Orijinalini görmek için tıklayınız : Ferrari Korna
herkese hayırlı geceler dilerim
bu ferrari korna dedikleri şeyi modifiyeli araçlarda duyardım hepözellikle 106 larda böyle fa fa diye ses:D çok hoşuma giderdi
arabaya taktırmak istiyorum bende geçen bi dükkana sordum 40 tl dedi ama çin malıymış orjinali zor bulunurmş
sizce taktırayım mı yoksa başka bi öneriniz var mı ist avrupa yakası nerde vardır orjinali , fiyatı ne akdardır ? :)
Aykut106
04-01-2012, 23:52
Bosch car servislerinde bulabilirsin.Döviz kuruna göre artar azalır.Tahmini 70-80 liradır.
Tamamen senin şahsi zevkin.. Ben o fa fa sesini çok seviyordum bi ara.. Gittim citroen c4'e taktım :) 40 Tl'ye stabel marka almıştım.. Ama bahsettiğim fiyat 2-3 sene önceydi :)
Ben severim ferrari kornasını.. ama stabel olursa :) Diğerleri çok tırt bi ses çıkartıyor.. Yinede tabiki zevk senin.. Başkaları için taktırma kornanı kendin istiyorsan tak :)
Edit : Ulan bi korna için amma yazmışım be.. :D
:D sağolun peki kolay takılp sökülebilir mi bu ? bende stabel istiyorum aklıma girdi sesini çok seviyorum :D 40 tl ye var bi sorayım stabel diye mi. çin malıymış çok fark olur mu sizce ?
schizophrenic
04-01-2012, 23:56
bulabilirseniz orjinal fiam korna takın desibeli çok yüksektir hemde diğerlerinden farklıdır tamamen ;)
S.Özeren
04-01-2012, 23:56
valla benim arabadada var eski sahibi takmış aldığımda 4 5 yıllık korna demişti deli para vermişmiş hala banamısın demiyor hatta çok abandımmı (konvoy vs gibi ) yarım saat bi sesi gidiyo sonra devam ediyo bu açıdan çok iyi :D
Stebel olmayanların ses tonu farklı oluyor zaten ama takarken dikkat edin su alıcak biryere takmayın 106GTI da yer bulamadığım için sis farının oraya taktım ben 3 takım yedim rahatladım şimdi orjinal kullanıyorum düt düt :D
cagri-35
05-01-2012, 00:00
Benım eskı aracta vardı stabel montaj yapılırken arkadası gordum muabbete tuttu dangoz öyle bir yere takmıstıkı :) saglam sudan gecınce yada aracı yıkayınca (bazen) uzun bır sure sesı kesılıyordu.Kornaya bastıkca once fiiiii diye ses geldıkten sonra tren gecer gıbı garıp garıp sesler gelıp sonra duzelıyordu :) Sonra içine edildi kornanın o ayrı ama çok komikti o sesler. Millet garip garip panik halde bakardı. :)
honour35
05-01-2012, 00:02
stebeli 40 liraya zor verirler bu kurlarla bence. bende stebel kullanıyorum. rölesiz taktım ama memnunum
sağolun cevaplar için : ) takmak zor mu bu tampon sökülmesine falan gerek var mı acaba ?
bu arada egzozlu arabalarda fena gidiyor :D
bi tane 206 gti var buralarda şu anda bir yardırıyo taa nerden sesi geliyo
bebde 106 gti hastasıyım nasıl kanım kaynıyor nasıl kaynıyor anltamamamam offf
Bu arada muayeneden geçmez stebel korna aklınızda olsun ...
valla benim arabadada var eski sahibi takmış aldığımda 4 5 yıllık korna demişti deli para vermişmiş hala banamısın demiyor hatta çok abandımmı (konvoy vs gibi ) yarım saat bi sesi gidiyo sonra devam ediyo bu açıdan çok iyi :D
Ahaha aynen aynen.. Konvoyda benimde başıma geldi.. Bi gidiyo ses yarım saat sonra geliyo geri haha :D
muayeneye 1,5 yıl var o zamana kadar babam anlar söktürür büyük ihtimal :D
bu arada sıkıntı çıkar mı bi yerde okudum röle falan bişey varmış sakata gelip te elektrik tesisatını yakmayalım öyle bir risk varmıdır acaba ? birde nasıl takılır ? :)
Sıfır kutusunu alırsan rölesi çıkıyor zaten içinden elektirikçiye gidip taktıracaksın...
İnek kornası tak o daha güzel hem kızların hoşunada gider okula girerken 2 bas hemen ilgi odağı olursun.
Subi-Emre
05-01-2012, 00:34
Eğer iki adet kullanmayacaksan Roleyi kullanmaya gerek yok zaten hemen hemen butun araclarin korna tesisatinda role vardir ben stabel iki adet birlikte kullandim super ses cikiyor baglattirirken sesin ciktigi kisim yere baksin sudan etkilenmiyor
By_HaNNibaLL
05-01-2012, 00:40
Tamamen senin şahsi zevkin.. Ben o fa fa sesini çok seviyordum bi ara.. Gittim citroen c4'e taktım :) 40 Tl'ye stabel marka almıştım.. Ama bahsettiğim fiyat 2-3 sene önceydi :)
Ben severim ferrari kornasını.. ama stabel olursa :) Diğerleri çok tırt bi ses çıkartıyor.. Yinede tabiki zevk senin.. Başkaları için taktırma kornanı kendin istiyorsan tak :)
Edit : Ulan bi korna için amma yazmışım be.. :D
hediye alsana bana panpa fafalayalim :D
stabel in şuanki güncel fiyatı 70 tl dir 40 50 liraya alacagınız korna çakmadır bilginiz olsun(stabel fabrikasını kapadıgı için fiyatı yükseldi ve genelde siyah tır kornasını veriyorlar piyasada alırken dikkat edin)
sağolun peki ist avr yakası orjinal stabel ferrari korna nerde bulabilirim 70 tl ye ?
