PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benim Canavar - 2011 Hyundai Sonata SE 2.4L

EastBlooD
08-01-2012, 16:11
2011 Subat ayinda satin aldigim arac.

Hyundai yeni dizayn anlayisi ile herkesin ilgisini cekiyor artik. Amerika'da ki satis rakamlarinda Toyota ve Honda'yi geriden birakti diye biliyorum. Bu hali ile zaten buna sasirmamak gayet normal.

Aracin yakit tuketimi otobanda 35 MPG yani bizim hesabimizla litre basina 14.88 Km iken ben hali hazirda sehir ici ve otoban ortalamasi olarak 35-36 MPG ile kullaniyorum bir senedir. Tuketim acisindan kendi klasinda kesinlikle lider bir arac.

Bu baslik altinda kendi cektigim fotograflari ve videolari paylasacagim, umarim begenirsiniz. :)

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/MySonata600x900.jpg

EastBlooD
08-01-2012, 17:08
Gecen yaz cektigim bir kac fotograf...

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00001.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00002.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00003.jpg

ÜSTÜNERC
08-01-2012, 17:09
masallah kazasız belasız surusler bende 2011 model elantra kullanısıyım.hyundai 2-3 senedır baya ılerledi gercekten guzel araclar yapmaya basladı.aracınız gercekten cok guzel masallah

oguzhan999
08-01-2012, 17:14
saudi drift geliyor aklıma bu arabaları görüncee :)

Burak E.
08-01-2012, 17:16
basılması şart :) güle güle kullanın hyundai atakta :)

EastBlooD
08-01-2012, 17:18
masallah kazasız belasız surusler bende 2011 model elantra kullanısıyım.hyundai 2-3 senedır baya ılerledi gercekten guzel araclar yapmaya basladı.aracınız gercekten cok guzel masallah

Tesekkur ederim ÜSTÜNER kardesim, Allah hicbirimize kaza bela vermesin. Elentralar da cok guzel araclar, trafikte ne zaman beyaz Elentra gorsem hemen kuyruguna takiliyorum pes pese gidiyoruz. Neden diye sorma bende bilmiyorum, oyle bir hastalik gelisti bende :)

Hyundai kesinlikle artik eski Hyundai degil bundan emin olabilirsiniz.

Amerikada adamlarin araclar icin verdikleri garantiler v.s. inanilmaz su anda.

Benim arac 5 cesit garanti paketi ile geldi. Bunlardan ilki ve en onemlisi

10 sene 100.000 mile (160 bin km) motor ve sanziman garantisi.

Satislari inanilmaz su anda... ;)

bLackModeL
08-01-2012, 17:18
oo cok tatlı kalafatlıymıss allah kaza beladan saklasın kardesımm

EastBlooD
08-01-2012, 17:20
saudi drift geliyor aklıma bu arabaları görüncee :)

O videolari hatirliyorum ve ilk gordugumde acaip gicik olmustum. Guzelim arabanin canina okuyorlar diye... :beuj:

basılması şart :) güle güle kullanın hyundai atakta :)

Tesekkurler Burak bey, yaklasik bir senedir gule gule kullaniyoruz bakalim, pek uzecek gibi durmuyor :rolleyes:

oo cok tatlı kalafatlıymıss allah kaza beladan saklasın kardesımm

Sagolasin kardesim, Allah hepimizi kazadan beladan saklasin. :icon_tup:

bora1311
08-01-2012, 17:22
masallah...

gule gule kullanin, kazasiz belasiz...

EastBlooD
08-01-2012, 17:25
masallah...

gule gule kullanin, kazasiz belasiz...

Sagolun Bora bey, hep beraber kazasiz belasiz insallah :icon_tup:

barutçu
08-01-2012, 17:27
Kazasız belasız.
Geçen sene özellikle genesis coupe tasarımıyla epey hoşuma gitmeye başlamıştı hyundai.

judgeGTI
08-01-2012, 17:28
maşallah çok hoş görünüyor:icon_tup:

güzel günlerde binmek nasip olsun.

EastBlooD
08-01-2012, 17:36
Kazasız belasız.
Geçen sene özellikle genesis coupe tasarımıyla epey hoşuma gitmeye başlamıştı hyundai.

Sagolun, Allah hicbirimize kaza bela vermesin insallah. Tasarim konusunda Hyundai artik cok ama cok buyuk bir adim atmis durumda. Bakalim insallah geriside gelecek.

maşallah çok hoş görünüyor:icon_tup:

güzel günlerde binmek nasip olsun.

Sagolun :)

ÜSTÜNERC
08-01-2012, 17:53
Tesekkur ederim ÜSTÜNER kardesim, Allah hicbirimize kaza bela vermesin. Elentralar da cok guzel araclar, trafikte ne zaman beyaz Elentra gorsem hemen kuyruguna takiliyorum pes pese gidiyoruz. Neden diye sorma bende bilmiyorum, oyle bir hastalik gelisti bende :)

Hyundai kesinlikle artik eski Hyundai degil bundan emin olabilirsiniz.

Amerikada adamlarin araclar icin verdikleri garantiler v.s. inanilmaz su anda.

Benim arac 5 cesit garanti paketi ile geldi. Bunlardan ilki ve en onemlisi

10 sene 100.000 mile (160 bin km) motor ve sanziman garantisi.

Satislari inanilmaz su anda... ;)
aynen öyle vallaha hyundai aştı kendını.Elantrada sonatonun kucugu ıste :) hafıften oda bi makına sayılır 132 hp olmasına ragman gayet ıyı gıdıyor audi a3 ler falan gelemıyor 206 gti ye bıle sapladık onunla sızınkı 2.4 motor tahmın edebılıyorum nası gıttıgını ucar o araba :):) kazasız belasız ııyı gunlerde kullanın

sinan-s
08-01-2012, 17:53
Maşallah kazasız belasızz...

Mutu
08-01-2012, 17:55
Maşallah kazasız belasız sürüşler diliyorum. Bu 10 yıl 150 km garantisi sanırım sadece ilk sahibi için geçerliymiş dğeil mi? Satınca normal 5 yıl 100bine düşüyormuş garanti?

EastBlooD
08-01-2012, 18:03
Maşallah kazasız belasızz...

Tesekkur ederim Sinan bey :)

aynen öyle vallaha hyundai aştı kendını.Elantrada sonatonun kucugu ıste :) hafıften oda bi makına sayılır 132 hp olmasına ragman gayet ıyı gıdıyor audi a3 ler falan gelemıyor 206 gti ye bıle sapladık onunla sızınkı 2.4 motor tahmın edebılıyorum nası gıttıgını ucar o araba :):) kazasız belasız ııyı gunlerde kullanın

Benim aracin teknik bilgileri asagi yukari su sekilde :

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/LogoSonata2.jpg

200 HP cidden hissettiriyor. Kendi klasmaninda bir aile arabasi olarak fazla bile. Hele Amerika - New York' da bu HP ile gaza basip denemeye yapabileceginiz ve yakalanmayacaginiz yer cok az.

