Orijinalini görmek için tıklayınız : İphone - Obd2 wireless baglanti
Istilldo
04-01-2012, 10:27
iphone veya pc ye obd2 den wireless bağlantı yapan varmı ?
Elm327 WIFI OBD 2 Car Diagnostic Reader Scanner with Wireless for IPhone (http://www.proaleo.com/electronics/audio-video-products/obd-2-car-diagnostic-code-reader-scanner-with-wifi-for-iphone-ipad.html)
şu siteden yurtdışında bir abim aldı da worldwide gönderiyolarmış,
varmı kullanan ?
blackberryi vericem valla hiç böyle application yok bizde :(
DERAN_TUYNER
04-01-2012, 10:42
ELM 327 Bluetooth ve Iphone 4 var bende ama bir türlü aplikasyon bulamadım IPhone için androidde sorunsuz çalışıyor youtubeda bir çok video var bakabilirsin
bu zımbırtıyı alınca değerlerimizi iphone dan izliyebiliyomuyuz ?? :)
ekran görüntülerinden ciddi başarılı olarak görünüyor
VoodooRush
04-01-2012, 10:52
ELM iPhone ile kullanılmıyor. Aşağıda linkini verdiğim tarzda daha pahalı bir alet lazım. Eğer Android'li bir cihazınız varsa onda kullanabilirsiniz ELM'yi.
PLX Kiwi Wifi - Connect your iPhone / iPod Touch to your car's OBD2 OBDII Port. (http://www.plxkiwi.com/kiwiwifi/hardware.html)
ELM iPhone ile kullanılmıyor. Aşağıda linkini verdiğim tarzda daha pahalı bir alet lazım. Eğer Android'li bir cihazınız varsa onda kullanabilirsiniz ELM'yi.
PLX Kiwi Wifi - Connect your iPhone / iPod Touch to your car's OBD2 OBDII Port. (http://www.plxkiwi.com/kiwiwifi/hardware.html)
gerek yok farklı bir aparata.. ürünün teknik detaylar kısmında dahili wireless özelliğinden bahsediyor zaten..
Az önce netten baktığım kadarıyla bağlantı kriteri bir kaç tane modeli var zaten.. usb, bluetooth, wireless vs. iphone ile kullanılmaz olsaydı o ekran görüntülerini paylaşmazlardı.
Technical Details
SSID: OBDDevice
IP/Port: 192.168.0.10:35000
Antenna: Internal
Power Consumption: 0.75 Watts
Wifi Standard: 802.11a/b/g
Operating Temperature: -15 to 100 Celsius
Item size: 15x13x4cm
Item weight: 5.50oz
Package Includes
1 x ELM327 WiFi Wireless OBD2 Interface
1 x Software CD
Özelliklerini izlemeye değecek bir aracım olsaydı alırdım..
Istilldo
04-01-2012, 11:09
ELM 327 Bluetooth ve Iphone 4 var bende ama bir türlü aplikasyon bulamadım IPhone için androidde sorunsuz çalışıyor youtubeda bir çok video var bakabilirsin
Some examples for iOS applications are Rev, FUZZYcar, DashCommand yazıyor
dediğim abim kullanıyormuş elm327 yi iphone da ,
Day Walker
04-01-2012, 11:11
Ayarda yapılabilir mi peki?
DERAN_TUYNER
04-01-2012, 11:19
Some examples for iOS applications are Rev, FUZZYcar, DashCommand yazıyor
dediğim abim kullanıyormuş elm327 yi iphone da ,
Uygulamara baktım hiç birinde ELM327 (Ozelliklede BT olan model için net bir açıklama yok) fiyatlarda az buz değil ben cihazı 14 dolara aldım uygulama 50 dolar kaldıkı imalatcı ıle gorustum çinden bugun yarın donus yapacak onu bekleyeyin netleşirse yazarım burdan hatta vidyo ceker eklerım konuya :)
edit : abin hangisiyle kullanıyor Bluetothlu mu wireless mi bir de hangi App ile kullanıyor sana zahmet ogrenebılırmısın
o linkteki iphone ekran görüntüleri de appstore da dashcommand programına aitmiş.
programın ücreti 49,99 usd
App Store - DashCommand - OBD-II gauge dashboards, scan tool, and vehicle diagnostics (http://itunes.apple.com/us/app/dashcommand-obd-ii-gauge-dashboards/id321293183?mt=8)
ayardan ziyade sadece izlenebildiğini düşünüyorum.
VoodooRush
04-01-2012, 11:22
ELM327 Wireless diye satılan aletler Bluetooth. Yok ciddi ciddi Wi-Fi olan modelini yaptılarsa ve 55 dolara alabiliyorsanız hemen alın. Ayrıca bluetooth ile ELM'yi iPhone'a tanıtmayı beceren varsa elimdeki ELM ve iPhone/iPad ile İstanbul-İzmir-Sakarya üçgeninde buluşmak isterim.
@Day-Walker arıza silebiliyorsun. Araç yazılımına müdahaleden bahsediyorsan sanmıyorum. Daha önce kablolusunu da kullandım bunun yaptığı değer okumak ve arıza silmekti sadece.
iPad den vazgecip arabaya hibe edesim geldi...
slowmotion
04-01-2012, 12:21
bende denedim iphone bluetooth görmüyor, androidler görüyor
Istilldo
04-01-2012, 13:15
ELM327 Wireless diye satılan aletler Bluetooth. Yok ciddi ciddi Wi-Fi olan modelini yaptılarsa ve 55 dolara alabiliyorsanız hemen alın. Ayrıca bluetooth ile ELM'yi iPhone'a tanıtmayı beceren varsa elimdeki ELM ve iPhone/iPad ile İstanbul-İzmir-Sakarya üçgeninde buluşmak isterim.
@Day-Walker arıza silebiliyorsun. Araç yazılımına müdahaleden bahsediyorsan sanmıyorum. Daha önce kablolusunu da kullandım bunun yaptığı değer okumak ve arıza silmekti sadece.
