Orijinalini görmek için tıklayınız : fılmden ceza yedım aracım men olmusmudur
15,12,2011 tarıhınde 30.1.b maddesınden 140 tl ceza yedım 2 hafta ıcınde 105 tl yatrdım ve suan cewremdekı arkadaslar arabamn men olabılcegını soluyolar cezayı yazan arkadas
bana hıc bısı solemedı demedı Elımde sadece ceza tutanaGı var sizce ne yapmalıyım aracım men olmusmudur
plakayı sorgulayabılcek abıler war mı :mad::mad::mad:
SekoLive
03-01-2012, 19:23
biaksilik yoksa trafikden men durumda olman gerekir.
muayneye sevk etmedıyse olmamış olabılır
SekoLive
03-01-2012, 19:25
sistemde normalde men olman lazım 7 gün sonra aksilik olduysa :) ki sanmıyorm men olmamıs olabilirsin.
muayneye sevk etmedıyse olmamış olabılır
yok muane fılan hıc bısı demedı sadece ceza yazdı ımzaladm ceza kagıdını aldım okadar baska bısı konusmadı benmde aklıma o anda bısı gelmedıgınden sormadım bısı
ceza kagıdınn altındakı not kısmına fılm cam taktırmak yazmış sadece :S
sistemde normalde men olman lazım 7 gün sonra aksilik olduysa :) ki sanmıyorm men olmamıs olabilirsin.
bunu nerden ogrenebılıyoruz abıcım bıde adamın elınde pos makınası gıbı bısı wardı onunla ugrasıyodu anlamadımkı nasıl iştir :mad:
SekoLive
03-01-2012, 19:31
bunu nerden ogrenebılıyoruz abıcım bıde adamın elınde pos makınası gıbı bısı wardı onunla ugrasıyodu anlamadımkı nasıl iştir :mad:
kardes bunu emniyetten öğrenebilrsn başka öğrenme şansın yok.
film cezasından sonra filmleri sokturup karakola gidip sisteme giriş yaptırıyorsun men olayı olmuyor 7 günü geçerse trafikden otomatik men oluyor aracın.
başıma geldi aynısı banada sölemediler park cezası yazılıcakken anladım böyle oldugunu. polis iyi niyetliydi yardım etmsti
kardes bunu emniyetten öğrenebilrsn başka öğrenme şansın yok.
film cezasından sonra filmleri sokturup karakola gidip sisteme giriş yaptırıyorsun men olayı olmuyor 7 günü geçerse trafikden otomatik men oluyor aracın.
başıma geldi aynısı banada sölemediler park cezası yazılıcakken anladım böyle oldugunu. polis iyi niyetliydi yardım etmsti
pekı önce karakola gıtsem hıç sökmeden sorsam men fılan warmı dıe öle olurmu ki
SekoLive
03-01-2012, 19:35
dene şansını aracıma filmden ceza yazılmstı trafikden men midir diye sor belki yardımcı olurlar
yarın bunu bı deneyım o zaman
emnıyetin sitesinden plaka sorgulama war aceba ondan cıkarmı kı bıde onu denım
SekoLive
03-01-2012, 19:40
hayır kardes oralardan cıkmıyor.
pekı önce karakola gıtsem hıç sökmeden sorsam men fılan warmı dıe öle olurmu kiBende filmden ceza yemistim sonra araci satarken men oldugunu ogrendim... Polisin bagli oldugu karakola gidip meni iptal ettim...
mert_leon
03-01-2012, 19:41
bana polis amca tane tane anlatmıştı bu cezayı ödicen sonra muayeneye git filmleri sokup sonra zeytinburnuna git die sonra yalvar yakar 66 ya bağladık :( onuda odemedım hala duruo artık o yolu kullanmıyorum pusuda beklıyor namıssız. :)
samet_61
03-01-2012, 19:41
men olsaydın elıne anında kagıdı verırdı
SekoLive
03-01-2012, 19:42
samet oyle deil işte :) 7 gün süresi varmıs karakola gitmezsen sistem otomatik men e atıyormus
bana polis amca tane tane anlatmıştı bu cezayı ödicen sonra muayeneye git filmleri sokup sonra zeytinburnuna git die sonra yalvar yakar 66 ya bağladık :( onuda odemedım hala duruo artık o yolu kullanmıyorum pusuda beklıyor namıssız. :)
işin kötu tarafı bana sadece cezayı yazıp 2 hafta ıcınde yatrrsan %5 ındırımlı oluo dedı baska acıklama yapmadı . o anda da aklıma hıc bısı gelmedı tabı benm de aklıma geldıkce guluyorum :D
samet oyle deil işte :) 7 gün süresi varmıs karakola gitmezsen sistem otomatik men e atıyormus
ama bunu polısın acık acık solemesı gerekmezmı men se men oldugunu bılım hıc deılse..
