PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vw bora EPC uyarısı hangi nedenlerden dolayı verir

emre.ates
05-01-2012, 09:16
bugun seyir halinde giderken birden epc uyarısı verdi ve motor gaz almadı gaza basıyorum ama gaz yemedı hiç durdum trafiğin ortasında tekrar çalıştırdım çalıştı ve devam ettim.Bu durum hangi sebebten kaynaklanıyor ne yapmalıyım yardımlarını esir gemeyen arkdaşlarıma teşekkur ederim

metinmb407
05-01-2012, 09:18
Birsürü sebebi var. Aldığınız yakıttan tutunda, ateşleme sistemine kadar. Lambda sensörü, bobinler, bujiler vs. Beyne arıza kaydı geçmiştir.

EPC ve arıza ışığının yanmasına etken 13 sebep olduğunu öğrenmiştim. Bunları tek tek hatırlamıyorum.

emre.ates
05-01-2012, 09:20
servise kadar arabayı götürsem mi yoksa direk servisi arayıp gelip alsın mı başımıza daha büyük dert açmasın sonra

metinmb407
05-01-2012, 09:24
Kaskodan veya sigortadan çekici isteyebilirsiniz... Servisin gelip aracı alması daha pahalıya patlayabilir.

yiğit205
05-01-2012, 09:57
aynı sorun bızımaractada oldu..150 tl sıkısmıs servıste yaptırdık..

misery1903
05-01-2012, 10:23
EPC: Electronic Power Control
Günümüz arabalarının çoğunda gaza basma oranınızı ölçen aletin adı buydu diye hatırlıyorum. Hiç birley de olmayabilir herşey de olabilir imkan varsa çekiciyle gidilmeli bence.

emre.ates
05-01-2012, 14:02
servisi arayıp sordum eger araç tekliyorsa getirme, ama tekleme yoksa getir dedi. Çalıştırdım epc uyarısı vermedi servise götürdüm bilgisayara bağlandı.Bir parça ismi söyledi depriyaj ,gaz, rolanti ayarlamaya yarayan bir sensör arızası çıktı .Hatayı sildirdim tekrar yaparsa artık açıp bakılcak değişecek

63owen63
05-01-2012, 14:33
Metinin dedigi gibi epc' bir sürü şeyden dolayı yanabilir, ama bobin falan degil bu sanırım, tekleme ve arkasından tutulma gibi bir şey olur, buji'de olsaydı çalışırken sıkıntı yaratırdı, öyle durduk yere yandıysa ve sonrasında hic bir şey yok gibi devam ediyorsa, muhtemelen lambda olabilir yada yakıt'ta anlık bir problem oluşmuş da olabilir. Yine de bir doktora görünse iyi olur :)

metinmb407
05-01-2012, 16:56
Metinin dedigi gibi epc' bir sürü şeyden dolayı yanabilir, ama bobin falan degil bu sanırım, tekleme ve arkasından tutulma gibi bir şey olur, buji'de olsaydı çalışırken sıkıntı yaratırdı, öyle durduk yere yandıysa ve sonrasında hic bir şey yok gibi devam ediyorsa, muhtemelen lambda olabilir yada yakıt'ta anlık bir problem oluşmuş da olabilir. Yine de bir doktora görünse iyi olur :)

E artık ustası olduk :p

tdipower
05-01-2012, 17:04
araçta lpg varsa oksijen sensörü hatalı karışım arızası veriyordur ondan yanar. yok ise gaz kelebeğini temizleyip yeniden adaptasyon yapmayı deneyin.