Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klimadan gelen dayanılmaz koku

OAtes
28-12-2011, 20:11
Uzun süredir mevcut fakat son günlerde giderek artış gösterdi camlar kapalı gidemiyorum neredeyse hasta edecek beni :(
Aynısı yakın bir arkadaşımın başına geldi ön konsolu komple söküp detaylı klima borularını vs herşeyi temizlediler problem çözüldü.
Bunun daha basit bir çözümü yok mudur yoksa ön konsolu sökmem mi gerekiyor illaki bunun için iyi bir forddan anlayan geri takıldığında gacur gucur sesler getirmeyecek bir yer var mıdır??

Ufuk
28-12-2011, 20:13
yakın zamanda otobanda vs hayvan ezdiniz mi? Bir tanıdığımında başına gelmişti a6'da lifte aldırmış altında kedinin yarısı karter korumanın içindeymiş.Ordan mış koku.

OAtes
28-12-2011, 20:23
yok valla öyle bir olay gelmedi başımada motorun içine girip çalştırınca ölmüş olabilir bnde ondan korkuyorum şahsen

Kadyr
28-12-2011, 20:24
würthün temizleyici var onu öneriyolar ama denemedim kış geldi havalandırmada koku gitti çünkü ama yazın gelicek koku ozamn denicem würthü

OAtes
28-12-2011, 20:32
würthün temizleyici var onu öneriyolar ama denemedim kış geldi havalandırmada koku gitti çünkü ama yazın gelicek koku ozamn denicem würthü

bendeki koku öyle böyle değil yaz kış dinlemiyor
würthün temizleyicisi nasıl bir ürün paylaşabilir misin?

Kadyr
28-12-2011, 20:35
KLIMA TEMIZLEME SPREYI 300M (http://shop.wurth.com.tr/klima-temizleme-spreyi-300ml)
yalnız sorundan sorunada fark vardır illaki.ben klimacıya sormuştum bende sadece sıcak havalarda sıcak üflerken oluyordu klimada sorun yoktu.bakteriler birikiyor zamanla demişti bunu yaparız demişti.50 tl istedi baktım kutu 50 tl ama nereye sokucağımı bılmıyorum tabi :D

senna
28-12-2011, 21:08
fare girmiş olmasın?

Baran^
28-12-2011, 21:44
Klima temizliği yaptır bide klima filtresini değiştir koku gecmezse kesin hayvan leşi vardır biyerde.İçine konulan arac kokuları birsüre sonra klima filtresine siniyor sonrada böle kötü koku yapabiliyor.

OAtes
28-12-2011, 22:15
yaklaşık 1 yıl öncede aynı şekilde bi koku vardı polen filtresini değiştirdim kısmen çözülmüştü bi filtreyi değiştirip klima temizliği yaptırayım çözülmezse yeni çareler arıyacam

kurpat
29-12-2011, 08:29
dayanılmaz bir koku ise, benim de aklıma ilk gelen fare oldu, ya da başka bir canlı... maalesef böyle 1-2 örneğe tanık oldum... bence sprey yerine konsolu söktürüp baktırın...

Jem89
29-12-2011, 08:38
dayanılmaz bir koku ise, benim de aklıma ilk gelen fare oldu, ya da başka bir canlı... maalesef böyle 1-2 örneğe tanık oldum... bence sprey yerine konsolu söktürüp baktırın...

Kesinlikle.. Bir keresinde benimde başıma gelmişti.. Klimayı açtığımda acayip kötü bir koku geliyordu.. İlk başta spreyi denedik.. Çok geçmeden tekrar kokuyu almaya başladık..

Konsolu söküp baktığımızda içeride fare bulmuştuk.

