PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC & Le Man ve 2008 Cooper S Hakkında Bigi!

997TT
03-01-2012, 19:20
Arkadaslar,Polo GTI ıle vedalastık ve cok hızlı halde bıraktık...
Yıne aynı sınıf ve kategorıde otomobıl bakıyoruz. Aklımızdakı araclar 207 RC/Le Man ve 2008 ve ustu Cooper S ve JCW.
Bu otomobıllerden ozellıkle 207 RC hakkında cok fazla bılgım yok.
Le Man ıle RC arasındakı fark sadece aksesuarmıdır?Oyle ıse fark nedır)
Cooper S ıle RC motorları aynımıdır?Kucuk fark varsa bıle nedır?
Sanzıman oranları farklı ancak uretım menseılerıde farklı mı?
ıkı aracada Yazılım-DP-Intercooler ve fıltre yapıldıgında,performans farkı varmıdır?
Ayrıca aks-sanzıman gıbı farklar nedır?
Bu tıp aracları modlayınca nelere dıkkat etmek gerek? Cooperda bobın ve DV arızalarını bılıyoruz ancak baska nelerle karsılastınız?
Sızlerden Tecrube ve Bılgılerınızı paylasmanızı rıca edıyorum....

cem36
03-01-2012, 19:52
Merakımdan soruyorum hemde kullanmış biri olarak cevaplamanız bu klasmanda bir karşılaştırma yapıcaktır.
Polo gti, kıyasladıgınız diğer araçlardan daha mı başarısızdı sattınız yoksa yeni heyecan olsun değişiklik olsun diye mi yeni araç bakıyorsunuz ?

Polo gti'ı, egzoz filtreli 207rc ile denemiştik gti stock ken rollingtede sıfırdan kalkıştada gti hep önde oluyordu. 207rc 4-5yıl öncesinin teknolojisi şuan sıfır getiriyorlarmı bilmiyorum ben 2009 da sipariş etmek istemiştim jbl paketlısı 46.500 lira fiyat cıkmıstı. Ozaman araştırırken binici arkadaşlar 2009 öncesi almamamı söylemişlerdi aracın bir arızası vardı tam olarak hatırlamıyorum gt lerde sente problemı vardı ama rc yi hatırlamıyorum. Kalite bakımından da polo daha üstün ve dolu bir araç. Full cooper s için aynılarını söylemiyorum tabiki

ChtArdARSL
03-01-2012, 19:53
Abı hayırdır daha yenı almıstın beklemıstın..

Fazıl T.
03-01-2012, 20:08
Gti stockken 207 rc den cok ileriydi denedimizde cooperınde bi farkı olucagını sanmıorm sonucta aynı motoru kullanıyorlar ama tam bi fikrim yok

Fazıl T.
03-01-2012, 20:10
Arkadaslar,Polo GTI ıle vedalastık ve cok hızlı halde bıraktık...
Yıne aynı sınıf ve kategorıde otomobıl bakıyoruz. Aklımızdakı araclar 207 RC/Le Man ve 2008 ve ustu Cooper S ve JCW.
Bu otomobıllerden ozellıkle 207 RC hakkında cok fazla bılgım yok.
Le Man ıle RC arasındakı fark sadece aksesuarmıdır?Oyle ıse fark nedır)
Cooper S ıle RC motorları aynımıdır?Kucuk fark varsa bıle nedır?
Sanzıman oranları farklı ancak uretım menseılerıde farklı mı?
ıkı aracada Yazılım-DP-Intercooler ve fıltre yapıldıgında,performans farkı varmıdır?
Ayrıca aks-sanzıman gıbı farklar nedır?
Bu tıp aracları modlayınca nelere dıkkat etmek gerek? Cooperda bobın ve DV arızalarını bılıyoruz ancak baska nelerle karsılastınız?
Sızlerden Tecrube ve Bılgılerınızı paylasmanızı rıca edıyorum....
Bi sorunmu oldu gti da,bu merak ettınız araclar performansa gore gti dan biraz daha alt seviyedeler

cabriolet
03-01-2012, 20:23
207rc den bence vazgeçin abi o şanzımandan bi cacık olmaz :) cooper s jcwye yönelin :D

997TT
03-01-2012, 20:30
Arkadaslar,Polo GTI cok guzel,hosda,sorunlarıyla bogusmak yoruyor...
Kavrama-Motor sorunları sıkıntı verıcı...
Butce 50.000 TL cıvarı,cevremızdekı arkadaslar Cooper S i onerdıler,sonra RC nın motor olarak aynı oldugunu soyledıler.
RC gercekten basarısızsa,Cooper S de alınmaz mı?
Motor suan bır cok modelde kullanılıyor.
Amac motor modıfıysı,yanı hızlandırmak,yol tutus yada ıc kalıte okadar onemlı degıl.
Eger Cooper S ıle aynı ıse,20.000TL fazla farka deger mı?
Bu aracı yegenım kullanıcak,Islettıgı fırma adına alıyor ve amacı hem tanıtım hem de kullanmak...
Buarada Polo GTI' ı beklemedık yahu?Hazırdı aldık,hatta Ozgurde yardımcı olmustu sagolsun ;)

Fazıl T.
03-01-2012, 20:35
ben 2 si arasından rc yi tercih ederdim ama model yılınada baglı tabi

som306
03-01-2012, 20:35
RC'de olup Lemansta olmayan 6lı cd changer,lastik basınç sensörü,auto kararan iç dikiz aynası,cam tavan.1 tane daha vardı sanki hatırlamıyorum.
2008 üstü minimi yoksa RCmi derseniz mini alın bence özellikle JCW.
Lemansta ise tip ve asalet var nadir bir araç.

ramo35
03-01-2012, 20:43
mini için çok parça var yürüyen aksam motor dış vs aftermarket 207 için o kdar parça yok bazı şeyleri tamamen siz yapıyorsunuz ayrıca rc nin şanzımanı 5 ileri ve 227 mi 230 da mı ne kesiciye giriyor mini daha mantıklı thp motorda forged pistondan tutun manifolda kadar bir çok seçenek var hatta forumda biri satıyordu

BlackEmperor
03-01-2012, 20:50
207 rc ile alalakı forumda baya bilgi mevcut sorun olarakta baya detaylıca anlatılmış neler olduğu aklımda kalalar sente atlaması missfire,tps sensör sıkıntıları vs fransız hastalıkları işte elektronik bir ka bişey daha bilen arkadaşlar daha iyi açıklar.

Fazıl T.
03-01-2012, 20:50
miniye uyan hersey rc yede bire bir uyuo

ÜSTÜNERC
03-01-2012, 21:13
207rc den bence vazgeçin abi o şanzımandan bi cacık olmaz :) cooper s jcwye yönelin :D

cooper s ın sanzımanı cok iyi sankı :) ondan sureklı kırıyor sanzıman motor.BEN olsam 207 RC tercıh ederım güzel bi chip fıltre egsoz kısa sanzıman tamamdır onun ısı ucar o araba 200 hp nın ustunde cok rahat alırsın

cabriolet
03-01-2012, 21:22
cooper s ın sanzımanı cok iyi sankı :) ondan sureklı kırıyor sanzıman motor.BEN olsam 207 RC tercıh ederım güzel bi chip fıltre egsoz kısa sanzıman tamamdır onun ısı ucar o araba 200 hp nın ustunde cok rahat alırsın

kaç tane şanzıman kıran cooper s gördün ?

rc zaten 220-230lara zor çıkıyo bide kısaltırsan şanzımanı 200 anca yapar şahine binelim daha iyi :D

AlpyGti
03-01-2012, 21:25

rc zaten 220-230lara zor çıkıyo bide kısaltırsan şanzımanı 200 anca yapar şahine binelim daha iyi :D

Bnde sanzuman kiran cooper a rastlamadim :)

Eworen
03-01-2012, 21:25
Sizin beklentilerinize göre mcs gereksiz olur
aradaki fiyat farkına RC yi çok ciddi seviyelere getirebilirsiniz
2. elde az buz fark yok 20 Bin TL ye yakın fark var

MCS in avantajlı olduğu taraf aktarımı daha başarılı
çok ciddi fark yok aralarında..

Juggernaut
03-01-2012, 21:27
Cooper s ile rc nin motorları hemen hemen aynı ufak tefek değişiklikler haricinde.Rc nin dezavantajı ağır olması ve şanzımanı.Ama aerodinamiği cooper dan biraz daha iyiydi sanırım..
Jcw'nin Şanzımanı,Pistonu,Egsoz Manifoldu,Egsoz sistemi,Turbosu vs birçok şeyi farklı.

Serhat Y.
03-01-2012, 21:29
peugeot yetkili serviste çalışan yakın arkadaşımın anlattıklarına göre 207RC modellerinde çok fazla arıza oluyormuş, efsane olucak hikayeler anlattı. iki aracın motoruda yanlış hatırlamıyorsam PSA gruptan çıkıyor fakat minilerde bu tip arızalar çok daha azmış. işletim sistemleri ile alakalı bir durum olabilir.
ayrıca aftermarket ürün zenginliğinde mini daha iyi galiba, yine duyumlarım tabi. ben alacak olsam bu durumda otomatik vites seçeneği mevcutsa JCW:) yoksa coopers olur.