sureklı aceba men mıdır dıılmıdır dıe dusunmekten sıkıldım dogrusu
SekoLive
03-01-2012, 20:25
nuri sende haklısın ama bilirsin bazen işler dört dörtlük olmaz banada sölememislerdi.
bi karakola git eğer men olmadıysa nedeninide sor bizide bilgilendir belki değişiklik olmstur
SEFAKALACAY
03-01-2012, 20:29
Çok kez film den ceza yedim ilk ihtar olarak geçer plakaya kayıt ikinci sefer film görüldüğünde ise sorgusuz bağlarlar.Bildiğim kadarıyla da sistemde men olarak değil filmden (ihtarlı)uyarı almış şekilde çıkıyor.
SekoLive
03-01-2012, 20:31
sefa en son nezaman yedin ben 2009 da yedim 2011 mayıs gibide bir abimiz yedi men olayı vardı kaldırdık.
SEFAKALACAY
03-01-2012, 20:33
sefa en son nezaman yedin ben 2009 da yedim 2011 mayıs gibide bir abimiz yedi men olayı vardı kaldırdık.
Bir ay kadar önce subaruyla yedim abi sisteme de sorgulattık polis tarafından meni yok denildi filmi söktürdük sonra ihtar kaldırıldı şu anda sıkıntı yok.
SekoLive
03-01-2012, 20:34
Bir ay kadar önce subaruyla yedim abi sisteme de sorgulattık polis tarafından meni yok denildi filmi söktürdük sonra ihtar kaldırıldı şu anda sıkıntı yok.
7 gün içinde mi oldu bu karakola gidip film sokturme olayın
SEFAKALACAY
03-01-2012, 20:36
7 gün içinde mi oldu bu karakola gidip film sokturme olayın
Bir daha görürsem bağlıcam dedi ertesi gün hemen söktürüp karakola gösterdim.7 gün ile alakalı bir fikrim yok açıkcası.Ceza yazıldıysa biran önce söktürüp karakola da gidilip ihtarın kaldırılması gerekiyor.Kaçarı yok yani
SekoLive
03-01-2012, 20:37
Bir daha görürsem bağlıcam dedi ertesi gün hemen söktürüp karakola gösterdim.7 gün ile alakalı bir fikrim yok açıkcası.Ceza yazıldıysa biran önce söktürüp karakola da gidilip ihtarın kaldırılması gerekiyor.Kaçarı yok yani
sefa eğer 7 gün sonra gitsen aracın men olmus olacakdı :) demekki değişiklik yokmus bilidğimizde.
arkadaşda bunu yapması lazımdı ama geç kalms yine bi karakola gidicek.
SEFAKALACAY
03-01-2012, 20:39
sefa eğer 7 gün sonra gitsen aracın men olmus olacakdı :) demekki değişiklik yokmus bilidğimizde.
arkadaşda bunu yapması lazımdı ama geç kalms yine bi karakola gidicek.
Abi söküp de gitsin de filmleri yayan dönmek zorunda kalmasın o zaman :D
esmerserseriler
03-01-2012, 22:28
aracın şu anda trafikten men gidip meni trafik şubesinden kaldırtman gerek bidaha polis çevirirse direk otoparka alır ve muayeneye sokman gerekir..şu anda 15 gün zamanın var filimleri sök git ...başin çok ağrır.benden tavsiye:(
Burak Mehmet
03-01-2012, 22:35
Biz eskiden trafikten men edildiğimizde eve dolmuşla otobüsle dönerdik..Alırlardı arabayı sonra bi kağıt verirlerdi parktan çıkartırken işlemlerini yaptırır o kağıtla polise giderdik... Şimdi işlmeler online mı oldu?
