Orijinalini görmek için tıklayınız : crx conta yandı hazır motor acılcakken performans ıcın neler yapılabılır
powerfuL
16-01-2012, 19:52
mrb arkadaslar conta yanmıstı yaptırdım ızmıttekı satılık vtı bakmaya gıttım allah ne verdıyse gazladım yolda ızmıt e vardım arac sahıbıyle bulustum sananıye gıdıyorduk benım arac yatak vurmaya basladı yola cıkmadan yagını suyunu koydum neden olmus olabılır komple motor yaptırıyorum araca hangı marka yag pompası almalıyım bırde elınde olan varsa crx ıcın derecelı egzantırık yada standart egzantırık arıyorum bu derecelı egzantırık kac hp verır tahmınen yardımlarınızı beklıyorum arkadaslar
istanbuldaysan kesinlikle rada-r hondaya verilmeli diye düşünüyorum performans içinde oradaki ustalarımız size anlatacaktır detayları tepeli piston koyabilirsin die düşünüyorum kesinlikle yağ pompanı değiştir orj.. oem al Yamada olsun.. şanzumanıda açtırıp kısa ayna mahruti yapabilirsin.
powerfuL
16-01-2012, 21:45
saol kardesım tavsıyen ıcın baska onerısı olan varmı arkadaslar
Yiğit G.
16-01-2012, 22:17
conta yaktı diye araba yatak sarmaz.. Ben taa nerden nereye gittim contam yanıkken.Sadece 5-10 dakka da bir su ekledim benzinciden.. Bildiğim kadarı ile radar oto tr de en iyi d16 dan anlıyan mekan.Orda yapılan crxler deli yürüyor. 3000 + yı gözden cıkarıcaksın ama..
Trance-R
16-01-2012, 22:19
ayırdığınız bütçeyi de belirtin powerful , arkadaşlardaha detaylı yazarlar ;)
yalnız conta değiştirirseniz kesinlikle ince conta takmayın d16a9 kodlu motorlarda çok cevap alınmadığı kanaatindeyim..
yaaa bişeyi biliyosanız yazın bilmiyosanız susun TRnin en iyi d16 larını kimin yaptığını otrada farklısını iddia eden çıkartsın yola
istanbulda da fedai ustanın yaptığı araçların listesi da belli stlegal turbo crx ya da turbo teg e sulhi subi bakmanız yeterli
herneyse
cometic 0.27 ince conta takabilirsin ayrıca hazır kapağın sökülmüşken port polish ve owersize subap kullanabilirsin en mantıklı yapacağın şeyler bunlar olur hazır açmışken
rektefiyecini sağlam tut yeter bence toplayan ustada aynı şekilde yoksa sen istersen hepsini japonyadan oem al toplamayı bilmeyen adamın elinde olursa vay haline :)
kadir jdm civic
16-01-2012, 23:01
conta yandı diye asla yatak sarmaz hararet yapar oda bakşa seylere yol acar.
ben ince cnta taktım civic si ye gördum çok faydalı oldu ve okadar sıktım hiç bir sorun yaratmadı bana.
ince conta portpolish çok iyi olucaktır erkut abınin dedigi gibi fakat yapıldıgı yerler cok önemli
powerfuL
17-01-2012, 00:32
arkadaslar beni bilgilendırdıgınız ıcın tesekkur ederım suanda tavsıyelerınıze gore cometic 0.27 ince conta portpolish yaptırmayı dusunuyorum butce sıkıntısı yok bu ınce contayı cometic 0.27 mi takıyım baska seceneklerde varmı bırde nerde yaptıracagıma karar veremedım hala sanırım bana yakın olanı secıcem gop da oturuyorum radar honda goturmeyı dusunuyorum
Yiğit G.
17-01-2012, 02:32
yaaa bişeyi biliyosanız yazın bilmiyosanız susun , TRnin en iyi d16 larını kimin yaptığını otrada farklısını iddia eden çıkartsın yola
Sakin ol şampiyon :) Susun musun a gerek yok bildigim dedim degilmi.. idda etmedim :) Konuna yorum yazdım önce onu oku sonra posta koy "susun diye"... daha cat. li cat siz farkını bilmiyorsun.. :)
veremedım hala sanırım bana yakın olanı secıcem gop da oturuyorum radar honda goturmeyı dusunuyorum
10 senedir tanırım Şeref ustayı gönül rahatlığıyla gidebilirsin Crx-Club'dan Yiğit'in selamı var de..
