Orijinalini görmek için tıklayınız : En iyi su kaydrıcı ve buğu önleyici hangisidir
evet arkadaşlar ürün alacam neyi önerirsiniz
GokhanRS
10-01-2012, 00:02
Ultimate Liquid Wax (Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Wax) - Boya Koruma & Wax (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_4_15&products_id=227)
henüz meg bayilerinde bile pek bulunmayan bu ürün siteden alınabiliyor. cam dahil tüm kaportaya uygulayabiliyorsun. birde tanıtımı şu şekildeydi. şimdiye kadarki en iyi cilamız ve kesinlikle sus tutmaz filan şeklinde tanıttılar. birde çok derin bir parlaklık veriyormuş ben sipariş ettim.
Ultimate Liquid Wax (Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Wax) - Boya Koruma & Wax (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_4_15&products_id=227)
henüz meg bayilerinde bile pek bulunmayan bu ürün siteden alınabiliyor. cam dahil tüm kaportaya uygulayabiliyorsun. birde tanıtımı şu şekildeydi. şimdiye kadarki en iyi cilamız ve kesinlikle sus tutmaz filan şeklinde tanıttılar. birde çok derin bir parlaklık veriyormuş ben sipariş ettim.
53 liradan 70 küsüre taşımışlar fiyatı bir hafta içinde abi, ona ne diyorsun :) takipteyim bende alıcam gelicek hafta artık..
GokhanRS
10-01-2012, 00:13
53 liradan 70 küsüre taşımışlar fiyatı bir hafta içinde abi, ona ne diyorsun :) takipteyim bende alıcam gelicek hafta artık..
nxt yi diyorsan o ucuzdu bu çıktığından beri 76.5 lira karıştırmış olmayasın.
nxt halâ 53 lira
NXT Generation (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=70)
berkay_aydin
10-01-2012, 00:21
cama wax atınca çok iyi oluyor.. Uzun zamandır kullanmadım etkisi geçmiş, sileceklerin kötü olduğunu yeni anladım çok iyi siliyorlardı :)
GokhanRS
10-01-2012, 00:27
bu arada konu dağılmadan arkadaşa çbs ve ombrello tavsiye ederim. turtle waxda iş görüyor bauhauslarda filan var.
nxt yi diyorsan o ucuzdu bu çıktığından beri 76.5 lira karıştırmış olmayasın.
nxt halâ 53 lira
NXT Generation (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=70)
yok abi bu da ucuzdu yılbaşı haftası, eminim yani nxt ile karıştırmadığıma ki nxt kullanmadım-kullanmam da, bunu az daha alıyordum ki karta iyice yüklenmiyim diye bu aya sarkıttım :icon_tup:
bagajımda 2 haftadır duruyor, yılbaşından önce aldım ama havalar yüzünden uygulamak nasip olmadı :o
ama içinden çıkan siyah ped ve mikrofiber bez için bile alınır :D
GokhanRS
10-01-2012, 04:05
bagajımda 2 haftadır duruyor, yılbaşından önce aldım ama havalar yüzünden uygulamak nasip olmadı :o
ama içinden çıkan siyah ped ve mikrofiber bez için bile alınır :D
aynen öyle :) sen kaça aldın leventin dediği gibi daha mı ucuzdu? kaçırdıkmı :D
imprezaWRC
10-01-2012, 09:00
Yağmur kayıdırıcı olarak aşağıdaki ürünleri denedim.
- Turtle wax clear vue
- Arexons
- Çbs
- Carpex
Nano grup
- Wolfs chemicals
- Nanolex
- Gtechniq
Nano olanların 3'de iyidir, biribirlerinden çok farkları yok.
Turtle, Arexons, Çbs ve Carpex ise tamamen para israfı başka hiçbirşey değil.
d.berkay
10-01-2012, 09:13
Eğer imkanınız varsa Gtechniq G1-G2 öneririm. Ama Glassguard'da oldukça iyi iş yapıyor. Waxlar camlarda pek tutunamıyor. Bunun yanında Gtechniq veya Glassguard uygulamadan önce camlarını IPA yani izopropil alkol ile temizlemeniz gerekiyor.
imprezaWRC
10-01-2012, 09:19
Eğer imkanınız varsa Gtechniq G1-G2 öneririm. Ama Glassguard'da oldukça iyi iş yapıyor. Waxlar camlarda pek tutunamıyor. Bunun yanında Gtechniq veya Glassguard uygulamadan önce camlarını IPA yani izopropil alkol ile temizlemeniz gerekiyor.
