Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağmurlu havada araç nasıl kullanılır .
Cumartesi günü talihsiz bir kaza yaptım izmit batı çıkışına 2 km kala canımı kurtardım lakin firmaya ait olan araçda ciddi bir hasar meydana geldi,ben yaşadım sizde yaşamayın ALLAH o anı yaşatmasın ..
Yağmurlu havalarda araç kullanmanın püf noktaları
Yağmurlu havalarda en tehlikeli zaman, yağmurun başladığı andır. Asfalt üzerindeki kauçuk kalıntıları, yağ ve toz, asfaltta kayganlığa yol açar. Yavaşla!
Islak yolda lastiklerin yolu kavraması ve sürtünme azalacaktır. Frene basıldığında duruş mesafesi artacaktır. Takip mesafesini arttır!
Su birikintilerinden kaçın!
Su birikintileri yoldaki çukur vb arızaları gizler. İçine girdiğiniz su birikintisinin altında ne olduğunu bilemezsiniz.
Su birikintileri aynı zamanda, kızaklamaya yol açar. Kızaklama, lastiklerin dişlileri ile yol arasında su tabakasının oluşması sonucu aracın bir su yastığı üzerinde gidiyor olması halidir.
Unutmayın, masum gibi görünen bir su birikintisine girdiğinizde aracınızın kontrolden çıkma olasılığı yüksektir!
Kızaklama başlarsa:
Sakin ol!
Ayağını gazdan çek!
Fren yapma, direksiyonu ani kırma!
Lastiklerin yeniden yol yüzeyine tutunmasını bekle!
Lastiklerini kontrol et! Lastiklerinizin havasını düzenli olarak kontrol ediniz. Lastiklerinizin
Alıntı
Day Walker
16-01-2012, 14:07
Geçmiş olsun:(
fatihtemizer
16-01-2012, 14:09
geçmiş olsun abi..
bora1311
16-01-2012, 14:11
gecmis olsun...
Geçmiş olsun Forvet abi :(
Abim geçmiş olsun sana birşey olmaması sevindiri ....
BaybuRtlu69
16-01-2012, 14:18
Çok geçmiş olsun
2 sene önce, Ankaraya Giderken, Düzce Yakınlarında Bizde aşırı yağışlı bir günde kaza yaptık. Arabayı babam kullanıyordu, 140 km. hızla filan gidiyorduk, bir su birikintisine girdik, ne yapcağını bilemedi frene bastı ve araç yolda dans edercesine kaymaya başlamıştı, sonrasında tabi araç pert. neyseki biz sağ sağlim çıkmıştık. Yazıyı okuyunca o gün aklıma gelmedi
Allah kazadan korusun hepimizi
yaşar geçmiş olsun pampa, sende bı sıkıntı yoktur ınsallah.
mert_leon
16-01-2012, 14:20
geçmiş olsun yollar çok tehlikeli. yolda ıslaklık gordugum anda artık yavslıyorum gecen gun 20 ile giderken kavsakta spin attım arkamdan gelen kamyon bariyerlere vurdu, yola meğerse yağ dökülmüş. bu bana ders oldu.:byebye::byebye::byebye:
Geçmiş olsun:(
geçmiş olsun abi..
gecmis olsun...
Geçmiş olsun Forvet abi :(
Abim geçmiş olsun sana birşey olmaması sevindiri ....
abi geçmiş olsun yaw
geçmiş olsun...
Çok teşekkür ederim sağolun ;)
Çok geçmiş olsun
2 sene önce, Ankaraya Giderken, Düzce Yakınlarında Bizde aşırı yağışlı bir günde kaza yaptık. Arabayı babam kullanıyordu, 140 km. hızla filan gidiyorduk, bir su birikintisine girdik, ne yapcağını bilemedi frene bastı ve araç yolda dans edercesine kaymaya başlamıştı, sonrasında tabi araç pert. neyseki biz sağ sağlim çıkmıştık. Yazıyı okuyunca o gün aklıma gelmedi
Allah kazadan korusun hepimizi
Benimkide aynı hızla giderken oldu araba birden sag şeride kaydı frene basmadım gazada dokunmadım iki elimle sıkıca direksiyonu tutmakdan başka hiç bir halt gelmedi aklıma otobanda 2 tur döndüm ilk turda yakıt taşıyan kamyon ile gös göze geldik o anı unutamam herhalde :(
Sonra bariyerlere patladım.
yaşar geçmiş olsun pampa, sende bı sıkıntı yoktur ınsallah.
