Orijinalini görmek için tıklayınız : 4.000 5.000 arası araç tavsiyesi
mehmetRS
09-01-2012, 21:37
Arkadaşlar merhaba,
Çok samimi can kardeşim, bir arkadaşım için açıyorum konuyu. Kendisi bir haftadır başımın etini yedi ve bende onada haber vererek bak dedim foruma konunu açacağım insanlar birşeyler önereceklerdir. Maddiyatı cok iyi sayılmaz, bir araba alacak ve masraflarına v.s. totalde ayırdığı 7bin lirası var.. kafamızda 5000 lira gibi bir rakama birşeyler alabilirsek en azından geride kalan 2000 lirayı artık neyse ona harcar gibi bir düşünce sardı içimizi. Klasik yada güncele yakın model ayırt etmemekle birlikte tek bir liste dışı isteğimiz var o da kuş serisi.. Şahin v.s. istemiyor beyefendi :) vosvoslar dahil olmak üzere güçlü, zayıf, farketmez araç önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Teşekkürler şimdiden
UmutRıza
09-01-2012, 21:39
skoda 120L 1500-2000 tl ye bile alınabiliyor bir arkadaiıma aldık geçen ay 1300 tl ye :)
CinAli_06
09-01-2012, 21:41
eşek niyetine lada skoda al yağ su koyma yinegez yine gez :D yada bulabilirseniz EF kasa civic öneririm.
driftboy
09-01-2012, 21:43
Taunus al abi. Hem kliman olur, hem rahatlıgın olur, hem bol parçan olur, hem parça sıkıntın olmaz, sürekli arızada vermez. Geçinir gidersiniz 1 ömür.
mehmetRS
09-01-2012, 21:43
skoda 120L ler gerçekten şirin araç, gideri masrafı yada sorunu nasıldır bilmiyorum gerçi ama. EF kasa civiclerin en dökükleri bile civic rüzgarından nasibini almış bulunmakta:)
mehmetRS
09-01-2012, 21:44
Taunus al abi. Hem kliman olur, hem rahatlıgın olur, hem bol parçan olur, hem parça sıkıntın olmaz, sürekli arızada vermez. Geçinir gidersiniz 1 ömür.
Taunusun hangi modeli acaba? yıl ve isim olarak aktarabilirmsiiniz? :)
yani şu yüzden özellikle soruyorum, buradan yazılanları sahibindende yada googleden aratıp anında bakıyoruzda :)
Renault 5 Turbo alsın yada Broadway felan
audi 80-100 ikisinden birinin dizelini alıp german yapsın tr de tek olsun + kara dizel motorla ömürlük sürsün :)
HarunToprak
09-01-2012, 21:58
flash s alsın :)
Skoda Favorit 136 L 1990 Model 5.800 TL Sahibinden satılık ikinci el Yeşil renk - 67100542 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-hatasiz-sahibinden-temiz-skoda-67100542/detay) pazarlıkla iyi bir fiyata alınabilir.
ahmetbaha-drs
09-01-2012, 22:05
Lada Samara.
mehmetRS
09-01-2012, 22:05
Renault 5 Turbo alsın yada Broadway felan
Renault 5 Turbo ilanlarına baktık, bir tane var o da 12 küsür gibi bir rakam istiyordu:) broadwaylerden korkuyor biraz, rahmetli babası edirne otobanda fairwayle takla atmıştı.. biraz ön yargılı o yüzden
131 alsın t stop
t stop lar hangileri oluyor ?
audi 80-100 ikisinden birinin dizelini alıp german yapsın tr de tek olsun + kara dizel motorla ömürlük sürsün :)
80 lere baktık aslında baya, içi olsun kasa olsun fena arac değil düşünebiliriz gerçekten
flash s alsın :)
flash s beğenirmi sorarım tabiki cok teşekkürler
Skoda Favorit 136 L 1990 Model 5.800 TL Sahibinden satılık ikinci el Yeşil renk - 67100542 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-hatasiz-sahibinden-temiz-skoda-67100542/detay) pazarlıkla iyi bir fiyata alınabilir.
düzgün araca benziyor, bunuda ekleyelim listemize:)
driftboy
09-01-2012, 22:06
Taunusun hangi modeli acaba? yıl ve isim olarak aktarabilirmsiiniz? :)
yani şu yüzden özellikle soruyorum, buradan yazılanları sahibindende yada googleden aratıp anında bakıyoruzda :)
Ford Taunus 2.0 GTS 1993 Model 5.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 67583803 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-full-full-yer-ucagi-67583803/detay)
Ford Taunus 2.0 GTS 1992 Model 5.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 68270590 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-fort-92-gts-68270590/detay)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahin-oto-dan-93-ford-taunus-1-6-gt-lpgli-cok-temiz-70013933/detay#
Bunlar bikaç örnek mesela.. GT GTS de var. Ama her modelinde ( GT, GTS, GL, GLS, S) opsiyonel olarak satılmış diyolardı pek bilgim yok o konuda..
Güven, konfor ve o paralara donanım istiyosan dedigim gibi taunus. Uçan teneke ;)
mehmetRS
09-01-2012, 22:10
Ford Taunus 2.0 GTS 1993 Model 5.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 67583803 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-full-full-yer-ucagi-67583803/detay)
Ford Taunus 1.6 GL 1987 Model 3.590 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 67786380 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-klimali-taunus-67786380/detay)
Ford Taunus 2.0 GTS 1992 Model 5.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 68270590 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-fort-92-gts-68270590/detay)
Bunlar bikaç örnek mesela.. GLS GTS var. Ama her modelinde ( GT, GTS, GL, GLS, S) opsiyonel olarak satılmış diye biliyorum.
