PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 yerden kol çıkardık sizce bu kullanıcı hatası mı ???

Talih.b16
02-01-2012, 23:15
:beuj:

böyle bir durumla karşılaştık araç garanti kapsamına almıyorlar
ARAÇ 20 000 km de

resimlere bakıp ne yorum yapabilirsiniz

http://img35.imageshack.us/img35/5638/020120121236.jpg

http://img641.imageshack.us/img641/7039/020120121221.jpg

http://img803.imageshack.us/img803/2868/020120121222.jpg

http://img33.imageshack.us/img33/1777/020120121224.jpg

http://img847.imageshack.us/img847/4281/020120121227.jpg

http://img857.imageshack.us/img857/5794/020120121228.jpg

http://img13.imageshack.us/img13/5265/020120121229.jpg

http://img829.imageshack.us/img829/4854/020120121232.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/2121/020120121233.jpg

http://img6.imageshack.us/img6/1835/020120121234.jpg

http://img818.imageshack.us/img818/5299/020120121235.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/5638/020120121236.jpg

oğuz
02-01-2012, 23:17
bunedir yahu geçmiş olsun :S tek kalan bir piston kafası sanırım :S

samet54
02-01-2012, 23:17
abi hayırdır kımın arabası bu ?

Talih.b16
02-01-2012, 23:18
abi hayırdır kımın arabası bu ?

aycanın samet

CaNeR44
02-01-2012, 23:18
servis herşeye kullanıcı hatası diyor üzerine gidin bence

samet54
02-01-2012, 23:19
aycanın samet

yapma yaaa tühhh :( kötü benzin olabilir mi abii ....

reDevil
02-01-2012, 23:19
kullanıcı hatası bile olsa garanti kapsamında yapmaları lazım 20000 km araç sonuçta bizim öle ducato vardı yolda bütün yağı boşalttı garantiden serviste sıfır motor yapılmıştı bence biraz baskı yapın servise

Talih.b16
02-01-2012, 23:20
yapma yaaa tühhh :( kötü benzin olabilir mi abii ....

shell samet daha hiç başka yerden benzin alınmamış

aliozel
02-01-2012, 23:21
Çok çok geçmiş olsun.Kendi malım gibi üzüldüm gerçekten.Umarım garanti işini çözersiniz. :(

Cliosportve
Garanti kapsamında Trigeri kopan bir arkadaşımla görüştük geçen
Direk komple motor ıvır zıvır sıfırlamışlar

brutal
çok yüksek devirde olmuşa benziyor... lpg varmı araçta? yıl olarak ne durumda garanti?

samet54
02-01-2012, 23:22
shell samet daha hiç başka yerden benzin alınmamış

vay anasını adamın şansına bak yaa cok üzüldüm geçmiş olsun abi bunun komple motoru bi araba parasıdır... çökün servise abi versın aycan abi mahkemeye .

Talih.b16
02-01-2012, 23:23
çok yüksek devirde olmuşa benziyor... lpg varmı araçta? yıl olarak ne durumda garanti?

lpg var ama olay anında araç lpg diil..5 yıl garantisi araç daha 1 yaşında

1lker
02-01-2012, 23:23
nabarken nasıl oldu bu durum onu öğrenebilirmiyiz örn: araç düşük km'de iken garanti kapsamında turbo yerse bayır yukarıydı düşük devirde kullanmışsınız vs gibi bir sürü saçmalıkla karşılaşılıyor başına gelen arkadaşlarım var üzerine giden garantiden hallediyor ama kullanıcılık bir durumsa bilmiyorum geçmiş olsun umarım çözülür sorununuz

Talih.b16
02-01-2012, 23:24
Garanti kapsamında Trigeri kopan bir arkadaşımla görüştük geçen
Direk komple motor ıvır zıvır sıfırlamışlar

usta kullanıcı hatası diyor onun için cok şans yok sanırım

JenGoO
02-01-2012, 23:24
Çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten..Araç ne merak ettim? Yüksek devirde 3 yerine 1 e mi atıldı 5 yerine 3 e mi girdi 1. 3 ve 4. silindir yok olmuş resmen :(

Talih.b16
02-01-2012, 23:25
nabarken nasıl oldu bu durum onu öğrenebilirmiyiz örn: araç düşük km'de iken garanti kapsamında turbo yerse bayır yukarıydı düşük devirde kullanmışsınız vs gibi bir sürü saçmalıkla karşılaşılıyor başına gelen arkadaşlarım var üzerine giden garantiden hallediyor ama kullanıcılık bir durumsa bilmiyorum geçmiş olsun umarım çözülür sorununuz

20 km kadar hızlı kullanılmış arac okadar.sonrasında 140 kmlerde 4 e cekilince böyle bi tablo oluştu bizde anlam veremiyoruz

bladerk
02-01-2012, 23:25
o kullanıcı hatası olamaz bence üzerine git kanka

Alper_
02-01-2012, 23:26
bastırılırsa olur bence geçmiş olsun..

Talih.b16
02-01-2012, 23:27

vallaha erkut kafamız basmadı bizimde direk kullanıcı hatası dediler bende merak ettim nedir diye konu açtım.sence ne olabilir?

PPR engineering
büyük geçmiş olsun talih arkadaşına ama yüksek devirde gercekleşmiş..

Emre İlbi
Çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten..Araç ne merak ettim? Yüksek devirde 3 yerine 1 e mi atıldı 5 yerine 3 e mi girdi 1. 3 ve 4. silindir yok olmuş resmen :(

aracı bende merak ettim,

çok geçmiş olsun,
kullanıcı hatası olacak ne yapmışınız ki, 20bindeki aracın motor bloğunda tepinilmedi ya,
servisleri allah bildiği gibi yapsın :ofk:

Talih.b16
02-01-2012, 23:29
büyük geçmiş olsun talih arkadaşına ama yüksek devirde gercekleşmiş..

vallaha kaan biz suç kimde aramıyoruz aslında neden olmuş onu merakediyouz

Cliosportve
02-01-2012, 23:30
usta kullanıcı hatası diyor onun için cok şans yok sanırım

Dediğim araç Megane 3 son kasa dizellerden
Araç 60 bin Km de olmasına rağmen (ilk triger bakım 90 bin km )
Garanti süresi geçmedi diye komple motoru sıfırladılar
Triger kopması olmuş ana sorun buydu o arkadaşta
Bence hangi araç şirketiyse eğerki usta halan diretirse ana merkezi arıycağınızı söyleyin...
Biz bu durumlarda Bursa-Maisi arıyoruz mesela onlarda direk ilgilenmeyen servisleri arayıp bi güzel kalaylayınca mecbur kaldıları çok araç bakımı veya garanti kapsamına alınan araçlar gördüm
En kötü tüketici mahkemesine başvurun

MR.TurboALİ
tühh beee:S her koldan tırmalayın hocam gerekirse mahkemeye gidin ya geçmiş olsun.

JenGoO

+1 böyle kullanma şekli olamaz hadi tek silindirde olur anlarım subap eğersin kırarsın onuda anlarım resmen içine şeytan girmiş bunun yahu hiç böylesini görmemiştim. Motor bu hale gelmeden önce check light veya yağ lambası gibi şeyler yandı mı yoksa direk stop mu etti nebilim gazlarken duman atma yada lpg ile bir durum oluşabilir mi?

freelife
02-01-2012, 23:31
zarf atmışlar ,bence yemeyin üstüne gidin ...
geçmiş olsun...

Talih.b16
02-01-2012, 23:35
+1 böyle kullanma şekli olamaz hadi tek silindirde olur anlarım subap eğersin kırarsın onuda anlarım resmen içine şeytan girmiş bunun yahu hiç böylesini görmemiştim. Motor bu hale gelmeden önce check light veya yağ lambası gibi şeyler yandı mı yoksa direk stop mu etti nebilim gazlarken duman atma yada lpg ile bir durum oluşabilir mi?

yağ lambasının anlık yanıp söndüğünü görünce arkadaş direk aynaya bakıyor ve dumanı görüyor hemen duruyor. sonası *****......

samet54
02-01-2012, 23:36
yağ lambasının anlık yanıp söndüğünü görünce arkadaş direk aynaya bakıyor ve dumanı görüyor hemen duruyor. sonası *****......

abi aycan abi biliyosun biraz değişik kullanıyo yüksek kompresor falan onla alakalı olabilirmi peki ?