powerful sen bladerk erkut abiyi dinle D serisiyle ilgili dünya kadar yazısı var o yazılara inanmıyosan imzasına bak orda belli ediyo zaten en azından ATAR yapmıyo düzgün bi şekilde söylüyo ...
erkut abinin yaptığı araçları bilen biliyor zaten burda maksat madur arkadaşlara yardım etmek konu başka yerlere sürüklenmesin bence.gerekirse bazı şeyler videolarlada kanıtlanır zaten
Sakin ol şampiyon :) Susun musun a gerek yok bildigim dedim degilmi.. idda etmedim :) Konuna yorum yazdım önce onu oku sonra posta koy "susun diye"... daha cat. li cat siz farkını bilmiyorsun.. :)
oldum :hahaha: haa bilmiyorum bi ara çok daha iyisini yazın öğrenelim yürütün 14 sec in altına inin yapın iyice öğrenelim biri yazmış en iyi d16 yapılan yer xxx garaj nerde o araçlar ?
diğer yazmış conta takma sorun olur biz hepsine taktık ne oldu ?
bilmiyosan yazma bu kadar basit
siz 124 130 hp yi tartışın güzel güzel
bende yeni komple motor yaptım
komple motor yapacaksan
1,iyi rektefiyeci
2,iyi bi usta , mutlaka oem (yamada) yag pompası
kolay gele
Yiğit G.
17-01-2012, 09:21
oldum :hahaha: haa bilmiyorum bi ara çok daha iyisini yazın öğrenelim yürütün 14 sec in altına inin yapın iyice öğrenelim biri yazmış en iyi d16 yapılan yer xxx garaj nerde o araçlar ?
diğer yazmış conta takma sorun olur biz hepsine taktık ne oldu ?
bilmiyosan yazma bu kadar basit
siz 124 130 hp yi tartışın güzel güzel
ben bana sus diyorsun sandım öyle bir devam ettirmişsinki cümleni... ok sorun yok ben yanlış anladım. Ben şeref usta dedim burda da 2 tane crx örneği var forumumuzda hepside atmosferik ve az tunlu olarak harika yürüyen araçlar.Ben 10 senedir crx sahip oldugum zaman içinde en iyi yürüyen "gördüğüm" std motorlar (soft tune lar) ve saglıklı crx ler Şeref ustadan çıkanlar oldu.Şu anda Ömer arkadaşımızın rex i mesela.Korhandayken Kısa ş. ve hafif volan la TypR la yürüyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hani vitek mitek hikaye. Kendisi yazar şu anki durumunu bilmiyorum. Yine tekrarlıyorum hard tune dan bahsetmiyorum.. Bende yakında Şeref ustaya bırakıcam. Std olucak motor belki 1-2 ufak şey.Forumda 3 tane Radar otodan araç olucak benle beraber eger varsa fedai ustadan crx tabiki deneriz neden olmasın.
ben bana sus diyorsun sandım öyle bir devam ettirmişsinki cümleni... ok sorun yok ben yanlış anladım. Ben şeref usta dedim burda da 2 tane crx örneği var forumumuzda hepside atmosferik ve az tunlu olarak harika yürüyen araçlar.Ben 10 senedir crx sahip oldugum zaman içinde en iyi yürüyen "gördüğüm" std motorlar ve saglıklı crx ler Şeref ustadan çıkanlar oldu.Yine tekrarlıyorum hard tune dan bahsetmiyorum...
bide benim custom garajdan çıkan yürüycek soft tuneyle :D
mert_leon
17-01-2012, 09:26
bütçede sıkıntı yoksa k20 swaplayın :D :D
Yiğit G.
17-01-2012, 09:37
bide benim custom garajdan çıkan yürüycek soft tuneyle :D
inş :D HONDA CRX Turkey Forum (http://www.c-r-x.net) e git yardımcı olurlar
arkadaslar beni bilgilendırdıgınız ıcın tesekkur ederım suanda tavsıyelerınıze gore cometic 0.27 ince conta portpolish yaptırmayı dusunuyorum butce sıkıntısı yok bu ınce contayı cometic 0.27 mi takıyım baska seceneklerde varmı bırde nerde yaptıracagıma karar veremedım hala sanırım bana yakın olanı secıcem gop da oturuyorum radar honda goturmeyı dusunuyorum
elimde bikaç parça var ararsan yardımcı olurum kardeşim ;)
http://www.techturkey.com/forum/standart-oem-parcalar/105448-satilik-cesitlii-parcalar.html
Yiğit G.
