PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : s2000 vsa ?

cdc70
30-12-2011, 23:32
s2ooo lere vsa daha sonra uygulamak mümkünmü acaba ? serviste falan yaptırılması mümkünmüdür

ve vsa lı s2ooo ile vsa 'sız s2000 arasında kararsız kaldım
vsa olmayan bir s2000 'e para verilmeye değmezmi . illa vsa mı olması lazım piyasası biraz zayıf sanki

kadirsa
31-12-2011, 10:54
tuner camiasında vsa'sız sevdası var ama bende merak ediyorum bu soruya cevabı. Evet s2000'ciler nedir yorum ?

VolcanoS
31-12-2011, 11:01
Yaklaşık 5 yıldır S2000 kullanıyorum, vsaya ihtiyaç duymadım . Bugun gene S2000 alacak olsam tekrardan mumkun oldugu kadar temız vsasız araç bakmaya çalışırdım.Vsa nın kullanışlı oldugunu dusunen arkadaslar vardır illaki ama ben vsasız araç taraftarıyım :)

cdc70
31-12-2011, 11:21
Yaklaşık 5 yıldır S2000 kullanıyorum, vsaya ihtiyaç duymadım . Bugun gene S2000 alacak olsam tekrardan mumkun oldugu kadar temız vsasız araç bakmaya çalışırdım.Vsa nın kullanışlı oldugunu dusunen arkadaslar vardır illaki ama ben vsasız araç taraftarıyım :)

valla öle bi konu ki sanki vsa olmıyan s2ooo almak aptallık enayilik gibi anlatılıyor

serviste uygulamak mümkün mü peki daha sonra ?

F.Esen
31-12-2011, 11:28
herkezin tercihi değişir tabiki ben 1 yıldır s2000 kullanıyorum kendi arabam vsalı ancak abiminki vsasızdı toplasan 4 kere binmişimdir onada herseferinde beni korkutmuştur araç ancak abimde vsa nın bi işe yaramadığını savunanlardan ben ise vsasız s2000 e binme taraftarı değilim...
Belkide vsa biraz kişinin araba kullanırken kendine hakim olabilmesiyle alakalı....

TaGo
31-12-2011, 11:30
Düğmeyle devre dışı bırakılamıyormu VSA? en azından bizim accordlarda öyle.

F.Esen
31-12-2011, 11:31
Düğmeyle devre dışı bırakılamıyormu VSA? en azından bizim accordlarda öyle.

düğme aynı şekilde çalışıyor zaten

TaGo
31-12-2011, 11:34
ozaman ne die illa VSA sız bakılsın değilmi? :D VSA lı alın isterseniz devre dışı bırakın.

özcan07
31-12-2011, 11:38
ama abi vsa lı s2k nın gaz kelebeği elektronik vsa olmayanlar ise elektronik değil öylede bir farkı olması lazım

cdc70
31-12-2011, 11:43
gaz kelebeği konusunda hiç bi fikrim yok vallaha

öle vsa lı alın demesi kolayda :) bulması ve rakamlar biraz zor :))

İBO
31-12-2011, 11:43
Herzaman Diken üzerinde gitmek,olur olmadık yerde arabanın istem dışı arkasını bırakması insanı bazen arabadan sogutuyor.Ha bu düşük hızlarda belkı sorun olmuyorda yuksek hızlarda hatim indirtiyor.Başıma geldiğinden biliyorum 3ü bitirip sertce 4 yapıp debriyajdan ayagımı cekınce araç bana unutamayacağım zor anlar yaşatmıştı :) o yuzden vsa lı al kafan rahat etsin şurayada yan yan gireyim dediğinde kapatırsın olur biter;) nacizane tavsiyem.

Gunes G.
31-12-2011, 11:48
VSA olmayan bir s2000 daha safkan ve haliyle daha zor kontrol edilen bir arac. VSA olan modelin avantaji ekstra guvenlik ve flashpro kullanabilme avantaji (695 dolara standalone beyin gibi ayar yapma imkani sagliyor). Filtre headers gibi bolt on uygulamalar yapacak olsam VSA'li olanini tercih ederdim. Turbo, kompresor gibi uygulamalar yapmak icinde VSA'siz olani tercih ederdim.

