PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bulunamayan problem

merve
01-01-2012, 21:12
aracımda sadece spor yay var. yetkili servis ve birde özel serviste bakıldı ama sorun bulunamadı.

araç vitesteyken sola manevralı bi şekilde durursam, ki bu biraz sert olmalı tak diye bir ses geliyo ön taraftan hatta sağ taraftan gibi. sadece sola dönüşte oluyo ve sadece durma esnasında. yani sanki biyere çaprma oluyo gibi, tok bi ses çıkıyo ama. bu özellikle hafif rampa yerlerde daha net algılanıyo. vites boşa alıp dururken sorun yoki yada dümdüz dururken sorun yok. fren debriyajla direksiyon çevrilerek durulduğunda gelen bir ses. ne olabilir acaba? yaylar esnekliğini kaybetmiş birbirine çarpma oluyo olabilir gibi bi olasılık söylendi ama bana pek mantıklı gelmedi, çünkü bu yayların birbirine çarpma sesi gibi değil. üstelik niçin sadece sola dönüşte oluyo ve sadece dururken. neyse sonuç olarak, sorun bulunamadığı için çözümde bulamıyoruz.

Günkut
01-01-2012, 21:14
Ses tam olarak lastik cevresindenmi elfrenin o civarlardanmı geliyor aynı problem benim rextede vardı defransiyelden cıktı.

Sese dikkat etmen lazım geldigi yeri iyice tespit etmen mesela bayır yukarı kalkarken takk diye vuruyormu yoksa sadece dönerkenmi oluyor ?

emre_
01-01-2012, 21:14
arabanın amortisörlerin bağlantı tepelerinde problem olabilir bu tarz bir sorun yüzünden bütün ön takımı dağıtıp değiştik çözülmedi en sonunda sorun amortisörü arabaya bağlayan ana vidalardan bir tanesinin dibinde ufacık bir boşluk olmasından kaynaklandığı ortaya çıktı belki faydası olur bi baktır derim

RSBurak
01-01-2012, 21:15
aks kafalarından veya lalelerinden olabilir aks kafalarını değiştirmeden önce bendede buna benzer bir sorun vardı.durmaya yakın "tak" diye bişey vuruyordu.

Ahmet_28
01-01-2012, 21:18
aks kafalarından veya lalelerinden olabilir aks kafalarını değiştirmeden önce bendede buna benzer bir sorun vardı.durmaya yakın "tak" diye bişey vuruyordu.

+1

bende akslardan olduğunu düşünüyorum 206 larda hastalık biraz

spor yayları aldıktan sonra presletme felan gibi bi uygulama yapıldımı?

merve
01-01-2012, 21:22
hiçbi şey yapılmadı,

ya o kadar dikkat ettim ki, her şartta denedim. en çok rampada hafif direksiyon sola çevirip durduğumda net alıyorum sesi. ama düzde yolda da oluyo sert duruşta özellikle. yani ben artık çok net algıladım da ifade edemiyorum yeteri kadar. önden sağ tarafa daha yakın bi yerden geliyo ama lastiklerden değil eminim.

gökan
01-01-2012, 21:23
akslarını kontrol ettır bence

RSBurak
01-01-2012, 21:25
hiçbi şey yapılmadı,

ya o kadar dikkat ettim ki, her şartta denedim. en çok rampada hafif direksiyon sola çevirip durduğumda net alıyorum sesi. ama düzde yolda da oluyo sert duruşta özellikle. yani ben artık çok net algıladım da ifade edemiyorum yeteri kadar. önden sağ tarafa daha yakın bi yerden geliyo ama lastiklerden değil eminim.

sağa sola dönüşlerde gaza yüklendiğinizde ses yapıyormu eğer yapıyorsa yüzde 90 aks kafaları ama ben ustaya gösterdiğimde traversten geliyor demişti sert bir çukura filan girdinizmi?

merve
01-01-2012, 21:29
sağa sola dönüşlerde gaza yüklendiğinizde ses yapıyormu eğer yapıyorsa yüzde 90 aks kafaları ama ben ustaya gösterdiğimde traversten geliyor demişti sert bir çukura filan girdinizmi?

