Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu motor üflemesi sizce normalmidir video- 2 dakikanızı rica edicem
sızce aşşağıdakı vıdeodakı motor uflemesı normalmıdır ?
bıze normal gelmedı bırde sıze soralım dedık cunku vıdeonun altında normal oldugu belırtılmıs
vıdeoda acıklama
dizel motorlarda sıcakken rolantide yağ kapağından veya yağ çubuğundan buhar gelmesi normaldir. bu motorun bitik olduğuna işaret değildir. motorun bitik olduğunuz testi ancak kompresyon ölçümleri ve / veya sekman yataklarının profesyonel bir rektefiyeci tarafından ölçümü ile yapılabilir
yorum sızın buyrun
1.4 tdci ford fiesta motor flemesi | zlesene.com Video (http://www.izlesene.com/video/14-tdci-ford-fiesta-motor-uflemesi/2622387)
kapaktan üfleme yapması normal ama duman miktarı fazla
çubuktan üfleme yapmaması lazım muhtemelen motor ufaktan başlamış aşırı bi durumu yok gibi ama zamanı yaklaşıyor eğer araç sizinse yağ yakmasıda fazladır bu aracın ?
Cubuktan filan farketmez ilerde birgün basınıza iş acıcagı kesın bence arac sızınse sekman vs atılmalı gereken yapılmalı satın alıcaksanız vazgecın derım
Motor üflemesi - Ford Club Türkiye (http://www.fordclubtr.com/forum/index.php?/topic/176785-motor-flemesi/)
Çoğu forumda yağ kapağınıdaki bu üflemenin normal olduğu söyleniyor.
Bu ufleme dizel araclar icin normaldir.cogu az km araca denk geldim reno vw ufleme vardi bu sekilde.motor soguksa daha az oluyor sicaksa bu sekilde oluyor gorerek edindigim ve ustalardan aldigim yorum bu.benim aracimda buna yakin ufluyor ama yag eksiltme cok cok az
arkadaşların dediği gibi dizel araçlarda belli ölçüde üfleme normal ama bu üfleme normalden fazla..5 yıl dizel motor tamirinde çalıştım bu şekilde gelenlere fazla denildi hep...
90k km de albea var hala bu kadar üflemez..
kapaktaki banada biraz fazla geldi
segmanlar su koyuvermeye başlamış
mert_leon
01-01-2012, 22:21
bızım eski reno masterda 250 binde başladı sattığımzda 300 bin olmuştu ama sıkıntı çıkarmamıştı.
ben arabamı cuma günü sattım üflemesi vardı çubuktan bu videodakinden biraz daha az üflüyordu yag kapağından ise çok çok az dikkatli bakınca anlaşılan buhar geliyordu yağ eksiltme yoktu alan adam ustasına baktırdı aldı usta normal dedi geçti direk 140 bindeydi 1.3 dizel
Arac motoru iyi durumda deyil vadesi dolmak uzere 2 sefer motor yaktim ordan biliyorum
B.Battal
01-01-2012, 22:33
Geçenlerde 16.000 de sattığım arabanın motoruna mal ustanın biri üflüyor dedi :)
Direk yetkili servise gittik "0" km de olan da aynı gayet normal dediler.
Dizellerde çok değilse normal bence.
60,000km de full bakımlı fiesta bile üflüyor.Arkadaşa corsa alırken 3 ustaya götürdük 2 si yaramaz motor bitik üflüyor dediler aldık 15.000km oldu yakıt tüketimi,yağ-su eksiltme vs sıkıntı yok :)
Videoyu seyredemedimde,benim cevrdeki ustalar sigara dumani kadar olani normal fazlasi segman isteyebilir diyor.
o kadarı normal dızellerın hepsınden gelıyor
tdipower
01-01-2012, 23:01
yağ çubunuğunu çekince üflememesi lazım. üst kapağı açınca üflemesi normal
kaan megi
01-01-2012, 23:17
yağ çubuğundan atması normal deil fakat bu dizellerde anlaşılmıyor duman atar bi100bin daha gider bunlarda
ibratice
02-01-2012, 00:12
arkadaşlar her motor üfler ama bu üflemesinin rengi önemli bu videoda ki motor baya baya üflüyor .
bu motor üfleme muhabbeti benzinli araçlarda da aynı şekilde mi? bi alıcı arabama bakarken yağ çubuğunu çıkardı motor biraz üflüyor dedi parmağımı tuttum ama bi üfleme hava falan yoktu var mı böyle bişey? 116binde aracım.
RottingChrist
02-01-2012, 07:52
58.000 km de aldığım benzinli 307 nin kapağı da bundan aşağı değildi. 65.000 de oto eksperine sattım o da almadan her kontrolünü yaptırdı motor 10 numara dedi iki ayrı ustası.
Burak E.
02-01-2012, 12:03
eski starex 2.5 te üfleme vardı şöförün arabasıydı hararet felan yapmıştı satarken üflemeli şekilde satıldı hala kullanılıyor ama sakat bi durum ne olucagı belli olmaz
ChtArdARSL
02-01-2012, 12:07
aynı aractan bende kullandım usten hafıf uflemesı normalde sızınkı bıraz anomral ufluyor kom. olcuturup fazla buyumeden sekman artımanızda fayda var gıbı ztn altan uflemesı sakıncalı psa motrlarda genelınde var bu problem
utkuselamoglu
02-01-2012, 12:11
son demler sağlıksız bir motor gibi geldi.
S.Özeren
02-01-2012, 12:24
Motorun çalışma şekline göre değişebilir ezbere konuşmak yanlış aracın motor çalışma şekli böylede olabilir hemen sekman istiyo falan diyemiyorum o sebepten
Geçenlerde 16.000 de sattığım arabanın motoruna mal ustanın biri üflüyor dedi :)
Direk yetkili servise gittik "0" km de olan da aynı gayet normal dediler.
aynen öyle baco , şimdi yeni tip vag motoru bulunanların hepsi bu şekilde açsın kapağı hepsi üflüyor ama normal bi olaymış
video sonuna doğru uzak çekimde baya püfür püfür estiriyor.yarasın
benzinli araclarda üfleme yaptımı yağ yakma oluyormu ?
yağ buharı bu normal gibi.
kapağı vs elinle 5 10 sn kapat. yavaş yavaş aç, basınçla dışarı hava verirse sıkıntı var demektir.