Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Fiesta Titanium X? , 1.2 Volkwagen Polo ? , 1.4i corsa color edition?
araçlar 2011 model benzinli arkadaşlar ;komfor, çekişi-gidişi, iç genişlik, sağlamlık, yol tutuş,kronik sıkıntısı olmayan gibi kriterleri baz alıcak olursak hangi aracı alırsınız???
alper_pug
03-01-2012, 14:56
Başlıktaki motor ve donanımlara göre soruyorsanız , bence fiesta.
Fiesta tercih ederdim bende.
evet donanım ve performans olarak soruyorum ...performansı daha iyi olupta 2.eli zayıf yada servis ağı zayıf olan markalarda war arkadaşlar... bilerek onları yazmadım.2.eli en cok tercih edilen araçlar bunlar o yüzden bu araçları yazdım.yalnız fiestanın eski kasadan daha kücük ve performasının daha kötü olduğu söyleniyor...bu konuyu bilen war mı?
Burak Mehmet
03-01-2012, 16:25
poloya haksızlık olmuş gibi polo 1.4 olsaydı polo derdim ama bu ankete göre ford....
kaan_cupra
03-01-2012, 16:28
ben fiesta 1,4 oto. titaniumx kullanıyorum..gayet memnunum.konfor ve aksesuar açısından gayet başarılı.ancak performans konusunda biraz zayıf ama rahatsız edici düzeyde değil.sonuçta bu araçlardan tazı gibi gitmesi beklenmiyor.
ben fiesta 1,4 oto. titaniumx kullanıyorum..gayet memnunum.konfor ve aksesuar açısından gayet başarılı.ancak performans konusunda biraz zayıf ama rahatsız edici düzeyde değil.sonuçta bu araçlardan tazı gibi gitmesi beklenmiyor.
şunuda eklemeliyim araçlar manuel..yalnız fiestanın içinin hatta şöyle söyliyeyim uzun yolculuk yaparken arka koltukta oturanlara inme indiği söylenmekte...arka diz mesafesi ve tavan boyu arkada oturanları cıldırtıyormus.birde yoldaki sesleri içiriye aldığı için baş ağrısı yapıp insanları çileden cıkardığı söyleniyor...
yalnız 3 arabada sanırım 1.4 motorlar için 3 aşağı 5 yukarı aynı...konfor performans yol tutuş 2.el gibi kriterler göz önünde tutulduğunda
Skyhawk34
03-01-2012, 18:15
imzamdaki araçtaki gibi gönül rahatlıgıyla ford denir bu sırlaamada
ben bu sıralamada fordun güvenlik ve + ları bakımından seçerdim
imzamdaki araçtaki gibi gönül rahatlıgıyla ford denir bu sırlaamada
ben bu sıralamada fordun güvenlik ve + ları bakımından seçerdim
walla hocam benm için en önemli 3 özellik (sen güvenlik demişsin) performans(cünkü tüp takılıcak kullanıldıktan bir süre sonra),iç genişlik ve en dikkat ettiğim şey fiesta için yeni kasanın içine cok fazla ses aldığı söyleniyor?bu kriterlere göre fiesta nasıldır
Skyhawk34
03-01-2012, 18:26
ben performansından memnunum kimi arkadaslarda yazmıs zaten tazı gibi değil :D binek araç sonucta ama kötü değildir içeriye fazla ses alışına rastlamadım hatta bizimki ses almıyor en azından oyle diyeyim iç genişlik de gayet iyi
ben performansından memnunum kimi arkadaslarda yazmıs zaten tazı gibi değil :D binek araç sonucta ama kötü değildir içeriye fazla ses alışına rastlamadım hatta bizimki ses almıyor en azından oyle diyeyim iç genişlik de gayet iyi
eyw. saolasın bende zaten eski kasa makyajsızı var abs li olan model..ford kullandığım için başka markayada geçmek işime gelmiyor.cünkü marka değiştiği zman servis falan değiştirmek gerekiyor ki buda bana göre değil..birde boya problemi falan oluyor mu yenilerde boyasımı atması yapıyormuş... birde kaportası nasıl sağlam mıdır pas küf yapar mı yenilerde durum nedir?birde arkdaşım sen eğer eski kasa fiesta kullandıysan ona nazaran yeni kasa titanium nasıldır 1.4 benzinli modeli genişlik (uzun bir yolculukta arka koltukta oturanlara inme inermi uzun biraz uzun boyluysa 1.80 ve üstü) birde eski kasasına oranla performansınasıl ?daha mı iyi yoksa daha mı kötü?