Uygulamara baktım hiç birinde ELM327 (Ozelliklede BT olan model için net bir açıklama yok) fiyatlarda az buz değil ben cihazı 14 dolara aldım uygulama 50 dolar kaldıkı imalatcı ıle gorustum çinden bugun yarın donus yapacak onu bekleyeyin netleşirse yazarım burdan hatta vidyo ceker eklerım konuya :)
edit : abin hangisiyle kullanıyor Bluetothlu mu wireless mi bir de hangi App ile kullanıyor sana zahmet ogrenebılırmısın
linkte gönderdiğim alet bluetooth değil wifi
bahsettiğim abim linkteki ürünü dashcommand la ve fuzzycarla kullanıyomuş cihazı ip4 jailbreakli
bende bb yi satıcam gibi gözüküyo
barracuda
05-01-2012, 14:04
peki bu yada bu tarzdaki baska bir cihazı telefon değilde ucuz tablet pclerde kullanabilirmiyiz?
hasan çağri
05-01-2012, 14:14
Bu aletin bluetooth ile çalışan modeli var ise ben direk alabilirim :D aLapHD programı var androidler için. OBD den alabileceğiniz her türlü bilgiyi gösterebiliyor.
Onun dışında gps ten hız ve konum bilgilerini gösterebiliyor.
Bu cihazı android olupta bluetooth a sahip nerdeyse bütün cihazlarla eşleştirebilirsiniz. sıkıntı yok.
Edit gitti gidiyorda buldum alıyorum şimdi :)
Accuracy nedir acaba bilgisi olan varmı ? ne kadar güvenilebilir mevcut saatlere oranla.
Yada mevcut saatler ve bu aleti aynı anda kullanıp respond süresini ölçen varmı ?
hasan çağri
05-01-2012, 14:22
Valla obd okuması ile ilgili oranı bilmiyorum ama android ve ipohe gps ten ölçüm yaptığı için aracın kendi sayacından daha iyi sonuç veriyor.
App Installous'da var çektim az önce beleş :D
ama bu cihazdan nerede buluruz acaba :)
Güvenilir satıcı linki olan varmı ?
Bu arada yetkili abi XoR un sorusunu .iç etmeden bir parantez açayım,
iPhone ile diğer cihazların üzerindeki bluetooth aygıtları eşleşmez.
iPhone a özel mi apple ürünlerine özel bir durum mu o konuda bilgim yok lakin elm üzerindeki bluetooth ile eşleşmemesinin sebebi budur. iPad ile de aynı durum söz konusu diye tahmin ediyorum.
Esen kalın :)
Teşekkürler Koray.. Söz tekrar sende.. :D
Bu arada yetkili abi XoR un sorusunu .iç etmeden bir parantez açayım,
iPhone ile diğer cihazların üzerindeki bluetooth aygıtları eşleşmez.
iPhone a özel mi apple ürünlerine özel bir durum mu o konuda bilgim yok lakin elm üzerindeki bluetooth ile eşleşmemesinin sebebi budur. iPad ile de aynı durum söz konusu diye tahmin ediyorum.
Esen kalın :)
Teşekkürler Koray.. Söz tekrar sende.. :D
Sevgili Kuantum :)
Firmanın web sitesini inceledim şöyle detaylar var. Kısacası ve Türkçesi bağlanıyor diyor :confused: ama Wifi üzerinden yani no buluğtut :D
DashCommand - Palmer Performance Engineering, Inc. (http://www.palmerperformance.com/products/dashcommand/index.php)
DashCommand™ for the iPhone/iPod touch utilizes the built-in GPS & accelerometer sensors in the iPhone to provide advanced features such as the skid pad, race track, and inclinometer. It also includes virtual dashboards using our patent-pending DashXL™ technology. High quality software combined with the iPhone's sensors gives you the most convenient diagnostics & display solution anywhere.
Using WiFi technology and a supported hardware interface, you will be able to connect your iPhone to your OBD-II compliant vehicle and monitor, log, and playback vehicle information and parameters (GPS & accelerometer features are fully functional even without an OBD-II connection).
hasan çağri
05-01-2012, 14:30
App Installous'da var çektim az önce beleş :D
ama bu cihazdan nerede buluruz acaba :)
Güvenilir satıcı linki olan varmı ?
Gittigidiyorda satıyor birisi. Baya yurtdışı sitelerdeki fiyatına nerdeyse. Aşağıdaki bluetooth olanı ama wifi olanı da var aynı satıcıda.
ARABA ARIZA TESPİT CİHAZI OBD2 ELM327 BLUETOOTH GittiGidiyor.com'da #50166660 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/araba-ariza-tespit-cihazi-obd2-elm327-bluetooth-50166660)
Sadece telefon ile değil Windows ilede kullanılabiliyor.
DashCommand - Palmer Performance Engineering, Inc. (http://www.palmerperformance.com/products/dashcommand/windows/index.php)
Gittigidiyorda satıyor birisi. Baya yurtdışı sitelerdeki fiyatına nerdeyse. Aşağıdaki bluetooth olanı ama wifi olanı da var aynı satıcıda.
ARABA ARIZA TESPİT CİHAZI OBD2 ELM327 BLUETOOTH GittiGidiyor.com'da #50166660 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/araba-ariza-tespit-cihazi-obd2-elm327-bluetooth-50166660)
Teşekkür ederim :)
iPhone için bunlardan birini seç ve devam edelim dedi :)
http://i1201.photobucket.com/albums/bb342/XooR/9d36c4e9.jpg
Sevgili Kuantum :)
Firmanın web sitesini inceledim şöyle detaylar var. Kısacası ve Türkçesi bağlanıyor diyor :confused: ama Wifi üzerinden yani no buluğtut :D
DashCommand - Palmer Performance Engineering, Inc. (http://www.palmerperformance.com/products/dashcommand/index.php)
DashCommand™ for the iPhone/iPod touch utilizes the built-in GPS & accelerometer sensors in the iPhone to provide advanced features such as the skid pad, race track, and inclinometer. It also includes virtual dashboards using our patent-pending DashXL™ technology. High quality software combined with the iPhone's sensors gives you the most convenient diagnostics & display solution anywhere.
