Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağmurlu havada açık hava filtresi su çeker mi ?
Merhabalar,
Soru gayet açık arkadaşlar, araçlarımıza kit olarak taktığımız aşağıdaki örnekteki gibi açık hava filtresi yağmurlu havada su çeker mi ? Çekerse ne olur :)
http://www.ozenticaret.com.tr/content_files/prd_images/AN1CA-48.jpg
BthnKrkt
10-01-2012, 17:07
pajerodan ılk alçak arabaya bindiğimde su birikintisine filtreyi unutup girdim ve motor su cektı kol kırmıstı SI :)
Selcuk_RoL
10-01-2012, 17:09
tam gaz suyun içine girersen çekme ihtimali yüksek ve tabiğki motor kırılır bu bir çok örneklede olmuştur! ama bendede type r varken aem filtre kiti vardı tamponun içinde kullandım günlük olarak ama 3.000 devri geçmeden su birikintisine girerken gaz basmadan fln bi sıkıntı yaşamadım?
Su birikintisinde çekebilir.. Normal yağmurlu havada çok fazla birşey olacağını sanmıyorum ama su birikintisine girersen sonuçları ağır olabilir :)
Su birikintisi haricinde, normal seyir halindeyken, gerek lastiğin sıçrattığı gerekse yoldan sıçrayan su taneciklerini çekmesi bir zarara yol açar mı peki ?
Su birikintisi haricinde, normal seyir halindeyken, gerek lastiğin sıçrattığı gerekse yoldan sıçrayan su taneciklerini çekmesi bir zarara yol açar mı peki ?
sıçrayan su zarar vermeden buhar olur hava ve yakıt karışımıyla atılır...
arkadaşların dedği gibi yogun bi su birikintisi yada al geçitte biriken suyun içinden geçersen sıkıntı olur.
mehmetRS
10-01-2012, 17:46
bir anda bir kaç litre çekecek devirle bir birikintiye girmediğiniz sürece sorun olacağını sanmıyorum
Teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlar için.
Bu durumda açık hava filtresini kış aylarında dikkatli olmak suretiyle kullanmamızda bir sakınca yok sanırım.
Bence kutu içine dönün kış ayları için ne olur ne olmaz.Azıcık ses alacam diye komple motordan olmayın.
aşağıya almayın filtreyi kışın yukarda dursun
mehmetRS
10-01-2012, 18:05
bende boruyu kısalttım daha yukarıda bir yere aldım biniyorum, zaten havalar soguk :)
deeperblack
10-01-2012, 18:06
Çekme ihtimali yüksek ama dikkatli olursan off road gibi suya dalmassan ve yağmurlu havada 2-3bin deviri geçmessen sıkıntı olmaz...
erdem325
10-01-2012, 18:49
Bence kutu içine dönün kış ayları için ne olur ne olmaz.Azıcık ses alacam diye komple motordan olmayın.
bencede en sagliklisi..
ne olur ne olmaz, dalginlikla girersiniz suya falan olur olur yani insanlik hali..
hem bi filtre icin ben sahsen bir kis boyu alt devir gezmek istemem aracimla..
short ram'a çevirebiliyosanız gayet güzel olur sizin için ... intake ler kışın sıkıntı çıkarır...
drummer582
10-01-2012, 19:34
cai ile çok sıkıntı yaşarsanız sonuçları kötü olabilir..shortram kullanın kışın