İbrahim33
03-01-2012, 18:44
Güncel kasa fiesta , selefi fiestaya göre çok daha dar ve kasvetli , o göğüs falan insanın üstüne üstüne geliyor vallahi.Kaporta , boyadan korkmayın , neticede ford yani ;) Yalnız açık hava filtresi takınca çok hoş mırıldanıyor motor :)
Güncel kasa fiesta , selefi fiestaya göre çok daha dar ve kasvetli , o göğüs falan insanın üstüne üstüne geliyor vallahi.Kaporta , boyadan korkmayın , neticede ford yani ;) Yalnız açık hava filtresi takınca çok hoş mırıldanıyor motor :)
walla ben kendim 1.76 boyunda 73 kg biriyim bana dar gelmezde arkada oturan uzun boylu bi arkadaş olursa sıkıntı olmasın o kadar para sonucta...tamm o segmentte zaten içi salon salomonje olan araç yok ama aracın arka koltuğuna oturan kimseye inmeler inmesini istemem:)
Erdem K.
04-01-2012, 09:19
ben de 2.elde aradığımı bulamayınca belirttiğiniz marka ve modellere yönelmiştim. içlerinde en beğendiğim polo olmuştu. 29.990 tl gibi bir fiyatı vardı baz donanımının. fakat benzinli olduğundan soru işaretlerim vardı, yandaki citroen bayiine girip yeni dizel c3 zenithi inceleyince daha çok beğenmiştim :) aralarında aman aman bir fiyat farkı da yok, fakat 2.el olarak polonun daha üstün olduğunu düşünsem de, yeni c3'ü de incelemenizi tavsiye ederim...
ben de 2.elde aradığımı bulamayınca belirttiğiniz marka ve modellere yönelmiştim. içlerinde en beğendiğim polo olmuştu. 29.990 tl gibi bir fiyatı vardı baz donanımının. fakat benzinli olduğundan soru işaretlerim vardı, yandaki citroen bayiine girip yeni dizel c3 zenithi inceleyince daha çok beğenmiştim :) aralarında aman aman bir fiyat farkı da yok, fakat 2.el olarak polonun daha üstün olduğunu düşünsem de, yeni c3'ü de incelemenizi tavsiye ederim...
abim kesinlikle sana hak veriyorum ama aracı 5 sene en az kullanıcam...o yüzden bu 3 araç 2.eli el sağlam olan araçlar..yoksa en iyiler 1.ibiza 1.2 tsi copa plus 2.fabia 1.2 tsi bu yazdıklarım segmentinde anca 3 ile 5 arasında yer değiştirir benm şahsi fikrim.bana göre polo gereksiz pahalı bir araç..bana sadece marka satıyolar gibi geliyor.geriye kalıyor 2 seçenek.biri fiesta 1.4 titanium x diğeride corsa 1.4 twinport enjoy 111.yıl iki araçta 27-28 civarına piyasada olan araçlar...şimdi corsada genel olarak duyduğum şey elektronik fazlaca sıkıntısının olduğu ama gidişi gayet tatminkarmış.fiesta ise segmentinde yılın en cok satanı hatta tasarım ödülü almış sanırım fakat gidişi nasıldır ve içi yeterince geniş değil diyede söyliyenler hiç az değil...