997TT
03-01-2012, 22:18
Otomatık kesınlıkle dusunmuyorum cunku 2008 de Cabrıo Cooper S almıstım,sadece meraktan ve sanzımanı Patatesdı...
Amacımız 100-200 yada ara hızlanmada,Roll da hızlı bır arac hazırlamak.
Yanı Cooper ın ıyı ıscılıgı pekde ılgılendırmıyor ancak Pejo nun elektrık arızaları meshurdur,oyle bır dert var ıse,gercekten gereksız.
Ama arada 20.000TL var arkadaslar,bu dusunduruyor benı? Yanı malıyete gore buyu para.
Hanı Porsche yada o tıp bır aracta aranmaz ama 27-28.000 TL olan malıyetlı bır aracta dusunuyor ınsan.
Ancak RC gıbı secenek olmasaydı,JCW tek secenegım olurdu.
Forumda Oskür-Grkm-Cabriolet nıcklı arkadaslarımız cok yardımcı oldu,ozellıkle Gorkem yol gosterdı.
Sahibinden.com da 26 ve 30 bınde RC ler mevcut ve 45.000TL cıvarında ıse Cooper S ler mevcut.
JCW lerın fıyatları ucmus vazıyette...
Yorumları teker teker okuyorum ve aklım ıyıce corba oldu :(
Yahu spor arac yada jip gıbı araclar olsa,sayfalarca yazıcagıma ma ınsan bılmeyınce ogrenme ıhtıyacı duyuyor.
Bıldıklerınızı yazarsanız sevınırım.
Buarada RC hakkında konu var ancak 300 den fazla sayfa yazı var,teknık bılgıde var,Muhabbette. Oyuzden yenı konu acmak zorunda kaldım....

cMg
03-01-2012, 22:37
RC al abi şanzumanı felan iyidir, 1 sene kullandım GTİ şanzuman ile ilgili bir sorun yaşamadım, 2. viteste sert çektiğin zaman cırtlama yapıyordu onunda çözümü yağ kalitesi yaşadığım tek sorun kat. iptali ile ilgili arıza lambası

zekirdek
03-01-2012, 22:45
Ben özgürün ve görkemin size gerekli bilgileri verdiğine eminim fakat bende ekleme yapıyim;

207 rc ve mini cooper s in tek ortak özelliği motor teknolojisi onun dışından iki araba arasında alaka yok.( En yakın arkadaşım 2 yıl kullandı)
207 rc nin beni çileden çıkaran eksileri debriyajı ve şanzımanı.Bu kadar kötü bir debriyaj ve şanzıman kesinlikle o arabaya yakışmıyor.Garantiden 2 kere debriyaj değişti.Ona rağmen araba dur kalk yaparken canı çıkıyordu.Şanzıman oranları çok kötüydü 3. vitesinde gücü hissedemiyorsunuz. 4. vitesi biraz iddalı.Ayrıca 225 km/h maksimum görülebilen hız.

2008 model ve üstü cooper s ler zaten ortada şanzımanı güçlü ve oranları çok iyi..
Bmw kalitesiyle yapılmış bir araç yol tutuş, mekanik ve elektronik aksam konusunu ona göre değerlendirin.
Yüzlerce after market parça ve yapılabilicekler hakkında fikir vermesi için onlarca forum var.Bir işlem yaparken kobay siz olmayacaksınız..
K03 turbosuyla downpipe intercooler yazılım ile 230 hp temiz güç alırsınız.Bundan sonrası gt28rs kit ile devam edilir.Sırf mini için gt28rs kit yapan firmalar var;
http://http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=ATP-MCT-002&Category_Code=COOPER

R56 jcw zaten en mantıklı seçim amacınıza göre fakat sıfır ve 2. el fiyatları yüksek.. eğer biraz daha fedakarlık yapabilirseniz jcw alarak emin olun pişman olmazsınız.

douu
03-01-2012, 22:46
Rc 5 mini 6 ileri bir kere en bariz fark bu.

Rc ile lemansta donanm farkı var. Rc lemanstan daha dolu bir araç. CHip filtre egzoz ile rc 220 hpleri veriyor ve gayet keyifli hale geliyor )

Antalyalogy
03-01-2012, 22:49
Abicim ben JCW kullanmadım bilmiyorum ama şu kadarını söyleyebilirim aracı doldururken karşılaşabilecek problemlerde biri ak biri kara kaşık değil.Mini nin özellikle egt problemi(sıkışık motor kabini vb) daha fazla ama zaten 207 RC yi JCW ile değil Cooper S ile karşılaştırmak lazım.
Ben çok öyle R56 modlayan görmüyorum hemen hemen tüm miniciler R53 ü tavsiye ediyor vardır bir bildikleri.
Elektirik arızası falan da yok.
Eğer stock turbo, yazılım,cai,komple ekzost, büyük intercooler ve valve spring uptade uygularsanız TR 97 oktan ile 230 hp civarlarını görürsünüz..
Sizin aradığınız tarza RC mantık olarak daha uygun fiyat/performans indeksi olarak.
Mini çok ayrı bir araç , günlük kullanım için de kullanan bazı arkadaşlar yorucu olabiliyor demişlerdi (dediğim gibi ben kullanmadım bir şey diyemem)
Ama yol tutuş derseniz RC , mini ile rahatlıkla boy ölçüşebilir (geçer demiyorum )

leventrc
03-01-2012, 23:08
2 sene 207RC kullandım. Zekirdek'in de söylediği gibi zaten bahsettiği sorunları yaşayan bendim. İç mekan kalitesi , aerodinamiği, virajı çok iyi bir otomobildi. Ama aerodinami hariç herşeyi Cooper S in arkasındaydı (Bariz farkla değil tabiiki!!). Daha sonra 11.000de debriyajım bitti. Garantiden değişirdiler. Debriyaj ve şanzıman sorunum 2 sene boyunca benimle birlikte geldi. Birkere vites spiralim kırıldı servise götürdüm ( bu parça sorunluydu hemen hallediyoruz) dediler tamam dedim arabayı bıraktım gelin yaptık dediler almaya gittim. İçeri girdiğimde yanlış parça takmışız tekrar topladık yeni parça bekliyoruz o zamana kadar arabayı topladık buyrun kullanın idare edin böyle dediler (cidden komik) . E tabii o halde dayanmak 10 gün falan sürdü. Sonucunda vites kutusu kırıldı. Bunun haricinde dur kalk trafik görünce başımdan aşşağı kaynar sular dökülürdü. Debriyaj sertleşip gacırdıyordu ve araba at gibi titremeye başlıyordu.

Kötü araba demiyorum ama şanzıman ve debriyaj beni bıktırdı ve peugeot a düşman etti. Yoksa o donanım ve fiyat-performans getirisi hiçbir arabada yoktu. Şimdi geldide RC yi yerden yere vurdu olmasın... Yerden yere vurmadım yaşadıklarımı anlattım.

Eğer alınabiliyorsa kesinlikle R56 s alınsın. R56s de debriyajı çabuk yiyor ama en azından bahsettiğim sorunları yaşatmıyor. Hatta alınabiliniyorsa direk r56jcw derim. Müthiş keyifli bir araç.

Not:207RC yi full stock kullanmıştım ve benim arabalarıma ne kadar titiz olduğumu beni tanıyanlar söyler genellikle. Oldukça titizimdir Benim aracım 58.000 deydi ve tamponunda nokta boya yoktu Biryerinden ufak gıcırtı duysam anında servisin yolunu tutardım...

997TT
03-01-2012, 23:09
Pejo da mutlaka kalıte problemlerı olucaktır,onu zaten mevzu bahıs etmıyorum...
Ama 220HP lere cıkıp,bunu yere aktaramıyacaksam,20.000TL farkın pek anlamı yok.
Yanı debrıyaj-vıtes oranları ve akslar bana engel olucaksa,sıkıcı bır ıs...
JCW ıle RC yı kıyaslamıyorum,onu S e rakıp olarak koydum ama fıyatı ucuk,okadar butce veremem.50 cıvarı,***** bırazda mod a gıdıcek...
Kısaca Cooper S ıle RC yı modlayınca fark yok ancak Pejonun parca kalıtesınden dolayı sorun yasamam cok daha olası?
Iste sorum tam bu; bu sorunlar 20.000TL fazla verıp,bertaraf etmeye deger mı?
Ayrıca fıyatı ucmamıs,Cooper S ve RC var mı bıldıgınız?

NHT39
03-01-2012, 23:11
207 ıle ılgılı sorulacak her turlu soruyu bir mını sahıbı olarak antalyalogy nıcklı özgur arkadaşımıza sorabılırsınız her soruya muhakkak cevabı vardır emınım kı forumda en fazla araştırıp inceleyen uygulayan insanlardan biridir kısacası kendını 207 rc adayan nadıde ınsanlardandır.

huncherry
03-01-2012, 23:15
citroen DS3 düşündünüz mü?

997TT
03-01-2012, 23:47
DS3 de,bu motorun kucuk turbolu motoru var galıba??

