Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 egsoz için yardım...
ulasstoprak
13-12-2007, 09:07
hepinize selam bende 106 gti var 98 model ben arkaya kadra 51 lik düz boru yaptırdım en sonda sebring 70 lik çıkışı olan esoz var aem filtre ve cai var sizce araya susuturcu taktırayımmı yani performans açısından hangisi daha iyi olur ses sorun diil böyle dolaşabilriyorum
düz boruyu bırakayımmı yoksa araya susturucu takayımmı hangisi daha verimli olur ...????
hepinize şimdiden teşekkürler....:icon_tup:
ses sorun deilse düz boru biraz zırıltı yapabilir ama,aslında çokda fark edecek bişey yokda performans acısından
70 lık son susturucu mu????
alt devrini biraz etkıler onun dısında performans farkı olmaz gibi;)
oktay_ctv34
13-12-2007, 10:49
zırıltı yapıyodur kesin araya küçük bir susturucu kullanırsan performans ve acısından daha ii olur bence!
sesten yana bi prob. yoksa düz borununda bi problemi olmaz, benim ki hiç zırlamıyo Devil son var..
ulasstoprak
13-12-2007, 11:53
http://www.youtube.com/watch?v=gvcLxek9nac
buda videosu bendede zırıltı yok denecek kadar az ..
yani oraya susuturcu takma diosunuz...
takma tabi gerek yok ses güzel bence, debriyajın durumu nedir yeni-eski ?
ulasstoprak
13-12-2007, 12:16
debriyaj yeni yerler ıslak yagmur yagıyo o anda lastikler sarıyo debriyaj kaçırıyomuş gibi gelio ama orda lastikler sarıyo...
orta susturucu üst devirleri çok kesio
hiç tavsiye etmem düz boru iidir :)
orta susturucu üst devirleri çok kesio
hiç tavsiye etmem düz boru iidir :)
Daha dün söyledim sana Ulaş aynı şeyi artık inanırsın sözlerime :D
yok canım inanmamaktan diildir o , bizimde fikrimizi soruyor :)
evet yerler ıslak ondan olabilir diye düşünmüştüm emin olmak istedim, Maşallah iyi gidiyor :)
ulasstoprak
13-12-2007, 13:00
Daha dün söyledim sana Ulaş aynı şeyi artık inanırsın sözlerime :D
yok kardeşim inanıyorum zaten ama işte anket yapıos burda deneyen yapan mutlak vardır fikirlerinide saolsun paylaşıolar hepinize teşekkürler..., ben pek anlamıyorum bu işlerden biliosun .
Düz boru iyi ama sen kesiciye girmeden vites değiştirmiyorsun bence o alışkanlığını bırakman gerekir...Aragaza hiç gerek yok zaten... ;)
düz iidir zırıltıda iidir :)
ulasstoprak
13-12-2007, 14:16
Düz boru iyi ama sen kesiciye girmeden vites değiştirmiyorsun bence o alışkanlığını bırakman gerekir...Aragaza hiç gerek yok zaten... ;)
youtube daki videonn altında kullanan arkadaşın yorumu var arabayı arkadaşım kullanıyo...;)
geçtiimiz cmrtesi 60 lık düz boru cektım.bundan 1 hafta once arkadasımda 106 sına 60 lık cektirdi ama o ara susturucu ve spiral ilave etmiş.soruna ışık tutabilmek adına 1video koyuyorum.http://www.youtube.com/watch?v=Id7fY3OYqng takartakmaz 60 lığı denedik arabaları.benim sonda ss war.onun dısında komple stock.mavidede 60 lık düz+ara susturucu+spiral+filtre war
yok kardeşim inanıyorum zaten ama işte anket yapıos burda deneyen yapan mutlak vardır fikirlerinide saolsun paylaşıolar hepinize teşekkürler..., ben pek anlamıyorum bu işlerden biliosun .
takılıyorum kardeşim biliyorum pek anlamadığını, ben de olsam buraya sorardım rahat ol :)
arkadasımın 106 sında komple 60 lık düz boru + dc sports wardı. sesten rahatsız oldugu icin ortaya susturucu taktırdı. neticesinde arabanın performansının arttıgını söylemisti.
51 lik düz boru icinde böyle midir bilmiorum..
DoDo_hamann
13-12-2007, 18:23
geçtiimiz cmrtesi 60 lık düz boru cektım.bundan 1 hafta once arkadasımda 106 sına 60 lık cektirdi ama o ara susturucu ve spiral ilave etmiş.soruna ışık tutabilmek adına 1video koyuyorum.http://www.youtube.com/watch?v=Id7fY3OYqng takartakmaz 60 lığı denedik arabaları.benim sonda ss war.onun dısında komple stock.mavidede 60 lık düz+ara susturucu+spiral+filtre war
Sadece ara susturucu ve spiralle bu kadar fark olacağını düşünmüyorum,aracın diğer 106'ya göre baya sıhhatli bence;)Çünkü çok bariz fark var..
