Orijinalini görmek için tıklayınız : corsa c ye amfi bağlama YARDIM
merhaba arkadaşlar aramızda corsa c ye amfi bağlayan yada bağlatan varmı? bu aküden gelen kablo arabanın içine nereden geçecek, içeri geçtikten sonra kabloyu nereden bagaja çekeyim yardımcı olursanız sevinirim.
10 ocak gibi sınavlar bittikden sonra bağlayacağım amfiyi. bağlarken fotoğraflarını ve videolarınıda da ayrıntılı olarak çekip yine foruma ekleyeceğim.
amfinin bağlanması ve ayarlarının yapılmasında forum kullanıcılarına yardımcı olabilirim umarım...
berkay_aydin
02-01-2012, 17:25
Önden bakıldığında kaputun sağ üst köşesinde kapak var ordan, içeride direksiyonun sol altında cep var biliyorsunuzdur ordan çekiyorsunuz kabloyu.. sürücünün o alt taraftan saklayarak geçirebilirsiniz.. Ancak kaputtaki kapağı delmeniz gerekiyor.. delindikten sonra kabloyu geçirip sıcak silikonla kapatırsınız..
Tel gibi birşeyi alttaki cepten geçirirsiniz, kaputtan kabloyu bağlar çekersiniz..
Önden bakıldığında kaputun sağ üst köşesinde kapak var ordan, içeride direksiyonun sol altında cep var biliyorsunuzdur ordan çekiyorsunuz kabloyu.. sürücünün o alt taraftan saklayarak geçirebilirsiniz.. Ancak kaputtaki kapağı delmeniz gerekiyor.. delindikten sonra kabloyu geçirip sıcak silikonla kapatırsınız..
Tel gibi birşeyi alttaki cepten geçirirsiniz, kaputtan kabloyu bağlar çekersiniz..
öncelikle yardımınız için teşekkür ederim şuan araba yanımda değil ama anlatıklarınız kafamda hayali olarak biraz canlandı. sizden ricam uygun bir vaktinizde fotğraflarını çekip koyabilirmisin acelem yok zaten
JDMazda_GTR
05-01-2012, 12:32
RCA ile Power kablolarını aynı yerde tutmamaya dikkat edin.Power'ı şöför tarafından geçiriyorsanız,rca kablolarını yolcu tarafından geçirin.
berkay_aydin
05-01-2012, 13:56
öncelikle yardımınız için teşekkür ederim şuan araba yanımda değil ama anlatıklarınız kafamda hayali olarak biraz canlandı. sizden ricam uygun bir vaktinizde fotğraflarını çekip koyabilirmisin acelem yok zaten
Koyarım tabi ancak silikonla kapalı olduğu için anlamayabilirsiniz.. Bence bilen birisine taktırın.. Riskli durum sonuçta, sigorta koymayı unutmayın..
Bir yerleri delmeye filan gerek yok arkadaşlar araçın solunda kaputun açığında sağ tarafta siyah tors vidalı kutu var o kutuyu açtığın zaman ordan içeri çok rahat bi şekilde kabloyu girersin sol taraftaki plastik grenajları sök arkaya kadar onların içinden giden kablolarla arkaya kadar gidersin. Artı bu kadar. RCA kablosunuda araçın sağ tarafından geçirirsin torpitou sök ve yine sağ taraftaki grenajları sök yeni sol tarafta yaptığın gibi takip et. şaseyide koltuk vidasından alırsın ama boyayı kızaman lazım :) Unutmadan söyleyeyin kabutaki kabloyu gerçirdiğin kutuyu kapatırken kapatırken lastiğinin oraya silikon çekersen iyi olur lastik hemen bozuluoyr ordan içeri su alır. :) Şimdiden Kolay Gelsin ...
berkay_aydin
05-01-2012, 19:38
Bir yerleri delmeye filan gerek yok arkadaşlar araçın solunda kaputun açığında sağ tarafta siyah tors vidalı kutu var o kutuyu açtığın zaman ordan içeri çok rahat bi şekilde kabloyu girersin sol taraftaki plastik grenajları sök arkaya kadar onların içinden giden kablolarla arkaya kadar gidersin. Artı bu kadar. RCA kablosunuda araçın sağ tarafından geçirirsin torpitou sök ve yine sağ taraftaki grenajları sök yeni sol tarafta yaptığın gibi takip et. şaseyide koltuk vidasından alırsın ama boyayı kızaman lazım :) Unutmadan söyleyeyin kabutaki kabloyu gerçirdiğin kutuyu kapatırken kapatırken lastiğinin oraya silikon çekersen iyi olur lastik hemen bozuluoyr ordan içeri su alır. :) Şimdiden Kolay Gelsin ...
