Orijinalini görmek için tıklayınız : prize takılı,dolmuyor???????????
arkadaşlar dizüstü bilgisayarımı sarja takıyorum %80 e kadar sarj oluyor ancak %80 e gelince prize takılı,dolmuyor diyor sorun nedir bataryanın bi ayarı felan varmıdır?
By_HaNNibaLL
16-01-2012, 23:45
arkadaşlar dizüstü bilgisayarımı sarja takıyorum %80 e kadar sarj oluyor ancak %80 e gelince prize takılı,dolmuyor diyor sorun nedir bataryanın bi ayarı felan varmıdır?
Bios ayarlarini güncelmesi gerekiyor
onursumer
16-01-2012, 23:46
marka model nedir ?
once pil takılıyken bios güncellemesi yapın peşinden 1-2 kere komple boşalt doldur yapın pili
Benim şarj kablomu papağan kemirdi arada bir aynı hata bende de çıkıyor. Şarz kablosunda problem olması muhtemel.
Benim bataryada full dolu gösteriyo 5 dkka sonra direk kapanıyo hiç uyarmadan :S
marka model nedir ?
once pil takılıyken bios güncellemesi yapın peşinden 1-2 kere komple boşalt doldur yapın pili
samsung 300E5A-S03
bios güncellemesi nerden yapılıyor ki acaba?
bu arada laptop 15 günlük yani ilk aldığımdan beri var ben kullandıkça düzelecek sandım ama hala aynı
driftboy
16-01-2012, 23:55
Fişe takılıyken bataryayı çıkarın derler de kimse dinlemez :)
Benim bataryada full dolu gösteriyo 5 dkka sonra direk kapanıyo hiç uyarmadan :S
senin batarya tümden pert olmuş galiba
samsungta öyle bi dalga var kendi güç ayarları menüsünde çıkıyor pil ömründen dolayı %80 den fazlasını şarj etmiyor. onun gibi bir yan uygulama olmasın sizdede?
Fişe takılıyken bataryayı çıkarın derler de kimse dinlemez :)
fişe takılıyken bataryayı çıkarıyorum zaten de bataryadan kullanıp tekrar sarj edince %100 dolmuyo işte
onursumer
16-01-2012, 23:59
gerçi şimdi baktımda samsung un sitesinden
herhangi bir yüklenebilir bios surumu yok
pili komple boşaltıp doldurmayı deneyin isterseiz ayrıca pc üzerindeki programıda bir kurcalayın :D
hatta pil kalibrasyonu diye aratırsanız googlede sonuçları inceleyin
eğer çozum bulamazsanız pilde bir problem olabilir değişim yapar servis
samsungta öyle bi dalga var kendi güç ayarları menüsünde çıkıyor pil ömründen dolayı %80 den fazlasını şarj etmiyor. onun gibi bir yan uygulama olmasın sizdede?
walla bilmiyorumki kardeşim işte bilenler varsa yardım istiyorum onun için
gerçi şimdi baktımda samsung un sitesinden
herhangi bir yüklenebilir bios surumu yok
pili komple boşaltıp doldurmayı deneyin isterseiz ayrıca pc üzerindeki programıda bir kurcalayın :D
hatta pil kalibrasyonu diye aratırsanız googlede sonuçları inceleyin
eğer çozum bulamazsanız pilde bir problem olabilir değişim yapar servis
kardeşim sen bu işten anlıyosun galiba bi arkadaş şöyle demiş ama olabilirmi?
Techturkey.com Post 9
onursumer
17-01-2012, 00:08
valla içinde bir güç programı olduğu doğru ama %80 e kadar sabitleme olayı zor bence
anca pilin kalibrasyonu kaçmış olabilir veya arıza yapmış olma ihtimali soz konusu
samsung s300 bendekide orda samsung power management mı ne bir program vardı cihaza kurulu gelen onda %80e kadar şarj etme seçeneği vardı ben programı kaldırdım kopya win7 kurunca görev çubuğundaki samsungun programındaki ayarları bir kurcala istersen sorunun çözümü orda.
Samsunglarda batarya ömrünü uzatmak için %80 e kadar doldurur.Bendede aynı durum var.Düzeltmek için easy battery managment gibi bir programı var büyük bir ihtimallede vardır sizde su an.Ordan düzeltebilirsiniz :) Arıza değil merak etmeyin.
samsung s300 bendekide orda samsung power management mı ne bir program vardı cihaza kurulu gelen onda %80e kadar şarj etme seçeneği vardı ben programı kaldırdım kopya win7 kurunca görev çubuğundaki samsungun programındaki ayarları bir kurcala istersen sorunun çözümü orda.
Samsunglarda batarya ömrünü uzatmak için %80 e kadar doldurur.Bendede aynı durum var.Düzeltmek için easy battery managment gibi bir programı var büyük bir ihtimallede vardır sizde su an.Ordan düzeltebilirsiniz :) Arıza değil merak etmeyin.
walla ne power management nede easy battery management var :beuj:
neyse herkese tşkr eder,m bugün bataryayı bitirip tekrar doldurayım bakalım nolacak olmazsa size dönecem zaten :)