Güven, konfor ve o paralara donanım istiyosan dedigim gibi taunus. Uçan teneke ;)
Fordlar biraz ürkütücü duruyor, yanlış anlamayın bu sadece ilk bakıştaki fikrim sadece, ilk defa bir ford taunusu değerlendirmek gibi bir olayla karşı karşıya kalıyorum.. arızası kronik sorunu varmıdır?
sierra 2.0 gls olabilir yada o paralara bulunabilinirse ef kasa
t stoplar turuncu ve yeşil tarzı güzel renklerı olan :)
7 bın lırası varsa alın bı corsa gsi 500 de telefonu satsın bişey yapsın harcasın ustune tamam işte
kia sephia bulunabilirse o fiyatlara çok sağlam arabalar :)
93 model 4 cam otomatik hidrolik direksiyon var konforlu 1.5 dohc motor akrabamda var 250,000km+ motor açmadı henüz.
Tofaş Murat 131 1978 Model 5.200 TL Sahibinden satılık ikinci el Turuncu renk - 70387089 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-t-stop-turuncu-70387089/detay#)
driftboy
09-01-2012, 22:18
Fordlar biraz ürkütücü duruyor, yanlış anlamayın bu sadece ilk bakıştaki fikrim sadece, ilk defa bir ford taunusu değerlendirmek gibi bir olayla karşı karşıya kalıyorum.. arızası kronik sorunu varmıdır?
2003'den beri taunusumuz var, sadece biz 200 bin km'den fazla yaptık, bu güne kadar sadece 1 kere sibop ayarı yapıldı motora el değmedi 9 senedir. Biz alırkende motor açılmamış dediler. Hırpalanmamış, yorulmamış bi taunus'un derdi olmaz. Yeterki düzgün bi ustası olsun bi sıkıntısı oldugu zaman. Her usta derdini anlamaz. 9 senedir yapmadıgımızı bırakmadık. Hani buna yaptıgımızı bi şahine doğana brodwaya yapsaydık( küçümsemek degil sadece örnek) şimdiye 5 kere perte çıkmıştı..
Parça sıkıntısı yok, Parçaları pahalı değil, kendisi pahalı değil, çok böyle abartı bi yakıt sarfiyatı yok, rahatlık var, huzur var :)
Bana göre tek sıkıntısı ön çamurluklarda davlunmaz yok, 2-3 kışta bi ön çamurluklar uçlardan çürümeye başlıyo, ön tarafa davlumbaz takınca o sıkıntıda yok. Ha bide sürekli stabilize yolda kullanınca ön düzene çok çabuk dağılabiliyo. Ama şehir içinde öyle sıkıntıları yok.. Yazın sıcakta aşırı trafikte hararet sıkıntısı olabilir, fanı düz bağlayınca öyle bi sıkıntıda kalmıyo.
Kısacası sıkıntısı sorunu olsa bile çözülmeyecek türden degil :)
mehmetRS
09-01-2012, 22:21
7 bın lırası varsa alın bı corsa gsi 500 de telefonu satsın bişey yapsın harcasın ustune tamam işte
:D cep telefonu.. ondaki takozu üzerine 500 verse bile kimse almaz :)
mehmetRS
09-01-2012, 22:22
2003'den beri taunusumuz var, sadece biz 200 bin km'den fazla yaptık, bu güne kadar sadece 1 kere sibop ayarı yapıldı motora el değmedi 9 senedir. Biz alırkende motor açılmamış dediler. Hırpalanmamış, yorulmamış bi taunus'un derdi olmaz. Yeterki düzgün bi ustası olsun bi sıkıntısı oldugu zaman. Her usta derdini anlamaz. 9 senedir yapmadıgımızı bırakmadık. Hani buna yaptıgımızı bi şahine doğana brodwaya yapsaydık( küçümsemek degil sadece örnek) şimdiye 5 kere perte çıkmıştı..
Parça sıkıntısı yok, Parçaları pahalı değil, kendisi pahalı değil, çok böyle abartı bi yakıt sarfiyatı yok, rahatlık var, huzur var :)
Bana göre tek sıkıntısı ön çamurluklarda davlunmaz yok, 2-3 kışta bi ön çamurluklar uçlardan çürümeye başlıyo, ön tarafa davlumbaz takınca o sıkıntıda yok. Ha bide sürekli stabilize yolda kullanınca ön düzene çok çabuk dağılabiliyo. Ama şehir içinde öyle sıkıntıları yok.. Yazın sıcakta aşırı trafikte hararet sıkıntısı olabilir, fanı düz bağlayınca öyle bi sıkıntıda kalmıyo.
Kısacası sıkıntısı sorunu olsa bile çözülmeyecek türden degil :)
vallahi fena araç değilmiş. Yani o modellerde bu fiyata muhakkak ufak tefek dertler olacak, olmalıda.. du bakalı nolcek ;)
mehmetRS
09-01-2012, 22:24
Tofaş Murat 131 1978 Model 5.200 TL Sahibinden satılık ikinci el Turuncu renk - 70387089 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-t-stop-turuncu-70387089/detay#)
hmm, bunlarn vitesler felan tamamen yerde yada böyle biraz yukarıda gibiydi sanırım.. şimdi bi örnek verecemde arkadaşlar kızacak:) type-R ların ki gibi yani böyle topuzu suratına bakanlar var birde tamamen yerden vites gibi olanları vardı, biliyorum bu arabaları, cocukken o type-r vites kolu modeli olandan vardı bizim :)
driftboy
09-01-2012, 22:25
vallahi fena araç değilmiş. Yani o modellerde bu fiyata muhakkak ufak tefek dertler olacak, olmalıda.. du bakalı nolcek ;)
O fiyatlara zaten ufak tefek sıkıntısı olur ama en son çıkanı bile 19 yasında suan elbet sıkıntısız degildir :) ama 1000 liraya komple motoru rektefe edilir, yada ne bilim 1500 liraya komple kazınıp boyanır bi araba..
