PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone 4s in işlemcisi samsung a mı ait?

AEAlmas
13-01-2012, 00:06
Apple A5 - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Apple_A5)
Böyle birsey buldum garip geldi

Yiğit G.
13-01-2012, 00:26
Apple A5 - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Apple_A5)
Böyle birsey buldum garip geldi

yazıyor orda samsung sadece üretimini yapıyor fabrikalarında ama tasarlayan yaratan apple..
(designed by Apple and manufactured by Samsung)

yavuz364
13-01-2012, 00:30
ikisinin de temeli ARM ye dayanıyor, ARM firmasını araştırırsanız daha doğru bilgilere ulaşırsınız :)

Eğer sorma amacınız Apple başka bir firmadan parça mı alıyor? " ise, evet birçok parçaları ortak zaten..
Çok ufak değişiklikler var sadece.. Teknoloji aynı zaten..

AEAlmas
13-01-2012, 01:03
ikisinin de temeli ARM ye dayanıyor, ARM firmasını araştırırsanız daha doğru bilgilere ulaşırsınız :)

Eğer sorma amacınız Apple başka bir firmadan parça mı alıyor? " ise, evet birçok parçaları ortak zaten..
Çok ufak değişiklikler var sadece.. Teknoloji aynı zaten..

Yavuz sagol

YEY®
13-01-2012, 01:15
Sasilacak bir durum yok :) Nasilki araclarimiz bosch siemens ecu kullaniyor pirelli lastik kullaniyor atiyorum valeo silecek kullaniyor dolayisiyla her buyuk marka buyuk ureticilerin urunlerini alip kend malinda kullanacaktir.Yoksa apple islemci uretmeye kalksa altindan kalkmasi zor olabilir.(kameria prox. sensor batarya ekran paneli derken liste uzar)

Apple in mucizesi hardware degil zaten (macbook prodak yekpare aliminyum kasa haric), Software yuzunden her disiplinde adamlar farkli ve basarili..

Kadyr
13-01-2012, 06:58
Nokia islemcileride samsung mesela

powERS
13-01-2012, 10:25
ıyı bır urun uretmek demek herseyını kendısı uretmek demek degılkı zaten.

adam ıyı bır mal yaparken herseyın en ıyısını kullanmak zorunda fakat herseyı en ıyı kendısı yapabılıyor degılse muhakkak ıhtıyacını karsılamak zorunda olarak dıger uretıcılerı secer.

sony muzik setinde motorolanın
nokia nın ıcınde samsungun
samsungun ıcınde gene motorolanın parcaları ıslemcılerı yada benzer parcaları olabılıyor.

onursumer
13-01-2012, 10:52
birsuru marka var ama üretici sayısı belli

birçok marka aynı ureticilerle çalışmak zorunda zaten markaların amacı tasarlamak dizayn etmek vs sonuçta üreticilerde bunlara gore üretiyor samsung vs olması pek birşeyi değiştirmiyor

en son yanlış bilgi değilse apple pcb uretimi için asusla goruşmeler yapıyormuş mesela ki sanki oncede macair anakartlarını fln onlar üretiyordu diye kalmış aklımda :D

bilalMW
13-01-2012, 13:14
o kadar dava aç mahkemelerde güreş. Ama işlemcini ona ürettir. Gözünü seveyim kapitalizmin.

rebelh
13-01-2012, 13:46
o kadar dava aç mahkemelerde güreş. Ama işlemcini ona ürettir. Gözünü seveyim kapitalizmin.

:icon_tup:
benimde aklıma bu geldi sistem feci bişi ya şaşıyorum bazen

sametozt
13-01-2012, 13:50
Samsungta çalışan teknisyen arkadaşım söylemişti bana başta şaşırıp inanmamıştım ama doğru bilgiymiş meğersem

YEY®
13-01-2012, 13:50

Samsung dedigimiz zaman tek bir sahis yokki karsimizda :) Samsungun icindeki firma sayisinin haddi hesabi yoktur.Ve bircogu piyasada herhangi bir firma gibi birbirleriyle alakasizdir. Ornegin samsung laptop ile cep telefonu geubu ayri dunyalar tamamen..Dolasiyla cep telefonu uretiyor diye yok
Ben sana islemci satmam diyemez cunku emin ol applea islemci uretmek isteyen baska bir firma aninda bulunur:) Yani kabaca samsungun apple hem rekabet hemde musteri iliskisinde olmasinin tek sebebi applein buyuklugudur.

darkmoon
13-01-2012, 13:53
apple zaten ağırlıklı hardware üreticisi bir firma değil yazılım üstüne olan bir firma.. kendi işlemcileri var tabiki

ama iphone ipad lerdeki işlemciler arm diye biliyorum ipod ipad iphone lcd panelleride Lg dokunmatik paneleride Lg .. bir ara sharp ile anlaşdı apple lcd panel için belki üretimde yapılmışdır ama sonra anlaşma fes edildi Lg ye geri dönüldü.. zaten ipad3 lerde Lg nin çok gelişmiş kağıt gibi yüzeyi olan çok özel bir lcd paneli kullanılıcağı rivayetleri var yani ekrana dokunanda kağıt hissi uyanıcakmış daha doğal olucakmış.

bilalMW
13-01-2012, 14:08
Samsung dedigimiz zaman tek bir sahis yokki karsimizda :) Samsungun icindeki firma sayisinin haddi hesabi yoktur.Ve bircogu piyasada herhangi bir firma gibi birbirleriyle alakasizdir. Ornegin samsung laptop ile cep telefonu geubu ayri dunyalar tamamen..Dolasiyla cep telefonu uretiyor diye yok
Ben sana islemci satmam diyemez cunku emin ol applea islemci uretmek isteyen baska bir firma aninda bulunur:) Yani kabaca samsungun apple hem rekabet hemde musteri iliskisinde olmasinin tek sebebi applein buyuklugudur.

İşlemci:Samsung Telefonu toplayan ve bir kaç bileşeni daha üreten:Foxconn Ekran kimin ?

ve aynen abi Samsung çok ama çok büyük çok fazla iş koluna sahipler. Abartısız söyleyebiliriz diye düşünüyorum Samsung-Lg-Hyundai'nin iş kolları ve büyüklüklerini göz önüne alınca Kore'yi götüren bunlar demek yanlış olmaz bence.

ygtkrmdnz
13-01-2012, 15:48
bir önceki a4 işlemcide samsung yapımı

ayrıca birçok ıvır zıvırıda samsung dan alıyorlar diye biliyorum ve bazı modellerin ekranını da samsungdan almışlardı bir zamanlar amoled kullanmamak için apple kendi çinli bir firma ile anlaşmıştı