PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite Başlığı-

StyleALP
06-01-2012, 20:20
Merhabalar;

Bu başlık üniversiteye hazırlanan öğrenciler, açıktan okuyan bireyler, düşünen herkes için vs. bilgi paylaşımı yapılan bir başlık olsun istiyorum. Forum yetkilileri de onay verirse güzel bir konu olacağına eminim.

İyi Forumlar...

- Başvuru İşlemleri tamamlandı.

- Sınava giriş bilgileri sisteme girildi. ( 19-03-2012 )

http://ais.osym.gov.tr/

ÖSYM 'nin web sitesindeki aday işlemleri bölümünden sınava giriş bilgilerinizin çıktısını almayını unutmayınız. O belge sınav yerinize girişinizde istenecektir.

- LYS başvuruları başladı. 25 Nisan

onursumer
06-01-2012, 20:22
hazır boyle bir konu açılmışken belirtiyim

üniversite sınavına giricek olanlar 13 ocak son gun

35TL ücretinizi yatırıp kayıt başvurusu yapmayı unutmayın sakın 1 yılınız boşa gitmesin

StyleALP
06-01-2012, 20:25

35TL ücretinizi yatırıp kayıt başvurusu yapmayı unutmayın sakın 1 yılınız boşa gitmesin

YGS sınav ücreti 35 TL olup LYS sınav(lar)ına girecek olanlar sınav başına 20TL yatırmaları gerekmekte. Bilginize.

Kakus
06-01-2012, 20:25
Ya ben insan değilim. 13'ünün son gün olduğunu şu an öğreniyorum. Askerliğim geldi, yaşıtlarım acemiliğini tamamladı ben hala tecil ettirmedim. Ne olucak sonum bilmiyorum...

CinAli_06
06-01-2012, 20:27

hayırdır la genemi uniye girecen :beuj:

_FrKn_
06-01-2012, 20:28
bugün yatırdım YGS harcını . hayırlısıyla 300 yapıpta pmyo kasalım bari :)

onursumer
06-01-2012, 20:30
Ya ben insan değilim. 13'ünün son gün olduğunu şu an öğreniyorum. Askerliğim geldi, yaşıtlarım acemiliğini tamamladı ben hala tecil ettirmedim. Ne olucak sonum bilmiyorum...

yaş 19 olduğundan sıkıntın olmaz :)

hayırdır la genemi uniye girecen :beuj:

kardeşim giriyorda bende başvurdum :D

en güzeli oğrencilik bidaha vizeydi finaldi şikayet etmicem saçlarım dokuldu iş stresinden :D

Kakus
06-01-2012, 20:32
yaş 19 olduğundan sıkıntın olmaz :)

Hangi konuda sıkıntı olmaz abi? Bu sene lisede 6. senem yahu. : ) Fakat ilk defa sınava giricem. Muhtemelen Eskişehir ya da İzmir'e kaçarım...

_FrKn_
06-01-2012, 20:34
okul kendi tecil ettiriyor diye duymuştum ben ama.benimde lise'de 5. senem. 6. senen nasıl oldu merak ettim :D son 5-6 senedir af falan duymadım zaten 2 sene kalanı atıyorlar.?

turbo&quattro
06-01-2012, 20:34
Hala liseyemi gidiyorsun

mini10s
06-01-2012, 20:36
13unun son oldugunu orenmem ıı oldu saolun arkdslar ii bi konu açılmış:)

onursumer
06-01-2012, 20:41
Hangi konuda sıkıntı olmaz abi? Bu sene lisede 6. senem yahu. : ) Fakat ilk defa sınava giricem. Muhtemelen Eskişehir ya da İzmir'e kaçarım...

okul tecil ediyor okuldan mezun oluncada 2 sene hakkın olduğundan kimse dokunmaz sana o bakımdan sıkıntı olmaz dedim :)

Kakus
06-01-2012, 20:43
okul tecil ediyor okuldan mezun oluncada 2 sene hakkın olduğundan kimse dokunmaz sana o bakımdan sıkıntı olmaz dedim :)

Abi benim okul devlet lisesi değil. Akşam lisesi. O yüzden pek suya sabuna dokunacaklarını sanmıyorum. Bir EK C2 belgesidir, öğrenci belgesiymiş onun peşinde dolanıyorum. Korkuyorum geceleri sokağa çıkamıyorum artık. Bir yandan da dersaneye gidip ders çalışıyorum. Korkuyorum sınava giremicem, emeklerim yanıcak, 6 senedir akşam lisesine verdiğim onca para yanıcak diye... = /

Ayrıca sınıfta kalmak benim işim. Aflık falan bi durum yok, isteyin 4 senelik lisede 9 sene okurum sizin için. :D

Onurkk06
06-01-2012, 20:44
üniversite 4üncü sınıfdayım şimdiden okul bitince ne yapacağız diye düşündükçe ağlamaklı oluyoruz nerdeyse arkadaşlarla :D vize final çalış gerisi yatış üniversitenin :D tabi her ders için geçerli değil bu :)

onursumer
06-01-2012, 20:45
Abi benim okul devlet lisesi değil. Akşam lisesi. O yüzden pek suya sabuna dokunacaklarını sanmıyorum. Bir EK C2 belgesidir, öğrenci belgesiymiş onun peşinde dolanıyorum. Korkuyorum geceleri sokağa çıkamıyorum artık. Bir yandan da dersaneye gidip ders çalışıyorum. Korkuyorum sınava giremicem, emeklerim yanıcak, 6 senedir akşam lisesine verdiğim onca para yanıcak diye... = /

19 yaşında biriyle kimse uğraşmaz ya korkulcak bişey yok :)

motivasyonu bozmdan çalış sen o kısım sorun olucak bi yaş grubunda değilsin :)

en kotu sınav başvurunu yap başvuru kağıdını gotur askerlik şubesine için rahat etsin :D

Onurkk06
06-01-2012, 20:46

Ayrıca sınıfta kalmak benim işim. Aflık falan bi durum yok, isteyin 4 senelik lisede 9 sene okurum sizin için. :D

ben de 19 yaşında başladım üniversiteye merak etme bizim sınıfda 83 lü 82 li adamlar teyzeler var yahu :D

_FrKn_
06-01-2012, 20:47
DGS sınavları nasıl acaba olduki 300 puan yapıp pmyo giremezsem direk 2 senelik istanbul üni vs. elektrik bölümüne geçişim var.(anadolu teknik lise öğrencisiyim) dgs ile 4 lüğe yükseltebilirmiyiz.

som306
06-01-2012, 20:48
Tecil ettirmezsen kaçak görünüyosun ve geçen günlern bedeli tam 100tl imiş:)Benim eve kağıt gelmişti tecil ettirdğim halde.

OnurÖzden
06-01-2012, 20:50

Aynı kaderi paylaşıyoruz :)
Benimde lisede 6.senem bu sene bitecek Allah'ın belası , bende akşam lisesindeyim :D

onursumer
06-01-2012, 21:00
DGS sınavları nasıl acaba olduki 300 puan yapıp pmyo giremezsem direk 2 senelik istanbul üni vs. elektrik bölümüne geçişim var.(anadolu teknik lise öğrencisiyim) dgs ile 4 lüğe yükseltebilirmiyiz.

dgs çok basit bir sınav sıkıntı burda başlıyor zaten herkes yapıyor

kontenjanlar çok az atıyorm 1 kişi 2 kişi :D

ben dgs ile ozele girebilmiştim 2 yıllktan 4 yıllığa geçiş olarak onuda bitiremedik zaten :D

mrtysn
06-01-2012, 21:23
Biz de hallettik basvurumuzu bugun .Hayirlisiyla gecsin gitsin su stres

Kakus
06-01-2012, 21:24
Başlığın "üniversite başlığı" olması da, üniversiteye hazırlanan öğrencilere hiç yakışmadı doğrusu. :D

_FrKn_
06-01-2012, 21:26
Başlığın "üniversite başlığı" olması da, üniversiteye hazırlanan öğrencilere hiç yakışmadı doğrusu. :D

:D

onur abi kötü oldu bu :D bende sorulara bakıyorum diyorum sorular böyleyse yapar geçerim 4 seneliğe neden bir sene daha hazırlanıyimki diyordum demek kontenjan problemi varmış.hayırlısı artık.

