PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : C20xe için tavsiyeleriniz nelerdir?

denizosmanoglu
08-01-2012, 17:29
Arkadaşlar merhaba, 93 model Vectra GT aracım var sıfırdan ufak ufak toparlamaya başladım. Ama burda ustadlarımızdanda bir kaç fikir alayım dedim. Neler yapabiliriz sizce?

TaGo
08-01-2012, 18:07
Guzel bir cip ve ppr tarafindan islenmis gaz kelebegi, en az 15 hp veriyor. 2 side eski arabamdan elimde var :)

EMG
08-01-2012, 18:09
Kaç para ayıracaksın?

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:09
Çok güzel, bende de iki tane var ama beyin tanımıyor sanırım. Ancak 7,5 rpm e kadar çıkabiliyordu. Siz ne kadar istiyorsunuz?

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:10
Kaç para ayıracaksın?

Valla şuanda kafamda belli bir miktar yok fakat 3 bin TL civarı olur herhalde

EMG
08-01-2012, 18:13
Valla şuanda kafamda belli bir miktar yok fakat 3 bin TL civarı olur herhalde

Motorun sağlıklı olduğunu varsayıyorum

Üst kapak ve emme manifoldu port polish, headers filtre egzoz yazılım

Aşağı yukarı 3 liraya yapacağın en verimli şeyler bunlar

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:16
Motorun sağlıklı olduğunu varsayıyorum

Üst kapak ve emme manifoldu port polish, headers filtre egzoz yazılım

Aşağı yukarı 3 liraya yapacağın en verimli şeyler bunlar

Bende aşağı yukarı bunları düşünmüştüm. Ancak hepsini birden yapamam sırayla yapabilirim. Chip, headers, son susturucu yada komple egsoz kiti... Peki hava filtre kiti için ne tavsiye edersiniz?

semihx
08-01-2012, 18:18
LET yapariz :)

eksantrik , emme vs. ile ugrasma hazir c20let gibi baz alinabilecek bi motor üretilmis iken , orjinal parcalarla turbolamak mümkün iken ve turbonun önü bu kadar acik iken kesinlikle LET.

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:21

eksantrik , emme vs. ile ugrasma hazir c20let gibi baz alinabilecek bi motor üretilmis iken , orjinal parcalarla turbolamak mümkün iken ve turbonun önü bu kadar acik iken kesinlikle LET.

Stock haliyle turbolanır mı? Garrett turbo var aslında ama sanıyorumki diesel araç turbosu universal bir de intercooler var ama markasını modelini bilmiyorum

EMG
08-01-2012, 18:25
Bende aşağı yukarı bunları düşünmüştüm. Ancak hepsini birden yapamam sırayla yapabilirim. Chip, headers, son susturucu yada komple egsoz kiti... Peki hava filtre kiti için ne tavsiye edersiniz?

hazır kitlere bakmana gerek yok custom olarakta yapılabilir dahada iyi olur

Egzoz için komple 60mm ara boru ve 60lık son susturucu kullanabilrsin

Filtre olarak önce sfi kutusunu iptal et, dirsek(az kullan) ve boruyla soğuk hava alabilcek bi yere filtreyi koyarsın

headers çok farkettirir, istersen var bende uygun rakama veririm ingiltereden almıştım

yazılım içinde yardımcı olabilirim

EMG
08-01-2012, 18:27

o bütçeyle LET biraz zor :) yoksa tabiki en mantıklısı o

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:29
hazır kitlere bakmana gerek yok custom olarakta yapılabilir dahada iyi olur

Egzoz için komple 60mm ara boru ve 60lık son susturucu kullanabilrsin

Filtre olarak önce sfi kutusunu iptal et, dirsek(az kullan) ve boruyla soğuk hava alabilcek bi yere filtreyi koyarsın

headers çok farkettirir, istersen var bende uygun rakama veririm ingiltereden almıştım

yazılım içinde yardımcı olabilirim

Valla olabilir, görüşebiliriz. Egsoz için bende aynı şeyi düşünmüştüm. Marka olarak ne tercih edersiniz son susturucu ve hava filtresi için

palamut
08-01-2012, 18:30
bütçene göre EMG nin verdiği setup en mantıklısı. 3 bin liraya let yapabilen varsa 30 tane falan yönlendireceğim araç var yarın kapısında kuyruk oluşsun...