17-01-2012, 09:45
elimde bikaç parça var ararsan yardımcı olurum kardeşim ;)
http://www.techturkey.com/forum/standart-oem-parcalar/105448-satilik-cesitlii-parcalar.html
hemen bakarım :D su anda lazım olmasada yedek lik bişiler olabilir , rex bu sagı solu belli olmaz :D
bu konuda erkut abiyi dinlemek lazım.Adam D serisinde KİNG oldu.bildiğim kadarıyla integraların subaplarını kullanıyorlarmış biraz daha büyük diye.ince conta 11,5 cr civarı bir piston birde PR4 ecu alıp yazılım yaptırırsan headers-filtre-egzoz ile çoook can yakar çoooook :) kısa şanzuman da olursa bir çok motor içi yapılı olmayan vti ile beraber yürürsün belkide geçersiniz
bu konuda erkut abiyi dinlemek lazım.Adam D serisinde KİNG oldu.bildiğim kadarıyla integraların subaplarını kullanıyorlarmış biraz daha büyük diye.ince conta 11,5 cr civarı bir piston birde PR4 ecu alıp yazılım yaptırırsan headers-filtre-egzoz ile çoook can yakar çoooook :) kısa şanzuman da olursa bir çok motor içi yapılı olmayan vti ile beraber yürürsün belkide geçersiniz
vti killer diyosun yani :D
ben bana sus diyorsun sandım öyle bir devam ettirmişsinki cümleni... ok sorun yok ben yanlış anladım. Ben şeref usta dedim burda da 2 tane crx örneği var forumumuzda hepside atmosferik ve az tunlu olarak harika yürüyen araçlar.Ben 10 senedir crx sahip oldugum zaman içinde en iyi yürüyen "gördüğüm" std motorlar (soft tune lar) ve saglıklı crx ler Şeref ustadan çıkanlar oldu.Şu anda Ömer arkadaşımızın rex i mesela.Korhandayken Kısa ş. ve hafif volan la TypR la yürüyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hani vitek mitek hikaye. Kendisi yazar şu anki durumunu bilmiyorum. Yine tekrarlıyorum hard tune dan bahsetmiyorum.. Bende yakında Şeref ustaya bırakıcam. Std olucak motor belki 1-2 ufak şey.Forumda 3 tane Radar otodan araç olucak benle beraber eger varsa fedai ustadan crx tabiki deneriz neden olmasın.
işi bilen ustayla tabiki sağlıklı motor elde edilir bilmeyenlere sus diyorum çünkü yanlış yönlendiriyolar fedai ustanın setuplar azcık kalın denk araç bulamazsınız ama bulursanız gayet saygı duyarsınız emin olun sonuçta ben ankaradayım beni bağlamaz ne takılması gerektiğini yazar geçerim en iyi d16 yı tartışacak varsa her zaman tartışırım da :icon_tup:
benim memur garageden çıkan crx lede denermisin :D soft soft :D
Yiğit G.
17-01-2012, 11:01
işi bilen ustayla tabiki sağlıklı motor elde edilir bilmeyenlere sus diyorum çünkü yanlış yönlendiriyolar fedai ustanın setuplar azcık kalın denk araç bulamazsınız ama bulursanız gayet saygı duyarsınız emin olun sonuçta ben ankaradayım beni bağlamaz ne takılması gerektiğini yazar geçerim en iyi d16 yı tartışacak varsa her zaman tartışırım da :icon_tup:
eyw bende fedai ustayı bir araştırayım o zaman.Sonuçta motor yaptırıcam en iyisi olmasını isterim ;) Varmı burda fedai ustadan motor yaptıran d16 bilgi alsak ?
benim memur garageden çıkan crx lede denermisin :D soft soft :D
Eyw kanka her zaman.Yalnız ben kısa , piston +yazılım koyucam ayrıca hali hazırda dc 4-2-1+düz var.Sende std yapmıcan sanırsam ? Eşit koşullarda atarlanalım :D
çok atarlı gördüm seni :D
Yiğit G.
