Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce hangisi? HTC Sensation XE mi iPhone 4s mi?
HondatugraL
18-01-2012, 10:11
ben marka olarak HTC den şaşmam ama XE ye vericeğim paraya XL alırdım. Kafamdada yok değil hani :)
ProdriveSTI
18-01-2012, 10:13
Dün htc sensation xl aldım mükemmel bişey tavsiye ederim.
meLaNchoLic
18-01-2012, 10:14
vodafonedan alıcam ama kart falan kullanmak istemiyorum faturaya yansıcak direk.. xe nin yanında birde dr.dre beats kulaklık hediye ediyolar aslında ama
ProdriveSTI
18-01-2012, 10:15
vodafonedan alıcam ama kart falan kullanmak istemiyorum faturaya yansıcak direk.. xe nin yanında birde dr.dre beats kulaklık hediye ediyolar aslında ama
Turkcellden aldım bende.
Yiğit G.
18-01-2012, 10:15
Hiç kuşkusuz htc
Mechanix
18-01-2012, 10:23
Kesinlikle Galaxy S2 :)
meLaNchoLic
18-01-2012, 11:17
bu ay faturalı hattımın 8.ayı doluyor. bende vodafone dan telefon kampanyasına girmeyi düşünüyorum. şuanda cep avantaj heryöne tarifesindeyim 55tl lik pakette..
sms ve internet paketiyle aylık 74tl ödüyorum.
htc yi mevcut paketimle alabiliyorum aylık 134 tl ye geliyor.
iphone 4s beyaz 16gb için red mini tarifesinde 163tl ye geliyor..
aramızda kullananlar varsa yardımcı olabilir diye düşündüm..
sizce hangisi daha avantajlı olur? hem kullanımı hem kalitesi hemde ortama girdimi şekli açısından :D
HTC Sensation XE mi?
iPhone 4s mi?
onursumer
18-01-2012, 11:36
aslında htc mi apple mi diye karar vermesi tavsiye etmesi biraz zor
burda ihtiyaçların ve isteğine gore android mi yoksa ios mu diye krar vermek lazım
benim tercihim androidden yana ekran buyuk olsun diyorsan galaxy s2 küçük olsun diyorsan htc xe iyidir ayrıca xe nin beats audio kulaklığıda çok fena :D
onursumer
18-01-2012, 11:37
edit... repost olmuş :D
meLaNchoLic
18-01-2012, 11:47
kimsenin bi fikri yokmu ya :(
vtec powe®
18-01-2012, 11:47
htc ler ı phone lara bir çok yönden fark atıyor.
ücretsiz android market olayı çok iyi.
ıphone larda istenen sesi zil sesi olarak atayamamak, bluetooth olmaması, apple uygulamalarının ücretli olması v.s. puan kaybı.
ben desire hd kullanıyorum, ses seviyesi biraz düşük onun dışında çok memnunum.
Maxiboost
18-01-2012, 11:54
Htc kullandim kanser etti :D apple dan vazgecmem. Sahsi kararim tabi. Jailbreak ile uygulama olayinin onune gecilebiliyor :D bluetoothla ilgilide program var ama kim napsin bluetooth u :D
meLaNchoLic
18-01-2012, 11:59
4s in ozelliklerinde bluetooth var gozukuo ama :D iphone alsam begenmezsem satarim htc alirim gibi bi fikirde geliyo aklima ama .d
Erdem K.
18-01-2012, 12:05
ikisi arasında 4s daha iyi bir tercih olur...
Maxiboost
18-01-2012, 12:07
4s in ozelliklerinde bluetooth var gozukuo ama :D iphone alsam begenmezsem satarim htc alirim gibi bi fikirde geliyo aklima ama .d
4s in yaninda siri diye hatunda veriyolar hem :D
Benim şubatta taahhütüm bitiyo Avedan kurtulcam verem oldum ev 15. kat yinede çekmiyo ya sinir oluyorum. Vodafone dan HTC alıcam bende.İphonde da olabilir ikiside Blacberry den iyidir sanırsam
Htc ama galaxys2 yede bak
ProdriveSTI
18-01-2012, 12:25
al şunu bak keyfine çok memnunum ben,galaxy'den filanda büyük ekranı
http://www.teknoblog.com/wp-content/gallery/htc-sensation-xl/htc-sensation-xl-6v.jpg
aslında htc mi apple mi diye karar vermesi tavsiye etmesi biraz zor
burda ihtiyaçların ve isteğine gore android mi yoksa ios mu diye krar vermek lazım
benim tercihim androidden yana ekran buyuk olsun diyorsan galaxy s2 küçük olsun diyorsan htc xe iyidir ayrıca xe nin beats audio kulaklığıda çok fena :D
sensation xe nin ekranı galaxy s2 ile aynı ikiside 4.3 inc.
xl zaten 4.7inc.
bence artık ios un bi ozelligi kalmadı apple icin olan cogu uygulama androidtede var.