fakat gelelim gerceklere bu segmentteki bir araca bu paralar verilir mi?mesela peugeot 308 1.6 vti comfort hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum
m. ali öz
04-01-2012, 13:29
2010 titanium dizel fiestam vardı, şu an 2010 dizel enjoy corsa'ya geçtim.
fiestanın tasarımı iyi, içi dar, içeri fazla ses alır, 2009'larda boya sorunu var arka çamurluklardan atma yaptı %90 ı ilk senelerinde. garantiden boyatan çok kişi oldu. ama titanium donanımı harika bu segment araçta.
corsa nın yüzü eski fiestaya göre, enjoy un donanımı titanium fiestaya göre çok baz geliyor insana. ama fiestaya göre arka diz mesafesi ve yüksekliği geniş, ferah bi araba. ayrıca fiestaya nazaran içeri çok çok az ses alıyor ve daha konforlu. kaliteli olduğunu da söyleyebilirim kapısını açıp kaparken bile o farkı hissedebiliyorsunuz fiesta ile arasında.
ikisininde eksilerini artılarını bilen uzun süre kullanmış bi insan olarak,
tasarım ve donanım olarak fiestayı,
kalite, konfor ve uzun vadede kullanmak için corsa'yı öneririm.
ama polo ikisinden de iyidir bence öyle düşünüyorum, sadece 1 kez bindim ve test ettim.
2010 titanium dizel fiestam vardı, şu an 2010 dizel enjoy corsa'ya geçtim.
fiestanın tasarımı iyi, içi dar, içeri fazla ses alır, 2009'larda boya sorunu var arka çamurluklardan atma yaptı %90 ı ilk senelerinde. garantiden boyatan çok kişi oldu. ama titanium donanımı harika bu segment araçta.
corsa nın yüzü eski fiestaya göre, enjoy un donanımı titanium fiestaya göre çok baz geliyor insana. ama fiestaya göre arka diz mesafesi ve yüksekliği geniş, ferah bi araba. ayrıca fiestaya nazaran içeri çok çok az ses alıyor ve daha konforlu. kaliteli olduğunu da söyleyebilirim kapısını açıp kaparken bile o farkı hissedebiliyorsunuz fiesta ile arasında.
ikisininde eksilerini artılarını bilen uzun süre kullanmış bi insan olarak,
tasarım ve donanım olarak fiestayı,
kalite, konfor ve uzun vadede kullanmak için corsa'yı öneririm.
ama polo ikisinden de iyidir bence öyle düşünüyorum, sadece 1 kez bindim ve test ettim.
acaba bende mi bir problem war bende poloya bindim cok tırt geldi... :D peki hocam fiesta titanium mu içine cok ses alıyor yoksa trend yada başka mıodelleri mi? yoksa hepsi mi içine cok ses alıyor?birde sen corsa kullanıyormuşsun peki corsalarda elektronik olarak cok sıkıntı yaşanıyor mu?
devil_berk22
04-01-2012, 14:15
benim tercihim polo olurdu
m. ali öz
04-01-2012, 14:50
acaba bende mi bir problem war bende poloya bindim cok tırt geldi... :D peki hocam fiesta titanium mu içine cok ses alıyor yoksa trend yada başka mıodelleri mi? yoksa hepsi mi içine cok ses alıyor?birde sen corsa kullanıyormuşsun peki corsalarda elektronik olarak cok sıkıntı yaşanıyor mu?
polo hakkında dediğim gibi bi yorum yapamıyorum ama benim gönlümde bi yeri var vw olması açısından tamamen duygusal diyelim ;)
corsa'da şu an hiçbi sorun yaşamadım çok şükür.
fiesta titanium'da 16 jant ve 195 45 16 orjinal lastiklerim vardı bu tabiki asfalt sesini arttırır, ama 195 55 15 orjinal jant lastik kullanan arkadaşımın fiestasında da içeri motor sesi ve yol sesi fazla geliyordu.
