anlamadim, o kebin besledigi kol yataginda hic bir sorun goremedim.usta kol yatagından bahsetmıyorum , kol yatagına bişey olamış zaten o sarmamış ama piston gömleği çizmiş, yanlış anlaşıldı heralde
aslında motoru dağıtırken resimlseydiniz,
yani şu yatak şu gözden, şu kol şu gözden çıktı gibi.
ok haklisin ama, eger orta kep asiri derecede gevsek olsa veya torkunda sikilmamis olsa kesinlikle boyle bir hasar olmaz, orta kebin besledigi kol yatagi sarar cunki olusmus olan fazla bosluktan yag kartere suzulecektir.:)
abi senin tecrüben daha büyük tabiki,
fakat
resimlerde de görünüyor zaten kol yataklarında birşey yok,
senin söylediğinden benim anladığım eğer krankın o bölgesinde bir kaçıklık olursa kol yataklarınında bozulacağı,
ama bence öyle olmamış, burada kol yatakları bozulmamış, oluşan salgıdan dolayı gömlekler çizilmiş, yani kol yatağına binmesi gereken yük gömleğe binmiş gibi görünüyor.
yani her halukarda ölçüsel bir kaçıklık var.
ok beyler heralde birbirimizi tam anlamiyoruz, DENON arkadasimiz orta keb civatasi tam torklanmamis olabilir dedi, eger yanlis isem duzeltin, bende diyorumki boyle bir durum olmasi mumkun degil. ben kol yataklari bozulmus demiyorum.
ok beyler heralde birbirimizi tam anlamiyoruz, DESPE arkadasimiz orta keb civatasi tam torklanmamis olabilir dedi, eger yanlis isem duzeltin, bende diyorumki boyle bir durum olmasi mumkun degil. ben kol yataklari bozulmus demiyorum.
abi onu ben demedim DENON dedi :D
ok beyler heralde birbirimizi tam anlamiyoruz, DESPE arkadasimiz orta keb civatasi tam torklanmamis olabilir dedi, eger yanlis isem duzeltin, bende diyorumki boyle bir durum olmasi mumkun degil. ben kol yataklari bozulmus demiyorum.
abı sadece şunu merak edıyorum , bu sarma montaj hatasımı?? yanlış ekıpman mı?? yaglama sorunumu sence
tamam duzeltim hemen :) pardon
abı sadece şunu merak edıyorum , bu sarma montaj hatasımı?? yanlış ekıpman mı?? yaglama sorunumu sence
yaglama sorunu kesinlikle degil, montaj hatasida degil, tam cevap vermek icin artik cok gec diyebilirim:)
Korhan yağsız kalma durumunu düşündük pompaya fln açtık baktık. Ondan değil ama zaten yağ pompası arızalansa bile 2-3 sn içinde böyle birşey olma ihtimali yok. Pompaya en uzak olan yatak gider yakındaki aşınmaz ya da az aşınır anlarım. Bende sağlam yatak kalmamışki.
öncelıkle geçmiş olsun dıyorum,kötü bir durum ama 3 sn içinde yataklar o hale gelmez senın motorun bana gore yatak olcunlerınde sıkıntı varmış,zaten bırısını bozsa diğerlerıne giden çapaklar talaşlar diğerlerınıde bozmaya yeter,gorunduğü kadarıyla toplandıktan sonra yavaş yavaş dokulmeye başlamış yatakların ordan egzantrığe kadar gitmiş çapaklar piston eteklerındekı aşıntıdan bellı zaten uzun suredr zaten varmış senın aracında yatak dokmesı bence motorunuzu retefiye yapan ustalarla goruşun onlarında fıkırlerını alın zaten onlardan kaynaklanan bır problem varsa elınden gelenı yapacaklarına ınanıyorum şimdiden kolay gelsın
Motoru Usta toplar
şase kablosunu Çırak takar
ikisi çok farklı şeyler sinan
usta kol yatagından bahsetmıyorum , kol yatagına bişey olamış zaten o sarmamış ama piston gömleği çizmiş, yanlış anlaşıldı heralde
Volkan abinin anlatmak istedigini anlayamamış olabilirsin ben birkez daha açıklayıcı olarak yazayım
diyorki
o gözde salınım olsa yada tam torklanmamış olsa yada yatak boşlugu cok verilmiş olsa
o gözde yag basıncı oluşmucak ve bu şekilde o güzn karşılıgındaki kolda yaglanmıcak ve o kolun yatagının sarması lazım.
ama orda bir hasar olmadıgından dolayı torklanmada bir hata yok ve salınımda yok gibi diyor
Ama yatak ölçüsü sıkı olabilir diyor sanırsam dogrumu volkan abi
mstpower
27-12-2011, 11:45
buyuk gecmiş olsun
m. ali öz
27-12-2011, 11:49
büyük geçmiş olsun Allah tekrarlatmasın
Motoru Usta toplar
Çırağıda usta kontrol eder Hilmicim.
Sinanın AEM beyni yandı yurtdışına gitti kim olsa rezalet çıkarırdı. Sinaın üstüne gitmeye gerek yok.
Sorunun tekrarlaması için çözüm bulmaya çalışıyoruz Sinan zaten sıkıntı içinde tartışma çıkarmaya gerek yok kardeşim.
Çok büyük geçmiş olsun. normal kullanırken böle bir olay olsa eminim bu kadar koymaz insana, fakat yeni yapılan bir motora olduğu için eminim çok üzülmüşsündür. Allah beterinden saklasın. inş eskisinden kat kat daha iyi olur. tekrar geçmiş olsun.
Korhan yorumlardan önce bir geçmiş olsun demeni beklerdim sanki bu kadar zaman tanışıklığımız yok :(
Neyse başından beri yağsızlık vs problem olmadığını anlatmaya çalıştım zaten herkese yani burada bir hata var ve insanların bu hataları görmelerini istemek benim derdim.
Sinan moralin bozuk heralde , gecmis olsun desem demesem ne olacak? Yardimci olmaya calisiyorum bence daha kiymetli msallahtan, insallahtan ve +rep tarzindan.
genellemeyelim ama yaptığı işin arkasında durmayan şerefsizlerle dolu piyasa, benim de başım buna benzer şekilde yandı.. Ama 2000 km.de olmuş olan bir olay için, üstelik konu motor ise, birşeyler talep etmek gerekir.
rahatsız
27-12-2011, 13:32
sen neden şu oldu bu oldu seklinde sebebini ogrenmeye calısıyorsun ki, bunu yapan insanın arastırıp hatanın nerede oldugunu, hangi sebepten kaynaklandıgını sana soylemesi lazım.
mesela ben daha hayatta goturmem savas'a arabamı.
cunku duyarsızlık cok kızdıgım bir sey. anladıgım kadarıyla da seni arayıp sureci bile takip etmemis. yaparken al paraları, bir problem oldugunda sorumluluk alma. gezegenin hic bir yerinde boyle bir dunya yok.
kapının onune bırak arabayı, ama artık guvenin de kalmamıs. bu durumda, bir bardak soguk suyu iceceksin. bizde bu hilkayeden cıkarılması gerkeen dersi cıkaracagız.
Çırağıda usta kontrol eder Hilmicim.
Sinanın AEM beyni yandı yurtdışına gitti kim olsa rezalet çıkarırdı. Sinaın üstüne gitmeye gerek yok.
Sorunun tekrarlaması için çözüm bulmaya çalışıyoruz Sinan zaten sıkıntı içinde tartışma çıkarmaya gerek yok kardeşim.
Başarcım evvelki mesajlarımı okumadın sanırsam
ben konunun başından beri sorunun nerden oldugu yönünde bulunması gerektiğinden bahsediyorum
Tartışma çıkartmak gibi bir niyetim şimdiye kadar yoktu
he ama senin yazdıgına uyuz oldum Al sana tartışma çıkartıcak konu dogdu senin sayende
Madem daha önce savaştan şikayetçi idi madem ki Ustası onun iyi yapardı öleyse neden gene savaşa gönderdi arabasını kalsaydı ya Ankarada yapılsaydı ya ustasında
şimdi konuşturma beni 3mm conta takıldıgı zamanda biliyoruz sinanın arabasını
ne uğraşlar verdiğini
bu adam yıllardır bu araba yürüsün diye uğraşıyor ben arabasını savaş yaptı diye sorun bulunsun hallolsun demiyorum Bir daha kim yaparsa yapsın artk sorun yaşamasın azcık keyifini alsın diye yazılar yazıyorum
senin gidip takıldıgın bir post neymiş şase kablosuymuş usta kontrol edermiş vs vs
herkesin gözünden kaça bilir böyle ufak şeyler Hatasız kul olmaz kimsede şase kablosundan motor kırmaz
Sinan'S2k
27-12-2011, 13:46
Motoru Usta toplar
Hilmi çok iyi bilirsin sen işini kontrol etmezsen kimse senin işini sallamaz. Hadi ben hata ettim oralarda bıraktım arabayı. Ben kime güvenirim bu durumda Savaş abiye. Çırağını bilmem etmem. Yağ eksik olsa, bir sensör takılmamış olsa bir vida sıkılmamış olsa hepsini haliylen birebir konuştuğum ustadan bilirim çıraktan değil. Benim bildiğim bir araba teslim edilmeden evvel özelliikle bu araba 1 sene orda kaldıysa heryerinin kontrol edilmesidir varsa hatam düzelt.
