Orijinalini görmek için tıklayınız : 15.000-20.000 TL İş İmkanı ?
İzmir, Ankara , Eskişehirde 15.000tl-20.000tl arası sermaye ile kurulabilnicek iş imkanı nelerdir yardımlarınızı bekliyorum ?
lnd_samet
09-01-2012, 11:39
tecrüben varmı?
daha önce çalıştınmı?
esnaflık yaptınmı?
bildiğin bir iş varmı?
para 2. plandır daima.
5 bin e de iş kurabilirsin ama önce bildiğin işten bahset.
her kafadan şimdi otoyıkama çıkacak burada
poseidon
09-01-2012, 11:42
İyi önerelim de ticaret hiç düşündüğü kadar kolay değil.
Eğer gireceğin sektörü tanımıyorsan ve ticari zeka yoksa 3 ay gitmez.
Yanlış anlama ama gerçek bu.
Hadi Toptancısından bayan çanta alıp Eskişehirde üniversite civarında dükkan aç diyeceğim ama keşke bu 2 satır kadar kolay olsa.
en matıklısı :D
uhauhuah :D Oto yıkamacı yazmak için girmiştim vazgeçtim :D :D haha
Bende bu konuyu takipteyim..
Otomotiv hakkında epey bilgim var esnaflık tecrüben var ticari zekam var :D
Çiğ Köfte düşünüyorum ama ?
Lokanta ocakbaşı tarzı bi yer açılabilir.
ps3 & internet kafe acıla bilir
lnd_samet
09-01-2012, 11:51
buyur buradan yak:)madem otomotiv üzerine çiğ köfte ne alaka yahu:)şeyini sallasan köfteciye çarpıyorsun boku cıktı o işin.
çukkalı biyere bardak mısır da olabilir :D
emrah-58
09-01-2012, 11:53
börek poğaça simit v.s dükkanı açabilirsin sabahları millet işe giderken ayaküstü iyi biyerde , koy bi börek ustası al malzemeleri :)
tatlıses çiğköftenin franchising fiyatlarına bir bak istersen benim liseden arkadasım açtı işleri tıkırında gayet
Blackbird
09-01-2012, 11:58
Forumda daha önce oto yıkama işletip kapatanlardan bir kaç kişi detaylı bir şekilde anlatsada şu herkese tavsiye edenler aydınlansa. :)
Kimsenin sen şu işi yap şu kadar para kazanırsın diyebiliceğini sanmıyorum, senin yapmak istediğin ticarettir, ticaret risktir belirsizliktir.
Eğer gerçekten inandığın gelecek gördüğün bir iş olursa zaten kim ne derse desin yaparsın.
izmir de 5 metre arayla çiğköfteci var :)
eğer ki 20 bın tlye ocakbaşı açılabiliyorsa ben yanyana 10 tane açacağım...biraz mantıklı yazalım...
çiğ köfte mantıklı gercekten bi arkadas tatlıses cıgköftede calısıyor acmak oyle buyuk paralar degilmiş günlük cirosu 600 700 civarı
ekmek arası tatlı, tuzlu sabah kahvaltısı.. sislide yiyyorduk herıf para basıyordu.. tatlı deyınce cıkolata muz kaymak recel vs tuzlu olunca tereyagı yumurta peynır salam zeytın ezmesı vs..
aksamlarıda waffle satarsın.. eskisehir ogrencı mekanı..
lnd_samet
09-01-2012, 12:18
al sana ocak al sana ocakbaşı:D:D
Yeniden Yönlendirme Bildirimi (http://www.google.com.tr/imgres?q=seyyar+adanac%C4%B1&um=1&hl=tr&biw=983&bih=647&tbm=isch&tbnid=eiV9HJ6QIgy6pM:&imgrefurl=http://www.haberler.gen.al/2010-09-18/seyyar-kebapci-vatandaslarin-ugrak-yeri-haline-geldi/&docid=8aysxVvVsgG1vM&imgurl=http://www.haberler.gen.al/resim/10/09/seyyar-kebapci-vatandaslarin-ugrak-yeri-haline-geldi-2.jpg&w=500&h=332&ei=uswKT8r_D8WA4gTArKS7DA&zoom=1&iact=hc&vpx=665&vpy=148&dur=3247&hovh=183&hovw=276&tx=222&ty=79&sig=109451432681345370256&page=13&tbnh=132&tbnw=202&start=174&ndsp=12&ved=1t:429,r:3,s:174)
Forumda daha önce oto yıkama işletip kapatanlardan bir kaç kişi detaylı bir şekilde anlatsada şu herkese tavsiye edenler aydınlansa. :)
Kimsenin sen şu işi yap şu kadar para kazanırsın diyebiliceğini sanmıyorum, senin yapmak istediğin ticarettir, ticaret risktir belirsizliktir.