+ IPA'dan öncede camların derinlemesine temizlenmesi gerekiyor. Hatta mümkünse camları kille temizlemek sonrasında nano öncesi temizleyici kremle derinlemesine temizlemek gerek.
IPA her zaman derinlemesine temizlik sağlayamayabilir.
ben camlara direk wax atıyorum...meg21 yada coll915
Cama surme seklini dairesel degilde yukaridan asagi surmenizi tavsiye ederim
anladığım kadarıyla bu önerdikleriniz su itici tarzında.
buğu önleyici birşeyler de var mı?
türker42
10-01-2012, 20:33
bir adet elmayı alıp ortadan ikiye böl cama sür, miss gibi kokusuda cabası
S.Özeren
10-01-2012, 21:29
valla ben silecek kullanmıyorum genelde ciddi anlamda takılı değillerdir sadece çok sağanak olursa takarım tekini :D
genelde cila attığım zaman ön cama 66 veya nxt o an hangisini kullanıyorsam iyice sürer bekletir güzelce silerim sonra dandik bi ürünüm var automix in :D onu sıkar iyice bekler yediririm geneldede su tutmaz ön cam tabi bende çok iyi bi ürün peşindeyim abartı rakamlarda olmucak konuyu takipteyim o sebepten
d.berkay
11-01-2012, 00:53
+ IPA'dan öncede camların derinlemesine temizlenmesi gerekiyor. Hatta mümkünse camları kille temizlemek sonrasında nano öncesi temizleyici kremle derinlemesine temizlemek gerek.
IPA her zaman derinlemesine temizlik sağlayamayabilir.
Haklısınız. Ben kendi aracımda Glassguard öncesi iki kez ipa ile temizlik yaptım yan camlarda yeterli oldu ancak arka camda çok fazla yapışık kir vardı orayı Atas valer ile temizlemek zorunda kaldım. Yalnız valerde feci bir ürün direk asit dökmüş gibi oluyor :)
Birde valer ile temizlediğim camda diğerlerine göre çok daha kolay uygulama yapabildim. Daha az ürünle tüm cama geçtim. Camın şeffaflığı arttı :) :icon_tup:
aynen öyle :) sen kaça aldın leventin dediği gibi daha mı ucuzdu? kaçırdıkmı :D
kusura bakma yeni gördüm, kargo dahil World'e 6 taksitle 58'e aldım :) Şu anda ne kadar bilmiyorum :)
GokhanRS
11-01-2012, 01:03
linki filan varmı nerden almıştın sen?
kelalper
11-01-2012, 07:53
ben yağmur için arexons kullanıyorum. 50 den sonra sileceğe gerek kalmıyor. Uygulaması çok basit ve ucuz. Sezonda iki kere yapıosun yetio zaten.
imprezaWRC
11-01-2012, 09:32
Cama surme seklini dairesel degilde yukaridan asagi surmenizi tavsiye ederim
Hangisi için?
Aslında dediğin gibi yukarıdan aşağıya sürmek daha mantıklı ama her ürün için geçerli değil bu durum, her birini önerildiği gibi uygulamak lazım. Kimi üretici dairesel hareketle uygula der başkasıda dediğin gibi uygula der.
ben yağmur için arexons kullanıyorum. 50 den sonra sileceğe gerek kalmıyor. Uygulaması çok basit ve ucuz. Sezonda iki kere yapıosun yetio zaten.
Arexons ilk başlarda iyi ama çok hızlı zayıflıyor. Birde bunu nano ile kıyasladığımda hakikaten zarar ziyan bir ürünmüş gibi geliyor. Nano silecek darbelerine daha dayanıklı, arexons ve türevi ürünler ise her silecek darbesinde 1 can kaybediyor.
Sevemedim arexons'u valla.
Gerçi her nanoda iyi diye birşey yok, Nigrin'in 24 ay etkili diye iddia ettiği bir ürünü vardı, ürün kolonyalı mendile koklatılmış gibi, ambalajı açar açmaz yarısı havaya karışıyor, sadece ön cama uygulanabiliyor. Kitin içinden temizleme sütü çıkıyor...vs
Temizlikten öte birşey yapmama rağmen ve talimatlara uymama rağmen 50 TL bayıldığım o ürün direkt çöp çıktı. Hangi 24 ay 2-3 ay dayandı sonra eleveda.
Arexons'un kutusunda bir yerlerde de yanlış hatırlamıyorsam ayda 1 kere uygulayın tavsiyesi var, öyle olunca işte 10 TL verdiğin para çöpe gidiyor.
Buğu önleyici olarak tavsiye edebileceğim ürün yok, zaten klima düzgün çalışıyorsa buğu diye birşey olmuyor.