TarikS
04-01-2012, 00:19
Abi yarin bir gun isiniz bitince yine satacaksiniz zaten, 20 lira fazla verip bugun alirsiniz, yarin yine 20 lira fazlasina satarsiniz. Oyle degil mi?

997TT
04-01-2012, 00:23
Tarık,o konuda haklısın ama cebımden cıkıcak paraya bakıyorum.
Bırde JCW almak gerek,bu demek kı 10.000tl daha :(
Yanı ınsanın aklı bır ustte kalıyor...
Bu DS3 lerdekı motor,175 ıle aynı mı?
Yanı gucu farklı ama yapı aynı mı?
Hafıf cunku ds3...

1998corsa
04-01-2012, 00:35
Illa turbo bir arac mi olmak zorunda yanis sonradan bolt-on parcalarla turbolanip binebiliceginiz araclar war misal suzuki swift n/a olarak stage 2 de 160 beygir weriyo ki sc kitleri weya turbo parcalarida mevcut we kimsenin denemedgi bi arac yapmis olursunuz...

TarikS
04-01-2012, 00:58
Hafıf cunku ds3...

Biraz arastirayim dedim dergi haberleri cikti, ikisinde de motorlarin ayni oldugundan bahsediyorlar. DS3 ve Cooper S icin

Comparison - Citroen DS3 1.6 THP (M) & MINI Cooper S 1.6 (A) (http://www.sgcarmart.com/news/review.php?AID=394)

Citroen DS3 150THP vs MINI Cooper S stunt driving challenge | Feature Videos | Videos | Auto Express (http://www.autoexpress.co.uk/videos/featurevideos/249853/citroen_ds3_150thp_vs_mini_cooper_s_stunt_driving_ challenge.html)

Tunç
04-01-2012, 01:01
cooper güzeldir :) 2009 var lazımsa satarım :)

tuFAN
04-01-2012, 01:28

r56 şanzımanıyla alakalı faydalı bilgiler

2007 Sonrasi r56 da ise tam tersi otomatik daha revactatir hatta biradere alicam bitane manuellerine bulasmiyorum.Neden diyecek olursaniz Manuel vites r56 larin hemen hepsinde volan baski balata fabrikasyon hatalidir.Oyleki borusan artik bu sorunlarla ugrasmaktan bikti ve 2011 modellerini manuel getirmiyor :) Sormakta serbestsiniz..Mini forumlarini arastirirsaniz manuel r56 da volan ve baski balatasini bozanbitiren 15 km de dahi bir suru mini mevcuttur.2007 lerde zaten volan tamamen hataliydi fakat 2009 model sifir arac arkadasimizda 15 bin kmde baski balata bitirdi..Saniriim 2009 un 2.yarisindan sonra manuellerde baski balta ve volan hatasini duzelttiler ama cok kisinin cani yandi..***** ikisi yetkili serviste 4000 tl ye variyor degistirmesi ve cogunlukla kullanici hatasi diyip garatiden yapmadilar..

P.s sanzimandan ilgisiz olarak 2007 r56larin hemen hepsinde gergi zincir sistemi hatali oldugundan sabah soguk calistirmada traktor gibi calisir.Tavsiyem 2008 hatta ve hatta manuel alacaksaniz 2009 2.yarisindan sonra gelen araclardan bulmanizdir.

cabriolet
04-01-2012, 01:36
r56 şanzımanıyla alakalı faydalı bilgiler

şanzımanı kırık bi mini gördün mü diye sormuşum baskı balatası biten değil !!!

benim arabam 50bin kmde ben keyfimden 3 kere baskı balata değiştirdim ama şanzımanım taş gibi çok şükür ne alaka arabanın baskı balatası bitmiş diye getrag şanzıman kötü mü oluyo şimdi :D

zaten getrag üretiyo şanzımanı ne kadar kötü olabilir :D

baskı balata ve volanı biten zaten 4000tl orjinaline verene kadar os giken alsın gazlaya gazlaya kullansın ben şuanda arabamda kullanıyorum biraz pahalı orjinali gibi ama güzel ilerde yine baskı balatası biterse repair kitide var yani daha ucuza gelmiş olur 2. değiştirmede

ama yine söylüyorum mininin şanzımanına *** atmaya gerek yok gayet sağlamdır kendileri hatta mini için oranlarıda gayet güzeldir rc gibi 220kmde osurmaz :D

tuFAN
04-01-2012, 02:28
şanzımanı kırık bi mini gördün mü diye sormuşum baskı balatası biten değil !!!

benim arabam 50bin kmde ben keyfimden 3 kere baskı balata değiştirdim ama şanzımanım taş gibi çok şükür ne alaka arabanın baskı balatası bitmiş diye getrag şanzıman kötü mü oluyo şimdi :D

zaten getrag üretiyo şanzımanı ne kadar kötü olabilir :D

baskı balata ve volanı biten zaten 4000tl orjinaline verene kadar os giken alsın gazlaya gazlaya kullansın ben şuanda arabamda kullanıyorum biraz pahalı orjinali gibi ama güzel ilerde yine baskı balatası biterse repair kitide var yani daha ucuza gelmiş olur 2. değiştirmede

ama yine söylüyorum mininin şanzımanına *** atmaya gerek yok gayet sağlamdır kendileri hatta mini için oranlarıda gayet güzeldir rc gibi 220kmde osurmaz :D
şanzıman kırılıyor demedim zaten çoğu manuel vitesli minilerin sorunlu olduğunu ki belli borusan illallah etmiş ki artık getirmiyorlarmış

osurmakla sıçmakla ne alakası varki ? aracın setup'ı o topspeed arabası olmadığı demek

ona bakarsan clio 3 rs 200 hp son hızı 215km mi ne üstelik 6 vitesli...

düzyolda belki osurur ama yeri gelince de osurtur...

huncherry
04-01-2012, 02:45
Hafıf cunku ds3...

abi cooper,207 ve DS3 aşağı yukarı aynı motorlar;PSA grubunun motoru sanıyorum.
tanıtımda falanda kullanılacak demişsiniz;bence DS3 ün yüzü hepsinden güzel ve ilgi çekici.

cabriolet
04-01-2012, 02:50
clio rs de 207 rc de mini cooper s i anca rüyasında osurtur hayal aleminde yaşamıyoruz yol tutuşuyla tarzıyla donanımlarıyla her konuda üstün bence rakiplerinden :)

kendim mini kullanıcısıyım diye böyle söylediğimi düşünme beni bu forumda eski tanıyanlar taklacı cliocu olarak bilirler clioyuda çok severim bi 2002 1.6 16v sport bide 2002 2.0 16v rs eskitmiş biriyim hatta clio3 rs türkiyeye ilk geldiğinde kırmızı olan test arabasını ilk kullananlardanım ama hiç bi şekilde miniden üstün bi araba değil zaten yakında o kasanın iç göğüs falan kesin symbole geçirilir o zaman bildiğin taksiden farkı kalmaz gözümde ama yinede severim ben clioyu :)

her yeni çıkan araba gibi minininde makyajlanana kadar üretilen modelleri hep sorunluydu bu r53 içinde geçerli r56 içinde ama yinede miniye kötü araba diyemeyiz bence verilen parayı sonuna kadar hakediyo :)

bu arada arabanın setup öyledir diye bişey yok 0 km araba alıyoruz neyin setup ı günlük binicem belki uzun yol yapıcam yada genel olarak düşünelim xxx marka ben sıfır km bi araba alsam 5 ileri oranları saçma sapan bi şanzımanı olsa sadece kafayı yerim başka bişey olmaz anındada satıp kurtulmaya çalışırım deli gibi onun şanzımanıyla uğraşmaktansa :)

zaten konuyu açanda rolling vs denemek için araba istiyo firmasının reklam aracı gibi düşünelim sence top speed 220-225km/h olan bi arabayla ne kadar reklam yapılabilir :)

997TT
04-01-2012, 05:59
Guzel ozetler olmus...
Rc den vacgeciyorum,zaten kullanici yorumlari ic acici degil,ayni motor diye istemistim acikcasi.
Cooper S yada JCW almak gerek,karar tamamdir. 2008 ve ustu.
Fakat otomatigi icin hem mod olanaklari az hemde yavas deniyordu. Baski balata bitirmekse,dert degil,guclu bir takim alinir ancak 2008 sonrasi otomatikler keyifli ise,otomatik mi bakmak gerek?
Ayrica ds3 ile ayni mi motorlar?
Yani turbo su ve diger ozellikleri?
Ds3 pek yok,ilgi cekici olabilir...

Erdem K.
04-01-2012, 07:46
abi ds3'ün piyasada daha az bulunmasından dolayı ve yanlış anlamadıysam tanıtım aracı olarak da kullanacağınız için ds3'ün daha dikkat çekeceğini düşünüyorum. cooper s / JCW ler de hala sokakta dönüp baktırsa da ds3'ün yüzü daha yeni, ben bayide incelemiştim ve hoşuma gitmişti...

Yiğit G.
04-01-2012, 09:45
ds3 bence su anda piyasada olan en çekici araçlardan.

http://imagem.cdn.sahibinden.com/photos/57/27/10/62572710eh6.jpg

grkm
04-01-2012, 10:06
ama malesef agır..

satma kaygısı degil biraz show off arac olusturmak isteniyor bu sebepten pekte donanımlı olmayan, fiyatı uygun, kondisyonu yerinde olan bir arac mantıklı cerceve icinde.