Elentra'nin A3 ve 206 GTI'a toz attirdiginig ormek isterdim dogrusu :D

Maşallah kazasız belasız sürüşler diliyorum. Bu 10 yıl 150 km garantisi sanırım sadece ilk sahibi için geçerliymiş dğeil mi? Satınca normal 5 yıl 100bine düşüyormuş garanti?

Tesekkur ederim Murat bey, Allah hicbirimize kaza bela vermesin insallah.

10 yil ve 160 bin km garantisi var ve bu garanti sattiginiz kisiye aktariliyor yani herhangi bir dusus olmuyor. Mesela ben arabayi alali 1 sene olacak onumuz deki subat ayinda ve diyelim ki o ay icerisinde sattim bu araci. Alan kisinin hala 9 sene garantisi olacak bu araba uzerinde. Yani garanti kapsami degismiyor. En azindan ben oyle biliyorum cunku burada araba galerilerinde pre-certified olarak satilan araclar hep ikinci el temiz araclar ve garantileri ilk sahiplerinin aldigi gunden itibaren gecerli ve kesinlikle bir daralma olmuyor bu garanti kapsaminda.

ÜSTÜNERC
08-01-2012, 18:19
olurda trabzona duserse yolun a3 lerı arkamdan gelmesını bırlıkte seyrederız aynılarını bırlıkte yaparız.Amerikada hız yapılmıyordur tahmın edebılıyorum turkıyedekı gıbı bır sıstem yok:)

EastBlooD
08-01-2012, 18:25
olurda trabzona duserse yolun a3 lerı arkamdan gelmesını bırlıkte seyrederız aynılarını bırlıkte yaparız.Amerikada hız yapılmıyordur tahmın edebılıyorum turkıyedekı gıbı bır sıstem yok:)

Sadece bir kere polis ve radarin olmadigina kanaat getirdigim bir anda kisa bir mesafede deneme yapmistim. GPS aleti o zamana kadar ciktigim en yuksek hiz olarak kaydetmis.

113 mph yani 180 kmh felan. Bulursam saglam bir yer max hiz icin deneme yapacam ama denk gelmedi henuz oyle bir yol. :o

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00018.jpg

max speed : 113 mph

63owen63
08-01-2012, 18:27
Önden mercedes kadar prestijli duruyor , cok güzel maşallah

EastBlooD
08-01-2012, 18:31
Önden mercedes kadar prestijli duruyor , cok güzel maşallah

Sagolasin Owen :)

Kirmizi isikta duran mercedesin yanina yaklasirken mercedes surucusunun "ulan bu ne" der gibi donup baktigina bir kac kere sahit oldum :rolleyes:

Bu arada imzandaki alinti cok guldurdu beni :))))

Mutu
08-01-2012, 18:33
Tesekkur ederim Murat bey, Allah hicbirimize kaza bela vermesin insallah.

10 yil ve 160 bin km garantisi var ve bu garanti sattiginiz kisiye aktariliyor yani herhangi bir dusus olmuyor. Mesela ben arabayi alali 1 sene olacak onumuz deki subat ayinda ve diyelim ki o ay icerisinde sattim bu araci. Alan kisinin hala 9 sene garantisi olacak bu araba uzerinde. Yani garanti kapsami degismiyor. En azindan ben oyle biliyorum cunku burada araba galerilerinde pre-certified olarak satilan araclar hep ikinci el temiz araclar ve garantileri ilk sahiplerinin aldigi gunden itibaren gecerli ve kesinlikle bir daralma olmuyor bu garanti kapsaminda.

Anladım. Bilgilendirme için teşekkürler.

EastBlooD
08-01-2012, 18:35
Anladım. Bilgilendirme için teşekkürler.

Rica ederim :icon_tup:

Honda Type_R
08-01-2012, 18:41
Amerika ve hiz kurallari beni deli ediyor chicago dayken ben 55 mil olan bir yolda 65 le radara yakalandim 125 dolar cezayemistim aci verici

onursumer
08-01-2012, 18:48
maşallah çok beğendiğim bir kasa

usa daki garanti şartları çok iyimiş 10 yıl 160bin km :D

Met!!
08-01-2012, 18:56
Maşallah çok güzel duruyor

rcbasaran
08-01-2012, 19:00
Güzel araç...

EastBlooD
08-01-2012, 19:40
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00004.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00005.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00006.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00007.jpg

EastBlooD
08-01-2012, 20:00
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00008.jpg

arteus
08-01-2012, 20:04
Maşallah. Allah kaza bela vermesin

EastBlooD
08-01-2012, 20:16
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00010.jpg

barutçu
08-01-2012, 20:44
Neyse bazı mesajlar temizlenmiş zaten yönetim tarafından.
Siz keyfinize bakın aracınızın maşallahı var daha öncede dediğim gibi.
Konu Hyundai Sonata...
İyi forumlar. NOKTA.

Low-Rider
08-01-2012, 21:05
Uzatmayın , sildikçe yenisini yazıyorsunuz

CaNeR44
08-01-2012, 21:07
güzel tasarım kazasız belasız

darkmoon
08-01-2012, 21:07
Umarım sıfırdan güzel bir başlangıç olur

senin sabah aracın üstünden dumanlar çıkarken ki bir foto vardı onu koysana doğukan :)

Shadow_Dancer
08-01-2012, 21:08
Hayatımda görüdügüm en muhteşem otomobillerden birisi, zerafeti kadar akıcı ve dinamik çizgileriyle göz alıyor gerçekten.. Ayrıca muhteşem bir garanti politikasına sahip, hayran kaldım. Allah kaza bela ceza vermesin. Zaten hyundai artık eskisi gibi degil kendini aştı, özellikle Amerika kıtasında hayranlıkla bakılıyor. Nyc gibi kozmopolit yapıya sahip bir şehirde bile dikkat çekmeyi başarıyor. Maşallah.

EastBlooD
08-01-2012, 21:11
Umarım sıfırdan güzel bir başlangıç olur

senin sabah aracın üstünden dumanlar çıkarken ki bir foto vardı onu koysana doğukan :)

Umarim...

http://img857.imageshack.us/img857/8158/00100.jpg

Bu arada... Sabahlari camlarda olusan buzlanmayi gidermek icin herhangi bir yol yontem varmi acaba ?

Spray felan denedim ama bir ise yaramadi.

Cidden inanilmaz zor bir is buzlari temizlemek. Araba calissin kendi kendine acilir diye beklersen de yarim saat beklemen lazim.

umut01
08-01-2012, 21:12
güle güle kullanın. çok heybetli görünüyor.
birşey dikkatimi çekti: gps aletinde 218$ kısmı muhtemel radar cezası mı?
eğer öyleyse amerika bu işi çok sıkı tutuyor demektir.

golfcu0101
masallah heybet fiskiriyor,kazasiz belasiz:icon_tup:

darkmoon
Umarim...