Hilmi çok iyi bilirsin sen işini kontrol etmezsen kimse senin işini sallamaz. Hadi ben hata ettim oralarda bıraktım arabayı. Ben kime güvenirim bu durumda Savaş abiye. Çırağını bilmem etmem. Yağ eksik olsa, bir sensör takılmamış olsa bir vida sıkılmamış olsa hepsini haliylen birebir konuştuğum ustadan bilirim çıraktan değil. Benim bildiğim bir araba teslim edilmeden evvel özelliikle bu araba 1 sene orda kaldıysa heryerinin kontrol edilmesidir varsa hatam düzelt.
Haklısın sinancım
ama sadece motorun toplanması ile şase kablosu olayı farklı şeyler
aaaa şase kablosuda takılmamış ozaman yatak da takılmamıştır diye düşünen kardeşlerimiz olucak
ben buna istinaden yazdım
Sinan'S2k
27-12-2011, 13:50
Sinan moralin bozuk heralde , gecmis olsun desem demesem ne olacak? Yardimci olmaya calisiyorum bence daha kiymetli msallahtan, insallahtan ve +rep tarzindan.
Haklısın olabilir Korhan araba öyle bir hale geldiki moral fln alt üst oldu ama hatalardan dersler aldım ;)
searock///
27-12-2011, 13:53
Sinancim Opulmenin birikimine tecrübe denir...
Sinan'S2k
27-12-2011, 13:59
Haklısın sinancım
ama sadece motorun toplanması ile şase kablosu olayı farklı şeyler
aaaa şase kablosuda takılmamış ozaman yatak da takılmamıştır diye düşünen kardeşlerimiz olucak
ben buna istinaden yazdım
Yok ben o manada yazmadım zaten. Bu kontrol edilmediyse motorda çırağın sıkabileceği bi vidayıda kontrol etmeyebilir manasında yazdım.
Neyse zaten Savaşı baştan aramamamın sebebi de bu arabanın beynine bi haller olmuş arabayla yolda kalmışım bi sürü masraf etmişim, aradığımda da gözden kaçmış kusura bakma denmesidir ama Savaş abi onun yerine benimle alakası yok aa nasıl olmuş vs dedi. Bende motora bunlar olduğunda da aynı şeyleri diyeceği için hiç aramaya tenezzül etmedim. Yani bu genel bir problem bu sadece benle ilgili bir sorun değil. Benim gibi kötü durumlarda kalmış kaç insan var sesini çıkarmıyor belkide ilk çıkaran benim. Neyse uzatmanın da manası yok
Sinan'S2k
27-12-2011, 14:07
Başarcım evvelki mesajlarımı okumadın sanırsam
ben konunun başından beri sorunun nerden oldugu yönünde bulunması gerektiğinden bahsediyorum
Tartışma çıkartmak gibi bir niyetim şimdiye kadar yoktu
he ama senin yazdıgına uyuz oldum Al sana tartışma çıkartıcak konu dogdu senin sayende
Madem daha önce savaştan şikayetçi idi madem ki Ustası onun iyi yapardı öleyse neden gene savaşa gönderdi arabasını kalsaydı ya Ankarada yapılsaydı ya ustasında
şimdi konuşturma beni 3mm conta takıldıgı zamanda biliyoruz sinanın arabasını
ne uğraşlar verdiğini
bu adam yıllardır bu araba yürüsün diye uğraşıyor ben arabasını savaş yaptı diye sorun bulunsun hallolsun demiyorum Bir daha kim yaparsa yapsın artk sorun yaşamasın azcık keyifini alsın diye yazılar yazıyorum
senin gidip takıldıgın bir post neymiş şase kablosuymuş usta kontrol edermiş vs vs
herkesin gözünden kaça bilir böyle ufak şeyler Hatasız kul olmaz kimsede şase kablosundan motor kırmaz
Hilmi ben arabayı Savaşa yollamadım kendim götürdüm onun sebebide pist günü için geldiğimde conta yakmasıydı. 1 ay sonra araba hazır dendi almaya gittim araba hazır değil daha çalıştırılıp yola çıkılmamış. Neyse baya bi bekledikten sonra yola çıktılar Özgünle ayar için 5 dakika sonra telefon araba yatak sardı. Bunlar herhangi birinin başına gelse ne tepki verir. Ben İstanbula arabayı almaya uçakla gitmişim. Mal gibi kaldım ortada. Arabayı Ankaraya götürsem bi ton çekici parası vercem tabii Savaş abiye bıraktım ama zaten o zaman güveniyordum. Neyseki o gün Mertcan ordaydı beraber döndük saolsun. Sadece olan olay baya bi soru işareti yaratmıştı. Bu olayı açıklamak istedim.
3 mm contalı halindeykende arabada bi sorun mu vardı anlamadım ne demek istediğini. Arabayla contalı haliylen 17 psi boost basıp 10000-15000km pompa benziniyle kullandım ve gündelik kullandım. Conta belli zaman sonra kaçırmaya başladı sonrada İstanbulda fanın azizliğine uğrayıp yaktım. Başka bi problemde yaşamadım gayet güzel yürüyordu ;)
Haklısın olabilir Korhan araba öyle bir hale geldiki moral fln alt üst oldu ama hatalardan dersler aldım ;)
Ben sana hak veriyorum zaten sinan, bunca zaman ugrasip didinip sorunlar yasamak adamin keyfini ciddi bozuyor ama bunlar bu isin icinde seyler, olmaz diye birsey yok. O yuzden biraz daha sakin, serin karsilayip bir daha olmasini engellemek amac olmali. Ama sunuda kabullenmek lazim eger arabam hic kirilmasin, hic sorun yasamiyim diyorsan onun tek yolu kesinlile araba yapmamak, cunku tuning isinde buyuk yada kucuk sikintilar illa olur.Ha bu senin yasadigin sikinti biraz ekstrem bir durum ama, bu sikintilarla bas edebilenin, sorunlari cozebilenin arabasi yurur mevzu odur. Benim bu isleri yapan insanlara tek onerim iyi yada kotu tek ustaniz olsun, elin ustune el deymesi. bu isin en zor yani ha yagdir sudur serviste bile degisir problem degil ama usta tek olmali.
Sinan'S2k
27-12-2011, 14:07
Sinancim Opulmenin birikimine tecrübe denir...
Baya öpüldük biz Deniz ;)
Sinan'S2k
27-12-2011, 14:13
Ben sana hak veriyorum zaten sinan, bunca zaman ugrasip didinip sorunlar yasamak adamin keyfini ciddi bozuyor ama bunlar bu isin icinde seyler, olmaz diye birsey yok. O yuzden biraz daha sakin, serin karsilayip bir daha olmasini engellemek amac olmali. Ama sunuda kabullenmek lazim eger arabam hic kirilmasin, hic sorun yasamiyim diyorsan onun tek yolu kesinlile araba yapmamak, cunku tuning isinde buyuk yada kucuk sikintilar illa olur.Ha bu senin yasadigin sikinti biraz ekstrem bir durum ama, bu sikintilarla bas edebilenin, sorunlari cozebilenin arabasi yurur mevzu odur. Benim bu isleri yapan insanlara tek onerim iyi yada kotu tek ustaniz olsun, elin ustune el deymesi. bu isin en zor yani ha yagdir sudur serviste bile degisir problem degil ama usta tek olmali.
Tek usta olamamasının sebebini önceki msjda açıkladım zaten. Artık tek usta olacak önceki gibi. Ben bu işten zevk alıyorum sadece böyle büyük olaylar şevki kırıyor ama daha büyük bir istekle devam edeceğim. Bundan sonra olacaksa inşallah küçük sıkıntılar olsun.
Sinancım çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm :(:( Hepimiz emek veriyoruz para harcıyoruz ama böyle problemlerlede malesef ki karşılaşabiliyoruz. Seninki çok üst üste oldu tabi bu ayrı bir şansızlık :( Nacizane fikrim, bence bu problemin neden kaynaklandığının mutlaka açığa çıkarılması gerekiyor. Bunun içinde bence Savaş'la senin birebir görüşmen lazım. Hatta resimleride ona mail at, bakıp gördüğü şeyleri mutlaka sana söylecektir. Zaten olan olmuş, Savaş yaptığı işin arkasında durmayacak bir adam değil, önemli olan problemin nedenini çözmek motor tekrar yapıldıktan sonra aynı problemi bir daha yaşamamak. Motoru nerde toplatırsan toplattır bu problemi tamamen çözmen lazım, Allah korusun tekrarlanmaması içn. Tekrar çok geçmiş olsun :(
rahatsız nickli üyenin yazdıklarına takıldım ben, onuda yazmadan geçemeyeceğim. Daha dün üye olmusun burda Savaş'a sektirip duruyorsun. Belliki yaran var ama bence Sinan arkadaşımız bu durumdayken daha yapıcı mesajlar yaz. Savaşla bir problemin olabilir ama kendisi burda yokken arkasından yazman doğru olmaz.
searock///
27-12-2011, 14:17
Baya öpüldük biz Deniz ;)
Sikma canini ,eminim Satilmis ustamla cok daha iyisini yaparsınız . Bana bütün şaşmaz eşrafı grup YAPTI :) seninkide birseymi :) inşallah bu son opulmen olur sinancim ..