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:31
Guzel bir cip ve ppr tarafindan islenmis gaz kelebegi, en az 15 hp veriyor. 2 side eski arabamdan elimde var :)

Fiyat ne istiyorsunuz?

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:33
bütçene göre EMG nin verdiği setup en mantıklısı. 3 bin liraya let yapabilen varsa 30 tane falan yönlendireceğim araç var yarın kapısında kuyruk oluşsun...

Bende turbo ve intercool filan var bir kaç malzeme daha olması lazım LET için, tam olarak neler gerekli ki?

EMG
08-01-2012, 18:36
Valla olabilir, görüşebiliriz. Egsoz için bende aynı şeyi düşünmüştüm. Marka olarak ne tercih edersiniz son susturucu ve hava filtresi için

son susturucuda marka model çok önemli değil içi 60lık olan hemen hemen her susturucudan aynı performansı alırsın tek değişen ses olur, hava filtresi fiyat/performans olarak simota kullanabilirsin

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:38
son susturucuda marka model çok önemli değil içi 60lık olan hemen hemen her susturucudan aynı performansı alırsın tek değişen ses olur, hava filtresi fiyat/performans olarak simota kullanabilirsin

Simota tavsiye ettiler web sitelerinden araştırma yapmıştımda, iyimidir simota? Benim kafamda da K&N, AEM gibi markalar vardı:soru:

EMG
08-01-2012, 18:44
Simota tavsiye ettiler web sitelerinden araştırma yapmıştımda, iyimidir simota? Benim kafamda da K&N, AEM gibi markalar vardı:soru:

ben simota kullanıyorum memnunum, daha önce aem kullanıyordum

filtrenin konumundan dolayı önü açık olan modeller bak, bunlar gibi

http://www.knfilters.com/images/l/RR-3003.jpg

http://www.autostyle.co.za/data/products/8779605a2596140bfe2e_large.jpg

raptor_98
08-01-2012, 18:46
simota iyidir aynen,ucuna bi boru ,nerde soğuk hava oraya,yerine göre sinyali sök çıkart ;)
emre nin söyledikleri mantıklı, sadece ''powercap ''te ekle fazla bişey değil ama farkettiriyor

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:46
[QUOTE=EMG;2953153]ben simota kullanıyorum memnunum, daha önce aem kullanıyordum

Bu model uygun olur diyorsunuz yani? Sitelerde vardır herhalde bir bakayım.

denizosmanoglu
08-01-2012, 18:48
simota iyidir aynen,ucuna bi boru ,nerde soğuk hava oraya,yerine göre sinyali sök çıkart ;)
emre nin söyledikleri mantıklı, sadece ''powercap ''te ekle fazla bişey değil ama farkettiriyor

Tamam simota ozaman :) model olarak ne olabilir?

TaGo
08-01-2012, 18:49
300 tl ye gaz kelebegi ve cipi gonderirim. Isin gorulsun, ben c20xe ye donmem nasilsa artik.

JDM VTİ
08-01-2012, 18:51
Üst kapak,emme manifoldu,gaz kelebeği port polish
Filtre sistemi
Egzos sistemi
İnce conta
Yazılım

raptor_98
08-01-2012, 18:52
emre demin ki mesajında gönderdi,bende bu simota big tub diyemı gecıo ne,karbon kutu içinde olanı war,öteki ucunada boru takıp panjurun oraya çekıorum,deneme fln yapıcağımda sinyali söküp çıkarıorum..ikisinden birini tercih et sana kalmış .. ama powercapıda unutma ;)

TaGo
08-01-2012, 18:58
Bu arada bendeki yazilim agresif tip. Yani piyasada bulunan 7-8 hp verenlerden degil

denizosmanoglu
08-01-2012, 19:17
300 tl ye gaz kelebegi ve cipi gonderirim. Isin gorulsun, ben c20xe ye donmem nasilsa artik.