Çok şükür satıp kurtulduğumuz bir santa fe vardı, onda öksürdüğümüzde zaten tüm camlar buğu yapıyordu, sonax'ın buğu önleyicisini kullanmıştım, 3 gün mü ne dayanmıştı, ee bu da can be kardeşim 3 günde bir cama buğu önleyici mi sıkılır.
sahibinden'de tugraboya da var abi 65 tl , sitesinde giydirmişler yeni yılla beraber işte :D
ben buğu önleyici aldım resmen sabunlu su çıktı arka cama sürüyorum 2 gün sonra yine aynı buğu için elmadan başka bi çözüm varmı :D
ben kipadan turtle wax ınkiydi sanırım, almıştım, geçen kışı idare etti gidince yenilerim :)
Bikere meguiarste cam tavan dahil komple bütün camlara yaptık 4 tüp gitti sıkı para vermiştim bi halta yaramıyor sehir içinde dolaşıyorsanız.kalitelide bişeydi markasını hatırlamıorm ama.Ben 2 yıkamada bir nxt atıyorum su falan durmuyor.
Bikere meguiarste cam tavan dahil komple bütün camlara yaptık 4 tüp gitti sıkı para vermiştim bi halta yaramıyor sehir içinde dolaşıyorsanız.kalitelide bişeydi markasını hatırlamıorm ama.Ben 2 yıkamada bir nxt atıyorum su falan durmuyor.
Camlara wax atmayı pek önermiyorlar? Silecekler atlama, ses yapıyor ve camlar açılıp kapanırken fitillere zarar veriyor diye...
Bende fk1000 var ozaman onu sürebilirm siz NXT kullanıyorsanız...
zaten butun camlara yapmanın gereği yokki bitek ön cama yapıyorum :) silecek atlama falan yapmıyor tam tersi kuru camda atlama yapar silecek.Rahatca sürün bişey olmaz.
Megiuars'ın sitesinden almıştım maalesef :(
http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=227
76,5tl olmuş, 5tl kargo ile 81,5tl yapar :o
imprezaWRC
12-01-2012, 08:48
Megiuars'ın sitesinden almıştım maalesef :(
Ultimate Liquid Wax (Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Wax) - Boya Koruma & Wax (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=227)
76,5tl olmuş, 5tl kargo ile 81,5tl yapar :o
Vay arkadaş fiyata bak be...
Şimdi buna böyle su tutmayan yazınca allah bilir sırf bu cila su tutmaz olur :hahaha::hahaha::hahaha:
Blackbird
12-01-2012, 09:00
40 TL lik malzemeyi 76 TL satınca kıymetli oluyor, 200 TL malzemeyi 100 TL verince kıymeti kaçıyor. :D
imprezaWRC
12-01-2012, 12:40
40 TL lik malzemeyi 76 TL satınca kıymetli oluyor, 200 TL malzemeyi 100 TL verince kıymeti kaçıyor. :D
Tamam o zaman bende elimdekilerin fiyatlarını x2 yapayım. Kıymete biner belki. :D:D
GokhanRS
12-01-2012, 12:52
bende 76.5 liraya almıyım diye link sormuştum zten. ayrıca su tutmama özelliği ekstra bişey. asıl parlaklığı için istiyorum. bir sürü videosunu izledim. gerçektede o kadar canlı parlaklık veriyormu merakımdan alıcam. hazır boya korumada yapmışken bunla boya korumayı yaza kadar korurum diye düşünüyorum.
bende 76.5 liraya almıyım diye link sormuştum zten. ayrıca su tutmama özelliği ekstra bişey. asıl parlaklığı için istiyorum. bir sürü videosunu izledim. gerçektede o kadar canlı parlaklık veriyormu merakımdan alıcam. hazır boya korumada yapmışken bunla boya korumayı yaza kadar korurum diye düşünüyorum.
aynen bende öle merakımdan almıştım, Blackbird kardeşimizden nano ürünleri aldım, onları uygulamadan ultimate wax kesinlikle yaparım, eğer o zamana kadar almazsanız size örnek fotolar atarım :)
arkadaşlar yeni açmamak içib buraya yazıyorum;
2009 yılında maslak neat car'dan Abacus Fleet MAgic almıştım.
Üründen çok memnun kaldım.
250 ml su itici yi sene 2014 hala kullanıyorum.
aynı üründen bulamıyorum ama.
var mı bileniniz?
http://csimg.shopwahl.de/srv/DE/00000209840776/T/340x340/C/FFFFFF/url/abacus-fleet-magic-klare.jpg
szUgd38Ia6g