Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç satışı hakkında sıkıntılı bir durum
Mivec_4G63
18-01-2012, 15:59
Geçen pazar aracımı altunizade'de bulunan araba pazarına satışa koydum. 2 tane ciddi müşteri geldi, telefonumu falan aldılar. Öğlen 1'e doğru 2 kişi geldi baba ve oğlu, araca baktılar beğendiler. Kendi araçlarına pazara girerken birisinin talip olduğunu 100 lira kapora aldığını pazartesi satışı yapıp, öğlende benim aracımı alacaklarını söylediler. Tamam dedim. Oğlu arabayı test etmek istedi sanayiye baktırmaya götürecekti tamam dedim gel götür bindi arabayı da beğendi ancak sanayi kapalıydı o gün. Ben pazara geri döneceğimi söyledim, onlar ise araç söylediğin gibiyse baktırıp kesin alıcaz dediler ben de bu söze güvenerek pazardan çıktım telefonlarımızı falan aldık. Babası üniversite hocasıymış bana da kartını verdi bu nedenle bir güven duydum kapora istemenin ayıp olacağını düşündüm kapora almadım. Ertesi gün pazarda numaramı alan diğer eleman aradı nakit parayı hazırladığını söyleyip satışı yapalım dedi, ben ise verdiğim söz nedeniyle başkasına sattım dedim. Elemanda bundan sonra 5.000 tl ucuz versen almam dedi kapattı. Kendimi çok kötü hisettim.Pazartesi bekledim, akşama doğru aradı babası beni, ruhsatta problem çıktı noterden satışı gerçekleştiremedik dedi. Tamam dedim trafikten halledin beni arayın satışı yapalım, üstü kapalı hallederiz dedi telefonu kapattı. Bugün oldu çarşamba akşama ve hala bir telefon edilip bilgi verilmedi bana. Ben kar olduğundan üstüne pek düşmedim mevzunun. Bari beni arayın deyin ki böyle böyle durumlar oldu iş aksadı şu gün satışı yapalım. Ne yapacağımı bilemiyorum kişileri arayıp rahatsız etmek de istemiyorum. Çok değişik duygular içerisindeyim... Sizden akıl istiyorum ne yapayım?
edit: özet geçemedim kusura bakmayın
streetracer_nos
18-01-2012, 16:03
kardeşim sen satıcısın sen onların değil onlar senin peşinden koşacak.Almıyosa almasın bırak
geçmiş olsun arayan arkadaşa verecektin bu işler kısmet işi kapora almadıgın ıcın şansına küs
Satış konusunda söz verdim diye arabayı sattım demen bence yanlış sonucta araba satıosun ve bı para alıcaksın kım once davranırsa ona satsaydın dıye dusunuyorum sattım demen arayana biraz ayıp olmuş baskasına söz verdım degılde kendını dusunseydın keske oluyo cok bole seyler arama baba ogul olanı ısteyen gelir alır boşver ;)
Bence takılmana gerek yok boşver, kısmet değilmiş dersin gider. 10 kişi ister 1 kişi alır :)
Babamı tanımam kaporayı kim verirse ona veririm.
Yanlışı sen yapmışsın,arayan arkadaşa paran hazırsa gel kardeşim demeliydin,adam sana güvenmiş parasını hazırlamış, söylediği sözde haklı ucuzada versen almaz şu saatden sonra ;)
Mivec_4G63
18-01-2012, 16:11
Babamı tanımam kaporayı kim verirse ona veririm.
Yanlışı sen yapmışsın,arayan arkadaşa paran hazırsa gel kardeşim demeliydin,adam sana güvenmiş parasını hazırlamış, söylediği sözde haklı ucuzada versen almaz şu saatden sonra ;)
yok abi ona söz vermedim, muhtemelen fiyatı artırmak istediğimi düşündü halbuki öyle bir niyetim yok.
canını sıkmana gerek yok :) alıcı almak istedikten sonra gelir alır.
ticaretin ayıbı olmaz babanın oğlu değilki bende kapora almadan beklemezdim..Uni yıllarında bi arkadaşım alıcam die haftalarca oyalamştı isteyenlere vermedm sonra uygun fiyata satmştm aracı.o gün bu gün kimseye güvenmem kapora vermezse parasıyla ilk gelene veririm kaporayı verirse belli bi süre zaman veririm.aramazsada kaporası yanar.bu işler böle
Mivec_4G63
18-01-2012, 16:26
Aynen kapora almadığım için kimse aramıyor zaten. Neyse kulağımıza küpe oldu 50 lira zararımız ,diğer elemana arabayı da satamadık. Kader kısmet...