Using WiFi technology and a supported hardware interface, you will be able to connect your iPhone to your OBD-II compliant vehicle and monitor, log, and playback vehicle information and parameters (GPS & accelerometer features are fully functional even without an OBD-II connection).
iphone a özel farklı bir frekans uygulamış ya da değişik bir çözüm bulmuş olabilirler.
Genelde bizim salak telefonun bluetooth u bi naneye yaramıyor eşleşmiyor hiç bişeyle. illa apple onaylı kulaklık falan olacak ya da başka bir ayfon olacak eşleşmesi için.. o da neye yarıyorsa..
o yuzden dedimdi :)
iphone a özel farklı bir frekans uygulamış ya da değişik bir çözüm bulmuş olabilirler.
Genelde bizim salak telefonun bluetooth u bi naneye yaramıyor eşleşmiyor hiç bişeyle. illa apple onaylı kulaklık falan olacak ya da başka bir ayfon olacak eşleşmesi için.. o da neye yarıyorsa..
o yuzden dedimdi :)
Abiler mevzuyu çözmüş :)
Almanyada bulursam atarım bavula deneriz gelince :D
295 TL verip bide 30 gün bekleyemem şimdi
SULTANOGLU
05-01-2012, 15:27
şimdi anlamadım alsak mı ? almasakmı i phone a bağlanıyormu ?
şimdi anlamadım alsak mı ? almasakmı i phone a bağlanıyormu ?
iPhone'a bağlanıyorda senin Camaroda Obd girişi nerde :D
He diyosanki arkadan itişli iki kişilik turbo aracımda kullanıcam o durum farklı tabi :cool:
Low-Rider
05-01-2012, 15:54
[QUOTE=XoR;2942716]Abiler mevzuyu çözmüş :)
pardon bunda wifi varmış:D
o link verilen aletten dün ebay siparişi verdim 30 tlye geliyor kargo dahil
program olarakta android'de Torque OBD+car diye bir program var bayaa güzel bir programa benziyor.Aynı programdan iphone içinde olması lazım
SULTANOGLU
05-01-2012, 18:53
iPhone'a bağlanıyorda senin Camaroda Obd girişi nerde :D
He diyosanki arkadan itişli iki kişilik turbo aracımda kullanıcam o durum farklı tabi :cool:
ahahah camaronun karburatörüne takıcam :D yok ya arkadan itişli arkadan motorlu turbolu 2 kişilik coupe innnşalllahh alacağım spor arabama almayı düşünüyorum :D
zekirdek
05-01-2012, 19:03
Arkadaşlar elm37 den adam gibi performans alamassınız.Hiç Paranızı boşuna harcamayın anlık düzgün bilgi görmek istiyorsanız.Kiwi nin obd2 cihazını alın
slowmotion
05-01-2012, 20:09
PLX Kiwi Wifi - Connect your iPhone / iPod Touch to your car's OBD2 OBDII Port. (http://www.plxkiwi.com/kiwiwifi/software.html)
şu uygulamaları denedinizmi? ben dashcommand denedim bluetooth görmüyordu...
PLX Kiwi Wifi yı ı-phonede hullanıyorum 3-4 programıda var gayet memnunum
PLX Kiwi Wifi - Connect your iPhone / iPod Touch to your car's OBD2 OBDII Port. (http://www.plxkiwi.com/kiwiwifi/software.html)
şu uygulamaları denedinizmi? ben dashcommand denedim bluetooth görmüyordu...
wifi den baglanıyorsun butun programlar calısıyor.
hasan çağri
05-01-2012, 21:49
PLX Kiwi Wifi yı ı-phonede hullanıyorum 3-4 programıda var gayet memnunum
Plx in obd okuyucu ile mi kullaniyorsunuz acaba? Nerden temin ettiniz
evet urun bu lınkdekı PLX Kiwi WiFi | eBay (http://www.ebay.com/itm/PLX-Kiwi-WiFi-/190622489366?pt=Motors_Automotive_Tools&vxp=mtr&hash=item2c61fc5b16)
Istilldo
06-01-2012, 12:32
bu bluetooth diyor, benim koyduğum wifi
evet urun bu lınkdekı PLX Kiwi WiFi | eBay (http://www.ebay.com/itm/PLX-Kiwi-WiFi-/190622489366?pt=Motors_Automotive_Tools&vxp=mtr&hash=item2c61fc5b16)
selam
bu ürünü ebay'deb gümrüğe takılmadan getirtebildiniz mi ? bende bluetooth olanını almak istiyorum da.
SULTANOGLU
03-02-2012, 16:12
evet bu üründen almak istiyorum şu kiwi, şu ana kadar başka alıpta kullanan oldumu ? yorumlarını merak ediyorum
leader_T
09-02-2012, 15:52
Benim şöyle bir sorum olacak iphone 4 kullanıcısı olarak anladığım kadarıyla ELM 327 OBDII bluetooth kullanılamıyor. Windows'da kullanılabildiğine göre ben bu bluetoothlu ELM 327'yi Navigasyon cihazımla eşleyebilimiyim? ondada bluetooth var ve Windows kullanıyor.
Yada iphone'de rahatlıkla kullanabileceğim bir OBD cihazı var mıdır?
Dün siparişi verdim ebay.co.uk'den. Kullanıcı adı : xenonlv
Ürün : PLX Kiwi Bluetooth for Android device :D HTC HD2 ile harika iş çıkarır :D Torque ilk deneyeceğim program.
220tl gibi bir fiyata geliyor. bence değer. bir sürü gösterge alıp dünya para bayılcağıma herşeyi takip edebileceğim. üstüne arıza ışığımı bile söndürebileceğim.
Gümrükte muhtemelen takılacağı için mart sonunda türkiyeye gelecek olan arkadaşıma yollattım; o getirecek. Muhtemelen bugün ulaşıcak kargo eline. TNT Express ile yolluyor satıcı. Her mesajıma 2-3 dk içinde cevap verdiler.
kargoyu takip ediyorum dağıtımda :D merakla mart sonunu bekliyorum. umarım hissettiğim herşeyi sıkıntısız bir şekilde uygularım..
