PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yoklama kaçağı konusu hakkında

İug
07-01-2012, 11:14
Öncelikler herkese merhabalar.

92 doğumluyum ve şu anda yoklama kaçağı olarak gözüküyorum. Yoklamayla ilgili bir kağıt gelmedi daha önce ya da Bursa'ya eve gelmedi. Acaba kütük Edirne'de o yüzden mi gelmedi bilmiyorum. Şu anda yurt dışındayım ve burdaki konsolosluk daha önce lise diploması ile tecil yapmadı. Burda da daha ünüversite öğrenci değilim(kurs öğrencisiydim, dil sınavına hazırlanıyorum.), eğitim ateşesinden de tecil yaptıramadım. Birazda benim suçum olarak, evrakları(sağlık raporu, diploma vb.) burdan anca 29 Aralık 2011 tarihinde postayla Edirne'ye yolladım. Ama hala ellerine ulaşmadıklarını söylediler ve beklemedeyim. Lise diploması hakkım kaybolacak mı ve ne gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalıcam acaba? Canım çok sıkkın gerçekten. Yardım ederseniz çok sevinirim.

cıvıc_power
07-01-2012, 12:06
31 Ekim 2011 e kadar muayeneni olman lazımdı.. yoksa dediğin gibi yoklama kaçağı olursun. Askerlik Şubesine gidip halletmen lazım en kısa sürede ;)

onursumer
07-01-2012, 12:08
geçte olsa halledebiliyorsun ama bi cezası var belli bi zamana gore

çok fazla sure geçmediğinden çok sıkıntı olmaz normal şartlarda ama yurt dışında olduğundan tam olarak nasıl bir işlem yapılıyor bilgim yok

mmustu
07-01-2012, 12:08
birader 31 ekime kadar işlerini halletmediğinden kendin gelip askerlik şubesine gidecek muayene olacaksın tecil evrağın varsa tecil ettirecek yoksa askere gideceksin

emp:)
07-01-2012, 12:11
Artık yoklama ile ilgili posta gelmiyor. Gel yoklamaya gir demiyorlar zamanı gelince kendin gidiyorsun. Kaçak duruma düşersen posta gönderiyorlar. Başıma geldi ben öğrenciydim hiçbir şey yapmadan aldım öğrenci belgemi gönderdim sorun çözüldü. Daha 1 hafta önce gbt'm sorgulandı sorun olsa çıkardı:)

Schumi
07-01-2012, 12:16
Nasıl bir cezası var ?

onursumer
07-01-2012, 12:18
Artık yoklama ile ilgili posta gelmiyor. Gel yoklamaya gir demiyorlar zamanı gelince kendin gidiyorsun. Kaçak duruma düşersen posta gönderiyorlar. Başıma geldi ben öğrenciydim hiçbir şey yapmadan aldım öğrenci belgemi gönderdim sorun çözüldü. Daha 1 hafta önce gbt'm sorgulandı sorun olsa çıkardı:)

asker kaçağı gbt de çıkıyormuki ? benim bildiğim çıkmıyor

crazydog
07-01-2012, 12:20
gbt de çıkmaz asker kaçağı

Schumi
07-01-2012, 12:29
asker kaçağı gbt de çıkıyormuki ? benim bildiğim çıkmıyor

3-5 sene sonra ancak şube savcılığa vatana bilmem suçundan şikayette bulunup yakalama emri çıkartmadan çıkmaz.

EdgeVII
07-01-2012, 12:29
geçte olsa halledebiliyorsun ama bi cezası var belli bi zamana gore

çok fazla sure geçmediğinden çok sıkıntı olmaz normal şartlarda ama yurt dışında olduğundan tam olarak nasıl bir işlem yapılıyor bilgim yok

Bende 3-5 ay yoklama kaçağı gözüküyormuşum kağıt gldikten sonra üniversiteden kağıt yollamıştım ceza falan almadım

vodkan
07-01-2012, 12:48
kacak oldugun hergüne para ödüyorsun. 2000 yılında 20tl idi.

kimisinden tahsil ediyolar kimisinden etmiyolar şansına baglı :)

