Orijinalini görmek için tıklayınız : ıstanbul-ankara ( yol hakkında )
Merhaba Arkadaşlar,
Cumartesi gunu Ankara'ya dogru yola cikacagim. Fakat kafamda bir takim endiseler var,
Oncelikle Aracim Mercedes C180 CGI ,
Arkadan itiş bir araç bu beni ne ölçüde engeller ?
Arac ustunde kis lastigi mevcut : Michelin Alpin A4 225/45/17
"palet , zincir vs. kullanmak istemiyorum sadece kis lastigi ile problem yasar miyim?"
Bolu v.s. nasildir ?
Konuyla ilgili acil goruslerinizi bekliyorum ,
Cok tesekkurler simdiden , iyi forumlar :)
kış lastiğiniz olduğu için şu hava şartlarında pek sorun yaşıcağınızı sanmıyorum gündüzde kütür kütür buz yok yollarda sağ salim gidersiniz pek endişelenmeyin ama cumartesiye kadarda neler olur bilemeyiz :)
o 2si bnde olsa uludağ'a bile cıkarım
arkadan itiş karda buzda biraz sorun olabilir.
ama yollar genel olarak açık
Kar yağışı anında altınızda tank da olsa kıpırdayamayabiliyorsunuz.
Önününüzde bir tır ya da kamyon kaydığında saatlerce çekicinin müdahalesi bekleniyor
yavuz364
11-01-2012, 18:18
Kar lastiğinden dolayı sorun çıkacağını sanmıyorum rahatlıkla gidebilirsiniz,
Ancak yinede Mercedesin kötü yollardaki başarısızlığını göz ardı etmemelisiniz, çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim... Yeni model eski Model farketmez, mercedeslerle kötü yollarda çok fazla anım var :)
Mercedesin tek gidemediği hava şartı vardır oda karlı havalar :) at çöpe gitsin... ben olsam kesin kar lastikli focus festa falan kiralar hem daha az yakardım hemde kafam rahat olurdu biri vurdu etti derdi olmadan..Gectiğimiz aylarda cok sık gidip geldim kiralık araba cok zevkli oluyor acımıyosun ama radar olayı sakat bence sen havaya değil radara dıkkat et.
darkmoon
11-01-2012, 18:22
bu arada tünel var niye bolu dağından geçiceksiniz. genemi kapadılar tüneli.
CinAli_06
11-01-2012, 18:23
hava koşullarında çok fazla bir değişiklik olmadığı sürece bir sorun yaşamadan gelebilirsiniz ama genede yola çıkmadan son hava tahminine bakın bolu civarına duruma göre yanınıza zincir yada palet bulundurun kullanmasanızda
Bencede araç kirala corsa pejo mejo dandik bişiy sonra vurucan kırbacı vurucan kırbacı :D
BthnKrkt
11-01-2012, 18:33
Yarın geredeye kadar tem den gitcem. En azından yarınlık yol durumunu yazarım buraya
Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ediyorum , kazasiz belasiz giderim insallah :)
Karda mercedes 'e hic guvenmiyorum. Zaten bundan sonra ki aracim kesinlikle 4x4 olacak bunca cektigimiz sikintiya degmez..
ulasoztas1
11-01-2012, 18:36
kar lastiği olduğu sürece temden sıkıntısız gidebilirsiniz
@Batu , yazarsan cok memlun olurum.
Ertug_T.
11-01-2012, 18:49
10 dk önce geldim boluda biraz sis dışında apaçık yollar mis..kar lastiği varsa-silecekler çalışıyorsa sorun yok :D
Haftasonu ankara icin kar yagisli diyor meteoroloji.. ya bi sikinti yasamam umarim , kiz arkadasim korkutuyor beni cok kotu buralar v.s. ucakla da gitmek istemiyorum , zaten ayni vakite denk geliyor.
BurakCengizhanoğlu
11-01-2012, 19:02
10 dk önce geldim boluda biraz sis dışında apaçık yollar mis..kar lastiği varsa-silecekler çalışıyorsa sorun yok :D
Yoldaki tjet senmiydin yoksa ? :)
Low-Rider
11-01-2012, 19:03
Ptesi istanbul-kayseri yaptık bolu dışında kar yoktu pek yollar açıktı
dün kayseriden dönerken bolu sonrası kar olmayan heryer bembeyazdı:D
kar lastiksiz vito ile gittik
BthnKrkt
12-01-2012, 16:57
İzmit-gerede arası bolu dağı hariç 180-200-220 geçildi sıkıntı yok:)
yataklı tren ile yata yata gitmek varken hiç yorulmayın.