kaza yaptım, sağ lastiği çarptım,hatta jantım çatlamıştı ama başka hiçbi şey olmadı. traverste sorun yok amortisörlerde bişey yok hiçbişeyde sorun yok. kazadan beri var bu ama bulunamıyo, herşey sağlam

Selcuk_RoL
01-01-2012, 21:31
şanzıman kulağı olabilir??

merve
01-01-2012, 21:31

ayrıca gazla alakalı bi durumda da olmuyo, tek ses geldiği an durma anı, o da fren debriyajla durduğumda ve sola manevrada, bu arada sağ lastiği çarpmıştım.

ErK_aY
01-01-2012, 21:32
sanzıman sol ust kulagını degıstırıp bı deneyın. ;) servısten rica edip denemek amaclı değiştirebilirsiniz.

merve
01-01-2012, 21:38
sanzıman sol ust kulagını degıstırıp bı deneyın. ;) servısten rica edip denemek amaclı değiştirebilirsiniz.

şimdi diğer olasılıkların hepsine kendimce yorum getirdim ama şanzıman kulağıyla ilgili hiçbi fikrim olmadığı için pek anlamadım,bilmediğimden hiç aklımada gelmemişti haliyle

RSBurak
01-01-2012, 21:38
ayrıca gazla alakalı bi durumda da olmuyo, tek ses geldiği an durma anı, o da fren debriyajla durduğumda ve sola manevrada, bu arada sağ lastiği çarpmıştım.

traverste bir şey yoksa büyük bir ihtimal akslardan. yaptırdığınız servisin bunu çözmesi lazım işi yarım yapmışlar demek.

dc_crx
01-01-2012, 21:39
aracı tam sol çevirip döndüğünüzde de aynı şeyi yapıyor mu? yada araç seyir halindeyken ufakta olsa hissedilen bir sallantı varmı araçta?

XoR
01-01-2012, 21:42
Arabanın km'si nedir ? Ona göre bir yorum yapmak daha mantıklı

merve
01-01-2012, 21:43
traverste bir şey yoksa büyük bir ihtimal akslardan. yaptırdığınız servisin bunu çözmesi lazım işi yarım yapmışlar demek.

bişey yapılmadı ki bununla ilgili, yani hiçbi şeyde sorun görülmemişti.

kadioglu
01-01-2012, 21:43
Az sert kalkışlardada aynı sesi duyuyor olabilirsen bence de şanzıman kulaklarına bir baktır derim.

merve
01-01-2012, 21:44
aracı tam sol çevirip döndüğünüzde de aynı şeyi yapıyor mu? yada araç seyir halindeyken ufakta olsa hissedilen bir sallantı varmı araçta?

seyir halinde hiçbi şey yok, tam sol sağ felan seyir halinde yani dönerken falanda bişey olmuyo. bu sadece durma anında, düşünün fren debriyajla durduğunuz an tak diye gelen bir ses.

Arabanın km'si nedir ? Ona göre bir yorum yapmak daha mantıklı

69 000km

Az sert kalkışlardada aynı sesi duyuyor olabilirsen bence de şanzıman kulaklarına bir baktır derim.

kalkışlarda sorun yok

Eray Yümsel
01-01-2012, 21:48
düz kalkma sağa yada sola tam kır sert kalkış yap çok sert değil tabi aynı ses geliyosa akslardandır anlattıgına göre aks olma ihtimali yüksek

merve
01-01-2012, 21:53
düz kalkma sağa yada sola tam kır sert kalkış yap çok sert değil tabi aynı ses geliyosa akslardandır anlattıgına göre aks olma ihtimali yüksek

evet kalkışlarda oluyomu denince benimde aklıma geldi, sonuçta duruşta sola dönüşle sadece geliyosa kalkıştada düz kalkınca olmayacaktır. yarın bunu deneyip yazarım buraya

ErK_aY
01-01-2012, 21:54
şimdi diğer olasılıkların hepsine kendimce yorum getirdim ama şanzıman kulağıyla ilgili hiçbi fikrim olmadığı için pek anlamadım,bilmediğimden hiç aklımada gelmemişti haliyle