Burak K.
06-01-2012, 21:26
Bende başvurucam inşallah bu sene 2.senem bu senede olmazsa bi daha hazırlanmam hiç çekemem valla. :D

nicksar
06-01-2012, 21:35
Arkadaşlar akşam lisesi diye yakınmış , sizi üni 2. öğretime beklerim beyler :D Ytü davutpaşa kampüsünü bildiğinizi umaraktan gelin akşam dokuz gibi okulda bir tur atalım , köpek kurt ayı herşey çıkabilirik mübarek okulda önünüze :DD Geçen samimiyetle söylüyorum 2. vizeler sonrası gelin kafa dağılsın ringe binmeden yürüyelim dedik 5 arkadaş yanımızda 30 köpekle ağlaya ağlaya indik :DDd

Onurkk06
06-01-2012, 21:36
Arkadaşlar akşam lisesi diye yakınmış , sizi üni 2. öğretime beklerim beyler :D Ytü davutpaşa kampüsünü bildiğinizi umaraktan gelin akşam dokuz gibi okulda bir tur atalım , köpek kurt ayı herşey çıkabilirik mübarek okulda önünüze :DD Geçen samimiyetle söylüyorum 2. vizeler sonrası gelin kafa dağılsın ringe binmeden yürüyelim dedik 5 arkadaş yanımızda 30 köpekle ağlaya ağlaya indik :DDd

pamukkalede üniversitenin iiçinde domuzlar geziyor :D

WeLeT
06-01-2012, 21:42
Bende ücreti yatırdım ama üni. hakkında hiç bi bilgim yok :) Zaten öyle acaip kasan biride değilim açık öğretimi kazansam yeter :) Öğrenmek istediğim ilk sınavdan kaç puan almak gerekio ve ayrıyetten ikinci sınava girmemiz gerekio mu ?

Emre İlbi
06-01-2012, 21:42
pamukkalede üniversitenin iiçinde domuzlar geziyor :D

puhahaha, ben Karabükte okurken, Deve kuşları vardı,
namussuz kaç öğrenciyi kovalamıştı :D

sınava hazırlanan arkadaşlar kasmayın, rahat olun, acıtsada öldürmeyecek, merak etmeyin :cool: :D

Emre İlbi
06-01-2012, 21:43
Bende ücreti yatırdım ama üni. hakkında hiç bi bilgim yok :) Zaten öyle acaip kasan biride değilim açık öğretimi kazansam yeter :) Öğrenmek istediğim ilk sınavdan kaç puan almak gerekio ve ayrıyetten ikinci sınava girmemiz gerekio mu ?

LYSye girmek istiyorsan 180 ve üzeri alman lazım,
açık öğretim için 140 yetiyor :)

Zaten 100ünü onlar veriyor :D

mertrs
06-01-2012, 21:43

dgs kolay bir sınavda herkeziçin kolay olduğu için herkez yüksek alıyor :) kontejanlar bir kaç kişi olunca orda bozuluyor iş onun için dgs ile 4 e geçiş imkansız gibi birşey :) 2 yıla girsen bile yıl içinde ygs/lys çalısıp seneye 4 yıllık tutturmaya bak bence :)

OnurÖzden
06-01-2012, 21:45

Ben akşam lisesinin 1.sınıfını ümraniye'de okudum.:D
Sınav günleri gidiyorduk, sınıfların önünde bedava ekmek dağıtımı yapılıyo gibiydi.Sırayla sınav oluyorduk. :D Ondan başka bi sıkıntım şikayetim olmadı.
Bursa ayrı rahat çok bilen yok akşam lisesini sakin sakin takılıyoruz. :D

otuzdört
06-01-2012, 21:48
- Okul işleri bitmez arkadaş yaaa :D Liseden atıldıgım günden beri acıktan lise bittrcem biterse üniversite bitmesse Hayat spec:D ALLAH hayırlısını nasip etsin:D

WeLeT
06-01-2012, 21:52
LYSye girmek istiyorsan 180 ve üzeri alman lazım,
açık öğretim için 140 yetiyor :)

Zaten 100ünü onlar veriyor :D

140 yapma umuduyla giricez sınava o zaman :)

1 Nisan'da iyi şaka yapıcaklar :D

CinAli_06
06-01-2012, 21:56
en güzeli oğrencilik bidaha vizeydi finaldi şikayet etmicem saçlarım dokuldu iş stresinden :D

aynen ya valla en güzeli universite yıllarıydı dert yok tasa yok vize final harici =)

bilalMW
06-01-2012, 21:57
Şimdi gençler Astsubay meslek yüksek okulu Hava Teknik Okullar hakkında bilgi istiyorum ? Bu okullar kaç puan ister ? Fizik testlerini gördüm sıkıntı yok. Birde bunu okursam ben uçak-motor-gövde bakımcımı olacağım ? O zaman fenaayız. :D

Son bir kez daha deneyeceğim çalışıyorumda evde. Makine,otomotiv,metaluriji,Bilgisayara bile talibim. Ama bu Hava Kuvvetleride çok cezbediyor beni. :)

_FrKn_
06-01-2012, 22:00
bak banada uyar bu üstteki :D

bilalMW
06-01-2012, 22:01
bak banada uyar bu üstteki :D

Rakibim olma liseli! :D

_FrKn_
06-01-2012, 22:08
cidden böyle şeyleri kovalamam lazım asker polis askeriyede teknik eleman vs. neyse artık.

bilalMW
06-01-2012, 22:23
cidden böyle şeyleri kovalamam lazım asker polis askeriyede teknik eleman vs. neyse artık.

Savaş uçaklarına bakım yapmak tadilat yapmak sonra bunu uçarken görmek. Emek vermek... Orduna hizmet vermek. Maaşı sadece yanında hindistan cevizi kalır valla.

JDM#
06-01-2012, 22:29
ben end meslek lisesi 2011 mezunuyum geçen sene istediğim yeri kazanamadım için gitmedim bu sene gene direk geçiş hakkımla gitmek istiyorum bunun için bişey yapmam gerekiyormu?

