Orijinalini görmek için tıklayınız : Emirates Airlines Cabin crew hakkında.
63owen63
16-01-2012, 23:13
Arkadaşlar Bu hafta sonu İstanbulda olacak Emirates Airlines cabin crew Global assesment day'e katılmayı düşünüyorum. .Bizlerden Emirates' için çalışmış olan ,çalışan yada kabin görevlisi alımları konusunda bilgisi olanlar var mı ?
Yanlış anlaşılmasın sorduğum şey kesinlikle torbil vs tarzı bir şey degildir. Sektörde bir tecrübem yok, zaten gerekmiyorda alımlar icin ama yinede nasıl hazırlanmam konusunda fikir verebilecek arkadaşlar varsa,bu mülakat ve alım süreci hakkında bilgisi olan bilgilendirebilecek olanlar varsa, çok memnun olurum. Tavsiye eder misiniz, nedir sizlerin düşünceleri, fikir beyan ederseniz cok mutlu olurum ?
shadow dancer Soner abi ve bir dönemde dragger Yavuz abi yaptı diye biliyorum.Yanlış hatırlıyorsam kusura bakılmasın :)
63owen63
16-01-2012, 23:23
Amirates'deler miydi ? Duhan abi de var tk'da, onu da arayacagım yarın, forum tam bir mozaik, bir ümit açtım konuyu ,görürler umarım:)
turbo&quattro
16-01-2012, 23:29
Ben THY in en son adiminda elenmistim sonra zaten Amerikaya tasinmistim :) ( 5 sene once )
Ilk basta buyuk bir odada 8-10 kisinin onunde turkce mulakat msuteri memnuniyeti vs ile ilgili
Onu gecince ingilizce mulaka ki o da hikayeden ingilizce. Bitirdigin bolumden dolayi ingilizce mulakatta hic zorlanmazsin .
Onuda gecince psikolojik sinav vardi. Test seklinde bir sorunun baska turlusunu sorup tutarliligini olcuyorlar.
En son asama saglik vs islemleriydi. Ozel bir hastanede boyuma 1.87 yazmislardi ve o zamanki sinirlari 1.85 di. Kabin memuru olmaya elverisli degildir raporu verip yollamislardi ki iyiki yollamislar :)
Yapacagin is hizmet sektoru olacagi icin musteri memnuniyeti ile ilgili sorular olacaktir muhtemelen.
Yok emirates değil sanırım soner abi thy idi.Ama o da cabin crew işi biliyor en azından 1-2 tüyo verebilir diye yazdım.
Yavuz abi onur air dı.
Firmaları yanlış hatırlıyor olabilirim yanlışsa affola :)
turbo&quattro
16-01-2012, 23:31
Soner ve Duhan THY deler.
edit
kolay bir is gibi gormeyin. Surekli ucmak, yerinin yurdunun olmamasi, jetlag, ucaga belkide hayatinda ilk kez binenleri herkesi mutlu etmek cok ama cok zor. Ornegin Soner bu persembe burada olacak ( insallah gorusecegiz. ) Aksam 7de gelecek ki saat farkindan dolayi muthis yorgun olacak. Ertesi gun ayni saatlerde tekrar tr ye ucacak 10saat. hic kolay degil.
Bence en zor yanından biride aşırı panik olan yolcular.Birde bana bişey olmaz tipindekiler.Var öyleleri kemer tak diyorlar adam pantolon kemeri mi diyor gelde vurma :D
Shadow_Dancer
16-01-2012, 23:38
Su anda ucak bekliyorum telefondayim musait zamanda o.m atarim
yucelebeci
16-01-2012, 23:44
sanırım dubai ye yerleşiceksin bu iş için emirates işe alımlarda bunu istiyor sanırım yanlış biliyorda olabilirim eğer öyleyse farklı bir ülkede yaşamayı iyice bir düşün derim bende thy yi bekliyorum açıkcası alım açsalarda başvursak :)
63owen63
16-01-2012, 23:50
St mac , sagol dostum kendileride görünce yazarlar sanırım, kesinlikle dedigin gibi tüyolar, iş ile ilgili paylaşımlarının önemi kücümsenemez.
Soner ve Duhan THY deler.
edit
kolay bir is gibi gormeyin. Surekli ucmak, yerinin yurdunun olmamasi, jetlag, ucaga belkide hayatinda ilk kez binenleri herkesi mutlu etmek cok ama cok zor. Ornegin Soner bu persembe burada olacak ( insallah gorusecegiz. ) Aksam 7de gelecek ki saat farkindan dolayi muthis yorgun olacak. Ertesi gun ayni saatlerde tekrar tr ye ucacak 10saat. hic kolay degil.
Duhan abiyle görüşüyoruz zaten abi, yarın bir rahatsız edecegim onu,zaten o bana tk konusunda da cok cesaret vermişti hala da destekler sagolsun.
