PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : enteresan bir vuruntu, ömür tüketen cinsten

mehmetRS
02-01-2012, 21:58
Merhaba arkadaşlar,

Megane 1.6 8v coupe Arac 98 model.. motor kulakları şanzıman kulakları yeni değişti, egzostta da dokunan değen kasan bir yer yok.. ön takım salıncaklar rotlara varana kadar yenileriyle değişti, yaylar orjinale çevrildi.. fakat halen 4. viteste gaza hızlı yada yavaş farketmiyor, bastığımız anda 2500 devirde.. 5. viteste ise, 4 den 5. vitese gectiysek, gectiğimiz anda.. 5. vitesde iken herhangi bir devirde gaza dokunmamızla başlayan bir sesimiz var.. sert ve küt bir cisim altta bir yere değer ve bunu tarararar gibi hızlı bir şekilde vurur gibi. Yani özetle 3. viteste bu sorun yok, ama 4 ve 5. viteste 2500 devirden sonra böyle bir sesimiz var, ve gaza bastıkca hızlanıyor ritmi, yani devamlı aynı tonda değil.. Sizce ne olabilir, aklımı oynatacağım, gezmediğim egzostcu tamirci kalmadı.. yani egzost vuruyor dediler genelde, 4-5 farklı yere gittim, yok abi dediler,bir tanesi abi egzostu komple sökelim dayanabilirsen çık asıl bakalım ama yine aynı ses gelecektir cünkü bu egzosttan değil dedi, yapabileceği çarpabileceği bir yer yok dendi.. Çıldırmak üzereyim lütfen yardım..

mehmetRS
02-01-2012, 22:23
sinirden kahkahalara bogulmak günceli

Onamdar
02-01-2012, 22:50
Anladığım kadarıyla aracın devrinden ziyade hızıyla alakalı 70-80 civarı başlıyor galiba. Aks lerle bi alakası olabilirmi? Yada şanzımanda sıkıntı olabilirmi dicem ama o zaman vuruntu değil daha ziyade cırlama gibi bi ses olur

mehmetRS
02-01-2012, 22:52
Anladığım kadarıyla aracın devrinden ziyade hızıyla alakalı 70-80 civarı başlıyor galiba. Aks lerle bi alakası olabilirmi? Yada şanzımanda sıkıntı olabilirmi dicem ama o zaman vuruntu değil daha ziyade cırlama gibi bi ses olur

cırlama yada uğultu yok, tık yok hatta, bir tek dediğiniz gibi 80 den sonra gaz pedalının hizasından az daha orta ve altta ileriye dogru bir yerden geliyormuşcasına bir darbe hissediyorum, tabi hızlı bir şekilde. hatta camı acınca sesi dısarıdan bile duyabiliyorum

Cliosportve
02-01-2012, 22:58
Difransiyel olabilir

EREN34
02-01-2012, 22:58
Moruk haftasonuna kadar sık disini haftasonu gel cozelim

mehmetRS
02-01-2012, 23:01
Difransiyel olabilir

diferansiyel ile ilgili iki acı tecrübem oldu jip ve mercedeste.. diferansiyel böyle bir ses cıkaracak karekterde bi alet değil selcuk

Moruk haftasonuna kadar sık disini haftasonu gel cozelim

Eren, haftasonuna kadar bu şeyin değdiği ve ses cıkardığı yerlerin kırılmasından korkuyorum:) çarşamba günü muayeneye gideceğim mesela, böyle terslikler bu tarz yollarda bulur beni o yüzden endişem :)
" koltuklar muthiş oldu"

EREN34
02-01-2012, 23:05
Mehmet agzini hayri ac kardesim. Dur bakalim ya ne diye kopsun hemen?

"İcine sinmesine sevindim. Hayirli olsun tekrardan. Toparla kendinide kelebekleride cakayim ay pardon satayim sana:) "

mehmetRS
02-01-2012, 23:07
Mehmet agzini hayri ac kardesim. Dur bakalim ya ne diye kopsun hemen?