Sinan'S2k
27-12-2011, 14:38
Bu arada atlanıldı sanırım bu mesajı atmıştım. Bunla ilgili yorumları alalım
1. göz 3 açık 5 kapalı bloğun diğer tarafı ise 2 kapalı 3 açık. Bu şekilde değişken bir ovalleşme var krank yatağımda
Kardeşim cevabların için teşekkür ederim istemeyerek seni kırdıysam kusura bakma
tekrardan geçmiş olsun
Râbbim beterinden saklasın
Senin ustan herzaman en iyisini yapar ama olurda yardım edeceğimiz bişi olursa çekinmeden sorabilirsin
Allah kolaylık versin
Sinan'S2k
27-12-2011, 14:39
bu arada krank kasnağı var ?
Semih ne demek istedin kardeş anlamadım :)
Bu arada atlanıldı sanırım bu mesajı atmıştım. Bunla ilgili yorumları alalım
1. göz 3 açık 5 kapalı bloğun diğer tarafı ise 2 kapalı 3 açık. Bu şekilde değişken bir ovalleşme var krank yatağımda
Moruk şu en son olan olayda olmadıgını nerden biliyorsun
yatagı sarmışsın zaten ovalleştirmiş olması normal
yani öncesinde böyleymiş düzeltilmeden toplanmış diyemessinki
Semih ne demek istedin kardeş anlamadım :)
krank kasnağı orijinalmi dampened falanmı yada hafifletilmiş aluminyum vs mi:)
Hilmi yeter yahu sen sürekli yazdıkça insanların kafası acaba savaşın hatası varda hilmi mi kapatmaya calışıyor olarak düşünecek, problemlerin hiç birini savaşa bağlatmamak için uğraşıyorsun ama isteyen dilediği yorumu yapsın bırak ahmete göre savaş hatalıdır, metine göre sinan hatalıdır.
Ama her sayfada 5 mesajın var hilmi arabayı yapan sen değilsin yaptıran sen değilsin:)
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:08
krank kasnağı orijinalmi dampened falanmı yada hafifletilmiş aluminyum vs mi:)
Orjinal Semih
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:16
Kardeşim cevabların için teşekkür ederim istemeyerek seni kırdıysam kusura bakma
tekrardan geçmiş olsun
Râbbim beterinden saklasın
Senin ustan herzaman en iyisini yapar ama olurda yardım edeceğimiz bişi olursa çekinmeden sorabilirsin
Allah kolaylık versin
Eyvallah Hilmi sağol Allah hepimizi beterinde saklasın
Şahsen Savaş Paşaoğluna araba götrmem kendisinide gram sevmem kendisiyle çok ufak bir sorun yaşadım 1. olarak çok ukala ilgilenmiyo oralı olmuyo dinlemiyo burnu kalkık 2. olarak ban söylediği bir laf var ben arabayı yaparım ayağıyla bir çizgi yaptı şu çizgiden çıktı mı benden çıkmış demektir dedi kendisinin yaptığı bir araı almak için kendisine gittim beyaz 200 sx Erkan abi kendisi siteye üye görürse yazar
Erkan abi o sx e dünyayı harcadı o serviste gittik Savaştan rica ettik araca bak diye Erkan abide rica etti izi tam 3 saat kapıda dikti ve dediği cümle şu oldu neyine bakiyim ben topladım ama burdan çıktı beni bağlamaz neyine bakiyim dedi kaltık arkadaşımın babası oktaykan power da baktırdık sağolsun necmettin amcam baktı araca
34 YSL35 i aldığımdada rocker kırmıştı toparlandı araba çıktım eve götğrdüm akşam garaja indim abime aracımı göstermek için araba çalışmıyo abimden dünyanın lafını yedim Savaş paşaoğlunu aradım meşgul başka biriyle konuşyo mesajı çıktı 10 dakika sonra bir daha aradım yine meşgul tek sefer çaldırıyorum kapatıyorum neyse bi 10 dkika daha geçti çaldı bu sefer açtı ne arıyosun 50 kere noldu diye anlamsız bir çıkış oldu savaş dedim aracım çalışmıyo ona istinaden aradım dedim tamamda arkadaşım ne arıyosun dedi ya aracım çalışmıyo daha bu gün çıktı yardımcı olablirmisin dedim bana telefon terbiysini sen bilmiyosun sana oğretiyim bende 1 ben o terbiyeyi alıcak yaşta değilim 2 sen verebilicek kapasitede bir adam değilsin dedim ve bir takım küfür etmemle kapattım telefonu çok sinirim bozuldu ben para vericem araba yaptırıcam beni dinlemicek yok öle iş Cemal yürekliye götürdüm aracımı her aracımıda götürdüm götürüyorum aradığımda anlıyo dinkiyo uğraşıyo ukala değil ne zaman açsam eli kanda olsa açar dinler o adam isterse benim arabamı yaksın umrumda olmaz çünki yaptığım işin arkasndayım dedi durduda elinden gelen her yardımı yaptı savaş ın ustalığna bişe diyemem ama bu tarz harketleri ona çok kan kaybettirdi aybettirirde burda kimsenin reklamını yapmıyorum protestosunuda Cemalden memnun kalmayan olabilir serdardan da savaştanda ama şu var savaşın tarzı o ayağıyla çektiği çizgi şu kapıdan çıktı mı beni umrumda olmaz lafı bana yetti Sinan gerçekten geçmiş olsun seni anlayabiliyorum para bu araba bu kazanılır çok daha iyisi yapılır ama sen kendini üzüp strese girme sen sağlığını bozarsan toparlaman zor olur boşver bir süre başka şeylerle ilgilen kolay gelsin
Hilmi yeter yahu sen sürekli yazdıkça insanların kafası acaba savaşın hatası varda hilmi mi kapatmaya calışıyor olarak düşünecek, problemlerin hiç birini savaşa bağlatmamak için uğraşıyorsun ama isteyen dilediği yorumu yapsın bırak ahmete göre savaş hatalıdır, metine göre sinan hatalıdır.
Ama her sayfada 5 mesajın var hilmi arabayı yapan sen değilsin yaptıran sen değilsin:)
Ya ne alakası var benim yazdıklarımla senin dediğinin olgar Allahını seversen
ben doğru olan birşeyi yazıyorum adam sormuş
0 ölçü olan bir blok ta yatak sardıktan sonra tekrar toplarken kontrol edersin ovallik varmı diye eger toleranslar dahilinde ise ellemessin degilse bara yapmak zorundasın
hiç bir Usta bile bile lades demez ovallik olan blok hele ki bukadar fazla olan blok 2000 km beklemzdi yatak sarmak için
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:18
Yok düzeltmeden taktıklarını düşünmedim ne olduda böyle olur diye merak içerisindeyim
Yok düzeltmeden taktıklarını düşünmedim ne olduda böyle olur diye merak içerisindeyim
Dedim ya abi sardıgı zaman yatagı döndürünce bloguda ovallaşetiriyor
Gömleklerinde ovalleşme varmı ?