Eğer gerçekten inandığın gelecek gördüğün bir iş olursa zaten kim ne derse desin yaparsın.
ben oto yıkama actım devrettim en büyük sıkıntı eleman sürekli kacıyor bulamıyorsun dayanmıyor yeri geliyor tek kalıyorsun kendı arabanızı yıkayınca yoruluyorsunuz düşünün peş peşe 10 tane geldıgını bıde bu havayı dusunun karda yıkadıgınızı ?
her araba acildir yıkamada abi acil suraya yetişicem abi acil arabaya müşteri bakmaya gelecek vs. çok stresli bi iş kuaför olayında bazen 3 kurus kazanacam diye iyi zarar ediyorsun cam motoruna su kacıyor vs esnafla calsıyorsan para toplayamıyorsun vermıyolar
SekoLive
09-01-2012, 12:20
ekmek arası tatlı, tuzlu sabah kahvaltısı.. sislide yiyyorduk herıf para basıyordu.. tatlı deyınce cıkolata muz kaymak recel vs tuzlu olunca tereyagı yumurta peynır salam zeytın ezmesı vs..
aksamlarıda waffle satarsın.. eskisehir ogrencı mekanı..
yazdım vazgeçtim sen yazmssn, eğer yerini tutturusan kesinlikle bu iş güzel olur eğer patron olmayacam calısacam dersen. öğlenden sonrada arabaya bi arnavut ciğeri :) çek ganyan bayilerin önüne aksam edersin.
15-20 lirayada gerek kalmaz arabaydı malzemeydi flaan desen taş çatlasın 5 lira
yazdım vazgeçtim sen yazmssn, eğer yerini tutturusan kesinlikle bu iş güzel olur eğer patron olmayacam calısacam dersen. öğlenden sonrada arabaya bi arnavut ciğeri :) çek ganyan bayilerin önüne aksam edersin.
15-20 lirayada gerek kalmaz arabaydı malzemeydi flaan desen taş çatlasın 5 lira
Resmen aklımdan geçen bunlardı. Kahvaltı işi olsun, bahsettiğin ekmek arası işi olsun.. Yapan tanıdıklarım var İstanbul'da; Allah kazançlarını artırsın daha da; güzel iş yapıyorlar.:)
eğer yapabileceğine inanıyosan yada ustası falan denk gelirse wafflecı olur.
kokoreç olur. aynı şekil dürüm olur. kısacası yemek işine gir derim. çiğ köfte 5 mt. de bir var diyosunuzda ben daha hiç kapatan görmedim öyle cok köhne bi yer bulmadıkça işler. hele cadde olursa korkma.
ufak dukkan kira az musteri akışı hızlı.
dukkanda durcak bırını bulursan aksamda sen durursun.
hondafit
09-01-2012, 12:37
eskişehir için konusuyorum.
üniversite caddesine iyi bir tekel açıp 2 tanede motor alıp öğrencilere bira sevisi yapabilirsin şuan kafamda o var benim eskieşhire açma sakın :D
Bir arkadaşım söylemişti eskişehirde fazla çigköfteci yok hatta okulun yakınlarında yok açmayı düşünüyorum demişti açmamıştı .
eskişehir öğrenci mekanı playstation olayına gir. Ama kafayı kullan olmıyanı getir. Mesela guitar hero olayı var izmirde orda varmı bilmiyorumda baterisi bası gitarı mikrofonu 4 kişi deliler gibi eğleniyor. 4-5 tane öyle makina koyarsın 6-7 ps3 5-6 tane pc tostuydu hamburgeriydi güzel oldukdan sonra her türlü yaparsın bişeyler.
buna cok güldüm
erkin006
09-01-2012, 12:54
eğer ki 20 bın tlye ocakbaşı açılabiliyorsa ben yanyana 10 tane açacağım...biraz mantıklı yazalım...
