Orijinalini görmek için tıklayınız : F7R LPG ve Benzinde Denememiz
Öncelikle beğensenizde beğenmesenizde bir Maşallah'ı eksik etmeyelim. Çok emek harcadım çok sorunlarla boğuştum. Halen daha da uğraşıyorum. Ama sanırım karşılığını alıyoruz yavaş yavaş :icon_tup:
Devir saati arızalı. 900 devir fazla gösteriyor.
Specler: Emme kelebek kapak port polish, katalizör ve orta susturucu iptal, CAi, LPG (3/4 dolu) + 2 kişi
Sonda mındar 1.6 susturucu :)
Sonuç LPG de 7000 devir 242 km/h
Benzinde salçalı yol 235 km/h
ZLZ Coupe LPG de deneme - Dailymotion videosu (http://www.dailymotion.com/video/xncjnp_zlz-coupe-lpg-de-deneme_auto)
ZLZ Coupe Benzinde deneme - Dailymotion videosu (http://www.dailymotion.com/video/xnck0w_zlz-coupe-benzinde-deneme_auto)
Maaşallah zLz ye.Meğersem Aytuğ varmış arabada yoksa bukadar gitmezdi (:
maşşallah.
bu specler sonucumu 153.6 HP - 191.6 nM aldınız? 153 tekerdemi yoksa?
Bu specler sonucunda aldık bu değerleri hocam. Tekere verdiği güç yaklaşık 130 hp. Bu arada krank kasnağım dağılmıştı orjinalini bulamadığımdan megane rs kasnağı taktık. Orjinalinin hem ebat olarak hem de ağırlık olarak tam 2 katı ağırlıkta. Birde asklar sıkıntılı. solda yağ kaçakları ve genelde sağa çekme oluyor araçta. Ha aktarma organlarındaki kayıplarla alakası varmıdır yokmudur bilmem :) Ben bu halinden çok memnunum aracımın. LEŞ olarak aldım halen uğraşıyorum bazen sıkıntılı üzücü bazen zevkli oluyor. Hayırlısı bakalım.
:Çömjhnfvcdxza<
Onur abi Aytuğ agasız olmaz. Adam kullanınca
hayırlısı kazasız belasız sürüşler dilerim:)
benzinde motor daha sesiz çalışıyor gibime geldi
Bu denemeyi tekrarlayacağım egzoz işini çözünce. Yazıkki deneyecek bir araç bulamıyorum Silivri dolaylarında. 106 lar var ama tamam diyeni bir daha göremiyorum denk gelemedik bir türlü.
Cliosportve
31-12-2011, 17:32
Silivri civarında çok araç var yeterli istekli gözük :)
kitin markası ve özellikleri nelerdir? enjektör cc regülatör vs?
maşallah aracına ;) , lpg de 4000 devirden sonra o2 sensör devre dışı kaldığı için lpg ecusu lpg enjektörlerinin dutycycle nı kalibre edemez ve detonasyon başlar zengin yada fakir karışımın durumuna göre sorunlar baş gösterecektir. tedbirli olmak lazım ;)
maşallah aracına ;) , lpg de 4000 devirden sonra o2 sensör devre dışı kaldığı için lpg ecusu lpg enjektörlerinin dutycycle nı kalibre edemez ve detonasyon başlar zengin yada fakir karışımın durumuna göre sorunlar baş gösterecektir. tedbirli olmak lazım ;)
Hocam teknik detaylardan pek anlamam :)
Araçta tiker sıralı sistem var 1000 tl ya taktırmıştım özelliklerini bilmiyorum.
atikerler yüksek devirde yakıt yetiştremiyo diyolar, sizinkine büyük nozzle takılmış olabilirni ? atikerlerde bildiğim kadarıyle enjektör yok , o görevi yapan selonoid valf var. buda yüksek devirde sıkıntı çıkarıyo diye biliyorum fakat sizinki benzinden iyi hızlanıyor . afrye bakılarak ayar falan mı yapıldı ? maşallah çok iyi gidiyor . bide yazılım varmı araçta
Hocam burda Silivrideki atiker bayisinde taktırdık sistemi her gelene fiks 1000 tl ücret alınıyor. Ha daha büyük hacimli araçlara başka bir sistem kurulurmu bilmiyorum ama sanırım bendeki 1.6 ve 1.8 lere takılan sistem ile aynı. Bazen 5000 devirde bayılıyor araba silkeleniyor gaz yetersiz kalıyor diye sanırım. Aracımda yazılım yok. Devir saati sizi yanıltmasın. 900 devir fazla gösteriyor aracım. Devir saatinin sıfırı yok gibi çıkmasıda ***** yok piyasada. AFR nedir inanın bilmiyorum :) En son ayar yaptırdım ama oda bayiye gidip kalibrasyon ayarıydı. Bazen boşa atınca stop ediyor onu gidermek için. Hoş oda gitmediya artık uğraşmıyorum :) Yağını vs yeni değiştirdim ondanmıdır acep :p
:) yanlış gitmeyin f7r bu gider alayına.. kazasız belasız :icon_tup:
Gidiyo çok şükür memnunum aracımdan az biraz leş olsada :D
aracının maşallahı var güzel kazasız belasız sürüşler
Sağolun hocam egzoz işini çözemedim henüz 6000 devirde yığılıp kalıyor aracım o biraz canımı sıkıyor. Daha olmadı vanalı sistem yaptıracam. Pazar günü gerçek yüzünü gösterecek araba kısmetse :)
mehmetRS
05-01-2012, 08:27
ökhan değişelim arabanı, bir hafta bende kalsın:) sana egzostlu stop etmeyen ve kasnağı normal haline dönmüş olarak geri vereyim:))) fakat.. belki vermek istemeyebilirim :)) belki almak istemeyebilirsin:))
Ben garanti almak isterimde devrem en son coupe aldım verdim heveslenmemizden sonra şu haliyle geri vermezsen döt gibi kalırım ortada :D Yav düşemedim o tarafa kafayı yicem :) Bu arada uzun yolda yakıt 4.9 lara kadar düştü ama 80-100 arası fiks :D