biz fiestadan inip corsa ya binince oh dedik açıkçası sessizlikten yana,
ama donanım çok eksik corsada. arka camlar otomatik değil, hız sabitleyici her modelde yok, artı fiestanın direksiyonu daha yumusaktı, deri direksiyon yok, mercekli far yok, kararan dikiz aynası yok vs vs vs. bunlar corsa nın eksi yönleri.
ayrıca arka diz mesafesi ve yüksekliği de azdı fiestada, arkada oturanlar rahatsız oluyordu. fiestayı satmadan 2 gün önce ben ilk kez arkaya oturduğumda anladım ne kadar dar bi araç olduğunu :)
corsa da ön neyse arka da o ama diz mesafesi fiestadan cok cok iyi.
bagaj ikisinde de aynı ;)
bu arada fiesta titaniumda 2 havayastığı, corsa enjoy da 4 adet mevcut.
fiestaya güvenlik paket almıştım sürücü diz hava yastığı içeriyor o da sadece.
ikinci elde güvenlik paketlisi oldukça az.
Erdem K.
04-01-2012, 15:47
abim kesinlikle sana hak veriyorum ama aracı 5 sene en az kullanıcam...o yüzden bu 3 araç 2.eli el sağlam olan araçlar..yoksa en iyiler 1.ibiza 1.2 tsi copa plus 2.fabia 1.2 tsi bu yazdıklarım segmentinde anca 3 ile 5 arasında yer değiştirir benm şahsi fikrim.bana göre polo gereksiz pahalı bir araç..bana sadece marka satıyolar gibi geliyor.geriye kalıyor 2 seçenek.biri fiesta 1.4 titanium x diğeride corsa 1.4 twinport enjoy 111.yıl iki araçta 27-28 civarına piyasada olan araçlar...şimdi corsada genel olarak duyduğum şey elektronik fazlaca sıkıntısının olduğu ama gidişi gayet tatminkarmış.fiesta ise segmentinde yılın en cok satanı hatta tasarım ödülü almış sanırım fakat gidişi nasıldır ve içi yeterince geniş değil diyede söyliyenler hiç az değil...
fakat gelelim gerceklere bu segmentteki bir araca bu paralar verilir mi?mesela peugeot 308 1.6 vti comfort hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum
fiestaların içi bana dar geldi, göğüslük sanki şoförün üzerine üzerine geliyor gibi. dışı da içi de çok güzel aracın ama adamı bunaltır bir havası var içeride:)(boy 194 olunca belki de bana öyle geldi bilemiyorum)
polo'nun donanımı evet çok basittir ama 2.eli bence gayet iyidir ki kasa da çok güzel, sadece içi çok basit.
seat ve skoda'lara hiç binmedim bilmiyorum ama ısrarla yeni c3 öneririm. eğer belirttiğiniz araçlara bindiyseniz, şimdi de c3'e binin aradaki donanım farkını ve iç mekan ferahlığını hissedeceğinizi düşünüyorum...
açıkcası sıfır km alacağınızı düşünmüştüm ama sanırım 2.el bakıyorsunuz, bu anlamda 2.el dizel c3'leri 2011 modellerini 30 civarına (+/- bin tl) bulabilirsiniz ve 2.el alacağınız için de zaten alırken kazanacaksınız;)
308'e gelince benzinlisini kullanmadım ama dizelini şiddetle öneririm:) sınıfının en geniş bagaj hacmine sahiptir ki c3'te b segmentinin en geniş bagaj hacmine sahiptir bunu da belirtiyim.
illa benzinli olsun derseniz, ya fiesta ya da polo bakın derim...
AlperMVS
04-01-2012, 17:56
Benimde oyum 1.4 olsaydı,Polo'dan yana olacaktı.
Fakat bu seçeneklerde Fiesta diyorum.