Bu fotograftan bahsediyorsun degil mi ? :)

http://img857.imageshack.us/img857/8158/00100.jpg

Evet buydu.. :)

Low-Rider
08-01-2012, 21:14

fuel consumption - yakıt tüketimi yazıyor sanırım

darkmoon
08-01-2012, 21:14
şu arabayı şu hale getirsen tadın yenmez... bir amblemsiz ızgara bile görüntüyü çok değiştiriyor.

http://www.hyundai-blog.com/wp-content/uploads/2010/11/2011-hyundai-sonata-turbo-tuning.jpg

erdemgorkem
08-01-2012, 21:18
maşşallah kazasız sürüşler dilerim :) önceki kasası vardı bizde gerçtekn cok ama cok rahat bir araba donanım konusunda zaten mercedes bmw den flan eksik tarafı yok bence bunun dizeli hakkında bilginiz varmıdır acaba fiyat ne civarında olucak

darkmoon
08-01-2012, 21:22
maşşallah kazasız sürüşler dilerim :) önceki kasası vardı bizde gerçtekn cok ama cok rahat bir araba donanım konusunda zaten mercedes bmw den flan eksik tarafı yok bence bunun dizeli hakkında bilginiz varmıdır acaba fiyat ne civarında olucak

türkiyeye gelicek 1.7 dizeli 40 bin euro civarı olucak deniyor.

Fatih_
08-01-2012, 21:43
Bendede 99 elantra var :p:D

maşallah araç çok hoşuma gitti kazasız belasız :)

arkın_aLLen
08-01-2012, 21:55
Suriyede binmiştim aynısına cidden şaşırmıştım performansına ve konforuna Hyundai aştı kendini artık...

bond777
08-01-2012, 22:28
cok hos duruyor gercekten:icon_tup:

Benim kuzende philedelphia southamptonda calisiyor, 3 aya kadar gidip ona araba bakicam, bu konularda deneyiminizden yararlanmak isterim

Ome_RS
08-01-2012, 22:49
tr de olsa bmw 5 serisi veya mercedes e sınıfı almam direk sonata alırım hem fiyat hemde tasarım kalite acısından bence cok güzel bi arac maşallah

EastBlooD
08-01-2012, 23:04

Sagolasiniz umut bey,

O $218 yazan yer aslinda toplam yakit hesabini yapmak ve goruntulemek icin ancak pek ise yaramiyor. Yani guya GPS aletine bolgedeki benzin fiyatini giriyorsunuz (ki her gun degisiyor) ve daha sonra aracin ne kadar yaktigini giriyorsunuz mile basina ve o da size arabayi kullandiginiz surece toplam ne kadar masrafiniz oldugunu gosteriyor ama dedigim gibi kullanisli degil ve hatali rakamlar cikiyor hep.

Radar konusunda ise ona gerek yok zaten cok SIKI tutuyorlar. Ben hiz yaparim ve hic de yakalanmam diyecek birisinin cikacagini sanmiyorum. :)

masallah heybet fiskiriyor,kazasiz belasiz:icon_tup:

şu arabayı şu hale getirsen tadın yenmez... bir amblemsiz ızgara bile görüntüyü çok değiştiriyor.

Arac cidden harika modifiye edilmis.

Izgarayi dusunuyorum ancak tamponlar felan kesinlikle hanimdan izin alamam :argue: :agbe:

Sagolun Erdem bey, Allah hicbirimize kaza bela vermesin.

darkmoon arkadasimiz bu konuda sanirim tuyo almis daha onceden.

1.7 Dizel motorunun Turkiye'ye gelecegini soylemisti.

Bendede 99 elantra var :p:D

maşallah araç çok hoşuma gitti kazasız belasız :)

Tesekkurler Fatih bey, Allah hicbirimize kaza bela vermesin. :icon_tup:

Suriyede binmiştim aynısına cidden şaşırmıştım performansına ve konforuna Hyundai aştı kendini artık...

Suriye'de olup Turkiye'de olmamasi gicik bir durum. :icon_wack

cok hos duruyor gercekten:icon_tup:

Benim kuzende philedelphia southamptonda calisiyor, 3 aya kadar gidip ona araba bakicam, bu konularda deneyiminizden yararlanmak isterim

Est. elimden gelen her turlu yardimi yaparim deneyi konusunda hic sorun degil. Ozellikle pazarlik konusunda bir kac tuyo verebilirim :)

tr de olsa bmw 5 serisi veya mercedes e sınıfı almam direk sonata alırım hem fiyat hemde tasarım kalite acısından bence cok güzel bi arac maşallah

Begenmenize sevindim :rolleyes:

darkmoon
08-01-2012, 23:16
yok zaten tampona girişme ızgara farın içini siyaha boyat tavanı parlak siyah folyo kaplat bir de şu tip bir siyah jant at siyah beyaz kombinasyonu smokin style. süper olur :)

EastBlooD
08-01-2012, 23:21
yok zaten tampona girişme ızgara farın içini siyaha boyat tavanı parlak siyah folyo kaplat bir de şu tip bir siyah jant at siyah beyaz kombinasyonu smokin style. süper olur :)

Valla guzel olur ama hele biraz arac eskisin :)

Ben bir kac tane daha foto ekleyeyim...

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00011.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00012.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00013.jpg

SLH
08-01-2012, 23:21
Jant ve yayla emin olun arabanızın heybetini iki kat daha fazla öne çıkacaktır çizgileri gerçekten hoş :)

EastBlooD
08-01-2012, 23:31
Jant ve yayla emin olun arabanızın heybetini iki kat daha fazla öne çıkacaktır çizgileri gerçekten hoş :)

Gecen hafta araci aldigim galeride 19" jant alirsam nasil olur diye sordum yani garanti kapsami acisindan felan. (bu isleri ince eleyip SIK dokuyorlar cunku) kesinlikle musade etmiyorlar cunku JANT 19" oldugu zaman toplam km'yi gosteren sayac etkileniyormus. Laf aramizda performansa acisindan daha iyi olur ama kesinlikle aracin garantisi konusunda sorun cikar dedi eleman o yuzden degisiklik yapabilirsem eger sadece 18" uzerinden yapabilirim yani orjinal olculerinde.

Dizayni begenmenize sevindim :icon_tup:

-batu-
08-01-2012, 23:48
Gecen hafta araci aldigim galeride 19" jant alirsam nasil olur diye sordum yani garanti kapsami acisindan felan. (bu isleri ince eleyip SIK dokuyorlar cunku) kesinlikle musade etmiyorlar cunku JANT 19" oldugu zaman toplam km'yi gosteren sayac etkileniyormus. Laf aramizda performansa acisindan daha iyi olur ama kesinlikle aracin garantisi konusunda sorun cikar dedi eleman o yuzden degisiklik yapabilirsem eger sadece 18" uzerinden yapabilirim yani orjinal olculerinde.

Dizayni begenmenize sevindim :icon_tup:

k.bakmayın biraz uydurmuşlar, aracın km sayacını vs. etkileyen toplam lastik çapıdır ve bu 19'' jant taksanızda değişmeyeceği için araba etkilenmez bundan.

güle güle kullanın cok güzelmiş bu arada.

EastBlooD
08-01-2012, 23:59
k.bakmayın biraz uydurmuşlar, aracın km sayacını vs. etkileyen toplam lastik çapıdır ve bu 19'' jant taksanızda değişmeyeceği için araba etkilenmez bundan.

güle güle kullanın cok güzelmiş bu arada.

Tesekkurler :)

Garanti konusunda cok iyiler anca ince eleyip SIK dokuyorlar inanin.