20*10=200 maşallah hacı sermaye sağlam:D
valla ankarada nohut plav yok..ilk getiren vuracak parayı yıllardır söylüyorum kimse açmıyor:D
valla ankarada nohut plav yok..ilk getiren vuracak parayı yıllardır söylüyorum kimse açmıyor:D
o sadece bu ayın sermayesi yavv:D çok zengin aileyik biliyon mu?:D
bu arada nohut pilavcı tunusta var...20/50 yağ ile yapıyor ama olsun:)
20/50 yag haha :D
Ben olsam durum isine girerdim. Hayalimde de var ama acacak imkani yaratamadik daha :)
lnd_samet
09-01-2012, 13:22
sakaryadada var yaww olmamı:D
yiğit205
09-01-2012, 13:30
bestekar sokakta da var nohut pılavcı..ayrıca yapsa yapsa onu cıgercı nacı yapardı bence.ama o bıle yapmıyo demek var bı bıldıgı...adamın 3 tane tıcarı taksısı var sahsına aıt..cıger ekmekten voleyı vurdu valla
erkin006
09-01-2012, 14:19
valla demekki nohut pilav bizim gezdiğimiz yerlerde yok:) o istikamette açmak lazım o zaman:D
d.berkay
09-01-2012, 14:33
Nohut Pilav var Ankara'da. Kokoreçte çok.
Bence arkadaşlarında dediği gibi sabahları ucuz ve hızlı kahvaltı verebileceğin küçük ama işlek bir caddede bir mekan güzel olabilir. Omlet, menemen, ekmek arası vs. Akşamları da ayvalık tostu, köfte, tavuk sote vs. pratik şeyler olabilir. Ayrıca birde kurye bulup evlere de servis yapabilirsen süper olur. Öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde iyi iş yapabilirsin. Ama öncelik temiz ve ucuz olması. Isparta'da bu tarz bir kaç yer var baya iş yapıyorlar.
Ankara veya eskisehirde fasfood tarzi kumru ayvalik tostu izgara vs cesitleri waffle kumpir vs bi yer acarsan ustaligini yaparim
hamidowic
09-01-2012, 16:35
takipteyim
ÜSTÜNERC
09-01-2012, 16:39
okul yanında fast food dukkanı olabılır lokanta vb gıbı
ALPER-VNS
09-01-2012, 17:00
700 ciro iyiymiş valla ben mi açsam tatlises çiküfteci.. isim hakkı ne istiyolar acaba
BlackEmperor
09-01-2012, 17:01
titan zinciri benzeri işler var herballife amway biraz araştır al sat uye yap onlarda satsın kar payı vs vs ...
çiğköfte en vasıfsız ama en çok zaman alan işlerden lakin işleri yazın dip yapıyor o zaman bir alternatif üretmek gerekiyor, artı başında durman lazım elemana güvenemezsin başında durcam desen genelde daha çok gece işi gece para kazancan cumartesi pazar yok bayram yok..
oto yıkama içinde esnaflık lazım düzgün yer lazım adam gibi çalışcak işçi lazım
mısır işi cidden bitti gibi birşey kaymağını yedi birileri ve o iş bitti.
direkt olarak bildiğin bir sektörün malını al sat yapabilirsin yurtdışından ucuza birşeyler getirtip internet üzerinden satabilirsin...
Kardeşim beni yanlış anlama ama eger kendine ait dükkanın falan yok ise 20.bin tl ye oto yıkama dahi açamassın
eger iş bulma imkanın varsa bie işe gir çalış paranda biriksin bir kaç yıl sonra bakarsın daha genç oldugunu tahmin ediyorum
Ferhat_V
09-01-2012, 17:12
eskişehir üniversite yakınlarına yemek içmekle alakalı bir iş kurabilirsin..dürümcü / çiğköfteci /köfte ekmek/ sucuk ekmek / kokoreç vb..
