Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafık kazası Sigorta sorunu
TuGaY_TaN
13-01-2012, 16:57
merhaba arkadaslar.bu gun uzucu bır kaza yasadım. anayolda gıderken gorecegım sapagı gectıgımı farkettım ve emnıyete serıdıne yanastım 4 lülerımı yaktım gerı gerı gelırken talı yolda anıden bır arac cıktı ve o araca vurdum.vurdugum aracın sag tarafı hasarlı benımde aracımın arka tarafı sıgortacımı cagırdım ve zabıt ttutuk aramızda. sıgortacım karsı tarafın hasarını ben trafık sıgortamın odeyecegını ve ben kaza olayında sigortacının tahmınıne gore %100 ben kusurluymusum.ve benım hasarımı karsı tarafın odeyemeğini beyan etti. ben asırı sinir küplerine girdim. vurdugum arac su anda servıse gıttı ve yarın yada pazartesı eksper raporu alınacakmıs ve o eksper raporunda benım aracımın hasarı karsılanıp karsılanmadıgı acıklanacakmıs ama benım pek ıcıme sınmedı sonucta gelcek olan eksper karsı tarafın sıgortacısı vede benım aracımı yaptırcaklarını pek sanmıyorum.PEKI BEN NE YAPMALIYIM BU DURUMDA SİZLERE DANISMAK ISTIYORUM.ARACIMI KENDIM YAPTIRCAK OLSAM 600 LIRA HESAP CIKARTTIM SANAYIDE BU ÇĞRENCI HALIMLE COK ZORLANACAGIM.SİZİN FİKİRLERİNİ ÖNERİLERİNİZ BEKLIYORUM..
Ana yolda geri geri gitmekten sen suclusun, eksperler onun bunun diye farketmez, kaza raporlari sigortaya gonderilir, Tramer'deki yetkililer karar verir kim suclu diye.
Onun hasari senin trafik sigortandan odenir, seninkini de kaskon olsaydi kaskondan karsilardi ama su durumda cebinden odemek durumundasin maalesef.
Yanlisim varsa biri duzeltirse sevinirim
Ana yolda geri geri gitmekten sen suclusun, eksperler onun bunun diye farketmez, kaza raporlari sigortaya gonderilir, Tramer'deki yetkililer karar verir kim suclu diye.
Onun hasari senin trafik sigortandan odenir, seninkini de kaskon olsaydi kaskondan karsilardi ama su durumda cebinden odemek durumundasin maalesef.
bende böyle biliyorum tabi kanunlar değişmediyse
bLackModeL
13-01-2012, 17:11
100 de 100 kusurlusun kardeşim buyuk gecmıs olsun olacagı varmıs olmus sıkma o tatlı canını ..
ErenErdem
13-01-2012, 17:11
Kusur dağılımı diye bir olay olmayacak, %100 hatalısınız malesef. Cana gelmemiş
bende böyle biliyorum
Geçmiş olsun. %100 suç sizde olduğu için karşı tarafın sigortası size ödeme yapmaz.
GokhanRS
13-01-2012, 18:15
bencede hiç kurcalamayın daha anlatırken 100% kusurlu olduğunuzu yazmışsınız resmen. bir sapağı kaçırdığınız devam etmeye gerekirse çok uzakta olsa o yolu gidip ilerden geri dönmek zorundasınız. açıkcası ben kolay kolay böle bişi yapmam yeri geldi 30 km gitmek zorunda olduğum yer oldu gene 20 metre geriye 4 lü yakıp dönmedim.
TuGaY_TaN
13-01-2012, 19:03
tsk ederım bılgılendırdıgınız ıcın pekı benım sıgortam karsı tarafın hasarını karsılayıp bende ucret talep etme durumu varmıdır?
GokhanRS
13-01-2012, 19:05
boşuna sigorta primi ödemiyorsun. hata yaparsan karşı tarafın masrafı karşılansın diye ödeniyor o primler. senden almazlar sanmıyorum.
TuGaY_TaN
13-01-2012, 19:06
yanı bende oyle dusunuyorum bı tanıdıgım aklıma kurt soktu o yuzden sıze sordum.bosuna prım odemıyoruz :(
kelalper
13-01-2012, 19:17
Sigorta poliçende yazan hasar miktarından fazla bir tutar çıkarsa o zaman farkını ödüyorsun. Ama birde şu var. Senin hatalı olduğuna karşı tarafın sigortacısı karar veremez. Sigortalar birliği % dağılımı da verebilir. Senin hasarının bir kısmınıda o yüzdeye göre karşı tarafın sigortası ödeyebilir. Kaza rapor sonucunu takip edin bence.
BosphorusBoys
14-01-2012, 09:02
öncelikle geçmiş olsun..
Anayoldan geri geri geldiğin için suçlu sensin %100 olarak..
karşı aracın hasarı 20 bin tl ye kdr trafik sigortandan karşılanır
senin kendi hasarın ise cebinden yaptırırsın kaskon yok ise.
SekoLive
14-01-2012, 09:17
ölümlü kazaya karısmadıgına dua et bırak sigortayı.
zaten sigorta sana verilen zararı deil senin verdiğin zararı karsılar. kasko yapsaydın senin aracında karsılanırdı.
geçmiş olsun
aynen % 100 hatalı sen oluyorsun geri geri gittiğin için daha önce geri gelen bi kamyonda bana çarpmıştı bu şekilde ben hiç cebimden para cıkmadan arabamı yaptırmıştım...