207 lerde sol ust sanzıman kulagı ıcten kopup dönuslerde ve kalkıslarda duruslarda saseye tak diye vurabılıyor. aynı sorun 4-5 tane aynı aracta oldu bendede olmustu yetkili servis bulamadı tüm gün aramalarına ragmen. :mad: kendi arkadasımın yerinde 5 dk surmeden bulmustuk. bakmanızda fayda var.:icon_tup:

merve
01-01-2012, 21:57
207 lerde sol ust sanzıman kulagı ıcten kopup dönuslerde ve kalkıslarda duruslarda saseye tak diye vurabılıyor. aynı sorun 4-5 tane aynı aracta oldu bendede olmustu yetkili servis bulamadı tüm gün aramalarına ragmen. :mad: kendi arkadasımın yerinde 5 dk surmeden bulmustuk. bakmanızda fayda var.:icon_tup:

teşekkür ederim, aynen servise iletip dikkate almalarını söylicem. bu olasılığın düşünüldüğünü hiç sanmıyorum.

merve
01-01-2012, 22:37
ama şu da var bu sebepten olsa, her yöne yapması gerekmez mi? bu sadece sola dönüp durunca oluyo.

Eray Yümsel
01-01-2012, 22:39
2 aks birden bozarsa iki yönede yapar tek aks tek yön demekki sol aksın bozuk

fdl
01-01-2012, 22:51
tabla (salıncak) denilen parçada olma ihtimali var...
aracı tam sola direksiyon kırılmış durumdayken sağ tekerden vurduğunu yazmışsın...
yani direk olarak taşıyıcı aksam olan tablaya yük binmiş olabilir..
kontrol ettirmekte fayda var..

oguzhan999
01-01-2012, 22:59
aynı sıkıntı bnm astrada var, çözebilmiş değiliz yaylara kadar orjinale cevirdik ses yine kesilmedi , ama sırf onun içinde bi çözüm aramadım açıkçası insallah büyük bi problem deildir

kaan megi
01-01-2012, 23:39
valla bizim şirket aracındada buna benzer bi sorun yaşanmıştı rot kolu ters takılmış olabilirmi

Ome_RS
02-01-2012, 01:04
pejo işte tipik sorun aracı :D
aks problemi gibi geldi bana

emre yeşil
02-01-2012, 01:06
bulunmayan problem yoktur bulamayan kötü usta vardır farklı yerlere göstermeyi dene aracını bence

XSi
02-01-2012, 07:44
motor veya şanzımanı tutan kulaklardan biri veya birkaçı bu şekilde bir probleme neden olabilir..

eşimin 106 sında aynı seslerden vardı, sola dönerken küt diye vuruyordu bişeyler, gaza biranda yüklenince de küt diye vuruyordu hatta, motor kulaklarını değiştirince problem çözüldü.

ademsezer
02-01-2012, 08:10
yeni focus a 3.5 cm taktim bende de o tur bi ses oldu çıkardım düzeldi:)

merve
02-01-2012, 10:06
arkadaşlar benim aracımda 5yıldır spor yay var, spor yayla ilgili bi konu olduğunu sanmıyorum.

neyse bugün kalkışta denedim direksiyon çevirerek vs kalkışta hiçbi sorun yok. kalkıp durduğum anda o sesi yine duyuyorum. fakat bu çok yüksek bi ses değil kulak vermek lazım yani. bugün iyice anlamaya çalıştım, önden sağa daha yakın ama orta kısımlardan geliyo ses. ve buna tak diye bi ses dedim ama daha tıkırtı sesi gibi. yani çarpma sesinden ziyade sanki bi yere bişey takılıp kurtuluyo gibi haffif bi ses. ki bu neyse yumuşak bi malzeme olmalı, tiz bir ses çıkmıyo.