Talih.b16
02-01-2012, 23:39
abi aycan abi biliyosun biraz değişik kullanıyo yüksek kompresor falan onla alakalı olabilirmi peki ?

yok samet 320 ile yarışıyormuş:)adamı geçmiş trafik tıkanınca yavaşlamış sonra *****.bende direk onu sordum yok kanka dedi biliyosun yalanda sölemez pek işi olmaz zaten ben yaptırıcam diyoda nedir merak ediyoruz okadar

JenGoO
02-01-2012, 23:40
Sanırım hyundai araç, bu lpg den olma ihtimaline sardım şimdi acaba hem lpg hem benzin işemesi olabilir mi? kapağa baktığımda silindirin teki i erimiş subap kapağa kaynamış hararet seviyesiyle bu olayın olma ihtimalini düşünüyorum..LPG işinden hiç anlamam ama buna benzer birşey çook uzun zaman önce bir amcanın başına gelmişti yinede bukadar değildi görüntü..

cetinkaya55
02-01-2012, 23:43
Kullanıcı hatası ise nasıl? bir hata yapılmışta bu durum olumuş söylüyor mu? çok bilmiş ustaları.Bence sıvı ile alaklı bir durum su veya yanmayan benzin tabi bunların bir çok sebebi olabilir ki filitreden su almadıysa hiç bir şekilde kullanıcı hatası değildir,derim.

brutal
02-01-2012, 23:43
20 km kadar hızlı kullanılmış arac okadar.sonrasında 140 kmlerde 4 e cekilince böyle bi tablo oluştu bizde anlam veremiyoruz

Hocam 140km de 4. vites kaç bin devire geliyor bilmiyorum ama. Olay 5den 4 e çekmek ile meydana gelmiş ve araç redline ın baya üzerine çıkmış, pistonlar subapları yakalamış ve doğramış. belki 4 e çektiğini sanıp 2 ye çekmiş olma olasılığıda yüksek. kullanıcı hatası gibi görüyorum ben bu durumu

1lker
02-01-2012, 23:44
nacizane tavsiyemi yanlış anlamayın ustayla kesinlikle muhattap olmayın şikayet maili atın direk şirketin bağlı olduğu yere mahkemeye vereceğinize dair %99 olumlu cevap gelecektir gelmezse yurt dışına mail atın sorununuz çözülecektir marka model belirtmiyorum bıldıgım bır olay 0 araba geri iade edildi fabrikasyon hata kabul edilmedi 7 ay uğraştırdılar kullanıcı hatası vs.. değerinden 8 milyar pahalı olan üst modeldeki aracı hediye ettiler mahkemelık olmamak için sizin açtığınız herhangi bir dava markanın adına ciddi leke düşürür eğer siz kasıtlı bu olayı meydana getirmediyseniz gönül rahatlığı ile dediğim gibi mail atıp aksi durumda mahkemeye başvurabilirsiniz.

131mirafiori
Hoppala bu ne yaaaa... Talih abi arkadaşına çok geçmiş olsun...

Fatih_
lpg takılınca motor garantisi bitmiyormu ?

cetinkaya55
02-01-2012, 23:45

Yağ lambasını gördüğü an muhtemelen flimin bittiği andır...

FaBeRgE
02-01-2012, 23:46
hyunda ve brc ise bitmiyor sanırım,

geçmiş olsun çok kötü olmuş gerçekten :o

Emre İlbi
02-01-2012, 23:49
Hocam 140km de 4. vites kaç bin devire geliyor bilmiyorum ama. Olay 5den 4 e çekmek ile meydana gelmiş ve araç redline ın baya üzerine çıkmış, pistonlar subapları yakalamış ve doğramış. belki 4 e çektiğini sanıp 2 ye çekmiş olma olasılığıda yüksek. kullanıcı hatası gibi görüyorum ben bu durumu

eğer 4e alınmışsa, sorun olacağını sanmıyorum,
lakin 2ye alınmışsa böyle birşeyin olması normal,
ve ne yazık ki kullanıcı hatası olur :o

Edit: 2yede alınsa bloğu bu kadar dağıtır mı bilmiyorum,
ilk defa böyle bişey gördüm

svtec
02-01-2012, 23:50
bu sahneyi 2 kez gördüm :( geçmiş olsun... ama garantili bir araç sonuçta üstüne gidin ... aracı aldığınız bayii satış temsilcisi ile görüşün hatta daha önce aynı yerden araç aldıysanız. daha kolay olur..

hakan115
02-01-2012, 23:53

Bahsettiginiz gibi oldugunu dusunuyorum ben de. 106 gti ile 180 civarı giderken 4 e aldığımda vitesi 2 pistonu elime almıştım.

ulasoztas1
02-01-2012, 23:53
çok geçmiş olsun, üzerine gidin ısrar edin servise hemen kabullenmeyin kullanıcı hatasını.

ygtrn
02-01-2012, 23:54
peki neyi bahane göstererek kullanıcı hatası doyrlar? yani kullanıcı ne yapmışta motor bu hale gelmiş? lpg nin işi olamaz böyle birşey, lpg olsa bile ya alınan gazdan kaynaklanan bir sıkıntıdır yada lpg montajından, bunun dışında adam gibi uygulanmış bir lpg kiti bukadar kısa sürede böyle bir hasara kesinlikle sebebiyet vermez..... ama ben hiçbirşekilde lpgye ihtimal vermiyorum....

lpg aracın garantisini bitiriyorsa eğer birşey alacağınızı sanmıyorum üstüne bir bardak soğuk su için, şayet bitirmiyorsa üstüne gidin illa bişekilde yaparlar....

brutal
02-01-2012, 23:55
Servislere karşı neden bukadar olumsuz yazı geliyor anlamıyorum. Servis garantiden işlem yaptığında cebinden para kaybetmiyor. o yüzden kaybedecek birşeyleri yok. Ayrıca garanti servis insiyatifininden çok bağlı olduğu firma insiyatifindedir. Servisin yapacağı hiçbirşey yok bu olaydada. Bunun gibi büyük claim lerde gerekirse fabrikadan bir mühendis gelip inceleme de de bulunur. Bu olay garantiden yapılacağı konusunda şüpeliyim. Ama fabrika yada distribütör firma "Müşteri Memnuniyeti" çerçevesinde katılım yada tam onarım verebilir.

Sanırım hyundai araç, bu lpg den olma ihtimaline sardım şimdi acaba hem lpg hem benzin işemesi olabilir mi? kapağa baktığımda silindirin teki i erimiş subap kapağa kaynamış hararet seviyesiyle bu olayın olma ihtimalini düşünüyorum..LPG işinden hiç anlamam ama buna benzer birşey çook uzun zaman önce bir amcanın başına gelmişti yinede bukadar değildi görüntü..

O izler erimiş kapak değil, kopan subap parçalarının yüksek debirde darbelerinden ötürü. bu fotoğraflara bakarak yakıt ile ilgili birşey söylemek çok zor, sağlam bir bujiyi ve subapları yakından görmek lazım

GokhanRS
02-01-2012, 23:58
kesinlikle kullanıcı hatası DEĞİL! dediğiniz gibi 20binde araç bu hale geldiyse kullanıcı hatası olamaz biyerlere tornavida sokmuş yada yağ kapağından içeri metal atmış olamazsınız yok artık yani nasıl bi kullanıcı hatası olabilir.

Resimlerden gördüğüm bana diyorki trigerdeki bir hatadan kırıldım ben. Triger ne durumdaydı araç bu hale geldiğinde?

ygtrn
02-01-2012, 23:59
6. resimde sağlam pistonun tepesinde süpap izi çıkmış, hata denildiği gibi yanlış vites atmakla ilgili gibi gözüküyor....

Emre İlbi
03-01-2012, 00:00
peki neyi bahane göstererek kullanıcı hatası doyrlar? yani kullanıcı ne yapmışta motor bu hale gelmiş? lpg nin işi olamaz böyle birşey, lpg olsa bile ya alınan gazdan kaynaklanan bir sıkıntıdır yada lpg montajından, bunun dışında adam gibi uygulanmış bir lpg kiti bukadar kısa sürede böyle bir hasara kesinlikle sebebiyet vermez..... ama ben hiçbirşekilde lpgye ihtimal vermiyorum....

lpg aracın garantisini bitiriyorsa eğer birşey alacağınızı sanmıyorum üstüne bir bardak soğuk su için, şayet bitirmiyorsa üstüne gidin illa bişekilde yaparlar....

eğerki firmanın anlaşmalı olduğu bir bayide LPG kiti uygulanmışsa, garantisi bozulmaz :)

canozcan
03-01-2012, 00:00
bence her araba 4te 140la rahat gidebilir. eğer 4. vitese eminseniz beyin kendini karıştırmış olabilir mi dicem :s

JenGoO
03-01-2012, 00:01

Yanlış anlamaz iseniz herşeyi göz önünde bulundurmak mümkün derim ben. Şayet montajlama hatası varsa belli bir zamandan sonra detonasyon yapar ve limitte kullanılmış ise en ufak hatada sonuc boyle olabilir.Ama anlayamadığım şey nasıl boyle bir manzara yaratır 2. silindir (yada 3) birşey olmamış kol haricinde diğer silindirlere baktığımızda yuksek devirden dolayı subap yakaladığı belli fakat o erime nedir subabın 2 si kaynamış kapağa, piston çaksa bile okadar kaynatır mı bilemem ama yakıtla alakalı bir durum, su çekme ihtimalide yüksek...