Ornek olarak soyluyorum mesela :

10 senelik motor ve sanzimanin garantisi icin hyundai galerisinde full sentetik yag ve filtre degisimi yapmak zorundayim her 4bin mile icin. Fiyat yari fiyati piyasaya gore ama garanti icin ben boyle bir anlasmaya imza attim mesela.

;)

CARBONDIZAYN
09-01-2012, 00:21
camların altından gelip farlara kadar uzanan çıtaya bayıldım , çok şık bi tasarım, güle güle kullanın...

EastBlooD
09-01-2012, 00:32
camların altından gelip farlara kadar uzanan çıtaya bayıldım , çok şık bi tasarım, güle güle kullanın...

Sagolasin CARBONDIZAYN, :icon_tup:

EastBlooD
09-01-2012, 00:34
Cektigim iki video :icon_tup:

ptgwtB2m7Ig

Bk1cXAi1_sg

Tekos
09-01-2012, 01:35
Maşallah kazasız belasız araç çok güzel. Hyundai sevmezdim ama son zamanlarda kanım ısınmaya başladı.Merak ediyorum acaba Honda'nın araç dizaynırları Hyundai firmasınamı transfer oldu.Honda modellerini kötüleştirdikçe Hyundai düzeltiyor.

Fazıl T.
09-01-2012, 02:59
maşallah çok şık bi araba amerikada baya yaygın ztn hyundai

Erdem K.
09-01-2012, 07:55
hyundainin bu son kasa sonata çizgileri gerçekten çok güzel, maşallah...

mur_84
09-01-2012, 08:26
maşallah hastayım sonatalara çok beğeniyorum..

SLH
09-01-2012, 10:29
Tekrar Maşallah diyorum hyundai işi çözdü artık ya gün geçtikçe farkı açıcak çizgiler muhteşem duruyo

Murat Özcan
09-01-2012, 10:37
maşallah kazasız belasız

1lker
09-01-2012, 13:33
Masallah cok hos arac

EastBlooD
09-01-2012, 14:35
Masallah cok hos arac

Maşallah kazasız belasız araç çok güzel. Hyundai sevmezdim ama son zamanlarda kanım ısınmaya başladı.Merak ediyorum acaba Honda'nın araç dizaynırları Hyundai firmasınamı transfer oldu.Honda modellerini kötüleştirdikçe Hyundai düzeltiyor.

maşallah çok şık bi araba amerikada baya yaygın ztn hyundai

hyundainin bu son kasa sonata çizgileri gerçekten çok güzel, maşallah...

maşallah hastayım sonatalara çok beğeniyorum..

Tekrar Maşallah diyorum hyundai işi çözdü artık ya gün geçtikçe farkı açıcak çizgiler muhteşem duruyo

maşallah kazasız belasız

Sagolun arkadaslar, guzel sozleriniz ve her bir "Masallah" icin :)

Allah daha iyilerini size nasip etsin, hali hazirda daha iyisine sahip olanlarada Allah Bugatti Veyron EB 16.4 versin :icon_tup:

EastBlooD
09-01-2012, 14:36
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00014.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00015.jpg

İbrahim33
09-01-2012, 14:45
maşallah , çok güzel duruyor...

Melih-Ö
09-01-2012, 14:51
Maşallah Allah kaza bela göstermesin...

dragstar
09-01-2012, 15:01
hyundai resmen aştı kendini

maşallah

MR.TurboALİ
09-01-2012, 15:13
maşallah kazasız belasız.

Emre Akçay
09-01-2012, 18:01
Eskiden beri kötüleye kötüleye bi hal oldular Hyundai'ye. Şu tasarıma ne denir ki. Allah kaza bela göstermesin. İmrenilcek araba.

Mutu
09-01-2012, 18:24
Eskiden beri kötüleye kötüleye bi hal oldular Hyundai'ye. Şu tasarıma ne denir ki. Allah kaza bela göstermesin. İmrenilcek araba.

Kötüleyenlerin aldıkları arabaları da biliyoruz. O yüzden sıkıntı yok. Fazla eleştiri gizli hayranlıktır derler, vardır bir bildikleri.:cool:

EastBlooD
09-01-2012, 18:57
maşallah , çok güzel duruyor...

Maşallah Allah kaza bela göstermesin...

hyundai resmen aştı kendini

maşallah

maşallah kazasız belasız.

Sagolun arkadaslar, Allah hepinize daha iyilerini versin... Kazasiz belasiz insallah.

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00016.jpg

Emre Akçay
09-01-2012, 19:24
Kötüleyenlerin aldıkları arabaları da biliyoruz. O yüzden sıkıntı yok. Fazla eleştiri gizli hayranlıktır derler, vardır bir bildikleri.:cool:

Aynen öyle haklısın.:icon_tup:

bond777
09-01-2012, 20:44
Tesekkurler :)

Garanti konusunda cok iyiler anca ince eleyip SIK dokuyorlar inanin.

Ornek olarak soyluyorum mesela :

10 senelik motor ve sanzimanin garantisi icin hyundai galerisinde full sentetik yag ve filtre degisimi yapmak zorundayim her 4bin mile icin. Fiyat yari fiyati piyasaya gore ama garanti icin ben boyle bir anlasmaya imza attim mesela.

;)

4000mil 6400km ediyor, sentetik yag icin cok az degil mi:beuj:

EastBlooD
10-01-2012, 00:15
4000mil 6400km ediyor, sentetik yag icin cok az degil mi:beuj:

Kesinlikle cok az ve tanidigim tamirciler en az 6-7 bin mile yani 10.000 km'ye kadar yag degistirmene gerek yok diyorlar ve bende biliyorum aslinda sentetik yag icin bu kadarlik km cok az ancak dedigim gibi garanti kapsaminda ben bunun icin imza attim ve benim icin sorun degil yani 49 dolarlik piyasada yapilan sentetik yag degisimini 24 dolara yapiyorum sayelerinde.

EastBlooD
10-01-2012, 13:53
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00020.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00021.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00022.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00024.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00023.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00025.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00026.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00027.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00028.jpg

DuSTeRo
10-01-2012, 14:30
Kesinlikle cok az ve tanidigim tamirciler en az 6-7 bin mile yani 10.000 km'ye kadar yag degistirmene gerek yok diyorlar ve bende biliyorum aslinda sentetik yag icin bu kadarlik km cok az ancak dedigim gibi garanti kapsaminda ben bunun icin imza attim ve benim icin sorun degil yani 49 dolarlik piyasada yapilan sentetik yag degisimini 24 dolara yapiyorum sayelerinde.

motorun uzun ömürlü olur boşver zaten yağ motorun canı. aracın çok güzel gerçekten hastasıyım diyebilirim ama tr ye girecek 1.7 beni tatmin etmedi malesef çünkü a4 ve a6 bandında çok daha güçlü rakipleri var tr ye 2.0 dizel yada daha 2.4 benzinli girmeli en azından accord kadar hacmi olmalı ama gönül ister bunlarada 3.8 koysunlar sadece genesis'le sınırlı kalmamalı. eğer zaten böyle olsa tr dede audi'nin satışlarını mercedes ve bmw satışlarını düşürür hyundai. neyse bi bakın bakalım sonataya bide bu açıdan :)