merve
02-01-2012, 10:07
pejo işte tipik sorun aracı :D
aks problemi gibi geldi bana

burda o kadar aracın probleminden bahsediliyor her gün bir sürü araç için konular açılıyo, ama bu söz birtek pejo da söylenir kahretsin :p

ayrıca şu sorun ettiğim sesi biçok kişinin görmezden geleceğine, belkide hiç farketmicene eminim =) birazda bizim titizliğimiz belki

merve
02-01-2012, 10:12
2 aks birden bozarsa iki yönede yapar tek aks tek yön demekki sol aksın bozuk

onu zaten şanzıman kulağı yorumu için söyledim. ama ben hep aracın sağ tarafından bişeyler bekliyorum nedense, ön sağ lastiğini çarpmıştım çünkü, ve hiçbişey çıkmamıştı, belkide atladıkları bişey oldu diye düşünüyorum.

merve
02-01-2012, 12:06
sabah becerememişim sanırım az önce parktan çıkarken sola dönerek çıktım ve sesi daha az da olsa duydum. üstelik tekrar tekrar denedim oluyo. sadece durma esnasında daha net algılanıyo ama kalkışta da var.

Erdem K.
03-01-2012, 10:45
o zmn sorununuz akslarda gibi gözüküyor...

JDMazda_GTR
03-01-2012, 12:45
%100 sağ aks bilyalarında sıkıntı var.Çok uzun sürmez dağılması.Dağılana kadar git bu şekilde.Daha bir kaç gün önce ses geliyor inşallah aks değildir dedim ama aks çıktı:D Bu deneyimi 3 kez yaşadım :D

K20SWAP
03-01-2012, 12:52
Kardeşim,başka servise git yaylarını çıkart anlayan birisine taktır.Soldaki yayın yerinden kurtuluyo r ve yerine oturuyodur.Gerekirse hortumla falan hallet.Muhtemelen çok basit bişeydir.

Alicanrs
03-01-2012, 12:58
aynısı benim araçta oluyordu aks lalesi deişti düzeldi bi kontrol ettir akslarınıç takozları.. hortumları yayları

CRUEL
03-01-2012, 13:21
yetkili servisler pek uğraşmıyor böyle şeylerle başka bi düzgün peugeot özel servisi arar eder sorunu bulur bence. bende aks dyorum:D

merve
03-01-2012, 21:09
ya ben sanayilerde uğraşamam, kimseyede güvenip arabamı teslim edemem. o konuda takıntılıyım biraz.
bide burası trabzon olduğu için, çok fazla alternatifimiz yok, iyi bi özel servis yok kısaca..

sonuç olarak aksı söylüyorum en büyük olasılık bu görünüyo. bunun yanındaki diğer olasılıklarıda söylicem. bakalım bulunabilecek mi

merve
03-01-2012, 21:15
Kardeşim,başka servise git yaylarını çıkart anlayan birisine taktır.Soldaki yayın yerinden kurtuluyo r ve yerine oturuyodur.Gerekirse hortumla falan hallet.Muhtemelen çok basit bişeydir.

aslında serviste bu tarz bişey olabileceğini söylemişti. ama ses o kısımlardan gelmiyo sanki ya daha ortalara doğru bi yerde.

Alicanrs
03-01-2012, 21:18
iskenderpaşa mah. Genç oğlu sokak no 15 Usta otomotiv tavsiye ederim bi baksınlar ben trabzondayken oraya getiriorum bişe oldumu ilgileniolar tabi tercih senin heryere güvenmem takıntılıym diyorsun =) basit birşeydir yay çıkmıştır aks lalesidir hortum vs baksınlar derim:)

merve
04-01-2012, 11:09
iskenderpaşa mah. Genç oğlu sokak no 15 Usta otomotiv tavsiye ederim bi baksınlar ben trabzondayken oraya getiriorum bişe oldumu ilgileniolar tabi tercih senin heryere güvenmem takıntılıym diyorsun =) basit birşeydir yay çıkmıştır aks lalesidir hortum vs baksınlar derim:)

sağol ama ben almayayım :p :D

H22Power
04-01-2012, 11:18
Nasıl ki pempe jantlar tarzını yansıtıyor bence ordan çıkan seste bir tarzdır :D

by_speedvw
12-01-2012, 13:03
bir araçla rampa yukarı sola manevralı bir kalkış yapılıp sağdan ses duyuluyorsa yada araç durdurulurken dikkat edersen tık diye ses gelmez tıırrrrrttt die uzun bi ses gelir buda o aracın %100 sag dış aks kafasının bozuk oldugunu gösterir kesinlikle değiştirip yorumlarını bekliyorum çünkü aynı şikayeti ben günde 20 defa müşterilerden duyuyorum sana tavsiyem budur.