Skyhawk34
09-01-2012, 17:12
Ben çiçekçilikden yanayım ufak bi internet sitesi ve ufak bi dükkanla bu iş tamamdır düşüncesindeyim
GokhanRS
09-01-2012, 17:16
riski göze al aç derim. ben 17 yaşındaydım internet cafe açtığımda. 1 yılda 3 katlı 50 pc li dükkan yaptım. 10bin tl ile başlayıp 150bin tl lik mekan yaptım. hepsi 3 sene içinde oldu o zamanlar o iş revaştaydı.
şimdide böyle revaşta ama az sermaye gerektiren işler vardır. çiğ köfte mekanıda bunlardan biridir diye düşünüyorum. çiğköfteci açıpta batan pek yoktur mantıklı düşünüyorsun. ben zamanında o cafeyi açarken 10binle götüne anca don alırsın yada şahin alır gazlarsın diyorlardır. 2 sene sonra bunu diyenlerin hepsi abi abi dolanmaya başlamıştı peşimizde.
yani moralinin bozulmasına izin verme kafana hangi iş yatıyorsa hırs yaparak gir. hırsla çalışırsan yaparsın.
17 yaşında elime geçen 10bin tl ile o günden bu güne yaptıklarımı sayayım.
3 katlı 150bin tl değerinde süper bir mekan yaptım 2 sene içinde sıfır borca düşüp kâr a geçtim.
gittim 25bin daha kazanıp megane 2 dizel aldım. sonra 30bin daha kazanıp meganın üstüne koydum 2004 sti aldım. v.s v.s derken o günden bu güne çok şeyler değişti yaparsan olur yeterki hırs yap. bu para batarsa batsın dünyanın sonu değil diye düşünerek dal.
eskişehirde kahvaltı denilince akla acıktım, hamburger denilince akla pino gelirken daha farklı bir iş yapması lazım arkadaşın.
bir de köprübaşında astsubay orduevinin karşısında küçük bir börekçi vardı.. baya dolar dolar taşardı. ismini hatırlayamadım ama hala orada mı bilmiyorum mercimekli böreği biraz gaz yapardı ama şahaneydi :D
ah ulan eskişehir günleri.. tozunu çamurunu biz çektik sefasını şimdiki nesil sürüyor :)
poseidon
09-01-2012, 17:22
Yahu Üsküdara yakın bir uykulukçu aç da biz de buradan kalkıp gecenin bir vakti sütlüceye gitmeyelim :)
20 binlirani batirmaa bu devirde dukkan zor is cig kofteden esnafmi olur kisin var yazin yok hem nasil bi mekandasin etrafinda ne dukkanlari var ne eksik hastane postane varmi bunlarin hepsi onemli amacim umitsizlik vermek deyil ama bu islerde forumla olacak is deyil adamin akli olsa kendi yapar sana niye soylesin
İstanbulda ekmek arası kahvaltı işi çok revaçta ve her yerde görmeye başladım... Al bir Kartal bagajına (Dükkan açmana da gerek yok) yükle kahvaltılıkları (peynir kaşar zeytin domates ne varsa) ekmek arası malzemesine göre 2 - 4 liradan sat..
Tabi bunun için sanayi - iş sahası daha iyi gider. Yada merkezi bi aktarma istasyonu filan..
Dükkanın riskini azaltırsın.. Baktın işler kötü üniversite yakınlarına geç falan filan. Tabi işin işporta kısmını bilmiyorum sonra zapıtalarla başın derde girmesin..
SekoLive
09-01-2012, 17:30
bu islerde forumla olacak is deyil adamin akli olsa kendi yapar sana niye soylesin
Şu formda aklı cok calısıp ama böyle şeylerin riskini göze alamayan adam cokdur diye düşünüyorm herkes esnaf olamaz. herkes ticaret yapamaz. :) forumdan güzel fikrler edinenler olmstur zaman zaman.
alisahin
10-01-2012, 11:11
Kardeşim beni yanlış anlama ama eger kendine ait dükkanın falan yok ise 20.bin tl ye oto yıkama dahi açamassın
eger iş bulma imkanın varsa bie işe gir çalış paranda biriksin bir kaç yıl sonra bakarsın daha genç oldugunu tahmin ediyorum
herkez bişiler sölüyo işte :D su devirdi 20000 tl gibi bi para büyük para değil ve hiç bi geleceği olmayan iş sektörleri ben size katılıyorm genç yaşta herkezin ticarette şansı olmaz şimdilik unut gitsin :) esnaf olmak zor iştir.