"İcine sinmesine sevindim. Hayirli olsun tekrardan. Toparla kendinide kelebekleride cakayim ay pardon satayim sana:) "

Ahah tamam, ilk fırsatta onları da alırım, tabi ben o fırsatı edinene kadar elinde kalırsa :)

EREN34
02-01-2012, 23:10
Ahah tamam, ilk fırsatta onları da alırım, tabi ben o fırsatı edinene kadar elinde kalırsa :)

Senin kredin bende sonsuz al gotur kafana gore biliyorsun:) Vuruntu icinde dedigim gibi gel cozeriz cozdururuz

mehmetRS
02-01-2012, 23:29
Senin kredin bende sonsuz al gotur kafana gore biliyorsun:) Vuruntu icinde dedigim gibi gel cozeriz cozdururuz

Eyvallah Erencim, teşekkür ederim, sende beni biliyorsun, rahat edemem ben öyle:) hallederiz bir şekilde.

Vuruntuyu halledemezsem haftasonu yanındayım :)

EREN34
03-01-2012, 05:14
Eyvallah Erencim, teşekkür ederim, sende beni biliyorsun, rahat edemem ben öyle:) hallederiz bir şekilde.

Vuruntuyu halledemezsem haftasonu yanındayım :)

Geleceksen bir gun onceden haber verde islerimi ona gore ayarlayayim haci

mechanic
03-01-2012, 07:09
Difransiyel olabilir

:icon_tup: olabilir yani kimbilir..

mr.korhan
03-01-2012, 07:31
peki şunu deneyebilirmisiniz , atıyorum daha 2. viteste devir 2000-2200 ken vitesi 3 e atın ,yani 3 ü çok çok altta yakalayın ve gaz pedalınız yarıdan daha yüksek basılı olsun,eğer bu işlemide hafif rampa yukarı yaparsanız sanırım bu sesle yine karşılaşırsınız. oda aks demektir. ben ondan şüphelendim.

mehmetRS
03-01-2012, 17:52
deneyeceğim bunu..

mehmetRS
05-01-2012, 20:01
sorun çözüldü.. arkadaşımında dediği gibbi yokus yukarı bir test yaptık fakat sarsıntı vuruntu alamadık.. ama kafam iyice aksa takılmıştı bir kere, sol aksı kontrol ettimk tertemiz.. derken sağ aksa bakalım dedik.. aa o da ne?! sağ aksı sökemiyoruz.. Neden? Çünkü sağ aks kovanının monte edildiği mile geçen ufak pimi zamanında oraya çakan abi pek sağlam bir pim çakmış.. içi dolu normal ölcüsünden kalın bir pim, neyse bir şekilde söktük ve gördükki üzerinde boşluk oldugu gibi, şanzımandan tarafa olan kısım dağılmış kıvamında bir durumda ve oldkca gevşek, yeni aks milimizi taktık, şu an yağ gibi, en ufak bir sarsıntı yok:) Sorun halloldu yani arkadaşlar, herkese yardımları ve fikir alışverişi için teşekkür ederim. Bir başka problemde görüşmemek dileğiyle :)

by_speedvw
23-12-2012, 19:16
kardeşim aynı sıkıntım var aracı kaldırdıgımda sağ aksı elimle ileri geri oynata biliyorum ve gaz vermelerde ama özellikle frene basmalarda asırı derecede lak lak lak diye ses geliyor ( vitesdeyken frene basmalarda ) ama arac bostayken ses kayboluyor gibi kafayı yicem sağ aks civataları gevşetiyor sürekli

by_speedvw
23-12-2012, 22:00
benım merak ettiğim senınde şanzuman tarafı aks civatalarımı gevşemişti birde çok bariz sankı alttan ayagına vuruyor gıbımıydı

mehmetRS
23-12-2012, 22:12
benım merak ettiğim senınde şanzuman tarafı aks civatalarımı gevşemişti birde çok bariz sankı alttan ayagına vuruyor gıbımıydı

bende şanz. tarafında civata yok hocam, direk takıyor ve kamasıyla sabitliyordunuz

ercs2000
24-12-2012, 12:46
kardeşim aks bendede aynı durum oldu iç taraf aks lalesinde sorun vardı ıstavroz kırmıştı bi bakmanda fayda var eminim ondandır