esmerserseriler
03-01-2012, 22:38
Biz eskiden trafikten men edildiğimizde eve dolmuşla otobüsle dönerdik..Alırlardı arabayı sonra bi kağıt verirlerdi parktan çıkartırken işlemlerini yaptırır o kağıtla polise giderdik... Şimdi işlmeler online mı oldu?eskiden dediğin işlemi ikincisinde yakalarsa yapacak eskisi yenisi yok..kanunlara yetişmek ne mümkün
GokhanRS
03-01-2012, 22:41
belli olmuyor bazen aradan 2 ay geçiyor çat diye çevirmede men olduğunuz görünüyor. taksiye binip evine gidiyorsun aracını alıyorlar altından.
o yüzden film cezası yedinmi karakola trafik bölümüne gitmek şart. filmi söktürdüm diye gösteriyorsun meni düşüyorlar. bende resim istediler otoparktan çıkarabilmek için. otoparkın içinde filmleri söküp resimlerini çektiler öyle bıraktılar.
canozcan
03-01-2012, 22:47
filmleri sök. şubeye git men vardı kaldırmaya geldim de. yoksa zaten yok der. varsa iner araca bakar. eksoza dikkat! sonra tekrar git filmciye açık tondan çektir. devam et. bidaha durdurmaz seni. zaten öyle bi pozisyon verme :D
yucelebeci
03-01-2012, 22:47
ben geçen sene kasımda 2010 da yani filmden ceza yemiştim ne cezasını yatırdım ne de başka bir işlem yaptım cezayı yazan polis ikinci kez yakalanırsan trafikten men olur demişte bende he dedim gittim açıkcası ondan sonra hiç çevirmeye girmedim şimdi benim araçta men mi trafikten ??
SekoLive
03-01-2012, 22:49
yücel ilk cevirmede arabanı otoparka çekicekler.
GokhanRS
03-01-2012, 22:51
olabilirde olmayabilirde ama mümkün. artık tüvde filmden hafif kusurlu geçen araçları bile satış sırasında görüp ruhsatı teslim etmemeye başladılar. filme iyi taktı emniyet.
SekoLive
03-01-2012, 22:52
gokhanrs illkez duydum satış olayını ve düşündüm oluru var:) burası tr.
Evet araç trafikten men fakat bende 3 gün içinde menin kaldırılması gerekiyor diye biliyorum.
GokhanRS
03-01-2012, 22:53
forumda 2-3 kişinin başına geldi bende onlardan öğrendim. yoksa ben hiç filmli muaneye girmedim.
sana yazılan ceza sisteme girişi yapıldığında 7 gun sonra trafikten men gözükür. normal prosedür ek-1 formuyla birlikte tüve gidersin filmin söküldüğüne dair aracın tespitini yaptırırsın daha sana en yakın trafik birimden sistemden düşümünü yaptırırsın. ama bazı trafikler tespit yapmadan aracı görerekte sistemden düsümünü yapabiliyolar. sen en iyisi filmleri sök sana en yakın trafiğe git filmden ceza yedim düşümünü yaptırmak istiyorum de. daha sonra işlemlerin nasıl olacagını tarif ederler zaten. tekrardan filmden ceza yersen araç direk bağlanır bilgin olsun.
yucelebeci
03-01-2012, 23:02
yapma kardeşim akşam akşam :) bunalım yaptımm sadece karakoldan mı öğrenebilriz? başka sorgulatabileceğimiz bi yer yokmu
GokhanRS
03-01-2012, 23:04
yapma kardeşim akşam akşam :) bunalım yaptımm sadece karakoldan mı öğrenebilriz? başka sorgulatabileceğimiz bi yer yokmu
trafik polisi araçlarından da bakabiliyorlar ama bağlarlar meni varsa :D
en iyisi karakol
yucelebeci
03-01-2012, 23:43
peki ben aracımı satmayı düşünüyorum şimdi filmleri söküp karakola gidip men'i kaldırmadan satamazmıyım?
peki ben aracımı satmayı düşünüyorum şimdi filmleri söküp karakola gidip men'i kaldırmadan satamazmıyım?
Hayir.
Cam filminden ceza yazdiklarini soylemeleri yeterli bu arada, gecici kagidi vermelerine gerek yok.
Agustosta yedim gecici kagit verdi 1 hafta sonra menim olmustu, hallettik.