Sadece ara susturucu ve spiralle bu kadar fark olacağını düşünmüyorum,aracın diğer 106'ya göre baya sıhhatli bence;)Çünkü çok bariz fark var..
ben yazcaktım yazmıyım dedim :D
ulasstoprak
13-12-2007, 18:52
arkadasımın 106 sında komple 60 lık düz boru + dc sports wardı. sesten rahatsız oldugu icin ortaya susturucu taktırdı. neticesinde arabanın performansının arttıgını söylemisti.
51 lik düz boru icinde böyle midir bilmiorum..
işte bende onun için ikileme düştüm kimsi öyle dio ama birde şu var ses azalınca süratte artıyomuş hissi verir mesela stock bi arabaya binsen gaza basınca araba ses çıkarmadıgı için sna daha hızlı gidiyomuş gibi gelio egsoz olan bi arabada 5000 devirde ciddi ses çıkar dışarı ama egsoz olmayanda 5000 devirde sana rolantideymiş gibi ses gelir...
ulasstoprak
13-12-2007, 18:53
çok bariz fark var neden öyle ?
çok bariz fark var neden öyle ?
aracı alalı 3 ay oldu.diyer 106 lardan farklı gittini bizde fark ettik.ustama götürdüm timing ayarı yapıldıgını söyledi.fakat araçta filre dahi yoq.şuan komle 60 düz+ss son war.gidişi bizide şaşırtıyor.okulum çeşmede olduğu için sürekli otobanı kullanıyorm bir çok arkadaşım gidişinde bunun etkisi olabilecegini idda ediyor:soru: bu arada ilk 3deneme bn 2 mavi 3 kişi.son deneme bn 3 mavi 2 kişi
aracı alalı 3 ay oldu.diyer 106 lardan farklı gittini bizde fark ettik.ustama götürdüm timing ayarı yapıldıgını söyledi.fakat araçta filre dahi yoq.şuan komle 60 düz+ss son war.gidişi bizide şaşırtıyor.okulum çeşmede olduğu için sürekli otobanı kullanıyorm bir çok arkadaşım gidişinde bunun etkisi olabilecegini idda ediyor:soru: bu arada ilk 3deneme bn 2 mavi 3 kişi.son deneme bn 3 mavi 2 kişi
aracın basarılı plakayı sankı draglardanmı ne hatırlıo gibiyim...
temız güzel giden 106 lardan belli...
60mm 106 ya çok derim alt devir rahatsız etmezse sorun yok tabı;)
ulasstoprak
14-12-2007, 08:38
aracın çok iimiş kazasız belasız ozman bu akşam gelebilme ihtimalin varsa saat sekiz buçukta forum bornovada ol öyle kendi aramızda buluşup bişeyelr yapmayı düşünüyoruz gecede roll olacak büyük ihtimalle..:icon_tup:
60 lık 106 icin genis diiL mi ? hani egzosun 106 yı biraz sıkması gerekıo bunun ıcınde en ideali 51 lik die biliorum.
51 lik düz boru yapınca we susturucu kullanmayınca alt dewirler zayıf üst dewirler canlanıo dooru mu ?
60 lık 106 icin genis diiL mi ?
bence de geniş. 1600 cc 120 hp lik bir atmosferik motor alt tarafı. Bu motorla ne kadar egzoz gazı üretebilirsin ki 60mm çapa gerek olsun? 51mm ideal :icon_tup:
nitrO_Oxide
14-12-2007, 10:41
evt hersey ses değil biraz sıkıstırma olması gerekiyor 51lik idealdir.Hatta trden atmosferik tuneli bikac typrda bile 51lik oldğuna sahit olmustum :)
CTR ye 51mm bence dar gelir, 2lt 200ps araba. Ama VTi a 51mm ideal ölçüdür...
CTR ye 51mm bence dar gelir, 2lt 200ps araba. Ama VTi a 51mm ideal ölçüdür...
+ben:)
ctrde 60 63 hatta 65 kullanan bile var.. orj boruları çok sıkıyor..
aracın basarılı plakayı sankı draglardanmı ne hatırlıo gibiyim...
temız güzel giden 106 lardan belli...