Emre İlbi
03-01-2012, 00:02
bence her araba 4te 140la rahat gidebilir. eğer 4. vitese eminseniz beyin kendini karıştırmış olabilir mi dicem :s

abi bende aynı şeyi düşünüyorum, 4te 140 çok büyük bir sürat değil,

ancak 4 yerine 2ye alınmışsa, iş değişir

ygtrn
03-01-2012, 00:03
eğerki firmanın anlaşmalı olduğu bir bayide LPG kiti uygulanmışsa, garantisi bozulmaz :)

aynen öyle :) misal honda 2abrc de takılan lpg kitlerine 5 yıl garanti veriyor :)

erkin006
03-01-2012, 00:04
off diyorum...

geçmiş olsun çok kötü:(

ef186
03-01-2012, 00:04
Kullanan yanlis vitese atmadiysa ve lpg garantiyi bozmuyorsa hakkinizi arayin .
Bilirkisi cagirin ve tespit ettirin .
Ancak söylemeden gecemiyecegim 2 pistonun optugu yer ve fotolara bakilirsa kullanan kim ise 4 yerine 2 ye cekmis yada o gazladigi 20 km lik surede subap egicek bir vites hatasi yapmis ...
1 km yapmamis bir otomobilin motoru bile bu hale gelebilir merak eden 140 km ile 2 ye takip debriyajdan ayagini ceksin ...

Gecmis olsun

brutal
03-01-2012, 00:05
kesinlikle kullanıcı hatası DEĞİL! dediğiniz gibi 20binde araç bu hale geldiyse kullanıcı hatası olamaz biyerlere tornavida sokmuş yada yağ kapağından içeri metal atmış olamazsınız yok artık yani nasıl bi kullanıcı hatası olabilir.

Resimlerden gördüğüm bana diyorki trigerdeki bir hatadan kırıldım ben. Triger ne durumdaydı araç bu hale geldiğinde?

peki araç 5. vitesten 2 ye çekilse triger ve egzantrik kasnakları ne diyecek? " Bırakın ülen beni ben bukadar hızlı dönemem..."

Yeni nesil araçlarda triger hatalarına karşı külbitör kırılacak şekilde dizayn edilir, ve çok ekstrem bir devir dönülmüyorsa motor bukadar parçalanmaz malesef. kol çıkarmış subap eğmiş çok fazla blok gördüm, hangi devirde ne hasar olacağını azçok kestirebiliyorum o yüzden.

ygtrn
03-01-2012, 00:05
Yanlış anlamaz iseniz herşeyi göz önünde bulundurmak mümkün derim ben. Şayet montajlama hatası varsa belli bir zamandan sonra detonasyon yapar ve limitte kullanılmış ise en ufak hatada sonuc boyle olabilir.Ama anlayamadığım şey nasıl boyle bir manzara yaratır 2. silindir (yada 3) birşey olmamış kol haricinde diğer silindirlere baktığımızda yuksek devirden dolayı subap yakaladığı belli fakat o erime nedir subabın 2 si kaynamış kapağa, piston çaksa bile okadar kaynatır mı bilemem ama yakıtla alakalı bir durum, su çekme ihtimalide yüksek...

onlar erime değil kopan süpap kapaklarının yanma odası içinde serbestçe gezinmesi duvara vurması, dikkat edersen 6. fotoda sağlam olan pistonun üstünde bile süpap izi var ama o ucundan değmiş sadece, triger veya vitesle alakalı bir durum gibi görünüyor.....

GokhanRS
03-01-2012, 00:07
peki araç 5. vitesten 2 ye çekilse triger ve egzantrik kasnakları ne diyecek? " Bırakın ülen beni ben bukadar hızlı dönemem..."

Yeni nesil araçlarda triger hatalarına karşı külbitör kırılacak şekilde dizayn edilir, ve çok ekstrem bir devir dönülmüyorsa motor bukadar parçalanmaz malesef. kol çıkarmış subap eğmiş çok fazla blok gördüm, hangi devirde ne hasar olacağını azçok kestirebiliyorum o yüzden.

ben kişinin doğru söylediğini varsayarak öyle gördüm. tabi mühendisler daha iyi anlar ama servislerin direk orda kullanıcı hatası diyebileceği bir durum yok.

dediğin gibi 5den 2ye çekersen (başarılabilirse) sokarım senin kullanıcağın arabaya diyip pistonundan sübabına istifayı basar o konuda haklısın.

edit: şimdi resimleri büyütüp büyütüp inceledim haklısın zoru başarıp 5den 2ye geçirmek gibi bişi başarılmış olabilir gibi görünüyor genede emin olamadım tabi.

JenGoO
03-01-2012, 00:11
onlar erime değil kopan süpap kapaklarının yanma odası içinde serbestçe gezinmesi duvara vurması, dikkat edersen 6. fotoda sağlam olan pistonun üstünde bile süpap izi var ama o ucundan değmiş sadece, triger veya vitesle alakalı bir durum gibi görünüyor.....

evet haklı olabilirsiniz kırılan birçok parçada o hale getirmiş olabilir, manzarayı ilk gördüğümde kesin yanlış vites sonucu oldu diye aklıma geldi yazdım zaten ama konuyu açan arkadaşımız böyle birşeyden bahsetmeyince hatalı kim onu aramıyoruz diyince aklıma tek gelen ya yakıt ya da su çekmesi başka türlü böyle kullanıcı hatası (!)olabilir mi? 5 den 2 ye girme ihtimali var mı talih kardeşim sorarmısın arkadaşına gece gece dert oldu bana :o

mmustu
03-01-2012, 00:12
Talih buna benzer bi durum yaşadık ford fiestada piston erimesi oldu kullanıcı hatası dediler ortalığı yangın yerine çevirdim kötü mazot dediler araba taşıt tanımalıydı poaşı aradım numune aldılar falan kıyametleri kopardım ve garantiden yapıldı

başkan yangın yerine çevirmen lazım ortalığı

brutal
03-01-2012, 00:14
ben kişinin doğru söylediğini varsayarak öyle gördüm. tabi mühendisler daha iyi anlar ama servislerin direk orda kullanıcı hatası diyebileceği bir durum yok.

dediğin gibi 5den 2ye çekersen (başarılabilirse) sokarım senin kullanıcağın arabaya diyip pistonundan sübabına istifayı basar o konuda haklısın.

Öncelikle sözüm meclisten dışarı, okadar çok olay gördüm ki, bazı durumlarda (bu konuyu hariç tutuyorum) kullanıcı olay anını anlatıyor, fakat arıza tespit cihazını bağladığın zaman öyle loglar görüyorsunki herşey birden netleşiyor. En basit olarak bu olayda bir misfire arızası kaydolduysa kaç devirde, tps nekadar açık vsvs gibi değerlere bakarak birçk şey anlaşılıyor.

Tekrar çok geçmiş olsun, son olarak tavsiyem ana firma ile kesin iletişime geçin, aracı bırakın serviste, 1-2 hafta ana firma ile bağlantı kurun

GokhanRS
03-01-2012, 00:14
evet haklı olabilirsiniz kırılan birçok parçada o hale getirmiş olabilir, manzarayı ilk gördüğümde kesin yanlış vites sonucu oldu diye aklıma geldi yazdım zaten ama konuyu açan arkadaşımız böyle birşeyden bahsetmeyince hatalı kim onu aramıyoruz diyince aklıma tek gelen ya yakıt ya da su çekmesi başka türlü böyle kullanıcı hatası (!)olabilir mi? 5 den 2 ye girme ihtimali var mı talih kardeşim sorarmısın arkadaşına gece gece dert oldu bana :o

bazı araçlarda çok zorda olsa başarılı olanlar var. canlı olarak bunu başarıp çoflayan motora şahit olduk. bir kaç rollingde arkadaşların başına gelmişti.

aracın tam olarak nedir nedeğildirini söleseler anlardık aslında az cok öyle bişi yapıp yapamayacağını. bazı araçlarda imkansızda.

JenGoO
03-01-2012, 00:19
bazı araçlarda çok zorda olsa başarılı olanlar var. canlı olarak bunu başarıp çoflayan motora şahit olduk. bir kaç rollingde arkadaşların başına gelmişti.

aracın tam olarak nedir nedeğildirini söleseler anlardık aslında az cok öyle bişi yapıp yapamayacağını. bazı araçlarda imkansızda.