Kasim sonu yedim bu sefer kagit vermedi, 1 ay gezdim oyle, yasak parktan arabayi otoparka cektiklerinde vermediler bu sefer :D Gittim emniyetten gecici belgemi aldim oyle cikarttim, sonra hallettik.
bugun emnıyete gıdemedım fınallerım vardı yarın inşallah gıdıp halletcem. sizlerede son durumdan haberdar ederım. :)
bugun otobusle saga sola bakınarak gıttım okula hıc ekıp arabası fılan gormedım gorseydım dırek onlara sorup sorgulatcaktım .
Kimse sizin sacma sapan konusmalariniz yuzunden mahkemelik olmak zorunda degil !
Yaptiginiz yorumlara dikkat edin !
merk ettiğim bişey war peki araç cam filmi değilde lazer cam olursa o zman ne oluyor?
SekoLive
04-01-2012, 20:57
ozaman iş daha zora giriyor. camları komple değişmeniz gerekir eğer kodu standart araçlardaki gibiyse camın altında kodlar vardır. o kodlarda renkli olan kodlar vardı onlardan olması şart
enginetune
04-01-2012, 23:30
yaw yorumları okuyunca içime kurt düştü sis farlarından ceza yemiştim trafik polisinden erken ödedim 50 tl oldu sonra üzerinden bir afta geçti geçmedi bu seferde jandarma sislerden yazdı 66 tl hemde 35 ceza puanı yazdılar ehliyete :( trafik polisi bir daha görürsem trafikten men ederim demişti jandarma bişi sölemeden cezayı yazdı beni gönderdi . Men olma ihtimali nedir benim arabamın :(
Ben 1 ay önce yedim cam filiminden cezayı banda bişey sölemedi cezayı yazdı gönderdi yılbaşından önce uygulamaya girdim arabayı bağladılar direk oto parka çektiler 7 günlük izin belgesi verdiler otoparkda cam filimlerini söktüm baglı bulunduğu trafik müdürlügüne gittim bir memur gelip baktı cam filimi ökülmüş dedi ve meni kaldırdı
bugun emnıyete gıttım vezneden sordurdum fılmı soktunmu dedı
ewet dedim :) bunu bı kac kez sordu ewet soktum dedım suanda bısı gozukmuo dedı .demekkı men yazmamıs polis abi :D :D
SHOCKİNG
05-01-2012, 15:18
olabilirde olmayabilirde ama mümkün. artık tüvde filmden hafif kusurlu geçen araçları bile satış sırasında görüp ruhsatı teslim etmemeye başladılar. filme iyi taktı emniyet.
O dediğiniz olay uzun zamandır var fakat şu şekilde ; Muayenesiz araç satın aldığınız zaman o şekilde oluyor.. satış işlemi gerçekleşiyor fakat tüvtürk'ün verdiği muayene rapor kağıdını emniyet görünce filmleri söktürmeden ruhsatları çıkartmıyor.. Bunlarla uğraşmamak için araç eski sahibinin üzerindeyken muayene işlerini halledip ondan sora satış yapmak..
SekoLive
05-01-2012, 15:23
nuri kardeş ilkkez duyuyorm böyle bişey. belki adam sana güzellik yaptı belkide dediğin gibi men işlemi olmadı.
UmutRıza
05-01-2012, 15:23
Men olunan durumda trafik cezası kağıdında yazıyor.
Bu vito viano vs minibüslerde simsiyah film oluyo, laf etmiyolar mı bunlara?
nuri kardeş ilkkez duyuyorm böyle bişey. belki adam sana güzellik yaptı belkide dediğin gibi men işlemi olmadı.
abi ta emnıyete gıdıp sordum ceza kagıdını aldı bılgısayardan bısıler yaptı yok dedı men gozukmuo dedı . fılmlerı soktunmu dedı ewet dedım yok deseydım heralde orda hemen işlem yaptırcaktı :D
Men olunan durumda trafik cezası kağıdında yazıyor.
yeni sistemde hiç yazmıomus galıba ayrı bı kagıt da wermıolarmıs dırek ellerındekı pos makınası gıbı cıhazdan ışliolarmış bı hafta sonra fılmı sokup onaylatmassan men oluyomus abıcım
geçmiş olsun çok can sıkıcı durumlar...