Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo timer
arkadaşlar sorunum biraz komik ama paylaşayım dedim :)
babamda 2012 1.6 tdi vw caddy var.. kendisi arabaya jip muamelesi yapan birisi :D
çok hor kullanıyor ve hayatında ilk defa turbolu bir arabaya biniyor. araba uzun uzun çalıştıktan sonra biyerde durduğunda daha tekerleğin dönmesi bitmeden kontağı kapatıyor.
ne kadar uyarsam da bir türlü alışkanlık haline getiremedi getirecek gibi değil.
bu davranışları yüzünden turboya zarar vereceğini düşünüyorum.
aklıma turbo timer taktırıp turbonun ömrünü uzatmak var.. bu araca bu nimet takılır mı? takılırsa nasıl? araç mersin silifkede olduğundan ordaki hiç bir usta hayatında o parçayı görmemiştir. normal bir elektrikçinin anlayacağı iş midir? yardımlarınızı bekliyorum turbolarımız ölmesin :D
Timer mantikli yaklasimda el freni inikken timer devreye girmiyo onu nSi yapicaz :D
30sn den az ayarlanamıyor,
motor kapatılana kadar araba kıtlenmıyor.
baban zaten bu sekılde kabul etmez bence :)
he ılla taktırcam dıyorsan, ılk gıttıgın elektrıkcıye yaptırma bence. daha once takmıs bırı olsun.caddy dıyorsun, sonra astarından pahalıya gelebılır.
o zaman ben babamı tekerin dönmesi bittikten sonra sadece el freni çekme davranışa alıştırayım :D bunu başarabilirim :d
kapının kitlenmemesi kötüymüş :( ama olsun çok kalabalık bi yer değil kışın bizim oralar araç genelde gözünün önünde zaten..
taktırmakta fayda var diyorum ama 30 saniye de babam kapıyı kitlemeyide unutur :D çözüm bulmalıyız arkadaşlar
Motor kapanana kadar kitlemiyormu , gayette kilitleniyor
Motor kapanana kadar kitlemiyormu , gayette kilitleniyor
:icon_tup: kitleniyorsa kesin taktırıcam
İstanbulda olsaydi araba 1saatte hallederdim :)
Oralarda timer takabilecek biri varmi yada araba istanbula hic geliyormu
benım aracımda kıtlenmıyordu.bırcok aracta da bu sekıldeydı.bunun kesın onayını al ;)
geleceğini zannetmiyorum 1 ay önce burdaydı ama o zamanda benim aklımda böyle bir fikir yoktu..
ben kendim yapabilir miyim bağlantısı nasıl oluyor? ocak ortası memlekete gideceğim o zamana kadar bir timer temin ederim hem
Onayi benim :D ender modeller disinda kitleyebiliyorum :)
adanaya gidip orda da taktırabilirim çok çok bi uzaklığı yok.. adanalı arkadaşlardan da yardım isteyebilirim.
psikolojikdeli
27-12-2011, 00:48
hks type 1 muadili birşey takarsan zamanlamayı otomatik ayarlama şansı var illahi senin 30 san. veya 1 dak. ayarlamana gerek yok kendi hesaplama yapabilir bunun dışında benim aracımda kapılar kitleniyordu, babana el frenini çekmeyi ve arabayı boşta bırakmaya alıştır buna ek olarak bu kullanma tarzının açabileceği masraftan bahset biraz abartarak faydası olacaktır
sadece vw serviste turbo arızasından çıkan masrafın açılış mikarı 5-6 milyar dedim.. dudak uçuklattı çokmuş diye ama son model araba bozulmaz hemen mantığını atamadım ben bir türlü kafasından. 11 sene toyota sürdü hayatında arızadan servise gitmedi alıştı adam :D
kapıların muhakkak kitlenmesi lazım yoksa taktırmam galiba.. eğer kapı kilidi olursa 30 saniye ye ayarlarım ben standart bir turbo için yeterli gelecektir.
benım aracımda kıtlenmıyordu.bırcok aracta da bu sekıldeydı.bunun kesın onayını al ;)
ben garantisini veriorum kilitleniyor :D her usta yapamıo bu sistemi ;)
2010 otomatik clio dci idi.bayag kastılar ama olmadı.el frenınden mıymıs neymıs tam hatırlamıyorum da :)
neyse sız baglayabılıyorsanız sorun yok ;)
ben cok muzdarıp olmustum arabanın kapanmamasından.