Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : masrafsız araba nezaman üretilicek :)

akif252
13-01-2012, 20:18
arkadaşlar ister sıfır alın ister 2. el masrafsız araç yok neden aldıgımız araçlara masraf ediyoruz modifiye edenler hastalıktanmı eder .

kimileri vardır ses gelmese bile gider ustasına bak bakalım bişiler varmı aracımda der

genelde kış sezonuysa ve işler azsa sanayide ustada bozuk bişiler bulur :)

sormak istediğim alıp hiç masraf etmeden kullanan varmıdır bu kısa zaman kullanımları için geçerli değildir mesela ben arabamı aldım 5 sene bindim masrafım yag ve kayış oldu başka sorun yaşamadım diyen varmıdır yada sizce masrafsız yada arıza yapmayan bir marka varmıdır ?

Cliosportve
13-01-2012, 20:21
Eski Yumurta kasa Mazda 323 kasaların çok sağlam olduğunu biliyorum
Sadece Yağını değiştirerek uzun seneler kullanan bir arkadaşım vardı
Başka yerini ellemeden

Cry
13-01-2012, 20:23
Biraz şans işi binde bir ihtimal gelir seni bulur masraf çıkartır. Şu marka asla arıza yapmaz demek mümkün değil :)

A.Cem
13-01-2012, 20:24
Opele masraflı diyorlar ama, 2005 te 90 binde aldığımız araba 150 bini geçti periyodik yağ su akü triger lastik vb dışında, bir kere şarj dinamosu değişti onun dışında ekstradan çıkarttığı bir masrafı hatırlamıyorum.

Selman
13-01-2012, 20:24
Masrafsız araba olmaz bence. Hiç masraf etmiyorum diyende bence arabasına iyi bakmadığı için para harcamıyordur:)

cgty06
13-01-2012, 20:25
Hyundai Santa Fe. Yağ,filtre dışında hiçbi masraf çıkarmadı çok şükür. 2.5 sene oldu.

akif252
13-01-2012, 20:25
Masrafsız araba olmaz bence. Hiç masraf etmiyorum diyende bence arabasına iyi bakmadığı için para harcamıyordur:)

bu iidi :)

EM-RE
13-01-2012, 20:26
Tamamen kismet...
E39 5.20i aldim sadece yagini degistirdim,jant lastik film bnm Zewkimdi zaten...

96 transam aldim 5.000 kmde 3 kere motor indirdim. :D

akif252
13-01-2012, 20:28
bi örnekte ben verim babamda 1995 model toyota corolla var sabancı kasa vazgeçmiyor arabasından hidrolik dreksiyon bile yok ama sadece kayışlar balatalar değişti

motor kapagı bile açılmadı ve öntakımdan 1 parça degişmedi 255,000 km de şu anda araç :)

timucintt
13-01-2012, 20:29
valla ben deneyim ve çevremde bindiğim kullandığım sahip olduğum araçlara göre şöyle bir çizelge yapacağım japonlar arasında.... en masraflı japon honda kim ne derse desin ıvırı zıvır çok çıkıyor ama parçası bol ve ucuz bulunması sorun yaratmıyor.. onun dışında 2 mazdamız oldu halende bir tanesi elimizde mevcut bu aralarda yağ su eklemek dışında lastiğini değiştirmek dışında hiçbir ekstra çıkartmadı bize üstelik birisi 26 yaşında bir taneside 7 yaşında... bana göre 1. mazda 2. toyota 3.honda japonda.

akif252
13-01-2012, 20:33
106 gti kullanıyorum motor ustasıyım çok masraflı araba diyor herkez ama ben daha sıkıntı yaşamadım sıfır motor yaptım tüm sensörleri motorun tüm parçalarını orjinal kullandım hala bozamadım :) birde orjinal parça kullanmak çok önemli genelde kimse orjinale pek yönelmiyor aşırı pahalı olabilir ama orjinalin yeri başka

turbo&quattro
13-01-2012, 20:34
5 yildan beri yag,su ve genel bakim. Bgune kadar 1 kurus masraf yapmadim.