Haftaiçi haber ederim size, öncelikle ön tampon alacağım. Birde bir kaç malzeme aldım; H&R 35MM yay kiti aldım, arka amartisor aldım, ön panjur ve m3 tipi ayna aldım.

PriSOneR
08-01-2012, 19:55
headers düşünürsen lexmaul elimde mevcut çok temiz.

denizosmanoglu
08-01-2012, 21:28
headers düşünürsen lexmaul elimde mevcut çok temiz.

fiyat nedir?

denizosmanoglu
08-01-2012, 22:59

kusura bakmayında powercap nedir?

semihx
09-01-2012, 00:12
let yapariz deyince millet ben yapicam sanmis :) yurtdisindayim , yani kimseye motor filan yapicak firsatim yok. ama parcalarda abartilcak kadar deyil. yurtdisinda tanidigin varsa , türkiye ye izne gelirken arabayla gelicek seyler.

ben yaziyi yazarken sayfayi güncellemediyim icin arkadasin 3000 TL msj ini görmemistim. ama yönlendirilcek 30 arabanin buraya gelmesi masrafli olur en iyisi orda yapilsin . hem bende kuyruktan filan kurtulmus olurum.

turkiye de ki iscilik fiyatlari internette yazilanlara bakilirsa almanyayi zaten aratmiyor. hele bide eldenele dolasan parcalarin fiyaltlari üzerine binince, bu kosullarda anahtar teslim o isin 3000 e cikmasi imkasiz oluyor.

"hazir c20let gibi baz alinabilecek bi motor üretilmis" deme sebebime bikac örnek ( 5 dk icin de bulduklarim ) : 2500 euro calibra turbo. komple araba bu fiyatsa, bundan sökücegin. sana lazim olan parcalarin fiyatlarini kendin tahmin et.

Calibra Turbo 4x4 Original in Nordrhein-Westfalen - Kreuztal | Autos | eBay Kleinanzeigen (http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/nordrhein-westfalen/autos/opel/u242399)

buda tek manifolt ve turbo (200 euro) :

+++ Opel Calibra Turbo C20let Turbolader K16 +++ in Berlin - Lichtenberg | Autoteile & Reifen | eBay Kleinanzeigen (http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/berlin/autoteile-reifen/ersatz_reparaturteile/u465598)

onursoytam
09-01-2012, 00:14
kapağı sök JAPONTUNER kağan arkadaşımıza gönder orginal pistonla yeni motor yap ince conta koy yazılım egzost filitre devam

denizosmanoglu
09-01-2012, 00:33
let yapariz deyince millet ben yapicam sanmis :) yurtdisindayim , yani kimseye motor filan yapicak firsatim yok. ama parcalarda abartilcak kadar deyil. yurtdisinda tanidigin varsa , türkiye ye izne gelirken arabayla gelicek seyler.

ben yaziyi yazarken sayfayi güncellemediyim icin arkadasin 3000 TL msj ini görmemistim. ama yönlendirilcek 30 arabanin buraya gelmesi masrafli olur en iyisi orda yapilsin . hem bende kuyruktan filan kurtulmus olurum.

turkiye de ki iscilik fiyatlari internette yazilanlara bakilirsa almanyayi zaten aratmiyor. hele bide eldenele dolasan parcalarin fiyaltlari üzerine binince, bu kosullarda anahtar teslim o isin 3000 e cikmasi imkasiz oluyor.

"hazir c20let gibi baz alinabilecek bi motor üretilmis" deme sebebime bikac örnek ( 5 dk icin de bulduklarim ) : 2500 euro calibra turbo. komple araba bu fiyatsa, bundan sökücegin. sana lazim olan parcalarin fiyatlarini kendin tahmin et.

