Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : c70 2.3 T5 hakkındaki görüşleriniz nedir?

OAtes
08-01-2012, 03:14
Sizce bu araç alınır mı?

Volvo / C70 / 2.3 T5 / "EVO VOLVO" Yetkili Servisi 15.Yıl "C70 2.3 T-5" sahibinden.com'da - 70067850 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-evo-volvo-yetkili-servisi-15-yil-c70-2-3-t-5-70067850/detay/)

volvo c70 ve ayrıca 2.3 T5 hakkındaki görüşleriniz nedir?

Not: Oturaklı ağır araba arıyorum
Çok km yapmayan biriyim 2 yılda 13-14 bin km bile yapamadım

kelalper
08-01-2012, 09:05
240 hp güzel makinedir. Elektronik beyin arızası olabilir. Özellikle onu kontrol ettir. Çürüme falan olmaz. Şaselerinde oynama falan yoksa gayet zevk alırsın uzun yolda kullanırken. Viraj kabiliyeti düşüktür araba tutunsa sen o koltuklarla arabanın içinde tutunamazsın. Bi de ya o araba 2001 değil ya da önden kaza yaptı farlarını bulamadıkları için 2000 öncesinin S70 farlarını taktılar. 2000 ve sonrasında farlar clear lenstir. Benim S70 te ben özellikle değiştirdim clear lenslerle.

<<buğra>>
08-01-2012, 09:12
hazır konu açılmışken bu motorlar lpg ile uyum sağlar mı, sorun çıkarır mı?

gambit49
08-01-2012, 10:14
gaz kelebegi bozarsa bozar bu serilerde en cok gaz kelebegi sorun cikardi onun disinda ii aracdir

palamut
08-01-2012, 12:37
gaz kelebegi bozarsa bozar bu serilerde en cok gaz kelebegi sorun cikardi onun disinda ii aracdir

t5 ler genelde etm li değildir ama yine de emme manifolduna bakarak eğer bu tipse direk arkanızı dönüp olay yerini terkedin. kontağı açtığınız anda gösterge panelinde etm lambası kısaca yanıp söner ordanda anlayabilirsiniz http://home.comcast.net/~donwillson/Where%27s%20the%20ETM.jpg
bu tip olanları motronic 4.3 tür alınır sıkıntısı yoktur genel olarak motorla ilgili hiçbir aksamında mekanik kelebekli distribütörlü modeldir daha eski nesildir ama problemsizdir. http://i28.tinypic.com/2ryj70y.jpg
c70 2001 modellerde clear lens yok. c70lerde 2002 ve 2004 aralığında oldu o olay.
lpg ile sorun çıkartmaz. yol tutuşu rezalettir. 5 farklı premium sınıf lastikle denedim aracımda hiçbir kaza yoktu sonradan koni amortisörler monte edilince nokian nrzi lastiklerle iyi bi tat yakalamıştım.
daha önce rektefiye görüp görmediğine dikkat etmelisin. bu meblağı bu araca verince çok büyük pişmanlık hissedebilirsin kısa sürede. koltuk yatırma mekanizması adamı kanser eder bagajı yeterlidir. koltuk mekanizmasında halatlar sık sık kopar cam düşer yavaş açılır kapanır. iç aksamları kırılgandır cam düğmeleri vs si elinde kolayca kalır ve bulunması güçtür fiyatlarıda yüksektir. ön takım sürekli ilgi ister. lıngırtısı bitmez genelde. yakıt olarak yorucudur. uzun yolda da bi o kadar az yakar. sarf parçaları çok pahalı değildir ama yaşı gereği problem çıkartabilecek bazı parçaları canını sıkabilir. 5 sene falan kullandım ısrarla inatla sevmeye çalışarak ama kimseye tavsiye etmem.

wolrath
08-01-2012, 12:40
fiyatı uçuk.

timmaah
08-01-2012, 12:44
aynen fiyata takıldım ben de..
2-3 ay önce bende arıyordum aynısına hatta bu olabilir :D 23 lira yazmıştı bir amca

wolrath
08-01-2012, 12:47
2009'da

boyasız, yesıl, manuel 23e vermıslerdı. alamamıstım :)

palamut
08-01-2012, 12:51
20 bin liraya 1.5 sene ilanda durmuştu benimki 3 kişi aradı :)

cdc70
08-01-2012, 13:31
rakamı ucuk tutmuşlar
ayrıca ne olursa olsun 2.ci eli cok zayıf bir araç volvo

alırsın sonra satıyım dersen cok beklersin
volvo alırken ıyı rakam satarken full zarar bir araç
o rakamlara coupe alınacak cok arac var 2.ci eli kuvvetli bence uzak dur hıc bulasma

-batu-
08-01-2012, 13:40
ömer hayır.

semavi
08-12-2012, 12:41
Ben 1 yıl boyunca ıvır zıvır hataları çok olan bir 2.3t5 manuel ile uğraştım... İzlenimlerimi aktarayım...

Ön takım: Ya orjinal alacaksınız yada tablaların burçlarını kaliteli burçlarla değiştireceksiniz. İkinci seçenek daha ucuz ve sorunsuz. Yansanayi tablalar, salıncak diyede geçer, 2-3 aylık :) Ben bu olayı sonradan çözdüm, rahatladım...

Motor: Gaz kelebeğine bağlı olarak oynama yapmaya başladı bir süre sonra temizledik bitti... 2.3t5lerde ben sorun yaşamadım ama 2.0 t5lerin sorunlu olduğu yazılmış çoğu yerde... Ben 166binde aldım 190binde motor yaptırıp sattım, sensör hatasından dolayı!

Yakıt: LPGde inanılmaz tutumluydu... ama benimki manueldi, bunu unutmayın...

Yol tutuş konusunda daha iyi olabilirdi diyorum ama rezalet diyemiyorum. 2.3t5 ler GT olarak geçiyor... Muhtemelen fark var zira bir başka c70e bindim 17 jantlı, benimkinden sonra bildiğin beşik gibiydi araba. Volvocu Celal'de farklı diyor...

İç aksam: Torpido ses yapabiliyor, en gıcık olduğum konulardan birisi buydu... Sunroof ses yapar, ayakları pahalıdır...

Bu araç alınır mı? Temizse alınır. Şuan bir daha alacak olsam hiç sorun çekmem ve rahatça binebilirim. bu araca öntakımda yaptırdım, motorda ve hala T5 bakıyorum... Tek araca düşme durumu olmasaydı satmazdım zaten ama çocuk durumundan dolayı sattım. alırken çok para vermedim satarkende çok istemedim.. 20ye verdim geçtim... Fiyatı 21e mi ne çekince, arabayı resmen randevu usulü sattım ve 2 kişi daha sabahtan akşama kadar "alacak kişi geldimi" diye arayıp durdu... diğer soran edenlerde çoktu zaten... ama 25-26 yazdığımda 3-4 kişi aradı.

Velhasıl... 2.3t5 dışındakileri ve otomatiklerini bilemiyorum. ama bu aracı 1 senede yaklaşık 25-30 bin km Maksimum kullandım. Haftada 2 kere sakarya-beylikdüzü yaptım... 4-5 kişi ile 245kmde E350cdi da kovaladım, bozulan salıncaklar yüzünden karda 60-70le döndüğümde oldu :)

Güzel araçtı kesinlikle lakin imkan varsa ve özel br tercih yoksa aynı fiyata gider S60t5 alırım, c70 ucuzsa alırım...