2007 toyota camry 2.4

hondafit
13-01-2012, 20:38
2006 jazz aldık 3 sene önce 40bin km ye yakın yol yaptık hiç sorun çıkarmadı daha

a.colak
13-01-2012, 20:43
valla masrafsız araç yok yaaa bende quik var takıntılıyım sanırım şurda ses burda tıkırtı derken 1500 TL oldu amortisör öntakım kulak salıncak vs.. daha bitmez sanırım. ama bayaa bi götürür bu

Frid
13-01-2012, 20:44

düşün ben bile arada masraf yapıyorum :D :D

Mr.K
13-01-2012, 20:50
Aslında her araba masrafsızdır :)

Piyasanın altına almadan,hakkı parasını ödedikten sonra,servis kayıtlı ve bakımlı oldugu surece,eger sen/sizde kullanmayı bakmayı bıldıgınız surece hıc bır araba sorun cıkartmaz kı :)

ama yok ben surasını bızıklıyım yok boyle yapıyım edıyım dedıkce bıryerden bıyerden fırtlar bıseyler :) Servis kıtapcıgında kacbınde ne yapılması gerekıyosa yapıldıktan sonra aaaaa bu arabanın sanzımanı cırtlıyo dıyen benım hıcbır tanıdıgım yok şahsen(buyuk yaslarda) he kendımde gencım ama genelleme yapıcam vitese tekme atar gibi vites attktan sonra biz motor kulagıda kalmaz debrıyajda alt takımda ust takımda rot koluda (basıklık vsvs) :)

Kronik arızalar hariç tabi :)

onn_dear
13-01-2012, 20:56
96 corolla gli kullandim uzun sure ciddi anlamda masrafsizdi birde bence keyfi masraf sayilmaz

darkred
13-01-2012, 21:04
2 yıldır 106 GTI kullanıyorum aldığımda var olan sorunları dısında ve yağ su haricinde masraf etmedim cok sükür 25 bin kmye yakında yol yaptım bu 2 yılda :)

Ekstra masraf çıkarmadığı içinde aldığımda olan sorunlarını rahat rahat hallettim :)

Şuan hala sorunsuz kullanıyorum :)

ErayCerit
13-01-2012, 21:07
en büyük masraf akaryakıt bence bu devirde ;) demek ki masrafsız araba yokmuş :D

asot
13-01-2012, 21:21
aldığım birkaç araç ile ilgili örnekler..

2004'de sıfır polo aldım, göstergede arada sırada yanan sönen ışıklar dışında, hiçbir sorun yaşamadan 80.000 km'ye geldim, sıkıldım, sattım.

106 gti aldım(135.000 km.de) 99 model, 2 ay içinde "zorunlu" olarak 3.000 tl masraf yaptım, 6 ay kadar bindim, kullandığım en eğlenceli arabaydı ama bu sorunlarından sonra direk soğudum, bir daha yüzüne bakmama kararı aldım, hatta bu araba öleceğim araba olabilirdi. Otoparkta park ederken şaka değil, sol tekeri bildiğiniz koptu, her taraf yağ içinde, görenler kaza mı yaptın dedi... söylenene göre sorun alttaki bir vidanın fazla sıkılıp, bağlantı yerini çatlatmasıymış.. duyulmamış şey.

206 quiksilver aldım(110.000km.de) , dökük olmasına rağmen, sadece yağ su değişimi ile 2 yıla yakın gezdim.

bmw compact aldım 138.000'de şu an 170.000 sadece yağ su değişimi yaptım, sıfır sorun.

biraz şans işi ama şunu öğrendim apaçiden, itten kopuktan araba almayacaksın.

GokhanRS
13-01-2012, 21:21
masrafsız araba değilde masrafsız şöför vardır. aracına masraf etmeden yağ su balata değiştirerek 200km binen var. lastikler hoşaf olmuş ön takım tangur tungur. triger desen allahın hikmeti şanslıymış kopmamış.