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:27
Şahsen Savaş Paşaoğluna araba götrmem kendisinide gram sevmem kendisiyle çok ufak bir sorun yaşadım 1. olarak çok ukala ilgilenmiyo oralı olmuyo dinlemiyo burnu kalkık 2. olarak ban söylediği bir laf var ben arabayı yaparım ayağıyla bir çizgi yaptı şu çizgiden çıktı mı benden çıkmış demektir dedi kendisinin yaptığı bir araı almak için kendisine gittim beyaz 200 sx Erkan abi kendisi siteye üye görürse yazar
Erkan abi o sx e dünyayı harcadı o serviste gittik Savaştan rica ettik araca bak diye Erkan abide rica etti izi tam 3 saat kapıda dikti ve dediği cümle şu oldu neyine bakiyim ben topladım ama burdan çıktı beni bağlamaz neyine bakiyim dedi kaltık arkadaşımın babası oktaykan power da baktırdık sağolsun necmettin amcam baktı araca
34 YSL35 i aldığımdada rocker kırmıştı toparlandı araba çıktım eve götğrdüm akşam garaja indim abime aracımı göstermek için araba çalışmıyo abimden dünyanın lafını yedim Savaş paşaoğlunu aradım meşgul başka biriyle konuşyo mesajı çıktı 10 dakika sonra bir daha aradım yine meşgul tek sefer çaldırıyorum kapatıyorum neyse bi 10 dkika daha geçti çaldı bu sefer açtı ne arıyosun 50 kere noldu diye anlamsız bir çıkış oldu savaş dedim aracım çalışmıyo ona istinaden aradım dedim tamamda arkadaşım ne arıyosun dedi ya aracım çalışmıyo daha bu gün çıktı yardımcı olablirmisin dedim bana telefon terbiysini sen bilmiyosun sana oğretiyim bende 1 ben o terbiyeyi alıcak yaşta değilim 2 sen verebilicek kapasitede bir adam değilsin dedim ve bir takım küfür etmemle kapattım telefonu çok sinirim bozuldu ben para vericem araba yaptırıcam beni dinlemicek yok öle iş Cemal yürekliye götürdüm aracımı her aracımıda götürdüm götürüyorum aradığımda anlıyo dinkiyo uğraşıyo ukala değil ne zaman açsam eli kanda olsa açar dinler o adam isterse benim arabamı yaksın umrumda olmaz çünki yaptığım işin arkasndayım dedi durduda elinden gelen her yardımı yaptı savaş ın ustalığna bişe diyemem ama bu tarz harketleri ona çok kan kaybettirdi aybettirirde burda kimsenin reklamını yapmıyorum protestosunuda Cemalden memnun kalmayan olabilir serdardan da savaştanda ama şu var savaşın tarzı o ayağıyla çektiği çizgi şu kapıdan çıktı mı beni umrumda olmaz lafı bana yetti Sinan gerçekten geçmiş olsun seni anlayabiliyorum para bu araba bu kazanılır çok daha iyisi yapılır ama sen kendini üzüp strese girme sen sağlığını bozarsan toparlaman zor olur boşver bir süre başka şeylerle ilgilen kolay gelsin
Aren valla sen istemeyeceğin tartışmalara girmişsin kötü olmuş. Zaten Savaş abiden çekenler bu umursamazlığından çekiyor. Ben umursamıyorum aslında çokta takmıyorum. Sadece araba yağsız kalmış yok şanzıman diyip kenara çekilmeleri kötü olur. Varsa bi hata hatalarının arkasında durmaları gerekir. Ben birşey beklemiyorum ama hata rektifiyeci ya da Savaş birinde var ve bu hatalı kim olursa olsun her türlü puanı kaybeden Savaş abidir. İnşallahta kimsenin başına böyle şeyler gelmez bir daha.
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:28
Dedim ya abi sardıgı zaman yatagı döndürünce bloguda ovallaşetiriyor
Gömleklerinde ovalleşme varmı ?
var çok az gömlekler 87.5mm olacak zaten artık. Neyseki pistonlar hazır
Gömlek çaktırıp daha ufak ölçü piston takamıyor musun Sinan? Bloğun piston tolerans ölçüsü maksimum 87.5 mm midir?
Benim bmw den çıkan 87.5 mm cp pistonlar var bu arada. Ben 86.5 a düşürdüm gömlek ile, lazım olursa aklında bulunsun, 6 tane var evde :)
valla bende çok sıkıntılar yaşamıştım aracımla en son gittiğim garaj(bilenler biliyor şimdi isim yazmayım) arabamı mukemmel toplamıştı...hatta ben aracımı sattıktan sonra bıle bana dedıler ki arac hala bizden garantili birşey olursa araba bizim....
var çok az gömlekler 87.5mm olacak zaten artık. Neyseki pistonlar hazır
Moruk nekadar bir ovalleşme onunda degerini verebilirmisin sana zahmet
Aren valla sen istemeyeceğin tartışmalara girmişsin kötü olmuş. Zaten Savaş abiden çekenler bu umursamazlığından çekiyor. Ben umursamıyorum aslında çokta takmıyorum. Sadece araba yağsız kalmış yok şanzıman diyip kenara çekilmeleri kötü olur. Varsa bi hata hatalarının arkasında durmaları gerekir. Ben birşey beklemiyorum ama hata rektifiyeci ya da Savaş birinde var ve bu hatalı kim olursa olsun her türlü puanı kaybeden Savaş abidir. İnşallahta kimsenin başına böyle şeyler gelmez bir daha.
Sinan o ayağıyla çekmiştir o çizgiyi boşver artık hiç takılma bir laf var
2 kişi varmış birinin çok bilgisi birinin çok parası
iş bitmiş
Çok parası olanın bilgisi çok bilgisi olanın parası
Bilgi çok değerli tecrübe çok değerli bi bedeli var ödemişsin umarım son olur
valla bende çok sıkıntılar yaşamıştım aracımla en son gittiğim garaj(bilenler biliyor şimdi isim yazmayım) arabamı mukemmel toplamıştı...hatta ben aracımı sattıktan sonra bıle bana dedıler ki arac hala bizden garantili birşey olursa araba bizim....
bilen bilir bilmeyen örnek alır olmuş bu :D
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:34
Gömlek çaktırıp daha ufak ölçü piston takamıyor musun Sinan? Bloğun piston tolerans ölçüsü maksimum 87.5 mm midir?
Benim bmw den çıkan 87.5 mm cp pistonlar var bu arada. Ben 86.5 a düşürdüm gömlek ile, lazım olursa aklında bulunsun, 6 tane var evde :)
Darton mid ler çakılı zaten Gürsel herhalde dönüşü olmaz 87mm den 87.5 e alacaz. Piston cp var hazırda saol genede aklımda olsun senin 87.5mm ler :)
Tünay'ın söylediği garaj ile benim garaj aynı sanıyorum... Tünay'ın dediklerine +1 diyorum...
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:35
Olm mesaj kutunu nasıl doldurmayı becerdin :)
Darton mid ler çakılı zaten Gürsel herhalde dönüşü olmaz 87mm den 87.5 e alacaz. Piston cp var hazırda saol genede aklımda olsun senin 87.5mm ler :)
Senden para mara istemem, evde durup duruyor. piston pimi sekmanı vs. eksik çıkarsa söylersin...
Kanka bir arabanın motorunu toplarsın
Buna garanti verirsin
peki senin aracını ben alayım oldugu gibi üzerine turboyu takayım 45 psi basayım kırayım buna garanti verilirmi ?
1 karının 1 kocası olur
Ben bir aracın Setupını yapsam - motorunu toplasam - rodajını bitirsem - ayarını yapsam - beynine de kilit koysam - her bakımında yagını suyunu bujisini de ben değiştirsem
ancak bu şekilde garanti veririm
Sıfır araba aldıgın zaman bile bakıma sanayiye götürsen garanti dışı kalır
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:36
Moruk nekadar bir ovalleşme onunda degerini verebilirmisin sana zahmet
Tam değerleri bilmiyorum. Bakayım onlara
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:38
Sinan o ayağıyla çekmiştir o çizgiyi boşver artık hiç takılma bir laf var
2 kişi varmış birinin çok bilgisi birinin çok parası
iş bitmiş
Çok parası olanın bilgisi çok bilgisi olanın parası
Bilgi çok değerli tecrübe çok değerli bi bedeli var ödemişsin umarım son olur
Umarım kardeşim bu saatten sonra problem yaşamam herhalde
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:39
Senden para mara istemem, evde durup duruyor. piston pimi sekmanı vs. eksik çıkarsa söylersin...
Eyvallah saol kardeşim bakacağım eksik birşey olursa dönerim sana
Olm mesaj kutunu nasıl doldurmayı becerdin :)
boşalttım kanka:)bu ara yogun ozel mesajlarım:)
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:41
Tünay'ın söylediği garaj ile benim garaj aynı sanıyorum... Tünay'ın dediklerine +1 diyorum...
Tork Garaj işinin arkasında bu kadar duruyorsa helal olsun valla Hakan abiye Korhana
Sinan'S2k
27-12-2011, 15:42
boşalttım kanka:)bu ara yogun ozel mesajlarım:)
Ben sana ne yazacağımı unuttum ama taa sabah yazıcaktım :D
Kanka bir arabanın motorunu toplarsın
Buna garanti verirsin
peki senin aracını ben alayım oldugu gibi üzerine turboyu takayım 45 psi basayım kırayım buna garanti verilirmi ?
1 karının 1 kocası olur
Ben bir aracın Setupını yapsam - motorunu toplasam - rodajını bitirsem - ayarını yapsam - beynine de kilit koysam - her bakımında yagını suyunu bujisini de ben değiştirsem
ancak bu şekilde garanti veririm
Sıfır araba aldıgın zaman bile bakıma sanayiye götürsen garanti dışı kalır
tabiki oyle...ancak ben cok asırı yuklenmıs aracların bıle garanti kapsamında yapıldığını gördüm..neyse konu dağılmasın moruk:)
Ben sana ne yazacağımı unuttum ama taa sabah yazıcaktım :D
canını yirim:)
tabiki oyle...ancak ben cok asırı yuklenmıs aracların bıle garanti kapsamında yapıldığını gördüm..neyse konu dağılmasın moruk:)
Çünkü moruk Tork garajın işleri dagınık degil
arac yapılıyor ayarı yapılıyor teslim ediliyor
ve müşteriside hart hurt dakikada bir aracını elletip durmuyor
elletse gene torka elletip ayarınıda yaptırtıyor
neden garanti vermesin ?
neyse konuyu garaj muhabbetine çekmeyelim amacının dışına çıkmasın
sinan bu konuyu açtığın ve tecrübeli arkadaşların bilgilerini bizimle paylaştıkları için teşekkür ederim, motora bişiler olduktan sonra sebebinin ne oldugunun nasıl anlaşıldıgını bilmezdim, bu hususta yorumların beraberinde neyin ne olduğunu daha iyi anlıyor insan, motor toplanırken nelere dikkat edilir, kilit noktalar nerelerdir son kullanıcı olarak bunları daha iyi görüyor. bilinçli yorum yazan herkesin bilgisine sağlık...
dragon07
27-12-2011, 16:19
kimsenin günahını almak doğru olmaz anlatılanlara göre ustanın tavrı yanlış...
geçmiş olsun daha hızlısını daha iyisini yaparsınız umarım.
