Orijinalini görmek için tıklayınız : 4x4 araçlarda zincir kullanımı ?
Arkadaşlar sömestri tatilinde ılgaza kayağa gidicem daha evvel önden çekişli jazz a vakumluları takıp zinciride yanımıza alıp gidiyorduk. Şimdi 2004 model CRV için nasıl bir yol izlenmeli ? Bunlar pek arazi 4x4 ü değiller ancak şehirdeki araziye ayak uydurabiliyorlar onun için lazım olduğu durumda zinciri hangi aksa bağlıcaz ? Önemi, Arkayamı ?
Normalde ön tekerlere bağlaman kafi ancak bazıları çapraz bağlıyor araç kıç atmasın diye. Ama benden tavsiye ön iki tekere bağlaman yeterli olacaktır.
Erdem K.
12-01-2012, 10:06
normalde önden çekiş-zorlandığında 4çeker oluyorsa zinciri öne takmanız daha uygun sanırım...
Ön tekerlere takmak daha mantıklı...
schizophrenic
12-01-2012, 10:11
Önün kontrolü her zaman sizdedir , bence arkaya takmak daha mantıklı
CRV ler ön teker kaymaya başladığında arkaları devreye sokuyor. Bu durumda önemi takılmalı ?
redbaron
12-01-2012, 10:21
4 çekere zincir takmak ona ihanettir :) :) gerçi crv yede 4 çeker denemez ama bence önlere 2 tane kar lastiği takabilirsiniz.önler tuttukça arka oynar böylece drift king olursunuz :D:D
zincirde düşünüyorsanız genelde sol ön sağ arka gibi çapraz bağlarlar biri tutsun yeter...
4 tekerede taksan efsane olursun :)
onursumer
12-01-2012, 10:31
bazı araçların kullanma kılavuzunda hangi şekilde montajlanması gerektiği yazıyor aslında ilk ona baksanız daha iyi olur
ayrıca bizde bir donem HRV vardı dediğniz gibi onler ile arkaların donuşu aynı anda olmayınca 4 çeker devreye giriyordu
kar lastikleriyle hiçbiryerde kalmadık
4 tekerede taksan efsane olursun :)
zaten net bir bilgi bulamazsam öyle yapıcam 4 ünede takacam kazıya kazıya çıkacam :D
RWD odaklı 4 çeker sistemlerde (BMW ve MERCEDES)
zincirin öne takılması yanlış olur dikkat edilmesi gerekli..
sıkı bi kar lastiği daha mantıklıdır..
sıkı bi kar lastiği daha mantıklıdır..
Kesinlikle...
Hem 4 çeker hemde zincir biraz tezat oluyor...
Araçta lastik ne var?
Buldum crv nin manualini indirdim orda şöyle diyor;
"Kar zincirlerini yalnızca acil durumlarda veya belli bir bölgeden geçerken yasal zorunluluk varsa takınız. Kar zincirlerini ön lastiklere takınız. Buz veya kar üzerinde kar zincirleri ile giderken her zamankinden daha dikkatli olunuz. Zincirli araç kullanmak kış lastikli araç kullanmaktan
daha tehlikelidir. " diyor. Bide zincir alırken mutlaka Yetkili Honda Bayisine uğrayınki 50 liralık zinciri 200 e geçirsinler demiş :)
Kesinlikle...
Hem 4 çeker hemde zincir biraz tezat oluyor...
Araçta lastik ne var?
Buna pek 4 çeker denilemezki, Lastik geçen ay aldım. Üzerine C sınıfı kamyonet lastiği takmışlar. 8 kat olanlardan. Araba taş gibi zıplıyordu. Lastikler yepyeni olmasına rağmen gidip değiştirdim. TOYO, Open Country H/T is an all-season diye bir lastik aldım. Şimdi pamuk gibi oldu.
http://cdn.tyresaddict.com/tyres/toyo/open_country_h_t__opht/toyo_open_country_h_t__opht.714.model.jpg
kar lastiği daha mantıklı bence.
Ne zinciri, tak kar lastiklerini -vakumlu olanlardan :-)))) --yola dewam.
Şu vakumlu lastik dediğiniz nedir nasıl bir şeydir ?