Yok ceco uyku uyuyamıyorum 2 gündür o oda geçer herhalde :(
-HAKTAN-
16-01-2012, 14:23
Geçmiş olsun buna şükür
onursumer
16-01-2012, 14:32
çok geçmiş olsun
1.5 yıl kadar once lastiklerim eskimişti kış lastiklerimide almış daha takmamıştım
90-100 le falan bi su birikintisine girdim 1.5 şerit falan değişti araba kendiliğinden allahtan yol boştu kimseye falan vurmadan kazasız belasız atlattım şimdi lastiklerimi hiç ihmal etmiyorum
BaybuRtlu69
16-01-2012, 14:38
Psikolojik olarakta kötü bir tecrübe oluyor ya, neyseki cana gelmemiş buna şükür...
Ben o kazamızdan sonra yaklaşık 4-5 ay kendime gelemedim, korkum hep devam etti. Kendim kullanmaktan kaçtım, bşka bir şekilde başkasının aracına veya otobüse bindiğimde ise hız 90-100 e yaklaşınca korku başlıyordu hemen.
EMNİYET KEMERİNİZ TAKILI OLSUN, Arkadaşlar!
mstfcn28
16-01-2012, 14:42
Çok geçmiş olsun abi.
atarktan
16-01-2012, 14:44
Geçmiş olsun abi.
Mivec_4G63
16-01-2012, 15:00
Geçmiş olsun öncelikle ben de geçenlerde passatla virajda su birikintisine denk geldim araba çok hafif kıç attı allahtan toparladım
kickbuttowski
16-01-2012, 15:02
gecmis olsun.. bende az once karli havada kaza yaptim camurlukta cizik tamponda kirik..
Geçmiş olsun ALlah beterinden saklasın
drummer582
16-01-2012, 15:30
Cok gecmis olsun lastik bence cok onemli bende zamaninda yagmurda viraja hizli girdim tekerler dondu ama arac ayni dogrultuda bariyerlere dogru kaymaya basladi neyseki toparladim bariyerlere girmeden durdum.
yiğit205
16-01-2012, 15:32
gecmıs olsun..
Geçmiş olsun abi..:( umarım en kısa sürede moraliniz yerine gelir :/
asmisinsan
16-01-2012, 15:59
kuleli askeri lisenin nünde girdim bende su birikintisine resmen araba uçar gibi şerit degiştiriyo allah beterinden saklasın geçmiş olsun
SekoLive
16-01-2012, 16:02
normalde hep temkinli sürerim, yağmurda kesinlikle sol şeride geçmemeye çalısıyorm metrobus ve yol kenarındaki gollenmelerden dolayı,
abi cok geçmiş olsn allah daha beterlerinden korusun
abi çok geçmiş olsun ya :( çok üzüldüm allah beterinden korusun
by serçe
16-01-2012, 16:26
çok geçmiş olsun allah birdaha yaşatmasın inşallah ..
geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
Geçmiş olsun buna şükür
gecmıs olsun abıı
çok geçmiş olsun
1.5 yıl kadar once lastiklerim eskimişti kış lastiklerimide almış daha takmamıştım
90-100 le falan bi su birikintisine girdim 1.5 şerit falan değişti araba kendiliğinden allahtan yol boştu kimseye falan vurmadan kazasız belasız atlattım şimdi lastiklerimi hiç ihmal etmiyorum
Benimki biraz süratliydi malesef toplamadı :(
Psikolojik olarakta kötü bir tecrübe oluyor ya, neyseki cana gelmemiş buna şükür...
