Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gtı & f7r
RED DEVIL
03-01-2012, 13:20
İKİSİDE CAİ ve EKSOZ OLACAK ŞEKİLDE KULLANILACAK
GİDİŞLERİ YAKINMIDIR HANGİSİ DAHA MANTIKLIDIR VE MASRAFSIZDIR TEMİZLİKLERİNİ ESİT GÖRÜRSEK.. 106 HAKKNDA BLGM COK TA F7R BİLEMİORUM..
BİRAZ DEĞERLENDİRİRSENİZ COOOOK SEWİNİRİM SADECE BU İKİ ARAÇ LÜTFEN ARAYA HONDA FLN SOKMAYIN
RED DEVIL
04-01-2012, 17:29
Saolun arkadaşlar cok yardımcı oldunuz ya
hocam soruya pek sağlıklı cevap verilemez çünkü bu araçlar çok çok farklı bir 106 diğerinden çok farklı olabiliyor gerek gidişi gerekse sorunsuzluğuyla..
temiz bi 106 üzüceğini sanmam temiz bi f7r ında üzüceğini sanmam:D gel görki temiz 106ları 15-16 dan aşşa alamıyorsun..plaka bazında inceleyip fiyat değerlendirmek daha iyi olur bence..
kendiniz için bakıyorsanız evliydiniz hatırladığım kadarıyla daha büyük bişi almanız daha sağlıklı olur bence.106 ya aileyle binip gezmek zor olabilir:) ama f7r da temiz 106 gibi gidermi bilemiyorum.. nacizane fikirlerim bunlardır:)
Filtre egzozlu 106-Filtre egzozlu F7R'ın gerisinde kalır ama yakınında gider.F7r daha oturaklı araç.Konfor vs. bakımından. Ayrıca R kodu taşıyan önü açık rönonun efsane motoruna sahip.
106'nın da zaten rüştü belli.Alınır yapılır gider yani anlatmaya onu lüzum yokki :)
Hangi araba olursa olsun temizi üzmez.Tabi bulabilirsen ikisinin de temzini :D
iWkgoRStMx0
Bende sadece CAI var.Egzoz orjinal
106 cai-egzoz-hid.direksiyon-klima iptal
106ya göre,Temiz alınık F7R bulman çok zor. 1.6 motor biyere kadar anlık tatmin, 2.0 litre bide F motor olunca (rüştünü ispatlamış) ketifli saatler seni bekliyor. Meganın donanım üstünlüğüde var bu arada...
ikiside kendini ispatlamış araçlar.. 106 gti olsun f7r olsun.. 106 gti daha küçük iç hacim olarak.. f7r ön konsolu daha ferah.. 106 basık kalıyor.. donanım f7r daha zengin.. motoru sorunsuzdur f7r nin.. 2,0 ide den daha sorunsuz ve performanslıdır.. temizini yada aklına yatan bi f7r bulursan seni pişman etmez onu söylim.. tasarım ve şekil olarak ikiside bence tip olarak gösteren araçlar.. karar senin. biri 1,6 biri 2,0.. spor bineceksen 2,0 tavsiye ederim. 306 gti da iyi..
Cliosportve
04-01-2012, 19:18
Williams motoru dedikleri Efsane F7R motorunu tek geçerim
aynı şey 2,5 sene önce benimde başıma geldi 306 gti mı? megane coupe 2,0 ide mi? megane coupe f7r mi? clio rs mi? clio rs ye maddi durum elvermedi.. çok kararsız kaldım.. f7r (çoğu kişi bilmez renonun efsane motorlarından biridir:icon_tup:) aldım tamamen stock. hala stock biniyorum f7r.. temizmi? 2,5 senedir yağ su balata değişimi vs dışında şu ana kadar bi pürüz çıkmadı.. memnunum yol tutuşu olsun, frenler iyi motor sağlam.. ama f7r almasaydım 306 gti alırdım..:
AlperMVS
04-01-2012, 21:45
Konfor ve spor olsun istiyorsanız bende F7R'dan yanayım..