TigeR
06-01-2012, 22:37
sözel bölümündeyim adamakıllı sadece öğretmenlikler var onda da kpss atama sorunu allah sonumuzu hayır etsin

Dağhan
06-01-2012, 22:53
sözel bölümündeyim adamakıllı sadece öğretmenlikler var onda da kpss atama sorunu allah sonumuzu hayır etsin

Sözel bölümünde sadece adam akıllı öğretmenlikler mi var :) yapmayın gözünüzü seveyim.

enginetune
07-01-2012, 01:09
ben de 19 yaşında başladım üniversiteye merak etme bizim sınıfda 83 lü 82 li adamlar teyzeler var yahu :D

:D 89 luyum üniversite 4 sınıftayım abilerim var 81 li evli çoluk çocuklu vizelere finallere geliyorlar :D askere gidip gelin devam eden arkadaşlarım var

Thexerox
07-01-2012, 14:11
Bende 2 yıllık sınavsız geçiş ile gitmek istiyorum ya mekatronik yada otomasyon ama hangi ünileri tercih ediceğimi bilmiyorum büyük ihtimalle uzaktan eğitimle okuyacam.

onursumer
07-01-2012, 14:18
Bende 2 yıllık sınavsız geçiş ile gitmek istiyorum ya mekatronik yada otomasyon ama hangi ünileri tercih ediceğimi bilmiyorum büyük ihtimalle uzaktan eğitimle okuyacam.

mekatronik te namık kemal uniyi listenden çıkarabilirsin mesela :D

kardeşim ordada hayatımda boyle garip bi okul gormedim

bi finalin saati o gün belli olurmu ya

dc_crx
07-01-2012, 14:19
üniversite sınavına hazırlanan bütün arkadaşlarıma söylüyorum Allah yardımcınız olsun inş.. hepinizin istediği sonuçlar ve yerler olur..

devil_berk22
07-01-2012, 17:59
35 tl dışında herhangi bir ücret yatırcakmıyız bende bıraktım güzelim okulu tekrar baştan başlıcaz nasipse

master
07-01-2012, 18:03
Başvurular başlamış mı abooovvv

_FrKn_
07-01-2012, 18:06
35 tl dışında herhangi bir ücret yatırcakmıyız bende bıraktım güzelim okulu tekrar baştan başlıcaz nasipse

ygs sınav ücreti 35 lira .harici bir ücret yok.ayriyetten lys ye girmek isteyenler sınav başına para veriyor.ben girmeyeceğim için bilmiyorum detayını.

Thexerox
07-01-2012, 19:23
Hala Kafam alak bulak ben derdimi anlatayım siz bana tavsiye verin. Meslek lisesinde Motor bölümü okuyorum Alanım Otomotiv Gövde(Kaporta) bu işte lise mezunu az adam var iş konusunda bir adım önde olucağımı düşünüyorum. Amacım Hasar danışmanı , Eksper olmak sadece lise ile yetinmeyip 2 senelikte olsa üni.ye gitmek istiyorum bu iş üzerinde gerçekten ilerlemek istiyorum. Ama üni. hangi bölümü okuyacağımı karar veremedim. Hoca Mekatronik okuyun diyor bazıları otomasyon kimiside otomotiv diyor.Bu işi severek ve istiyerek yapıcağım için ilerlemek iyi pozisyonlara gelmek istiyorum.

onursumer
07-01-2012, 20:11
Hala Kafam alak bulak ben derdimi anlatayım siz bana tavsiye verin. Meslek lisesinde Motor bölümü okuyorum Alanım Otomotiv Gövde(Kaporta) bu işte lise mezunu az adam var iş konusunda bir adım önde olucağımı düşünüyorum. Amacım Hasar danışmanı , Eksper olmak sadece lise ile yetinmeyip 2 senelikte olsa üni.ye gitmek istiyorum bu iş üzerinde gerçekten ilerlemek istiyorum. Ama üni. hangi bölümü okuyacağımı karar veremedim. Hoca Mekatronik okuyun diyor bazıları otomasyon kimiside otomotiv diyor.Bu işi severek ve istiyerek yapıcağım için ilerlemek iyi pozisyonlara gelmek istiyorum.

başarılı olabiliceğin yeteneğin olduğu bolumu tercih etmen senin için çok daha iyi olur

Ferhat_V
07-01-2012, 20:41
2 yıllık myo bilgisayar bölümü bitirdim 4 e tamamlamak için ne yapayım ? aöf mü yoksa tekrar 2 yıllık başka okul/bölüm mü ?

TigeR
07-01-2012, 23:56
Sözel bölümünde sadece adam akıllı öğretmenlikler mi var :) yapmayın gözünüzü seveyim.ne var başka? radyo sinema televizyon veya halkla ilişkiler mi diyecen?

Mutu
08-01-2012, 00:00
başarılı olabiliceğin yeteneğin olduğu bolumu tercih etmen senin için çok daha iyi olur

Bu konuyla alakalı elimde müthiş bir Reha Muhtar yazısı var 1 saat içinde yazıya geçirip paylaşayım. Para için mi yoksa istediğin için mi meslek seçme üzerine :icon_tup:

Chatin
08-01-2012, 00:16
techturkey sosyal paylaşım sitesi değildir. facebook değildir. sohbet diye diye nicelerine sarılmayalım. hatta 17 yaşından küçükler üye olmasın. araba her erkeğin merakı ama üniversiteye giriş her insanın olmazsa olması. bana ne diyebilirim de... o basit olanı.

Thexerox
08-01-2012, 00:28
bölümler hakkında bilgi verecek varmı bu bölümleri okumuş. hocalar bölüm söyleyip duruyorlar bölüm hakkında pek bilgi veren yok.

onursumer
08-01-2012, 00:30
2 yıllık myo bilgisayar bölümü bitirdim 4 e tamamlamak için ne yapayım ? aöf mü yoksa tekrar 2 yıllık başka okul/bölüm mü ?

Dgs ile muhendislige tamamlayabilirsin

JumboAli
10-01-2012, 22:28
bısey sorcm arkadaslar bu sene ılk defa gırıcem oss'ye .

oss basvuru formunun son alım tarıhı 13ocakmıs sanırım. basvuru formu aldıktan sonra napmamız lazım?

turkıyenın herhangı bı yerındekı lıseden alabılırmıyz?

TigeR
10-01-2012, 23:02
bısey sorcm arkadaslar bu sene ılk defa gırıcem oss'ye .

oss basvuru formunun son alım tarıhı 13ocakmıs sanırım. basvuru formu aldıktan sonra napmamız lazım?

turkıyenın herhangı bı yerındekı lıseden alabılırmıyz?ilk önce akbank ziraat halkbank vakıfbank vs bankalarından birine 35tl yatırıyorsun sonra bi liseye gidiyorsun söylüyorsun onlar hallediyor

JumboAli
10-01-2012, 23:03
pekı ben ızmırde yasıyorrm bu ıslemı ıstanblda yapsam nolru

Arda K.
10-01-2012, 23:15
beykent 2 yıllık şu türkiyede yazılmıcak tek okul bilginiz olsun senelerimi yedi yemeyede devam ediyo:icon13:

oytun200sx
10-01-2012, 23:28
beykent 2 yıllık şu türkiyede yazılmıcak tek okul bilginiz olsun senelerimi yedi yemeyede devam ediyo:icon13:

kaç senedir ordasın?

StyleALP
12-01-2012, 13:29
pekı ben ızmırde yasıyorrm bu ıslemı ıstanblda yapsam nolru

Ali Abi bir sıkıntı olmuyor. Kayıt formunda zaten sınava gireceğin bölümde 2 adet seçenek var İzmir 'de iki adet bölgeyi yazıyorsun listede olan yanii İstanbul 'da da kayıt yaptırabilirsin.

StyleALP
12-01-2012, 13:30
Son gün 13 Ocak yani yarın! Elinizden geldiğince erken bitirmeye çalışın kalabalığa kalmayın.