Subabın uzerindeki logoya dikkat edersen hyundai arması var. eğer kullanıcı farkında olmadan 2 ye attıysa anlık bu durum gerçekleşebilir 4 kolu çıkarması enteresan zaten blok pencerede açmış bütün ihtimaller yanlış vites sonucu bir durum çıkarıyor ortaya :icon13:

GokhanRS
03-01-2012, 00:22
neyse geçmiş olsun üzücü durum. ama brutal ında dediği gibi o anda bi kayıt filan oluştuysa ki olabilir. yada bilirkişilerde bizim gibi düşünürde rapor yazarlarsa garanti ihtimalinin zor olduğunu bende düşünmeye başladım.

audimen
03-01-2012, 00:27
Büyük geçmiş olsun. Olayı bilirkişi heyetine kadar götürün derim. Ben passat da yaşamıştım. Motor kırılmadı ama ciddi hasar vardı bize de hata sizde dediler aracım 41K ve hem yıl hesabından hemde km den garantideydi.Dava açtık bilirkişi inceledi davayı kazandık. Uzun süren bir psikolojik savaş ama başka çareniz yoksa direk sıkı bir avukat ve dava...

JDM_5
03-01-2012, 00:28
ne hale gelmiş geçmiş olsun...

Safak
03-01-2012, 00:32
Normal bir kullanımda ( devir kesicinin standartı kaç ise ) subaplar pistona deymez. Kesicide saatlerce gitseniz bu durumun olması gene çok zordur. Hele 20.000km de bir motor mevzubahis ise bütün metallerin taze olduğunu varsayarsak bunun olması zor.

Subapların pistona deyme sebebi, aracın öngörülen devirinden daha fazla dönmesi ( bu durum sadece vites küçülterek olabilir ) Benzer durum devir kesicisi iptal edilmiş yada fazla yükseğe çekilmiş modifiyeli araçlarda da olabilir.

Subap yayı subabı yukarı çekene kadar piston subaba çakar, pistonda iz oluşur... Subap ya eğilir ya kırılır. Buda öyle bir durum.

O sebeple sağlam olan pistonun üzerinde subap izi görüldüğü durumda, servis kullanıcı hatası demiştir. Bunun standart bir araçta yanlış vitese küçültme durumu olmadıkça olması çoook zor.

Geçmiş olsun.

Hakan Burak
03-01-2012, 00:39
Çok kötü olmuş. Geçmiş olsun. Bence de Hakkınızı aramanız lazım. Ancak denildiği gibi vites hatası ise o konuda ne söylesem yalan olur. Allah kimsenin başına vermesin. :(

khan
03-01-2012, 00:42
gecmis olsun ama bencede bu kullanici hatasi gibi gozukuyor.

yanlis vites gibi duruyor cok net olarak hemde.

canozcan
03-01-2012, 00:47
aracın kullanıcı kitapçığında yüksek devirde vites küçültmeyin yazıyor mu acaba

yesil544
03-01-2012, 00:57
aracın kullanıcı kitapçığında yüksek devirde vites küçültmeyin yazıyor mu acaba

bence hepsinde yazıyordur....

onursumer
03-01-2012, 01:27
Motor mekaniginden cok anlamam ama hyundai ise arac servisle degil hyundai ile gorusun cok iyi geri donus yapan bir firma kullanici hatasi olsa bile

rebel
03-01-2012, 02:12
çok çok geçmiş olsun . herkes yanlış vites demiş fakat arkadaş 5 den 4 çekerken oldu demiş .nerdeyse hiç bi araç bu hızda bu sonucu 5 den 4 de çektiğinde çıkarmaz bunda bi çoğumuz hem fikir bence. 2. konu 5 den 2 ye nasıl bi yanlışlık yapıldı ? bu olabilirmi sizce ? 4 ten 2 ye olsa amenna ama bu durum çok zor gözüküyor üstün yetenek lazım yani.

geçen aylarda araçta 110 120lerde 3 de gideken(3 135 de bitiyor) 4 yerine 2 ye çektim (2 90 da bitiyor) ayağımı yarım debriyajdan kaldırmıştımki küt diye bi ses ve kısmi öne yığılma oldu. eğer ayağımı tamamen kaldırmış olsam acı son olacaktı. ucuz yırttık hiç bişey olmadı. bana hala 5 den 2 ye çekmek abes geliyor. neysee tekrar tekrar geçmiş olsun.

Emir_b16a
03-01-2012, 03:12
çok çok geçmiş olsun . herkes yanlış vites demiş fakat arkadaş 5 den 4 çekerken oldu demiş .nerdeyse hiç bi araç bu hızda bu sonucu 5 den 4 de çektiğinde çıkarmaz bunda bi çoğumuz hem fikir bence. 2. konu 5 den 2 ye nasıl bi yanlışlık yapıldı ? bu olabilirmi sizce ? 4 ten 2 ye olsa amenna ama bu durum çok zor gözüküyor üstün yetenek lazım yani.

geçen aylarda araçta 110 120lerde 3 de gideken(3 135 de bitiyor) 4 yerine 2 ye çektim (2 90 da bitiyor) ayağımı yarım debriyajdan kaldırmıştımki küt diye bi ses ve kısmi öne yığılma oldu. eğer ayağımı tamamen kaldırmış olsam acı son olacaktı. ucuz yırttık hiç bişey olmadı. bana hala 5 den 2 ye çekmek abes geliyor. neysee tekrar tekrar geçmiş olsun.

bnde daha evel 5 den 2 ye attım olabiliyo böyle porblemler shifter a alışamadığım için atmıştım allahtan debriyajı yetiridim bişey olmadı

bnada yanlış vites gibi geldi nasıl bir farbrikasyon hata bu hasara yol açar triger kopmasından başka ?

senna
03-01-2012, 07:47
kullanıcı hatası var bencede bunda, durup dururken olacak birşey değil bu lpg ile vs olmaz temas var çok fena

Istilldo
03-01-2012, 07:53
geçmiş olsun,,
pistonun subapa değdiğne herkes hemfikir sanırım,

yaşar
03-01-2012, 07:57
Araba 5 den 2 ye geçebiliyorsa buda o firmanın hatası,geçmemesi gereken bir vitese geçiyorsa sorumlu yine onlar ;)

Bu işin peşini bıraktığınız anda ihale size kalmıış demektir bilginiz olsun .

Geçmiş olsun .

senna
03-01-2012, 07:58
Araba 5 den 2 ye geçebiliyorsa buda o firmanın hatası,geçmemesi gereken bir vitese geçiyorsa sorumlu yine onlar ;)

Geçmiş olsun .

abi 5ten 1e sokanı bilirim firmayla değilde bir süre sonra yetenek söz konusu bu durumlarda:) arkadaşlar yanlış anlamasın hani bu durum öyle mi bilmiyorum ama çok zor değil küçük vitese sokmak:)

mr.korhan
03-01-2012, 08:12
aradaki bazı yorumlar çok güzel ama ya kötü benzinmi v.s. :D
ya sibopun fotokopisi pistonda çıkmış arkadaşlar,blok iskanı yeni alınmış ev gibi hertarafına pencere açılmış el insafya bu kadarda iyimser olunmazki.yanma odalarının haline bakın.
öncelikle kardeşim çok geçmiş olsun,allah cana getireceğine her zaman bu tarz aksilikleri mala getirsin, maldır parası ile tekrar yapılır sorun değil..
soruna gelecek olursak hani yüksek devirde triggerin bi anda kopması ve aracın o anda VİTESTE OLMASI bu kadar çakabilir yada yüksek devirde aşırı düşük vites denemesi gibi duruyor bu işlem, sanırım kime sorsanda böyle der. eğer bunlar değilse bende gerçek sebebini merak etmekteyim paylaşırsan sevinirim.Tekrar geçmiş olsun.

yaşar
03-01-2012, 08:26
abi 5ten 1e sokanı bilirim firmayla değilde bir süre sonra yetenek söz konusu bu durumlarda:) arkadaşlar yanlış anlamasın hani bu durum öyle mi bilmiyorum ama çok zor değil küçük vitese sokmak:)

Böyle bir durum var o markanın hatası diyorum,misal ben binanın 40. katındayım belimle çelik halat var kendimi zorluyorum aşağıya düşemiyorum ne kadar zorlarsam zorlayım olmuyor :)
Diğer binada adamın belinde çelik halat yok güvenlik sıfır düştüğünde başına birşey geldiğinde sorumlu düşenmi yoksa önlemini almayanmı ?

Farklı bir bakış açısı olduğunu kabul ediyorum ama doğru olduğuna inanıyorum.