VSA'siz para etmez, VSA'li para eder diye bir sey soz konusu degil, ikiside S2000'dir, ikiside hondadir, ikiside candir :)

kadirsa
31-12-2011, 11:50
ama abi vsa lı s2k nın gaz kelebeği elektronik vsa olmayanlar ise elektronik değil öylede bir farkı olması lazım

İşte can alıcı noktası da bu zaten. Telli gaz kelebeği her zaman tercihimdir ;)

Ama tabi al sana proje şöyle de olabilir, vsa'lı s2000 alıp gaz kelebeğini telliye çevirmek.

Mümkün müdür, s2000'ciler ? :soru:

özcan07
31-12-2011, 11:51
şu piyasada temiz s2k bulduktan sonra vsa-vsa sız çok ta farketmez heralde

cdc70
31-12-2011, 12:00
yok benim herangi bi turbo desteği veya benzer bir planım yok .

olan gücü bana yeter +görsellik tatmin edici

s2ooo candır hala rekoru kırılamayan bir teknolojidir :D olsunda çamurdan olsun bakalım artık kısmet aldım zaman görücez inş

cdc70
31-12-2011, 12:01
yanlız vsa 'nın serviste uygulanması hakkında kimse bilgi vermedi galiba mümkün değil :))

mody
31-12-2011, 12:45
vsalımı - vsasız mı diye düşünüyorsanız zaten direk vsalı olarak almanız kullanım açısından size kolaylık sağlaycaktır ;) vsasız için s2000i araç olarak değil hobby olarak görmek gerekir, yoksa ızdırap olur sizin için...

şimdiden hayırlı olsun :)

(sonradan vsa eklendiğini ben görmedim duymadım, ama yapılmayacagı anlamına gelmez, ama ekonomik olucagını sanmıyorum)

yaşar
31-12-2011, 12:52
Bu konuya cevap bulabileceğini sanmıyorum,vsa lı aracı olan ben vsa sız araca binmem der vsa sız araç sahibide vsa gereksiz der içinden çıkılması zor bir durum.

Ben alacak olsam param hangisine yetiyorsa onu alırım,düz bir mantık oldu kusura bakmayın ;)

cem
31-12-2011, 13:09
yanlız vsa 'nın serviste uygulanması hakkında kimse bilgi vermedi galiba mümkün değil :))

VSA'lı alman daha uygun olacaktir.

How hard is it to add VSA(traction control) to Ap1? - S2000 Forums (http://s2000.com/forums/engine-tech-drivetrain/10128-how-hard-add-vsa-traction-control.html)

TarikS
31-12-2011, 13:17
Araca hakim olabilmeyle, dogabilecek surprizleri sogukkanli karilayabilmeyle alakali tamamen bu secim :) Kendinize guveniyorsaniz VSAsiz alin, cekingenseniz VSA iyidir :)

Kullanim acisindan bence en buyuk fark gaz tepkielri zaten. Vites atarken bile VSAli aracta bir anlik duraksama yasaniyor, bi Type-R gibi olmuyor :) Ancak bunlar minimal farklar tabi

wolrath
31-12-2011, 13:18
11000km vsa'sız kullandım.
1 kere spin attım.sayısız kıc attım ıstemeden.
he bunların cogunu vsa da kurtaramazdı, cunku turkıye'nın yolları yol degıl gercekten.
vsa'lı da alsan cok bılınclı olman lazım.alet 60la arac gecerken bıle kıc atabılıyor.
lastıklerımı sıfırlamıstım alır almaz.spınım bu yuzden, aklında olsun.bıtık lastıkle s2k acımaz, adamı fırıl fırıl dondurur :)

+vsa'lı vsa'sız degıl de, mekanık-elektronık gaz kelebegı olayını arastır derım, tepkı hızı olarak ;)

Oz`
31-12-2011, 13:38
Motec takarsan Traction kontrol yapabilirim kardeşim

HLK
31-12-2011, 14:15
S2k anlık hatayı kabul etmeyen bi araç vsa lı olsun ya da olmasın .. Vsa lı bi araç alman senin için daha iyi olabilir fakat rakamlar ***** vsa sızlarla vsa lılar arası ... s2k nerde napıcağı belli olmayan bi araç kısaca :)

GökhanO
31-12-2011, 14:22
Arkadaşlar kusura bakmayın ben bişeyi anlamıyorum. Bende arkadan iter bir araç kullanıyorum, 325 e36 coupem var. Lsd de var bende. S2k dan daha cok torka daha alt devirde sahibim. Ama su anlattıgınız spinler kıc atmalar falan bana biraz garip geliyor yani sanki s2k 700 800 nm torka sahip hızınız ne olursa olsun gaza basınca arkasını koparan bir arac. Bence burda bir terslik var ya siz cok kotu lastik vs.. kullanıyorsunuz ya kullandıgınız yollar gercekten cok kotu yada bu araclarda bir sorun var gercekten :D Hani 5 senede vti kullandım az cok honda motorunun karakterini de biliyorum.
Beni aydınlatın bu konuda lütfen :)

timucintt
31-12-2011, 14:38
VSA for pussys...