Kakus
02-02-2012, 20:05
Durumlar ney beyler? Puanlar ne alemde?

hakan_41
02-02-2012, 20:09
300'e yakın yapıyorum, ek puan sayesinde bi yerlere gidiceğiz inşallah :)

Kakus
02-02-2012, 20:20
Ek puan, okul puanı mı? Ne istiyorsun?

hakan_41
02-02-2012, 20:35
Bölümüm ulaştırma hizmetleri

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/110506-ulastirma-hizmetleri-lojistik-okuyan-okumus-varmi.html

sınavda yaptığımız puanlara ek olarak ne veriyorlarsa ondan bahsediyorum işte :) okul puanı ek puan falan, hepsi..

fatihcakin
02-02-2012, 20:38
Metal Teknolojisi bölümü mezunuyum hangi üniv lere gitmelıyım sizce direk geçiş olarak Astsubaylıkları deneyeceğim ama 2 yıllıkda düşünsem mi acaba var mi bi öneriniz ?

RSBurak
02-02-2012, 21:41
ben 2010 da ygs-lys ye girdim tm bölümüm 350 civarı puanlarım geldi tercih yaparken hep 360-370 lik yerleri yazdım sonlarada girebileceğim bölümleri yazdım ve doğal olarak yerleşemedim.2.tercihi beklemeden yurtdışına bosnada bi üniye kayıt yaptırdım hazırlık tıkır tıkır gidiyordu ama 4 puanla son level'da kaldım tonlarca para ve emeklerimi hiçe sayan tuzak bi sınav yüzünden.bende geri geldim ve şu an tekrar hazırlanmaya çalışıyorum tekrar aynı puanı yapmam çok zor.Allah yardımcımız olsun.
Asıl söylemek istediğim şey tercih yaparken çok dikkatli olun olduda yerleşemediniz maddi durum el verirse özel veya vakıf ünileriyle görüşün burs koparmaya bakın.baktınız olmuyor 2 yıllık myolara kapağı atmaya bakın çünkü 2 yıl myo okuyup 2 yılda özel ünide okuyan arkadaşlarım abilerim vardı orda mesela myoda makina teknikerliği okumuş özel ünide mühendis olmak için çalışıyordu.yani her şey bitmiyor çok ölü bir puan yapmazsanız.. endüstri meslek liseliler daha şanslı sınavsız geçiş hakları var myolara ama benim gibi anadolu veya düz lise okuyanlar dahada sıkıntılı kısacası biraz çalışmak gerekiyor ama benim içimden gelmiyor kaldı 2 ay.Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diyorum :)

Y.Emre
02-02-2012, 21:46
bu yıl bende giricem ama dogru düzgün çalışmadım hiç ya hayırlısı bakalım.. kimler nereleri hedefliyor?

bilalMW
02-02-2012, 21:53
Valla sorma ben doğru düzgün çalışmadım hedefler aynı yeni alternatif damyo işte mümin kardeşim. :)

İnşallah öğrenci olarak bir İzmir'li olmak nasib olur. :)

Kakus
02-02-2012, 21:53
Ben dün itibari ile çalışmaya başladım. Bugüne kadar hiç çalışmamıştım, denemelerden 330 civarları çıkartıyorum. Lakin sınavda bu işin böyle geçmeyeceğini hissettiğim için biraz sıkıya almak istiyorum kendimi.

Eskişehir - İzmir / Basın-Yayın Sinema-TV olucak inşallah.

bilalMW
02-02-2012, 21:55
Ben dün itibari ile çalışmaya başladım. 330 falan çıkartıyorum. Lakin sınavda bu işin böyle geçmeyeceğini hissettiğim için biraz sıkıya almak istiyorum kendimi.

Eskişehir - İzmir / Basın-Yayın Sinema-TV olucak inşallah.

330 ne ama ? 1-2-3-4-5-6 ?

Kakus
02-02-2012, 22:00
330 ne ama ? 1-2-3-4-5-6 ?

Sözelim ben. 3-4 e bakıyoruz galiba biz. Onlardan biri olmalı. Son 6 senedir okula gitmiyorum ben. Pek bilmiyorum bu tarz şeyleri. : )))

StyleALP
02-02-2012, 22:14
Metal Teknolojisi bölümü mezunuyum hangi üniv lere gitmelıyım sizce direk geçiş olarak Astsubaylıkları deneyeceğim ama 2 yıllıkda düşünsem mi acaba var mi bi öneriniz ?

Mekatronik bölümü iyidir. :icon_tup:

Y.Emre
02-02-2012, 22:17
ben daha bu yıl öss için kitap sayfası açıp bakmadım. arada kardeşimin(lise son sınava hazırlanıyor oda) yapamadığı soruları falan çözüyorum yardım için hepsi o..

makineci olursak iyidir diyorum :D zor gibi ya

Burak-Akın
02-02-2012, 23:04
1 sene daha hazırlanıyoruz.. Bakalm emeklerimizin karşılıgını alacakmıyım

TigeR
03-02-2012, 01:01
geçen seneye göre çalışasım pek gelmiyor ama yapacak bişe yok hepimiz için hayırlısı diyelim :)

Kakus
03-02-2012, 01:03
Beyler hazırsanız veriyorum gazı. Kendi siteme yazmıştım, burada da paylaşiym.

O sistem kalkıyor, bu sistem geliyor. Çoklu sınav sistemi geliyor, çocuklar ineğe dönüyor. Genç yaşta, hayatlarının baharında heba oluyor gencecik nefisler. Çok klişedir lakin “hayatımızı bir sınav ile belirliyorlar”. Sürekli de sistem değişiyor. Acaba onlar da mı bilmiyorlar bizi nasıl çürütmek istediklerini?

Şimdi bir yanım diyor ki; “1 sene boyunca çalış, sınavdan güzel bir sonuç al, sonra yay kendini”, diğer fevri yanım ise yine o klişeye kapılıp “hayatımı bir sınava sığdırmak istemiyorum” diye haykırmak istiyor. Nihayetinde kaçınılmaz son belli. Şimdi hiç birbirimizi kandırmayalım. Bu sistemin olumlu yönde değişeceği yok. Hadi değişse bile bize ve bizden önceki nesillere saplanan saplandı. Geçmiş olsun. O yüzden hiç “biz bu sistemin kurbanlarıyız” ayaklarına yatmanın alemi yok. -Ki ben bu düşünceyi de pek anlamıyorum. Bu düşünce ile isyan eden öğrenciler artık anlamadılar mı onların cılız seslerinin sistem üzerinde hiçbir etki etmeyeceğini? He, demiyorum ki duruşlarını bozsunlar, kendilerini salsınlar. Fakat bir yandan “olmaz böyle iş, istemiyoruz böyle sınav” derken, diğer yandan da haykırışların onlara fayda getirmeyeceğini fark edip ***** düzene boyun eğmeleri gerekiyor. Evet, bildiniz. Bunun adı “mecburiyet”. Yapabileceğimiz hiçbirşey yok maalesef. Bende biliyorum yurtdışında bu sistemin bu şekilde işlemediğini, daha lise düzeylerinden akademik dallara yönelik eğitim verildiğini ve üniversitelerin öğrencileri seçtiğini falan feşmekan… O yüzden hala bu şekilde düşünen genç nefisler lütfen soldan ilerlesin.