3E1D5pTp4y8

devran
10-01-2012, 15:09
maşallah kazasız belasız sürüşler...

m. ali öz
10-01-2012, 15:19
maşallah mükemmel bi aracınız var, arka plandaki jetta da basık olsa daha iyiymiş yorum yapamadan geçemicem :)

by serçe
10-01-2012, 16:02
maşallah kazasız belasız sürüşler çok güzel bir araç

EastBlooD
10-01-2012, 18:48
motorun uzun ömürlü olur boşver zaten yağ motorun canı. aracın çok güzel gerçekten hastasıyım diyebilirim ama tr ye girecek 1.7 beni tatmin etmedi malesef çünkü a4 ve a6 bandında çok daha güçlü rakipleri var tr ye 2.0 dizel yada daha 2.4 benzinli girmeli en azından accord kadar hacmi olmalı ama gönül ister bunlarada 3.8 koysunlar sadece genesis'le sınırlı kalmamalı. eğer zaten böyle olsa tr dede audi'nin satışlarını mercedes ve bmw satışlarını düşürür hyundai. neyse bi bakın bakalım sonataya bide bu açıdan :)

Video'da ki sonata dehset gorunuyor :)

Turkiye'ye girecek olan Sonatalar konusunda haklisiniz bencede 1.7 dizel sadece opsiyon olmali ve bunun yaninda orijinal sonatalarda piyasaya girmeli, yani 2.4L ve 2.0 Turbo'lar.

Yag konusunu zaten kafama takmiyorum ;) En azindan kafam rahat cunku motora iyi bakiyor oldugumu biliyorum. (Normal bakim olaylari v.s. ile birlikte)

Bu arada I40'lar henuz girmedimi Turkiye piyasasina ?

maşallah kazasız belasız sürüşler çok güzel bir araç

maşallah kazasız belasız sürüşler...

maşallah mükemmel bi aracınız var, arka plandaki jetta da basık olsa daha iyiymiş yorum yapamadan geçemicem :)

Sagolun arkadaslar, Allah kimseye kaza bela vermesin. :icon_tup:

Hangi Jetta ? :beuj:

EastBlooD
11-01-2012, 01:39
Arac yikanirken cektigim ve editledigim bir video...

pUSLfnuYY-M

DuSTeRo
11-01-2012, 02:42
i40 lar girdi girecek az kaldı ancak türkiyeye malesef geç giriyor. daha genesis coupe ile yeni tanıştık desem yeridir geçen ay detroit'te adamlar genesis coupe'nin 2.lansmanını yapmışlar 2.0 turbo 210hp den 275e çekilmiş 3.8 de 306 dan(türkiyede 290) 340küsüre çekilmiş ve multimedia ekran eklenmiş. 2.0 turbo o dandirik 5 vitesli otomatik şanzımandan kurtulmuş.

önceki kasa sonata'lar 2.4 motorla ülkeye giriş yaptı şimdi bu supersport kasanın 1.7 ile girmesi pek mantıklı değil :) tamam motoru çok teknolojik aynı hacimli araçları delip geçiyor ama klasmanındaki rakipleri ondan daha güçlü motor kullanıyor bunu göz önüne alması lazım hyundai'nin.

yıkama sistemine bak maşşallah adamlar fabrika gibi çalışıyor :)

EastBlooD
11-01-2012, 02:52
Bende bu aracin motor hacminin kucultulerek ulkeye sokulmasini istmem dogrusu. Sonucta herseyi yenilemissin ve imaj olusturmussun, eski imaji silmek istiyorsun... Orijinal hali ile sok ulkeye... Hatta orijinalini once piyasaya surup daha sonra motor hacminde opsiyon verebilirler. Herkesin kesesine uygun olur ve benzin icinde ekonomik olur (Turkiye sartlarinda) ancak sadece 1.7 dizel motor girecek ise cok hos degil.

darkmoon
11-01-2012, 12:48
ötv faktörü var 2.0 ın üstünü geçerse fiyatta binicek ötv de iki misli olur bu sıfır fiyatına yansır açıkcası maliyetler perfromansdan daha öncelikli oluyor türkiyede ne yazık ki bu yüzden pek çok araç ithal edilmiyor..

amerikada mesela satılan accord coupeler türkiyeye sırf bu yüzden yollanmıyor.

1.7 dizelinin bile fiyatı 40-45 bin euro olucak en az oda.. 100-120 bin tl gibi bir para eder bu parayı türkiyede mercedes -bmw -audi üçlüsüne vermek varken gidipde sonataya yatırmakda ayrı bir risk olucakdır.. hyundai bunu göz önünde bulundurucağından ben fazla yüksek hacimli versiyonlarının getirtiliceğini sanmıyorum.. olsa olsa belki fuarlar için sembolik bir iki üç tane getirirler o kadar.

yoshimura
11-01-2012, 12:48
maşallah çok çok iyi..sonatalar bir başka zaten.Yağ konusunda,herzaman 5binde bir filtreyle beraber değiştiriyorum.işimi garantiye alıyorum.arabaya biniyorsan bakmıcan 3e5e.
kazasız belasız..

EastBlooD
11-01-2012, 15:06
ötv faktörü var 2.0 ın üstünü geçerse fiyatta binicek ötv de iki misli olur bu sıfır fiyatına yansır açıkcası maliyetler perfromansdan daha öncelikli oluyor türkiyede ne yazık ki bu yüzden pek çok araç ithal edilmiyor..

amerikada mesela satılan accord coupeler türkiyeye sırf bu yüzden yollanmıyor.

1.7 dizelinin bile fiyatı 40-45 bin euro olucak en az oda.. 100-120 bin tl gibi bir para eder bu parayı türkiyede mercedes -bmw -audi üçlüsüne vermek varken gidipde sonataya yatırmakda ayrı bir risk olucakdır.. hyundai bunu göz önünde bulundurucağından ben fazla yüksek hacimli versiyonlarının getirtiliceğini sanmıyorum.. olsa olsa belki fuarlar için sembolik bir iki üç tane getirirler o kadar.

Kesinlikle haklisin bu konuda yani olay Turkiye'de tamamen arabayi alirken degil aldiktan sonra odenecek para uzerine yogunlasimis durumda anladigim kadari ile. Berbat bir durum. Yinede 1.7 dizel motor ile birlikte almak isteyenler icin az sayida dahi olsa 2.4L ve 2.0 Turbo'larda girmeli.

Sende ki Sonata'da ki motor nedir ? Bildigim kadari ile ve yanilmiyorsam V6 sende ki degil mi ?

maşallah çok çok iyi..sonatalar bir başka zaten.Yağ konusunda,herzaman 5binde bir filtreyle beraber değiştiriyorum.işimi garantiye alıyorum.arabaya biniyorsan bakmıcan 3e5e.
kazasız belasız..

Sagolun yoynus :) Kazasiz belasiz hep beraber....:icon_tup:

TünayK
11-01-2012, 15:13
çok net bir sorum olucak elin amarikasında alacak başka araba bulamadın mı?