VolcanoS
31-12-2011, 15:04
valla öle bi konu ki sanki vsa olmıyan s2ooo almak aptallık enayilik gibi anlatılıyor

serviste uygulamak mümkün mü peki daha sonra ?

olurmu öyle şey , tüm vsa sız kullanıclar olarak biz enayimiyiz :) ? ben dedigim gibi gene olsa gene vsasız alırım. Kullanım olarakta ilk süreler biraz dikkat edersiniz yavaş yavaş ısınaraktan ilkzamanlar. Alıştıktan ve hangi devirde hangi asfaltta hangi lastikle ne yapacagını bildikten sonra bana göre kullanımı çok kolay, tabii bu benim fikrim.

Asfalt, lastik ve vites seçimi çok önemlidir .
Vsa uygulamasına gelince,
imkansız diye birşey yok ama çok mantıklı bir uygulama olmaz bence...

Redbull
31-12-2011, 15:33
Arkadaşlar kusura bakmayın ben bişeyi anlamıyorum. Bende arkadan iter bir araç kullanıyorum, 325 e36 coupem var. Lsd de var bende. S2k dan daha cok torka daha alt devirde sahibim. Ama su anlattıgınız spinler kıc atmalar falan bana biraz garip geliyor yani sanki s2k 700 800 nm torka sahip hızınız ne olursa olsun gaza basınca arkasını koparan bir arac. Bence burda bir terslik var ya siz cok kotu lastik vs.. kullanıyorsunuz ya kullandıgınız yollar gercekten cok kotu yada bu araclarda bir sorun var gercekten :D Hani 5 senede vti kullandım az cok honda motorunun karakterini de biliyorum.

Gökan'cım s2k nın 325 ten farkı sen 3500prm de güç alıyorsun ve o yuzden kontrollü ve tehlikesi yok bir diğeri 6000prm vtec açtığı zaman bir de !!! kaygan asfaltta isen yanlamama şansın yok.
Yada gazlıyorsun bu araba 9200prm çeviriyor 1 den ikiye alınca arabanın ne tarafa bırakıcağı belli olmuyor.İyi plotaja sahip usta şoförler tamam bunulma başa çıkıyor hatta zevk alıyor ama ilk kez arkadan iter kullanan ve yeni şoförler için vsa şart.

HLK
31-12-2011, 15:34

s2k bi kullanın sora bence yorum yapın evet tork a sahip degil yeterince gozunuzde guclu de olmayabilir ; fakat kullanan bilir s2k nın tepkilerini ve surucuye odaklı bi arac oldugunu :)

vtc_30
31-12-2011, 16:09

vsa nın gaz kelebeğiyle alakası yok ap1 lerde elektronik değil sadece 2003 ten sonra elektronik gaz kelebeğine geçildi ama vsa 2006 dan sonra hatta ilk 6 ayı vsasız sonradan vsalı o yuzden 2006 ların bazılarında vsa var bazılarında yok benim bildiğim

GökhanO
31-12-2011, 16:52
Gökan'cım s2k nın 325 ten farkı sen 3500prm de güç alıyorsun ve o yuzden kontrollü ve tehlikesi yok bir diğeri 6000prm vtec açtığı zaman bir de !!! kaygan asfaltta isen yanlamama şansın yok.
Yada gazlıyorsun bu araba 9200prm çeviriyor 1 den ikiye alınca arabanın ne tarafa bırakıcağı belli olmuyor.İyi plotaja sahip usta şoförler tamam bunulma başa çıkıyor hatta zevk alıyor ama ilk kez arkadan iter kullanan ve yeni şoförler için vsa şart.