Bence Opel Corsa. Çünkü daha konforlu ve motoru gayet yeterli. İçi daha ferah ve diz mesafesi daha yeterli fiestaya nazaran.
arkadaşlar aksam üstü hem vw hem opel hemde ford a baktım gittim gördüm ve corsa'ya aşık oldum diyebilirim... içi dışı 10 numara bir araç.gidişi yeter içi geniş ve ses az benim baktığm 1.4 benzinli color edition dı ...varsın donanım daha az olsun ama astra ile yanyana durunca bile asla sırıtmıyor aslada duygusal konuşmuyorum onuda belirteyim.araç acayip geniş... eski kasa fiesta war bende benm aracın arkasından bile baya geniş,direksiyon simidi biraz kücük geldi bana ama araç içerden de dışardan da bana göre 10 numara(fiesta ve poloya nazaran) araştırmaya devam edicem.. fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi de bekliyorum
darkmann
04-01-2012, 19:24
valla bende corsayı almadan önce fiesta alıyordum son dakikada iptal oldu gerçekten içi corsadan daha dar ön konsol daha afilli duruyor orası ayrı arka tarafta corsann tavanı yüksek olduğundan 191 byunda olmama rağmen çok rahat yolculuk yapabiliyorum diğer türlü yol tutuşu olsun az yakışı olsun çok memnunum
valla bende corsayı almadan önce fiesta alıyordum son dakikada iptal oldu gerçekten içi corsadan daha dar ön konsol daha afilli duruyor orası ayrı arka tarafta corsann tavanı yüksek olduğundan 191 byunda olmama rağmen çok rahat yolculuk yapabiliyorum diğer türlü yol tutuşu olsun az yakışı olsun çok memnunum
asla abartmıyorum astra kadar gösterişli bir araç corsa..ayrıca yüzünün eskidiği falan söylenmişti kim demişse kesinlikle bir kez daha corsaya daha dikkatli baksın araç bence fiesta cok daha gösterişli
Aynı secenekler arasında bende kaldım ama dızel baktım hepsınde
Corsayı bastan eledım ki eskiden astra sahibiydik en fullunu dahi alsanız arka camları otomatik yok fiyat olarak en uygundu ama 1.3 75hp dizel beklentilerimi karsılayamabılır dıe dusundurdu
Fiesta cok hosuma gidiyordu donanım titanium x paket bence mukemmel o sınıftakı bı arac ıcın ancak netten arastırdıgım kadarıyla motorda problem var yazılıodu illaki her aracta oluodur ama arkadasımda 20000kmde garantiden direksiyon mafsalı degısınce kıllandım :D
Benim baktıgım 1.4 tdci titanium x paketti buarada
En son olarak Poloya gittm 1.6 tdi comfortline donanım olarak fiestanın gerisinde ama aracın icine oturunca nedense fiestadan cok daha guzel ve ferah geldı ici plastık kalıtesı olsun gorunusu olsun ayrıca fiyat olarak fiestadan daha uygun 1.6 tdi olmasına karsın
Fiesta ve Corsa kullandım Polonunda 1.2 tdi kullandım ve aralarından poloyu tercih ettim ben insallah yakın zamanda alıcam umarım yardımcı olmustur bıraz :)
bence corsa hepsinin önünde color edition...resmen tank gibi araç..arkası 4 kişi bile alır
m. ali öz
05-01-2012, 08:55
asla abartmıyorum astra kadar gösterişli bir araç corsa..ayrıca yüzünün eskidiği falan söylenmişti kim demişse kesinlikle bir kez daha corsaya daha dikkatli baksın araç bence fiesta cok daha gösterişli
yüzünün eskidiğini ben söylemiştim, corsa sahibi olarak :)
sonuçta 2007 tasarımlı bir araç ve 4 senedir yollarda aynı corsa var, son yaptıkları
makyajı saymazsak. o da ön far ve tampondan ibaret. ama asla tasarımı kötü
demiyorum ;)
1.2 Polo sadece Trendline olarak geliyor
Yani donanımsız boş aracında karekökü
2 hava yastığı-abs-klima
bide 4 cam otomatik onu unutmuşum :)
Yol bilgisayarıda yok..
İbrahim33
06-01-2012, 11:52
kısacası boşline :)