Sinan'S2k
27-12-2011, 16:28
Tam değerleri bilmiyorum. Bakayım onlara
Üstündeki pistonlarla silindir boşluk değerleri şöyle.1 ve 3. silindir 6 boşluk 2 ve 4. silindir bir tarafı 6 bir tarafı 8 şeklinde ovalleşmiş. 6 boşluk herhalde fazla sıkıdır. 8 ideal olması gerekmez mi?
bi 10 sayfa önce yazdım yine yazıyorum :) hala yağ basıncı yataklar sıkmış vs diyenler var bu yataklar sıkmış olsa araç bu kadar km yapamaz o yataklarda ordan öyle çıkamaz bu krank sallanarak dönmüş yataklarada vurmuş sürterek sarmadığı ortada öyle kalkıp 2-3 milimetrelik bi boşluktan bahsetmiyoruz krankla yatakların arasına yeterli boşluk verilmemiş gayet net ortada ama yataklar farklı ölçüde ama blokta sorun var ama boşluklar iyi ayarlanmamış ama kepler sıkılmamış sonucta bu ana yatakların filmi tam net oluşmamış konu biraz daha uzasa paşaoğlunu korumak için adama sen yapmışsın kullanıcı hatası diyeceksiniz :) ben bu tür olayda sorunu toplayanda ararım rektifiyeciylede işim olmaz
Üstündeki pistonlarla silindir boşluk değerleri şöyle.1 ve 3. silindir 6 boşluk 2 ve 4. silindir bir tarafı 6 bir tarafı 8 şeklinde ovalleşmiş. 6 boşluk herhalde fazla sıkıdır. 8 ideal olması gerekmez mi?
Sinan pistonlarin hepsinde cok asinma olmasi lazim
Cp. 8 bosluk onerir 6 cok siki olur hepsinin eteklerinin sarmis ve butun gomleklerin ovallesmis olmasi lazim bu olculer ile
Reltefiyecinin yada ustanin kim olcuyor ise kumparator saati cok eskimis yanlis olcu veriyor olabilirmi ?
Sinan'S2k
27-12-2011, 18:59
Sinan pistonlarin hepsinde cok asinma olmasi lazim
Cp. 8 bosluk onerir 6 cok siki olur hepsinin eteklerinin sarmis ve butun gomleklerin ovallesmis olmasi lazim bu olculer ile
Reltefiyecinin yada ustanin kim olcuyor ise kumparator saati cok eskimis yanlis olcu veriyor olabilirmi ?
Hilmi yanlış olsa adamların her yaptıgı arabada sorun olur daha yeni bir turbo s2000 yapıldı. Böyle bir yanlış olmaz kesinlikle. Bütün gömleklerin ve pistonların traş olmuş sadece 2 si ovallesmemis Zaten daha ne olsun
Tamam moruk ben daha bisi yazmicam
Allah kolaylik versin
çok geçmiş olsun. yaşamayan bilemez çok kötü bir durum..
ustanın tavrı çok yanlış anlatılanlara göre..
daha hızlısını ve daha iyisini yaparsınız zamanla, sıkma canını allah gönlüne göre versin...
Istilldo
27-12-2011, 20:30
Gecmis olsun Sinan, uzulme 100kg demir parasini verir yenisini yaparsin moralini bozduguna degmez..
Bilgilendirmen cok iyi olmus takdir ettim,
Baska garajlarda da bunun gibi olaylar oldugunu goruyoruz, duyuyoruz hatta basimiza geliyor ama kimse dile getirmiyo ayipmis gibi, iyi yapmissin.
Motor bu hale geldikten sonra olculen bosluklar cok saglikli olmaz soyle ki, 110 derece su harareti bile goren aluminyum bir bloktaki piston cenelerinde olcu degisimi oluyor, bu tarz bir asinti ve isi goren pistonlarda bir taraf kapatir, bir taraf acar.
Garanti isine gelince biz o isi tamamen hakkaniyet ve iyi niyet ile yonetiyoruz, eger cidden bizden kaynaklanan bir hata varsa her zaman arkasinda dururuz ama nasil olsa garanti verdiler veya forumlarin yaptirim gucuyle foruma yazarim vs tarzinda mevzulara hicbir zaman takilmayiz. Neler gorduk neler gecirdik bununla ilgili, 18-19 yasinda bir arkadasin tork garanti verdi diye 8000 devir kesicide arabasini dakikalarca tutmasinimi, parcami kendim getiricem diyip 5 kurus para vermeden arabayi birakip 3 sene bir daha arayip sormayip kapinin onunde arabasina hirsiz girince malzemelerimi isterim diyeni, arabanin yagini devamli kontrol ettim deyip nerden baktin goster deyince yag cubugunu bulup gosteremeyeni:) yani herkez karsisindakini kendisi gibi dusunuyor ama cok art niyetli adamlarda var, kendi dogurduklari sikintilari ustalara, garajlara yikmaya calisan.
Bundan sonra diyecek birsey yok insallah bir daha boyle bir sikintiyla karsilasmaz agiz tadiyla binersin arabana sinan.
yağ sıcaklık müşürünüzde bi bozukluk olabilirmi ? mesela oil temp 130 dur 95 gösterir sizde farkedemezsiniz zamanla aşınır yağ özelliğini kaybeder ve kötü son geçmiş olsun tekrardan
bnm mesajim silindi, bi daha yazayim gecmis olsun sinan, bozma moralini, insallah daha iyi yaparsin. satoya da yaptirsan basinda dur arabani bn bunu bilirim bunu solerim...
Cok gecmis olsun... gecen ay aynisi benim basima geldi biliyorsundur belki.Yapacak bir sey yok canin saolsun...Amma hatali kimse yada neyse ustune git...
geçmiş olsun, o kadar emek o kadar maddiyat bir çırpıda gidiyor. fakat denilenin aksine savaş ustayi ne zaman arasam birşey sorsam elinden geldiğince hala yardımcı oluyor aradan 3 4 sene geçti. belki usta hatasi belki parça hatasi ama sonuçta ne olursa olsun çok üzücü bir durum. umarım daha iyi bir şekilde yürür.
geçmıs olsun bencede ölçülerde kesınlıkle bır yanlış var
tolga900
28-12-2011, 00:17
sinan çok geçmiş olsun başa gelmedikçe kimse bilmez bu durumu hepimiz yaşadık en kısa sürede keyifle arabana binersin yanlız yağsızlıktan ziyade tws 10 60 yıllardır kullanırım o yağın rengi hiç hoş durmuyor emin olabiliirsin
drahte1905
28-12-2011, 00:25
Oncelikle Sinan gecmis olsun, gercekten cok uzuldum, umarim bir daha tekrarini yasamazsin...
Ikinci olarak forum degil mekaniker, atom muhendisi kayniyormusta haberimiz yokmus, herkafadan bir soz cikiyor...
Sinan'in arabansinin crank haric cogu motor parcasini ben getirdim, setup cikariken, turbo secerken konustuk, kendisi Ankarada oldugu icin arabasi ile mumkun mertebe ilgilendim....
Simdi bu motor'a ne oldugunu hic bir zaman bilemeyecegiz, isteyen istedigini yazsin, belki alakasiz birden fazla ekipmanin ayni anda hatali konuma dusmesinden yada eksik sikilan bir vidadan motor bu hale geldi ama buradan bir cikarim yapmak cok zor, kahve fali bakmaktan farksiz, yagi kara, sanzuman degismiz, krank ortadan yarali, yataklarin hepsi sorunlu, nerden tutsan elinde kaliyor, resmen savas cikmis blogun icinde hangisi ilk basladi ? Neden oldu ? cok degisken var....
Bugun David Buschur kendi arabasina motor yapiyor, sifir gelen gaz kelebeginin vidasini loctitelamiyorlar vida icerde motor gidiyor, adamin kendi Evo'su kendi parasi, kendi nami bu olay, 20 yildir uykusunda dahi 4G6X toplayan adamin kendi basina geliyor...