VoodooRush
09-02-2012, 17:32
Dün siparişi verdim ebay.co.uk'den. Kullanıcı adı : xenonlv
Ürün : PLX Kiwi Bluetooth for Android device :D HTC HD2 ile harika iş çıkarır :D Torque ilk deneyeceğim program.
220tl gibi bir fiyata geliyor. bence değer. bir sürü gösterge alıp dünya para bayılcağıma herşeyi takip edebileceğim. üstüne arıza ışığımı bile söndürebileceğim.
Gümrükte muhtemelen takılacağı için mart sonunda türkiyeye gelecek olan arkadaşıma yollattım; o getirecek. Muhtemelen bugün ulaşıcak kargo eline. TNT Express ile yolluyor satıcı. Her mesajıma 2-3 dk içinde cevap verdiler.
kargoyu takip ediyorum dağıtımda :D merakla mart sonunu bekliyorum. umarım hissettiğim herşeyi sıkıntısız bir şekilde uygularım..
Moral bozmak gibi olmasın ama Android ile kullanacaksan ve bluetooth versiyonu tercih edeceksen ki etmişsin, ELM Bluetooth da aynı işi çok daha düşük fiyata görürdü. Wi-Fi olmadıktan sonra PLX'in bir artısını görmedim ben.
selam
bu ürünü ebay'deb gümrüğe takılmadan getirtebildiniz mi ? bende bluetooth olanını almak istiyorum da.
sırf senın ıcın bakdım :)
25.10.2010 Ödeme için Needful Toyz Tamamlandı Ayrıntılar Ödeme için Needful Toyz 98536811P0489270c -$171,95 $0,00 -$171,95 USD
Ürün No Ürün Adı Mik. Fiyat Ara toplam
400125840746 PLX Kiwi Wifi OBD2 SCANNER GAUGE Diagnostic Code iPhone 1 $146,95 USD $146,95 USD
Kargo ve Paketleme ile USPS Priority Mail International
(olası paketleme ücretlerini de içerir): $25,00 USD
Kargo Sigortası : --
Toplam: $171,95
dırek dukkana gelmıstı.
sırf senın ıcın bakdım :)
25.10.2010 Ödeme için Needful Toyz Tamamlandı Ayrıntılar Ödeme için Needful Toyz 98536811P0489270c -$171,95 $0,00 -$171,95 USD
Ürün No Ürün Adı Mik. Fiyat Ara toplam
400125840746 PLX Kiwi Wifi OBD2 SCANNER GAUGE Diagnostic Code iPhone 1 $146,95 USD $146,95 USD
Kargo ve Paketleme ile USPS Priority Mail International
(olası paketleme ücretlerini de içerir): $25,00 USD
Kargo Sigortası : --
Toplam: $171,95
dırek dukkana gelmıstı.
vay be gümrükte takılmamış. ama ne olur ne olmaz takılabilir düşüncesi ile arkadaşım ile getirtmem %100 daha sağlam oldu sanırım. 1 ay daha bekliccem ama oluşacak sıkıntı ile 1 ay uğraşmaktansa böylesi daha rahat :)
@VoodooRush : Dediğin ürünlere de baktım ama okuduğum yorumlar hep benzerdi. Bazen araçla ilgili uyuşma sorunu, telefon ile eşleştirmede sıkıntılar, çabuk bozulabilme, telefonda gördüğün değerlerin gecikmeli yada yanlış gelmesi... vb... bu durumda bu tür bir ürünü alırken biraz cebi açmak lazımki uzun süreli ve sıkıntısız bir kullanım olsun.
SULTANOGLU
10-02-2012, 08:15
Plw devices ın sitesini inceliyince muhteşem bir göstergede buldum hatta fiyatıda çok iyi bence buda iş görebilir.
PLX Devices Inc. - Multi Gauges, Single Gauges, Sensor Modules, Wideband Air Fuel Ratio, Data Logging, Fuel Saving / Scan Tools (http://www.plxdevices.com/multigauges.html) DM-100 OBD II veya DM-200 OBD II
100 olan modelinden almayı düşünüyorum hatta
leader_T
10-02-2012, 08:56
Windows'da kullanılabildiğine göre ben bu bluetoothlu ELM 327'yi Navigasyon cihazımla eşleyebilimiyim? ondada bluetooth var ve Windows CE 6.0 kullanıyor.
Arakdaşlar böyle bir şey yapılabilir mi?
bluetooth ile eşleşirde navigasyonda hangi programla beyine erişmeyi düşünüyorsun.
Plw devices ın sitesini inceliyince muhteşem bir göstergede buldum hatta fiyatıda çok iyi bence buda iş görebilir.
PLX Devices Inc. - Multi Gauges, Single Gauges, Sensor Modules, Wideband Air Fuel Ratio, Data Logging, Fuel Saving / Scan Tools (http://www.plxdevices.com/multigauges.html) DM-100 OBD II veya DM-200 OBD II
100 olan modelinden almayı düşünüyorum hatta
güzelmiş cidden bu da ama plx kiwi bluetootha göre pahalı. birde araçta takılcak yer filan ayarlamak lazım.
plx kiwi de telefonu çok rahat ve istediğin yere koyabilirsin. onda da gerçi şarj durumunu göz önünde bulundurmak lazım... ben belki bir tane sırf arabada dursun diye ucuz bir android telefon alıp sim kartsız koymayı bile planlıyorum... :)
VoodooRush
10-02-2012, 10:28
güzelmiş cidden bu da ama plx kiwi bluetootha göre pahalı. birde araçta takılcak yer filan ayarlamak lazım.
plx kiwi de telefonu çok rahat ve istediğin yere koyabilirsin. onda da gerçi şarj durumunu göz önünde bulundurmak lazım... ben belki bir tane sırf arabada dursun diye ucuz bir android telefon alıp sim kartsız koymayı bile planlıyorum... :)
Samsung Tabletler var. 4" ve 5" onlara bakmanı öneririm bu iş için. Vatan'da arada 400'e falan satıyorlar.