Kısacası 2008-2010 arası sunroofsuz manuel cooperS alınık :)

997TT
04-01-2012, 10:34
Ds3 un agirligi 1170 kg gorunuyor?
Cok agir degil,birde recaro pole position,miss gibi olmaz mi?
Eger ayni motorsa CS ile,sanki olur gibi Gorkem?
Tabi hala Cooper S tercih ;)

sushida
04-01-2012, 10:43
DS3 icten ice daha cok ilginizi cekiyor gibi :)

Eworen
04-01-2012, 11:31
DS3 görsel olarak gayet mantıklı
şu an piyasada sınırlı sayıda üretilmiş DS3 racing modeli mevcut belki onun parçaları adapte edilse hoş olabilir

Öta yandan Corsa OPC var ise nasıl olur sanırsam mod. a açıklığı bi hayli geniş idi yanlış mı hatırlıyorum ?

SLH
04-01-2012, 11:43
Bencede DS3 yolda giderken şuanda çok ilgi çekici bir araç tasarım bakımından ama mavi renkli bir Corsa OPC bakmanızıda tercih ederim gerçekten hoş.

997TT
04-01-2012, 12:27
Amac burada hizlandirmak...
Eger opc ilk adim islemlerde hizli olucaksa neden olmasin yada ds3?
Cooper S,ds3 ve opc... Yazilim-Dp-Cai ve cooler ile hangisinden sorunsuz ve Yuksek verim alabilirim?

zekirdek
04-01-2012, 12:27
Mini alinacaksa manuel alinmali..

Juggernaut
04-01-2012, 12:50
Ds3 racing ile rcz,jcw hemen hemen aynı.150 lik versiyon ile farklar var cooper s arasında birebir aynısı değil turbosu falan farklı.
Opc ile cooper s saydınız işlermlerle denk olurlar ikiside aynı gücü alıyor hemen hemen saydığınız parçalar ile.Ds3

Mertİ.
04-01-2012, 14:53
cooper s le jcw un ne farkı var aksesuar dışında ? birde sayılı üretim yeşil olanların ne farkı var?

zekirdek
04-01-2012, 15:37
cooper s le jcw un ne farkı var aksesuar dışında ? birde sayılı üretim yeşil olanların ne farkı var?

Cooper s ile jcw arasındakı önemlı farklar:

motor üst kapağı
piston ölçüleri
turbo
frenler
komple egsoz sistemi

aklıma gelenler bunlar.. sayılı üretim yeşil ile factory jcw arasında aksesuar farkları var görsel yani..

ygtkrmdnz
04-01-2012, 15:47
Ds3 sahibi yakın arkadaşım var konuyu görünce hemen yazacaktır çok keyifli bir araba.

Bu arada 2008 cooper s var düşünürseniz sıfır ayarında.

SLH
04-01-2012, 15:52
Biraz baktımda cooper opc falan alışılmış yüzler ama DS3 yeni bir tarz ve gerçekten ilgiler onun üzerinde :)

cem36
04-01-2012, 20:00
Colt CZT ' de bir seçenek olabilir bence. Kullanıpta memnun kalmayan görmedim.

ÜSTÜNERC
04-01-2012, 20:14

kardesım herkesın arabası kendıne. sahıne bin o zaman sen egsozda patlatırsın kontak ac kapatıp

cnrsrn
04-01-2012, 20:25
cooper gp veya corsa opc güzel seçenek olabilir

cabriolet
04-01-2012, 20:25
sen once sordugum soruya cevap ver bosver ben taksiylede gezerim sahine gerek yok :)

qwertynord
04-01-2012, 20:34
r56 cooper s gerçekten güzel bir seçenek yol tutuşu kendine has tarzı önü aşırı olmasada yeterli seviyede açık olan motoru sanırım yazılım egzos intercooler ile 220 230 arası bi güce ulaşılabilir ayrıca hiç tatmadım ama grkm,in söylediğine göre coilover,front sway bar ve doğru lastik seçimiyle dahada hisli bi araba olabiliyor kurban bayramından bu yana 2008 cooper s kullanıyorum şiddetlede tavsiye ediyorum hızlı arabaya çok bindim ama cooper s daha farklı gücünü sonuna kadar size sunmak için yanıp tutuşuyo

önü yeterli seviyede açık demiştim editt... Kendileri için gt28 li kitler forget piston ve kollar mevcut

Ayrıca önceki sayfalarda birisi demiş neden cooper kullanıcıları r56dan çok r53ü tercih ediyolar diye r 53 daha hisli daha bi safkan der her ikisinide tatmış kişiler artık supercharger lı olmasımı veya kapağı bloğumu filan bilmem ama söylenenler bu şekilde

997TT
04-01-2012, 20:38
Anladigim kadariyla,ds3 ile coopet S ayni?
Jcw listenin ustunde...
Modlanan Jcw bu ikisininden hizli olucaktir...
Opc olabilir ancak moddan sonra cooper S modludan yavas kaliyormus(yazilim-cai-dp)
Ds3 farkli oldugu icin alibabilir,ancak motoru 175 lik S ile ayni mi? Eminmisiniz?

qwertynord
04-01-2012, 20:47
Anladigim kadariyla,ds3 ile coopet S ayni?
Jcw listenin ustunde...
Modlanan Jcw bu ikisininden hizli olucaktir...
Opc olabilir ancak moddan sonra cooper S modludan yavas kaliyormus(yazilim-cai-dp)
Ds3 farkli oldugu icin alibabilir,ancak motoru 175 lik S ile ayni mi? Eminmisiniz?

Sanırım hepsi doğru ayrıca ds3 gt rc rcz ve cooper s hepsi aynı motor ama kimisinde turbo kimisinde pistonlar falan fıstık bir çok farklılık var mesela aynı bloğa sahip gt 156 hp iken rc 175 bu ikisinin arasında turbo piston gibi farkalr vardı hatırladığım kadarıyla

ama opc ile cooepr s,in modlanınca birbirlerinde çokta farklı olcuağını sanmıyorum hatta opc daha iyi olması lazım sonuçta stock ta opc daha kuvvetli

ÜSTÜNERC
04-01-2012, 20:56
sen once sordugum soruya cevap ver bosver ben taksiylede gezerim sahine gerek yok :)

kardesım sordugun soruya cevap vereyım cooper slerde kronik motor kırma sorunu yokmu?trabzonda 5-6 tane cooper s var 2-3 tanesı sanzıman dagıttı motor kırdı.Genel olarak bı sorun var.her mini kıracak dıye bıse yok tabi.Bence cooper s 5 para etmez ben para vermem 207 RC daha sekıl duruyor bana gore motorunu yapıncada gayet guzel uzuyor.cooper ile yürürsün yani.RC yi sahıne benzettın ya daha bıse demem sana ;)

Cem.B
04-01-2012, 20:58
kardesım sordugun soruya cevap vereyım cooper slerde kronik motor kırma sorunu yokmu?trabzonda 5-6 tane cooper s var 2-3 tanesı sanzıman dagıttı motor kırdı.Genel olarak bı sorun var.her mini kıracak dıye bıse yok tabi.Bence cooper s 5 para etmez ben para vermem 207 RC daha sekıl duruyor bana gore motorunu yapıncada gayet guzel uzuyor.cooper ile yürürsün yani.RC yi sahıne benzettın ya daha bıse demem sana ;)

konuya bakıodumda yazmıcaktım alla allah nasıl ikisini mukayese edebilir die araçlarınız kısmında 207 gt görünce mevzu anlaşıldı allah kaza bela vermesin kardeşim güle güle kullan 207 ni

cabriolet
04-01-2012, 21:11
kronik bi motor kirma sorunu yok acikcasi minilerde bilincsizce modifiye edip kiran cok o dogru bende kirdim zamaninda motorumu ama bu problem r53 de var o da gereksiz kasnaklar kullanmaktan oluyo fazla isidan kaynakli yani biraz arastirip yazsan en azindan bende karsimda bilen adamla tartisiyorum sanarim konuda gecen araba r56 bi motor problemide yok denicek kadar az r56 larda zaten kiriyo olsa peugeottada ayni problem olurdu :)

sanzimanda kiran anca araba kullanmayi bilmiyodur yada is bilmeyen bi ustaya baski balatasini degistirtmistir volanin ustunde ki pimlerde yerinden cikip sanzimani delik desik etmistir :)

Eworen
04-01-2012, 21:20
RC nin çok küçümsendiği açık
MCS in Marka imajının ve kalitesinin çok yüksek olduğunun aksini kimse idda etmiyor
Ama konuyu okursanız beklenti bu yönde değil
Beklentiye göre RC ile MCS arasında atla deve var diyen varsa abartıyor denilebilir rahatlıkla
gidişatları çok yakın RC nin vites oranlaması başarılı ama 5 vites dezavantajını özellikle yüksek süratte yaşıyor
MCS in aktarımı daha başarılı vites oranlaması gayet iyi
RC nin direksiyon tepkileri ve Yol tutuşu çok çok iyi seviyede özellikle direksiyon tepkisi mükemmelle yakın
Sonuç beklentiye göre arada ciddi fark söz konusu falan değil

Peugeot olması en büyük dezavantajı bu açık..