şimdi tutupta hiç masraf çıkarmadı derse bu adam, gidip onu alamayız heralde :D illaki masraf çıkarır bakımlı ve titizsen küçü tıkırtı duysan gider bi parça yenilersin malesef.

darkred
13-01-2012, 21:27
masrafsız araba değilde masrafsız şöför vardır

Çok güzel söylemişsin abi :icon_tup:

1998corsa
13-01-2012, 21:27
orjınal parca kullanımı cok onemlı bence 1998 model opel corsa gsi ımız war kaza yapmıstık radyator yan sanayı ıle degıstı ustunde marka yazısı bıle yok 300 lıra ya alındı, aracı annemden aldım 1 ay once herseyını sıfırlayıp motoru bıraz gıdıkladık radyatorunude orj nalı ıle degıstırdım 850 lıra. pahalı ama bence ıse yarayan bı degısıklık oldu eskıden motorun sogumasında sıkkıntı wardı suan hıcbı problem yok....

JANJ@N
13-01-2012, 21:32
arabalar masrafsız olursa insanlar daha masraflı bir uğraşı arayışına girer bence :D

HarunToprak
13-01-2012, 22:17
Temiz , insan gibi kullanışmış bakımlı araba pek sorun çıkarmıyor.

2.5 yıl 306 kullandık çok sert çukura düştük aks rotu falan değiştik onun dışında hiçbirşey çıkarmadı.

Daha sonra 106aldım 2yıl kullandım ,muhtemelen pek bakımlı değildi km si yüksekti anamı ağlattı ustalarda aramız süper oldu :D

Biraz şans işi arac aldığın kişi önemli.

Bone-crusheR
13-01-2012, 22:22
0 volkswagen lt35 volt aldım 7 senedir ticari kullanıyorum 135 km felan oldu sadece yag su kayış balata degiştirdim nazardeymesin

bilalMW
13-01-2012, 22:25
Kullanıcının payı burda çok büyük etken.

sinan-s
13-01-2012, 22:30
Şans işi olmakla beraber alınan 2.el arabanın daha vvel nasıl kullanılmış olması ile alakalı :)

Adam gibi kullanılan araç kolay kolay masraf çıkarmaz..

Şu an kı kullandığım araç bana esktra bir masraf açmadı hep keyfe keder yaptım :)

Çünkü adam gibi kullanılmış..

ykavcioglu
13-01-2012, 22:33
cevap: mitsubishi motors....
:p
http://c1201.hizliresim.com/t/f/1svwl.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

bond777
13-01-2012, 23:34
cok spor modeller haric, markasi ne olursa olsun yolda dikkatli ve bakımlı kullanilan araba almali 2. elde, boyle oldugu surece her araba masrafsız:)

gökberk
13-01-2012, 23:41
8-9 Senedir bizde olan Proton marka aracımız var.(Mitsubishi yürüyen ve motor olanından)
200 Bin Km'yi aştı... 1 Kere radyatörü delindi...Conta yaktı... Orijinal conta ile o gün bugündür.
Yağ,su,trigerden,balatalar v.s'den başka bir şey yapmadık... Herkes arabasına gerektiği özeni gösterdiği sürece sorunlu, masraflı araba olacağını düşünmüyorum.

GokhanE.
13-01-2012, 23:50
2006 citroen c5,ilk debriyajı 200 bin km de değişti,araç şuan 291bin km de ve yag,su,polen filtresi dışında hiçbirşeyi değişmedi.Tipini beğenmesem de işletim maliyetinin düşüklüğü şaşırtıyor iyi çıktı bizim karakaçan :)

berkay_aydin
13-01-2012, 23:52
olmayan birşey nasıl üretilebilir ki ?

sinan999
14-01-2012, 00:00
amcamın broadwayı vardı ne yagına bakardı ne suyuna nede yuruyenıne onun ıcın hıcbır problem yoktu ve derdı fazla sımartmıcaksın 5 sene fln bu kafayla bındı en sonunda yatak sardı ve yaptırmadı hala yatıyo curumeye bırakıldı:)