Samsung Tabletler var. 4" ve 5" onlara bakmanı öneririm bu iş için. Vatan'da arada 400'e falan satıyorlar.
çok mantıklı... :) 2.el temiz ürün bile bakabilirim. hatta kardeşime okuldan tablet vericekler.. el koyabilirim ona da :D
Istilldo
17-04-2012, 17:01
ELM327 WiFi OBD 2 IPhone Setup Demo - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zWMbkJMll80)
ben bundan aldım, kendim video çekip paylaşırım..
aslında i-pad'i arabaya sabitleyip ordan hem müzik hemde bu olayı yapmak istiyorum vakit olursa bakalım..
Bende PLX Kiwi for Android aldım. Ürün geldi arkadaşımşla birlikte ama arkadaşımdan gidip hala alamadım o ayrı mesele :D
Low-Rider
18-04-2012, 08:35
bluetooth olandan alıcam bende yakın zamanda
mtahakorkmaz
18-04-2012, 08:47
bluetooth olandan var bende kullanmıyorum iphone dan bi türlü bağlanamadım wifilisini alıcam ne kadar 49 dolar falan diyor ne kadar gerçek anlamadım
Istilldo
18-04-2012, 10:34
bluetooth olandan alıcam bende yakın zamanda
bluetoothda baglantı sorunları oluyormuş, wifi tavsiye ederim
bluetooth olandan var bende kullanmıyorum iphone dan bi türlü bağlanamadım wifilisini alıcam ne kadar 49 dolar falan diyor ne kadar gerçek anlamadım
doğrudur 49$
Low-Rider
18-04-2012, 10:51
wi-fi'li alalım o zaman
sen nereden aldın?
hatta avrupa yakasındaysan deneyelim bir ara
Istilldo
18-04-2012, 11:21
anadolu yakasındayım, yolun düşerse bu tarafa deneriz..
ben burdan aldım.
Elm327 WIFI OBD 2 Car Diagnostic Reader Scanner with Wireless for IPhone (http://www.proaleo.com/electronics/audio-video-products/obd-2-car-diagnostic-code-reader-scanner-with-wifi-for-iphone-ipad.html)
Sonunda Kiwi Bluetooth'um geldi. yarın deneyeceğim Allah'ın izniyle. :)
http://www.fotocu.org/?di=DILI
Mesajların tamamını okumadım..
İlk mesajda linkte verilen cihazı kullanıyorum Android telefonda..
Kullandığım yazılım: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torque&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy5wc m93bC50b3JxdWUiXQ..
Şunu söylemeliyim ki, o alet $50 etmez. Çatlasa $35'lık kıytırık bir cihazdır. Veri yollama hızı düşüktür dolayısıyla gerçek zamanlı gibi gözükse de aynı anda 3-4 adetten fazla veriyi okumaya kalktığınızda eline yüzüne bulaştırır kitler kendine gelir vb.
MIL hata okuması yaparsın 1-2 dk dan evvel okuyamaz. Okumaya çalışırken arada yine kopar.. Silerken bazen arada kesilir vb.
Ben açıkçası tavsiye etmem linkteki cihazı.
Mesajların tamamını okumadım..
İlk mesajda linkte verilen cihazı kullanıyorum Android telefonda..
Kullandığım yazılım: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torque&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy5wc m93bC50b3JxdWUiXQ..
Şunu söylemeliyim ki, o alet $50 etmez. Çatlasa $35'lık kıytırık bir cihazdır. Veri yollama hızı düşüktür dolayısıyla gerçek zamanlı gibi gözükse de aynı anda 3-4 adetten fazla veriyi okumaya kalktığınızda eline yüzüne bulaştırır kitler kendine gelir vb.
MIL hata okuması yaparsın 1-2 dk dan evvel okuyamaz. Okumaya çalışırken arada yine kopar.. Silerken bazen arada kesilir vb.
Ben açıkçası tavsiye etmem linkteki cihazı.
Onun için PLX Kiwi alınır :D
Low-Rider
27-04-2012, 12:03
mtahakorkmaz'dan aldım ben bluetooth'lu olanı.
Öyle çok deli gibi beklentilerim yok ama normal bir kullanıcınında işini görür herhalde android üzerinde?
bugün taktım ve çok güzel oldu. taktığım yer olsun soketin başka yere alınması olsun dört dörtlük oldu.
istediğim zaman açıp kapayabiliyorum.
onun haricinde hemen torque pro ile deneme yaptım. deviri hızlanmayı vacuum ve coolant'ı çok düzgün okuyor.
merak ettiğim hata kodu tespiti ise tarama yaptığımda p0313 kodunu gördüm. avans vurmuşum ve fakire çekmiş araç. çok rahat bir şekilde hatayıda sildim ve araba rahatladı sanki :D
geri kalan özellikleri ve video çekimini zaman içinde yapacağım inşallah.
Low-Rider
30-04-2012, 18:42
elm327 gönderdi siteden bir arkadaş,telefon samsung s2.Torque Pro yüklü
Aleti taktım ; üstünde ki kırmızı ışık yandı , telefonun sol üst köşesinde OBD simgesi belirdi gel gelelim Torque pro içinden "Bluetooh Device" seçmek istediğimde sadece benim bt kulaklığı gördü.
Diğer ayarlar içerisinde farklı bağlantı protkolleri var ama hangisi uygun bilmiyorum.
Telefonla aleti eşleştiremedim bir türlü.
Fikri olan var mı?