1.5 ghz olmasının avantajı da var ayrıca beatz kulaklık oldukca fark atıyor. bence htc :D
onursumer
18-01-2012, 13:49
ozelliklere yanlış bakmışım pardon :D
bu arada xl nın tek çekirdek olmasına aldanmayın çok performanslı ve şık bir kasa tasarımı var
hatta xl xe den çok daha kaliteli duruyor
ProdriveSTI
18-01-2012, 13:55
ozelliklere yanlış bakmışım pardon :D
bu arada xl nın tek çekirdek olmasına aldanmayın çok performanslı ve şık bir kasa tasarımı var
hatta xl xe den çok daha kaliteli duruyor
+555
inanılmaz büyük ekranı...
meLaNchoLic
18-01-2012, 17:49
+555
inanılmaz büyük ekranı...
sen bu ekrana baya takılmıssın :D magazaya girince ilk gözüne carpan o oldu heralde kocaman :D
ProdriveSTI
18-01-2012, 17:57
sen bu ekrana baya takılmıssın :D magazaya girince ilk gözüne carpan o oldu heralde kocaman :D
büyük ekranlı bi tel istiyordum niyetim iphone 4'tü HTC'yi görünce direk zıpladım :D
meLaNchoLic
18-01-2012, 18:38
hahaha :D hayırlısı olsun.. vodafone bu ay faturayı kitledi bana 199tl sanırım turkcellden htc xl alabılırım bu durumda :D
ProdriveSTI
18-01-2012, 18:53
hahaha :D hayırlısı olsun.. vodafone bu ay faturayı kitledi bana 199tl sanırım turkcellden htc xl alabılırım bu durumda :D
eyvallah :D al bence pişman olmucan emin ol
meLaNchoLic
19-01-2012, 00:23
onun detayları nedir peki konusma süreleri ücretleri vs? birde XL için yanında dre beats kulaklık geliyormu :D
ProdriveSTI
19-01-2012, 18:03
onun detayları nedir peki konusma süreleri ücretleri vs? birde XL için yanında dre beats kulaklık geliyormu :D
ben arkadaşın faturalı hattı üzerinden aldım direk...yanında o büyük kulaklık gelmedi benim ki aynen bu şekilde geldi..
http://cdn.slashgear.com/wp-content/uploads/2011/11/htc_sensation_xl_review_6-580x426.jpg
RottingChrist
19-01-2012, 18:16
dün akşam samsung note yi inceledim özellik olarak çok beyendim ama boyutları yüzünden almaktan vazgeçtim. şimdi alıp almamak arasında kararsızım.
Burak-Akın
19-01-2012, 18:47
gönlüm 4gs den yana ama HTC yi çok övüyolar. kullananlara bi danış derim
Yiğit G.
19-01-2012, 19:13
o zaman htc desire hd al , fiyatı da aynı 3g ile , iphone dan geçtim bu telefona kesinlikle iphone'dan daha üstün.
http://www.phone-vs-phone.org/wp-content/uploads/2011/01/HTC-Desire-HD-vs-iPhone-4.jpg
İphone 4 e göre HTC Artıları
- En önemlisi iphone daki gibi şebeke problemi asla yaşamıyorsun
- 3g yok ama daha hızlısı var HSDPA diye geçiyor 4G ye denk aşagı yukarı
- Çok daha hızlı , arka planımda şu anda bakim hmm 6 tane program çalısıyor banamısın demiyor alet
- Ekran büyüklüğü nerdeyse 1 cm sagdan soldan fazla iphone a göre
- Rom yükliyip tamamen zevkine göre geliştirebiliyorsun
- iphone da heryerde kablo lazımken veya itunes kanser programı illa gerek duyuyorken bununla anında wirelessdan pc ye conncent yapabiliyrosun veya bildiğin usb kablosuyla
- İphone nun aksine pilini değiştirebiliyorsun + iphone da simkartı cıkarmak adamı kanser ediyorken (birkere dısarda cıkarmam gerekti o minik anahtarı yoktu yanımda saatlerce cıkartabilmek için simkartı ince bi iğne tarzı şey aradım..) desireda elinle normal şekilde cıkarabiliyorsun
- internette gezinmek çok daha keyifli , yazılar daha okunaklı
- İphone da olmayan flash desteği ile internet sayfalarındaki herşeyi izliyebiliyorsunuz
- 720p hd çekimi ve fotoğraf çekimi çok daha başarılı
- Uygulama olarak iphone da ne varsa şu an android de var.Ayrıca iphone daki gibi işletim sistemini kırdırmana falan da gerek yok.Torrent ten 5gb app ve oyun indirdim yükle yükleyebildiğin kadar
- Muzik konusunda başta çok kaygılarım vardı ama gordumki kesinlikle sesler çok daha kaliteli htc , resmen bass hissediyorsun.