997TT
04-01-2012, 22:06
DS3 u Modluyan var mı aramızda?
Ben RC ye karsı on yargım yok fakat,cok fazla sorun cıktıgını soyluyor ve bunu soyleyen kısıler RC kullananlar.
Yoksa paramın dusmanı degılım,20.000TL fazla verıcek ;)
DS3 cok kafamı karıstırıyor,cogu kısı begenmıyor ama dıkkat ceken bır arac.
Eger motoru gercekten MCS ve RC ıle aynı ıse almak ıstıyorum.
Yoksa Turbo-pıston yada belırgın Hardware farklılıkları var ıse almanın onemı yok tabı....

997TT
04-01-2012, 22:12
kronik bi motor kirma sorunu yok acikcasi minilerde bilincsizce modifiye edip kiran cok o dogru bende kirdim zamaninda motorumu ama bu problem r53 de var o da gereksiz kasnaklar kullanmaktan oluyo fazla isidan kaynakli yani biraz arastirip yazsan en azindan bende karsimda bilen adamla tartisiyorum sanarim konuda gecen araba r56 bi motor problemide yok denicek kadar az r56 larda zaten kiriyo olsa peugeottada ayni problem olurdu :)

sanzimanda kiran anca araba kullanmayi bilmiyodur yada is bilmeyen bi ustaya baski balatasini degistirtmistir volanin ustunde ki pimlerde yerinden cikip sanzimani delik desik etmistir :)

Yahu su DS3 yada MCS,modlandıktan sonra verıler gerek.
Eger dıyorsankı JCW bu ıstekı son nokta,oda olabılır ancak RC yı modlayıp,JCW yada MCS arasında Hızlanma farkları olmıyacaksa,deger mı?
Bugun 2 adet JCW ıle pazarlıgı bıtırdık ama DS3 ve MCS aklımı karıstırıyor...

efe-E
04-01-2012, 22:26
DS3 alıp Citroen Racing'ten R3T kiti getirmeyi neden düşünmüyorsunuz?

Performansın dibine vurulur bu şekilde.

997TT
04-01-2012, 22:43
DS3 alıp Citroen Racing'ten R3T kiti getirmeyi neden düşünmüyorsunuz?

Performansın dibine vurulur bu şekilde.

R3T kıtı hakkında bılgı verırmısınız?
ayrıca DS3 un 156HP lık motoru ıle MCS nın motoru aynı mı?

cnzdmr
04-01-2012, 23:01
benim bildiğim ds3 ün 156 lık motoru ile cooper s 175 lik olan da farklar var

piston turbo vs. ne kadar farklılık var tam emin değilim yanlış yönlendirmek istemem ancak tamamen aynı motor değiller bunu biliyorum...

yani rcz de ki 156 lık ve 200 hp seçenekleri gibi düşünülebilir. 2 araç da rcz ancak motorun temel yapısı aynı olsada ayrıldıkları noktalar var...

997TT
04-01-2012, 23:04
Zaten Cooper S ve JCW gıbı,DS3 ve MCS arasında Turbo-Pıston gıbı farklılıklar varsa,dusunmuyorum,Cunku RC yı tercıh ederım...
DS3 un tek cezbedıcı tarafı,Kasası ve farklılıgı...
Ozaman RC-MCS arasında secım yapmalı...
Eger butce ayrılırsa JCW alınmalı?
Son tahlıl bumudur arkadaslar?

bilalMW
04-01-2012, 23:09
R3T kıtı hakkında bılgı verırmısınız?
ayrıca DS3 un 156HP lık motoru ıle MCS nın motoru aynı mı?

Citroen DS3 R3 rally car for FIA Group R3T regulations (http://paultan.org/2010/07/03/citroen-ds3-r3-rally-car-for-fia-group-r3t-regulations/)

R3T bildiğin ralli versiyonmuş.

cnzdmr
04-01-2012, 23:12
Zaten Cooper S ve JCW gıbı,DS3 ve MCS arasında Turbo-Pıston gıbı farklılıklar varsa,dusunmuyorum,Cunku RC yı tercıh ederım...
DS3 un tek cezbedıcı tarafı,Kasası ve farklılıgı...
Ozaman RC-MCS arasında secım yapmalı...
Eger butce ayrılırsa JCW alınmalı?
Son tahlıl bumudur arkadaslar?

Bence en doğrusu bu yönde

Bana sorarsanız Rc 20 bin tl ucuza cooper s in hızlanmasını vaad eden hatta yakalayan bir araç

mantık olarak daha az bir bütçe ile rc almak mantıklı ancak cooper s alana da niye aldın denemez o da çok kaliteli bir araç çünkü.

Ha jcw deniyorsa aralarındaki en iyi alternatif o zaten.ama işte her şey para çokomel eğrisine bağlı :)

Benim şahsi fikrim bu yönde ayrıca ben peugeot nun öyle çok sorunlu olduğuna da inanmıyorum her araçta sorunlar oluyor,önemli olan firmanın servislerin bu sorunlara nasıl yaklaştığı çözüm sunup sunamadıkları...

Eworen
04-01-2012, 23:16
Benim bildiğim de 156 ile 175 hp arasında teknik farklar var detaylara bakınıyorum bulabilirsem net yazarım

Öte yandan ds3 üzerinde biri ciddi çalışmış 261 hp 385 Nm tork civarına ulaşmış
Detayları ve yapılan tüm modifikasyonlar yazılmış

Citroen DS3 1.6 THP Stage 4 : 260 cv et 385 N.m (http://vone.pro-forum.fr/t52-citroen-ds3-16-thp-stage-4-260-cv-et-385-nm)

DoDo_hamann
04-01-2012, 23:20
İki aracada sahip olmak kısmet oldu, 3. cooper'ımı eskittim sattım.
Arada atla deve fark yok 207cilerle minicilerin birbirine düşmesi kadar saçma bir durum yok şu konuda, r56 motor kırıyor vs yazan arkadaşım ozaman peugeout'unda kırılması lazım arada şanzuman dışında bariz fark söylermisin bana :) psa bmw beraber geliştirdi bu motoru, yakıt-performans oranında çok güzel bir motor, çoğu araçta olduğu gibi ilk çıkan serilerde (2007) sente atlama vb sıkıntılar oldu, daha sonra bu hatalar güncellendi, peugeot servise çağırıp garantiden değiştrdi o gün için bu parçaları.

Rc fiyatına göre şu piyasada bineceğiniz en güzel en donanımlı arabalardan, mini ile performans yol tutuş olarak karşılaştırılabilir ama diğer kısımlarda mini bir kaç gömlek üstün zaten fiyatından ve aradakı donanım ve bmw'nin kalite farkından bu açık ve net. Mini farklı tarzı olan bir araç binen, seven, meraklısı bunu çok iyi bilir.

Şu konuda ki soru tanıtım aracı yapılması, en hızlı olacak araç soruluyor, rc'de güzel bir 6 ileri olsaydı belki düşünülebilirdi ancak bu motorda son nokta olunacaksa büyük turbolu 211hp jcw tercih edilir, sanırım 280'lere kadar üfler turbosu, bütçe yetmiyorsada düz vites sunroof'suz (grkm spec:) ) bir araç tercih edilir, baya baya zevkli ve hızlı bir hale gelir turboback egsoz, remap, filtre, dumpvalve ve bir kaç ıvır zıvır parça ile. Şu anki aklımla 30 civarına bir rc alırım 220'de kessin önemli değil Almanya otobanlarında kullanmıyoruz bu arabaları :) 60-200'e bakardım.

gsi_club
04-01-2012, 23:30
suan dediginiz aracin birinin sahibiyim ötekisinin ise arkadasim galerici oldugu için o alirdi kullanirdim.ben bu dediklerinizin hiçbirini kabul etmez corsa opc alirdim.önü açik bir motor ben bile suan temiz corsa opc almayi düsünüyorum.bundan 2 sene önce sitemize de üye olan emrenin arabasina bindigim zaman resmen hayran biraktirmisti kendisine.bir düsünmenizde fayda var derim.

997TT
04-01-2012, 23:55
Citroen DS3 R3 rally car for FIA Group R3T regulations (http://paultan.org/2010/07/03/citroen-ds3-r3-rally-car-for-fia-group-r3t-regulations/)

R3T bildiğin ralli versiyonmuş.
Bu bızı asar kullanılıcak yer olarak kı zaten motor 210 HP

Bence en doğrusu bu yönde

Bana sorarsanız Rc 20 bin tl ucuza cooper s in hızlanmasını vaad eden hatta yakalayan bir araç

mantık olarak daha az bir bütçe ile rc almak mantıklı ancak cooper s alana da niye aldın denemez o da çok kaliteli bir araç çünkü.