Abi ben daha oncede belirttim 5 yıl vti kullandım son 1 yılıda turbo olarak kullandım aracımı ve ciddi de gucluydu aracım, o yuzden honda motorunun vtec den sonraki onceki vs. karakterini az cok bildigimi tahmin ediyorum.
f20c denen motora cok saygım var ama bu motorun atmosferik halde iken vtec actıgı zaman sizin bahsettiginiz gibi tekerlekleri patinaja dusurecek kadar bir guc patlaması yaratmadıgını da biliyorum (Lastiklerinin iyi durumda ve direksyonun duz oldugunu farz ediyorum:) ). Dedigim gibi bu araclar duz yolda giderken boyle vtec actıgında vs.. yanlamaya mail ediyorsa ya sizin lastiklerinizde bir sorun var yada aracı kullandıgınız asfalt ciddi kotu durumda.

Benim tezim şu sanırım kullanıcılar cok agresif direksyon hareketleri yapıp aracın dengesini bozuyorlar aracda spin atınca suc aracın oluyor. Ben bu araclara cidden hayranım hatta s2k da pistte cok ciddi derecelere imza atabilen şasi olarak cok nötr olan bir pist makinesi gozumde. Bu yazdıklarımda o yüzden zaten.

Bir arkadas da yazmıs bu araclar surucu odaklı kullanın oyle yazın diye, bende tam bu yuzden yazıyorum zaten bu araclar burda anlatılan kadar kotu yol tutusa sahip araclar degil buna da eminim :D Arkadan itisli aracların dinamikleri tabiki farklı surucunun bunun bilincide aracı kullanması lazım. Sonucta fizik kuralları var ve bunun onune gecemessiniz, bu yuzden araca suc bulamassınız :)

_muhaRRem
31-12-2011, 16:54
düz yolda giderken direksyon çekmeden mümkün değil kıçı başı oynamaz :) viraja girdin 70 de 2.vites bastım kıçı gelir , mesela yol kaygan 3.vites 110 da bas yine kıç geliyor. ama dediğim gibi viraja giderken veya kontra verirken oluyor.

emre_
31-12-2011, 17:28
S2000 e hayranim daha dun muhabbeti oldu alicak olsam hep vsasiz alirim vsasizini kullandim yinede yinede vsasiz alirim arabayi kontrol edende bitiyo is viraja girip direksiyona sert tepki verdigin gibi yanina gelir arkasi amaa duzgun bi lastikle ve kullanimla cok basarili ve inanilmaz keyifli her yerde g.t atmasi kullanan arkadasin sag ayak ayariyla alakali :D

VTec_king
31-12-2011, 17:37
arkadaşlar 2003 model s2000 imi daha 6 gün önce aldım deneyimlerimi söylüyorum.
aracın arka lastikler bitik 20 ile 30 la bile giderken rahatca arkasını bırakabiliyor debriyaj çekersen.s virajını 100 le gayet normal bir şekilde dönerken arkasını bırakabiliyor
yağmurda kalktığın yerden ufak gaza bastığın an olduğu yerde dönebiliyor
bunlar çok zevkli şeyler.yüksek hızlardan bahsediyim
1 den 2 ye atarken kesinlikle arkayı bırakma eylemi gösteriyr 2-3 e atarken yine aynı şekilde.
3-4 e biraz daha azalıyor bu istek.ama ne zaman vtec açsa 1-2 de arkasını bırakma etlemini gösteriyor.
acaip zevkli bir araç oynamak makasa yan girmek ustalık işi gerektirebilir yüksek hızlar için.
kesinlikle yeni lastikle kullanılmalı gerçekten çok tehlikeli olabilir yüksek hızlarda
şahsen daha 160 ı geçmeyi cesaret edemedim
lastik almadan hayatta ne roll yaparım nede deneme..

İBO
31-12-2011, 17:37
vsa nın gaz kelebeğiyle alakası yok ap1 lerde elektronik değil sadece 2003 ten sonra elektronik gaz kelebeğine geçildi ama vsa 2006 dan sonra hatta ilk 6 ayı vsasız sonradan vsalı o yuzden 2006 ların bazılarında vsa var bazılarında yok benim bildiğim

Vsa ile birlikte elektronik gaz kelebeğine gecti diye biliyorum bende.

vtc_30
31-12-2011, 18:07
Vsa ile birlikte elektronik gaz kelebeğine gecti diye biliyorum bende.