EastBlooD
11-01-2012, 15:21

Alacak araba cok ama bu arac cok hosuma gitti...

Honda Accord, Toyota Camry, Volvo S60, Subaru ve hatta pre-certified BMW baktigim araclar arasinda idi ancak bu araci esimle birlikte galeride gorunce resmen asik olduk. :)

darkmoon
11-01-2012, 15:33
türkiyeden bakınca olay çok farklı insanda bir açlık oluyor hep o hollywood flimlerinden onuda alıcam bunuda alıcam oda alınır buda alınır deniyor ama oraya gidipde yerleşen işe güce giren her arkadaşım ya toyota corolla ya toyota camry yada honda accord aldılar bir arkadaşımda nissan altima var sıfır yeni aldı msn den konuşuyoruz.. yani işin rengi oraya gittinmi değişiyor ama buradan görünen amerika bize sunulan amerika bam başka..

EastBlooD
11-01-2012, 15:48
türkiyeden bakınca olay çok farklı insanda bir açlık oluyor hep o hollywood flimlerinden onuda alıcam bunuda alıcam oda alınır buda alınır deniyor ama oraya gidipde yerleşen işe güce giren her arkadaşım ya toyota corolla ya toyota camry yada honda accord aldılar bir arkadaşımda nissan altima var sıfır yeni aldı msn den konuşuyoruz.. yani işin rengi oraya gittinmi değişiyor ama buradan görünen amerika bize sunulan amerika bam başka..

Ben bunu millete anlatmaktan biktim, artik anlatmaya calismiyorum. :)

Bir ev almanin bir araba almaya calismaktan cok daha onemli oldugunu ogrenen ama bunun icin 10 senesini burada heba etmis Turk arkadaslarim vardi.

EastBlooD
11-01-2012, 16:02
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00030.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00031.jpg

EastBlooD
12-01-2012, 15:38
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00033.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00038.jpg

EastBlooD
13-01-2012, 17:27
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00034.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00035.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00036.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00037.jpg

EastBlooD
13-01-2012, 17:31
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00045.jpg

_AS_
13-01-2012, 17:54
Hyundai atağa geçti ve eskisi gibi değil artık çokta şık duruyor maşşallah:)
Bizde anneme ix35 aldık geçen hafta illa bunu istiyorum bunu beğendim deyince alternatif pek sunamadık bende pek üstünde durmadım ama araç gelip birkaç gün kullandıktan sonra hyundai nin kendini ciddi anlamda geliştirdiğini anlıyor insan donanımlarını saymıyorum bile gırtlak spec araç:)
Ama kullanımı konforu yol sesi yol tutuşu vs ile hoşuma gitmedi desem yalan olur ön yargı ile yaklaşan çoğu arkadaşım tanıdığımda şaşırdı bindikten sonra

Bunu hyundai ye hep ön yargı ile yaklaşan millete aldırmamaya çalışan biri olarak yazıyorum:)
Ciddi geliştiler.

EastBlooD
13-01-2012, 18:01
Hyundai atağa geçti ve eskisi gibi değil artık çokta şık duruyor maşşallah:)
Bizde anneme ix35 aldık geçen hafta illa bunu istiyorum bunu beğendim deyince alternatif pek sunamadık bende pek üstünde durmadım ama araç gelip birkaç gün kullandıktan sonra hyundai nin kendini ciddi anlamda geliştirdiğini anlıyor insan donanımlarını saymıyorum bile gırtlak spec araç:)
Ama kullanımı konforu yol sesi yol tutuşu vs ile hoşuma gitmedi desem yalan olur ön yargı ile yaklaşan çoğu arkadaşım tanıdığımda şaşırdı bindikten sonra

Bunu hyundai ye hep ön yargı ile yaklaşan millete aldırmamaya çalışan biri olarak yazıyorum:)
Ciddi geliştiler.

O bahsettigin on yargi bende de vardi :) Bu aracla ve hyundainin yeni dizayn anlayisi ile degisti :icon_tup:

ix35 hayirli olsun gule gule kullanir insallah...

_AS_
13-01-2012, 18:04
O bahsettigin on yargi bende de vardi :) Bu aracla ve hyundainin yeni dizayn anlayisi ile degisti :icon_tup:

ix35 hayirli olsun gule gule kullanir insallah...

Teşekkürler sağolun;)

Cry
13-01-2012, 18:10
Çok şık bir duruşu var maşallah

Akın Sarıkaya
13-01-2012, 18:43
maşallah, dizaynı mükemmel. bende bir hyundai kullanıcısı olarak :D kazasız belasız sürüşler dilerim :D

EastBlooD
13-01-2012, 19:59
Çok şık bir duruşu var maşallah

maşallah, dizaynı mükemmel. bende bir hyundai kullanıcısı olarak :D kazasız belasız sürüşler dilerim :D

Tesekkurler arkadaslar, hep beraber kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun...

hondafit
13-01-2012, 20:48
çok iyi kazasız belasız.bugün aynısını gördüm stoplarını karartmış çok şık duruyordu

darkmoon
13-01-2012, 21:00
çok iyi kazasız belasız.bugün aynısını gördüm stoplarını karartmış çok şık duruyordu

sanırım siz elantrayla karıştırıyorsunuz.. sonata yeni kasası daha türkiyeye girmedi.

EastBlooD
13-01-2012, 21:07

sanırım siz elantrayla karıştırıyorsunuz.. sonata yeni kasası daha türkiyeye girmedi.

Cok tesekkurler hondafit ancak darkmoon arkadasimin da belirttigi uzere bu araclar henuz Turkiye'de satirsa sunulmadi, elentra ile karistirmis olabilirsiniz :) Yada yabanci plakali sonata olabilir, birisi daha onceden suriye plakali sonata gordugunu soylemisti. :beuj:

EastBlooD
14-01-2012, 05:49
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00039.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00042.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/00043.jpg

EMRE KAAN
14-01-2012, 13:55
çok mu güzel ne :D

hondafit
14-01-2012, 19:29
doğru olabilir benzetmişimdir pardon

erhanarici18
14-01-2012, 20:56
ahh ahhh
biz ne zaman binebilcez türkiyede böyle 2.4 motor araçlara

EastBlooD
14-01-2012, 22:59
ahh ahhh
biz ne zaman binebilcez türkiyede böyle 2.4 motor araçlara

Umarim en kisa zamanda... Benzin fiyatlarinin dusmesi ve sanirim vergilerinde inmesi lazim...

Gicik bir durum... :icon_wack

yakup'sss
15-01-2012, 00:23
maşallah ya çok güzel gerçekten :) kazasız belasız güle güle kullanmaya devam edersiniz inşallah :)

EastBlooD
15-01-2012, 04:00
maşallah ya çok güzel gerçekten :) kazasız belasız güle güle kullanmaya devam edersiniz inşallah :)

Sagolun Yakup bey, hep beraber kazasiz belasiz insallah.. :icon_tup:

EastBlooD
15-01-2012, 18:13
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/EastBloodSonata0100.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/EastBloodSonata0101.jpg

EastBlooD
17-01-2012, 03:53
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/TechTurkey/inside042.jpg

EastBlooD
17-01-2012, 13:21
Gecenlerde cektigim fakat artalani berbat olan bir fotograf...