Ama Emirates'in mülakat süreci tk'dan farklymış. Hilal diye bir insan kaynakları grubu bakıyormuş hatta. Açıkçası ingilizce konusunda herhangi bir kendimden şüphem yok gerek self expression, gerek fluency konusunda ama sonuçta bir eleme süreci umulmadık şeylerlin olma ihtimali de her zaman var . Ayrıca hani benim hep uçakta şahit oldugum diyaloglarla, pronounciation, word stress ile sınırlı ise, çıtır çerez olur bana, kompozisyon falan yazdırıyorıyorlarmış çok avantajıma olur bunlar benim için.. Abi çalışma şartları zor evet ama sıçtıgım sistemde kpss kazanmak bir azap + haftada 30 saat derse giriyorum ücretli ögremen olarak üniversitedeki burs miktarımı ancak yakalayabiliyorum. Bıktım biraz şu süreçten..
63owen63
16-01-2012, 23:56
Su anda ucak bekliyorum telefondayim musait zamanda o.m atarim
Peki ağabey, sagol ilgin için bekliyorum .iyi uçuşlar
sanırım dubai ye yerleşiceksin bu iş için emirates işe alımlarda bunu istiyor sanırım yanlış biliyorda olabilirim eğer öyleyse farklı bir ülkede yaşamayı iyice bir düşün derim bende thy yi bekliyorum açıkcası alım açsalarda başvursak :)
Evet doğru biliyorsun Dubai'ye yerleşiyorsun. Benim için problemdi çok yakın zamana kadar, şuan böyle bir sorunum yok, hiç problem degil yani. Thy konusunda bende beklemedeyim , bir duyum alırsan haberleşelim :)
turbo&quattro
16-01-2012, 23:59
ingilizcenin cok iyi olmasi zaten basli basina bir avantaj. gerisi senin kendini satabilme yetenegine, insanlarla iliskilerine kaliyor. Otelcilik, ucuculuk hepsi musteri memnuniyeti odakli isler. Sorulacak sorular agirlikli olarak bu konuyla ilgili olacaktir. Ayrica bu isi yapacaksan sinirlerinin alinmis olmasi gerek :) Mimiklerin, konusma tarzin, olaylara verecegin anlik tepkiler, verecegin kararlar fln cok onemli hizmet sektorunde.
63owen63
17-01-2012, 00:20
ingilizcenin cok iyi olmasi zaten basli basina bir avantaj. gerisi senin kendini satabilme yetenegine, insanlarla iliskilerine kaliyor. Otelcilik, ucuculuk hepsi musteri memnuniyeti odakli isler. Sorulacak sorular agirlikli olarak bu konuyla ilgili olacaktir. Ayrica bu isi yapacaksan sinirlerinin alinmis olmasi gerek :) Mimiklerin, konusma tarzin, olaylara verecegin anlik tepkiler, verecegin kararlar fln cok onemli hizmet sektorunde.
aslında gece külübü, beach club, otel, tecrübelerim var, turizmin icinde buludum 3-4 sezon, marmariste. bar'içinden tut halkla ilişkiler ,resepsiyon vs bir sürü şey yaptım. ikili ilişkilerim ,pr olayım iyidir,öyle düşünüyorum enazından çevremden aldıgım tepkileride göz önüne alırsam. Sinir konusunda hic problem yok, futbol hakemligi yaptıgım icin 2-3 yıldır, o konuda kendimi aştım :) Tabi tüm bunların dışında pozisyon ve alım süreci ile ilgili iyi bilgi sahibi olup, hazırlıklı olmam lazım , beni neyin beklediginden bihaber ,hic birşey olabilecegini sanmıyorum abi.
63owen63
17-01-2012, 18:29
Günceldir, Shadow dancer ağabey p.m 'e cevap atacagım,sanal klavyeyle giriyorum :D
Sadece emirates değil türkiyedeki başka şirketlerde alım yapıyor.Eğerki emirates'den elenirseniz diğerlerinide değerlendirin bence.
Bilmiyorum kabin için sorarlar mı ama , şirket hakkında birazcık bilginiz olması sizin avantajınıza olur.Baseler nereler , kaç uçağı var , uçak tipleri vs... gibi
thy falan yada hosteslik ıcın nasıl basvuru yapmak gerekiyor.ben teknikteyim fakat haberim yok bir kız arkadaşım için soruyorum.konu sahibi kardeşim araya giriyorm :)
Havayollarının kendi internet sitelerinde yada kariyer.net , yenibiris.com gibi sitelerde bulabilirsiniz.
thy nin hiç ılanı yok ozmn :) diğerlerine bakarız artık saolsın
63owen63
18-01-2012, 10:59
Şuana kadar bu işi düşünmüyordum ama emirates olayı cazip kıldı, thy'de belki olabilir ama cok kavalayacagımı sanmıyorum.