Istilldo
04-05-2012, 23:46
bugün elm327 wifi ile c200 de arıza tespit ettim ve sildim,
genel olarak beğenmediğim nokta veri hızı yavaş. onun dışında gayet güzel, rev2 ve dashcommand kullanıyorum iphone da
arıza lambası
http://i47.tinypic.com/2czvafq.jpg
iphone da arıza
http://i46.tinypic.com/e66jqp.png
arızanın rölantide fakir karışım olduğunu da gördüm fakat ss almamışım
ve arızayı telefondan siliyorum
http://i49.tinypic.com/m3ldy.png
sonuç
http://i47.tinypic.com/c5gtu.jpg
birde değerlere bakalım
http://i49.tinypic.com/eq8s4w.png
Istilldo
05-05-2012, 00:07
elm327 gönderdi siteden bir arkadaş,telefon samsung s2.Torque Pro yüklü
Aleti taktım ; üstünde ki kırmızı ışık yandı , telefonun sol üst köşesinde OBD simgesi belirdi gel gelelim Torque pro içinden "Bluetooh Device" seçmek istediğimde sadece benim bt kulaklığı gördü.
Diğer ayarlar içerisinde farklı bağlantı protkolleri var ama hangisi uygun bilmiyorum.
Telefonla aleti eşleştiremedim bir türlü.
Fikri olan var mı?
bluetoothda nasıl bilmiyorum ama wifi de sabit ip verip, cihazada hangi porttan bağlanacağını programdan seçmen gerekiyor,
Sonunda Kiwi Bluetooth'um geldi. yarın deneyeceğim Allah'ın izniyle. :)
http://www.fotocu.org/?di=DILI
çok pis bir hort ama
şu kiwiden kullanan var mı?
119 dolar verilir mi?
Tholl-ga
14-02-2013, 14:21
ben elm 327 yi kullandım gayet memnundum
semii ye sattım o da aracında kullanıo gayet memnun
çok ariza sildim bluetooth olmasına rağmen gayet hızlı eşleşmede hiç bi problem yaşamadım
Deli gibi baglaniyorum nekadar ariza varsa minakyyrum :D
Veri hizim gayet hizli. Torque kullaniyorum program olarak.android telefondan
Tholl-ga
14-02-2013, 14:32
Deli gibi baglaniyorum nekadar ariza varsa minakyyrum :D
Veri hizim gayet hizli. Torque kullaniyorum program olarak.android telefondan
sadece verin hızlı araba yavaş napıcaz :D
sadece verin hızlı araba yavaş napıcaz :D
arabanın ne kadar hızlı oldugunu er yada geç görüceksin :D
bugüne özel benim aracın manitası ilan ettim senin delikliyi :D
Tholl-ga
14-02-2013, 14:36
arabanın ne kadar hızlı oldugunu er yada geç görüceksin :D
bugüne özel benim aracın manitası ilan ettim senin delikliyi :D
rocco nun kocası yani :D mcxx gel whatsapp a :D
hazır hortlamışken ben bu elm327 neyaptıysam 99 vti a bağlayamadım , bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Bu plx cihazını alınca iphone dashcommand programını 99 vti da kullanabilirmiyim acaba?
hazır hortlamışken ben bu elm327 neyaptıysam 99 vti a bağlayamadım , bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Bu plx cihazını alınca iphone dashcommand programını kullanabilirmiyim acaba?
OBDII elm327 o yüzden bağlanamaz.
bildigim üzere OBDI sizin aracınız
yani en azından ben öle biliyorum :)
wifi olan tr de satılıyor mu bilen varmı ? bende bluetooth lu olan var bu arada isteyen olursa :)
OBDII elm327 o yüzden bağlanamaz.
bildigim üzere OBDI sizin aracınız
yani en azından ben öle biliyorum :)
aracım obdIIb:icon_tup:
http://www.techturkey.com/forum/isletim-sistemleri/128257-elm-327-bluetooth-baglantisi-hakk-99-vtec.html
Burda konumda war ne yaptıysam olmadı :(
Semih rocco için hangisinden alacaz müdür?
İphone 4 te çalışır mı ki bu uygulama?
şu plx kiwi neden daha pahalı? sadece wifi farkı mı var?
Semih rocco için hangisinden alacaz müdür?
İphone 4 te çalışır mı ki bu uygulama?
bro ben OBDII scan - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=OBDII+scan&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42452523,d.d2k&biw=1280&bih=909&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=W-8cUdzbMIW2hAe-oICYBA#imgrc=mpUPmd-tX5YUNM%3A%3BSEQ7GpumqUtAsM%3Bhttp%253A%252F%252Fi 01.i.aliimg.com%252Fimg%252Fpb%252F547%252F441%252 F392%252F392441547_826.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fww w.aliexpress.com%252Fstore%252Fproduct%252FOBDII-scanner-ELM327-BLUETOOTH-ELM327-interface-ELM327-obdii-scan-tool-car-diagnostic-tool-free-shippingC07007%252F315419_476639179.html%3B550%3B5 02) kullanıyorum.androidte.
valla iphone da çalışıyor ama bağlantı sorunları yaşıyormuş duydugum kadarıyla. 15 20 sn de 1 bağlantı kesiliyor demişlerdi.
torque programda.
aracım obdIIb:icon_tup:
http://www.techturkey.com/forum/isletim-sistemleri/128257-elm-327-bluetooth-baglantisi-hakk-99-vtec.html
Burda konumda war ne yaptıysam olmadı :(
valla doğrudur ama pek bi bilgim yok dedigim gibi :)
bro ben OBDII scan - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=OBDII+scan&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42452523,d.d2k&biw=1280&bih=909&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=W-8cUdzbMIW2hAe-oICYBA#imgrc=mpUPmd-tX5YUNM%3A%3BSEQ7GpumqUtAsM%3Bhttp%253A%252F%252Fi 01.i.aliimg.com%252Fimg%252Fpb%252F547%252F441%252 F392%252F392441547_826.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fww w.aliexpress.com%252Fstore%252Fproduct%252FOBDII-scanner-ELM327-BLUETOOTH-ELM327-interface-ELM327-obdii-scan-tool-car-diagnostic-tool-free-shippingC07007%252F315419_476639179.html%3B550%3B5 02) kullanıyorum.androidte.
valla iphone da çalışıyor ama bağlantı sorunları yaşıyormuş duydugum kadarıyla. 15 20 sn de 1 bağlantı kesiliyor demişlerdi.
torque programda.