hayır 2005 lerde gaz kelebeği elektronik fakat vsa yok

AEAlmas
31-12-2011, 18:49
Vsa nedir yaw :D Aracı süren her türlü sürer :D

Oz`
31-12-2011, 19:47
burası aptal egolarını tatmin ediceğiniz bölüm Değil arabaya diye koyar hepinizi s2000 in içine koyar sürerim bilmeyin herseyi...

adam sormuş cvp verin size kimse vsa takmalımıyım demiyor takılabilirmi diyor hepiniz herseyi biliyorsunzu turbo olanını sürdünüzmü ? varmı güçlüsünü süren ? yok diimi bilmeden salak sorular sormayın

Kardeşim Traction control olarak olabilir ama Vsa nin sitemi gibi ESP seklinde yapman çok zor

Oz`
31-12-2011, 19:48

bütün elektroniklerin hepsinde Vsa var vsa siz elektronik elektroniksiz Vsa yok

Bartu_evo
31-12-2011, 20:07

bende 2006 vsa sız var gaz kelebeği telli.

vtc_30
31-12-2011, 20:09
bütün elektroniklerin hepsinde Vsa var vsa siz elektronik elektroniksiz Vsa yok

bütün vsa lılarda elektronik gaz kelebeği var kimse yok demedi ama vsasızların hepsi elektroniksiz değil 2004 2005 2006nın 6. ayına kadar vsasız elektronik gaz kelebeği var yani ap1 lerde elektronik değil sadece benim bildiğim

Oz`
31-12-2011, 20:38
bütün vsa lılarda elektronik gaz kelebeği var kimse yok demedi ama vsasızların hepsi elektroniksiz değil 2004 2005 2006nın 6. ayına kadar vsasız elektronik gaz kelebeği var yani ap1 lerde elektronik değil sadece benim bildiğim

elektronik =vsa
Telli= no vsa baska görmedim ben hiç :D

vsa li olup Elektronik gaz kelebeği olmayan yokkkk

vtc_30
31-12-2011, 20:44
elektronik =vsa
Telli= no vsa baska görmedim ben hiç :D

vsa li olup Elektronik gaz kelebeği olmayan yokkkk

bende aynı seyi söylüyorum vsalı olupta elektronik gaz kelebeği olmayan yok fakat vsasız elektronik gaz kelebeği var 2004 2005 2006 larda. ap1 ler telli ap2 ler elektronik gaz kelebekli fakat vsasız 2006 son 6 ayı ve sonrasında vsa var

Oz`
31-12-2011, 21:23
bende aynı seyi söylüyorum vsalı olupta elektronik gaz kelebeği olmayan yok fakat vsasız elektronik gaz kelebeği var 2004 2005 2006 larda. ap1 ler telli ap2 ler elektronik gaz kelebekli fakat vsasız 2006 son 6 ayı ve sonrasında vsa var

fakat vsasız elektronik gaz kelebeği var böyle biişiy :D türkiyede yok baska ülkede varsa bilmem

vtc_30
31-12-2011, 21:35
fakat vsasız elektronik gaz kelebeği var böyle biişiy :D türkiyede yok baska ülkede varsa bilmem

valla öle bi idda ediyorsunki ben yanlıs biliyorum ozaman iila bilen biri acıklılık geretirir bende diorumki tr dede var ama zaten ilk yazdığımda dediğim gibi benim bildiğim yanlıs olabilir ap1 ler telli ap2 elektronik die biliorum hatta ap1 lerin gaza tepkısı daha ıı bu yuzden

YEY®
31-12-2011, 23:07
Sonradan vsa takilamaz cunku gaz kelebegi telli olan araca vsa takmak ayni anda gazla frene basip aracin dengesini dahada bozmaya sebep olur.

S2000 lerin elektronik gaz kelebegine gecmesinin sebebide VSA dir.Dusunun arac spine gidiyor ve hala gaz veriyorsun.Vsa aracin gazini kesecek ve tekerleklere farkli basinclarda fren uygulayarak araci cizgisine oturtacak fakat kelebek telliyse vsa gazi kesemez surucu gaz basmaya devam ettigi surece araci duzeltmesi oldukca zor hatta imkansiz olacak.

y@sin
01-01-2012, 09:23
İki tane S2000 sahibi oldum hem vsa'sız hem vsa'lı S2000 saçma sapan yol tutmayan bir araba değil.Yolda tutamayanların ya lastikleri çok kötüdür.Ya da sürücüyle alakalıdır. :) Başkada pek alternatif bulamıyorum.Abartılcak kadar saçma sapan hareketler yapan bir araba değil.Ben vsa'sız S2000'im den aldığım zevkide bu zamana kadar başka arabamdan almadım :) Tamamen tüm reflekslerime tüm direksiyon hareketlerime benim istediğim gibi karşılık veren bir arabaydı :)

Kısacası sürücüyle alakalı vsa ya da vsa'sız tercih etmek.Bugün yine S2000 alıcak olsam vsa'sız alırım.Modelinden dolayı belki vsa'lı tercih edebilirim.