17-01-2012, 11:09
çok atarlı gördüm seni :D
2 senedir yatıyor araç nasıl özledim anlatamam , bi yapılsın bak nasıl atar yapcam herkese :D:D:D
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs034.snc1/4320_72378598353_517683353_1789158_4429654_n.jpg
bana kalırsa saglıklı motor üzerine fazla birsey yapmaya gerek yokç
güzel bi 4-2-1 headers (montaj için ön panelin altını kesmeniz gerekli) 51mm düz boru sonra freeflow bi susturucu.
soguk hava alıcak sekilde birde filtre ile desteklediğiniz zaman gayet yeterli gelicektir.
ama motor içine girmek istiyorsanız 75.5 piston ince conta haff volan ve kısa şanzıman ile güzel verim alırsınız.
bütceyi biraz daha genişletip polishlenmiş integra kelebeği ardından komple polishli üst kapak ve emme manifoldu polishlenmesi ile birlikte daha da güzel verim alırsınız.
uygun yollu pr4 beyin ile yazılımı güncelleyebilirsiniz.
crx zevklidir :)
2 senedir yatıyor araç nasıl özledim anlatamam , bi yapılsın bak nasıl atar yapcam herkese :D:D:D
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs034.snc1/4320_72378598353_517683353_1789158_4429654_n.jpg
bendee bende :D rodajdayım nasıl istekli oglan gitmeye ama salmıyoom :D
fotoda ne var laa göremiyom da :soru:
sana kaldırmış bi rex var moruk :D
Yiğit G.
17-01-2012, 13:08
bendee bende :D rodajdayım nasıl istekli oglan gitmeye ama salmıyoom :D
fotoda ne var laa göremiyom da :soru:
arkadan gelen 350z ye tur bindirmiş rex var :D :D işin şakası tabi fotodaki araç benim özledim o manada koydum :o
Burada CRX e neler yapılabileceğini tartışın sorun yok ama FEDAİ babayı ve işçiliğini tartışmak sulhinin dediği gibi sadece güldürür adamı :D
Bladerk erkutta aynı şekilde adamın saçları döküldü D serisinden :D her crx sahibi işi biliyo diye bi olay var mı :D
Yiğit G.
17-01-2012, 13:33
Burada CRX e neler yapılabileceğini tartışın sorun yok ama FEDAİ babayı ve işçiliğini tartışmak sulhinin dediği gibi sadece güldürür adamı :D
Bladerk erkutta aynı şekilde adamın saçları döküldü D serisinden :D her crx sahibi işi biliyo diye bi olay var mı :D
kimse kimsenin işçiliğini , bilgisini tartışmıyor yaw.Benim bildiğim en iyi şeref ustadır dedim herkes heycan yaptı.. , varmı forumda fedai ustanın yaptıgını stdart bir d16a9 ? Benim araçla dostça deneriz olur biter yaw.
dostum...
lafımı yanlış anlama ne sen ne baskası.. biz D serisinin 2 sene önce bıraktık...bize b ile gel K ile gel ej20 25 le gel tamam..
yiğit benim sözüm direk olarak sana değil ben genel olarak konuştum mesajların tamamını okumadım bile kii fedai baba o şekilde s.ik yarıştıracak bi adamda değil işi olmaz işini yapar geçer gider
bak şimdi bunuda yanlış anlama düzelteyim :D
burada onların yaptığı araçlar üzerinden sidik yarıştıran biziz ustalar değil şeref ustaya bi sözüm yok yani :D
dostum...
lafımı yanlış anlama ne sen ne baskası.. biz D serisinin 2 sene önce bıraktık...bize b ile gel K ile gel ej20 25 le gel tamam..
iyi ya laa sizin bıraktıgınız yerden yakaldık ,ayaga düşmesin diye :D
Yiğit G.
17-01-2012, 14:36
bak şimdi bunuda yanlış anlama düzelteyim :D
burada onların yaptığı araçlar üzerinden sidik yarıştıran biziz ustalar değil şeref ustaya bi sözüm yok yani :D
yok abicim zaten sidik yarıştırma yok yaw... laflar yanlış anlaşılıyor.Ben 2 kere motor yaptırdım ama ist de yaptırmadım.10 senedir crx sahibiyim kanka nerdeyse tr deki bütün crx leri bilirdim onlarca motor yapıldı çevremizde ve bunların içinden en sorunsuz en temiz gidenler Rad-r ın yaptıkları idi.Başkası daha iyi yapar yapmaz bilmem ben tecrübemden bildiğimi sölerim.Şeref usta babamın oglu da değil.bildiğim gördüğüm sadece.
yok abicim zaten sidik yarıştırma yok yaw... laflar yanlış anlaşılıyor.Ben 2 kere motor yaptırdım ama ist de yaptırmadım.10 senedir crx sahibiyim kanka nerdeyse tr deki bütün crx leri bilirdim onlarca motor yapıldı çevremizde ve bunların içinden en sorunsuz en temiz gidenler Rad-r ın yaptıkları idi.Başkası daha iyi yapar yapmaz bilmem ben tecrübemden bildiğimi sölerim.Şeref usta babamın oglu da değil.bildiğim gördüğüm sadece.
benim rex senin rexi geçer :D
Yiğit G.
