Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsat Yazılarım Birbirine Girmiş
Konuyu şimdiden okuyup yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Sorun şu aracımı aldığım şubede yeni verilen ruhsatımın yazıları,yazıcının
mürekkebinin kalitesiz olmasından dolayı bozulmuş belirli harfleri ve rakamları
okunamaz duruma gelmiş durumda.
13 şubat tarihinde de aracımın muayenesi geliyor.
Ancak ruhsattaki şase numaram vs okunmakta zorluk çekecekleri şekilde karışmış.
Şimdi izlemem gereken yol nedir?
Emniyete direkt olarak gidip;
-Kardeşim bana verdiğiniz ruhsatın yazıları böyle oldu mu diyeyim?
*Değiştirmesi kolay mıdır?
*Sayfa parası,yenileme parası mı veririz?
*Yoksa beni muayeneye mi yollarlar?
Tekrar teşekkür ediyorum.
İstanbulda randevu sistemi var.Ankara'dada öyledir muhtemelen.randevu alıp ruhsat değişimi adımını yapicaksin.bizim pederin arabadada aynı sknti oldu.direkt geri gönderiyorlar hiç bosuna gitme kardesim biz gittik rezil olduk.
ersin_srndg
17-01-2012, 16:53
Aynı sorunu bende yaşamaktayım :(
aynen arasına korbonlu kagıt var onu koyarsanız bişi olmaz koymadıd-sanız pekte yapcak bşi yok
sui_generis
17-01-2012, 17:21
benzer bir problem bendede vardı, muayeneye giderken ek1 formu almştım onunla muayeneye girmiştim. tabi benim sadece şase no zor okunuyodu. sonrasında ruhsat degişimi ucreti vererek yeni ruhsat çıkartman gerekiyo diye biliyorum.
yeni ruhsatın çıkması lazım emniyetten aldığınız polnet çıktısı tüvtürkte geçersiz sayılıyor
Ek 1 belgesi ile muayeneye gittiğimde ne olacak onu merak ettim?
Önce emniyete gitmemeli miyim?
biraz daha bilgi olsa.
yardım bekliyorum konu ile ilgili.
Aynısı benim başıma geldi bi araba almıştım. Tabi ruhsatta yeniydi. Sıcak ta poşete yapışmış şekilde yazılar silindi. Muayene' de kabul etmiyorlar. Yeni ruhsat çıkarmak ve masrafları ödemek zorundasın kimse sorumluluk kabul etmiyor. Ek 1 lede gitsen elbet eninde sonunda değiştirmek zorundasın. Ama yeni ruhsatı aldıktan sonra ki tavsiyem ; ruhsatlığın içine koyarken katlayıp koyman. Ben başıma geldikten sonra aldıklarımda hep öyle yaptım şimdilik sıkıntı yok.
Benimde ruhsatım dediğiniz gibi muayene sıkıntı çıkmadı.son 1.5 senedir öyle geziyorum.
ErenErdem
20-01-2012, 14:02
eski tip ruhsatlarda bu gibi sorunlar hiç olmazdı.
Ne güzel daktilo ile yazarlardı.
Mürekkepleri dandik yazıcıda basıyorlar ondan oluyor.
Anlaşılan ruhsatımı aldığım ilçe emniyete gidip ruhsatımı yenileyeceğim.
Umarım sayfa ücretleri çok fazla değildir.
Erdem K.
20-01-2012, 15:57
arkadaşlar bu yazıların birbirine girmesinin esprisi mürekkebin geç kuruması ve baskıdan sonra hemen ruhsat kılıfına konmasıdır sanırım. yenisini bastırtsanız da aynı hataya düşmeyin, bekleyin iyice kurusun sonra ruhsat kılıfına sokun...
Yiğit G.
20-01-2012, 17:14
Sen iyisin yine benim şase ve motor numaramla ruhsattakiler birebir tutmuyor ben ne yapıcam o daha feci :D :D
Muayeneye o şekilde girdim sorun çıkmadı. Ruhsattaki yazıları okumakta ben zorlandım ama görevli aldı okudu şase numarasını falan :) 2 yıl kafam rahat kusursuz geçti arabam.