Garanti isteyenlere, burasi ABD'de degil, ABD olsak Savas zaten dukkanina bir "Manley" yada "Pauter" banneri asar ve mallari %45-55 MSRP den indirimli alir, yilda sadece motor parcasindan 200-300K dolar yapar, icinde alisi 1.000 dolar olan parcali Shortblock'u 4000 dolara satar garantide verir ama burada nasil bir garaj garanti versin ?
Motor toplama ucretleri belli, bu paraya motor toplayan adam motor kirildiginda bu paralara arabanin birak crankini sadece kol pistonunu alamaz, nasil garanti versin ? Kim toplar motor ozaman ? En kral usta olsaniz kim alir bu riski ? Motor'u 4.000'e toplarsin, toplarken cart curt 1.500'de oyle yazarsin, ozaman bir iscilige garanti verirsin, parcadanda %30 ikram yaparsin zaten ilkinde kazanmissin bu parayi, ama bugun bu paralara motor toplaniyor bir garaj garanti vermesi zor, elinizi vijdaniniza koyun...
Bak, yukarda Korhan bey ne yazmis ? Garanti veriyoruz ama bir yere kadar, bir kere senin insanin belli, Korhan bey emin olduguna elinden geldigince garanti verir, dukkanini kapamaz, para kazanacagi isi arkaya alir, senin isini hemen yapar yollar ama suistimal eden cok, Sinan boyle biri degil ama bir garaj Turkiyede acik acik garanti veriyorum diyemiyor iste, cunki ortalik kendini cakal sanan dolu, bak iki satirda 3 ayri suistimal etmeye calisan adam yazmis Korhan bey, bu millete nasil garanti versin bu garaj ? Korhan bey garanti veriyor ama burada soyleyemiyor cunki boyle bir milletsiniz*****...
Burada iyi niyet olacak, kullanici garajina sadik kalacak, ayardan bakima ayni yer ilgilenecek ozaman iscilikte ikram olur, parcada ikram olur dost isi birseyler yapilir, iki tarafta memnun kalir, simdi motor Ankaraya gitmis, ustune sanzuman takilmis, motor'u baskasi dagitmis, tek tarafli dusunmeyin olayi...
Simdi zaten bazi olay haricinde 3. sahislarin soyledigi gibi olay garanti olayi degil, Sinan, Savas'in ilgisiz olmasindan yakiniyor baska birsey degil...
Ama Sinan ayni Savas'in kendi kullandigi parcalarda ki uygun fiyatlari, kendi hesabindaki rekorundan puluna kadar tek tek ayrintili olarak yazilmasini, methanol'u icin soylenmeden yapilan sik kabin icinde takdir ediyor ama biraz ilgi istiyor...
Ama ben bir Evo goturdum Mitsubishi servisine, bu isten X usta anlar dediler, gittik, boyle gittik ya, ulan Mitsubishi servisinde calisan usta bir afralar tafralar, Savas yaninda halt etmis ya... Turkiyede "Usta" dedin mi, sessiz, az konusan, bilmem demeyen adam var karsinda, kimin ustasi farkli ? Ya yanimda dokum atolyesi var oradada "Usta" ayni....
Savas babamin oglu degil, ama serefsiz diyen, arabami kapisina koyarim diyen var, pislesmeyin arkadasim, arabasi bu duruma gelmis arabanin sahibi demiyor bu kelimeleri, size ne duser ? Ne alip vermediginiz adam la ? Biliyormusun olayin Savas tarafini ? Bos konusmayin atip tutmayin...
***** Iste ayni millet adam kesmeye yer kolluyor, "Aaaa Pasaoglunun yaptigi motor yatak mi sarmis ! Dur hemen yazim, falancayi arayayim oda yazsin, imali imali yazalim, beline beline" Bugun Savas'i bitirin, yarin Ahmet'i bitirin, Mehmet'i bitirin, kim varsa bitirin, yapici olun lan biraz, okuyun be, Volkan Tanju gelmis buraya yaziyor, bari bu adamin yazisinin ustune laf yazmayin dinleyin, forumda boyle konu var mi ? Bu kadar fikir var mi ! Sinan buraya yataklarinin resmine kadar koymus, gor iste canli okul bu topic, Bak adam bir ustte demiski " Yag mushiri arizali olmasin ?" nerden nereler cikiyor, bunlar herkeze ders, git kendi mushirine bak iste, ama bu konu kimisine bu bilgi-birikim degil adam kesmeye yer, dar agaci resmen, bu adamlar gitsin arkadas, ben bu adamlari istemiyorum forumda !
Size fazla, Sinan gibi adamda fazla Savas gibi "usta'da" fazla, bunun beteri basiniza gelir arabamin degeri dusmesin diye sessiz sessiz haledersiniz, "Aaa benim ustam 10 numara, 10 yildir ayni makinedeyim" Essek kullandigin yataklar yeni nasil 10 senelik motor bu !
---------------------------------------------
Sinan abi tekrar gecmis olsun, 1 sene arabasiz kaldin, simdi bu, keske olmasaydi ama elimden ne geliyorsa her zaman yardimci olurum :icon_tup:
Sinan'S2k
28-12-2011, 08:46
Motor bu hale geldikten sonra olculen bosluklar cok saglikli olmaz soyle ki, 110 derece su harareti bile goren aluminyum bir bloktaki piston cenelerinde olcu degisimi oluyor, bu tarz bir asinti ve isi goren pistonlarda bir taraf kapatir, bir taraf acar.
Garanti isine gelince biz o isi tamamen hakkaniyet ve iyi niyet ile yonetiyoruz, eger cidden bizden kaynaklanan bir hata varsa her zaman arkasinda dururuz ama nasil olsa garanti verdiler veya forumlarin yaptirim gucuyle foruma yazarim vs tarzinda mevzulara hicbir zaman takilmayiz. Neler gorduk neler gecirdik bununla ilgili, 18-19 yasinda bir arkadasin tork garanti verdi diye 8000 devir kesicide arabasini dakikalarca tutmasinimi, parcami kendim getiricem diyip 5 kurus para vermeden arabayi birakip 3 sene bir daha arayip sormayip kapinin onunde arabasina hirsiz girince malzemelerimi isterim diyeni, arabanin yagini devamli kontrol ettim deyip nerden baktin goster deyince yag cubugunu bulup gosteremeyeni:) yani herkez karsisindakini kendisi gibi dusunuyor ama cok art niyetli adamlarda var, kendi dogurduklari sikintilari ustalara, garajlara yikmaya calisan.
Bundan sonra diyecek birsey yok insallah bir daha boyle bir sikintiyla karsilasmaz agiz tadiyla binersin arabana sinan.
Korhan doğru söylüyor olabilirsin zaten o yüzden gerçek sonuç vermeyebilir diye boşlukları olaya karıştırmamıştım hiç. Hilmi sordu diye baktım piston boşluklarına.
Çok önemli değil zaten bu saatten sonra :)
Sinan'S2k
28-12-2011, 08:51
Cok gecmis olsun... gecen ay aynisi benim basima geldi biliyorsundur belki.Yapacak bir sey yok canin saolsun...Amma hatali kimse yada neyse ustune git...
Abi valla senin olayda çok kötü ama en azından sen sorunun yağ pompasından (yanlış hatırlamıyorsam) kaynaklandığını biliyorsun direk firmayla irtibata geçtin. Bende öyle bir durum söz konusu değil. Problem büyük ölçüde belli olduğu halde problem başka birşeymiş gibi karşı suçlamalar geliyor direk. Türkiye'de yaşıyoruz normal gerçi. Benim gözümde hatalı belli ama konunun üstüne gitmem birşeyi değiştirmez. Değiştirse de benim çıkarıma olacak bir durum söz konusu değil onun için üstüne gitmem.
Sinan'S2k
28-12-2011, 08:54
sinan çok geçmiş olsun başa gelmedikçe kimse bilmez bu durumu hepimiz yaşadık en kısa sürede keyifle arabana binersin yanlız yağsızlıktan ziyade tws 10 60 yıllardır kullanırım o yağın rengi hiç hoş durmuyor emin olabiliirsin
Abi arabayı çekiciyle getirdiğimizde ilk baktığın yer yağ oldu eksik var mı ve durumuna bakmak maksadıyla. Ne eksilme vardı ne de yağda bir sıkıntı vardı. Karter fotoğrafı motor açıldıktan 5 gün sonra çekildi. Pislik vs kötü görünebilir normaldir açıkta durdu sonuçta.
Korhan doğru söylüyor olabilirsin zaten o yüzden gerçek sonuç vermeyebilir diye boşlukları olaya karıştırmamıştım hiç. Hilmi sordu diye baktım piston boşluklarına.
Çok önemli değil zaten bu saatten sonra :)
Kardesim benim sorma amacim farkliydi korhanda anlamistir zaten
Siki gelmeseydi olculerin eyvallah korhanin dedigi dogru
Zaten yataarda asla olcuyu bilemiceksin
Kumpuratorunde bir bozukluk olabiliri dusunerek sordum ben piston bosluklarini
Sinan'S2k
28-12-2011, 12:33
bnm mesajim silindi, bi daha yazayim gecmis olsun sinan, bozma moralini, insallah daha iyi yaparsin. satoya da yaptirsan basinda dur arabani bn bunu bilirim bunu solerim...