CRUEL
12-01-2012, 13:21
ya ben sanayilerde uğraşamam, kimseyede güvenip arabamı teslim edemem. o konuda takıntılıyım biraz.
bide burası trabzon olduğu için, çok fazla alternatifimiz yok, iyi bi özel servis yok kısaca..

sonuç olarak aksı söylüyorum en büyük olasılık bu görünüyo. bunun yanındaki diğer olasılıklarıda söylicem. bakalım bulunabilecek mi

sanayilerde uğraşamazsan sorununla yaşamaya devam edersin..
diyordumki nicke bakılırsa bayansınız şimdi farkettim tabi sanayiye gitmemeniz daha iyi olur :D

TheAce
12-01-2012, 13:24
sağ aksta boşluk vardır muhtemelen, bi yerden sonra sola dönüşlerde de takır takır vurmaya başlar. geçmiş olsun.

by_speedvw
12-01-2012, 13:29
Evet sakın sanayiye gitme orayı bilmemde ist da sanayide yemek yapan yasını basını almıs kadınlar için arkasından ne konustuklarını ne gözle baktıklarını duydum. :D

levent
12-01-2012, 14:11
aslında serviste bu tarz bişey olabileceğini söylemişti. ama ses o kısımlardan gelmiyo sanki ya daha ortalara doğru bi yerde.

kıtırtı şeklinde ses geliyorsa mesela sola direksiyon dönükken yük bindiği anda, aks kafasıdır.

Alper_
12-01-2012, 16:07
akü yü kontrol ettirin söküldüğünde iyi takmayıp gevşek bıraktılarsa kayıyordur ve çarparak ses çıkarıyordur..

merve
13-01-2012, 15:23
bir araçla rampa yukarı sola manevralı bir kalkış yapılıp sağdan ses duyuluyorsa yada araç durdurulurken dikkat edersen tık diye ses gelmez tıırrrrrttt die uzun bi ses gelir buda o aracın %100 sag dış aks kafasının bozuk oldugunu gösterir kesinlikle değiştirip yorumlarını bekliyorum çünkü aynı şikayeti ben günde 20 defa müşterilerden duyuyorum sana tavsiyem budur.

uzun bi ses değil kesinlikle tek bir ses geliyor, tek kademe

merve
13-01-2012, 15:24
akü yü kontrol ettirin söküldüğünde iyi takmayıp gevşek bıraktılarsa kayıyordur ve çarparak ses çıkarıyordur..

akü hiç sökülmediki gevşek takılsın.

merve
13-01-2012, 15:27
kıtırtı şeklinde ses geliyorsa mesela sola direksiyon dönükken yük bindiği anda, aks kafasıdır.

tek bi ses ya ama tok bi ses yani , kıt gibi böyle tiz bir ses değil. bende akstan şüpheleniyorum artık.

bu arada tekrar götürme fırsatı bulamadım servise, bu durumda kullanılmasının bi sakıncası var mıdır acaba? kullanmamaya çalışıyorum çok fazla ama, en az 1hafta daha götüremicem.

VtecDream
17-01-2012, 16:58
amortisör takozu.

LBK588
03-02-2012, 16:26
geniş tapan lastik varsa frenlerken manevrada yapıyorsa çamurlukların arkasına bi bak derim lastik büyük ihtimalle çamurluga vuruyor bende o şekilde olmuştu....

Oznsrl
03-02-2012, 21:58
yetkili servisler sök yenisini tak mantığıyla çalıştığı için sorun bulmada pek başarılı değiller araştırın güvenilir bi ustaya götürün ki biçok arkadaşımız aksları kontrol ettirin demiş o yöne yoğunlaşın