1 sene once stabel ı almıstık 40 yada 50 olması lazım.aracı satarken soktum akradasa verdım oda bayadır kullanıyor
sağolun herşey tamam bi tek nerde satılır bu stabel yada Bosch Ferrari Korna ? :)
bora1311
05-01-2012, 00:53
bende 2 sene filan kullandim, sonra tamamen omrunu doldurdu :) bosch car servis den almiştim, montajini da onlar yapmişti.
muayenede sorun oluyor, orjinal korna ile gecebiliyorsunuz...
ben orjinale dondum, bayadir öyle kullaniyorum...
vapur kornası varsa onu arıyorum tren kornası güzelmiş
2 side var fiyat 50 tl istersen yollarım.
orjinal mi acep ? 2 sinin arasında ne gibi fark vardır . bir de kargo işi nasıl olur?
2 side var fiyat 50 tl istersen yollarım.
ciddimisiniz vapur sesi nasıl :D
bide değiştirmeli olurmu ? yani çift korna normalini normalde kullanırım şamata zamanı vapur :D
berkay_aydin
05-01-2012, 02:24
Bizim kornada sütçü hissi veriyor ama arabanın tipine göre korna yapısı olduğuna inanıyorum :D Küçücük arabaya vapur kornası hiç yakışmıyor :(
Evet Ferrari'den soktum orjinal ;)) hacı piyasada satılandan Cook özel bı korna değil tüm aksesuarcilarda var ben dükkanda 80 liraya satıyordum elimde kalanlardan istersen sıfır yardımcı olurum hesap No veririm parayı geçince adrese teslim kargo gelir ;))
Bosch ve stanbel marka vapur yok hacı o nerden çıktı ;))
İsteyen varsa Özelden yazsın yattım sabah 8 de okul var ;((
yani orjinal mi derken stabel in veya bosch un orjinal malı mı diye sormuştum :)
teşekkürler düşünürsem p.m atarım :)
Orjinal kornandan vazgeçme zaten takılı kalıyo istemesende role ve switch yardımıyla her2kornanıda kullan ;) Bende zamanında kullanmıstım 2005-6 idi yanılmıyosam(oha baya zmn gecmıs haha) bu şekilde kullanıyodum :)
en kalitelisi bosch,'unki alıyosan onu al derim bnde madem 70 lira verceksin 100 wer onu al en son bn 100 dü diye biliyorum
ErenErdem
05-01-2012, 11:11
Aksarayda ki aksesuarcılar da bulabililirsin :)
stabel al bence... diğerlerinin sesi güzel değil... bide ferrari korna die satıyolar ama ferrarilerdeki kornayla uzaktan yakından alakası yok :D
teşekkür ederim herkese :) bosch ferrari korna aldım 70 e pazarlıkla :) taktırdım allah ın izniyle :)
şimdi bir sorum var ? bosch aldım ama ilerde stabel almadım diye pişman olurmuyum acaba ?
yani bosch la stabel arasında fark varmıdır ?
bu korna bende hastalık oldu bazen sırf sesi hoşuma gidiyor diye çalıyorum herkesin zevki farlı :)
usta taktı en sonunda diyo ki bas hadi mutlu ol :D
bu arada yeni okuyanlar için korna markası bosch
ÜSTÜNERC
06-01-2012, 18:54
bana cok apacı ısı gelıyor bence kornayı degıstırmek :) bı alısamadım
otuzdört
06-01-2012, 18:57
- Orjinalini 70 liraya bulursan aldıgın yeri felan adres ver bende aliyim. Ben gecen sene 90 lira para vermiştim
Bağcılardan aldım bosch ferrari orjinal , normalde 80 tl pazarlıkla aldım 70 e :)
arabaya taktırdım babamın haberi yok eğer ki anlaamzsa hevesimi alıp söktürürüm diyorum.
ama sesi çok hoşuma gidiyor kendi çapımda elimden bu geliyor:)
eski e46ya takmıstım bosch marka kırmızı olandan, orjinallerden ziyade modifiyeli arabalarda çok iyi oluyor bencede, apaçi işimi evet :D
Bağcılardan aldım bosch ferrari orjinal , normalde 80 tl pazarlıkla aldım 70 e :)
arabaya taktırdım babamın haberi yok eğer ki anlaamzsa hevesimi alıp söktürürüm diyorum.
ama sesi çok hoşuma gidiyor kendi çapımda elimden bu geliyor:)
hacı kızla konuştun mu naaptın la ailecek senden haber beklioruz :)
modlardan bi izin alda son durumu anlatan bi konu aç hele :D
o günden sonra konuşmadım biraz soğudum gibi ama öyle anlar var ki ateşim çıkıyo kız aklıma geliyor kötü oluyorum dün okl çkışına gittim kızın yanından geçerken bi elektriklenme oldu gibi ama nasıl anlatsam değişik birşey :D
o günden sonra konuşmadım biraz soğudum gibi ama öyle anlar var ki ateşim çıkıyo kız aklıma geliyor kötü oluyorum dün okl çkışına gittim kızın yanından geçerken bi elektriklenme oldu gibi ama nasıl anlatsam değişik birşey :D
hacı ben seni döverim ya wala :D
ıslak sopayla..
otuzdört
06-01-2012, 19:16
- Hadi hayırlı olsun. Konu kız mevzusuna döner. :)
- Hadi hayırlı olsun. Konu kız mevzusuna döner. :)
adama 50 sayfa akıl verdik adam hala kızla konuşmamış ya :D