Calibra Turbo 4x4 Original in Nordrhein-Westfalen - Kreuztal | Autos | eBay Kleinanzeigen (http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/nordrhein-westfalen/autos/opel/u242399)

buda tek manifolt ve turbo (200 euro) :

+++ Opel Calibra Turbo C20let Turbolader K16 +++ in Berlin - Lichtenberg | Autoteile & Reifen | eBay Kleinanzeigen (http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/berlin/autoteile-reifen/ersatz_reparaturteile/u465598)

Ozaman ben burdan malzemeleri alayım, almanyadaki akrabaların adresine gönderirim onlarda bana kargolar abi olmaz mı? :)

denizosmanoglu
09-01-2012, 00:35
kapağı sök JAPONTUNER kağan arkadaşımıza gönder orginal pistonla yeni motor yap ince conta koy yazılım egzost filitre devam

O çok maliyetli olmaz mı?:beuj:

PriSOneR
09-01-2012, 08:28
fiyat nedir?

800 TL tek fiyat sıfırından farksız durumda araç üzerinde 6.000 km yaptı sadece.

düşünürsen lexmaul orj yazılımı ve supersprint dtm eksoz mevcut

REAR EXHAUST DTM OO 70, Rear exhaust DTM OO 70, Exhaust components » Universal Silencers (http://www.supersprint.com/en/prod_z-p-8340.aspx)

lnd_samet
09-01-2012, 09:52
sen ilk önce bütün sensörleri elden geçir bence:)

denizosmanoglu
09-01-2012, 14:26
sen ilk önce bütün sensörleri elden geçir bence:)

çok haklısın çünkü sürekli sıkıntı çıkartıyor

melih
09-01-2012, 14:33
denilenler gibi önce sensörlerini bi elden geçirmende cok faydalı olarcaktır ve mümkünse orginal ürün kullanman

eger alt kısımn sağlıklıysa üst kapak emme ve kelebeki port polish yaptırman hdrsını elteden geçirmen mümkğnse sağlıklı bi hdrs seçmen ve en son yazılımı ile bitirmen bence güsel ve sağlıklı bi speclerde araç olur..

CorsaGSI
09-01-2012, 15:23
3.000 TL bütçe ile (Motorunuzun, sensörlerizin sağlıklı olduğunu düşünerek)

Filtre
Egzoz
Headers
Portpolish
İnce Conta
Egzantirik
Yazılım
Wideband

:icon_tup:

denizosmanoglu
09-01-2012, 22:45
3.000 TL bütçe ile (Motorunuzun, sensörlerizin sağlıklı olduğunu düşünerek)

Filtre
Egzoz
Headers
Portpolish
İnce Conta
Egzantirik
Yazılım
Wideband

:icon_tup:

Allah nasip ederse hepsi sırayla olacak. Yavaş yavaş yol kat ediyoruz işte elimizden geldiğince

semihx
10-01-2012, 23:10
Ozaman ben burdan malzemeleri alayım, almanyadaki akrabaların adresine gönderirim onlarda bana kargolar abi olmaz mı? :)

parca temini ile ugrasan arkadaslar illaki vardir sitede, onlarla bagantiya gec bence. kargoyle filan riske girme. hem uzun sürer hem canin skilir.

denizosmanoglu
11-01-2012, 09:51
parca temini ile ugrasan arkadaslar illaki vardir sitede, onlarla bagantiya gec bence. kargoyle filan riske girme. hem uzun sürer hem canin skilir.

Baya yardımcı olanlar oldu. Yeni birçok insanla (abi, kardeş) tanıştım çok memnun oldum. Herkes elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyor böyle yardımsever insanlar olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Herkese çok çok teşekkür ederim.

XSi
11-01-2012, 13:13
forumda satılık kadett turboyu al --> - 9000 tl

istediğin tüm parçaları kendi arabana al, çıkan parçaları kadett e tak

kadett i sat --> + 7000 TL

---------------------

2000 TL + işçilik ile TURBOlamış olursun aracı :)

denizosmanoglu
11-01-2012, 13:19
forumda satılık kadett turboyu al --> - 9000 tl

istediğin tüm parçaları kendi arabana al, çıkan parçaları kadett e tak

kadett i sat --> + 7000 TL

---------------------

2000 TL + işçilik ile TURBOlamış olursun aracı :)

abi o kadar param olsa zaten turbolarım :) ama şuanda atmosferik olur herhalde

XSi
11-01-2012, 13:36
abi o kadar param olsa zaten turbolarım :) ama şuanda atmosferik olur herhalde

borç bul birinden :)

böyle fırsat kaçmaz, al tak sistem, 6 ileri şanzımana kadar var..

toplam maliyet 2-3 lira arası olur mis :)

lnd_samet
11-01-2012, 15:00
sen olsan--adı çıkmış turbo bir aracı atmosferiğe çevrildiyse ve satılıyorsa alırmısın?