h.guroglu
09-01-2012, 22:27
arkadaşınız bütçesi belli alacağı aracın ona minumum masraf çıkartan parçaları pahalı olmıyan bir araç lazım
o paralara en uygun alacağı aralar
flash
kuş serisi
taunus
bu üç araçtan birini alsın bence hem parçası hemde ustası bol olan araçlar satmak istediğindede rahat rahat satabileceği araçlar
skodalar güzel araçtır az yakar ama satmak istediğinde bu saydığım araçlar kadar seri satamaz
mehmetRS
09-01-2012, 22:28
O fiyatlara zaten ufak tefek sıkıntısı olur ama en son çıkanı bile 19 yasında suan elbet sıkıntısız degildir :) ama 1000 liraya komple motoru rektefe edilir, yada ne bilim 1500 liraya komple kazınıp boyanır bi araba..
anlaşıldı, ford konusunda yoğunlaşacaz gibi
Seat ibiza olabilir 90 - 93 arası..
mehmetRS
09-01-2012, 22:29
arkadaşınız bütçesi belli alacağı aracın ona minumum masraf çıkartan parçaları pahalı olmıyan bir araç lazım
o paralara en uygun alacağı aralar
flash
kuş serisi
taunus
bu üç araçtan birini alsın bence hem parçası hemde ustası bol olan araçlar satmak istediğindede rahat rahat satabileceği araçlar
skodalar güzel araçtır az yakar ama satmak istediğinde bu saydığım araçlar kadar seri satamaz
cok teşekkürler, ford fikri kafamızı sardı iyice sanki, yani kuş serisi ve renoya göre bir tik daha mantıklı geliyor taunuslar, hani ileride parası olur biraz güzel bir takım jant lastik yapar, basar eder yapar bişeyler biner olmazsa
driftboy
09-01-2012, 22:29
anlaşıldı, ford konusunda yoğunlaşacaz gibi
fan, forum siteleri var.. Google'a yazınca görürsün zaten link vermeyeyim. Oralardan daha detaylı araştırabilirsin abi taunusu..
mehmetRS
09-01-2012, 22:31
Seat ibiza olabilir 90 - 93 arası..
onlara bir yarım saat kadar önce baktık baya, kırmızı renkleri enteresan şekilde diğerlerine göre oldukca temiz hatta, şaşırıp gülüştükde:)
mehmetRS
09-01-2012, 22:32
fan, forum siteleri var.. Google'a yazınca görürsün zaten link vermeyeyim. Oralardan daha detaylı araştırabilirsin abi taunusu..
eyvallah kardeşim önerin ve bilgi desteğin için cok teşekkürler gerçekten hemen googleda aratıp inceliyorum kafama takılan mevzu olursa aynen yazarım buradan yine :)
driftboy
09-01-2012, 22:34
eyvallah kardeşim önerin ve bilgi desteğin için cok teşekkürler gerçekten hemen googleda aratıp inceliyorum kafama takılan mevzu olursa aynen yazarım buradan yine :)
yardımcı olmaya calısırım abi herzaman :) istersen msn face vereyim aklına takılan herşeyi sorabilirsin taunusla ilgili :)
mehmetRS
09-01-2012, 22:38
yardımcı olmaya calısırım abi herzaman :) istersen msn face vereyim aklına takılan herşeyi sorabilirsin taunusla ilgili :)
at kardeşim özel mesajdan, ekleyeyim :)
driftboy
09-01-2012, 22:43
at kardeşim özel mesajdan, ekleyeyim :)
pm atıldı :)
mehmetRS
09-01-2012, 22:48
kia sephia bulunabilirse o fiyatlara çok sağlam arabalar :)
93 model 4 cam otomatik hidrolik direksiyon var konforlu 1.5 dohc motor akrabamda var 250,000km+ motor açmadı henüz.
kia sephia +1 bu da listemizde, gerçekten temizi düzgünü görüntü olarakda şık bir araç
Turk-Look
09-01-2012, 22:58
Düşünürseniz vw1303s superbeetle var bi yakınımda ,kırmızı.
kesinlikle kazasız çürüksüz ip gibi hatları olan kurcalanmamış bir beetle,boya ister
Ankara aracıymış , İst'da son 4 yıldır plakası hala 06.
ve artıları var mangels jant pilot koltuk vb.
Mekanik olarak mükemmel,geçenlerde bikaçgün ben kullandım
beğenmesem asla önermem vw düşünürseniz bi görün derim.
Zira ne enkazlara neler istiyolar görüyorum.
Muayenesi 09/11'de bitmiş,
LPG mevcut ama pasif durumda fakat ruhsata işli.
Muayene masrafını düşüp 5.000TL'ye verecek
hiçbiryerde ilanı yok bu arada...
mehmetRS
09-01-2012, 23:02
Düşünürseniz vw1303s superbeetle var bi yakınımda ,kırmızı.
kesinlikle kazasız çürüksüz ip gibi hatları olan kurcalanmamış bir beetle,boya ister
Ankara aracıymış , İst'da son 4 yıldır plakası hala 06.
ve artıları var mangels jant pilot koltuk vb.
Mekanik olarak mükemmel,geçenlerde bikaçgün ben kullandım
beğenmesem asla önermem vw düşünürseniz bi görün derim.
Zira ne enkazlara neler istiyolar görüyorum.
Muayenesi 09/11'de bitmiş,
LPG mevcut ama pasif durumda fakat ruhsata işli.
Muayene masrafını düşüp 5.000TL'ye verecek
hiçbiryerde ilanı yok bu arada...
vallahi cok güzel olur, bizim herif nöbetci bu ara, o da benim gibi saglık çalışanı.. aracı nerede görebiliriz, birde kimsenin göremeyeceği bir kanaldan bir tanecikte olsa fotografını v.s. gösterebilirmiyim arkadasıma acaba önden? bana kalsa şimdi arabamı satıp alırım o arabayı, tabi arkadasım için kurcaladıgım için mevzuyu.. gerçi beğenir o da ya:) nerede görebiliriz aracı :)
AcA_1988
09-01-2012, 23:04
Tek kapı olması sorun degilse satılıklar kısmında ilanı mevcut sadece dikkatimi çekmişti
Renault R 11 Flash 1984 Model 5.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 69725058 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-r-11-faz-1-tek-kapi-69725058/detay/)
mehmetRS
09-01-2012, 23:08
Tek kapı olması sorun degilse satılıklar kısmında ilanı mevcut sadece dikkatimi çekmişti
Renault R 11 Flash 1984 Model 5.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 69725058 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-r-11-faz-1-tek-kapi-69725058/detay/)
teşekkür ederim, birinci sayfada konusu gecmişti gerçi yanlıs anlamayın yine belirteyim ben ; arkadas gecmişte yaşadıgı bir olaydan ötürü flash broadway tarzı araclara pek yakın durmak istemiyor
İlk tercihim Lada Vega olur. Şu an altımda ve fiyatına göre iyi özellikler ve performans var.