- İphone daki gibi binbir türlü maymunluk yapmıyorsun mp3 zil sesi yapmak için.Hafıza kartına attıgın her ses dosyasını zil sesi yapabiliyorsun.Hemde kesip biçip.
- Hareketli wallpaperları olsun , skinleri olsun kesinlikle ana sayfa ve menuler çok daha cafcaflı.Bazen hareketli arka planları öyle dakikalarca izliyorum.İşte hava yagmurluysa ekrana sürekli yagmur damlası gelmesi sileceklerin cıkıp onu silmesi , sisli ise menulerin sis içinde kalması , hava kararınca aynı anda arka plandaki güneşin batması ve bunun gibi uygulamalar çok daha etkili.Hava durumunuda direk içindeki gps den alıyor.
HTC Eksileri
- Henüz elimden düşürmedim ama daha hassas duruyor iphone göre , iphone u bikaçkere çok saglam düşürdüm banamısın demedi
- İphone dokunmatikte 1 adım önde.Yani hiç iphone kullanmasam pek bişey fark etmem ama iphone kullandıgım için fark edebiliyorum bazen dokunuyorsun algılamıyor kanser ediyor ama bunu yazdıgım diğer forumlarda hyr hiçbir sorun yaşamadık dediler belki ben tam dokunamıyorum bilmiyorum :)
- İphone ekran görüntü kalitesi olarak biraz daha iyi.Ama htc nin daha büyük ekranı var çok hoş oluyor okumak nette gezmek
- Htc de arka taraftaki kamera çıkıntılı bir biçimde dışarda duruyor ve koruma kapagı vs yok masaya koydugunda ilk masaya değen yer kamerası oluyor ne kadar etrafında lastik olsada çizilme riski var
- Pil konusunda iphone daha iyi.Ama dediğim gibi uzun yola cıkarken yanına ekstra pil alırsan iphone dan çok daha uzun kullanırsın.Normal günlük kullanımda yeterli pili desire nın
- İphone da ne yüklersen yükle çatır çatır çalısıyor binlerce uygulama oyun yükledim daha 1 kere milisaniye bile olsa takıldıgını görmedim iphonun ama android de bazı programlar çalısmıyor mesela gidiyosun baska versiyonunu bulup indiriyorsun veya dll eksik diyor onu bulup klasörüne atıyorsun vs vs dedim ya biraz pc mantıgıyla calısıyor ama bu çalısmıyor dediğim programlar genelde amatör user ların kendi yaptıgı programlar mesela oyun emulatorleri veya pc oyunlarını android e uygulanmıs halleri ama daha android marketten indiripte çalısmayan program görmedim genelde bilindik programlarda hiç sorun yasamıyorsun (whatsapp , 4square , kamera programları , facebook , msn vs)
- Yukarıdaki yazıya ek olarak iphone da herşey iphone için üretildiğinden yükle hemen çalıstır yapabiliyorken mesela androidde özellikle oyunlarda indirirken telefonuna göre olanı seçiyorsun.Ne gibi oluyor mesela oyunun rar olarak indiriyorsun içinde desirehd.apk , lg.apk , galaxys.apk gibi aynı oyunun telefonlara göre versiyonları cıkıyor ordan telefonunun adı geçen oyunu atıyorsun hafıza kartına zor bi olay değil tabi..
- iphone nun dısarıya veren sesi daha fazla.Htc de zil sesi yapıcagın mp3 leri biraz sesi yüksek olanlardan seçmen gerekebilir eğer bulundugun yer çok sesli ise.
- iphone nun telefon rehberi daha kolay kullanılıyor.
- iphone u keşfetmek çok çok daha basit.Ben bir günde herşeyiyle çözdüm iphone u ama android de hala bilmediğim bisürü şey var.Çok karışık ama karışık olmasının sebebi basta dedim ya daha pc imsi olması.
