Orijinalini görmek için tıklayınız : ön takım sorunu mu?
koray ozan
31-12-2011, 18:31
arkadaşlar benim albeade 20.000 km yakın ısıtılmış spor yay kullandım aşırı sekiyordu.
odan sonra coil taktım coillerden ses geliyordu. onu kargoyla izmite yolladım yapıldı. gidip gelene kadar ısıtılmamış normal spor yayları taktım. fakat 2-3 gün sonra çukura falan girdiğimde önden tak diye ses gelmeye başladı. (söylemeyi unuttum yaylara hortum geçirilmedi.) direksiyonun son turunu attırırkende gıcırtı gibi bi ses geliyor.
not: düz yolda direksiyonu bıraktığımda sağa sola çekme yapmıyor.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
arkadaşlar benim albeade 20.000 km yakın ısıtılmış spor yay kullandım aşırı sekiyordu.
odan sonra coil taktım coillerden ses geliyordu. onu kargoyla izmite yolladım yapıldı. gidip gelene kadar ısıtılmamış normal spor yayları taktım. fakat 2-3 gün sonra çukura falan girdiğimde önden tak diye ses gelmeye başladı. (söylemeyi unuttum yaylara hortum geçirilmedi.) direksiyonun son turunu attırırkende gıcırtı gibi bi ses geliyor.
not: düz yolda direksiyonu bıraktığımda sağa sola çekme yapmıyor.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
aynı sorun bendede oldu hocam 5lik eibach aldım bir gün sağlam bir çukura girdim bidaha sağdan lok lok diye ses gelmeye başladı direksiyondanda çevirirken ses geliyo böle sanki mil biyeri çarpıyo gibi sende ki seste budur büyük ihtimal
koray ozan
31-12-2011, 19:27
aynen onun gibi bi ses siz sorunu çözdünüz mü?
aynen onun gibi bi ses siz sorunu çözdünüz mü?
106 olduğu için pek kafaya takmadım hocam 5lik yay olup 15 jant olanların çoğu böle diğer araçlardada ince yanak lastik spor yay olup orjinal jant boyutundan büyük jant varsa çoğunda ön takımın ses yapması normal ki ben komple ön takımı alt tablolar dahil ramazanda değiştirmiştim 1 ay anca sorunsuz gezebildim ondan sona gene sesler gelmeye başladı üç aydan üç aya ön takım yaptırmaktan bıktım artık son çare önleri 14 saç jant yapcam lastikleride 55 yanağa çıkarcam bide o şekilde denicem o zaman bir nebzede olsa kesilceğinden eminim direksiyondan gelen sese gelirsek yeni ön takım yaptırdınmı ondan sonamı gelmeye başladı ses benim ön takım yaptırdıktan sona gelmeye başladı yapan ustanın bi yerde bi yanlışlık yaptığını düşünüyorum ki büyük ihtimal seninde aynı ses durduğun yerde bir sağ sol yap bakalım ozamanda böle lak luk sesi geliyosa milden yada direksiyon kutusundandır büyük ihtimal
koray ozan
02-01-2012, 17:34
ön takım yaptırmadım. ama müsait bi zamanda baktırıcam. durduğu yerde öyle lak luk ses yok ama belli belirsiz bi gıcırtı gibi ses var. hafif esnemeli yerlerde tak diye ses geliyor oda çok rahatsız etmiyor ama sesi sevmiyorum. onun dışında hiç bi sorun yok.
araçta yay var mı peki? en ufak sesede fazla takılma belli bir şeyden sona piskoloji bozmaya başlıyo çok ilgi gösterdinmi sorunlarda bitmiyo zaten :)
koray ozan
02-01-2012, 19:27
yay varda yaylar takılırken 1 hafta duracak nasıl olsa diye hortum takmadık. havalar ve ekonomi düzelsin ay sonu falan bi ön takımı göstercem sorun varsa değiştircem sonrada coillerimi takıp dip basık gezcem :D
ama sorunun nedeni öğrenebilirsem sanayide öpülmezsek çok iyi olur :D
koray ozan
03-01-2012, 20:07
bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim :)
koray ozan
19-01-2012, 21:25
sorun çözülmedi hala. ön takımcı kontrol etti başı kalabalıktı birşey yok kullan böyle birşe olmaz falan dedi gönderdi. benimde zamanım yoktu başka yere gösteremedim.
sonuç olarak güncel
mad_max1978
20-01-2012, 20:12
bence iyi bir rot balansçı sorunu anlar.
koray ozan
23-01-2012, 00:45
sağdan gelen tıkırtının nedeni sağ ön salıncakmış. onu değiştirdik. soldan gelen sesin kaynağı sol farın alt ayağı kırılmışoda çamurluğa vuruyormuş.
direksiyondan gelen gıcırtının nedeni direksiyon kayışı değiştireli 3 hafta falan olcak ses yapıyor :(