99 modelleri 6000 Civarından başlıyor.
Olmadı 92civarı Lada Samaralaar. Parçaları Tofaşlar kadar ucuz. Sağlamlık daha iyi. Motor ve çekiş inanılmaz.
Bir başka tercih ise Arkadaşların belirttiği gibi Taunus. Benim tarcihim 93 model 2.0 GTS leri olabilir. Elektrikli Cam- Merkez, kilit-Elektrikli ön cam klima standart özellikte. Fiyatları 5 civarları. Çift far GTS ama. Konforuda mercedesi pek aratmaz :)
Daha bir çok araç sayabilirim ama parça vs sorun olabilir
SEFAKALACAY
09-01-2012, 23:11
Ben de aynı düşüncelere girmiştim 4 bin 5 bin civarına araç bakıyordum.Aradım taradım Ford Sierra 2,0 GLS aldım enjeksiyonlu 4,500 tl ye.Hiç bir sorununu yaşamadım.Bana göre konforu ucuza yaşamak için ideal araç :) 2 ay kaldı ve 5,250 tl ye sattım :D
mehmetRS
09-01-2012, 23:11
İlk tercihim Lada Vega olur. Şu an altımda ve fiyatına göre iyi özellikler ve performans var.
99 modelleri 6000 Civarından başlıyor.
Olmadı 92civarı Lada Samaralaar. Parçaları Tofaşlar kadar ucuz. Sağlamlık daha iyi. Motor ve çekiş inanılmaz.
Bir başka tercih ise Arkadaşların belirttiği gibi Taunus. Benim tarcihim 93 model 2.0 GTS leri olabilir. Elektrikli Cam- Merkez, kilit-Elektrikli ön cam klima standart özellikte. Fiyatları 5 civarları. Çift far GTS ama. Konforuda mercedesi pek aratmaz :)
Daha bir çok araç sayabilirim ama parça vs sorun olabilir
cok ekstrem olmayanlar dışında aklınızdaki diğer alternatifleride yazarmsıınız:)
Ahmet Saraçoğlu
09-01-2012, 23:12
sephia hakkında ne düşünürsünüz?
Kia Sephia 1.5 GTX 1994 Model 5.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 66129047 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-kelepir-kirmizi-kia-66129047/detay)
mehmetRS
09-01-2012, 23:14
sephia hakkında ne düşünürsünüz?
Kia Sephia 1.5 GTX 1994 Model 5.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 66129047 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-kelepir-kirmizi-kia-66129047/detay)
Sephialarda çok mantıklı olabilir, az önce bir kac link gösterdim arkadasıma; sephiaların kasası kozmetiğini cekici buldu haliyle:) bu arada linkteki arac sizinmi
Ahmet Saraçoğlu
09-01-2012, 23:17
yok bu fiyat aralığında bulduğum eli yüzü düzgün görünen ilk araçtı linkteki ,,, kia önyargısı olmayan bi kullanıcıyım , fiyata göre gayet iyidir görünümü...
Evlendikten sonra 3. araç olarak otomatiği var benimde aklımda 7-8 aralığında.Hanımefendiyi istanbul trafiğinde araç kullanımına ikna edebilirsem c4 ü ona veririm otomatikle takılırım:D
Turk-Look
09-01-2012, 23:23
vallahi cok güzel olur, bizim herif nöbetci bu ara, o da benim gibi saglık çalışanı.. aracı nerede görebiliriz, birde kimsenin göremeyeceği bir kanaldan bir tanecikte olsa fotografını v.s. gösterebilirmiyim arkadasıma acaba önden? bana kalsa şimdi arabamı satıp alırım o arabayı, tabi arkadasım için kurcaladıgım için mevzuyu.. gerçi beğenir o da ya:) nerede görebiliriz aracı :)
Hiç fotoğrafı yok ama yarın çekip göndereceğim + PM
kesinlikle vosvos öneririm, o paralara binilebilecek temizlikte olanları var ve o paralara maganda kılıklı olmayan kızların hayranlıkla baktığı tek araç :D
yedek parçası bulunmaz çok sorun olur pahalı olur vs vs gibi şeyler düşünmeyin, hertürlü parçası vs mevcut ve sudan ucuz.... misal sıfır piston gömlek seti 350 lira düşünün artık :D ben totalde 2500 liraya komple motoru indirttim bütün debriyaj fren balatalarını hiroliklerini tellerini ve hortumlarını benzin borularını değiştirttim... motor tamamen sökülüp parçalanıp paslı yerleri boyanıp sorunsuz şekilde geri toplandı ve birçokta aklıma gelmeyen extra işlem yapıldı, gerisiniz siz düşünün, adam gibi yapıldığı sürecede kesinlikle sıkıntı sorun çıkarmaz... eğerki düşünürseniz ustamın detaylarınıda veririm dükkanı maslak sanayide.....
drummer582
09-01-2012, 23:29
6000e cikarsaniz 1991 model 1.2 subaru justy verelim...