İzzet eyvallah saol kardeşim
Sinan'S2k
28-12-2011, 12:34
Kardesim benim sorma amacim farkliydi korhanda anlamistir zaten
Siki gelmeseydi olculerin eyvallah korhanin dedigi dogru
Zaten yataarda asla olcuyu bilemiceksin
Kumpuratorunde bir bozukluk olabiliri dusunerek sordum ben piston bosluklarini
Oldu olan artık çok dert etmemeye çalışıyorum. ;)
drahte forumda adam istemeye bilirsin ama gelmesini engelleyemesssin adam yazar sinan yazmış ustadanbişiy beklemiyorum bneim derdim araba neden bu hale geld EEeeee Neyini sawunuyorsunuz kimin nesini sawunuyorsunuz konu sawasla ahmetle mehmetle alakalı değil olay su araba neden yatak sardı kimden olursa olsun benzinciden olsun sokaktaki adamdan olsun sonuc neden olduğunu bulmak kapısına bırakmak onu bunu yapmak değiğl anlayamadığınız konu bu ..
sonuc neolursa olsun amac su birdaahaa olmaaması bi sorun varsa onu bulmak
Çok geçmiş olsun. Yakıttan avanstan basınçtan ne bilim başka birşeyden makina kırılsa insan daha az üzülür herhalde. Yağlama ile alakalı bir sıkıntı insanı hep şüphelendiriyor birşeylerden yada birilerinden. Geçmiş olsun tekrar.
19 sayfayıda okudum S2000 en sevdiğim araçlardan biridir büyük sevdalıyım Sinan'a geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum İnşallah aracı en kısa zamanda yürür hale gelir hatta isterse istanbulda kendisine bir video çekebilirim moral olur
-Modifiyenin garantisi olmaz ama usta da yaptığı işin arkasında durmalı eğer durmyosa bi sıkıntı var diye düşünürüm(kendi fikrim).Ben çok merak ettim acaba Hilmi abinin ilgilendiği kadar Usta bu konuyla ilgilendimi ben kimseyi suçlamıyorum sözü bahsi geçen garaj Türkiyede sayısız aracın altına imza atmış bir garaj kişileride tanımam, motor parçalarındanda çok anlamam ben sadece tüketiciye gösterilen muameleye takıldım.Bu insanlar bu hizmetler karşısında ödemeyi fındıkla yapmıyor sonuçta.
-Konuda bilgi ve birikimini paylaşan herkese helal olsun konunun başı boş kalmamış bilgili insanlar hep müdahale etmiş konuya
-Benim fikrim parçaların fotoğraflarının üretici firmaya göndermek ve hangi durumların buna sebep olabilceğini hakkında bilgi istemek.oralarda böyle işler kapı çizgisini geçince bitmiyor.
ibratice
02-01-2012, 00:49
öncelikle geçmiş olsun resimlerden anlaşılan yatak boşluğu piston gömlek boşluğu yada yanlış montajdan kaynaklandığını sanmıyorum orda bariz yağlama sorunu olmuş öncelikle onun kontrolü yapılması gerekir camları bile çizdiğine göre üste giden yağ hattı yada çok düşük yağ basıncı önce hasar üstenmi başlamış onu iyi tespit etmek gerekir yada yatak parçalarımı camı bozmuş burdan resimlerden tam anlaşılmıyor güzel güzel incelenirse bulunur s2000 yağ pompası kolay kolay bozulmaz tabi bir parça gelip dişli arasını çizmesse artık olan olmuş bundan sonrası arızanın birdaha olmaması için 2 katı daha detaylı kontrollü toplanması .ben kendimi örnek veriyim bir 1998 prelüde 5 gün uğraştım çekiş düşük diye dışarda özel bir serviste bloğa yağ basınç sübabı takılmış toplanırken vtec hattıyla 4. günü kapağı sökünce düşük yağ basıncının sebebi ortaya çıktı çok basit birşey arabanın herşeyini etkiliyor
Sinan'S2k
02-01-2012, 12:05
öncelikle geçmiş olsun resimlerden anlaşılan yatak boşluğu piston gömlek boşluğu yada yanlış montajdan kaynaklandığını sanmıyorum orda bariz yağlama sorunu olmuş öncelikle onun kontrolü yapılması gerekir camları bile çizdiğine göre üste giden yağ hattı yada çok düşük yağ basıncı önce hasar üstenmi başlamış onu iyi tespit etmek gerekir yada yatak parçalarımı camı bozmuş burdan resimlerden tam anlaşılmıyor güzel güzel incelenirse bulunur s2000 yağ pompası kolay kolay bozulmaz tabi bir parça gelip dişli arasını çizmesse artık olan olmuş bundan sonrası arızanın birdaha olmaması için 2 katı daha detaylı kontrollü toplanması .ben kendimi örnek veriyim bir 1998 prelüde 5 gün uğraştım çekiş düşük diye dışarda özel bir serviste bloğa yağ basınç sübabı takılmış toplanırken vtec hattıyla 4. günü kapağı sökünce düşük yağ basıncının sebebi ortaya çıktı çok basit birşey arabanın herşeyini etkiliyor
Dostum sorunun yağ basıncı veya eksikliği veya kalitesizliğinden olmadığı net şekilde anlaşıldı. Tekrar söyleyim egzantrikteki izler su izi resmin üstünde yazdım. Lütfen konuyu tam okuyup ve resimleri iyicene inceledikten sonra yorum yapın ;)
ibratice
02-01-2012, 22:15
ben sadece resimlere bakarak fikrimi söyledim camlar rutubetli yada nemli kaldıysa 2 günde oksitlenir ama öyle çizilmesine sebep değildir sisteme su girse yağın rengi bozulur tekrar söylüyorum egzantirikler için ya yağsız yada uygun olmayan yay tansiyonu onları bu hale getirir .
Sinan'S2k
03-01-2012, 14:34
ben sadece resimlere bakarak fikrimi söyledim camlar rutubetli yada nemli kaldıysa 2 günde oksitlenir ama öyle çizilmesine sebep değildir sisteme su girse yağın rengi bozulur tekrar söylüyorum egzantirikler için ya yağsız yada uygun olmayan yay tansiyonu onları bu hale getirir .
Egzantriklerde çizik yok malzeme üstünde bir katman oluşmuş önceden kalan su lekesi gibi. Motor yağsız kalsa piston kolları ve kol yatakları giderdi. Ana yataklar krankım pistonların sizlere ömür. Gömleği kullanacağım ince bi honlamayla
dragon07
03-01-2012, 14:44
peki şuanda tespit edilebildimi neyin sebep oldugu ? kesin bi karar verildimi , paşaoğluyla görüştünüz mü bide :)
ahmetuygur
03-01-2012, 15:22
sinan geçmiş olsun çok üzüldüm :(
Bu ustaların böyle tavır takınmasının sebebi bizleriz ben savaşa bir kere gittim dükkana giriyorsun cıkıyorsun kımse nıye geldın demıyor cok ılgısız alakasız bı adam esnaf degıl ıyı usta olabılır ama herseyden once esnaf olmalısın dukkan sahıbısın ayrıca arabaya 40 50 bin lira harcıycam arabanın basına benden yana bı sıkıntı olmadıkca cızgı cektım buradan sonrası senı ılgılendırır diyemez :) neyse ustaları kotulemeyı bırakalım olan bısey var ortada neden oldugunu arastıralım :)
Sinan'S2k
03-01-2012, 15:44
peki şuanda tespit edilebildimi neyin sebep oldugu ? kesin bi karar verildimi , paşaoğluyla görüştünüz mü bide :)
Hocam sorunun neden kaynaklandığı çok açık bu konuda herşeyi her malzemeyi inceledik her olasılığı gözden geçirdik. Ben rektifiyeci hatası olduğunu düşünüyorum dolayısıyla da Savaş abinin hatası olduğunu düşünüyorum. Başka bir olasılık var gibi gözükmüyor. Paşaoğluyla görüşmeyeceğim açıkcası derdim değil. Başkalarının da başına geldiği gibi motorumu tekrar teslim edip 1000-2000km sonra motorun başına birşey gelmesini bekleyemem açıkcası.
