PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic EP2 alt takım hakkında..

Bazu
17-01-2012, 18:05
Arkadaşlar merhaba,

EP2 lerin alt takımı EP3 Typer ile aynı mıdır merak ediyorum ?

Açıkcası süspansiyon sistemi çok sert. Yoldaki her ayrıntıyı araçta hissediyorum. Doğal olarak çok aşırı olmasada lakır lukur ses yapıyor. Ankara da 3 farklı rotçuya gittim. Alt takımda en ufak bir oynama aşınma olmadığını, spor araç olduğu için bu şekilde olduğunu söylüyorlar.

Ep2 kullanıcılarının tamamı bu dertten yakınıyor mu acaba ? Aracın spor olması bi yere kadar ama konforu çok etkiliyor. Bu konuda aracı biraz daha konforlu hale getirmem için ne hangi yay yada amortisör önerirsiniz ?

Teşekkürler.

deeperblack
17-01-2012, 18:14
3 sene boyunca Ep2 sport kullandım. Aldıktan birkaç ay sonra 18" Eta Beta tetsut jant takmıştım. Jantlar gülle gibi ağırdı. 3 sene boyunca ön takımla ilgili en ufak bir tıkırtı dahi duymadım bunun tüm bakımlarımıda yetkili serviste yaptırıyordum. Bence bir problem olma ihtimali yüksek. Buarada ince yanak lastik kullanıyorsanız bir alt ebat janta geçip yanağı genişleterek biraz olsun konfor ekleyebilirsiniz. Yay olarak eibach ve amortisör olarak koni gayet mantıklı seçim olacaktır.

Bazu
17-01-2012, 18:18
Şöyle bahsedeyim;

1 ay öncesine kadar orjinal 16 inch jantlarım takılı idi,
şu anda 15 inch teneke jant ve kışlık lastik kullanıyorum.
aracım 115.000 km de ve yetkili serviste doğup büyümüş bir araç,
tüm bakımları yetkili serviste eksiksiz yapılmıştır.
Yetkili servis dahi araç ön takımlarında bir sıkıntı olmadığını söylüyor.
Anlamış değilim bu durumda yay mı değiştirmem gerekli amortisör mü ?
Ayrıca aracın çok fazla alçalmasını istemiyorum. Orjinal yayları kaç lık acaba?

Teşekkürler

deeperblack
17-01-2012, 18:27
Bildiğim kadarı ile orj. yayların herhangi bir ölçüsü yok. Alacağınız spor yaylar -3cm -5cm gibi değerlerle aracınızı kaç cm alçaltacağını gösteriyor. Ben kendi aracımda eibach kullnıyordum orj. amertisörleri ile birlikte gayet memnundum.

Bazu
17-01-2012, 18:40
peki eibach de 3 lük 5 lik satılıyor hep. orjinaliyle aynı oranda amortisörü nereden bulacağım :)

Ksport-Özgür
17-01-2012, 18:42
Coilover kullanarak basık ve gayet konforlu hale getirebilirsin.Düşünürsen yardımcı olabilirim.

deeperblack
17-01-2012, 18:46
Coilover kullanarak basık ve gayet konforlu hale getirebilirsin.Düşünürsen yardımcı olabilirim.

Bencede yay - amortisör v.b. gibi şeylerle uğraşmaktansa coilover alıp sertliği ve yumuşaklığıda ayarlayabilir olmak daha mantıklı.

Bazu
17-01-2012, 19:12

pm atıyorum.

atahan
19-01-2012, 08:16
bende 4 sene boyunca ep2 kullandım 5lik eibach 17 jant ve 40 yanak lastikle orjinal amortisörlerle beraber fakat çok rahatsız edici degildi ztn yay ve jant işine girince takırtısız tukurtusuz gezmek zor gibi.