Ha jcw deniyorsa aralarındaki en iyi alternatif o zaten.ama işte her şey para çokomel eğrisine bağlı :)

Benim şahsi fikrim bu yönde ayrıca ben peugeot nun öyle çok sorunlu olduğuna da inanmıyorum her araçta sorunlar oluyor,önemli olan firmanın servislerin bu sorunlara nasıl yaklaştığı çözüm sunup sunamadıkları...
Haklısınız,benım fıkrımı degıstıren 2 adet RC kullanıcısı degıstırdı.
Aslında yegende RC alalım dıyor,garıp,JCW dıyecek sanırdım...

Benim bildiğim de 156 ile 175 hp arasında teknik farklar var detaylara bakınıyorum bulabilirsem net yazarım

Öte yandan ds3 üzerinde biri ciddi çalışmış 261 hp 385 Nm tork civarına ulaşmış
Detayları ve yapılan tüm modifikasyonlar yazılmış

Citroen DS3 1.6 THP Stage 4 : 260 cv et 385 N.m (http://vone.pro-forum.fr/t52-citroen-ds3-16-thp-stage-4-260-cv-et-385-nm)
Lınk acılmıyor,dedıgım gıbı DS3 farklı oldugu ıcın secmek ıstıyorum ancak bu arac Roll da hızlandırılması gerektıgı ıcın ve Turkıye sartlarında sorunsuz yurumesı sart...

İki aracada sahip olmak kısmet oldu, 3. cooper'ımı eskittim sattım.
Arada atla deve fark yok 207cilerle minicilerin birbirine düşmesi kadar saçma bir durum yok şu konuda, r56 motor kırıyor vs yazan arkadaşım ozaman peugeout'unda kırılması lazım arada şanzuman dışında bariz fark söylermisin bana :) psa bmw beraber geliştirdi bu motoru, yakıt-performans oranında çok güzel bir motor, çoğu araçta olduğu gibi ilk çıkan serilerde (2007) sente atlama vb sıkıntılar oldu, daha sonra bu hatalar güncellendi, peugeot servise çağırıp garantiden değiştrdi o gün için bu parçaları.

Rc fiyatına göre şu piyasada bineceğiniz en güzel en donanımlı arabalardan, mini ile performans yol tutuş olarak karşılaştırılabilir ama diğer kısımlarda mini bir kaç gömlek üstün zaten fiyatından ve aradakı donanım ve bmw'nin kalite farkından bu açık ve net. Mini farklı tarzı olan bir araç binen, seven, meraklısı bunu çok iyi bilir.

Şu konuda ki soru tanıtım aracı yapılması, en hızlı olacak araç soruluyor, rc'de güzel bir 6 ileri olsaydı belki düşünülebilirdi ancak bu motorda son nokta olunacaksa büyük turbolu 211hp jcw tercih edilir, sanırım 280'lere kadar üfler turbosu, bütçe yetmiyorsada düz vites sunroof'suz (grkm spec:) ) bir araç tercih edilir, baya baya zevkli ve hızlı bir hale gelir turboback egsoz, remap, filtre, dumpvalve ve bir kaç ıvır zıvır parça ile. Şu anki aklımla 30 civarına bir rc alırım 220'de kessin önemli değil Almanya otobanlarında kullanmıyoruz bu arabaları :) 60-200'e bakardım.
Gorkem aynısını soyledı.Nedense DS3 e agır dıyor ama speclerı oyle demıyor?
Anladıgım kadarıyla DS3 secmemelıyım ve 20.000TL ucuza,aynı performansı yakalıyacagım RC almalıyım?
Pekı JCW ayarında Turbo takılabılır mı RC ye?
MCS ıle RC ye aynı modlar uygulandıgında fark olur mu?

suan dediginiz aracin birinin sahibiyim ötekisinin ise arkadasim galerici oldugu için o alirdi kullanirdim.ben bu dediklerinizin hiçbirini kabul etmez corsa opc alirdim.önü açik bir motor ben bile suan temiz corsa opc almayi düsünüyorum.bundan 2 sene önce sitemize de üye olan emrenin arabasina bindigim zaman resmen hayran biraktirmisti kendisine.bir düsünmenizde fayda var derim.

Modlanmıs OPC yada modlusunun verılerını bılıyormusunuz?(yazılım ve kat ıptalı)

997TT
04-01-2012, 23:59
Corsa OPC ve MCS nın verılerı hatta pıst sureerı bıle aynı yau!!??
Opel Corsa OPC vs Mini Cooper S - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/comparisons/opel_corsa_opc-vs-mini_cooper_s_mk_ii.html)

RC ve MCS yıne ıkız kardes gıbı ;)
http://www.fastestlaps.com/comparisons/mini_cooper_s_mk_ii-vs-peugeot_207_rc.html

DS3 ,MCS karsısında pek ezılmemıs ama nefesı yetmıyor,yol tutus aynı MCS ;)
http://www.fastestlaps.com/comparisons/mini_cooper_s_mk_ii-vs-citroen_ds3_thp_150.html

Sonuc olarak,MCS ve RC esıt cıkmıs ve DS3 un nefesı kesılıyor....

BlackEmperor
05-01-2012, 00:00
siteye üye erden arkdaşımızın aracı

http://d1201.hizliresim.com/t/5/1l8sq.jpg

rus benzini

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/30458-235hp-395-nm-corsa-opc.html

bu halinde intercooler yoktu konusunda yazmış zaten intercooler ve daha güzel bi yakıtla 240-250 bg çok rahat alınır...

DoDo_hamann
05-01-2012, 00:13
Gorkem aynısını soyledı.Nedense DS3 e agır dıyor ama speclerı oyle demıyor?
Anladıgım kadarıyla DS3 secmemelıyım ve 20.000TL ucuza,aynı performansı yakalıyacagım RC almalıyım?
Pekı JCW ayarında Turbo takılabılır mı RC ye?
MCS ıle RC ye aynı modlar uygulandıgında fark olur mu?

Fark olursa aerodinami ve şanzumandan olur, 2-3 sene önce birsürü rc ve mini roll'e çıkmıştık bir video koyiyim az çok fikir sahibi olursun. Çok video vardı 1tanesini bulabildim sadece.Arabalar stocktu. Yıl 2009 lemans ilk çıktığı zaman sıfırdı araç.

207 rc turbo vs 207 rc turbo - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/207-rc-turbo-vs-207-rc-turbo_633979.htm)
Mini en sağda geliyor ve otomatik, otomatik r56'nın düzü ile ne kadar fark ettiğini söylememe gerek yok heralde.. Fiyat olarak Rc uygun ama belli sınırları geçemessiniz, turbo büyüyünce daha farklı sıkıntılar ve kesintiler kesinlikle yaşanacaktır, halledilmeyecek şeyler olacağını sanmıyorum ama düz mantık turboyu takalım yürüsün olmayacaktır.

997TT
05-01-2012, 00:14
JCW un degerlerı MUTHIS! Pıst surelerıde oyle...
Mini Cooper S vs Mini John Cooper Works - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/comparisons/mini_cooper_s_mk_ii-vs-mini_john_cooper_works.html)

Bu OPC de yapılanlar guzel ancak MCS ıle aynı oluyor bır cok sey fakat,konu 2009 da cıkmıs,sanırım bır cok parca cıkmısıtr...

BlackEmperor
05-01-2012, 00:17
JCW un degerlerı MUTHIS! Pıst surelerıde oyle...
Mini Cooper S vs Mini John Cooper Works - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/comparisons/mini_cooper_s_mk_ii-vs-mini_john_cooper_works.html)

Bu OPC de yapılanlar guzel ancak MCS ıle aynı oluyor bır cok sey fakat,konu 2009 da cıkmıs,sanırım bır cok parca cıkmısıtr...

detay istiyorsan burası deniz derya

VXR | ONLINE | VAUXHALL | CLUB | CORSA | ASTRA | MERIVA | VECTRA | ZAFIRA | MONARO | VXR220 | SIGNUM | AGILA | CORSAVAN | ASTRAVAN (http://vxronline.co.uk/)

450 bglik corsa opc ler var :)

DoDo_hamann
05-01-2012, 00:23
detay istiyorsan burası deniz derya

VXR | ONLINE | VAUXHALL | CLUB | CORSA | ASTRA | MERIVA | VECTRA | ZAFIRA | MONARO | VXR220 | SIGNUM | AGILA | CORSAVAN | ASTRAVAN (http://vxronline.co.uk/)

450 bglik corsa opc ler var :)
Olayın oralara gelmesi için ciddi maliyet ve emekler var, amaç farklı gibi geldi bana.
Öyle olduktan sonra böyle bir gerçek var yok değil :)
Corsa OPC 1.600 by Petropoulos Tuning 408 whp - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=7NRhPEXMR0w)

997TT
05-01-2012, 00:23
Fark olursa aerodinami ve şanzumandan olur, 2-3 sene önce birsürü rc ve mini roll'e çıkmıştık bir video koyiyim az çok fikir sahibi olursun. Çok video vardı 1tanesini bulabildim sadece.Arabalar stocktu. Yıl 2009 lemans ilk çıktığı zaman sıfırdı araç.