Vsa'lı modellerde elektronik gaz kelebeği vardır.Vsa'sız modeller tellidir..

kadirsa
01-01-2012, 10:23
burası aptal egolarını tatmin ediceğiniz bölüm Değil arabaya diye koyar hepinizi s2000 in içine koyar sürerim bilmeyin herseyi...

adam sormuş cvp verin size kimse vsa takmalımıyım demiyor takılabilirmi diyor hepiniz herseyi biliyorsunzu turbo olanını sürdünüzmü ? varmı güçlüsünü süren ? yok diimi bilmeden salak sorular sormayın

Kardeşim Traction control olarak olabilir ama Vsa nin sitemi gibi ESP seklinde yapman çok zor

Peki patron elektronik gaz kelebeğini telliye çevirmek mümkün müdür? Yani elektronik açıdan (sensör, beyin vs vs) ne değişiklik gerektirir mesela?

cdc70
01-01-2012, 13:02
herkeze tesekkur ederim bilgilendirdikleri için

bende inanmıyorum yol tutuşunun o kadar da kötü olduğunu çoğu pist derecelerinde evo 9 u bile geçtiği bariz videolar seyrettim bence de tamamen kullanıcı ile alakalı birşey olsa gerek

o zaman vsa yada vsa'sız artık hangisini bulursam kısmet
tekrar tesekkur ederim

XSi
01-01-2012, 13:34
Sonradan vsa takilamaz cunku gaz kelebegi telli olan araca vsa takmak ayni anda gazla frene basip aracin dengesini dahada bozmaya sebep olur.

S2000 lerin elektronik gaz kelebegine gecmesinin sebebide VSA dir.Dusunun arac spine gidiyor ve hala gaz veriyorsun.Vsa aracin gazini kesecek ve tekerleklere farkli basinclarda fren uygulayarak araci cizgisine oturtacak fakat kelebek telliyse vsa gazi kesemez surucu gaz basmaya devam ettigi surece araci duzeltmesi oldukca zor hatta imkansiz olacak.

o zaman gaz telli hiçbir araba da esp olmaması gerekirdi..

1. ateşleme durdurulabilir
2. enjektörler yakıt püskürtmesi durdurulur

her iki durumda da motorun gücünü düşürebilirsin..

firat_07
01-01-2012, 13:52
ben vsa lıda vsa sızda s2k kullandım ilk s2k mı alırken herkes bişeyler söylüyordu ama kullandıktan sonra gördüm ki vsa sız candır s2k da ama millet 60bintl lik arabaya 100tl lik lastik takıp kullanıyor sonrada ilk virajda patlıyor olay bundan ibaret öyle her vites attıgında geldigi yere dönecek bi durum yok :D artı olarak vsa lı s2k lar 2006 nın 6 ayından sonraki üretilenlerdir yani üzerinde ap2 v2 jantı olanlar vsalı olarak başladı birde şunu söylicem belki çogu inanmıcak ama türkiyede AP2 s2k yok hepsi AP1 s2k sı olan açsın şase no suna baksın hepsi AP1 le başlar AP2 olanlar sadece 2.2 olan lardır oda türkiyeye girmedi :D

yearone
01-01-2012, 13:57
herkeze tesekkur ederim bilgilendirdikleri için

bende inanmıyorum yol tutuşunun o kadar da kötü olduğunu çoğu pist derecelerinde evo 9 u bile geçtiği bariz videolar seyrettim bence de tamamen kullanıcı ile alakalı birşey olsa gerek

o zaman vsa yada vsa'sız artık hangisini bulursam kısmet
tekrar tesekkur ederim

Şimdi sanırım sana VSA'lı al demişler :) Ama sen de bakmışsın VSA'lılar uçmuş :) Takabilir miyiz? demişsin. Gerek yok bence VSA'ya. Ben de aramıştım ama VSA'sız almıştım. Acayip keyifli bir araç hangisi uygunsa onu al.