Polyannacılık oynamak istemiyorum. Bana göre ders çalışmak, herhangi bir şey öğrenmek keyifli. Belki son 5-6 senedir herhangi bir lise dersi görmemişliğimden kaynaklıdır bu durum fakat 4 sene boyunca her sabah erkenden kalkan bir öğrenci için “ders çalışmak” tamlamasının “cehennemde yanmak” ile eşdeğer olduğunu anlayabiliyorum. Bu bireylerin gittiği dershanelerde kaldıkları test işkencelerini saymıyorum bile. Aile baskısından ötürü girdikleri psikolojik çöküntü ve arkadaşlarıyla hafta sonları birer bira çarpıştırmaya özlem kalmak da tüm bu sınav telaşının, sınav hazırlığının, sınav sisteminin ya da her ne diyorsanız, onun kaçınılmaz sonlarından biri. Peki ya ne yapmalı? Makus kader ağlarını ördü çoktan. Belki benim gibi bir kimlikten duymak isteyeceğiniz son sözdür lakin; halen vakit varken ders çalışmalı. Yukarıdaki paragrafta isyanlarımızın ses getirmeyeceğini açık bir dille belirttim. Peki hiç kafamız çalışmıyor mu halen karşı durma peşindeyiz? Fazlasıyla basite indirgediğimden komik gelecektir. Bana da komik geliyor böyle düşününce fakat mantıksız olduğu da inkar edilemez. Mantalitem şudur ki; gireceğimiz sınav bir yazılı değil, test usulu. Nihayetinde verilen sorunun cevabı, aşağıdaki 5 şık içerisinde bulunuyor. Sana, size, bana ya da bize, direkt olarak cevabı yazmamız istenilmiyor. Sence – sizce de öyle değil mi? Yani bildiğin bir konu hakkındaki verilen sorularda, sorunun 5 şık arasındaki doğru cevabını bulmak bu kadar zormu gerçekten? : ) Hadi ama, düşün bunu biraz… 1 soruda yanıldın, 2 soruda yanıldın… İyi bildiğin, iyice öğrendiğin bir konu hakkında ne kadar yanılabilirsin ki?

Dershanedeki teneffüs arasında sigaralarımızı teneffüs ederken bir arkadaşım şöyle bir şey demişti; “Herkes okuyup n’apıcak oğlum, bu ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var baliciye de ihtiyacı var”. Evet, balici extreme bir örnek oldu lakin haklı mıydı acaba? Ya da haklılığını tamamen boşverelim, konumuza dönelim biz. Hazırlan çünkü seni şu an can evinden vuruyorum. Bu ülkedeki çöpcü ya da balici mi olmak istersin yoksa 1 sene dişini sıkıp zorlu bir sınavı başarıyla geçip hayallerine en büyük adımını atmak mı? Bu yazı sana bilmiş bilmiş konuşan ve kafa beceren öğretmenlerinin ya da sürekli olarak sana baskı yapan ailenin ağzından değil. Özbeöz senle aynı durumda olan bir arkadaşının, seninle aynı şeye hazırlanan bir akranının ağzından kendi mantalitesi.

Hadi şimdi seçimi yap.
Hayallerini yaşamak mı, yoksa ömür boyu “keşke” demek mi?

dj ugurcan
03-02-2012, 01:07

O sistem kalkıyor, bu sistem geliyor. Çoklu sınav sistemi geliyor, çocuklar ineğe dönüyor. Genç yaşta, hayatlarının baharında heba oluyor gencecik nefisler. Çok klişedir lakin “hayatımızı bir sınav ile belirliyorlar”. Sürekli de sistem değişiyor. Acaba onlar da mı bilmiyorlar bizi nasıl çürütmek istediklerini?

Şimdi bir yanım diyor ki; “1 sene boyunca çalış, sınavdan güzel bir sonuç al, sonra yay kendini”, diğer fevri yanım ise yine o klişeye kapılıp “hayatımı bir sınava sığdırmak istemiyorum” diye haykırmak istiyor. Nihayetinde kaçınılmaz son belli. Şimdi hiç birbirimizi kandırmayalım. Bu sistemin olumlu yönde değişeceği yok. Hadi değişse bile bize ve bizden önceki nesillere saplanan saplandı. Geçmiş olsun. O yüzden hiç “biz bu sistemin kurbanlarıyız” ayaklarına yatmanın alemi yok. -Ki ben bu düşünceyi de pek anlamıyorum. Bu düşünce ile isyan eden öğrenciler artık anlamadılar mı onların cılız seslerinin sistem üzerinde hiçbir etki etmeyeceğini? He, demiyorum ki duruşlarını bozsunlar, kendilerini salsınlar. Fakat bir yandan “olmaz böyle iş, istemiyoruz böyle sınav” derken, diğer yandan da haykırışların onlara fayda getirmeyeceğini fark edip ***** düzene boyun eğmeleri gerekiyor. Evet, bildiniz. Bunun adı “mecburiyet”. Yapabileceğimiz hiçbirşey yok maalesef. Bende biliyorum yurtdışında bu sistemin bu şekilde işlemediğini, daha lise düzeylerinden akademik dallara yönelik eğitim verildiğini ve üniversitelerin öğrencileri seçtiğini falan feşmekan… O yüzden hala bu şekilde düşünen genç nefisler lütfen soldan ilerlesin.

Polyannacılık oynamak istemiyorum. Bana göre ders çalışmak, herhangi bir şey öğrenmek keyifli. Belki son 5-6 senedir herhangi bir lise dersi görmemişliğimden kaynaklıdır bu durum fakat 4 sene boyunca her sabah erkenden kalkan bir öğrenci için “ders çalışmak” tamlamasının “cehennemde yanmak” ile eşdeğer olduğunu anlayabiliyorum. Bu bireylerin gittiği dershanelerde kaldıkları test işkencelerini saymıyorum bile. Aile baskısından ötürü girdikleri psikolojik çöküntü ve arkadaşlarıyla hafta sonları birer bira çarpıştırmaya özlem kalmak da tüm bu sınav telaşının, sınav hazırlığının, sınav sisteminin ya da her ne diyorsanız, onun kaçınılmaz sonlarından biri. Peki ya ne yapmalı? Makus kader ağlarını ördü çoktan. Belki benim gibi bir kimlikten duymak isteyeceğiniz son sözdür lakin; halen vakit varken ders çalışmalı. Yukarıdaki paragrafta isyanlarımızın ses getirmeyeceğini açık bir dille belirttim. Peki hiç kafamız çalışmıyor mu halen karşı durma peşindeyiz? Fazlasıyla basite indirgediğimden komik gelecektir. Bana da komik geliyor böyle düşününce fakat mantıksız olduğu da inkar edilemez. Mantalitem şudur ki; gireceğimiz sınav bir yazılı değil, test usulu. Nihayetinde verilen sorunun cevabı, aşağıdaki 5 şık içerisinde bulunuyor. Sana, size, bana ya da bize, direkt olarak cevabı yazmamız istenilmiyor. Sence – sizce de öyle değil mi? Yani bildiğin bir konu hakkındaki verilen sorularda, sorunun 5 şık arasındaki doğru cevabını bulmak bu kadar zormu gerçekten? : ) Hadi ama, düşün bunu biraz… 1 soruda yanıldın, 2 soruda yanıldın… İyi bildiğin, iyice öğrendiğin bir konu hakkında ne kadar yanılabilirsin ki?

Dershanedeki teneffüs arasında sigaralarımızı teneffüs ederken bir arkadaşım şöyle bir şey demişti; “Herkes okuyup n’apıcak oğlum, bu ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var baliciye de ihtiyacı var”. Evet, balici extreme bir örnek oldu lakin haklı mıydı acaba? Ya da haklılığını tamamen boşverelim, konumuza dönelim biz. Hazırlan çünkü seni şu an can evinden vuruyorum. Bu ülkedeki çöpcü ya da balici mi olmak istersin yoksa 1 sene dişini sıkıp zorlu bir sınavı başarıyla geçip hayallerine en büyük adımını atmak mı? Bu yazı sana bilmiş bilmiş konuşan ve kafa beceren öğretmenlerinin ya da sürekli olarak sana baskı yapan ailenin ağzından değil. Özbeöz senle aynı durumda olan bir arkadaşının, seninle aynı şeye hazırlanan bir akranının ağzından kendi mantalitesi.