Farkettiyseniz ordan su tahliye oluyor kabloyu siyah yerden geçirince kutu açık kalıyor.. Bizim geçirdiğimiz kablo biraz genişti..
blackangel52
05-01-2012, 20:50
power kblosuyla rca yı aynı yerden geçirirsen araç motor sesi çeker .. aracın kaputn sol tarafnda bi kutu war bir çok kablo görceksn o kutuyu gzlce aç içeriye giriş çok rahat war
power kblosuyla rca yı aynı yerden geçirirsen araç motor sesi çeker .. aracın kaputn sol tarafnda bi kutu war bir çok kablo görceksn o kutuyu gzlce aç içeriye giriş çok rahat war
o kutuda bir çok sigorta vardı sanırım değil mi?
blackangel52
05-01-2012, 21:20
war ewet iyi bakman lazım walla ben bu işi yaparkn bulamamıştım bıraktıktan snra tesadüfen buldum :)
berkay_aydin
05-01-2012, 21:21
Hayır sigorta kutusu değil.. onun üst tarfında akünün tam ters tarafı
blackangel52
05-01-2012, 21:24
benm tersm dndu heralde ya :D aynende yok yanlış oldu k.bakma onun tam ter tarafı :D
şuan araba yanımda olamadığı için fazla anlayamadım ama bir fotoğraf var orda görünüyor mu acaba?http://a1201.hizliresim.com/t/6/1m22c.jpg
berkay_aydin
06-01-2012, 15:53
yok gözükmüyor sağ üstte silecek suyunun yanı
http://build.mobile-freaks.de/showit/photos/Motor/17062009093.jpg
Plastik parçanın altından geçiyor kablo ordan içeriye giriyor.. sağ üstte gözüken kısım..
yok gözükmüyor sağ üstte silecek suyunun yanı
http://build.mobile-freaks.de/showit/photos/Motor/17062009093.jpg
Plastik parçanın altından geçiyor kablo ordan içeriye giriyor.. sağ üstte gözüken kısım..
ben arabanın yanına gitmeden bunu anlamam baya zor olacak sanırım :d en iyisi bu işe pazartesiden sonra odaklanayım ben
aliergun
07-01-2012, 17:16
öncelikle işlem yapmadan önce sileceklerin motorunu ve polen filtresini kapatan boydan boya olan plastik parçayı sökmelisin. yoksa içeriye kablo geçirmen sıkıntılı olur ve kablo silecek motorlarına takılabilir.
daha sonra önden bakınca sağ üst tarafta kabin içinde kabloların geçtiği biryer var ordan akünün artısını içeri alabiliyorsun.. yanlız orasıda direksiyon mafsalına çok yakın. o yuzden direksiyon altındaki plastikleride sökersen rahat çalışırsın..
Rca ları ben yolcu tarafından arkaya geçirmiştim. 4 kapılı araçlarda eşik plastiklerini sökmek biraz zor ve sıkıntılı olmuştu ama halletmiştim. tek kapıda daha kolay olucaktır. Rca ların artan kısmınıda torpidoyu söküp alta saklamıştım.
yanlız en önemlisi aküden çıkan kablonun hemen çıkışına sigorta koymayı unutma.. güvenlik önemli.
arkdaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim kafamda bişeyler oluşmaya başladı. eline fotoğraf olan varsa daha açıklayıcı olacak.
sigorta kullanmayan arkadaşlarım var fakat ben kullanacam sonuçta 20 lira canımızdan değerli değil :D
kablo setini 4 ga alsam yeterli olur diye düşünüyorum benim sistemim için(xetec 600.1 amfi pioneer 1400lük bas). bide rca kablosu alırken neye dikkat etmek gerek?
Arkadaşlar acil yardımınız gerekli. Amfi besleme kablosunu aküden içeriye hiçbir yeri kırmadan delmeden nereden çekeceğim .Bahsettiğiniz sağ üst taraftaki kutuyu anladım fakat bunun içini delmeden girmek mümkün mü? Kablo buraya girdikten sonra içeriden çekmek kolay bir iş mi? Bide anladığım kadarıyla kablo direksiyonun altındaki ceplikten çıkacak fakat kabloyu ordan alınca cepliği tekrar yerine monte edemeyecek miyim?