Baran^
29-12-2011, 09:05
Bilmeden fareyle yolculuk etmek nası bişeydir ya allah dusmanımın başına vermesin :)

Orhan
29-12-2011, 09:11
muhtemelen fare yada başka hayvan ölüsü var yada klima filtresi çok kirlendiğinde de koku yapıyor

dark
29-12-2011, 12:09
Polen filitresini en son ne zaman değiştirdiniz ? Söküp bir oralara bakın bi terslik varsa ortaya çıkar zaten ;)

OAtes
29-12-2011, 17:56
Ne zaman tam hatırlamıyorum fakat yaklaşık 7-8 ay oldu

OAtes
29-12-2011, 17:57
muhtemelen fare yada başka hayvan ölüsü var yada klima filtresi çok kirlendiğinde de koku yapıyor

klima filtresi bu kadar kısa sürede bu kadar koku yapcak şekilde kirlenmesi çok düşük ihtimal gibi geliyor ama çözücez bi şekilde :)

m. ali öz
31-12-2011, 20:31
arabamdan tırstım okumaz olaydım :D

fatihcakin
01-01-2012, 12:50
Buharlı temizlemecilere bi uğra temizlesinler boruları

ilkercom
02-01-2012, 14:33
Leş kokusu ile normal klima kokusu birbirinden kolay ayırt edilebilir.

Haywan ölüsü varsa bir çok yere bakmak lazım. Bazen araçlar sıcakken kedi köpek ısınmak için içeri giriyor.

diğer türlü klimanın komple temizlenmesi gerekebilir.
Aracın polen filtresini sökün ulaşabildiğiniz her yere temizleme spreyi sıkın.
Yanlız eğer elektronik veya elektrikli bir aksama damlama riski varsa dikkat edin. Gerekirse kutup başlarını sökün. iyice kurulamanız hem kısa devre riskine karşı hem de tekrar koku yapmaması için şart.

Kendinişz yapamayacaksanız profesyone yardım almanız lazım.
Ben polen filtrelerini 10,000 km de bir değişiyorum. yazın çok daha sık değişirim.

Bir de klima kullanma alışkanlıklarınızı değişin. Mesela klimayı kapatmadan önce boşta fan açık vaziyette bikaç dakika dönsün. iç aksam komple kurumadan kapatırsanız içeride nemlenme olur ve bakteri ürer.

melih
02-01-2012, 14:37
kesinlikle katıyorum yazdıklarınıza genelde halkımız direk klimayı kapatıyo ama havalandırma sisteminde kalan nem su kuruyo ve sonra toz pislik yapışıyo ve zamanla koku yapmaya başlıyor dediğiniz gibi klimayı kapatmadan önce ac tuşuna basıp havalandırma biraz calışıp en azından nem su kuruyana kadar 1-2 dk çalıştırmakta fayda olacktır.

imparatoR
02-01-2012, 14:43
dün tüm günümü bu işe ayırdım polen filitresini,fanı ve olduğu yerleri söktüm temizledim polen filitresini değiştiricem,dağınık hala;
kalorifer peteğinin ordan çıkan yaprak ıvır zıvırın haddi hesabı yok vaktim vardı yaptım uğraştım ama uyuz işler incik boncuk sök tak..bendede koku vardı ama toz kokusu idi çözüldü gibi bakalım..

ağır kokuysa hayvan girip ölebilio zor işler göğsü sökmen gerekebilir komple.

Tuncay
02-01-2012, 14:47
Keşke bende okumasaydım :)
şimdi her araca bindiğimde ayaklarım çekilir:)

Ogedov
02-01-2012, 15:37
klima radyatörü yada evoporatör(yanlış yazmış olabilirim) diye bilinen parçayı temizlemen lazım araçtan araca değişiklik gösterebilir ancak çoğu zaman polen filtresinin orda ulaşılabiliyor... würth evoporatör temizleyici kullanman lazım... ford servisi olan bi usta bilir nerden yapacağını zaten uzun hortumu olan bi temizleyici

m. ali öz
04-01-2012, 09:10
Keşke bende okumasaydım :)
şimdi her araca bindiğimde ayaklarım çekilir:)

bu konu yüzünden ayak aydınlatması yaptırdım aracıma bugün :D

ST
18-01-2012, 12:36
En güzeli klimasız arabaya binmek :P