Bi bakayım ozaman.
Bu arada hava emişine kutu yaptırabildin mi acaba?
Bi bakayım ozaman.
Bu arada hava emişine kutu yaptırabildin mi acaba?
bro valla ona hala bakamadım :( çözücem o işi.sıkıntı yapma :)
bende hala öle kullanıyorum.haftasonu niyetim var bi aksilik çıkmazsa
Eyi haberlerini bekliyorum :)
Bende elm327lerin mini modeli var bir tane fazladan... OBDII portum saçma bir yerde olduğu için 2parmak boyunda olanlardan getirtmiştim. 50 TL'ye verebilirm. Dileyen olursa adresini PM atabilir, kargo ile yollarım... Bluetooth olan verisyon, yani PC ve Android ile bağlarsınız. Ben PC ile hiç denemedim.
obd2b vti a elm327 yada plx kiwi farketmez nasıl bağlayabilirim ? 3pin to 16pin kablo aldım ucuna elm327 de bağladım gelen giden olmadı.Elinde plx kiwi olan arkadaşlar yanınıza gelip ürünü benim arabamda çalışıyormu diye deneyebiliriz
bana yardımcı olabilecek arkadaşlar konuyu takipteyim , yardımlarınızı bekliyorum.
KA®ANLIK
17-02-2013, 10:32
Arkadaşlar bende bayağı bir araştırdım aşağıdaki cihazı öneriyorlar bayağı
Xtool IOBD2 Make Your iPhone Into Vehicle Scanner WiFi Communication | eBay (http://www.ebay.com/itm/110997660816?)
ios6 desteği de var ve sürekli upgrade ediliyormus software ve software i bedavaymış
Bu cihazı kullanan varmı,
30 dolara elm327 mi alinir, elm yi iphone ile kullananlar, hangi yazılımı kullanıyorlar ve yazılım ücretli mi?
Yoksa yazılımı da kendine ait olan ve free olan bu cihazı almak mı mantıklı?
Karar veremedim, yardim edin :)
Mehmet Gazihan
27-02-2013, 15:09
Arkadaşlar bende bayağı bir araştırdım aşağıdaki cihazı öneriyorlar bayağı
Xtool IOBD2 Make Your iPhone Into Vehicle Scanner WiFi Communication | eBay (http://www.ebay.com/itm/110997660816?)
ios6 desteği de var ve sürekli upgrade ediliyormus software ve software i bedavaymış
Bu cihazı kullanan varmı,
30 dolara elm327 mi alinir, elm yi iphone ile kullananlar, hangi yazılımı kullanıyorlar ve yazılım ücretli mi?
Yoksa yazılımı da kendine ait olan ve free olan bu cihazı almak mı mantıklı?
Karar veremedim, yardim edin :)
naptın ? gelişme varmı ?
Yiğit G.
15-04-2016, 22:02
konusu varken sorayım beyler şimdi araçta hem muzik dinlemek hemde verileri obd2 görüceğim bir tablet alıcam.. Tam mini ipad alıcaktım ki okuduguma göre piyasada satılan obd cihazları ila apple ürünleri uyumlu değilmiş doğrumudur bağlayamıyoruz yani ??? Eğer öyle ise android tablete dönücem çünkü ??
Arkadaşımda "wirelees" özellikli obd2 var astra bertone da iphone ile gayet güzel çalışıyo. Arıza okuma silme anlık durum görüntüleme.
Bana dediği iphone la kullanmak için "wirelees" özelliği olmadı gerektiğiydi.
Yanlış bilgi vermek istemem, kendisi bana öyle söylemişti
valla elm yi ben çalıştıramadım iphone ile
IbizaFR150
16-04-2016, 00:20
Wireless modelini, iphone'da ücretli olan dashcommand programı ile kullanıyorum kesilmeden gayet güzel çalışıyor ama 150hp arabayı anlık max hp olarak 187 ölçtükten sonra biraz soğudum açıkçası.
PiscocuK
16-04-2016, 01:40
İos icin dashcommand diye bir prg var yalan olmasin 26 tl gibi bir ucreti vardi sanirim
Benim kuzen android icin olanini kurdu 5 dk bagladim egzozdan dolayi motor ariza yakmisti onu sondurdum
Ne ozellikeri var hic incelemedim ama is goruyor gibi.
Jeandan-R
16-04-2016, 01:55
Ben ios'da wireless özellikli bir elm327 kullanıyorum. Bluetooth'dan daha hızlı sanki veriler. Ancak wifi'a bağlı olduğunuz için Hücresel veri kapalıymış gibi davranıyor yani whatsapp felan saçmalıyor. Belki sadece benim başıma geldi bilemiyorum.
PiscocuK
16-04-2016, 02:12
Wireless maalesef oyle. Go pro tarzi action cam baglandiginda da ayni seyi yapiyor
slowmotion
16-04-2016, 11:03
Bende wi fi özellikli obd2 elm327 var. İphone da çalisiyor. Obdcardoctor, accurate, autodoctor ve ucretsiz bir kaç program daha var. Hp olcmedim ama devir hiz ariza kodu motor su sicakligi vs. Dogru gosteriyor. Ayrica 0-100 falanda ölçüyor. Bluetoothlu olani iphone görmüyor. Galiba jailbreak ile okutulabiliyordu ama ugrasmaya degmez
Yiğit G.