Firma önlemini almamışsa firma sorumlu ben değilim dalgınım çok sinirliyim ailevi sorunlarım var farkında olmadan attım vitesi ee sonra ne olacak ? sen önlemini almamışsınki hangi devirde yaşıyoruz ?
Bahsi geçen araba eğer doğru anladıysam 2010 yada 2011 model doğrumu ?
Ben böyle bakarım olaya gerisi size kalmış :)

Sh4rk
03-01-2012, 08:27
cok gecmıs olsun ınsallah karsılarlar

asot
03-01-2012, 08:30
106 gti dahil..her türlü vites hatası yapmış, 4 yerine 2'ye atmak, 5 deyken redline'a zorlayacak şekilde 4'e atmak gibi, arabalarda hiçbir sorun yaşamadım, arabanın hemen bu hale gelmemesi lazım. Bence sorun başka bir şeyden kaynaklı, lpg'den kıllanmak lazım.

erderd
03-01-2012, 09:20
Bencede hata yüksek kompresyon sonucu olduğu hissiyatına kapılmama yol açıyor. blok'da ki patlak olsun geri kalan aksamlar olsun. Arkadaş action ın heycanı ile belki vitesi 5 - 2 yapmıştır tekrar 4 e almıştır 5-2 yapıp 4 die kalmıştır aklında o an bu tarz bir olay gibi duruyor.

senna
03-01-2012, 09:21
106 gti dahil..her türlü vites hatası yapmış, 4 yerine 2'ye atmak, 5 deyken redline'a zorlayacak şekilde 4'e atmak gibi, arabalarda hiçbir sorun yaşamadım, arabanın hemen bu hale gelmemesi lazım. Bence sorun başka bir şeyden kaynaklı, lpg'den kıllanmak lazım.

lpg ile bağlantı nedir açabilirmisin

Utku
03-01-2012, 09:48
Geçmiş olsun...Kullanıcı başarısı olabilir...

rebel
03-01-2012, 10:01
lpg ye *** atmayın arkadaşlar. lpg böyle bi sonuç çıkarmaz ya,biraz mantıklı yorum yapın

yusuf yılmaz
03-01-2012, 10:02
şu anda servisler ve şirketler performans hava filtresi takılı aracı dahi garantiden çıkarıyorlar
bu araçta lpg de mevcut ki buda garanti dışı kalma nedeni
bu yüzden kullanıcı hatası olmasa dahi araç garanti dışı kalıyor
burda şirketin olaya bakış açısı önemli olan
kaydeceği ve kazancaklarını düşünmeli ilk etapta...

nuxi
03-01-2012, 10:09
Helal olsun yaaaa...

böyle kol çıkarmak herkese nasip olmaz namımız yürüsün :D
motoru kucağımıza aldık

Onamdar
03-01-2012, 10:10
Böyle bir durum var o markanın hatası diyorum,misal ben binanın 40. katındayım belimle çelik halat var kendimi zorluyorum aşağıya düşemiyorum ne kadar zorlarsam zorlayım olmuyor :)
Diğer binada adamın belinde çelik halat yok güvenlik sıfır düştüğünde başına birşey geldiğinde sorumlu düşenmi yoksa önlemini almayanmı ?

Farklı bir bakış açısı olduğunu kabul ediyorum ama doğru olduğuna inanıyorum.

Firma önlemini almamışsa firma sorumlu ben değilim dalgınım çok sinirliyim ailevi sorunlarım var farkında olmadan attım vitesi ee sonra ne olacak ? sen önlemini almamışsınki hangi devirde yaşıyoruz ?
Bahsi geçen araba eğer doğru anladıysam 2010 yada 2011 model doğrumu ?
Ben böyle bakarım olaya gerisi size kalmış :)

Benim 97 golfte hızlı giderken aşırı düşük vitese atamıyosun senkromeçlerden dolayı girmiyor vites 30 la giderken 1 e bile çekemezsin :D
Alman yapmış :D

nuxi
03-01-2012, 10:12
bu saatten sonra adamların garanti ve kullanım kitapcığına bakacak olursak

120 kmh üstünde kullanmak bile garanti kapsamı dışına atabiliyor ki

biz burada 140 - 180 - 200 lerden bahsediyoruz

onlara göre bizim arabaya binmemiz bile garanti dışı :D

nuxi
03-01-2012, 10:13
Benim 97 golfte hızlı giderken aşırı düşük vitese atamıyosun senkromeçlerden dolayı girmiyor vites 30 la giderken 1 e bile çekemezsin :D
Alman yapmış :D

helal yaaaa....

:soru:

xq288
03-01-2012, 10:19
evet benim arabada da öyle belli hızlar aralığında geçiyor vitesler .. giderken 1 e takmak istiyorsan iyice yavaşlamak gerekli...

5ten 2 ye araba nasıl geçtiğini anlamış değilim 5 nerdeee 2 nerdeee...

exca-
03-01-2012, 10:22
evet golf te yanlış vites atarsanız senkromeç yer daha olmadı vites dişlisini yer motora elletmez :)

Onamdar
03-01-2012, 10:27
evet benim arabada da öyle belli hızlar aralığında geçiyor vitesler .. giderken 1 e takmak istiyorsan iyice yavaşlamak gerekli...

5ten 2 ye araba nasıl geçtiğini anlamış değilim 5 nerdeee 2 nerdeee...

5 ten 4 de indirirken sola fazla çekip 2 ye almış olabilir diye bi kanı oluşmuş durumda
Böyle bişeyide ya bi acemi yapar yada yapan arkadaşın kafası çok dalgındır.
Çünkü direk aşağı çekince 4 oturur vites.

rebel
03-01-2012, 10:29
evet golf te yanlış vites atarsanız senkromeç yer daha olmadı vites dişlisini yer motora elletmez :)

bak bu doğru. motora zarar veremessiniz bu konuda :icon_tup: dişlileri kırar yinede motora koly kolay zarar vermez. yanlız yolda 30 la bile gitsen 1 geçirmek çok zor . :icon_tup: hatta geçmiyor hayvan gibi abanmak lazım. fakat 4 den 2 ye hertürlü geçer arkadaşlar seri vites atın bakın, geçiyormu geçmiyormu görün

exca-
03-01-2012, 10:36
dediğiniz gibi bende de 1 e nerdeyse durur hızda geçiyo,a4 te de var aynı durum..

vtec26
03-01-2012, 10:37
bende vtec2 ile dalgınlıgıma geldi 160 kusur civarı kompresöre bindirmek için 4 ten 3 e attım tam yarım debrayajken tekrar 4 e aldım :D

Allah beterinden korusun.... arkadaş demiş böle kol çıkartan yok namımız yürüsün diye, en iyisi olan olmuş kafaya takmamak lazım...

senna
03-01-2012, 11:17
hani yanlış anlamayında sokmak isteyen adam sokar o vitese zorlamak yeterli

erdem325
03-01-2012, 11:25
hani yanlış anlamayında sokmak isteyen adam sokar o vitese zorlamak yeterli

aynen..
bende cooook eskiden, ehliyetsiz sagda solda apacilik yaptigim donemlerde mercedesi sirf el freni halati kopuk ama olsun ben bu halde de el freni cekmiscesine kaydiririm mantigiyla arkadasimla iddiaya girip 3 den 1 e dusup amacima ulasmistim..
Allah tan bi b.k olmadi makinaya yoksa babam beni 3 den degil 5 den 1e cekerdi . . .

normalde merc de bahsettiginiz gibi neredeyse durmadan 1 e girmez, ama inaninca yapiliyor emin olun :D
hala inanmayan varsa getirsin kactan kaca istiyorsa duserim yani :D

cetinkaya55
03-01-2012, 11:35
Yanlış vites yarışırken olabilir ancak trafik yoğunluğunda zaten yavaşlama var ve bir atraksiyon yok ise bütün kollar çıkaracak nasıl? bir hata yapılabilir ki.Ama kullanıcı komprosöre bindirmeyi seviyormuş özellikle hızlanırken vites küçültmüşse bir şey diyemem.Aksi taktirde bütün kolların bloktan çıkmasına acak sıvı sebeb verebilir çünkü bütün gözlerin aynı anda sibob kesmesi mümkün değil,derim.

FB10ur
03-01-2012, 11:35
çok büyük geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum ama eğer zorlarsanız servis garantiden yapar çünkü genelde herşey kullanıcı hatası diyorlar:(

emp:)
03-01-2012, 11:37
Çift debriyaj vs. yardımcı durumlar var:D Yeterki isteyin 60km ile giderken geriye bile takılır:)

Emre İlbi
03-01-2012, 11:37
şu anda servisler ve şirketler performans hava filtresi takılı aracı dahi garantiden çıkarıyorlar
bu araçta lpg de mevcut ki buda garanti dışı kalma nedeni
bu yüzden kullanıcı hatası olmasa dahi araç garanti dışı kalıyor
burda şirketin olaya bakış açısı önemli olan
kaydeceği ve kazancaklarını düşünmeli ilk etapta...

abi artık firmalar çalıştıkları LPG bayileriyle garanti kapsamında montoj yaptırıyorlar,
atıyorum Opel X firmasıyla çalışıyor, ve siz orda LPG taktırırsanız,
aracınızın garantisine bişey olmuyor :)

Helal olsun yaaaa...

böyle kol çıkarmak herkese nasip olmaz namımız yürüsün :D
motoru kucağımıza aldık

Aycan abi, senin böyle bir durum var mı ?
bu arada tekrardan geçmiş olsun

gökberk
03-01-2012, 11:38
Çok geçmiş olsun Aycan abi...