Ben o kazamızdan sonra yaklaşık 4-5 ay kendime gelemedim, korkum hep devam etti. Kendim kullanmaktan kaçtım, bşka bir şekilde başkasının aracına veya otobüse bindiğimde ise hız 90-100 e yaklaşınca korku başlıyordu hemen.
EMNİYET KEMERİNİZ TAKILI OLSUN, Arkadaşlar!
Eyvallah bayburtlu içimde kötü bir his vardı zaten onu rahatlaşmış olduk en azından :(
Çok geçmiş olsun abi.
Geçmiş olsun abi.
Geçmiş olsun :(
Geçmiş olsun öncelikle ben de geçenlerde passatla virajda su birikintisine denk geldim araba çok hafif kıç attı allahtan toparladım
gecmis olsun.. bende az once karli havada kaza yaptim camurlukta cizik tamponda kirik..
çok geçmiş olsun...
Büyük geçmiş olsun
Geçmiş olsun ALlah beterinden saklasın
geçmiş olsunn
İyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim sağolun sizinde kulagınıza küpe olsun ;)
Cok gecmis olsun lastik bence cok onemli bende zamaninda yagmurda viraja hizli girdim tekerler dondu ama arac ayni dogrultuda bariyerlere dogru kaymaya basladi neyseki toparladim bariyerlere girmeden durdum.
Benim olayda eğer emniyet şeridi olsaydı bende toparlamıştım 2 kere dönmeme ragmen ama olmuş ile ölmüşe çare yok :(
gecmıs olsun..
Geçmiş olsun abi..:( umarım en kısa sürede moraliniz yerine gelir :/
kuleli askeri lisenin nünde girdim bende su birikintisine resmen araba uçar gibi şerit degiştiriyo allah beterinden saklasın geçmiş olsun
Teşekkürler sağolun .
normalde hep temkinli sürerim, yağmurda kesinlikle sol şeride geçmemeye çalısıyorm metrobus ve yol kenarındaki gollenmelerden dolayı,
abi cok geçmiş olsn allah daha beterlerinden korusun
O ana kadar sürekli temkinli olmama rağmen sap gibi kala kaldım süratli olmamdan dolayı toplayamadım emniyet kemerim vs vs vs herşeyim mis gibiydi taaakiii o suya girene kadar . :)
abi çok geçmiş olsun ya :( çok üzüldüm allah beterinden korusun
Senin hayat hikayeni bitireceğim az hızlı gideyim kırkpınara giderken mesut un yanınada ugrarım diye hızlı gidiyordum al sana maşukiye dedi RABBİM :)
Sağolasın mesut :icon_tup:
çok geçmiş olsun allah birdaha yaşatmasın inşallah ..
Amin tekrardan herkeze teşekkür ederim siz siz olun kıçınızın toplayamayacağı hızla suda karda buzda sürat yapmayın.
Kaza yaptıkdan sonra ilk olarak mamiyi aradım şoka girdim beyazı veriyonmu lan dedim verdim lan dedi kazayı unuttum :D tam sağa bir yere çek sıcağı aç müziğide son ses aç biraz rahatla dedi aynen uyguladım biraz rahatladım sonra aklıma patron geldi,bütün rahatlamam gitti ğarmaklarım uyuştu resmen stresden,dışarı çıktım temiz hava alayım diye popom dondu içeri girdim,1 saat sonra kendime geldim sonra çekici vs vs vs gece 2 de istanbula geldim,polisi aradığımda yara varmı yok dedim başkasına vurdunuzmu dedi hayır dedim direk koy .....na dedi sen iyi ol gerisini salla diyince çok fena rahatladım :D
Kısacası hakan ahmet mami ve polis memuruna çok teşekkür ederim zor günümde yanımda oldular :D
Umarım aynı acıyı bir daha yaşamam .
geçmiş olsun Yaşar ağabey
bu arada polis memurunun da faydası büyükmüş relax olma da : ))
geçmiş olsun abi
Sağolasın kardeşim tunç .
Hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti,dedimki ne boktan bir hayatım varmış sonra güm :)
geçmiş olsun Yaşar ağabey
bu arada polis memurunun da faydası büyükmüş relax olma da : ))
Evet mamiden sonra iyi geldi,bak diyorum rapor tutmazsam kasko kabul edermi etmezmi edersede ..... etmezsede sen bizi aradınya gerisini boş ver diyor :)
Tek taraflı olunca rapor tutmamamıza gerek yok eger kasko firmanızla görüştünüz sizden rapor istemediyse gerek yok dedi firmayı aradım çekici yeter dediler bindik gittik :)
Sağolasın kardeşim tunç .
Hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti,dedimki ne boktan bir hayatım varmış sonra güm :)
abi bende inan cok dıkkat edicem artık
geçmiş olsun abi... allah korumuş
abi bende inan cok dıkkat edicem artık
Valla sen bilirsin istersen etme kıç tarafından biraz kesik alıyorlar o kadar :p
Zıp zıp sağolasın ALLAH hepinizden razı olsun .
geçmiş olsun abi bir kaza geçirdin heralde.ALLAH beterinden saklasın
geçmiş olsun abi bir kaza geçirdin heralde.ALLAH beterinden saklasın
Amin aminde
Senin bu avatarını :cool: :cool: :cool:
pisikolojimi bozdun akşam akşam manyakmısın kardeşim sen neden böyle sallaya sallaya geziyorsun :D
Bende senin kaza yaptigin yerden 5 10 km once hereke korfez arasi su birikintisinin magduru oldum. Arac pert. Gecmis olsun. Onemli olan cana gelmemis. Allah dostu dusmani herkesi kazalardan korusun
streetracer_nos
16-01-2012, 17:35
Geçmiş olsun.
ah be abi :( valla çok üzüldüm şu an keşke bana uğramak istemeseydin de başına da böyle bişe gelmemiş olsaydı :( :( :(
geçmiş olsun teşekkürler paylaşım için
Cok gecmis olsun.Allah beterinden saklasin.
Evet, yağmurda ve karda otomobil kullanmanın birçok püf noktası vardır, bunlar hemen hemen heryerde bulunabilir.
Hepsinin çıkarılacak tek mesaj, aracınızı dikkatli, yavaş ve sakin kullanmanızdır.
Bu üçlüyü dikkate aldığınız sürece, bu üçlüye dikkat etmeyen birisiyle karşılaşana kadar herşey yolunda gidecektir.
YavuzNaz
17-01-2012, 07:45
geçmiş olsun abi.
Bende senin kaza yaptigin yerden 5 10 km once hereke korfez arasi su birikintisinin magduru oldum. Arac pert. Gecmis olsun. Onemli olan cana gelmemis. Allah dostu dusmani herkesi kazalardan korusun
Sanada geçmiş olsun :icon_tup:
Geçmiş olsun.
ah be abi :( valla çok üzüldüm şu an keşke bana uğramak istemeseydin de başına da böyle bişe gelmemiş olsaydı :( :( :(
Yok be kardeşim ne alakası var latife olsun diye dedim yoksa olacağın önüne geçemeyiz :)
geçmiş olsun teşekkürler paylaşım için
Rica ederim sağolun .
büyük geçmiş olsun.
Eyvallah sağolasın
Cok gecmis olsun.Allah beterinden saklasin.
Amin...
Evet, yağmurda ve karda otomobil kullanmanın birçok püf noktası vardır, bunlar hemen hemen heryerde bulunabilir.
Hepsinin çıkarılacak tek mesaj, aracınızı dikkatli, yavaş ve sakin kullanmanızdır.
Bu üçlüyü dikkate aldığınız sürece, bu üçlüye dikkat etmeyen birisiyle karşılaşana kadar herşey yolunda gidecektir.
Bir dahki sefere inşallah,ayrıca şehirler arası tecrübeli olduğuma inandığım bir sürücüyüm ne kadar iyi olursanız olun olacağın önüne geçemiyoruz :(
geçmiş olsun abi.
