Orijinalini görmek için tıklayınız : İşBankası Sorunsalı
MehmetCanA.
12-01-2012, 15:50
Evet üstadlar. Şimdi sorunumu size açıklıyorum. Bundan 3 gün önce "İlk İmza" banka hesabı açtırdım. Aynı gün interaktif bankacılığıda. Bugun çağırdılar gittim bankamatik kartını almaya gittim aldım. Yapı Kredi'de bir hesaba para göndermek istiyorum internet üzerinden fakat havale dediğimde IBAN seçeneği gibi birşey yok. E hesap numarasıyla sadece aynı bankanın hesapları arası oluyor sanırım. Yani bir türlü beceremedim. İnternete bakındım ama nasıl yapıcağıma dair pek bişey bulamadım. Var mıdır yardımcı olabilicek, nasıl yaptığımı anlatabilicek biri :heyoo:
eft kısmına gır
tanımsız hesap secenegını sec
banka kodu nu sec
şube kodunu sec
hesap numarasını yaz
hesap sahıbının ismını yaz
hesaba geçecektır
MehmetCanA.
12-01-2012, 15:54
Eft nerde ? Bulamadım da :/
ana menunun altında , para aktarma var ona tıkla aktarma seceneklerını göreceksın, havale , eft vs..........
MehmetCanA.
12-01-2012, 15:57
Bende eft gibi bi seçenek yok ki :S
"Para Aktarma
Hesaplarım Arası
Havale
Havale Talimatı
Dekontlarım
Hesap Tanımlama"
bu şekildeler ?
iş cep yükle telefonuna , iş cep te cep anahtar diye bişi var o zaman ınteraktif bankacılıgı full sürüm olarak kullanabılırsın
MehmetCanA.
12-01-2012, 16:43
Dediğizi yaptım fakat halen aynı :confused:
MehmetCanA.
12-01-2012, 16:45
Ben en iyisi arıyım bi bankayı :D
MehmetCanA.
12-01-2012, 16:55
Konuştum şimdi. İlk İmza hesabı olduğu için EFT işlemi yapamıyormuşum :/
ilk imza hesaplarında sadece tanımlı hesaba havale kısmı kullanılabilir.eft yapamazsınız
bir sene daha sık dişini Mehmet'cim :)
MehmetCanA.
12-01-2012, 17:26
Yapmam gereken işlem vardı :/
92 yılından beri bankalarla işim olur
8-10 yıl finans birimi de idare ettim, krediler, ticari hesaplar, şahsi hesaplar
2000 yılında bir kez iş bankasına gittim
ondan sonra hiç gitmedim :)
MehmetCanA.
12-01-2012, 17:59
92 yılından beri bankalarla işim olur
8-10 yıl finans birimi de idare ettim, krediler, ticari hesaplar, şahsi hesaplar
2000 yılında bir kez iş bankasına gittim
ondan sonra hiç gitmedim :)
Sebep ? :)
bir çek tahsil ettim (sene 2000)
130 milyon masraf aldılar
nasıl olacak dedim, hesap açalım hesaba geçelim çeki dediler
olur dedim, sonra istedikleri evrakları söylediler hesap açmak için
ben kredi için o evrakları veriyordum diğer bankalara (aynen leyla ile mecnun un son bölümünde bakkalın itiraz meselesi gibi bir evrak yığını istediler)
masrafı ödeyip çeki tahsil ettim :)
vtec powe®
12-01-2012, 19:37
1 sene sonra vereceğin talimatla, tüm hesaplara hvl, eft yapabilir fon alıp satabilir, altın hesabı v.s de actırabilirsin :)
iş bankasının atatürk ün kurduğu, türkiyenin bankası oldugunu unutmayalım.
masrafdır, hesap işlem ücretidir, yıllk kart bedelidir v.s. her bankanın müşterilerinden tahsil ettiği ücretlerdir. :)
bende finansbanktaki hesabıma kredimin ödenmesi için yaptığım eft den, yıılık hesap işletim ücretinin mahsup edilmesiyle 5 günlük gecikmeye düşmüştüm.
MehmetCanA.
12-01-2012, 19:57
Neyseki öğrenciden almıyorlar hesap ücreti vb :)
MehmetCanA.
12-01-2012, 20:01
Öncelikle şimdiden teşekkür ediyorum. Benim hesabım ilk imza olduğu için, Eft yapıp başka bi bankanın hesabına para gönderemiyorum. İçinizde İş Bankası'nda hesabı olan varsa parayı ona gönderiyim, o da vericeğim hesap numarasına Eft yapsın. Zaten fazla büyük bi miktar değil. 20 lira göndericem. Eft için ücret alınıyorsa onuda gönderirim. Varsa bu güzelliği yapıcak bi üstad ö.m bekliyorum Tech ailesi :)
fatih(fb)
12-01-2012, 20:04
ö.m yolladım:)
İbrahim Erdem
12-01-2012, 20:04
bugün olmaz ama yarın öğleden sonra ilgileneyim istersen.
MehmetCanA.
12-01-2012, 20:06
Bu akşama lazım abi ya. İnternetten gönderebilicek biri çıkarsa pek iyi olur aslında
fatih(fb)
12-01-2012, 20:08
eft olduğu için zaten yarın sabahdan geçer hesaba
MehmetCanA.
12-01-2012, 20:16
Hallolmuştur. Teşekkürler Fatih abi :)
fatih(fb)
12-01-2012, 20:20
rica ederim hayırlı akşamlar