60mm 106 ya çok derim alt devir rahatsız etmezse sorun yok tabı;)
tesekkur ederim:) evet alt devirler konusu benide düşündürüyordu 60lık yaptırmadan önce.alt devirlerin zayıfladığı 1 gerçek fakat 4000d/d sonra fazlasıyla telafi ediyor alt devirlerdeki açıklığı;)
aracın çok iimiş kazasız belasız ozman bu akşam gelebilme ihtimalin varsa saat sekiz buçukta forum bornovada ol öyle kendi aramızda buluşup bişeyelr yapmayı düşünüyoruz gecede roll olacak büyük ihtimalle..:icon_tup:
hepimize kazasız belasız tesekkür ederm. gerçekten çok isterdim kardesm ama bu haftasonu izmire dönemiyorum.ama bundan sonraki denemelerinize katılmak isterim tabiki;)
ben 206gtida 51den 60 a gectım mesela 3000d e kadar cekısten hıssedılır oranda dustu...
ustlerdede farkılılık hıssedemedım;) sadece gaz tepkılerı hızlanır gibi oldu;)
pug 35 temız stock giden 106ları izmirde herzaman görmek ısterız:)
Patlama oluşuyormuydu Serkan..?
guzel gidiyor Masallah beyaz 106.
Clio RS de 63 mm dikissiz kaynaksiz kat iptali k-tec racing+ 63 mm orta susturucu k-tec racing + 60 mm Remus (Clio RS e gore) kullaniyorum cok cok iyi oldu sonuc. Tavsiyem 106 ya 60 mm cok gelir. Sesi rahatsiz etmezse koy ama alt devirler muhtemelen olecektir.
Patlama oluşuyormuydu Serkan..?
yok abi oluşmuyodu....
ulasstoprak
18-12-2007, 11:07
gecen cuma denendi en iyisi arkaya kadar düz boru hepinize teşekkürler aracım şimdi çok daha ii yürüyo...gerçi bunda aem in de katkısı var ama (fransıza japon filtre :D)
çok daha ii yürüyo...gerçi bunda aem in de katkısı var ama (fransıza japon filtre :D)
:D :D Japon iyidir.....:icon_tup:
By_DoMiNo
28-09-2009, 22:34
gecen cuma denendi en iyisi arkaya kadar düz boru hepinize teşekkürler aracım şimdi çok daha ii yürüyo...gerçi bunda aem in de katkısı var ama (fransıza japon filtre :D)
Peki Boyut Olarak 51 demi yoksa 60 damı karar kıldın?
hepinize selam bende 106 gti var 98 model ben arkaya kadra 51 lik düz boru yaptırdım en sonda sebring 70 lik çıkışı olan esoz var aem filtre ve cai var sizce araya susuturcu taktırayımmı yani performans açısından hangisi daha iyi olur ses sorun diil böyle dolaşabilriyorum
düz boruyu bırakayımmı yoksa araya susturucu takayımmı hangisi daha verimli olur ...????
hepinize şimdiden teşekkürler....:icon_tup:
ben önce orjınal boruya susturucu ıptalı yaptım hiç bi fark olmadı...son susturucuyu deiştirdim yine fark olmadı...sonra 51 yaptım orta susturucu takılı yine fark olmadı ondan sonra ortayı ıptal ettım yine fark olmadı :D:D:D
106 gti da duz boru 2 hp verse verse anca o kadar verıyodur onun farkıda pıskolojık :D
ama yinede yaptıgın işlem gusel ve en ideali diye dusunuyorum..
Peki Boyut Olarak 51 demi yoksa 60 damı karar kıldın?
3 senelik konuyu nasıl hortlattın :)
banada çok garip geldi ama hortlatan arkadaş ın bilgiye ihtiyacı var galiba die yazdım :D:D
aLperTunga
28-09-2009, 23:47
harbiden hee 3 sene olmuş adam 106 yı satmıştır belkide..az kalsın bende yazacaktım bişeyler :D
106dan sonra kimler geldi hayatından kimler geçti :D:D:D
Sierra Rs
29-09-2009, 06:53
harbiden hee 3 sene olmuş adam 106 yı satmıştır belkide..az kalsın bende yazacaktım bişeyler :D
sizin mi matematik kötü benim mi berbat anlamadım 2 sene olmamışmı 2009-2007= 2 :D
ulasstoprak
29-09-2009, 10:26
106 ya tüp taktılar suyunada pilav pişridiler heder ettiler heder ... :D
By_DoMiNo
29-09-2009, 20:29
Yahu siz değilmisiniz bi konu acıldığında forumda konuları var Lütfen var olan konudan takip edin diyen :D Forumu Eşelerken konuyu gördüm. Kafama bişey takıldı sordum :D Kusura bakmayın. Arkadaşın Mazideki Anıları Depreşmiş Oldu tekrar Fenamı :)