TaGo
11-01-2012, 15:14
Beklediğin güçle alakalı bir durum.

Mesela 170hp leri sadece çip ve emme deki modifikasyonlarla alabiliosam, 185hp ler için dereceli ve geri kalan tüm değişikliklerin maliyeti altına girmem.

Çünkü ilk basamak 300-500 tl, 2. basamak 3-4000 tl

XSi
11-01-2012, 17:32
sen olsan--adı çıkmış turbo bir aracı atmosferiğe çevrildiyse ve satılıyorsa alırmısın?

Kör atın kör alıcısı vardır.

lnd_samet
11-01-2012, 18:47
o araba sökülsün 5 e gitmez bile emin ol.
ne kadettler 7 lere alıcı bulamadı.

EMG
11-01-2012, 18:49

Mesela 170hp leri sadece çip ve emme deki modifikasyonlarla alabiliosam, 185hp ler için dereceli ve geri kalan tüm değişikliklerin maliyeti altına girmem.

185ler için egzantrik şart değil abi, benim arabam şuan tahminimce 185 üstüdür

denizosmanoglu
12-01-2012, 14:50

2. aşamaya daha çok var abi :)

denizosmanoglu
12-01-2012, 14:51
185ler için egzantrik şart değil abi, benim arabam şuan tahminimce 185 üstüdür

Peki neler yaptın abi yani nasıl alabildin o gücü? Ve yaparken nerelerden başladın bi sıralama yaptın mı?

EMG
12-01-2012, 14:59
Peki neler yaptın abi yani nasıl alabildin o gücü? Ve yaparken nerelerden başladın bi sıralama yaptın mı?

kapak ve emme manifoldu(lexmaul) port polish, ince conta, filtre, egzoz

motor komple sıfır toplandı bunlar yapılırken

bunların üstüne egzantrik ile 200+ olur tahminimce

EEE
12-01-2012, 15:07
o bütçeyle LET biraz zor :) yoksa tabiki en mantıklısı o

mumkun degıl o paraya ben yenı yaptım

denizosmanoglu
16-01-2012, 09:06
mumkun degıl o paraya ben yenı yaptım

4 çeker mi?

34NVL80
30-01-2012, 09:27
LET yapınca 204 hp yetmicek 260 300 arası isticeksin sonra o şanzuman yetmicek yada kesin kıracak bide şanzumanla uğraşacaksın yada baştan bi atmosferik parası kadar verip F28 alacaksın. c20xe bi astrayı turboya çevirmek için gerekenler fiyatı sen düşün
LET BEYİN
LET TESİSAT
AMAL VALF
TANK VENTİL
HOT START VALFE
KABLOLU VURUNTU SENSÖRÜ
DEBİ METRE
DİSTRÜBÜTÖR
BOBİN
BASINÇ MUŞURU
YEŞİL ISI SENSÖRÜ
TURBO
LET MANİFOLT ( VAKUMLARDA FARKLILIK VAR )
EKSANTRİK
PİSTON
KOL
METAL CONTA
GLYCO YATAK KOL YATAK
YAĞ POMPASI ( MOTORU SIFIRLAYIP BUNU DEĞİŞMEMEK OLMAZ )
TELLİ KADRAN ( CALİBRA BEYNİ KADRANDAN VERİ ALMASSA ARIZA YAZAR )
COOLER
BORULARI
EMME GİRİŞ KAPAĞI
VS.VS.VS.
İŞÇİLİK VEFAL 10000TL + KESİN VE KESİN....