Emir_b16a
04-01-2012, 22:04
aynen hangi kasadaki f7r :D
ben olsam ikisi arasında f7r coupe tercih edrdim...
RED DEVIL
06-01-2012, 12:39
ben olsam ikisi arasında f7r coupe tercih edrdim...
yaa bide f7r ile 2.0 ide arasındaki fark nedir.. Nasıl anlarım f7r olduunu cahiliyete verin :(
yaa bide f7r ile 2.0 ide arasındaki fark nedir.. Nasıl anlarım f7r olduunu cahiliyete verin :(
Makyajlı meganeI'ler de 2.0ide.Makyajsızlarda 2.0f7r..
98 99 modeller f7 rdir 2000 ve üstü ide zaten f7r ların kaputu mk 1 ile aynı dır...
Hayirdir nasil vardin bu kaniya hemde bir rs sahibi olarak? :D
F7R motor gorsel olarak siyah kutu gibi durur. Kapaginda F 2.0 yazar. Kulburtor kapaginin sana yakin olan kisminda sagdadir yag kapagi. ide motor gri kapakli bir motor yag kapagi sari renk ve farkli yerde.
RED DEVIL
06-01-2012, 15:55
hayirdir nasil vardin bu kaniya hemde bir rs sahibi olarak? :d
f7r motor gorsel olarak siyah kutu gibi durur. Kapaginda f 2.0 yazar. Kulburtor kapaginin sana yakin olan kisminda sagdadir yag kapagi. Ide motor gri kapakli bir motor yag kapagi sari renk ve farkli yerde.
hp olarak aynı diosunus yani..
hp olarak aynı diosunus yani..
Alakasız 2 motor. Görsellik olarak anlaşılması açısından ipucu verdim.
ide 140 hp 200NM tork yüksek basınç yakıt sistemli (pistonları dizel pistonuna benzer)
F7R 150 hp 185NM tork 3 bar yakıt basıncı ile çalışan bir motor
F7R motorun tozunu alsan güç alırsın:) Önü ide motora göre daha açıktır
Kesinlikle F7R derim ben. 106 da kullandım. Zır stock araçları karşılaştırısan 106 nın rollingte şansı yok. Az biraz müdahaleli bir 106 stock f7r karşısında çok gitse 3. vitesin sonlarına kadar önde yürüyor.
Ben kat iptalli filitreli 106 ile drag ve roll yaptım. Dragta 1 boy öne fırlayıp kaldı. Roll de ise 3. vitesin sonunda yan yana gelmiştik. 4 te ise rahat geçtim. Aracım filitre haricinde katalizöre kadar stocktu + LPG kiti ;)
Erdem K.
06-01-2012, 16:59
tamam da 106 1600cc fakat f7r 2000cc deil mi? dragtra bu geçti rollde bu geçti diye karşılaştırmak hatta f7r'ın uzamasına şaşırmak doğru olur mu?
tamam da 106 1600cc fakat f7r 2000cc deil mi? dragtra bu geçti rollde bu geçti diye karşılaştırmak hatta f7r'ın uzamasına şaşırmak doğru olur mu?
tabiki olmaz.
Fakat renault ile ilgili tabular oldugundan konu bu sekilde yuruyor. Renault dendiginde hala insanlarin aklina toros broadway yada yeni tip aile araclari geliyor. Su ulkede pug kadar Honda kadar Renault ile ugrasilsaydi boyle olmazdi. Bknz:İngiltere
tabiki olmaz.