Hadi şimdi seçimi yap.

başkan keşke çalışsaydım bende. lise son zamanında kahveden çıkmayan bir adamdım. hem dershane hem okul. ama gerçekten sadece 1 sene çalışın. kasın şu sınava yeter. bi arkadaşımızında dediği gibi vize-final çalış geri kalan zamanda yat :)

pesimist206
03-02-2012, 01:29
başkan keşke çalışsaydım bende. lise son zamanında kahveden çıkmayan bir adamdım. hem dershane hem okul. ama gerçekten sadece 1 sene çalışın. kasın şu sınava yeter. bi arkadaşımızında dediği gibi vize-final çalış geri kalan zamanda yat :)

ya o vıze fınal calıs gerı kalanında yat yalanmıs ben oyle yaptım olmadı :D 8 dersım var 2 sı basarısız 5 ı sartlı basarılı sadece bırınden gecmısım ıkıncı donem 2 ortalamanın uzerıne cıkamassam donem tekrarı :D

dj ugurcan
03-02-2012, 01:37
ya o vıze fınal calıs gerı kalanında yat yalanmıs ben oyle yaptım olmadı :D 8 dersım var 2 sı basarısız 5 ı sartlı basarılı sadece bırınden gecmısım ıkıncı donem 2 ortalamanın uzerıne cıkamassam donem tekrarı :D

valla yavru benm için hiç sıkıntı değil :D 1 tane ff, 1 tane şartlı 5 tane düz :D sıkıntı yok :D yeterki vize ve final haftasında sıkı ders çalış :D sen nerelerdesin olm bu arada öldün mü kaldın mı :)

Bluttbeton
03-02-2012, 09:01

ben yaptım oluyor :D 2 tane ff var diğerler bb cb cc :D d li dersim yok

fatihcakin
03-02-2012, 10:05

Yazı gerçekten çok doğru ama işte insanda azim olucak :(

TigeR
03-02-2012, 10:48
güzel yazmışsın kardeş doğru söylüyon 1sene sıkacan dişini sonra rahatsın gerçi artık kpss yok atanmaydı filan ama yapacak bişe yok

S.Mert
03-02-2012, 10:52

onun yöntemini tutturmak lazım :D ben sistemi çözdüm bu sene sadece 1 dersten kaldım, ondanda bütün sınıf kaldı, diğer derlerim A-B-C hepsi. hiç çalışmana gerek yok ama final haftası hiç uyumucaksın :D:D alttan 4 dersim vardı geçen dönem hepsini verdim şuan dediğim gibi 1 dersim var :D

bilalMW
03-02-2012, 13:25
bi dk ygs kalkmıyormu peki yeni sistem mi geliyor ? seneye?

Kakus
03-02-2012, 19:25
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-58082/h/kilavuzyayinexceldokumutablo4y.pdf

Geçen senenin puanları. Bu senenin puanları açıklandımı, link var mı?

m. ali öz
03-02-2012, 19:45
onun yöntemini tutturmak lazım :D ben sistemi çözdüm bu sene sadece 1 dersten kaldım, ondanda bütün sınıf kaldı, diğer derlerim A-B-C hepsi. hiç çalışmana gerek yok ama final haftası hiç uyumucaksın :D:D alttan 4 dersim vardı geçen dönem hepsini verdim şuan dediğim gibi 1 dersim var :D

konuyu kirletmek gibi olmasın ama;

-geçen sene ilk haftadan itibaren derslere gittim, not tuttum dinledim, vizelerden 2 hafta önceden çalıştım ufak ufak, son günlerde de kastım. 3 ders geçtim, 4 tane ff.

-bu dönem gezdim tozdum şehir dışında takıldım arabaya verdim zamanımı derse girmedim, son 2 gün çalıştım uykusuz kaldım, sonuç yine aynı bu dönem. 3 ders geçtim, 4 tanesi ff :D

ne yapmam lazım onu bilemiyorum artık, hayırlısı neyse o oluyo :P

Y.Emre
03-02-2012, 21:39
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-58082/h/kilavuzyayinexceldokumutablo4y.pdf

Geçen senenin puanları. Bu senenin puanları açıklandımı, link var mı?

puandan ziyade sıralamalara ve yüzdelik dilime bakmak daha akıllıca bence..

sonuçta puanlar sınavın zorluğuna göre yükselip düşebilir..
ama sınav zorda olsa kolayda olsa belli bi kitledekı sıralamanız yada yüzdelik diliminiz sabit kalır..

zorsa herkese zor, kolaysa herkese kolay mantığı

hakan_41
03-02-2012, 21:44

Hadi şimdi seçimi yap.

senin ağzın bal yesin :)

Ronin_
03-02-2012, 22:11
ben şunu öğrendim 3 senemde ünide aldığın puan deil hocanın verdiği puan işler :)

MerT01*civic
04-02-2012, 00:31
bende geçen sene sözel bölümden 365 puan aldım ama biyer yazmadım.. bu sene gidicem inşallah :)

mKc
04-02-2012, 01:03
beyler fazla kasmaya gerek yok (= gelin selçuk üniversitesine yata yaata geçin. ben metalurji malzeme müh. 3. sınıftayım daha Alttan dersim yok maşallah (= en düşük ortalamam da 4 üzerinden 2.32

ha şöyle bir olay var; denizimiz, barlar sokağımız sanat etkinliklerimiz yok.

hobilerimiz boş vakitte koşturmak, evde takılmak, sanayiye çay içmeye gitmek (=

mert_leon
04-02-2012, 01:09
ilk sene adam akıllı çalışın benim gibi dangalaklık yapmayın sonra son sene 16 ders alırsınız yusuf yusuf sone çömezlerle derslere girer not istersiniz benden demesi :D çok şükür bu dönem 16 ders aldım 2 tanesinden kaldım 1 tanesini ikinci dönem tekrar alıcam dieride büte :D ikinci dönemde aynı performansı gösterirsem mezunum :D

http://img829.imageshack.us/img829/5794/notlar.png (http://imageshack.us/photo/my-images/829/notlar.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

OnurÖzden
04-02-2012, 01:23
dershane denemelerinde 300'ü göremiyoruz
nabıcaz be kamil ? :D

akarags1905
04-02-2012, 01:28
kimler napar, nereyi kazanır bilmem ama naçizane bir tavsiye de bulunucam:D

sakın ama sakın dumlupınar üniversitesi matematik bölümünü yazmayın! hayatınızın içine ettiğiniz an o sonuç yazısını okuduğunuz an olmasın:D

herkese başarılar:) kütahya, izmir, tekirdağ, kırklareli için yaşayarak tecrübe edilmiş bilgilerim var:D aklına tercih zamanı vs. takılan olursa sorsun:D

Kakus
04-02-2012, 01:28
dershane denemelerinde 300'ü göremiyoruz
nabıcaz be kamil ? :D

Kan alıcaklar kan!!! :D

OnurÖzden
04-02-2012, 01:39
Kan alıcaklar kan!!! :D

Kazaydı anlatırız :D
Şaka bir yana 2 ay kalmış. Beyler çalışın :D

Kakus
04-02-2012, 01:42
Kazaydı anlatırız :D
Şaka bir yana 2 ay kalmış. Beyler çalışın :D

Hacı, geçen sayfadaki yazımı oku. Bu çoğunuz hak vericeksiniz. 60 günde yapılmicak iş değil. Çalışalım.

bilalMW
04-02-2012, 01:43
zaten ben mat-turkce-sos yapsam yeter. :D

OnurÖzden
04-02-2012, 01:58
Hacı, geçen sayfadaki yazımı oku. Bu çoğunuz hak vericeksiniz. 60 günde yapılmicak iş değil. Çalışalım.