207 rc turbo vs 207 rc turbo - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/207-rc-turbo-vs-207-rc-turbo_633979.htm)
Mini en sağda geliyor ve otomatik, otomatik r56'nın düzü ile ne kadar fark ettiğini söylememe gerek yok heralde.. Fiyat olarak Rc uygun ama belli sınırları geçemessiniz, turbo büyüyünce daha farklı sıkıntılar ve kesintiler kesinlikle yaşanacaktır, halledilmeyecek şeyler olacağını sanmıyorum ama düz mantık turboyu takalım yürüsün olmayacaktır.

Vıdeonun en sonunda,sagda gorunen Mını S mı?
Turboyu tak,gazla olmıyacagını bılıyorum,sadece JCW de dekı Turbo takılırsa,MCS yada RC nın o kıvama gelmesı mumkun mu?
ilk yazınızda,RC almalıyım gıbı dusundum ancak MCS ye donmem gerekıyor anlıyorum?
Buarada MCS ıle RC denemesı yok mu?Tabıkı DUZ vıtes ;)
Gorkem spec MCS bulsam,alırım Bana aksesuar lazım degıl ;)
Ama aklımdakı "TEK" soru,20.000 TL farka deger mı?

997TT
05-01-2012, 00:25
Arkadaslar,Ne alınırsa alınsın, Yazılım+Cai+DP+IC olucak...
Yanı motor kapagı acmak ıstemıyorum,bu tıp calısmayı zaten GT-R da baslıyacagım,tum parcalarım geldı...
Yanı Stage 1 yada 2 dıyelım...

BlackEmperor
05-01-2012, 00:25
Olayın oralara gelmesi için ciddi maliyet ve emekler var, amaç farklı gibi geldi bana.
Öyle olduktan sonra böyle bir gerçek var yok değil :)
Corsa OPC 1.600 by Petropoulos Tuning 408 whp - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=7NRhPEXMR0w)

aynen olay bu para bastıkça karşılığını alabileceğim bi motor çok populer bi araç değil keşfedilmeyi bekliyor ilerisi için gayet yüklenebilir bi makine

Vıdeonun en sonunda,sagda gorunen Mını S mı?
Turboyu tak,gazla olmıyacagını bılıyorum,sadece JCW de dekı Turbo takılırsa,MCS yada RC nın o kıvama gelmesı mumkun mu?
ilk yazınızda,RC almalıyım gıbı dusundum ancak MCS ye donmem gerekıyor anlıyorum?
Buarada MCS ıle RC denemesı yok mu?Tabıkı DUZ vıtes ;)
Gorkem spec MCS bulsam,alırım Bana aksesuar lazım degıl ;)
Ama aklımdakı "TEK" soru,20.000 TL farka deger mı?

değmez abi 20 bin tl farka neler yapılır neler :) al bi opc bak keyfine olmadı gtc verelim :)

Eworen
05-01-2012, 00:30
Şahsi fikrimdir Stage 1-2 için değmez
zaten std olarak son sürat hariç bi kaç boy farkediyor aynı motora aynı işlemler aynı uygulamalar
yine aynı sonucu doğurur
yine anca bi kaç boy..

zekirdek
05-01-2012, 00:47
Eğer diyorsanız ki; filtre donwpipe intercooler yazılım yoluma en iyi şekilde devam edeyim.Seçiminiz mini jcw olmalı.Cooper s rc yada ds3 te bu gücü almanız size çook pahalıya patlar.

Aşağıdaki ki dyno evolve 'un mini jcw dynosu yukarda bahsettiğim özelliklerde;
Bu specte yürüyen 10 larca mini jcw var hatta bir kaç gün itibarı ile btg maslak evolve ile anlaşma yaptı artık istanbulda bu markanın downpipe intercooler ve yazılımına ulaşabiliyoruz.
Yazılımın güzelliği mini jcw nin çok patinaj çektiği 1. ve 2. viteslerde araç fabrika çıkışı basıncıyla gidiyor.3. 4. 5. ve 6. viteste 1.6 bar basınçla gidiyor.
Firma yaptığı arabaları sadece dyno da değil pisttede test ediyor.

Buyrun dyno;

http://farm5.static.flickr.com/4064/4566185366_88ae7c5f86_o.jpg

Buda pistteki performansı:
Nurburgring Nordschleife 8:30 BTG Mini R56 Works HD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VuMrkgnV_04&feature=player_embedded)
Nurburgring Nordschleife 8:30 BTG Mini R56 Works HD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VuMrkgnV_04&feature=player_embedded)

YEY®
05-01-2012, 00:48
Amac yurutmekse pejodan uzak durun. Ayni bazdaki motoru kullaniyor olmasi yuruyecegi anlamina gelmiyor. Isletim sisteminden tutun enjektor turbo sanziman vs hersey bmw tarafindan dizayni edilmistir.

Yurutmek disindaki diger faktorlerde ise ucuzluk haric hicbir disiplinde cooper s in yaninda duramaz 207.Yukarda sanziman kirmaktan falan bahsedilmis ama acik konusayim 100 lerce cooper s gordum irzina gecilmis motor kirmis vesaire ama hic biri sanziman kirmamisti :)

2007-2008 manuel Cooper s lerde baski balata ve volan sorunu mevcut bitek.Buda parca degisimiyle halloluyor.

p.s bu arada yaris arabasi aliyorsaniz gidin 106 gti/vtec alin aradaki farka turbo falan yaparsiniz paraniz cebinizde kalmis olur, he konu otomobiil ise birakin 20 lirayi 40 lira farkta degecektir 207 vs Mcs mevzubahis olunca..

Antalyalogy
05-01-2012, 00:58
Arkadaşlar konunun başından bu yana konu sahibi diyor ki '' Yazılım+Cai+DP+IC olucak ''
Ve diyor ki '' 20.000 TL farka değer mi ? ''

Bahsi geçen uygulamalar için makul fiyata RC almamak için bir neden yok.Anladığım kadarı ile yapılacak araç ile gece-gündüz gazlanıp roll kovalanmayacak iş için showcar olacak..
Bu sebeplerden ben olsam RC alırım listedeki uygulamaları yaparım , param cebimde kalır.
Konuya Tarık çok mantıklı bir şey yazdı ''alırken 20.000 TL pahalı olan araç satarken de 20.000 TL pahalıya satılmaz mı? '' 20K ya değmesede satarken zarar etmezsin diyerek.
Bu da bir tercih meselesi .
Doğukan gibi her iki aracı da kullanan arkadaşların da yorumları gayet aydınlatıcı olmuş...
Soft tune tabir edilebilecek uygulamalarla RC de R56 S de hemen hemen aynı verimi alırsınız.
Tekrar ediyorum aynı performans ve amaç için 20.000 TL niz cebinizde kalır..

Erdem K.
05-01-2012, 07:55
showcar için farklı yüz olmalı bence, hala ds3'te ısrarcıyım :)

huncherry
05-01-2012, 12:48
showcar için farklı yüz olmalı bence, hala ds3'te ısrarcıyım :)

birde canlı renklerle kaplandı mı tam showcar olur bencede:icon_tup:

997TT
05-01-2012, 14:26
RC de gucu yere aktarım problemlerı var,yanı ıkı aynı modlu cooper S ve RC karsılastırmasında kullanan arkadaslar MCS ın gecıcegını soyluyorlar.
AYrıca JCW ıle denıyen guzel yapılmıs MCS lerın JCW lerı yakalıyamadıkları sonucu cıkıyor.
Ayrıca hızlanmıs bır Polo GTI kullanıcı arkadasım,Full egsoz-Yazılım-Cai lı JCW le denedıgınde gectıgını soyluyor...
Yanı Polo GTI dan hızlı arac yapalım derken bunu duyunca ŞOK oldum :(
Yazdıklarımın tersı bılgısı olan Lutfen benımle paylassın...

grkm
05-01-2012, 14:32
RC de gucu yere aktarım problemlerı var,yanı ıkı aynı modlu cooper S ve RC karsılastırmasında kullanan arkadaslar MCS ın gecıcegını soyluyorlar.
AYrıca JCW ıle denıyen guzel yapılmıs MCS lerın JCW lerı yakalıyamadıkları sonucu cıkıyor.
Ayrıca hızlanmıs bır Polo GTI kullanıcı arkadasım,Full egsoz-Yazılım-Cai lı JCW le denedıgınde gectıgını soyluyor...
Yanı Polo GTI dan hızlı arac yapalım derken bunu duyunca ŞOK oldum :(
Yazdıklarımın tersı bılgısı olan Lutfen benımle paylassın...

kanıtı istenir bu durumda :)

Bildigim iki tane yazilimli JCW var yani içimizdeki piyasadan onlarda da sadece yazilim var filtre bile yok ..

Bence pek mümkün degil ama görmekte gerekir Murat abi.. Kanımca bizi JCW paklayacak, baska yolu yok ..

OPC senin kalemin arac degil, elinni altinda urun coklugu yok ..

997TT
05-01-2012, 14:56
Ozgurun arabasi,Ozgun yapmisti...
Oyuzden aklim corba oldu,ne guzel Jcw de karar kilmistim...

zekirdek
05-01-2012, 16:13
Türkiyenin en hızlı polo gti ının dyno su var mı ? En önemlisi kaç whp?