HondatugraL
10-01-2012, 11:39
uhauhuah :D Oto yıkamacı yazmak için girmiştim vazgeçtim :D :D haha
Bende bu konuyu takipteyim..
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: :D:D
otomania
10-01-2012, 11:42
elimden o kadar nakitim olsam hiç düşünmeden oto yıkama işine girerdim.
SekoLive
10-01-2012, 11:43
elimden o kadar nakitim olsam hiç düşünmeden oto yıkama işine girerdim.
beklenen cevap geldi :D
Bir tanıdılğım ufak sermaye ile ünlü firmaların fabrika satış mağazalarını geziyor , uygun malları alıp internetten satıyor..
30-40liraya aldığı marka t-shirtleri 80-90liraya satıyor..Bence bir düşünün derim..
Ailenden veya yakin tanidign bir bayan vasitasiyla, uzerine biraz daha para koyup Shapes for Women veya B-Fit subesi acabilirsin. Benimde aklimda İzmir'de valideye acmak...
mad_max1978
10-01-2012, 12:29
bence madem otomotivden anlıyorsun.araç al sat yap.
ya o değilde yıkmacı mı açsan?
gunde 500 araba yıkasan 10 tl den...5000tl eder ayda 150k tl...yılda 1.8 milyon tl...idare edersin işte...
Bence arabadan anlıyosan ufaktan al sat dene, tutturabilirsen devam edersin. Çiğ köfte bence çok mantıklı değil piyasa iyice doydu bu konuda. Cafe olabilir güzel bir mekan yaparsan tutar...
hamidowic
10-01-2012, 12:40
öğrenci mekanlarına yakın tekel bayisi ufak bi dükkan olabilir, özellikle birayı ucuza alabilirsen kar marjından ödün vermeden ucuza satış yaparsın, alanda memnun olur satanda
alfonso4474
10-01-2012, 14:51
oto yıkama olabilir eğer bilen pasta, cila yapmayı arkadaşın fln varsa anlaşırsın okumayan 15-17arası olan çalışcak olan birilerini alır,damalı duvarlar guzel yazılı tabela iyi temiz işcilik oldumu olur yani fiyatta uygun oldumu niye yürümesinki
Arkadaşlar bilmediğimden soruyorumda bu otoyıkama işinde bi aracı yarım saatte yıkasan iç dış aynı anda 2 araç alsan 6 full çalışsan. 6*4 24 araç yapar. 10 lira olsa yıkama 240 lira günde ciron olur. Bu tempo için 2 eleman lazım günlük 30 lira yevmiye versen 60eder yemeğiyle 70 i bulur. şampuanıydı suyuydu derken 30 da onu ekle kafadan 100 lira gitti. 140 lira kaldı eline günde en iyi ihtimalle. Kiraydı vergiydi bilmiyorum çok makul gelmiyor oto yıkama işi.
ulasstoprak
10-01-2012, 15:01
Bildigin meslegin olan işi yap..
