Orijinalini görmek için tıklayınız : grand cherokee 5.2
İyi akşamlar 96-97 grand cherokee 5.2 almayı düşünüyoruz sanırım bir kanada üretim bide amerikan üretim olanlar varmış diye duydum bu ikisini nasıl ayırt edebiliriz bu konuda pek fazla bilgim yok bu araçla ilgili bilgilerinizi aktarırsanız daha iyi bir seçim yapmış olacam şimdiden teşekkürler...
mehmetRS
13-01-2012, 22:40
aklınız varsa hiç girmeyin
mehmetRS
13-01-2012, 22:57
5.9 ları tavsiye edilir
Tunç haklı.. 5.9 alın alacaksanızda. Gerçi problemliyse 5.2 de 5.9 da farketmiyor, can sıkıyor, ocak söndürüyor.. para coksa bile zaman kaybettiriyor.
Tabi birde işin güzel yanı var :) kalkışta felan nadirdir sizi üzecek herhangi bir arac :) affetmez, düzgün bir araçsa tek gazda rahatlıkla cok kısa bir sürede topspeed yaparsınız..
Genelde ön takımları sağlamdır fakat ustalar bozuk olanları bile komple değiştirme taraftarıdır.. Mesela ön kolları değiştirmek yerine ön kolların burclarını temin edip değiştirebilirsiniz. Masrafınızda zahmetinizde %70 az olur:)
LPG de 40 kuruş 50 kuruş yakar derler.. hikaye, yok öyle birşey:) benzini zaten söylemiyorum. Tabiki büyük v8 in tadı başkadır.
genelde kalorifer paletlerini yönlendiren motor mekanizması arızalıdır, iç havayı ayarlamakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Kronik arızalarından biride sogutma suyu sensörünün arızalı oldugunu bildiren uyarıdır. Zamanla oksitlenir, normaldir.. Altta VIC ekranı var onların, arıza oldugu zaman orada uyarı veriyor cok güzel:)
Şanzımanından ses gelmiyorsa korkmadan asılabilirsiniz..Araziye girecekseniz büyük lastikler için yükseltme kiti şart.. sakın get ile yükselteyim felan demeyin, uygulayan cok ama gerçekten cok tehlikeli bir uygulama.. kullandıgınız arac 1860 kg boş ağırlığa sahip ve diğerlerine göre yerden en az 30 40 santim daha yüksek bir araç, en ufak bir rüzgar dengesini ciddi şekilde etkileyebiliyor.
Temizi güzel, kirlisi üzer bir araçtır. Maslakta bol miktarda ustası var:)
Yasakmı değilmi bilmiyorum ama.. bir site var orada ciddi şekilde bilgi birikimi olan insanlarda var.. hani jipler için "tech" orası diyebilirim:)
arazideyiz isimli bir site hatta, inceleyebilirsiniz orayıda
darkmoon
13-01-2012, 23:00
amerika üretimi gc ler km göstergesi mil üstündendir..
kanada malı gc lerin çoğunda km göstergesi avrupa tarzı olan km üstündendir.
Kanada malı olan gc lerde yazları yüksek sıcaklarda hararet sıkıntısı olduğunu duymuşdum..
ayrıca kanada malı olanlarda uzakdan arabaya binmeden kaloriferi çalıştırabiliyorsunuz diye duymuşdum.. vebasto olabilir bu özellik Ayrıca bazılarında uzakdan aracı çalıştırma var..
bunun dışında araçların kalitesi her şeyleri birebir aynı en ufak bir fark olmaması lazım kalitede..
lpg uyumusuzlugu yuzunden satmisti bir arkadasim ama 5 yil oluyor, simdki lpg lerle uyumlu olabilir
mehmetRS
14-01-2012, 00:00
lpg durumu ; büyük kafa yada çift regülatör diye anılan bir sistem olması lazım, yoksa ortalama 120 km süratten sonra arac aniden yığılmaya başlıyor.. çekmiyor.. yani büyük motora yakıt sağlayabilecek şekilde hazırlanmış bir sistem olmalı
mstfcn28
14-01-2012, 05:26
Kia Ceratonuz varsa ondan sonra çok masraflı gelir.
Ama çok keyifli makinedir paran varsa düzgününü de bulabilirsen tavsiye ederim.
arkın_aLLen
14-01-2012, 08:01
98 model 5.2im vardı 2 ay kadar oldu satalı. 4. araba olarak duruyordu. Sadece yazları hararet sorunu yaşadım onu termostadla filan çözdüler. ben LPG kullanmadım kullanan arkadaşlarım vardı ciddi bir fark yoktu. Ayrıca bu araçlara lpg bağlatmak ilk etapta yüksek maliyetli oluyor. Keyif için alacaksanız bağlatmayın derim sorun yaşayan çok arkdaşım var. onun dışında arazide şehir içinde oldukça zevkli bir araç fakat uzun yol yorucu olabiliyor...
teşekkürler beni bilgilendirdiğiniz için ben yine biraz daha araştırma yapıp kesin kararımı vereceğim
Nisanlima 3 sene önce aldik.5.2 anadolu yakasnda atlamadigi kaldirim kalmamistr,hicte sorun yasamadk acikcasi..