Okudum hacı eline sağlık.Mesajı vermişsin, zaten bizim gibi adamlar o soruyu sormuştur kendine cevabıda biliyoruz. :D
Ama aptal gibi çalışmıyoruz.(öz eleştri)
Alt yapı denilen olay yok.Doğuştan gelende bir şanssızlık söz konusu. :D Zaten masallar bile masum değilmiş :D Erkan Can ( Küfürlü sahneler ) 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_3sWcNYUnrE&feature=related)

Neyse, konu çerez olmasın.
Sınava girecek arkadaşlara başarılar. :)

DEJ
04-02-2012, 12:55
......................

Bluttbeton
04-02-2012, 13:54
Benim de bir sorum var:)

şimdi ilk dönemden dc,dd notlarım var, 2.dönem 2 nin üzerinde ortalama getirirsem geçebiliyormuyum bu derslerden, ilk donemin ano'sı 2nin altında

geçilebiliyor diye biliyorum ama ff li dersin varsa onları seneye alltan alman gerek.
örnek ben :D metematik,muhasebe ff :D

Kakus
04-02-2012, 13:55
Beyler bugün okul birincisi oldum. Tebrik yok mu? : ) Bu savaş sadece kafayı kitaba gömüp kazanılacak bir savaş değil! Elimden gelen, gelebilecek herşeyi yapıyorum!!!

:D

Anıl E.
04-02-2012, 15:53
2 yıllık muhasebe mezunuyum 3.sınıftan açıkögretime devam ediyorum işletme bölümüne,konular beni çok zorluyor ya napmalıyım ? murat yayınlarının kitaplarınıda aldım ancak ne çalışasım var ne de anlayasım :D

Ufuk
04-02-2012, 16:26
benden öneri banlatın kendinizi.Burasıda bağımlılık yapıyor.Bende geçen sene yaptı baktım okul dersleri nanaylaşıyor biraz soyutladım kendimi siteden dersleri düzelttim dönem bitti.Sonra bu yaz iyice hevesimi aldım dönem başındada cem reyize mesaj attım sağolsun banladı.adam gibi çalıştım..Hani son senenizde moka sarmayın burasıda epey vakit alıyor.

Kakus
04-02-2012, 17:36
Son denemem, 354. Geliyorum İzmir-Eskişehir! Bekle beni! :D

MehmetCanA.
04-02-2012, 18:32
Şimdilik 360 çıkartıyorum, inşallah İstanbul'da bi mühendisliğe kapak atıcam :D

mrtysn
04-02-2012, 18:51
Dun 412 cikardim. Su fizigi adam akilli bi duzene soksam rahatliycam da yok abi olmuyo bi yeri toplarken obur taraf b*ka sariyo cebellesip duruyorum :)

MehmetCanA.
04-02-2012, 18:53
Dun 412 cikardim. Su fizigi adam akilli bi duzene soksam rahatliycam da yok abi olmuyo bi yeri toplarken obur taraf b*ka sariyo cebellesip duruyorum :)

Lanet olsun benimde Kimya, biyoloji sıfır. Fen'de 40 soruda 20 tane çıkakrtıyorum, zaten 13 tanesi falan fizik :D

MerT01*civic
04-02-2012, 23:56
2 ay kısa bir zaman değil arkadaşlar yardırmaya devam :D yeni kalktım dersten..

Ronin_
05-02-2012, 00:51
arkadaşlar ç.kale de yazmamanız gereken bölümler

2 yıllıklar için, İNŞAAT aman diyim.. ancak yok ben 4yıllığada geçiş yaparım kör talih oldu cahildim bilmiyodum kasarım geçerim müh. de rahat ederim yada harbiden işi öğrenek panpa diyosanız gelin

4 yıllık mat bölümü... 02 girişli arkadaşlarla tanışıp kanka olursunuz

kampüs olarak iyidir heleki yeni rektör baya baya bişeyler kattı ancaak,

kampüs olarak yine de bi uludağ yada ege eskişehir etmez o beklentide gelip görünüme aldamayın...

şehir küçüktür istanbulda gidenler patlarsınız sıkıntıdan haberiniz olsun. ev ortamı iyi apaçisi boldur... kiraları ist ye göre gene ucuz...biz cefasını cektik gerçi yeni gelenler direk hazıra kondu..kampüs içi ücretsiz servis vs.. aklınızın bi köşesinde bulunsun bu yazdıklarım...

63owen63
05-02-2012, 00:55
öğretmenlik yazmayın, din kültürü, teknoloji tasarım harici falan.

Çük gibi kpss yardırıyoruz, öss'den beter halde.

pesimist206
05-02-2012, 01:24

bu kadar kolay olmamalı yaaa :D bana yazanlara ıstınaden calısma sıstemınızı vs benımle paylasırsanız sevınırım nasıl basardınız :D

pesimist206
05-02-2012, 01:26
valla yavru benm için hiç sıkıntı değil :D 1 tane ff, 1 tane şartlı 5 tane düz :D sıkıntı yok :D yeterki vize ve final haftasında sıkı ders çalış :D sen nerelerdesin olm bu arada öldün mü kaldın mı :)

yasıyorum kanka hayattayım hala :D saka bı yana fınal vıze haftasında delı gıbı calısıyorum delı gbı ama olmuyo hele kulturde bı tarıh hocası var akıllara zarar :D

pesimist206
05-02-2012, 01:27
ben yaptım oluyor :D 2 tane ff var diğerler bb cb cc :D d li dersim yok

nasıl basrdnz hala merak konusu :D

Bluttbeton
05-02-2012, 09:43
bölüm derslerini seviyorum :D tabi matematik ve muhasebe hariç

Kakus
05-02-2012, 17:50
Beyler bildiğiniz "online ygs denemesi" yapabileceğimiz site var mı?

_FrKn_
05-02-2012, 17:55
beyler star gazetesi her salı deneme veriyormuş.alın sonra internetten kontrol ettiriyormuşsunuz falan hoşuma gitti benim bu salı bakayım.haberiniz olsun sizinde.

mert_leon
05-02-2012, 17:57
nasıl basrdnz hala merak konusu :D

96. msj a bak :D başarının kralı orda :D

Kakus
07-02-2012, 11:17
Beyler bildiğiniz "online ygs denemesi" yapabileceğimiz site var mı?

Gören duyan var mı?