17-01-2012, 15:06
benim rex senin rexi geçer :D
Geçen rex olsun da canı sağolsun :D
Önceki sayfalarda konu ile ilgili bilgisi olanlar yazmışlar ekeleyecek pek bir şey yok.
D serisinde atmosferik olarak yapabileceklerin zaten belli.
Eğer maddi olarak sıkıntın yoksa "b" serisi bir motor swaplamak modifiye açısından da aracının önünü açacaktır.
Yok ben böyle iyiyim d seriside işimi görür diyorsan.
Contasından, pistonuna,kısasından,çip'ine,gaz kelebeğine,port polişine,komple eksozuna kadar yaparsan keyifli bir makinen olur. Ha tekrar hatırlatmak gerek yağ pompasını değiştirmen aracının motor ömrünü uzatacaktır buna emin ol ve bu konuda orjinalden kesinlikle şaşma. Sonra d serisi yatak sarıyor diyip sallıyorlar. 9500ü raha dönen arabalar var yağ pompasını biraz elledin mi :)
2003'ten beri Crx'e biniyorum ve şimdi bindiğimde 2.crx'im.
Aldığınız araba düzgünse,siz de üzerine bir şeyler koyarsanız hep karşılığını alıyorsunuz.
Arabayıda merak ettim fotoğrafını paylaşırsanız bilelim nereye hangi araba gitmiş :)
Yiğit G.
17-01-2012, 16:43
Önceki sayfalarda konu ile ilgili bilgisi olanlar yazmışlar ekeleyecek pek bir şey yok.
D serisinde atmosferik olarak yapabileceklerin zaten belli.
Eğer maddi olarak sıkıntın yoksa "b" serisi bir motor swaplamak modifiye açısından da aracının önünü açacaktır.
Yok ben böyle iyiyim d seriside işimi görür diyorsan.
Contasından, pistonuna,kısasından,çip'ine,gaz kelebeğine,port polişine,komple eksozuna kadar yaparsan keyifli bir makinen olur. Ha tekrar hatırlatmak gerek yağ pompasını değiştirmen aracının motor ömrünü uzatacaktır buna emin ol ve bu konuda orjinalden kesinlikle şaşma. Sonra d serisi yatak sarıyor diyip sallıyorlar. 9500ü raha dönen arabalar var yağ pompasını biraz elledin mi :)
2003'ten beri Crx'e biniyorum ve şimdi bindiğimde 2.crx'im.
Aldığınız araba düzgünse,siz de üzerine bir şeyler koyarsanız hep karşılığını alıyorsunuz.
Arabayıda merak ettim fotoğrafını paylaşırsanız bilelim nereye hangi araba gitmiş :)
kanka 20 senedir falan aynı yağ pompam var :D Yani 10 sene bende oldugu süre önceki sahibininde değiştirdiğini sanmıyorum. Orjinal oldugu içinmi sorun yaşamadım bugune kadar ?
Edit: acaba motor yaptırırken değiştirdilerde benim mi haberim yok olabilir..
Abi orjinal olduğu için şanslısın belkide.
Ama geçen sitede de demiştim yatak sarmanın sebeplerinden birisi pompanın yüksek devirde yağ yetiştirememesi.
Belkide 2 kere motor yaptırma sebebinde değiştirmiyor olmandan dolayı olabilir :)
480-500 lira arası yamada marka bulunuyor satan arkadaşlar var hali hazırda alıp şimdiden bir kenara koymak gerekiyor aslında.
Yiğit G.
17-01-2012, 20:08
Abi orjinal olduğu için şanslısın belkide.
Ama geçen sitede de demiştim yatak sarmanın sebeplerinden birisi pompanın yüksek devirde yağ yetiştirememesi.