S2000'in yol tutuşu mükemmeldir. Ama yol seçer Tr'deki yollar malesef tozlu ve Vtec açınca arabanın kıçı saçma sapan atar. Arabayla bütün olunca bu zevkli hale geliyor. Benim 3 ün sonuna kadar sardığı da oluyordu...

vtc_30
02-01-2012, 00:14
ben vsa lıda vsa sızda s2k kullandım ilk s2k mı alırken herkes bişeyler söylüyordu ama kullandıktan sonra gördüm ki vsa sız candır s2k da ama millet 60bintl lik arabaya 100tl lik lastik takıp kullanıyor sonrada ilk virajda patlıyor olay bundan ibaret öyle her vites attıgında geldigi yere dönecek bi durum yok :D artı olarak vsa lı s2k lar 2006 nın 6 ayından sonraki üretilenlerdir yani üzerinde ap2 v2 jantı olanlar vsalı olarak başladı birde şunu söylicem belki çogu inanmıcak ama türkiyede AP2 s2k yok hepsi AP1 s2k sı olan açsın şase no suna baksın hepsi AP1 le başlar AP2 olanlar sadece 2.2 olan lardır oda türkiyeye girmedi :D

aynen bende bakmıstım ap1 yazıyor şaselerde ap2 amerikada f22c motorlu s2000 ler onlarda vsa varmı hepsinde acaba yoksa onlarda yıla göremı

Redbull
02-01-2012, 15:30
2006 6 ayından sonra vsa çıktı.
vsa olmayan bir s2k da elektronik gaz kelebeği yok olamazda.

kulandığım s2k lar
2004
2005
2006 vsa lı

ÜSTÜNERC
02-01-2012, 16:06
vsa lı ve vsa sız s2000 farkını merak edenler ıcın bir video.Bu Videoyu ızledıkten sonra s2000 alınırsa kesınlıkle vsa lı
Mosport DDT in the Wet (VSA ON vs OFF Round 2) 08/08/10 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=24mH27_URPg)

emre_277
02-01-2012, 21:30
elektronik veya telli gaz kelebeğinin tepkimesi dışında bir fark yaratıyor mu ki vsa lı olup olmaması ? sonuçta düğmeyle kapatılabiliyor ? tamamen bilmediğimden soruyorum.

GökhanO
02-01-2012, 21:34
vsa lı ve vsa sız s2000 farkını merak edenler ıcın bir video.Bu Videoyu ızledıkten sonra s2000 alınırsa kesınlıkle vsa lı
Mosport DDT in the Wet (VSA ON vs OFF Round 2) 08/08/10 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=24mH27_URPg)

lastiklerin ne ve ne durumda oldugunu okudunuz dimi videoda ?

bu video ancak kotu lastikleriniz varken vsa sizi nasil kurtarıra ornek olur

kadirsa
02-01-2012, 21:53
vsa'sız isteyen iradesine hakim olacak, yanlış yer ve zamanda "yanlış miktarda" gaza gelmeyecek, vsa'lısı olanda "amaaaan vsa var yapıştıırrrr" demeyecek, fizik kanunlarına kafa tutmayacak.

Ben bu özeti çıkardım konudan ;)

ATM5307
05-01-2012, 21:34
iyi lastik sıkı pilotaj vsalı vsasız farketmez

cdc70
05-01-2012, 21:39
iyi lastik sıkı pilotaj vsalı vsasız farketmez

piyasa satışlarında fark ediyor ama :S

Ahmet Saraçoğlu
05-01-2012, 21:43
meşhur s2000 makas videosundaki siyah araç vsa lımı?illaki tanıyorsunuzdur , o kıç toplamanın kahramanı vsa ise kesinlikle tercih edilmeli bence.

pesimist206
05-01-2012, 21:45
arac vsa lıydı ancak soforude sofordu yanı :)

cdc70
05-01-2012, 22:04
meşhur s2000 makas videosundaki siyah araç vsa lımı?illaki tanıyorsunuzdur , o kıç toplamanın kahramanı vsa ise kesinlikle tercih edilmeli bence.

o aracın jantlarına bakılırsa 2009 model yani dolayısıyla vsa 'lı
ama vsa 'sız baska bı s2ooo le öle seyler yapılırmı bilmiyorum işte

şoförde tabiki cok ıyı o aracı kullanan kimse