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/HowToMake/HowTo002.jpg

Internetten buldugum bir artalan...

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/HowToMake/HowTo001.jpg

Elde ettigim sonuc...

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/EastBloodSonata0102.jpg

yoshimura
18-01-2012, 01:28

Kimseyi aşalıyacak bir şekilde yorum yapmana gerek yok.Bilmiyorum daha önce sonataya bindin mi:soru: Gerçekten çok zevkli ve konforlu araçlardır.önyargı ile yanaşma bence;)

EastBlooD
08-07-2012, 19:11
Bugun cektigim bir fotograf

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/001MySonataSE_1500px.jpg

Buyuk hali icin TIKLA (http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/001MySonataSE_1500px.jpg)

.::EmrE::.
08-07-2012, 19:27
Mükemmel bir araç ya... Türkiye'ye ne zaman geliyor bunlar? Bir de iç mekanı görebilir miyiz varsa fotoğraf? ya da ben mi kaçırdım?

Son olara şu artalan olayını nasıl yapıyoruz :D

tünayK´isimli üyeden Alıntı

Sizde ne araç var çok merak ettim.?

SkY
08-07-2012, 19:29
konuyu yeni gördüm..harika bir araba gerçekten..hyundai ve kia inanılmaz bir atak yaptılar..

EastBlooD
08-07-2012, 21:15
Mükemmel bir araç ya... Türkiye'ye ne zaman geliyor bunlar? Bir de iç mekanı görebilir miyiz varsa fotoğraf? ya da ben mi kaçırdım?

Son olara şu artalan olayını nasıl yapıyoruz :D

Sizde ne araç var çok merak ettim.?

Emre bey, begenmenize sevindim :icon_tup: Guney Koreli arkadaslarin ellerine saglik, dizayn konusunda en sonunda kendilerini astilar yoksa benim canim ciksa Hyundai almazdim. Turkiye'ye ne zaman gelir cidden bilmiyorum ve bunu bilmek isteyenlerden birisi de benim aslinda. Eger bilen varsa haber versin bende ogreneyim :beuj:

Ic mekan ile alakali fotograflari da ekledim diye biliyordum ama az once goz gezdirdim goremedim sanirim unutmusum. Bu mesajdan sonra hemen eklemeye calisayim :icon_tup:

Artalan olayi icin Adobe Fireworks CS5 programini kullaniyorum. Yani kesme, bicme, yapistirma, renk, sicaklik ve ton ayarlari icin.

konuyu yeni gördüm..harika bir araba gerçekten..hyundai ve kia inanılmaz bir atak yaptılar..

Begenmenize sevindim kardes :icon_tup:

EastBlooD
08-07-2012, 21:22
Sonatamin icinden bazi kareler... ;)

http://img810.imageshack.us/img810/7946/inside001.jpg

http://img822.imageshack.us/img822/9920/inside002.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/3340/inside003.jpg

http://img685.imageshack.us/img685/180/inside004q.jpg

http://img11.imageshack.us/img11/2465/inside005.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/8572/inside006.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/8867/inside008.jpg

http://img190.imageshack.us/img190/9459/inside009.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/7663/inside010.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/6210/inside011.jpg

EastBlooD
08-07-2012, 21:23
http://img560.imageshack.us/img560/275/inside012.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/1030/inside013.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/9340/inside014.jpg

http://img812.imageshack.us/img812/9761/inside015.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/4177/inside016.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/7221/inside017.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/5441/inside018.jpg

http://img198.imageshack.us/img198/704/inside019.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/6876/inside020.jpg

http://img198.imageshack.us/img198/696/inside021.jpg

EastBlooD
08-07-2012, 21:24
http://img685.imageshack.us/img685/7210/inside022.jpg

http://img571.imageshack.us/img571/4387/inside023.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/9026/inside024.jpg

http://img840.imageshack.us/img840/8876/inside025.jpg

http://img845.imageshack.us/img845/8431/inside026.jpg

http://img851.imageshack.us/img851/8853/inside027.jpg

http://img26.imageshack.us/img26/2523/inside028.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/6470/inside029.jpg

EastBlooD
08-07-2012, 21:25
http://img10.imageshack.us/img10/5909/inside030.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/2663/inside031.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/3864/inside032.jpg

http://img836.imageshack.us/img836/3521/inside033.jpg

http://img338.imageshack.us/img338/7205/inside034.jpg

http://img26.imageshack.us/img26/3756/inside035.jpg

http://img687.imageshack.us/img687/4735/inside036.jpg

http://img714.imageshack.us/img714/3215/inside037.jpg

EastBlooD
12-07-2012, 00:51
http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/MySonata0567.jpg

redbaron
12-07-2012, 03:38
hayırlı olsun new york un yolları bozuktur iç mekandaki sesler ne alemde, tıkırtı gibi?

birde ordayken mazda 6 2.5L 170 lik kullanmıştım tam bir eşşekti sanki 1.6 100hp gibi gidiyordu.Sizin motor performansı nasıl ?

R_Kaptan
12-07-2012, 03:57
hayırlı olsun new york un yolları bozuktur iç mekandaki sesler ne alemde, tıkırtı gibi?

birde ordayken mazda 6 2.5L 170 lik kullanmıştım tam bir eşşekti sanki 1.6 100hp gibi gidiyordu.Sizin motor performansı nasıl ?

aracın 1,6 benzinli seceneği bile tatminkar ayrıca 2,0 dsl. test ettim gercekten mükemmel üst sınıf ve + ları cok :icon_tup:

EastBlooD
12-07-2012, 05:20

Cok tesekkur ederim redbaron, dedigin gibi New York City yollari berbat ancak Allah'a bin sukur ben New York City'e ayda yilda bir ugruyorum. Yasadigim yer Albany ve yollar burada sorunlu degil, sorunlu olan yollarda hemen duzeltiliyor cunku trafik o kadar buyuk degil yani yolu tamire aldiklari zaman hemen alternatif yollara kacabiliyorsun. Ses olayina gelince, lastiklerden kaynaklanan ses var sadece yani su eski asfalt yollar varya hani gri renkli gibi duran, hah iste o asfalt uzerinde iken sanki cakil dokulmus yolda gidiyorum gibi geliyor ama yenilen yollarda hani su simsiyah gorunen yollarda gidince zerre kadar ses cikmiyor aractan. Bir cok amerikan forumunda arastirdim ve milletin genelde yaptigi en onemli iki degisiklik motorun uzerine swayn-bar denilen bir bar ekliyorlar birde lastikleri degistiriyorlar bu ses olayindan dolayi. Lastiklerden kaynaklanan ses olayinin disinda arabada hic ses yok yani hersey agir ve oturakli. Ben zaten dayanamam, yani cok ciddi soyluyorum yolda arabayi durdurur eger bir yerde bir soda kutusu varsa ve sallanirken ses cikariyorsa, yada anahtar, kalem, bozuk para felan ses yapiyorsa hepsini kaldiririm. O yuzden ses konusunda kesinlikle iciniz rahat olabilir bu aracla. (Lastikler haric)

Bu arabadan once Mazda 6 ve Honda Accord bakiyordum ancak Honda'ya kafam daha cok yatiyordu ve her ikisininde test surusunu yapmistim. Her ikiside cok guzel araclar ve seriler ancak bu arac piyasaya cikinca ve ilk test surusunu yapinca kesinlikle daha once baktigim butun araclari unuttum ve bir hafta sonra (fiyat arastirmasi, kiyaslamasi ve pazarlik icin dokuman toparlama zamani) gidip araci satin aldim.