cabriolet
10-01-2012, 15:17
oto yıkama açarım diyen arkadaşlar şimdi oto yıkama açmak için genelde büyük bi dükkan açmak gerekir ki içeride rahat hareket edilsin istanbuldada öyle dükkanı 1500tlden aşşağı kiralık bulmak zor 2 elemanın olsa 750tlden çalışsalar 1500tlde onlara versen aidat elektrik su telefon internet ıvır zıvır 1000tlde böyle gitse 4000tl oldu daha vergisi sigortası ıvırı zıvırı eklenmedi bu paraya onlarıda eklesek işin içinden hiç çıkılmaz
4000tl / 15tl desen 266 araba yıkaman gerekir ayda ki dükkan masrafların çıksın 20tlden yıkasan 200 araba yıkaman gerekir
266 / 7 desek günde 38 araba yapar ki bu havada anca kendini yıkarsın dükkanda 200 / 7 desek o da 28 araba diyelim bu havada bu da imkansız hatta normal bi oto yıkama yazında zor yıkar bu kadar arabayı :D
yani 15000-20000tl yi harcayın karıyla kızla öyle batırmak yerine daha iyi :D
Eskisehirde fazlaca var cigkofte giyim uzerine unviversite. yakinlarinda tarz biryer acilabilir
İbrahim33
10-01-2012, 16:57
Eskişehir tam bir öğrenci şehri , becerebilirseniz ve pazarda tutunabilirseniz , sandık odası işinde çok güzel paralar kazanabilirsiniz.Ama biraz tecrübede lazım...
oto yıkama açarım diyen arkadaşlar şimdi oto yıkama açmak için genelde büyük bi dükkan açmak gerekir ki içeride rahat hareket edilsin istanbuldada öyle dükkanı 1500tlden aşşağı kiralık bulmak zor 2 elemanın olsa 750tlden çalışsalar 1500tlde onlara versen aidat elektrik su telefon internet ıvır zıvır 1000tlde böyle gitse 4000tl oldu daha vergisi sigortası ıvırı zıvırı eklenmedi bu paraya onlarıda eklesek işin içinden hiç çıkılmaz
4000tl / 15tl desen 266 araba yıkaman gerekir ayda ki dükkan masrafların çıksın 20tlden yıkasan 200 araba yıkaman gerekir
266 / 7 desek günde 38 araba yapar ki bu havada anca kendini yıkarsın dükkanda 200 / 7 desek o da 28 araba diyelim bu havada bu da imkansız hatta normal bi oto yıkama yazında zor yıkar bu kadar arabayı :D
yani 15000-20000tl yi harcayın karıyla kızla öyle batırmak yerine daha iyi :D
hesabı yapmışsında 1 ayı 7 gün olarak hesaplamışsın :)
cabriolet
10-01-2012, 17:18
evet kafamda başka bi iş vardı onunla uğraşırken hesap karışmış bende bu hesapta bi yanlışlık var diyodum :D ama günde 10 araba yıkıyıcak bi yıkama bu havada o da zor yav :D
he avm otoparklarında falan var hava bozukta olsa iş yapanlarda onlarda 1500tl falan kira vermiyo ben bi avm otoparkında yer sormuştum bana 7500tl kira demişlerdi :D
evet kafamda başka bi iş vardı onunla uğraşırken hesap karışmış bende bu hesapta bi yanlışlık var diyodum :D ama günde 10 araba yıkıyıcak bi yıkama bu havada o da zor yav :D
he avm otoparklarında falan var hava bozukta olsa iş yapanlarda onlarda 1500tl falan kira vermiyo ben bi avm otoparkında yer sormuştum bana 7500tl kira demişlerdi :D
her iş gibi bu iştede açıcağın yer önemli iyi yere kapat atarsan müşteri bağlanırsa hizmet düzgün olursa bütün işlerde parayı kazanırsın.
bilinmedik bir işe girmek, akrabana borç para vermek gibidir ikisinde de verdiğin parayı unutacaksın...
barakuda26
27-01-2012, 19:00
uzun zamandır bu miktarlara iş kurmak için düşünüyorum bende okulumun bitmesini bekliyorum.
dediğiniz gibi esnaflık zor iş araba al sat işine girmeyi düşünüyorum.ilk çıktıgında aileme çok dedim çigköfte işine girelim açalım bi dükkan diye bundan 3 sene öncesinde dinleyen olmadı o zamanlar açmış olsaydık şimdi 10 tane şubem olurdu eskişehirde :) iyi bi yer ve uygun kira ile yine çigköfte işinede girebilirsin isim hakkı almak vs onunda masrafının çok olacagını düşünüyorum..
konuyu takipteyim bende okul bitince 3 4 sene çalışıp sermaye yapıp bi işe girmekte daha mantıklı olur belkide hem tecrübe hem para açısından..
eskişehirde çiğköftenin ekmeğin yiyen yedi bence olmayan farklı bişeyler yapmak lazım. Yıkama işini düşünme bile.. Uzaktan davulun sesi hoş gelir unutmayın:D:D
Oto yıkama iyidir getiriside güzeldir ama yeri güzel olucak ve eleman kaçmayacak.