mehmetRS
09-01-2012, 23:30
kesinlikle vosvos öneririm, o paralara binilebilecek temizlikte olanları var ve o paralara maganda kılıklı olmayan kızların hayranlıkla baktığı tek araç :D
yedek parçası bulunmaz çok sorun olur pahalı olur vs vs gibi şeyler düşünmeyin, hertürlü parçası vs mevcut ve sudan ucuz.... misal sıfır piston gömlek seti 350 lira düşünün artık :D ben totalde 2500 liraya komple motoru indirttim bütün debriyaj fren balatalarını hiroliklerini tellerini ve hortumlarını benzin borularını değiştirttim... motor tamamen sökülüp parçalanıp paslı yerleri boyanıp sorunsuz şekilde geri toplandı ve birçokta aklıma gelmeyen extra işlem yapıldı, gerisiniz siz düşünün, adam gibi yapıldığı sürecede kesinlikle sıkıntı sorun çıkarmaz... eğerki düşünürseniz ustamın detaylarınıda veririm dükkanı maslak sanayide.....
vosvos olayı kafama yatmaya başladı gerçekten cok teşekkür ederim:) arkadaşımı satışa getirip bende bi tane satın almayı bile düşündüm şu an özellikle Turk-Look abimiz ( ismini bilmiyorum kusura bakmasın ;) ) bir link verdi ki biraz gezindim, gerçekten cok güzel araclar:)
Turk-Look
09-01-2012, 23:34
Turk-Look abimiz ( ismini bilmiyorum kusura bakmasın ;) ) bir link verdi ki biraz gezindim, gerçekten cok güzel araclar:)
Fatih EGE :)
Düşünürseniz LADA VEGA alın derim. LADA kalitesiz derlerse inanmayın son derece dayanıklıdır
mehmetRS
09-01-2012, 23:44
Fatih EGE :)
Eyvallah Fatih abi, kusuruma bakma:)
mehmetRS
09-01-2012, 23:45
Düşünürseniz LADA VEGA alın derim. LADA kalitesiz derlerse inanmayın son derece dayanıklıdır
Ladayla ilgili bir vega sahibi abimizin başına gelen mevzu var, motor yaptırmak için vermişti arabayı bir yere, sonra fren horumları v.s. kaybolmustu orada arabanın, bir kaç eksik parcası vardı bulmakta oldukca güclük cekmişti, acaba onun şanssızlığımıydı
erdem325
09-01-2012, 23:46
ben size sunu alin bunu alin diyemiyorum ama tavsiyem elinizden geldigince yeni bir araba almaniz yonunde..
arac ne olursa olsun model eskidikce sorunlarinizin artma ihtimalide artar genel olarak..
hani madem butceside rahat bir arkadas degil arac almayi planlayan kisi, hani ilerde yormasin cebini..
bunu da size evinde 73 mercedes ve 89 golf olan biri olarak soyluyorum :)
ama eskilerden alinabilitesi olan bir arac tosbaa olabilir..
yanliz onunda yakit sarfiyatini arastirmanizi oneririm, ben bilmiyorum ne kadar yaktigini ama genel izlenim biraz yaktiklari yonunde..
yakit da onemli bi faktor sonucta, direkt ceple alakali..
uGuR8505
09-01-2012, 23:49
dusunursen 93 model tek kapı 106 var elimde kırmızı renkte çalısmayan hiç bir aksamı yok 2013 muayene var arabada ve ciddi anlamda yasına gore temiz.. yururu sanzımanı çok iyi..
Turk-Look
09-01-2012, 23:52
1600cc olan vos'lar ciddi ciddi yakıyor.
mehmetRS
09-01-2012, 23:53
ben size sunu alin bunu alin diyemiyorum ama tavsiyem elinizden geldigince yeni bir araba almaniz yonunde..
arac ne olursa olsun model eskidikce sorunlarinizin artma ihtimalide artar genel olarak..
hani madem butceside rahat bir arkadas degil arac almayi planlayan kisi, hani ilerde yormasin cebini..
bunu da size evinde 73 mercedes ve 89 golf olan biri olarak soyluyorum :)
ama eskilerden alinabilitesi olan bir arac tosbaa olabilir..
yanliz onunda yakit sarfiyatini arastirmanizi oneririm, ben bilmiyorum ne kadar yaktigini ama genel izlenim biraz yaktiklari yonunde..
yakit da onemli bi faktor sonucta, direkt ceple alakali..
öneriniz için cok teşekkürler gerçekten, vosvos kanımıza giriyor gibi zaten:)
dusunursen 93 model tek kapı 106 var elimde kırmızı renkte çalısmayan hiç bir aksamı yok 2013 muayene var arabada ve ciddi anlamda yasına gore temiz.. yururu sanzımanı çok iyi..
ne kadar istiyorsunuz, fotograf v.s. varmıdır ?
mehmetRS
09-01-2012, 23:55
fatih abi 1303 lerin motorları 1.3 oldugu içinmi isimleri 1303? 1600 olanlarının yakıt değeri nasıl ortalama acaba? 100 kilometreden düşünecek olursak 10-12 litreyi gecmez sanırım şehir içinde?
erdem325
09-01-2012, 23:55
bende cok seviyorum bu vos lari ama yakitlari hakkinda hep olumsuz yorum aliyorum..
siz biliyorsaniz eger saglikli bir vos un ne kadar yaktigini rica etsem soyleyebilirmisiniz?
cidden bende merak ettigim icin soruyorum yanlis anlasilma olmasin..
1300 ler 100km de kac litre
1600 ler 100km de kac litre
?
daha baska hacimli motorlulari varsa onlarida ogrenmek isterim..
tipini seklini cok sevdigim ve en onemlisi "ruhu" olan araclar..
driftboy
09-01-2012, 23:56
fatih abi 1303 lerin motorları 1.3 oldugu içinmi isimleri 1303? 1600 olanlarının yakıt değeri nasıl ortalama acaba? 100 kilometreden düşünecek olursak 10-12 litreyi gecmez sanırım şehir içinde?