Belkide 2 kere motor yaptırma sebebinde değiştirmiyor olmandan dolayı olabilir :)
480-500 lira arası yamada marka bulunuyor satan arkadaşlar var hali hazırda alıp şimdiden bir kenara koymak gerekiyor aslında.
yok ilk motor yaptırmam artık zamanı gelmişti bitmişti yani motor yag yakıyordum ikinci sebebim ise memnun değildim 1. motor yapılmasından , sonrada zaten susuz kullanıldı araba (ben değil) kullanan farkına varmamış 3 kez hareret yapmış sonucunda piston kolu yamuldu vuruntu yapıyor bu şekilde 3 sene falan kullandım ama hiç yatak sarmadım d16 ların kronik sorunu olmasına ragmen.Onur peki yağ pompası açıldıgında usta anlıyamıyormu ne durumda oldugunu sonuçta çok komplike bir parça değil ?
Yiğit G.
18-01-2012, 10:14
yağ pompası içi açıldığında durumunu belli eder hatta TR de çok bilinmese de içindeki çarkların tamir takımı da bulunur service manuel de nasıl ölçülmesi gerektiğine dair bilgi de var yılından ziyade kontrol edilmesi önemlidir
Yani 500 tl verip sıfır almak mı yoksa motor yapılırken içini açtırıp baktırıp sorunsuzsa takılmasımı mantıklı ?
abi nasıl radyatörünü vs ilgili kayışlarını değiştiğinde su pompasını değiştiriyorsan ki basit komplike olmayan bir parça, motor yapıldığında da yağ pompasını takımın içinden çıkartmadan değiştirmen gerekir. Sonuç olarak yeni parçalar yada revize edilenler eskileri etkiler. Ön takımda yenilediğin bir parça eski olanlardaki sesleri daha iyi duymanı hatta onlarında bozuk olduğunu hissetiriyor onun gibi :)
Hadi yağ pompanın durumu iyi çıktı sende 3 bin lira para verdin yaptırdın sıfırladın motorunu. 20 yıllık pompa 1 yıl sonra iflas etti hadi bakalım yine motor yaptır :)
Yeni pompa alacaksın ki bir 20 yıl daha yatak sarmadan gideceksin :) Hatta azıcıkta modifiye edeceksin yağ girişini daha fazla yağ basacak 8bin çevirmekten korkmayacaksın.
Dediğim gibi abi ya modifiye ettir çıkan pompanı yada sıfır al onu tak,hatta onuda modifiye ettir.
Bence d16larda crx ler değilde civic si larda kronik olmuş o olay. O kadar crx ci arkadaşımız var
Yiğit G.
18-01-2012, 10:54
.....
edit: forumdaki problem yüzünden ustte cıkıyor mesajım düzelsin yeniden yazıcam
abi nasıl radyatörünü vs ilgili kayışlarını değiştiğinde su pompasını değiştiriyorsan ki basit komplike olmayan bir parça, motor yapıldığında da yağ pompasını takımın içinden çıkartmadan değiştirmen gerekir. Sonuç olarak yeni parçalar yada revize edilenler eskileri etkiler. Ön takımda yenilediğin bir parça eski olanlardaki sesleri daha iyi duymanı hatta onlarında bozuk olduğunu hissetiriyor onun gibi :)
Hadi yağ pompanın durumu iyi çıktı sende 3 bin lira para verdin yaptırdın sıfırladın motorunu. 20 yıllık pompa 1 yıl sonra iflas etti hadi bakalım yine motor yaptır :)
Yeni pompa alacaksın ki bir 20 yıl daha yatak sarmadan gideceksin :) Hatta azıcıkta modifiye edeceksin yağ girişini daha fazla yağ basacak 8bin çevirmekten korkmayacaksın.
Dediğim gibi abi ya modifiye ettir çıkan pompanı yada sıfır al onu tak,hatta onuda modifiye ettir.
Bence d16larda crx ler değilde civic si larda kronik olmuş o olay. O kadar crx ci arkadaşımız var
sonuna kadar katılıyorum
ben 1 ay bekledim caponyadan kartallı yamada aldım servisten yagpompası+filtre 500 tl
benimde turbo si nin başını yakan pompadır pompa :D
yağ pompası içi açıldığında durumunu belli eder hatta TR de çok bilinmese de içindeki çarkların tamir takımı da bulunur service manuel de nasıl ölçülmesi gerektiğine dair bilgi de var yılından ziyade kontrol edilmesi önemlidir
sonuna kadar katılıyorum
ben 1 ay bekledim caponyadan kartallı yamada aldım servisten yagpompası+filtre 500 tl
benimde turbo si nin başını yakan pompadır pompa :D
Ehtiyar banada alsana yamada :D
Ehtiyar banada alsana yamada :D
ben haloyla sana ne alacagımı biliyom laa :D
Yiğit G.