Bursa fsm de bir arkadaşımın akrabasının oto yıkaması vardı.
2500 tl kira veriyordu 700tl den de 2 işçi vardı.
2 kişi ortaklardı. 4 kişi çalışıyorlardı ama yinede yetişmiyordu arabalar.
Yazın öğlen saat 12-1 civarında kapatıyorduk resmen sırada 30 araba oluyordu akşam 8 e kadar arac almıyorduk.
Kirası elektrik su işçilerin aylıkları dışında 5 lira cebe kalıyordu 2 ortaklar kişi başı ayda 2buçuk net elde .
Bunun Hızlı cilası var. alıyorsun 50-100tl arasında bir rakama. Hızlı cila 70tl tabelasını asıyorsun. kullandığın 2 gram birşey. sadece işçiliğe bakıyor.
Detaylı da cabası. detaylı malzemeleri 100-200 lira birşey 20 arabaya yetiyor. 1 arabanın detaylısından 200 alsan tamam.( rakamları tam net hatırlamıyorum yakın olmaları lazım)
Gün boyu hiç araba gelmese 1 tane detaylı gelse o günün cirosu çıkıyor.
Cam filmi çekmeyi bilen bir tanıdıkta olduktan sonra verilen zahmete değiyor .
Amaaa kışın işler değişiyor malesef.
Ben o yıkamayı almak istiyorum ortaksız olarak ama okuduğum için olacak gibi değil. Başında durmak lazım elemanlar yoruluyor hadi hadi demek lazım müşteriler çok önemli zengin kesim geliyor genelde adam yüzüne bile bakmadan anahtarı bırakıp gidiyor , eleman ona surat yapar laf yapar müşteri kaybetme durumu var.
Belki ilerde birgün olabilir ama yeri ve müşterisi inanılmaz önemli :)
İçeri şahin almışlardı önüne 2 range koydular gözükmesin diye :D
Edit: 90 liraya satıyorlar :D
her sene barça-madrid maçına 1 yatırsan o para katlanır :p otomotıvle aram var dıyorsun dükkan devir alsan ?
eskişehir öğrenci mekanı playstation olayına gir. Ama kafayı kullan olmıyanı getir. Mesela guitar hero olayı var izmirde orda varmı bilmiyorumda baterisi bası gitarı mikrofonu 4 kişi deliler gibi eğleniyor. 4-5 tane öyle makina koyarsın 6-7 ps3 5-6 tane pc tostuydu hamburgeriydi güzel oldukdan sonra her türlü yaparsın bişeyler.
Aynen öyle.1 özel odada guitar hero set,15-20 arası ps3 fifa pes vb için çok güzel para kazandırır size.Güler yüzlü çalışan ve fiyatlar çok önemli ama.Ben gittiğim yerde fifaya saate 4 heroya 10 tl ödüyorum.İnsanlar evi gibi benimserlerse mekanı çok güzel dikiş tutar.Yemek olayı da önemli genelde fifada peste acıkıyor insan :D
driftboy
27-01-2012, 22:57
sen gel biz o parayı yiyelim sercan :D Bırak her caddeyi her arasokakta bile yıkama var, çiğköfte desen kim yapacak nerde bulcan, bu işin dükkan kirası var, cartı var curtu var. İşe girmeden iyice düşünmek lazım, elde olanda gitmesin..
ClioRs182
27-01-2012, 23:04
en iyisi ps3 internet cafe bnce :)
internet fln bence yalan iş. evde net i olmayan yada kullanamayan bı ılkokullu cocuklar var.kaçıp gelen kafeye :) onlarlada ugrasıılmaz pek. ps3 ne derece bılınmez ama normal nargile kafe bence daha kârlı.apaçisiz kafe istiyoruz )
bitane reno clio al kirala gitsin.