Sercan K.
03-01-2012, 11:40
Çift debriyaj vs. yardımcı durumlar var:D Yeterki isteyin 60km ile giderken geriye bile takılır:)

:D:D geriye taka(bile)n duymadım daha o hızda ama umurımda duymayız :D:D

nuxi
03-01-2012, 11:54
sağ olun arkadaşlar...

20 000 km deki aracın motorunu kucağıma alınca ...hemde böylesi bir durumda ...

böyle bir şey olamaz ....

hala inanamıyorum rüya gibi ....:soru:

:eek:

kelalper
03-01-2012, 11:57
Geçmiş olsun. Ama sorun yüksek devir çevirmekten ya da timing hatasından kaynaklanıyor. Pistonlarla sübaplar arasında sağlam kavga çıkmış belli.

onursumer
03-01-2012, 12:01
bu subabların pistonlara vurması

devir çevirtip kullanıcı hatası dışında

şu şekilde olur diyebiliceğimiz başka şekilleri varmıdır ?

senna
03-01-2012, 12:09
bu subabların pistonlara vurması

devir çevirtip kullanıcı hatası dışında

şu şekilde olur diyebiliceğimiz başka şekilleri varmıdır ?

triger kopabilir gergide sorun olabilir kapakta sorun olabilir timing hatalı olabilir çok bi kaç bişi söylenebilir daha

onursumer
03-01-2012, 12:12
triger kopabilir gergide sorun olabilir kapakta sorun olabilir timing hatalı olabilir çok bi kaç bişi söylenebilir daha

yani servis mesela sorunun başlangıcı olarak yüksek devir çevirtmişsiniz kısmını direk anlayabilirmi

yoksa timing hatalı oldu veya triger koptu vs ayırt edilemezmi ?

gerçi hepsinde ecu var pc ye takınca birsuru hata kodu çıkıyor tahminimce ordan bakıp karşılaştırıyorlardır da bilgi amaçlı sordum :D

senna
03-01-2012, 12:13
bazı şeyleri anlayabilirsin ama iyi gözlemci olmak lazım:)

GökhanK
03-01-2012, 13:10

Geçmiş olsun .

benimde bildiğim yeni model araçlarda düşük fitese geçmemesi gerektiğidir

imparatoR
03-01-2012, 13:21
[QUOTE=nuxi;2934708]sağ olun arkadaşlar...

20 000 km deki aracın motorunu kucağıma alınca ...hemde böylesi bir durumda ...

böyle bir şey olamaz ....

hala inanamıyorum rüya gibi ....:soru:

geçmiş olsun ..

motorun bu halinin oluş sebepleri hakkında çok yorum yapamam fakat şunu iyi biliyorumki boş bırakmamalısın bu işle ilgili muhataplarını servis satıcı her neyse adı.
hatta ben tr genel distirübütörlüğe bile ulaşırdım alt kademeden bi sonuç alamazsam..

ölede bi dünya yok 20.000 km deki aracın motoru bu hale gelicek bütün sorumlluk senn dicek...

GokhanRS
03-01-2012, 13:25
ben aracım servise bıraktım yerine bi araç verdiler al bunla takıl diye :)

verdikleri aracın debriyaj merkezi mokoko oldu ve pedal basılı kaldı. aracı vurdurarak çalıştırdım b.çekmeceden ataşehire kadar debriyaj pedalı olmadan viteste büyülttüm viteste küçülttüm. inanıyorumki zorlasam debriyaj pedalı çalışmadığı halde 5den 2ye bile çekerdim ama yapmadım tabiki :)

mertacar
03-01-2012, 13:26

Önceki mesajlarda yazan olmuş..

Bahsettiginiz gibi oldugunu dusunuyorum ben de. 106 gti ile 180 civarı giderken 4 e aldığımda vitesi 2 pistonu elime almıştım.

GökhanK
03-01-2012, 13:30
arkadaşlar eger lpg den dolayı garanti dışı kalmadıysa servislerin genel taktiği bilinçsiz müşteriyı kandırmaya çalışmak bence biras üstüne giderseniz bence çözersiniz bana bu araç Hyundai gibi çünkü facede de dolaşan bi İ30 fotoğrafı var 25 metre takla atarak pert hale gelen aracın 10 hava yastığı olmasına rağmen 1 hava yastığı dahi açılmıyor servisin dediği arabanın takla atarken atttan darbe almamış olmasıdır buna benzer hyundai nin çok açığı var bence sizde mahkemeye başvura bilirsiniz geçmiş olsun

Chatin
03-01-2012, 13:36
böyle kullanıcı hatası mı olur yahu. hiç adamlarla uğraşma direkt fotoğraflar ile tüketici hakları hakem komisyonuna dilekçeni ver onlar zaten bilirkişi ile duruma bakarlar. bilirkişi kullanıcı hatası derse ona da itiraz et ki demezler.

zaten bu durumu şikayetvar.com a bilidir bir kere.

geçmiş olsun.

kelalper
03-01-2012, 13:53
Bildiğim kadarı ile bilirkişi incelemesi için motorun bilir kişi nezdinde sökülmesi gerekiyor. Adamlar sökülürken her yerine bakmak isteyeceklerdir triger kayışı cartı curtu olsun. Yanlışta biliyor olabilirim. Ancak araçta LPG olsa bile LPG bu hasarlara neden olmaz o nedenle bilirkişi LPG konusunu gözardı edebilir. LPG gazı diye içeri metal tozu basmadığın sürece.

Toul
03-01-2012, 13:57
Çok kötü bidr durum,hernekadar kullanıcı hatası olabilir ki , sübap piston çok felaket devamlı aşınarak vurmuş ;s 4cü gözü tam olarak göremiyrum ama gömlek kılcal çatlama zarar varmı ?
Çok çok geçmiş olsun :mad:

onursumer
03-01-2012, 13:59
benim başıma getzde buna benzer bir olay geldi 44bin km de idi aracım

bir koşe başında yavaşladım gaza basmamla aracın motorundan şakır çukur metal sesler gelerek vuruntu yapmaya başladı

hemen servisi aradım tanıdıktı abi boşver sur oyle gel dediler bende aldırmadan yola çıktım dip gaz 40 ı geçemeden :D servise kadar gittim

sonuç olarak ekzantirklerim aşınmış nasıl olmuş bilmiyorum

komple ust kapak sıfırladılar bunun dışnda bayağı bi işlem yapıldı garantiden

Talih.b16
03-01-2012, 14:03
arkadaşlar araç lpg iken gazlanılmadı.ayrıca vitese daha sokmadan önce yağ lambasını görmüş arkadaş 140 kmlerde zaten 4 almış 3 e almaya çalışırken geçmemiş zaten film kopmuş.şöyle bir durum olabilirmi fazla zorlandı ısındı boşa falan alındığında yağlamayı kesmiş olabilirmi?

nuxi
03-01-2012, 14:22
:(

bu arada ARAÇ kia proceed 1.6 benzin...

KİA MİA HİKAYEYMİŞ ... Çok demişler di ... çok hemde
dinlemedim demekki büyük sözü dinlemeyen kendi öğrenirmiş ...

evet gerçekten kullanızı hatası abi ... kia almak kullanıcı hatasıdır

Talih.b16
03-01-2012, 14:26

sana dedik okadar scirocco al honda aldiye dinletemedik..kanka sakal da var bende aslında niye böyle olduki:)

nuxi
03-01-2012, 14:29
hacı senin sakal benim kinden uzun olması lazım :D ...

evet scirocco nun yolu gözüktü bana ...

yok yok kia hayır abi

ferhat-a
03-01-2012, 14:50
hacı senin sakal benim kinden uzun olması lazım :D ...

evet scirocco nun yolu gözüktü bana ...

yok yok kia hayır abi

Çok geçmiş olsun.Cidden üzücü bir durum. :(

Eski bir servis çalışanı olarak. Eğerki araca lpg sistemi yetkili servis harici bir yerde veya üretici firmanın onay vermediği halde araca lpg takıldıysa garanti kapsamından araç çıkartılır.Yani araç denendiği esnada lpg'de olması veya olmaması servisi ve üreticiyi pek alakadar etmez. Benim bildiğim lpg onayı veren yani lpg takılmış aracı garanti dışına çıkartmayan iki firma var Opel ve Chevrolet.Bu ismi geçen firmalarda sadece landirenzo lpg sistemi ile anlaşmalı. (lpg'li sıfır araç konusunda eksiğim ve hatam varsa kusuruma bakmayın).