onur_S
14-01-2012, 00:07
x5 hiç masraf cıkarmadı yağ su dısında 90 binde ama arka panzot tıngırdıyor baba duymuyor tabi ben olsam götürürdüm ne olursa olsun tıkırtı sıfır olması lazım
2003 passat tdi 0 km alındı 52 binde satıldı
2005 bmw 530d 100 binde filan satıldı
audiden yana sansımız yok :) bir de yeni araçlar daha sıkıntılı eskiye göre,hem elektronik sistem daha karmasık hem de diğer yanlardan da sıkıntılı nedense
benim a3 ün aynalar,insignianın balatasımıdır diskimidir onda sıkıntı var

slowmotion
14-01-2012, 00:18
ünv iken ders örneğimizdi. 98 kasa rav 4 sorun çıkarmadığı için yeni kasasını çıkardılar, ayrıca şunuda ekleyim sorunsuz araba yaparlarsa servis kazanamaz. servisten büyük kar elde ediyorlar. parçaları kalitesini garanti süresine göre ayarlıyorlar.

ALPER-VNS
14-01-2012, 00:37
ben sattım ve hala satıyorum arabaları masrafsız hale getirip :o

e46 bmw mi öyle bi arıyorum ki 130.000de aldım 230.000de sattım bu kadar mı sorun çıkarmaz bi araba.. ön takım derdi vardı sadece kronik.. debriyaj bile değiştirmedim.. benden alan arkadaş da kullandı 1 sene o da hiçbişey yapmadan sattı.. hatta o kadar hiçbişey ki tamponu sürttü boyatmadı bile :D

o varken 520 aldım istanbuldan geldim westenhouse mudur ne zıkkımdır o bozuldu bi dumanlar dumanlar aha dedim eksozdan beyaz beyaz dumanlar geliyo conta gitti kapak gitti bişey oldu.. gece yatamadım dudağımda uçuk çıktı o kadar canım sıkıldı :) onu yaptık lpg bozuldu.. lpgyi yaptık radyatör, hortumları vs komple değişti su eksiliyodu çnkü.. sunroof bozuldu yaptırdık tüm camlar bozuldu yaptırdık.. perdeleri kırıldı yaptırdık en son hallettim herşeyini iç dış detaylı temizliğini yaptırdım binicem ben anlaşılan bu arabaya diyerek.. müşteri çıktı satıldı..

x5 aldık istanbuldan bismillah daha yolsayken teyp sustu.. fm tunerda bişey varmış onu yaptırıyım diye (lpg tanıkının altında kalıyodu) lpg tankı söküldü yaptırdık 300e.. bi hafta sonra cd changer sıkıştı 200 de oraya gitti.. iyi sıkıntı yok derken ledli stop vardı o bozuldu.. bunlar bişey değilmiş bi gün bi bindik araba geri gitmiyo.. bi de şanzuman yaptırdık ama iyisi olsun diye aydoğmuşta 4500lira da o.. şimdi sıkıntı yok ama babam sıkıldı bu sefer de benim aldığım e60 a halleniyo satıcaz heralde..

e60 aldım en son 2 parça boyalı ama kötü boyanmış içime sinmiyo boyatmam lazım bi de bi kapıda gamzeler var inanılmaz gözüme batıyo hepsini düzeltsem 500 lira.. zaten alır almaz bakımdı balataydı vs 600 lira gitti.. şimdi de aküsü huysuzlanmaya başladı baktım 200lira civarında.. zaten bu araba hiç masaf çıkarmasa bile masraf.. bugün stop sordum 600 lira en uygunu mecbur alıcaz.. daha tamponu var jantı var

hayalim bi z4 bi de dizel küçük bi araba.. z4e bi jant bi yay tamamdır zaten sora dizel spec gezerim..

edit: şimdi aklıma geldi.. bi keresinde cherokee 4.7 aldık tanıdık bi galeriden.. farlarını temizlettim xenon taktım amerikan park yaptım sinyallere.. 3 gün sonra sevmedik geri verdik arabayı :D xenonları falan da sökmeye fırsat kalmadı gitti öyle :)

x5 hiç masraf cıkarmadı yağ su dısında 90 binde ama arka panzot tıngırdıyor baba duymuyor tabi ben olsam götürürdüm ne olursa olsun tıkırtı sıfır olması lazım

x5 in arka perde gibi şey bizde de tıkırdıyo sökmeyi bilsem sökücem valla