1303'ler de 1.6 var.. bizdede vardı cünkü 1303s, 1600 motordu. Ve harbi içiyodu yani
h.guroglu
09-01-2012, 23:57
http://d1201.hizliresim.com/t/3/1kl30.jpg
bu araçta kendimin şu anda kullanıyorum motor şanzıman alttakım kaporta boya hepsi 0 yapıldı düşünürseniz satabilirim
Ladayla ilgili bir vega sahibi abimizin başına gelen mevzu var, motor yaptırmak için vermişti arabayı bir yere, sonra fren horumları v.s. kaybolmustu orada arabanın, bir kaç eksik parcası vardı bulmakta oldukca güclük cekmişti, acaba onun şanssızlığımıydı
İstanbul Aksaray'da bulamacağınız parçası yok die biliyorum
mehmetRS
10-01-2012, 00:01
bu araçta kendimin şu anda kullanıyorum motor şanzıman alttakım kaporta boya hepsi 0 yapıldı düşünürseniz satabilirim
arkadaşıma bakıyoruz aracı; teşekkürler alakanıza gercekten fakat flash broadway fairway tarzı arac istemiyor ama yine gösteririm ben ona fotografı
İstanbul Aksaray'da bulamacağınız parçası yok die biliyorum
bizim abi bilememiş o zaman, dogrudur zaten yaşıda ileride pek anlamaz bu işlerden
Turk-Look
10-01-2012, 00:18
Yok Mehmet 1303 modelidir. Bombe camlı olanlar 1303'tür diyeyim kısaca
1303'ün ; 1200cc , 1300cc, 1600cc'si de vardır.
Evet 100km'de 12lt yakıyor.
Motor sağlıklı değil ve bazı setup'ları kaçıksa 15litreyi bile geçer o ayrı.
@erdem325
Sırf silindir hacmine bağlamak çok doğru değil aslında karoser ve motor kombinasyonu da etken bu duruma. misal düzcam bir 1600cc lik vos
1600cc'lik bi 1303'ten daha hafiftir. minör de olsa bi yakıt farkı olabiliyor ama bu yine tamamen motorun sağlıklı olup olmadığıyla alakalı.
Çok sağlıklı bi 1600cc enkaz bi 1200'den az da yakabilir yani :)
1300&1600cc ; 100km min. 11-12 Litre'si var
Silindir hacimleri ve hp'leri farklı ama ağırlıkları aynı çok bişey farketmiyor
303'lerde.
1100cc , 1200cc ve 1500cc lik motorları da mevcut.
1500cc'de 1.6 gibi yakıyor en az yakanı 1200cc'ler.
1100cc '60 öncesi mevcut sadece ,o da zaten 1200 motor o da aynı
erdem325
10-01-2012, 00:37
Yok Mehmet 1303 modelidir. Bombe camlı olanlar 1303'tür diyeyim kısaca
1303'ün ; 1200cc , 1300cc, 1600cc'si de vardır.
Evet 100km'de 12lt yakıyor.
Motor sağlıklı değil ve bazı setup'ları kaçıksa 15litreyi bile geçer o ayrı.
@erdem325
Sırf silindir hacmine bağlamak çok doğru değil aslında karoser ve motor kombinasyonu da etken bu duruma. misal düzcam bir 1600cc lik vos
1600cc'lik bi 1303'ten daha hafiftir. minör de olsa bi yakıt farkı olabiliyor ama bu yine tamamen motorun sağlıklı olup olmadığıyla alakalı.
Çok sağlıklı bi 1600cc enkaz bi 1200'den az da yakabilir yani :)
1300&1600cc ; 100km min. 11-12 Litre'si var
Silindir hacimleri ve hp'leri farklı ama ağırlıkları aynı çok bişey farketmiyor
303'lerde.
1100cc , 1200cc ve 1500cc lik motorları da mevcut.
1500cc'de 1.6 gibi yakıyor en az yakanı 1200cc'ler.
1100cc '60 öncesi mevcut sadece ,o da zaten 1200 motor o da aynı
o zaman abarttiklari kadarda cok yakmiyorlarmis..
sonucta kilolari olan, teknolojileri eski olan, kayiplari bol olan ve muhtemelen 4 ileri olan araclar bunlar..
12 litre civari bence normal bunlar icin..
bende millet cok yakiyor diyip durunca 14 den az yakmiyor falan diye tahmin ediyordum..
bu arada bilgilendirme icin tesekkurler ;)
vosvos ları lpg ile sorunsuz kullanan birçok kişi var lpg ile mutlu mesut binilir bence tü kaka olur diye düşünmeyin :)
bu arada 1600cc ve lpg kombinasyonu cidden çok keyifli olur, performansı tofaşlar kadar oluyor, benim aracım bakımdan önce adam gibi çalışmazdı bile bakımdan çıktıktan sonra maslak sanayinin o dik rampalarını 2 kişi 2. viteste hızlanarak çıkar vaziyete geldi :)
tabi araç şuan kaporta boyada bu ay içinde çıkmasını bekliyoruz çıktıktan sonra lpg kesin taktıracam :)
km de 50 kuruş kadar yakıyorlar bu arada benim subaruyla aynı aşşa yukarı :D
bence golf 1 alsın sadece basıp bbs taksın :)
Turk-Look
10-01-2012, 00:50
LPG ben çok tasvip etmem ama sağlıklı yapılıp ısıtması muntazamsa
ekonomik yönden takribi %30 rahatlatır.
2800-3000Rpm en verimli çalıştığı devir.
Sabit hız (90km) için geçerli zaten min. veriler.
Randımansız kullanım, gazlama ve trafikte veri artıyor doğal olarak.
Silindir hacmi yüksekse 1.6 gibi ve sağlıklı motor'da performans kaybı pek olmuyor.
Rampalarda biraz hissettirir o kadar.
bence arkadaşa az yakan bi araç lazım. vosvoslar az yakmıyor 50 60 kuruş falan yakıyorlar.
gerçi kuş seriside , taunusta bi okadar yakıyodur ya o ayrı konu :D
o fiyata az yakan ve parçası ucuz daha yeni olarak uno öneririm. lpg de ciddi az yakar .
Turk-Look
10-01-2012, 01:12
LPG mevcut ama pasif durumda fakat ruhsata işli !