- İphone da önde de kamera varkan Htc de yok.Ama sor iphone varkende hiç görüntülü konuşma yapma gereği duymadım duyucagımıda sanmıyorum
aklıma gelenler bunlar.Ne olursa olsun bence HTC çok daha zevkli bir cihaz.Geliştirilebilir olması zaten asıl özelliği.Mesela şu anda birçok kişi windows 8 mobile ı bekliyor.Çıkar çıkmaz 2. işletim sistemi olarak yüklicem :) İphone da böyle şeylerle ugrasma şansın yok neyse onu kullanıyorsun.Ama dersenki ben böyle ugrasmayı , karıştırmayı çok sevmem o zaman iphone daha basit.
Edit: iphone 3g Desire HD'nin yanına bile gelemez yani kıyas kabul etmez , genelde kıyaslamayı iphone 4 e göre yaptım ancak o kıyaslanabilir çünkü desire HD ile.Ben carefourdan aldım bikaçhafta önce 1180 Tl 12 taksit.
1-2 ay önce yazmıştım burda belki işinize yarar
CooLeqenD
19-01-2012, 19:27
XL' a Turkcell' den bakıyorum GPS yok, Uygulama yok ben anlamadım bu işi ? Niye böyle gösteriyo acaba ? Varmı açıklaması olan ?
XL' a Turkcell' den bakıyorum GPS yok, Uygulama yok ben anlamadım bu işi ? Niye böyle gösteriyo acaba ? Varmı açıklaması olan ?
Turkcell in listesine yada katalog gibi biseyine bakıyosan. Tamamen özensizlik yada o satıs startejisidir.
GPS olmayan telefon akıllı telefon olabılırmı ? uygulama nasıl yok ?..
yok oyle bısey telefonun ozellıklerını merak edıyorsan kendi siteisnden bak derim.
ibratice
19-01-2012, 22:28
eşimde sensation var 5 ay önce 1.150 almıştım taksitle ozaman kimsede yoktu sonra patlama yaptı şimdi satsam aynı paraya satılır herhalde bendede EVO 3D var ikiside inanılmaz güzel telefon şimdi sokakta kimi görsem elinde İphone 4 var çok ele düştü
meLaNchoLic
23-01-2012, 01:06
xe yi wireless modem olarakta kullanabiliyomusuz bugün öyle bi özelliği oldugunu duydum.. yanında gelen kulaklıgın ozelligide fiber kulaklık olmasıymıs.. ses kalitesi o yüzden yüksekmiş..
ProdriveSTI
23-01-2012, 01:08
xe yi wireless modem olarakta kullanabiliyomusuz bugün öyle bi özelliği oldugunu duydum.. yanında gelen kulaklıgın ozelligide fiber kulaklık olmasıymıs.. ses kalitesi o yüzden yüksekmiş..
xl'da da vardır o halde hiç kurcalamadım daha ama büyük ekran istiyosan XL al diyorum yine :D
meLaNchoLic
23-01-2012, 07:29
xl'da da vardır o halde hiç kurcalamadım daha ama büyük ekran istiyosan XL al diyorum yine :D
tamam büyük ekranlı istersem ondan alıcam :D anlaştında komisyonmu alıyon xl den anlamadımki :D
desire hd modem olarak kullanma var beyler anroid powaaa :D
onursumer
23-01-2012, 09:06
wireless i olan her cihazı ufak bi yazılımla modem olarak kullanırsınız zaten ozelliğinde yazmasada olur :D
bu arada turkcell in sitesindeki ozelliklere güvenmeyin cihazın kendi sitesine bakın
xl gibi bi cihazda gps olmaması mümkünmü :D
Yiğit G.
23-01-2012, 10:07
wireless i olan her cihazı ufak bi yazılımla modem olarak kullanırsınız zaten ozelliğinde yazmasada olur :D
bu arada turkcell in sitesindeki ozelliklere güvenmeyin cihazın kendi sitesine bakın
xl gibi bi cihazda gps olmaması mümkünmü :D
benim htc de tek tusla wireless modem oluyor :D
uzun zaman 3g-3gs ve 4 kullandım..şu anda xl kullanıyorum..bunu almadan önce xe aldım ve nişanlımada xl almıştım..dayanamadım ve gittim bende xl aldım..bambaşka bi dünya gerçekten..kısıtlama yok, jb yok, itunes yok..gerçekten çok hızlı..bence dk durma..beats audio kulaklığı zaten internette herkes anlatıyor :)