18-01-2012, 16:11
Yani sıfır verip almakmı lazım yoksa kontrol edilip sorun olmadıgı anlasılırsa gönül rahatlığı ile kullanılabilirmi ?
Yani sıfır verip almakmı lazım yoksa kontrol edilip sorun olmadıgı anlasılırsa gönül rahatlığı ile kullanılabilirmi ?
valla bence gönlüm rahat olsun diyosan kesenin agzını açaçacan :D
ölçüler yerindeyse eskisi de kullanılabilir bana modifiye etmem için gönderdiklerinde ilk olarak söküp ölçüyorum zaten bitik durumdaysa ya da ufacık bi sıkıntı varsa yeni öneriyorum sıfır pompa da modlusu kadar basınç basamaz sonuçta ama ömürlü olduğu garantidir
Yiğit G.
20-01-2012, 10:12
valla bence gönlüm rahat olsun diyosan kesenin agzını açaçacan :D
abicim mekanik-teknik olarak cok bilgim yok ama sanki açılıp bakıldımı anlaşılıcak gibi sisteme sahip bir parça.. Yada ebay de 50 dolar civarı olmadı ordan sipariş vereyim
88-95 Honda D15B D15Z1 D16A6 D16Z6 Engine New Oil Pump | eBay (http://www.ebay.com/itm/88-95-Honda-D15B-D15Z1-D16A6-D16Z6-Engine-New-Oil-Pump-/150546246374?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item230d416ae6#ht_2890wt_954)
abicim mekanik-teknik olarak cok bilgim yok ama sanki açılıp bakıldımı anlaşılıcak gibi sisteme sahip bir parça.. Yada ebay de 50 dolar civarı olmadı ordan sipariş vereyim
88-95 Honda D15B D15Z1 D16A6 D16Z6 Engine New Oil Pump | eBay (http://www.ebay.com/itm/88-95-Honda-D15B-D15Z1-D16A6-D16Z6-Engine-New-Oil-Pump-/150546246374?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item230d416ae6#ht_2890wt_954)
yaa allaesen yapma gözünü seveyim :D bırak ebayı mebayı ver siparişi caponyaya göndersinler sana kız gibi yamadayı :D
Yiğit G.
20-01-2012, 10:22
yaa allaesen yapma gözünü seveyim :D bırak ebayı mebayı ver siparişi caponyaya göndersinler sana kız gibi yamadayı :D
caponyadan mı gelicek bide :D Ya abi napalım gerekliyse alıcaz da calısan yag pompamı sokup 500 tl verip yenisini takma fikride üzüyor :D Sonradan üzülmekten iyidir ama.. 15 senedir tık demeden çalısıyorda simdi ben dinlemem laf değiştirmem motor yaptırırım 3 ay sonra yag pompası bozulur biliyorum lafını ettikya gelir basıma :D
yan sanayi kullanma abi ebay den getireceğinde yan sanayiden farklı olmayacaktır. Millet yatak sarıyor ondan sonra alıyor 130 liraya yan sanayisini. 480 lira nereee 130 lira nere diyorsun haklısında. 2000-2500 lira motorunu yaptırıyorsun sonra elinde patlayıveriyor.
Millet d16 motor yatak sarıyor sorunlu diyor. Sorunlu morunlu değil,20 yıl sorunsuz biniyoruz sonra yatak sarınca sorunlu oluyor o pompanında bir ömrü var neticede. Orjinalide pahalı ama biniciysen almak lazım. Yurt dışı forumlarında da basıncını arttırmak için modifiye edilişi anlatılıyor. Bende düşünüyorum ama şimdilik başka önceliklerim var onları bir çözeyim. Sonrasında yağ pompası alarak yavaş yavaş gerekli parçalarımı toplayacağım. Şaka maka 255 bin oldu açılmamış :) kompresyonunu ölçtürdüm fena değil hani :)
Yiğit G.
20-01-2012, 10:58
yan sanayi kullanma abi ebay den getireceğinde yan sanayiden farklı olmayacaktır. Millet yatak sarıyor ondan sonra alıyor 130 liraya yan sanayisini. 480 lira nereee 130 lira nere diyorsun haklısında. 2000-2500 lira motorunu yaptırıyorsun sonra elinde patlayıveriyor.