1600cc ama LPG var benim önerdiğimde, ruhsata işli olması da büyük +
mehmetRS
10-01-2012, 07:54
bence arkadaşa az yakan bi araç lazım. vosvoslar az yakmıyor 50 60 kuruş falan yakıyorlar.
gerçi kuş seriside , taunusta bi okadar yakıyodur ya o ayrı konu :D
o fiyata az yakan ve parçası ucuz daha yeni olarak uno öneririm. lpg de ciddi az yakar .
valla benim ilk arabam unoydu :) bir depoyla ankaraya gitmeyi bir türlü başaramamıştım :D benimkindemi sıkıntı vardı bilmiyorum artık ama, unolara karşı enteresan bir yargım var bu yüzden :)
1600cc ama LPG var benim önerdiğimde, ruhsata işli olması da büyük +
Fatih abinin söylediği aracla ilgileneceğiz bu hafta sonu:) hem lpgde varmış, ruhsatada işliymiş, isterse doldurur kullanır, yok kullanmam dersede benzinde biner artık:)
İbrahim33
10-01-2012, 17:00
Murat 131 iyidir :) bide ekzoz + cam filmi + xenon + jant + yay kestinmi tamamdır :)
Lada Samara'nın LPG de yakışını kolay kolay bir çok araç yakamıyor.
En son Temmuz Ayında pek hızlı kullanmadım ve 125 TL lik yakıt ile 725 km'de komple bitmişti ve çok dur kalk ve duraklama yapmıştım uzun yolda.
Bir önceki yorumum haricindeki arabalar ise (kendimde o civarlarda bütçe ayırıp araba aldığım için çok araştırdım)
Hyundai Accent
Hyundai Excel
KiaSephia
Ford Sierra
Daihatsu Applause
Aklıma gelenler bunlar. Bence ***** ilan sitesine giripte o fiyat aralığındaki araçları süzerek bir araştırma yap
Konfor içinse Taunus cidden çok iyi bir araç Yakıt konusunda burdaki araçlardan çoğu aynı tüketimi yapıyor.Taunus 2.0 gts alıp differansiyel kaynattırıp arkaya teneke jant alınca keyfinizi bozan hiç bir şey kalmaz :) Lpg power
driftnolimit
10-01-2012, 20:12
BMW E21 kasa alsın
çok büyük keyif duyar temizini bulursa
darkmoon
10-01-2012, 20:16
size o fiyata alınabilciek araçları sayıyım yani ben olsam neler alırdım bende arkadaşınla aynı kafada olurdum kuş yada bazı reno serilerini es geçerdim 12,9,21,19 (cabriosu dışında) v.b gibi bunları elerdim..
şimdi tabi segment önemli arkadaşın ne istiyor misal ben o fiyata makam aracı büyük tarzda e yada f segmenti araç alıcak olsam ilk sıramda alfa 164 olurdu 164 deyip geçmeyin arabada elektrik ısıtmalı koltukdan tutda abs airbagler v.b her bir şey vardır..
alfada sprint alınır yakışıklı araçdır.
Bmw de temiz e21 kasa bulursunuz
daewoo nun bir sürü modelleri var alabilirsiniz hemde modelli 95-96 falan
Applause alabilirsiniz 4 sene bizim ailede kaldı maşallah çok sağlam arabadır memleket turu atmışdık.
tofaşdan tek önericeğim araç tempra 2.0 yada sw olur. temiz 2.0 sağlam gider..
ford taunus 2.0 gt alınabilir klimalı falan
hondadan 90-91 civic alabilirsiniz.
mazda 3-6 kasa temiz 91-92 bulunabilir.
mitsubishi lancer 90-91 alınabilinir
pegouot 205 alınır
proton alabilirsiniz hemde modelli
suzuki swift alabilirsiniz
mehmetRS
10-01-2012, 20:26
darkmoon, alfa 164 sprint ve şu applause diye andıgınız daewoo yu şimdi girip bakacağım ***** yerden :)
kesinlikle EF civic,temiz bir sedan buldummu tadından yenmez.
mehmetRS
10-01-2012, 20:53
kesinlikle EF civic,temiz bir sedan buldummu tadından yenmez.
EF civic kullananlar ciddi anlamda bu aracların fanatiği halindeler:) nasıldır biraz detaya inebilirmisiniz?
BthnKrkt
10-01-2012, 20:54
Mitsubishi lancer bence iyi bir tercih olabilir saglam ve dertsiz oldugunu bir serviste calisan abim solemisti. Ozel servisin 10 yillik araciymis
mehmetRS
10-01-2012, 20:59
Mitsubishi lancer bence iyi bir tercih olabilir saglam ve dertsiz oldugunu bir serviste calisan abim solemisti. Ozel servisin 10 yillik araciymis
Batu hocam onlarda şekil şemalde sağlam.. bir kaç tanesine baktımda hakkaten güzel duruyor, hele bir mavi vardı ki gerçekten heveslendiriyor insanı eskiye
darkmoon
10-01-2012, 21:07
bu arada nissan nx coupe da o fiyata bulunurmu bilmem ama favori sevdiğim araçlardan biridir targa tavanlı .. ilerde alıp op orjinal toplayıp klasik olarak bir köşeye koymak istediğim araçlardan biri heleki nadir bulunan 2.0 ı olucak çok tatlı olur.
mehmetRS
10-01-2012, 21:09
bu arada nissan nx coupe da o fiyata bulunurmu bilmem ama favori sevdiğim araçlardan biridir targa tavanlı .. ilerde alıp op orjinal toplayıp klasik olarak bir köşeye koymak istediğim araçlardan biri heleki nadir bulunan 2.0 ı olucak çok tatlı olur.