Sağoalsın yavuzum :icon_tup:
Selcuk_RoL
17-01-2012, 10:40
abi geçmiş olsun ben sana dedim o kadar yan verme diye:D
abi geçmiş olsun ben sana dedim o kadar yan verme diye:D
Selçuk herkez kuruda dener ben ıslakda yan vereyim dedim yemedi yedi aslında ama o son turda kurtaramadık,araplar gibiydim 2 tur dündüm ,şahitlerim var ,total yakıt tankeri :D
Araba bariyere gidiyor son turda direksiyonu çevirdim yüksek sesle dön dön dön dönn dönnnn diye bagırdım arabaya, dönmedi itne vurunca fena bir ses geldi içeriye içimden dedim tam gaz yapıp karşı bariyerlerede vurayım pert edeyim :D Ama yemedi :)
Selcuk_RoL
17-01-2012, 10:48
Selçuk herkez kuruda dener ben ıslakda yan vereyim dedim yemedi yedi aslında ama o son turda kurtaramadık,araplar gibiydim 2 tur dündüm ,şahitlerim var ,total yakıt tankeri :D
Araba bariyere gidiyor son turda direksiyonu çevirdim yüksek sesle dön dön dön dönn dönnnn diye bagırdım arabaya, dönmedi itne vurunca fena bir ses geldi içeriye içimden dedim tam gaz yapıp karşı bariyerlerede vurayım pert edeyim :D Ama yemedi :)
:D:D:D abi allah korusumuş boşver o vurma anındaki sesler adamı bitiriyor ya ben ek yi vurduğumda arabaya molotof attılar sandım:D
Skyhawk34
17-01-2012, 10:51
geçmiş olsun umarım bişey yoktur
çok geçmiş olsun abi yaw :(
kademeli kıdemli resmi makam şöförü olarak açıklıyorum yağmurlu havada araç e5 e6 fark etmeksizin sol şeritte 50 ile giderek güvenli sürüş sağlanır :D:D
geçmiş olsun umarım bişey yoktur
Yok sadece arabanın sağ tarafını ufakdan bariyere vurdum 3000+kdv masrafı çıktı :(
Geçmiş olsun, Allah korumuş...
yaşar kanka cok gecmiş olsun.
Ö.öztüRk
17-01-2012, 12:30
geçmiş olsun abi allah korumuş sen iyisin allaha şükür
cihan-34
17-01-2012, 12:47
buyuk geçmiş olsun başkan bi alo demen yeterdi
yoshimura
17-01-2012, 12:49
yaşar abi büyük geçmiş olsun..
Cliosportve
17-01-2012, 12:51
Yaşar abi bu aralar herkezde bir musibet bir bela var
Dikkat ediyorum belalı bir dönemden geçiliyor sanki
Yada 2012 hakkat bize yaramadı
Sana bir şey olmaması sevindirici
3000+kdv yerine konulur
Sana birşey olaydı hiç birşey yerine konulamıycaktı
Büyü geçmiş olsun abi
Geçmiş olsun, Allah korumuş...
yaşar kanka cok gecmiş olsun.
Geçmiş olsun.
buyuk geçmiş olsun başkan bi alo demen yeterdi
yaşar abi büyük geçmiş olsun..
Herkeze teşekkür ederim sağolun ;)
Yaşar abi bu aralar herkezde bir musibet bir bela var
Dikkat ediyorum belalı bir dönemden geçiliyor sanki
Yada 2012 hakkat bize yaramadı
Sana bir şey olmaması sevindirici
3000+kdv yerine konulur
Sana birşey olaydı hiç birşey yerine konulamıycaktı
Büyü geçmiş olsun abi
Beni tek sevindiren nokta kimselere birşey olmaması zaten :)
Geçmiş olsun.
Yok sadece arabanın sağ tarafını ufakdan bariyere vurdum 3000+kdv masrafı çıktı :(
Yaşar abi sanada geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.