Fotolardaki durumun aynısını kendi aracımda bende yaşadım. Yanlış vites atılmasından dolayı komple motor yaptırmak "blok" hariç toplamak zorunda kaldım. Canınızı sıkmak istemem ama garanti dışı gibi geliyor bana bununla geçmiş olsun.Cana gelmemiş ya önemli olan o.

Emre İlbi
03-01-2012, 14:58
arkadaşlar araç lpg iken gazlanılmadı.ayrıca vitese daha sokmadan önce yağ lambasını görmüş arkadaş 140 kmlerde zaten 4 almış 3 e almaya çalışırken geçmemiş zaten film kopmuş.şöyle bir durum olabilirmi fazla zorlandı ısındı boşa falan alındığında yağlamayı kesmiş olabilirmi?

abi anladığım kadarıyla anlık olarak motor yağlama kesintisi yaşamış,

yüksek devirdede vites küçültünce sonuç bu olmuş,

bu durumda yağlamanın neden durduğunun cevabı sorunu çözecektir,

ısıyla ilgili sorun olacağını sanmıyorum, eğerki 100derecenin çok çok üzeri bi sıcaklık oluştuysa bişey diyemem, ama O kadarda fazla ısınmaz diye düşünüyorum,

şöyle bişey olmuş olabilir, aracı boşa almaktan bahsetmişin,
belki boşa alınınca Stop etme noktasına gelmiş olabilir, o zaman anlık yağlama kesintisi olabilir,

kısacası çok garip bi durum, iyi araştırın

tekrar geçmiş olsun

Ramcho®
03-01-2012, 15:21
benim bi dostumda era dizel otomatikde 2 yerden kol çikartmişti hiç itiraz edilmeden komple motor blok ıvır zıvır herşey deiştirilmişti servis tarafından ...hakkınızı arayın ama 5 ten 4 e çekme olayı deil bu 5.te 2 gibi gözüküyo...

Ers
03-01-2012, 15:40

Araca lpg garanti dahilinde mi takıldı?
5 ten 2 ye mi soktunuz? (bunu en iyi siz bilirsiniz 4e atmakla 2ye atmak arasında dağlar kadar fark var.)

bu iki soru cevaplanırsa tekrar tekrar aynı yorumlar yapılmaz ve daha sağlıklı yorumlar ile konu amacına ulaşır diye tahmin ediyorum.

cenk_35
03-01-2012, 15:47

Bu durumdada ufak dahi olsa bir zarar geliyormu araca? Merak ettim.

RafetAraç
03-01-2012, 15:53
allah sabır versin diyorum...

Ramcho®
03-01-2012, 16:05
Bu durumdada ufak dahi olsa bir zarar geliyormu araca? Merak ettim.

subab yakalayabilirsin...triger atlatabilirsin...

bersavas
03-01-2012, 16:32
aynısı Opel Astra da başıma geldi. komple motor yaptık
Lpg li araçtı benimki 5 dakika hız yaptım yavaşladım ve gümm düzcede teme dağıldı motor
çok geçmiş olsun
bence yağlamanın kesilmesi . uzun süre lpg de çalışığ benzine geçince böyle oluyor sanırım

kelalper
03-01-2012, 16:49
Yaw yağlama kesilse bile timing bozulmaz ki. Araba yatak sarar. Kol yataklarına ve ana yataklara bakın ne durumda. Isıdan dolayı aşınmışsa o zaman yağlama kesmiştir ama bence sizin sorun timingde.

gurcell
03-01-2012, 16:52
Yaglama kesilse boyle bir sonuc olmaz. Pistonlar subaplar ile boks yapmislar. Timing hatasi veya yuksek devir cevirme sonucu olur bu hata.

Zamaninda gt30 lu bir imprezada araci kullanan arkadasimiz 3u bitirip 4 e atarken 2 ye girmisti. Hatirladigim kadar ile sadece kapak saplamalari saglam kalmisti. Manifold dahil kirilmisti. Ecu loglarina bakildiginda 16000 gibi devir dondugu anlasilmisti...

Bence direkt olarak kullancpici hatasi var, eger yanlis vites atildiysa. Yok atilmadiysa, triger kopmus olabilir , timing hatasi yuzunden piston subaplara vurmus olabilir , eksantrik kasnagi yerinden cikmis olabilir (bizzat basima geldi)...

isyfuat
03-01-2012, 16:55
abı kullanıcı hatası dıyen ustanın ejladını ...... neye gore kullanıcı hatasıymıskı ne yapmısda adam erıtmıs pıstonu olurmu oyle sey abı gıdın hakkınızı arayın ıstanbuldan bı servıssede belkı bı tanıdık bulunur bence paylasın bunu herkezle

KaDiR_54
03-01-2012, 18:54
Çok geçmiş olsun aycan abicim

samet_61
03-01-2012, 20:03
araba fakıre dusmus gazlanmıs gıbı bu nedır ustam nasıl bı kullanıcı hatası bu?

RSBurak
03-01-2012, 20:12
ABTBKH53RVA

10000rpm çevirmiş boxer motor.

merve
03-01-2012, 21:01
böyle kullanıcı hatası mı olur yahu. hiç adamlarla uğraşma direkt fotoğraflar ile tüketici hakları hakem komisyonuna dilekçeni ver onlar zaten bilirkişi ile duruma bakarlar. bilirkişi kullanıcı hatası derse ona da itiraz et ki demezler.

zaten bu durumu şikayetvar.com a bilidir bir kere.

geçmiş olsun.

bir arkadaşım mahkemeye verdi, bi yetkili servisi. motorunu yapmıştılar, garanti vermişler hesapta yatakk sardı tekrar, başka sebepten diyip kabul etmediler. araba o süre boyunca serviste yattı, mahkemeyi kazandı ama araba rahat 2yıl yattı. inat etti, sabretti, gitti başka araba aldı ama o arabayı ordan almadı.

mahkeme düşünürseniz bunları göze alacaksınız, bilir kişi raporları bilmemnler seneler içinde oldu resmen, okdar yavaş ilerliyoki ben şahsen ne uğraşırım ne sabredebilirim.

bide servis bunu garantidende yapsa, garanti dışıda yapsa parasını aynı şekilde alıyor. o yüzden servislik bi durum yok bunda.

Talih.b16
03-01-2012, 21:08
ABTBKH53RVA

bizim sonun cevabı galiba bu:)

senna
03-01-2012, 21:10
abı kullanıcı hatası dıyen ustanın ejladını ...... neye gore kullanıcı hatasıymıskı ne yapmısda adam erıtmıs pıstonu olurmu oyle sey abı gıdın hakkınızı arayın ıstanbuldan bı servıssede belkı bı tanıdık bulunur bence paylasın bunu herkezle

iyi bakın fotolara erime yok temastan dolayı öyle pistonlar tükürüp atmış gibi fotolara dikkatli bakın lütfen, sağlam kalan pistonlarda da subap izi var temas var diğerleri ciddi zarar görmüş ya timing bozuldu sente vs atladı yada vites değiştirirken terslik oldu bunlar olabilecek şeyler lpg vs değil erime falan yok o motorda

yağsız kalma diyorsunuz ilk başta yataklar gitmesi lazımdı fotolardan görüldüğü üzere çok net olmasada gömleklerde de yağsız kalmadan dolayı hasar yok gibi piston pinleri de temiz

yanlış anlamayın ama belki hakikaten kullanıcı hatası olabilir niye ustaya küfrediyorsunuz ?

senna
03-01-2012, 21:11
ABTBKH53RVA

bizim sonun cevabı galiba bu:)

sizle alakası var belki alakası da olmayabilir :) farklı örnekler farklı motorlar farklı durumlar söz konusu olabilir bu motorda timing hatası vsde olabilir yada farklı bişeyler motorunuzu açtıktan sonra parçaları iyi inceleyip düşünün, gergileri vs

RSBurak
03-01-2012, 21:13
bu gibi durumlar için araçların programları yokmu dakgınlık halidir.5ten 4 yerine 2 ye çekebilir kullanıcı.araç beyni bir şekilde motoru korumaya alması gerekir bence :)

senna
03-01-2012, 21:17
bu gibi durumlar için araçların programları yokmu dakgınlık halidir.5ten 4 yerine 2 ye çekebilir kullanıcı.araç beyni bir şekilde motoru korumaya alması gerekir bence :)

burada olan yada vitesten dolayı olan yüksek devir mekaniksel bir olaydır bunu ecu vs ile engellemeniz zor, şanzımanın devri motor devrinden çok fazla bir mil dönüyor ve bu milin devrini motor ile eşitlemeye çalışıyorsunuz haliyle debriyajı bıraktığınızda şu an ki duruma göre konuşacak olursak motor şanzımanın devrine kendini yetiştirmeye çalışacak buda mekanik olarak istem dışı devrin yükselmesine sebep olacak bunu ecu falan engelleyemez

2005miydi 2006mıydı type r cuptı sanırım virajda 5ten 2ye çekmişti o arabanında ağzı yüzü kanamıştı:)

RSBurak
03-01-2012, 21:25
o zaman vitese insancıl davranmak gerekiyor :)

sinan-s
03-01-2012, 21:30
Geçmiş olsun :(

ferhat-a
03-01-2012, 21:55
Ustaya veya servise sövmek işin çözüm olacaksa bizde destek verelim ama öyle söverek sayarak hiç bir şekilde hiç bir zaman sonuç alınmaz. Açıkcası bizlere yakışmaz.

misery1903
03-01-2012, 22:41
Bizim arabada da hiç zorlamadım ama eğer 4000-4500 devir üstüne geliyorsa vitese geçmiyor. Zorlarsanız ne olur bilmiyorum zorlanmadan geçtiğinde maksimum 3500 devire çıkmıştı. Yeni arabalarda ortalama bir sürücü kastı olmadığı sürece veya çok heyecanlı filan olmadığı sürece yanlış vitese takamaz bence.