EdgeVII
07-01-2012, 12:51
Sağlam yırtmışım :D

emp:)
07-01-2012, 12:53
GBT'den çıkıyor diye biliyorum. Gidip yakınımdaki şubeye durumu sormuştum muayene falan gerekiyormu diye onlar kütüğümün olduğu şubeye öğrenci belgesi göndermemin yeterli olduğunu söylemişlerdi. Aradan 3 sene geçti gbt'de kesin çıkardı yani.. Belgeyi kabul etmemiş olsalar çoktan bakaya olmuştum işin özü.

vodkan
07-01-2012, 13:07
bu askerlik işleri loto gibi :)
1ay gecmiş en son tecil üstünden,polis arıyor karakola cagırıyor(telefondada söylemiyor niye oldugunu) sonra ben ögrendim aynı gün kacak oldugumu hemen şubeye gittim 15 gün sonrada askere.
ben askerdeyim eve mahkeme kagıdı gelmiş kacak oldum icin. evdekiler askerde diyip. kapatmışlar. askerden geldim 1 hafta sonra mahkeme kagıdı :) taa 3 ay sonrasına.
hakim neden kacaksın dedi? ne kacagı oturdum yer belli işim belli elindeki kagıtta askere giriş tarihim ve tecil tarihim yazıyor dedim :) ee 1 ay gecikmişin dedi.bende ne kagıt geldi ne bişey nerden biliyim dedim sonra kafasından 1 ay geciktim icin bişeyler uydurup yazdırdı bitti gitti.

kuzenim benden 5 yaş büyük ne askerlik ne bişey :) adaletmi ülenn :)

!KO
07-01-2012, 13:12
yoklama kacagı gbt ye dusmez asker kacagını bılmıyorum

İug
07-01-2012, 14:44
Yorumlariniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Belgeler ellerine ulaşınca sorunsuzca yapsınlarda sicilime birşey olmasından korkuyorum açıkcası. Şubeyi pazartesi arayıp sorsam mi acaba ne yaptırım uygulanacak diye?

SekoLive
07-01-2012, 14:46
bi yakının varsa abi baba anne gibi onlar gidip konssnlar telefonda bazen saçma sapan ilgisiz adamlarla konsuyosn ama gittiğinde işler değişiyor. allah yardımcın olsun

tuner faruk
07-01-2012, 14:50
Ya bu ara benimde kafama takıldı benim yoklama kağıdım kütüğümün olduğu yere gitmiş daha sonrada herhangi bişey gelmedi ne eve ne oraya şimdi ben asker kaçağımı gözüküyorum bu arada Üniversitede okuyorum.

SekoLive
07-01-2012, 14:52
Ya bu ara benimde kafama takıldı benim yoklama kağıdım kütüğümün olduğu yere gitmiş daha sonrada herhangi bişey gelmedi ne eve ne oraya şimdi ben asker kaçağımı gözüküyorum bu arada Üniversitede okuyorum.

faruk şuan tahminimce kaçak değilsn bu sene okulu bitirirsen 31 ekim olmadan gidip tecilini hallet aksi takdirde işlerin ben gibi sarpa sarar eğer okul sonrası hemen askere gitme planın yoksa.

İug
07-01-2012, 14:55
bi yakının varsa abi baba anne gibi onlar gidip konssnlar telefonda bazen saçma sapan ilgisiz adamlarla konsuyosn ama gittiğinde işler değişiyor. allah yardımcın olsun

İnsallah. Babami veya abimi göndereyim ben onlar bi konussun en iyisi, telefondan belgeler icin bile aradigimda sacma sapan konustular. İyi dilekleriniz icin tesekkurler.

audilover
07-01-2012, 15:04
Yurtdisindayken bir kez benimde basima gelmisti konsolosluk kagitlari gondermemis yoklama kacagi olmustum sonrasinda gonderdiler ve sorun cozuldu ne bir ceza odedim nede mahkeme eger Turkiyeye gelmeyi dusunmuyorsan universiteye baslayincaya kadar sorun olmaz gerci gelsende olmaz:):)Dert etme yurtdisinda bu isler daha yavas yuruyor malesef bulundugun konsolosluk cok onemli kolay gelsin.

İug
07-01-2012, 15:16
Yurtdisindayken bir kez benimde basima gelmisti konsolosluk kagitlari gondermemis yoklama kacagi olmustum sonrasinda gonderdiler ve sorun cozuldu ne bir ceza odedim nede mahkeme eger Turkiyeye gelmeyi dusunmuyorsan universiteye baslayincaya kadar sorun olmaz gerci gelsende olmaz:):)Dert etme yurtdisinda bu isler daha yavas yuruyor malesef bulundugun konsolosluk cok onemli kolay gelsin.