2011 Hyundai Sonata SE 2.4L model aracin motoru cidden iyi. 200 Beygir gucu var ve arac cok atik yani gaza bastiginiz anda hissediyorsunuz. Mesela daha once kullandigim ve test ettigim araclardaki gibi gaza basinca 3-5 saniye motorun sesinin yukseldigini duyup aracta hic bir hizlanma olmazdi ve motor bir anda kavrar ve hizlanirdi ki benim icin rahatsiz edici bir durum yani hoslanmazdim. Bu aracta ise gaza bastiginiz anda arac ucuyor.

Aracin teknik detaylarini daha once olusturdugum bir grafik icerisine yazmistim. Buradan bakabilirsiniz.

http://img.photobucket.com/albums/v197/LepregoN/MySonata/LogoSonata2.jpg

Tekrar tesekkurler :icon_tup:

EastBlooD
12-07-2012, 05:23
aracın 1,6 benzinli seceneği bile tatminkar ayrıca 2,0 dsl. test ettim gercekten mükemmel üst sınıf ve + ları cok :icon_tup:

Selam whıte Vtec,

Bahsettigin yani test ettigini soyledigin arac Mazda degil mi ? Yani 2011+ Hyundai Sonatalar'da 1.6 motor yok henuz, en azindan Amerika'da yok. Merak etmemin sebebi eger Sonata'dan bahsediyorsan ve 1.6 motor test etti isen hangi ulkede test etme sansin oldu ? Cunku bu araclarin Turkiye'ye girebilmesi manasina gelir ki bunu cok istiyorum. Simdiden tesekkurler.. :icon_tup:

darkmoon
12-07-2012, 11:25
1.6 benzinli koymıycaklardı türkiyeye gelenlere magentis i40 lardada kullanılan 1.7d motor kullanıcaklardı... bizim nf kasaların bile 1.6 benzinlisi yok 2.4 den başlıyordu bildiğim kadarı ile. eski ef kasalarda bir seri 2.0 vardı ama sonatalara benim bildiğim 1.6 motor hiç konmadı..

EastBlooD
12-07-2012, 13:37
1.6 benzinli koymıycaklardı türkiyeye gelenlere magentis i40 lardada kullanılan 1.7d motor kullanıcaklardı... bizim nf kasaların bile 1.6 benzinlisi yok 2.4 den başlıyordu bildiğim kadarı ile. eski ef kasalarda bir seri 2.0 vardı ama sonatalara benim bildiğim 1.6 motor hiç konmadı..

Bilgilendirme icin tesekkurler kardes :icon_tup:

Turkiye'ye girecegi tarih asagi yukari belli mi ? Ya da "kullanıcaklardı" demissin yani Turkiye'ye gelecekti de iptal felan mi oldu ?

Ramcho®
12-07-2012, 13:42
bilmediğimden soruyorum motor GDİ olarak geçiyor mitsubishi ile ortak yapılan bir motor mu?

kazasız belasız bu arada...

TayfunS
12-07-2012, 15:37
bilmediğimden soruyorum motor GDİ olarak geçiyor mitsubishi ile ortak yapılan bir motor mu?

Bildiğim kadarıyla ortak.

Araba çok güzel güle güle kullanın. Peki kısa mesafe de olsa yarıştığınız bi araba oldu mu

EastBlooD
12-07-2012, 16:44

Cok tesekkur ederim, Allah hicbirimize kaza bela vermesin insallah.

Estagfirullah. Motor GDI ancak benim bildigim tamamen Hyundai'nin yeni nesil araclari icin uretilmis Hyundai'ye ait bir motor. Ayrica bildiginiz uzere Hyundai ve KIA su anda ayni sirket ve ortak uretim yapiliyor. Yani yeni Sonatalar ile birlikte cikan ve asagida resmini ekledigim KIA OPTIMA 'nin motoru ile Hyundai motoru en ince ayrintisina kadar ayni motor yani silecekler icin koyacaginiz suyun oldugu haznenin kapaginin rengi bile ayni. KIA'da daha once bir GDI teknolojisi vardi da oradan mi paylastilar yoksa sifirdan mi urettiler teknik olarak bu konuyu bilmiyorum ancak Mitsubishi'den alindigini sanmiyorum. Yinede yaniliyor olabilirim.

Bildiğim kadarıyla ortak.

Araba çok güzel güle güle kullanın. Peki kısa mesafe de olsa yarıştığınız bi araba oldu mu

Sagolun Tayfun bey :icon_tup:

Kisa mesafede cok fazla yaristigim bir arac olmadi, hem polis korkusu hemde hanim korkusu :) Hatirladigim 2.5L toyota camry ile kapistmistim Texas'da iken ve rahat fark attim (hiz siniri 75m/h ve 10m/h daha siz ekleyebiliyorsunuz kafadan polisler birsey demiyor pek) ve cok emin olarak soyluyorum ayni kategorideki araclarla kapisma konusunda bu araca %100 guveniyorum. Arac cok atik ve gaza bastiginiz zaman motorun kavramasi icin 2-3 sn beklemiyorsunuz.

Bir kac kere New York - Albany arasinda kendi boyumdan buyuk araclarla kapistim mesela bir tanesi Corvette idi ve adam resmen dalga gecti benimle :)

:)

2012 KIA OPTIMA (Sonata'da ki motorun aynisi var)

http://trendotomotive.com/wp-content/uploads/2012/03/2012-Kia-Optima-Front-Angle-Pictures.jpg

Fotografin buyuk hali icin --> TIKLA (http://trendotomotive.com/wp-content/uploads/2012/03/2012-Kia-Optima-Front-Angle-Pictures.jpg)

TayfunS
12-07-2012, 17:05
:) :) Sağolun açıklama için.Geçen i30un dizelini test ettim de motor yalıtımı çok başarılıydı. Bunu tahmin edemiyorum bile.

Kia napmış öyle ağzım açık kaldı

redbaron
13-07-2012, 00:58
uzun yazınıza alıntı yapmak istemedim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

redbaron
13-07-2012, 01:02

mazda 6 için konuşuyorsunuz anladığım kadarıyla.ben sizin kadar iyimser değilim malesef.görünüş mükemmel ama iç malzeme kalitesi sınıfına göre 0, o motora göre performansda yerlerde, bence o paralara alternatif araç çok.türkiyedeki versiyonlar belki daha farklıdır ama 2.5l 170 hp bir motorda az çok gitmesini bekliyorsunuz ama 1.6 golflerden çok bir farkı yok.bu arada kullandığım araç otomatikti.Resimlerini paylaşıyorum:

http://f1207.hizliresim.com/z/f/9p54w.jpg
http://f1207.hizliresim.com/z/f/9p55c.jpg