Sinan'S2k
03-01-2012, 15:47
sinan geçmiş olsun çok üzüldüm :(
Bu ustaların böyle tavır takınmasının sebebi bizleriz ben savaşa bir kere gittim dükkana giriyorsun cıkıyorsun kımse nıye geldın demıyor cok ılgısız alakasız bı adam esnaf degıl ıyı usta olabılır ama herseyden once esnaf olmalısın dukkan sahıbısın ayrıca arabaya 40 50 bin lira harcıycam arabanın basına benden yana bı sıkıntı olmadıkca cızgı cektım buradan sonrası senı ılgılendırır diyemez :) neyse ustaları kotulemeyı bırakalım olan bısey var ortada neden oldugunu arastıralım :)
Başlıca sorun tavır evet Ahmet. Ben burda yapılan hatadan ziyade tavrın değişmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sinan'S2k
03-01-2012, 15:50
Bu arada motor şu an yapılıyor. Pistonlarım ve krankımı aldım. Şu an blok rektifiyede. Gömlekler çok hafif honlancak ölçü bozulmadan ovallikler giderilecek. Böylelikle 6 olan piston boşlukları 8 e çıkacak. yeni 87mm pistonlarımı bu şekilde takabileceğim. Kollarım zaten sağlamdı yeni aldığım acl race serisi yataklarla motorumun malzemelerini tamamladım. Short block tamamlandıktan sonra tek eksiğim silindir kapak contası olacak. O da amerikada hazırda yokmuş o da gelince motor arabaya atılır marşa basılır inşallah :)
ahmetuygur
03-01-2012, 15:58
Başlıca sorun tavır evet Ahmet. Ben burda yapılan hatadan ziyade tavrın değişmesi gerektiğini düşünüyorum.
Boşver diyemiycem kanka dünya kadar para verdin bence kurabiliyorsan iletişim kur sorunun çözümüne gidin derim
Sinan'S2k
03-01-2012, 16:02
Boşver diyemiycem kanka dünya kadar para verdin bence kurabiliyorsan iletişim kur sorunun çözümüne gidin derim
Kanka dediğim gibi savaş bana eyvallah dese işçilik almayacam senden parçaları temin et dedi diyelim. Bundan fazlasını da yapmaz zaten ki bunu kabul etmem. 1000-2000km motor ömrü riskini bir daha almam güvendiğim adama yaptırırım.
Savaşla iletişim kurmama lüzum yok o yüzden ;)
gecmis olsun Sinan, burada maddiyattan ziyade harcanan zaman mukayese edilmeli. dogrusunu soylemek gerekirse kim yaparsa yapsin yapdigi isin arkasinda durmali diye dusunuyorum...
Sinan'S2k
04-01-2012, 08:48
gecmis olsun Sinan, burada maddiyattan ziyade harcanan zaman mukayese edilmeli. dogrusunu soylemek gerekirse kim yaparsa yapsin yapdigi isin arkasinda durmali diye dusunuyorum...
Saol dostum. Maddi manevi etkiledi cidden ama araba ocak ortasında çıkmış olacağı için gene mutluyum. Satılmış usta yapıyor aracı ve o yaptığı her işin arkasında durur ona güvenim tamdır. ;)
fsunnetci
04-01-2012, 10:14
Çok geçmiş olsun..
Araç yağsızlıktan öte rektefiyeci hatası gibi duruyor..Herkes hata yapar o yüzden bence kimseyi savunmanın gereği yok,yağsız kalmış bir pozisyonu yok resimlere bakılırsa,ters giden bir olay diğer motor parçalarına etki etmiş ve yağsızlıktan dolayı hasar görmüş havasına bürünmüş bence:rolleyes:
Dediğim gibi herkes hata yapar bu iştede bir hata olmuş bence ;)
audilover
04-01-2012, 12:21
Cok gecmis olsun Allah bir daha yasatmasin Ama yanlis anlamazsaniz sizinde uslubunuz biraz yanlis geldi bana ben olsaydim motoru yapan ustaya goturur ortak bir noktada bulusmaya calisirdim soylediginiz kadarda ilgisiz insanlar degiller her insanin bir olmaz yapisi ilgisiz gibi gozukuyor olabilir ama isini ciddiye alan birisi oldugunu dusunuyorum.
Insallah sorununuz istediginiz gibi cozulur kazasiz belasiz ...
Sinan'S2k
04-01-2012, 16:38
Cok gecmis olsun Allah bir daha yasatmasin Ama yanlis anlamazsaniz sizinde uslubunuz biraz yanlis geldi bana ben olsaydim motoru yapan ustaya goturur ortak bir noktada bulusmaya calisirdim soylediginiz kadarda ilgisiz insanlar degiller her insanin bir olmaz yapisi ilgisiz gibi gozukuyor olabilir ama isini ciddiye alan birisi oldugunu dusunuyorum.
Insallah sorununuz istediginiz gibi cozulur kazasiz belasiz ...
Normal şartlar altında olsa ben hayatta böyle birşey yapmam. Beni tanıyanlar bilir kimseye bir kötülük haksızlık yapacak bir insan değilimdir. Bu olay çok farklı ama. Benim başıma gelenler sadece benim başıma gelmedi. Birçok arkadaşımın başına geldi ve birçok tanımadığım kişininde başına geldi. Tek konuşan benim ama. Böyle bir konuyu açıp forumdaki insanlarında başıma gelenleri görmesini istedim. Savaş abi ortak noktada buluşabileceğim bir insan değil. Bunu sadece ben değil birçok kişi söylüyor. Neyse konuyu uzatmıyorum zaten ben. Motorum toplanıyor 1 hafta sonra bitmiş olacak. İnşallah ay ortasında marşa basacağım. :)
audilover
04-01-2012, 17:59
Allah bir daha yasatmasin kazasiz belasiz surusler dilerim...
Burak Kasim
04-01-2012, 18:07
Sinan contayi beklemektense, bi Peak Garage Serdar abiyi ara derim.
Onun elinde S2000 Contasi wardi bikac tane en son, kullanmadiysa baska bi S2K´ya.
TYPERHAKAN
04-01-2012, 19:03
çok geçmiş olsun RABBİM birdaha yaşatmaz İNŞAALLAH böyle bir sıkıntı,rast gelsin biran evvel gönlüne göre olur biter ,her kaybedilende bir kazanç vardır.hakkında hayırlısı buymuş.çok şükür canına gelmesin.
ibratice
04-01-2012, 22:23
Bu arada motor şu an yapılıyor. Pistonlarım ve krankımı aldım. Şu an blok rektifiyede. Gömlekler çok hafif honlancak ölçü bozulmadan ovallikler giderilecek. Böylelikle 6 olan piston boşlukları 8 e çıkacak. yeni 87mm pistonlarımı bu şekilde takabileceğim. Kollarım zaten sağlamdı yeni aldığım acl race serisi yataklarla motorumun malzemelerini tamamladım. Short block tamamlandıktan sonra tek eksiğim silindir kapak contası olacak. O da amerikada hazırda yokmuş o da gelince motor arabaya atılır marşa basılır inşallah :)
normalde piston gömlek boşluğu OEM binde 5 dir bu sıkıştırma yükseltirsen maksimum binde 7 ye kadar çıkartıla bilir buda soğukken biraz etek vurdurabilir anayataklar yanlış hatırlamıyorsam 0.038 civarı olması lazım kollarda ise 0.30 yada0.40 kadar toleransı olması lazım bence rektefiyeden gelince kendiniz güzelcene pistonları gömlekleri yatak boşluklarına kadar kendiniz ölçüp kontrol edip toplarsanız daha iyi olur istediğin değerleri ben veririm bişey lazım olursa arayabilirsin 0532 467 55 55 ibrahim
çok geçmiş olsun sıkma canını :S
Sinan'S2k
05-01-2012, 15:45
Sinan contayi beklemektense, bi Peak Garage Serdar abiyi ara derim.
Onun elinde S2000 Contasi wardi bikac tane en son, kullanmadiysa baska bi S2K´ya.
Serdar abiyi aradım yokmuş elinde gerçi yatak var dedi 131 ler için kullancam dedi contalarıda kullanacaktır belki. Bana vermedi yani vardıysada tanışıklığımız yok sonuçta. Tanıyan birileri birebir sorsa çok iyi olur aslında telefonda olmuyor pek.
Sinan'S2k
05-01-2012, 15:48
normalde piston gömlek boşluğu OEM binde 5 dir bu sıkıştırma yükseltirsen maksimum binde 7 ye kadar çıkartıla bilir buda soğukken biraz etek vurdurabilir anayataklar yanlış hatırlamıyorsam 0.038 civarı olması lazım kollarda ise 0.30 yada0.40 kadar toleransı olması lazım bence rektefiyeden gelince kendiniz güzelcene pistonları gömlekleri yatak boşluklarına kadar kendiniz ölçüp kontrol edip toplarsanız daha iyi olur istediğin değerleri ben veririm bişey lazım olursa arayabilirsin 0532 467 55 55 ibrahim
Şu an piston gömlek boşluğum 8 olacak bu cp nin verdiği değerler. Yeni pistonlarımda eskisinin aynısı 9.0.1 Cp. Yatak boşluklarının kaç yaptığımızı tam bilmiyorum. Değerleri öğreneyim yazarım buraya
dun satoyla konustum hersey istedigin gibi olacak insallah icin rahat olsun...
Oben AKMAZ
08-01-2012, 16:12
Bende aynı problemi yaşadım aracımda, zor bir durum gerçekten.
Aynı zamanlarda rodaja başlayacağız sanırım.
Hayırlısıyla ilk marşı basarız inş. (;
@ Bes servis, Satilmis usta...
Conta beklenmeseydi dahada erken cikicakti.
Hayirli olsun Sinan.
CtYD8_jVQBw