Mythbusters'ın bu bölümünde araç 50 km gibi bir hızdaydı sanırsam kullanan iki eliyle geri vitese takmayı çabalayıp bolca vitese geçememi sesi alarak becerememişti. İmkanı olan varsa izlenmesi önerilir ilginç bir bölümdü.

Episode 84 – "Viewer's Special"

Original airdate: August 15, 2007

A runaway car can be stopped by shifting the gears into reverse. Busted Using both an automatic and a manual car, both cars were given the full force of the brake and stopped after 65 and 80 feet (20 and 24 m), respectively. Shifting into reverse did just about nothing, and both cars stopped after over 1,000 feet (300 m). The automatic car had a fail safe to prevent it from going into reverse while traveling forward. They also tested if an automatic car in park would have stopped it, it did not. Additionally, shifting into reverse or park at high speeds can damage the transmission of the car.

GokhanRS
03-01-2012, 22:49
Bizim arabada da hiç zorlamadım ama eğer 4000-4500 devir üstüne geliyorsa vitese geçmiyor. Zorlarsanız ne olur bilmiyorum zorlanmadan geçtiğinde maksimum 3500 devire çıkmıştı. Yeni arabalarda ortalama bir sürücü kastı olmadığı sürece veya çok heyecanlı filan olmadığı sürece yanlış vitese takamaz bence.

Mythbusters'ın bu bölümünde araç 50 km gibi bir hızdaydı sanırsam kullanan iki eliyle geri vitese takmayı çabalayıp bolca vitese geçememi sesi alarak becerememişti. İmkanı olan varsa izlenmesi önerilir ilginç bir bölümdü.

2009 2010 civarı bmw leri bile hırsla zorlayınca bi şekilde bi hata oluşup geçiyor.

ancak bu olay çok hızlı ve ani gerçekleşirse olabiliyor. yani teknoloji kralı araçlarda bile geçirmek mümkün malesef. ki bunu insanlara ehliyet kursunda bile öğretiyorlar. yüksek devirde alt vitese atılmaz. atarsan olacaklardan sorumlu olursun.

MKT
03-01-2012, 22:50
vites düşülünce araba sente atlamış olabilrimi yada yanlış vitesten felan. durduk yerde yağsız bile kalsa böyle bişe olması imkansız.pistonlar tepeye vurmuş kollar dönememiş kilitlemiş çıkmış yuhhh yaaaa. geçmiş olsun abi kullanımdan yana eminseniz üzerine gidin bu işin.sıfır alınan araba sonuçta öyle saçmalıkmı olur

CGR328
04-01-2012, 00:00
yağsız kalmayla hiç bi alakası yok bence motor bloğu değilde kapakda olan bi sıkıntıya benzıyo iticiler ,sente , subap hepsi olabilir ama bariz bi şekilde subap yakalamış pistonlar ama kullanıcı hatası demek yanlış olur o durumda tam olarak ne olmuş ne yaparken olmuş onu öğrenmek lazım , ayrıca araba 20000 de die olmayacak bişi değil böyle arızaların kilometreyle bi alakası yokdur

Maxiboost
04-01-2012, 01:16
Ulan ne cok insan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmus. Birde akil veriyorlar insanlara. Once adam gibi gozleyin sonrada okuyun. Bos yere yorun yazmis olmak icin yorum yazmayin, sizle ayni fikirde biri yazdiysa otuun bekleyin ya da bak burda temas var izler var dikkatli inceleyin diyen adama cevabin varsa onu yaz. Herkes bilirkisi olmus..

yiğit205
04-01-2012, 02:52
Ulan ne cok insan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmus. Birde akil veriyorlar insanlara. Once adam gibi gozleyin sonrada okuyun. Bos yere yorun yazmis olmak icin yorum yazmayin, sizle ayni fikirde biri yazdiysa otuun bekleyin ya da bak burda temas var izler var dikkatli inceleyin diyen adama cevabin varsa onu yaz. Herkes bilirkisi olmus..

:icon_tup:

misery1903
04-01-2012, 07:36
2009 2010 civarı bmw leri bile hırsla zorlayınca bi şekilde bi hata oluşup geçiyor.

ancak bu olay çok hızlı ve ani gerçekleşirse olabiliyor. yani teknoloji kralı araçlarda bile geçirmek mümkün malesef. ki bunu insanlara ehliyet kursunda bile öğretiyorlar. yüksek devirde alt vitese atılmaz. atarsan olacaklardan sorumlu olursun.

Senna'nın da dediği gibi sokmak isteyen sokuyor demekki o zaman.

h.guroglu
04-01-2012, 07:59
bu zamana kadar birçok marka ve modelde aracım oldu hiçbiri 5 ten 2 ye geçmezdi geçirmek istediğimde bir sertlik hissederdim girmek istemezdi

sizin araçlardamı bir sorun var 5 ten 2 ye çekerken hiç sertlik hisetmiyormusunuz

senna
04-01-2012, 09:53
işi bilen yada nasıl diyim isteyen sokar vitese sonra sonuçlarına katlanır tabi:)

despe
04-01-2012, 10:11

sakin ol şampiyon :D

temas var temas açık ve net.

araç sahibinin yorumunu es geçerek yazıyorum,

illa 5 ten 2 ye atmasına gerek yok, 4. viteste biraz üst devirde giderken biraz daha hızlanmak için 3 e atsa bile bu olabilir.

stock bir motorda bunun olabilmesi için ya sentenin çok fazla atlaması gerekir, yada baya bi devir çevirmesi.

aynı şey başıma gelmişti çünkü, 4 ten 3 e atınca kadranda 6700 çeviren motorun 8000 deviri geçtiğini görmüştüm ama bişey olmamıştı allahtan :D

DENON
04-01-2012, 10:32
sakin ol şampiyon :D

temas var temas açık ve net.

araç sahibinin yorumunu es geçerek yazıyorum,

illa 5 ten 2 ye atmasına gerek yok, 4. viteste biraz üst devirde giderken biraz daha hızlanmak için 3 e atsa bile bu olabilir.

stock bir motorda bunun olabilmesi için ya sentenin çok fazla atlaması gerekir, yada baya bi devir çevirmesi.

aynı şey başıma gelmişti çünkü, 4 ten 3 e atınca kadranda 6700 çeviren motorun 8000 deviri geçtiğini görmüştüm ama bişey olmamıştı allahtan :Dben 9000 döndüm allah gates racing egzantrık kayışımdan razı olsun kopmadı sentede atlamadı :D

onursumer
04-01-2012, 11:06
Yaglama kesilse boyle bir sonuc olmaz. Pistonlar subaplar ile boks yapmislar. Timing hatasi veya yuksek devir cevirme sonucu olur bu hata.

Zamaninda gt30 lu bir imprezada araci kullanan arkadasimiz 3u bitirip 4 e atarken 2 ye girmisti. Hatirladigim kadar ile sadece kapak saplamalari saglam kalmisti. Manifold dahil kirilmisti. Ecu loglarina bakildiginda 16000 gibi devir dondugu anlasilmisti...

Bence direkt olarak kullancpici hatasi var, eger yanlis vites atildiysa. Yok atilmadiysa, triger kopmus olabilir , timing hatasi yuzunden piston subaplara vurmus olabilir , eksantrik kasnagi yerinden cikmis olabilir (bizzat basima geldi)...

boyle ihtimaller varsa bence bu araca servisin kullanıcı hatası deme hakkı olmuyor aslında

yani sadece yanlış vitesle ortaya çıkabilicek bir sorun değil ise

ve arac beyninde bunun logları yoksa yanı bu konu ile ilgili bir kanıtları yoksa

garantiden yapılması gerekmiyormu ?