şey ona bütçe yetersiz :)
EF civic kullananlar ciddi anlamda bu aracların fanatiği halindeler:) nasıldır biraz detaya inebilirmisiniz?
kardeşim arabayı aldıktan sonra öncelikli tavsiyem insanların dediklerine aldırış etmemen,önemli olan arabanla senin arandaki bağ,ben eg ve ek kullandım,ama ef kasayada ayrı bi hayranlığım var,o yılların en güzel arabası bence,hb lerde temiz bulmak imkansız kadar zor artık,sedan bulabilirsin,hem hb den daha ucuz olur,klima+4 cam otomatik olanları var diye biliyorum,ama tam olarak modeli bilgim yok,o paralara güzel bitane bulursunuz,sade bi şekilde yapıp,güzel bi jantla yere basınca of ki ne of,bide sedan iki kat daha güzel duruyo basınca. tavsiyem bu çocukla arkadaş olup,şu albümünü bi inceleyin: https://www.facebook.com/?ref=logo#!/media/set/?set=a.391390732727.175257.519687727&type=1
mehmetRS
10-01-2012, 21:19
kardeşim arabayı aldıktan sonra öncelikli tavsiyem insanların dediklerine aldırış etmemen,önemli olan arabanla senin arandaki bağ,ben eg ve ek kullandım,ama ef kasayada ayrı bi hayranlığım var,o yılların en güzel arabası bence,hb lerde temiz bulmak imkansız kadar zor artık,sedan bulabilirsin,hem hb den daha ucuz olur,klima+4 cam otomatik olanları var diye biliyorum,ama tam olarak modeli bilgim yok,o paralara güzel bitane bulursunuz,sade bi şekilde yapıp,güzel bi jantla yere basınca of ki ne of,bide sedan iki kat daha güzel duruyo basınca. tavsiyem bu çocukla arkadaş olup,şu albümünü bi inceleyin: https://www.facebook.com/?ref=logo#!/media/set/?set=a.391390732727.175257.519687727&type=1
direk içerik görüntülenemiyor diyor, cocugun profil linkini verirseniz cok sevinirim:)
direk içerik görüntülenemiyor diyor, cocugun profil linkini verirseniz cok sevinirim:)
pm ile gönderdim
mehmetRS
10-01-2012, 21:30
pm ile gönderdim
teşekkür ederim aldım pm i ekleme talebi gönderdimbakalım
mcolgecen
10-01-2012, 21:46
suzuki swift 1.0 veya 1.3 gl - gs vs ..
96 model r21 concorde aracım var..başka araç aldığımız için fazlalık durumda..satmayı düşünüyorum..ilgilenirseniz yardımcı olayım :)
mehmetRS
10-01-2012, 22:22
96 model r21 concorde aracım var..başka araç aldığımız için fazlalık durumda..satmayı düşünüyorum..ilgilenirseniz yardımcı olayım :)
fotografını görme imkanımız varmı
fotografını görme imkanımız varmı
tabiki :)
mail adresinizi gönderin size hemen yolluyayım..
BthnKrkt
11-01-2012, 11:57
Batu hocam onlarda şekil şemalde sağlam.. bir kaç tanesine baktımda hakkaten güzel duruyor, hele bir mavi vardı ki gerçekten heveslendiriyor insanı eskiye
samsunda tanıdıgım bir abide bir galeri ile takas edip almıştı lancer. Son konuştuğumda rahat oldugunu ve lpg ile çok az yaktıgını söylemişti. Hem sağlamda.
Lada Niva bulunursa bence iyidir
mehmetRS
11-01-2012, 12:42
Lada Niva bulunursa bence iyidir
arazi aracı düşünmüyormuşuz:)
mehmet kronik sorunu yoktur bence ama kronikleşmiş sorunları olabilir yaş itibari ile :)
mehmetRS
11-01-2012, 13:23
mehmet kronik sorunu yoktur bence ama kronikleşmiş sorunları olabilir yaş itibari ile :)
doğru söylüyorsun abi:) ***** en genci bile kaç yaşında araç :)
Bir tanıdıkta Peugeot 205 var. Çok anlamam onlardan ama 90 model tek kapı kırmızı dodikli falandı sanırım 1.4 araba ojinal kendisi kullanıyor hiç bir eksiği falan yok kar lastikli vs.. Satmayı düşünüyor ilginizi çekerse detaylı konuşuruz :)
mehmetRS
11-01-2012, 14:47
Bir tanıdıkta Peugeot 205 var. Çok anlamam onlardan ama 90 model tek kapı kırmızı dodikli falandı sanırım 1.4 araba ojinal kendisi kullanıyor hiç bir eksiği falan yok kar lastikli vs.. Satmayı düşünüyor ilginizi çekerse detaylı konuşuruz :)
araba hakkında detay alabilirmiyiz? fotograf v.s. :)
reno brodway 90 91 model arası tüplü az yakar çok kaçar..
darkmoon
11-01-2012, 14:56
istediğiniz tam olarak ne bilmiyorum ama benim dediğim araçlardan dışarı bence çıkmayın kuş serisi yada reno9 19 v.b düşünmüyorsanız.
Erdem K.
11-01-2012, 15:05
bence vosvos veya ef kasa civic bakın. satılabilitesi yüksek araçlar diye düşünüyorum
halilkarakas
11-01-2012, 15:06
benim ladayı verim tüp takın boyayın mis gibi binersiniz :D
kaan megi
11-01-2012, 19:49
Toyota Celica 1.6 STi 1984 Model 5.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 70004456 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-70004456/detay) işte budur ozaman drift yapmayıda öğrenir
mcolgecen
11-01-2012, 21:32
Toyota Celica 1.6 STi 1984 Model 5.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 70004456 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-70004456/detay) işte budur ozaman drift yapmayıda öğrenir
ewet toyota harikaymış ama ***** eski araç yedek parçası ne durumdadır :(
ilk önerim woswos diğeri ise lada 2101 jigula bi bak derim buna birkaç dokunşla tadından yenmez.
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/107447-1991-subaru-justy-12-gli.html
kaan megi
12-01-2012, 18:43
ewet toyota harikaymış ama ***** eski araç yedek parçası ne durumdadır :(
valla çok güzel bi araç ie biliyorum bunu bence kaçırılmıcak bi araç