meLaNchoLic
19-02-2013, 22:07
konu hort :D
23 mart da istanbulda open day var.. online formu falan doldurdum bakalım katılmayı düşünüyorum bende önümüzdeki ay :) daha öncekine katılıp izlenim paylaşıcak varmı :D
::ZaFeR::
19-02-2013, 22:35
Hayırlısı olur hocam inşallah.2.5 sene ücretli öğretmenlik yaptım.Tecrübe'den başka kattığı başka bir şey yok.KPSS ile ikisi bir arada yürümüyor.Bu semester tatilinde memlekete uçakla gidip geldim.2 saat uçmak bile sersemletti beni.7 saat uçarsam ne olur bilemiycem :D
meLaNchoLic
19-02-2013, 22:43
Kucuklugumden beri ucakla cok fazla seyehat ettigim icin pek sıkıntı olmuyor benim açımdan seviyorum ama inşallah hayirlisiyla olur ya :)
63owen63
20-02-2013, 23:41
katıldım geçen yıl, taksimdekine. yazacagım konuya detaylı
meLaNchoLic
21-02-2013, 00:02
süper olur hocam beklemedeyim.. the marmara pera oteldeymiş bu yıl.. tepebaşı nerde oluyo istiklalin arkası gibi bişi dedi arkadaşın biri ama taksim tarafındamı
63owen63
22-02-2013, 09:04
süper olur hocam beklemedeyim.. the marmara pera oteldeymiş bu yıl.. tepebaşı nerde oluyo istiklalin arkası gibi bişi dedi arkadaşın biri ama taksim tarafındamı
Sundukları imkanlar gayet iyi, tüm çalışanların kalabildigi bir site var dubai de, dolgun bir maaş, uluslararası bir çalışma ekibi,sosyal olanaklar falan aslında iyi düzeyde.. Tabi bunu bizim firmalarla kıyaslayarak söylüyorum.
Orada oluyor hep zaten :) trt binasının hemen altında otel. Epey bir rağbet oluyor, epey bir süre beklettiler bizi geçen sefer.. Sonra 1-1.5 saat civarı sunum yaptılar (full reklam..)
Ertesinde de sırayla oluşturulan 1-2 masaya gidip evrak teslim ettik, o sırada 1-2 dakika ingilizce konuştuk falan. Okadar kısa sürede neye, hangi kritere göre alım yapılıyor kestirmek zor.. Hatta imkansız.. Muhtemelen ciddi anlamda torpil oynuyor. Çünkü biz başvurdugumuzda ciddi anlamda çok kalifiye ,yetenekli insanlar yalan oldu. Torpil yoksa çok bel bağlama, güzel bir tecrübe olarak gör,git katıl. Çünkü hepimizin farkketigi şey buydu geçen sefer.. Torpillilerle ciddi ciddi konuşuldu, diğerlerine ver geç yapıldı,yalandan 1-2 hoşbeş..
Varsa başka sorular, atladıgım yerler olabilir,alabilirim.
Sundukları imkanlar gayet iyi, tüm çalışanların kalabildigi bir site var dubai de, dolgun bir maaş, uluslararası bir çalışma ekibi,sosyal olanaklar falan aslında iyi düzeyde.. Tabi bunu bizim firmalarla kıyaslayarak söylüyorum.
Orada oluyor hep zaten :) trt binasının hemen altında otel. Epey bir rağbet oluyor, epey bir süre beklettiler bizi geçen sefer.. Sonra 1-1.5 saat civarı sunum yaptılar (full reklam..)
Ertesinde de sırayla oluşturulan 1-2 masaya gidip evrak teslim ettik, o sırada 1-2 dakika ingilizce konuştuk falan. Okadar kısa sürede neye, hangi kritere göre alım yapılıyor kestirmek zor.. Hatta imkansız.. Muhtemelen ciddi anlamda torpil oynuyor. Çünkü biz başvurdugumuzda ciddi anlamda çok kalifiye ,yetenekli insanlar yalan oldu. Torpil yoksa çok bel bağlama, güzel bir tecrübe olarak gör,git katıl. Çünkü hepimizin farkketigi şey buydu geçen sefer.. Torpillilerle ciddi ciddi konuşuldu, diğerlerine ver geç yapıldı,yalandan 1-2 hoşbeş..
Varsa başka sorular, atladıgım yerler olabilir,alabilirim.
Gereken evraklar ve başvuru şartları nedir?
63owen63
22-02-2013, 09:43
Şimdi tam net hatırlamıyorum . Eksiklikler olacaktır mutlaka belki farklı evraklarda eklenmiştir ama kaba taslak, sabıka kaydı, cv, noter onaylı diploma fotokopisi,fotoğraf,dil puanları vs istiyorlardı. Ve tabi birde online doldurulan bir başvuru formu var, onun çıktısını.
onursumer
22-02-2013, 11:16
ara ara salonda çalışırken sohbet ettiğim biri vardı çok muhabbetim yoktuda ingilizcede 2 kelimeyi bir araya getiremeyen biriydi tanıdığı vasıtası ile şuraya giricem diyip başladı emiratese
meLaNchoLic
22-02-2013, 11:25
emirates için nerden torpil ayarlıcaz arkadaş dubaide amcamız olsa zaten emiratesde calısmayız :D