Fakat renault ile ilgili tabular oldugundan konu bu sekilde yuruyor. Renault dendiginde hala insanlarin aklina toros broadway yada yeni tip aile araclari geliyor. Su ulkede pug kadar Honda kadar Renault ile ugrasilsaydi boyle olmazdi. Bknz:İngiltere
Tebrikler... :D
Halen arkadaş çevremdeki çoğu insana bende F7R var dediğimde o ney filan diye soranlar oluyor :) Stnadart ies ile deneyelim seni şöyle ederim böyle ederim diyenlerde oluyor. Neler neler. Uğraşılsa renodan neler oluyor yeni yeni görüyor herkes dahasıda var müthiş projeler geliyor yakında.
Renault F7R çok başarılı bir motor 106 ya göre önü daha açık bir araç,
ya bu konuyu daha pugcular okumadı yada bu 106 abarttıkları kadar iyi değil !!
F7R
Türkiyeye 50ad bile girmeyen araç olunca tanınması zor tabi...
ya bu konuyu daha pugcular okumadı yada bu 106 abarttıkları kadar iyi değil !!
Bütün peugeot'cular okumuş cevap vermiyorda olabilir bilemezsin.
Senin ısrarın üzerine üzücü yorumumu yapayım :) :D
Ben 106 ile f7r bir kenara vti bile karşılaştırmam,sebep olarak motor hacmi+vergisi+ masrafı+ parçası+yapılabilecekleri+ :icon_tup:
arka koltukda ortada oturacak adamın bana sürekli sövmesini kabul edemem :)
Bu benim kişisel tercihim,siz istediğinizi alabilirsiniz.
F7R
Türkiyeye 50ad bile girmeyen araç olunca tanınması zor tabi...
106 gti 2. eli mındar değil en azından ( arabasına göre değişiyor tabi ) ,satmak istediginde fr7 ye göre zararın dahada az olacaktır ;)
ondertopcu
07-01-2012, 09:02
fr 7 daha giderli olabilir ama tr şartlarında tabiki 106
bazı arkadaşlar aırken satarken vs diyor.. sonuçta spora bineceksin.. kar yapmak için binmiyeceksin ben f7r yi zevkim hobi spor araba merakı diye aldım.. 106 alanlarda o merak tan aldıklarına eminim.. meraklısıda çok megane coupenin satarısn merak etme.. f7r temizi yok vs diyolar zaten 49 tane var sanırsam.. ölüsü bile gider bu makinanın buna inananırım.. f7r faz1 98-99 model megane coupe 2,0 dır.. ide ise faz2 00-01 model megane coupe 2,0 dir.. farlar vs ön ızgara farklıdır.. arka stoplar dizaynlar farklıdır f7r de siyah plastik vardır.. kaputu açtınmı anlarsın zaten.. F 2,0 yazar..(motor kodu f7r) ile başlar sa canavardır.. safkan.
schizophrenic
07-01-2012, 13:46
filtreli egsozlu f7r ile filtre egsozlu gti onur abininde eklediği video gibi durum böyle olacaktır ;)
G0zjek4ZIug&feature
bizimde eren abimizle zamanında bi denememiz olmuştu :) benim 106 ım filtre ve eksozluydu o zamanlar ve sağlıklı yürüyordu. f7R da çok çok iyi gidiyordu bence. biz 200 e kadar bastık. Yaşar abi yazmış zaten noktayı koymuş.
uy-106-megane-coupe-f7r_2095226
Omer Mustafa Faruk Mucahit yada Hikmet ( İzmit) denk gelirlerse yazarlar. F7R imi aldigim ilk gunun aksami Sapanca ya kadar sıkmistik ap vti ve nzm 106 ile. 3 aracta filtre egzozluydu (nzm arka sirtlik sokuk yolcu agirliklari bakimindan f7r da 20 25 kg ve stepne fazlalik vardi. )
Megane 1.6 diyip baya eglenmistik o aksam:)
Ozetlersek f7r hacmini konusturdu o aksam. 190 200e kadar denk arabalardi. 200den sonra işler değişiyordu
F7R satilmiyor diye bir durum soz konusu degil. Temiz ve yururu iyi olsun satiliyor her turlu
mustafa3067
08-01-2012, 16:10
bence her türlü f7r :)