Millet d16 motor yatak sarıyor sorunlu diyor. Sorunlu morunlu değil,20 yıl sorunsuz biniyoruz sonra yatak sarınca sorunlu oluyor o pompanında bir ömrü var neticede. Orjinalide pahalı ama biniciysen almak lazım. Yurt dışı forumlarında da basıncını arttırmak için modifiye edilişi anlatılıyor. Bende düşünüyorum ama şimdilik başka önceliklerim var onları bir çözeyim. Sonrasında yağ pompası alarak yavaş yavaş gerekli parçalarımı toplayacağım. Şaka maka 255 bin oldu açılmamış :) kompresyonunu ölçtürdüm fena değil hani :)
Yağ pompası modifiye oluyor derken , devri arttırılıyor herlade pompanın daha iyi yağlama için.. Oda sakat abi sonucta sen aman bişey olmasın die sıfır pompa alıyorsun sonra üstünde oynuyorsun onun ? Ben oynatırım ayrıda :D Ya senin araç tr deki istisnasız en temiz ve güzel crx bence. Senin için buyuk şanstı o aracı bulmak.. Değerini bil valla dicemde zaten biliyosun :))
caponyadan mı gelicek bide :D Ya abi napalım gerekliyse alıcaz da calısan yag pompamı sokup 500 tl verip yenisini takma fikride üzüyor :D Sonradan üzülmekten iyidir ama.. 15 senedir tık demeden çalısıyorda simdi ben dinlemem laf değiştirmem motor yaptırırım 3 ay sonra yag pompası bozulur biliyorum lafını ettikya gelir basıma :D
hee caponyadan 2 alana bi capon hatun hediye laa :D
aynen katılıyorum kardeşim :icon_tup: ben bunun canlı örnegiyim ,sinin motoru kucaklamıştım kolu baca çıktı :D
Yağ pompası modifiye oluyor derken , devri arttırılıyor herlade pompanın daha iyi yağlama için.. Oda sakat abi sonucta sen aman bişey olmasın die sıfır pompa alıyorsun sonra üstünde oynuyorsun onun ? Ben oynatırım ayrıda :D Ya senin araç tr deki istisnasız en temiz ve güzel crx bence. Senin için buyuk şanstı o aracı bulmak.. Değerini bil valla dicemde zaten biliyosun :))
hani biraz daha devir çevirmek için :) yada kafan rahat devir çevirmek için basıncı arttırılabiliyor. Endyn diye bir marka var hondalar için üretiyor bypass valflerini modifiye ediyor yüksek basınçlı, ama orjinalinden daha pahalı :)
hani biraz daha devir çevirmek için :) yada kafan rahat devir çevirmek için basıncı arttırılabiliyor. Endyn diye bir marka var hondalar için üretiyor bypass valflerini modifiye ediyor yüksek basınçlı, ama orjinalinden daha pahalı :)
ben yamada dan başka kuş tanımam agaa :D
endyn yağ pompasının durduğu yerde basınçların baya düştüğünü gördük saatlerde ama orj.. pompayı işi bilene mod. yaptırırsan endyn kadar verim alırsın ve saatte anlık düşmeler olmayacaktır.. bunu size korhan abi daha iyi söyler eski rexinden bilgi kalmş :D :D
powerfuL
07-02-2012, 19:06
ever arkadaslar konuyu yenıden canlandırma zamanı geldı ızmıttekı 16 bın satılık vtı bakmaya gıttım benım crx yolda cok zorladım son gaz ızmıte kadar dayandı sanayıye 1 km kala yatak vurmaya basladı sımdı komple motor yaptırıyorum crx ım ıcın egzantırık arıyorum bırde derecelı egzantırık kac hp verır tahmınen crx ıcın yamada yag pompasımı oem yag pompasımı orjınal yoksa ıkısıde aynı markamı hangısını alıyım lutfen yardım
ever arkadaslar konuyu yenıden canlandırma zamanı geldı ızmıttekı 16 bın satılık vtı bakmaya gıttım benım crx yolda cok zorladım son gaz ızmıte kadar dayandı sanayıye 1 km kala yatak vurmaya basladı sımdı komple motor yaptırıyorum crx ım ıcın egzantırık arıyorum bırde derecelı egzantırık kac hp verır tahmınen crx ıcın yamada yag pompasımı oem yag pompasımı orjınal yoksa ıkısıde aynı markamı hangısını alıyım lutfen yardım
yamada yamada yamada :D kartallı :D başka kuş tanımam
tekrar geçmiş olsun kardeşim mümkün oldugunca herşeyi orijinal japon kullan
oem i zaten yamada pompanın üstünde kartalck var :D