RSBurak
07-02-2012, 11:19
Gören duyan var mı?
Sinavagir.com : Türkiye Geneli Online SBS-YGS-LYS Deneme Sınavı (http://www.sinavagir.com/default.asp)

Kakus
07-02-2012, 11:24
Sinavagir.com : Türkiye Geneli Online SBS-YGS-LYS Deneme Sınavı (http://www.sinavagir.com/default.asp)

Bu site şifreyi göndermiyor dostum yahu. Daha önce denedim. Yine de teşekkür ederim gerçekten. :)

RSBurak
07-02-2012, 11:44
Bu site şifreyi göndermiyor dostum yahu. Daha önce denedim. Yine de teşekkür ederim gerçekten. :)

aslında deneme setleri alıp puan hesaplamak daha güzel oluyor ben pc başında bi soru çözüyorsam 10 tane site geziyorum :D ama türkiye sıralaması için online ygs daha iyi :)

Kakus
08-02-2012, 21:18
2010'un ygs sınavını çözüyorum. Önce bi gidip abdest tazeliym. : ))

_FrKn_
08-02-2012, 22:16
final in toplu ygs deneme sınav kitapçığını nerden buluruz.30-40 tane olsa yeter.sınava kadar hergün bir deneme yapmak istiyorum.star'ınki çok kolay.almayın boşuna.

aniL43
08-02-2012, 22:52
2010'un ygs sınavını çözüyorum. Önce bi gidip abdest tazeliym. : ))

:) çözdün mü bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla sosyali kol gibiydi fen baya kolaydı

size tavsiye eğitim fakültesi isteyen arkadaşlar varsa

ingilizce,sınıf,okul öncesi,din kltrü,ileri zekalılar öğretmenliği dışında bişey yazmayın arkadaşlar

_FrKn_
10-02-2012, 16:51
dershaneye gitmiyorum.ilk denemelerimden.zaman fem ygs denemesi.
türkçe 29 doğru 9 yanlış.
sosyal 27 doğru 6 yanlış.
fen 4 doğru 7 yanlış.
matematik 20 doğru 4 yanlış.

iyi olacak inşallah.yanlışları işaretlemeden durabilsem birde :)

gorke
10-02-2012, 16:56
ygs sınavına girilcek okulu artk netten şifreyle öğreniliyomuş. bu şifreyi ben kaybettim, yenisini nasıl alırız birde ne zmn belli oluyor girilcek yerler.

Kakus
10-02-2012, 16:59
ygs sınavına girilcek okulu artk netten şifreyle öğreniliyomuş. bu şifreyi ben kaybettim, yenisini nasıl alırız birde ne zmn belli oluyor girilcek yerler.

Sıkıntı büyük. YGS kayıdı yaptırdığında sana verilen kağıdı mı kayıp ettin abi?

gorke
10-02-2012, 17:01
o kağıt duruyo ama her zamanki şifrenizi kullanın diyo ne bilim o şifreyi :) , seneler önce girdim sınava, şimdi böyle bi sıkıntım var.

doncarlo
10-02-2012, 17:07
@gorke

Duyduğuma göre hangi liseden mevzunsan orası verebiliyor o şifreyi para karşılığında.

Onurkk06
10-02-2012, 17:16
napın ne edin bilmem ama pamukkale üniversitesini yazmayın böyle aptal bi üniversite görmedim ne öğrenci işleri sorunları halledebiliyor tam mezun olacak duruma gelmişsiniz yeni abuk subuk yönetmelikler cıkıyor bide bakmışınız okulunuz bi sene uzamış gerçekten üniversite tercihini yaparken dikkat edin aman deyim arkadaşlar

bilalMW
10-02-2012, 17:26
@gorke

Duyduğuma göre hangi liseden mevzunsan orası verebiliyor o şifreyi para karşılığında.

herhangi gibi bir ösym bürosu olsun yeter..

TigeR
11-02-2012, 00:36
sözel bölümden alan gelecek vaad eden bölüm yok mudur? :D

MaXo
12-02-2012, 10:24
Arkadaşlar konu açmak yerine buradan bir derdimi yazmak istiyorum.Makina teknolojisi lise3 öğrencisiyim seneye staj ygs gibi işler olacak.Fakat liseden mezun olduğumda 2 yıllık meslek yüksek okula gitmemimi yoksa üniversiteye başlamamımı önerirsiniz? birde makina üzerinde hiç tecrübem yok torna freze falan :D

_FrKn_
20-03-2012, 16:11
bir sorum olacak.az önce bi deneme çözdüm arkadaştan almıştım içinden başka bi denemenin cevap anahtarı çıktı.aranızda daha önce bu denemeyi çözmüş olan falan varsa cevap anahtarının fotoğrafını koyabilirmi.ne kadar yaptığımı merak ediyorum o kadar çözdük:) internette de bulamadım.bilen paylaşırsa memnun olurum.
FEM YGS-LYS Hazırlık - YGS Denemesi - 3/A
deneme bu.

StyleALP
20-03-2012, 19:26
19-03-2012

YGS 'ye giriş bilgileri güncellendi. Sınava nerede, hangi salonda vs. gibi bilgilerinize Aday İşlemleri Sistemi (http://ais.osym.gov.tr/) sitesinden ulaşınız.

StyleALP
30-03-2012, 21:30
ÖSYM 'nin web sitesindeki aday işlemleri bölümünden sınava giriş bilgilerinizin çıktısını almayını unutmayınız. O belge sınav yerinize girişinizde istenecektir.

StyleALP
26-04-2012, 19:03
LYS başvuruları başladı bilginize;

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (http://www.osym.gov.tr/belge/1-13413/2012-osys-lys-basvuru-bilgileri.html)

StyleALP
26-07-2012, 20:32
Merhabalar;

Aşağıda resimde 2012 YGS-LYS sonuç tablomu paylaştım. Ders yardımı vs. görmeden elimden geleni yapmaya çalıştım ancak 4 yıllık şuan için ertelendi. Sizlerden ricam en acilinden bu puanlamaya göre İstanbul veya İstanbul yakınlarında önerebileceğiniz okul ve bölümler.

Bir sene hazırlan vs. gibi öneriler olmasın lütfen bu sene başlamak istiyorum.

Meslek Lisesi Metal Teknolojileri bölümünden mezunum.

http://img98.imageshack.us/img98/7886/lysu.jpg

StyleALP
31-07-2012, 18:10
Önlisans için iki yıllık mekatronik, makine ya da bilgisayar operatörlüğü bölümleri yer alan üniversite önerilerinizi alabilir miyim?

RSBurak
31-07-2012, 18:35
271 binlerdeyim 281.000 veya 304 000 deki yerlere girebilirmiyim acaba ? Sizler nasıl yaptınız tercihlerinizi

Y.Emre
31-07-2012, 18:49
271 binlerdeyim 281.000 veya 304 000 deki yerlere girebilirmiyim acaba ? Sizler nasıl yaptınız tercihlerinizi

yerinde olsam 230 240bınlerden 300binlere kadar yazardım...

RSBurak
31-07-2012, 19:23
yerinde olsam 230 240bınlerden 300binlere kadar yazardım...

istediğim bölüm örgün öğretim 281.000 ikinci öğretimi 304.000 den kapatmış o yüzden sordum tutarsa sevinirim 330k 340k bölümleride yazacağım

Y.Emre
31-07-2012, 21:32
istediğim bölüm örgün öğretim 281.000 ikinci öğretimi 304.000 den kapatmış o yüzden sordum tutarsa sevinirim 330k 340k bölümleride yazacağım

eğer sen 271 binde isen ve istediğin bölüm 281bin ise bana göre yerleşme ihtimalın %95

RSBurak
31-07-2012, 22:12
eğer sen 271 binde isen ve istediğin bölüm 281bin ise bana göre yerleşme ihtimalın %95

orası olursa çok iyi olur..benim aklımı karıştıran bu özel okul rehberlikçilerinin sıralamalar değişecek şeklinde söylemleri oldu ama millete bakıyorum her zamanki gibi yapmış tercihlerini 20 bin 30 bin üstü yerleri yazanlar var.İnşallah herkes gönlündeki yeri kazanır 2 senedir aynı şeyi yaşamaktan bıktım.