TuGaY_TaN
14-01-2012, 10:19
Tsk ederım. 2011 model Vw caddy sağ ön çamurluk sanırım değişir sag on kapıya orta kapı doğrultulcak gıbı arac servısde gıttın sanırım ıns 20.000 tl uzerı fıyat cıkarmaz servıs. Benım aracım tofoş oldugundan 600 tl ye cıkartıyorum. bakalım onumuzdekı hafta ıcı eksperden haber gelıcek onu beklıyorum. yaklasık 5-6 yıldır arac kullanıyorum ılk kaza mı yasadım hakıkatten cok kotu bır duygu allah kımseye gostermesın. hayla psıkolojım bozuk aracım evın onune cekdım ne zaman gorsem içim parcalanıyor. Gece Gozume gram uyku gırmedı.Bakdıkca gozlerım doldu dıyebılırım :( ...
SekoLive
14-01-2012, 10:20
tugay bişi merak ettim vurdugun adam ne tepki gösterdi?
TuGaY_TaN
14-01-2012, 10:25
valla ben aracımı o sekılde gorunce adamın uzerıne yurudum nasıl oyle yola atlıyorsun bırden dıe. benı tuttular sonra adamın arabasına baktım hasarı benımkınden buyuk tü sakınlestım yaktım bı sıgara.Yaşımızın genclıgıyle özğr diledik. adam anlayıslı cıktı allah razı olsun suclu ben oldugum halde sesını cıkarmadı.o degıl vurdugum adam kız arakadasımın kaldıgı yurdun sahıbı..
Tuning055
15-01-2012, 21:07
valla ben aracımı o sekılde gorunce adamın uzerıne yurudum nasıl oyle yola atlıyorsun bırden dıe. benı tuttular sonra adamın arabasına baktım hasarı benımkınden buyuk tü sakınlestım yaktım bı sıgara.Yaşımızın genclıgıyle özğr diledik. adam anlayıslı cıktı allah razı olsun suclu ben oldugum halde sesını cıkarmadı.o degıl vurdugum adam kız arakadasımın kaldıgı yurdun sahıbı..
Sen dua et iyi birine rastlamışsın yaşı buna büyük etken.. Benim aracıma vurcaksın bide üstüme yüriceksin kusura bakmada kan cıkardı orda.. Başın belaya girmemiş ona şükret..
TuGaY_TaN
15-01-2012, 21:34
Sen dua et iyi birine rastlamışsın yaşı buna büyük etken.. Benim aracıma vurcaksın bide üstüme yüriceksin kusura bakmada kan cıkardı orda.. Başın belaya girmemiş ona şükret..
Beladan yana sıkıntımız yok ;) allaha sukur bu yasıma kadar ılk defa bır olayda gerı vıtes yaptım.Çünkü kabahatlı oldugumu geç farkettım yaşımız gereği büyüğümüzden özür diledik oda anlayıslı cıktı hatta o gununun gecesınde gorustuk ıkıser duble rakımızı bıle ıctık :)
Tuning055
15-01-2012, 21:41
Beladan yana sıkıntımız yok ;) allaha sukur bu yasıma kadar ılk defa bır olayda gerı vıtes yaptım.Çünkü kabahatlı oldugumu geç farkettım yaşımız gereği büyüğümüzden özür diledik oda anlayıslı cıktı hatta o gununun gecesınde gorustuk ıkıser duble rakımızı bıle ıctık :)
Karşıdakinin davranışı frenlemiş seni.. Eğer oda senin gibi davransaydı olay farklı olurdu kanımca.. Geçmiş olsun tekrardan sıkma canını cana geleceğine mala gelsin..
TuGaY_TaN
15-01-2012, 21:46
Karşıdakinin davranışı frenlemiş seni.. Eğer oda senin gibi davransaydı olay farklı olurdu kanımca.. Geçmiş olsun tekrardan sıkma canını cana geleceğine mala gelsin..
Aynen benı frenleyende o davranısı oldu. yarın servıse gıdıcem bakalım aracı ne durumda onu bı aradan cıkartalım benımkının ısı kolay :)allah kımseye kaza bela yuzu gostermesın hakıkatten kotu bır duygu:o
bazı terimler aklınızda karışmış sanırım
sigortacı ayrı exper ayrı
zorunlu trafik sigortası ayrı kasko ayrı
kasko sanırım yok bu durumda cebinizden kendi masraınızı karşılayacaksınız
bu kötü ama trafik sigortasınında olmamasında iyidir beterin beteri var
TuGaY_TaN
15-01-2012, 21:56
aynen trafık sıgortam olmasaydı 9500 lıra karsı aracın hasarı +ceza+aracımı baglayacaklardı benım aracımın masrafıylan benım bı geri geri gitmem 12-13 binlirayı bulcaktı sımdı 550 600 lırayla hallettık cok sukur
initial-D
15-01-2012, 22:07
gelgelelim vurduğun araba şansına X5 olsaydı mesela ve hasarı 40 bin olsaydı.20.000 tlyi cebinden ödemek zorunda kalacaktın
ucuz atlatmışınki ölümlü yaralamalı bir olay olmamış.adam yola nasıl çıkarsa çıksın otoyolda gelen şeride bakar, ters şekilde bana gelen varmıdır diye bakmaz:)
21 yaşındasın ve 5-6 senedir araç sürüyorsun. Birde adamın tavrı yüzünden geri vites yaptın. Yoksa hala üsteleyecektin adama nasıl yola çıkıyorsun diye. Öylemi ?
TuGaY_TaN
16-01-2012, 19:31
o ankı psıkolojım ıle aynen oyle.her ne kadar %100 suclu olsam da arac alın terıyle calısıp dıdınerek sahıp oldugum ıcın olayın şokuyla istenmeden o tavırları sergıledım.Biraz zaman gecıp kendıme geldıgımde gerekeni yaptım.Meseleyı halettık