997TT
05-01-2012, 16:25
Gucu yada dynosu hakkinda bilgim yok ancak PBox olcumlerini ben yapmistim,100-200km 15,5 sec gibi birsey hatirliyorum...
Jcw aracida 2-3 boy geciyordu.
Aracta komple egsoz,yazilim falan vardi. Ben videosunu izlemistim...
Ozgurde Jcw ler hakkinda bilgili biri,Gorkem ile birlikte cok yardimci oluyorlar ancak Jcw ile olanlar garip...
Ya Jcw iyi yapilamadi yada yapilsa bile Polo gti ile bas edemiyor? İkisinden biri ...
Bizim ex Polo Gti 100-200 15,9 civariydi yani 1-2 boy yavas ama yinede modlu Jcw den hizli oluyor.
Buyrun burdan yakin?

ÜSTÜNERC
05-01-2012, 16:56
konuya bakıodumda yazmıcaktım alla allah nasıl ikisini mukayese edebilir die araçlarınız kısmında 207 gt görünce mevzu anlaşıldı allah kaza bela vermesin kardeşim güle güle kullan 207 ni

mukayese ısı degıl zevk meselesi begenme meselesi.207 RC fazla kucumsenıyor burdan cıkan sonuc bu.bende cooper s ten hoslanmıyorum soylemek ıstedıgım bu sende cooper s sahıbısın galıba senınde cooper s savunman bundanmı alakası yok dedıgım gibi zevk ısı sen bence konuyu o yöne cekme herkesin kendı zevkı sonucta parasını veren ıstedıgı arabaya bıner kımseyıde ılgılendırmez.Sadece ben arac alacak arkadasa 207 RC alsın dıye onerıde bulundum

zekirdek
05-01-2012, 17:38
Gucu yada dynosu hakkinda bilgim yok ancak PBox olcumlerini ben yapmistim,100-200km 15,5 sec gibi birsey hatirliyorum...
Jcw aracida 2-3 boy geciyordu.
Aracta komple egsoz,yazilim falan vardi. Ben videosunu izlemistim...
Ozgurde Jcw ler hakkinda bilgili biri,Gorkem ile birlikte cok yardimci oluyorlar ancak Jcw ile olanlar garip...
Ya Jcw iyi yapilamadi yada yapilsa bile Polo gti ile bas edemiyor? İkisinden biri ...
Bizim ex Polo Gti 100-200 15,9 civariydi yani 1-2 boy yavas ama yinede modlu Jcw den hizli oluyor.
Buyrun burdan yakin?

Şahsen ben yapılı bir polo gti ın stok bir mini jcw e bile ye 200 km/h a kadar 3 boy atabileceğine inanmıyorum.
Zaten bu zamana kadar türkiyede düzgün bir mini jcw yapılmadı.

Aslında bu hafta intercooler downpipe yazılım olayını bitirecektim fakat süpriz bir coilover aldığım için biraz erteledim.

işlemlerim bittikten sonra özgür kabul ederse denememizi yaparız.

997TT
05-01-2012, 20:10
Ozgurde sorun olmaz,amac denemek...
İnan bende merak ediyorum...
Jcw konusu aklimi karistirdi yoksa Polo gti tek yol...

UMUT_79
13-02-2012, 20:12
Ben 2008'de sıfırdan alıp 3 yıl RC kullandım, 6 aydır da satılık arabam, hiç kullanılmadan yatıyor. Benin aracım 67bin km.de ve daha hiç debriyajı değişmedi, itinalı kullanım böyle olur sanıyorum. Ben problemleri önceden bildiğim için (forum ve tecrübeli arkadaşlar sağolsun) güncellenen tüm parçaları hiç arızası olmasa da değiştirdim, sanıyorum o yüzden hiçbir problem yaşamadan onca km.yi yaptım. Aracı düşünürseniz şuan Alevli Otomotiv'de, Kalamış'ta...

Kekuti*
13-02-2012, 20:34
JCW manuel r56 devaaam.. Ama malesef Safe yazılımla yürütemezsiniz.. Yapılan işlemlerden sonra 1.2 1.3 basıncla gayet keyifli yürüyecektir.. Hatta daha da iddaalı konusayım. Saydıgınız aracların hepsinden 10 kat daha keyifli olacaktır. Aksesuar olsun, görünüş olsun cok daha tatmin edecektir.

50 tane araba değiştiniz. Kalite farkı nedir bilen birisin Murat Abi. VW'den sonra pejoda sıkıntı yaşayarsınız kanaatindeyim ben :)

997TT
13-02-2012, 20:42
Zaten Safe Yazılım polıtıkamız yok,Hele Show aracında hıc olmaz ;)
Dedıgıne kesınlıkle katılıyorum,Kalıte farkı cok fazla...
Aslında ne alıcagımızı sasırmıs durumdayız :(

Naman
13-02-2012, 21:30
Vay anasini kacirmisiz konuyu:-)

BlackEmperor
14-02-2012, 10:53
Zaten Safe Yazılım polıtıkamız yok,Hele Show aracında hıc olmaz ;)
Dedıgıne kesınlıkle katılıyorum,Kalıte farkı cok fazla...
Aslında ne alıcagımızı sasırmıs durumdayız :(

hala karar veremediyseniz GTC verelim "09 :)

CESUR
14-02-2012, 10:59
Cooper s da ii bence sanzuman olarak olsun goruntu hiz olarak daha iiyi bence

UMUT_79
14-02-2012, 14:10
Ben 2008'de sıfırdan alıp 3 yıl RC kullandım, 6 aydır da satılık arabam, hiç kullanılmadan yatıyor. Benin aracım 67bin km.de ve daha hiç debriyajı değişmedi, itinalı kullanım böyle olur sanıyorum. Ben problemleri önceden bildiğim için (forum ve tecrübeli arkadaşlar sağolsun) güncellenen tüm parçaları hiç arızası olmasa da değiştirdim, sanıyorum o yüzden hiçbir problem yaşamadan onca km.yi yaptım. Aracı düşünürseniz şuan Alevli Otomotiv'de, Kalamış'ta...

Linki de vereyim:
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2008 Model 29.900 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 67067559 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2008-peugeot-207-rc-alevli-oto-kalamis-67067559/detay)

cMg
14-02-2012, 14:45
Bence iki araç arasında çok farklılık olmadığını düşünüyorum, ben 207 gt'yi 20.000 KM yakın kullandım bir sıkıntı yaşamadım gayet keyifli bir araçtı, bu kişiye göre değişir ama bence 207rc'nin içi dışı daha güzel.

997TT
14-02-2012, 16:36
Km olarak max 40-50 arasi birsey baliyoruz.
Pejo nun en buyuk handikapi 5 in cabuk bitmesi ve pejo olusu :(
Ayrica ikisinede sahip olanlar hep cooper diyor nedense?

Met!!
14-02-2012, 17:05
bence cooper show car için daha uygun heleki cırtlak bir renk oldumu herkes kafasını çevirir birazda sesli bir egzoz

UMUT_79
14-02-2012, 18:26
Km olarak max 40-50 arasi birsey baliyoruz.
Ayrica ikisinede sahip olanlar hep cooper diyor nedense?

Anlıyorum ama aklınızda olsun, gidip görürseniz kararınız değişebilir... 5 o kadar da çabuk bitmiyor, 228'de bitiyor (gerçek hız), daha ne olsun, ben 227'ye cruise yapıp giderdim basacağım zamanlar...

Dookan
14-02-2012, 19:44
km olarak max 40-50 arasi birsey baliyoruz.
ayrica ikisinede sahip olanlar hep cooper diyor nedense?

km yi 85bın e cekın...size golf gtı 2006 verıyım stage 2..kız ötesi kız...polo nun SORUNSuz abisi

997TT
14-02-2012, 22:03
Golf GTI ı gercekten sevıyorum ama KM takıntım var :(
RC cok ıstedım ama Yegen S3 yada Rocco ıstıyor....

Naman
14-02-2012, 22:33
RC'de 5 çabuk bitmiyor ama erken kesiyor. Biraz ileri alındı mı güzel.

MCS R56 175 bg olanlar son vitesi bayır aşağı da olsa bitirebiliyor mu? (Bilmediğimden soruyorum)

Harunde
14-02-2012, 22:45
corsa opc bulunursa alınabilir murat abi...

ümitech
14-02-2012, 23:22
kesinlikle peugeot dan uzak durun ;) bence bi cooper S le kıyaslanamayacak kadar kötü bi marka ve kötü bi arac hele ki işin içinde bide JCW alma ihtimali varsa gözünüzü kapatın ve cooper alın pejo ile kıyas kabul etmez..bir zamanlar takıntım idi cooper S ler..resmen go-kart havası yaşıyorsunuz aracı kullanırken ;) inanılmaz derecede iyi yol tutuşu virajı vs si var copeer ın...emin olun ki vw den sonra binebiliceginiz o sınıfta en iyi arac olacaktır cooper S veya JCW :icon_tup:

NOT: ekonominiz müsaade ediyor ise kesinlikle ve kesinlikle JCW alın derim..

997TT
14-02-2012, 23:38
Tavsıyenız ıcın tesekkur ederım ;)
Corsa OPC ıcın Almanya pek sıcak bakmıyor.
Aslında S3 yada 2.0 Rocco ıyı olur be ;)