16-04-2016, 11:20
Yani wireless lı obd alırsak ipad i bağlayabilirim sorunsuz ? 50 tl falan gördüğüm kadarıyla wireless obd ler
Tavsiye edilebilcek wirelees lı obd var mı arkadaşlar?
volkan_gs
18-04-2016, 14:26
https://www.ebay.com/ulk/itm/331729957943
Ben bunu kullaniyorum iphonela ve android telle sorunsuz, on off switch var uzerinde kullanisli baya tavsiye ederim :)
individual
18-04-2016, 14:37
iphone ipad dosya transferi ve data alışverişinde wifi kullanıyor.onun için obd2 elm327 cihazlarında wifi olanı alırsanız ipad ve iphone'da çalışır.
https://www.ebay.com/ulk/itm/331729957943
Ben bunu kullaniyorum iphonela ve android telle sorunsuz, on off switch var uzerinde kullanisli baya tavsiye ederim :)
Türkiye'de var mı bunu satan yer?
bu wifili olanını uzak doğu sitelerinden almış olup, eline sağ salim ulaşan varsa satın aldığı kullanıcının linkini ö.m. ile atabilir mi?
arkadaşlar konu hort olacak ama farklı program tavsiyesi soracaktım.
punto araca elm ile bağlanınca torque programında turbo basıncı görünüyor. wifi elm aldık iphone ile bağlanıyoruz fakat yukarıda yazılan ücretsiz programlarda turbo basıncı ölçümü yok. turbo basıncının olduğu program varmıdır. torque gibi işlevsel program bulamadım
Absinthe.
15-05-2017, 19:59
Obd Fusion kullanıyorum ücretli. Sae Pids içerisinde turbo basıncı a-b, turbo devri a-b gibi seçenekler var. Araç üzerinde denemedim okuyabiliyor mu diye. Her araçta farklı bilgileri okuyabiliyorlar.
Obd link diye buldum ucretsiz. Aracta denemedim daha ama var gorunuyor:)
tayreep_john
16-05-2017, 10:16
elm nin yeni sürümü çok güzel... arayüzü +140 tane değer okuması gayet iyi... heleki androidde 13 tl verip pro sürüm alınca güncellemeler vs hergün yeni birşey geliyor... geçen gün egt ve tekerlek gücüne bişeyler yaptılar çok daha sağlıklı okuyor. bir sonraki sürümde yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla cmd flasher la birlikte çalışması planlanıyormuş ..
şimdilik benzinli turbo araçlara avans. timing. boost pressure . ignigtion timing gibi değerleri değiştirme gelicek diyolar merakla beklemedeyiz :)
elm nin sürümü derken torque programı mı ? oda ios ta yok
IOS iiçin kullanabileceğim programlar neler?
individual
16-05-2017, 11:18
OBDLink(R) - OBD-II Diagnostic Scan Tools for Android, iOS, & Windows | OBDLink(R) | OBD Solutions (http://www.obdlink.com/)
Şöyle bir program var.Kendi cihazı var.Acaba sadece onlamı çalışıyor.
Üründe pahalı bir ürün elinde obd wifi olanlar yazılımı indirip denesinler bence.
Obd Fusion kullanıyorum ücretli. Sae Pids içerisinde turbo basıncı a-b, turbo devri a-b gibi seçenekler var. Araç üzerinde denemedim okuyabiliyor mu diye. Her araçta farklı bilgileri okuyabiliyorlar.
hangi obd kullanıyorsun? universal bir obd2 alsak uyum sağlıyor mu
Absinthe.
16-05-2017, 20:02
Linkteki cihazı kullanıyorum. Farklı cihazlar ilede uyumlu çalışacağını sanıyorum programın.
Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/Universal-Super-Mini-ELM327-Bluetooth-OBD-OBD2-V2-1-mini-elm-327-bluetooth-works-with-Android/1153566620.html?spm=2114.13010608.0.0.wZDvuo)
razzmatazz
17-05-2017, 09:07
bende linkteki cihazı aldım bakalım gelsin test edicem
Elm 327 Obd2 Bluetoothlu V2.1 Arac Arıza Tespit Cihazı - n11.com (http://urun.n11.com/komponent/elm-327-obd2-bluetoothlu-v21-arac-ariza-tespit-cihazi-P143977294)
Arkadaşlar forumlardan edindiğim bilgileri aktarmak istedim.
V2.1 tayreep_john undan gelen bilgiye (106. gönderi) göre daha fazla özellik sunuyormuş. Yalnız bu versiyon yine sadece android destekli ios yok. IOS için tek seçenek V1.5.
V2.1 için iki parametre var.
1) On/Off'lu olması. Yani cihaz takılıyken sürekli açık olmaması için kapatıp açabiliyorsunuz.
* Kapatmalı, şifresiz kullananlarda dışardan birisinin cihaza bağlanma ihtimalinden çekinenler için tercih nedeni olabilir.
* 5-6 ay takılı olarak kullanan arkadaşın aküsünde herhangi bir sorun olmamış. Zaten çok enerji çektiğini sanmıyorum ama aküsü zayıflamışlar için de bir tercih nedeni olabilir.
2) Bluetooth/wifi alternatifi. Wifi Bluetooth'dan 10 kat fln daha hızlıymış. Ama buradaki kullanım amacı küçük boyutlu bilgilerin kısa mesafede kullanımı olduğundan ve nispeten daha ucuz olduğundan ben Bluetoothlu modeli seçtim.
Android'de tercih edilebilecek ücretsiz app, Torque Lite var. Torque Pro ise 10,75 tl. Daha fazla gösterge reklamsız imiş.
Bir de aliexpressten güncelleme yapayım, burada On/off lu, Bluetoothlu, V2.1 3,42$.
Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/Newest-Super-Mini-ELM327-Bluetooth-ELM327-OBD2-OBDII-Diagnostic-Scanner-Supporting-Multi-Languages-On-Android-Symbian/32250712828.html?src=google&albslr=201035257&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&source=%7Bifdyn:dyn%7D%7Bifpla:pla%7D%7Bifdbm:DBM&albch=DID%7D&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&albcp=994029296&albag=50935160804&slnk=&trgt=298785920806&plac=&crea=tr32250712828&netw=g&device=c&mtctp=&gclid=EAIaIQobChMI9YyjhrzA2AIVLDPTCh1nOgNSEAQYBCAB EgIJl_D_BwE)
Absinthe.
05-01-2018, 15:30
Hali hazırda telefonu değiştirmişken bu v2 bilgisini öğrenmem iyi oldu. :D Yeni elm327 alıp daha detaylı okumak için güzel olur. :D
İsteyen olursa Torque tam sürüm apk var. v1.8.94 sürümünün.