Cok sagolun tesekkurler. Konsoloslukta kac kere dondurduler zaten beni asli gibidir belgesi aldim bi cok belgenin Turkiye ye postaliyacagim zaman aradim dedim yolluyorum biz postayla kabul etmiyoruz dedi tekrar konsolosluga gittim onlarda biz yapmiyoz dediler tekrar. Dedim onlarda yapmiyo arayin o zaman aradilar onla bu sefer tamam dediler, evraklari yolladim dhlnin sitesinde evraklar Turkiye ye gitti diyor ama aradigimda gelmedi dediler acaba gitmedi mi bilmiyorumda gidersede islem yapicaklar mi yoksa sallamicaklar mi hic bilmiyorum galiba daha ugrasicam.

Mr.K
07-01-2012, 15:38
Birşey olmaz korkma.

İug
07-01-2012, 15:49
Birşey olmaz korkma.

Guzel diyorsunuz da, ister istemez korkuyor insan. Bakalim pazartesi gunu tam anlicaz olayi.

onursumer
07-01-2012, 15:51
onur yıllardır yurt dışında yaşıyo oda çok uğraşmıştı zamanında :D

İug
07-01-2012, 16:11
onur yıllardır yurt dışında yaşıyo oda çok uğraşmıştı zamanında :D

O zaman tam konunun ehliymiş.:)

tuner faruk
07-01-2012, 16:26
faruk şuan tahminimce kaçak değilsn bu sene okulu bitirirsen 31 ekim olmadan gidip tecilini hallet aksi takdirde işlerin ben gibi sarpa sarar eğer okul sonrası hemen askere gitme planın yoksa.

Sağol abi :) Yok valla zaten istesemde almazlar :D 1.72 boy 117 kilo :D Okul da bu sene bitmiycek gibi hayırlısı :D:D

Evrenoz
07-01-2012, 16:28
GBT'den çıkıyor diye biliyorum. Gidip yakınımdaki şubeye durumu sormuştum muayene falan gerekiyormu diye onlar kütüğümün olduğu şubeye öğrenci belgesi göndermemin yeterli olduğunu söylemişlerdi. Aradan 3 sene geçti gbt'de kesin çıkardı yani.. Belgeyi kabul etmemiş olsalar çoktan bakaya olmuştum işin özü.

Çıkmıyor. Asker olan birinin araba kullanması yasaktır. Ben askerken kullandım, GBT'm sorgulandı ancak çıkmadı herhangi birşey.

corcor
07-01-2012, 18:18
askerlik şubeleri ülke çapında arama ve yakalama kararı çıkartamıyor artık polisde çevirse gbt ye aksa gözükmüyor alttaki linke bakabilirsin bu kanun 2010 da yürürlüğe girdi

Asker kaaklar yakalanmayacak (http://www.lifeinbursa.com/haberx/60914/33/asker_kacaklari_yakalanmayacak.htm)

Chatin
07-01-2012, 18:24
yoklama kaçaklığının hiçbirşeyi yok. bakaya kalmadıktan sonra hiçbirşey sorun değil merak etme. askerlik şubesine gitmeye de korkma ve git durumunu öğren. bakayaları bile aramıyorlar sormuyorlar yoklama kaçaklarını kimsenin salladığı yok merak etme.

overblack
07-01-2012, 18:25
panik yapmayın bişi olmuyor :) ben 28 yaşında askere gittim.yoklama kaçağı,bakaya bilmem ne varsa hepsi vardı dosyada.

A.Kepez
07-01-2012, 18:32
bende de benzer durum oldu 1 sene gibi geç muayene olduğum için mahkeme vs derken 100 lira ceza geldi toplam

İug
26-01-2012, 07:19
Askerlik işlemim halloldu. Ne şubeden mazeret bildirin dediler nede konuyla ilgili kağıt yolladılar. Askerlik tecilimin 2015'e kadar yapıldığına dair 1 kağıt ve komando olmak istiyor musun, hobiler, fobiler vb. gibi soruların olduğu kağıdı yolladılar, doldurdum ve geri yolladım. Aynı sorunu biri yaşarsa diye yazma gereği duydum. Yorumlar için tekrardan çok teşekkürler, gerçekten korkulacak bir şey yokmuş. :)