SOMEONESPECIAL
18-01-2012, 16:31
Afedersin ama millet öyle g...t olmuş ki sende bi o kadar kibar...
Bende bugün teslim ettim arabamı ama gel gör ki neler yaşadım ilk kez.
Bundan sonra kimsenin ayağına ne araba götürürüm ne de servise
sokarım. Herkes bu işin profesörü olmuş.
Durum buyken iyinin yanında yaşta yanıyor.
Sabah 6,30 da alıcının telefonu ile uyandım. Erken bitsin iş diye
gelmiş adamlar. Tabi bende kıllandım durumdan. Te evim garajına
kadar getirttim. Neyse arabayı beğendiler. Arabadan alacaklarımı
aldım. Gittik notere.
Ocak vergisini yatırmamıştım. Vergi dairesine yatırmamız gerekiyormuş
varaaaaaaaan 1 !
Bankaya yatarsa 2 gün sürermiş sistemde gözükmesi. B.çekmece vergi
dairesine git ödeme yap. Tekrar notere gel.
Tam işlem yapılacak. Benim kimliğimde mahalle kısmı değişmiş fatih
şehremini mahallesi olmuş. Satış yapamayız dediler
varaaaaaaaaaaaaaaan 2 !
Nüfus müdürlüğü yolları taştan. Gittik neyse hallettik nüfuz cüzdanı
işini de. Tekrar aynı notere geldik.
Dediler ki sistemlerde arıza var. Tam 1.5 saat sonra sorunun sadece
o noterde olduğunu öğrendik.
11:30 da başka notere gittikte işimizi hallettik çok şükür.
Diyeceğim o ki. Araç ve kimlik bilgilenizi güncellettirin arkadaşlar.
Vergi ve ceza borcunuz olması ordan oraya ordan orayaaaa
CinAli_06
18-01-2012, 16:31
senin bir hatan suçun yok hocam. öteki arkadaşada söz vermemişsin zaten canını sıkma. Mal senindir istediğin gibi satarsın kimseyide aramana gerek yok almak isteyen gelir. He olmadıysa hayırlısı böylemiş dersin geçer. onun haricinde de en çok 2 hafta daha gidersin araba pazarına acileyitin yoksa hiç kasma kendinide.
SOMEONESPECIAL
18-01-2012, 16:32
aynen kapora almadığım için kimse aramıyor zaten. Neyse kulağımıza küpe oldu 50 lira zararımız ,diğer elemana arabayı da satamadık. Kader kısmet...
aynen öyle kısmet... Takma kafana bence satılır
Low-Rider
18-01-2012, 16:33
Afedersin ama millet öyle g...t olmuş ki sende bi o kadar kibar...
Bende bugün teslim ettim arabamı ama gel gör ki neler yaşadım ilk kez.
Bundan sonra kimsenin ayağına ne araba götürürüm ne de servise
sokarım. Herkes bu işin profesörü olmuş.
Durum buyken iyinin yanında yaşta yanıyor.
Sabah 6,30 da alıcının telefonu ile uyandım. Erken bitsin iş diye
gelmiş adamlar. Tabi bende kıllandım durumdan. Te evim garajına
kadar getirttim. Neyse arabayı beğendiler. Arabadan alacaklarımı
aldım. Gittik notere.
Ocak vergisini yatırmamıştım. Vergi dairesine yatırmamız gerekiyormuş
varaaaaaaaan 1 !
Bankaya yatarsa 2 gün sürermiş sistemde gözükmesi. B.çekmece vergi
dairesine git ödeme yap. Tekrar notere gel.
Tam işlem yapılacak. Benim kimliğimde mahalle kısmı değişmiş fatih
şehremini mahallesi olmuş. Satış yapamayız dediler
varaaaaaaaaaaaaaaan 2 !
Nüfus müdürlüğü yolları taştan. Gittik neyse hallettik nüfuz cüzdanı
işini de. Tekrar aynı notere geldik.
Dediler ki sistemlerde arıza var. Tam 1.5 saat sonra sorunun sadece
o noterde olduğunu öğrendik.
11:30 da başka notere gittikte işimizi hallettik çok şükür.
Diyeceğim o ki. Araç ve kimlik bilgilenizi güncellettirin arkadaşlar.
Vergi ve ceza borcunuz olması ordan oraya ordan orayaaaa
aynılarını bende alırken ve satarken yaşadım,10dakikalık iş uzuyor 3saate anasını satiyim
SOMEONESPECIAL
18-01-2012, 16:35
aynılarını bende alırken ve satarken yaşadım,10dakikalık iş uzuyor 3saate anasını satiyim
işin kötü tarafı işten izin almadım dünden. Bi de sabah
adamlar karga gak demeden geldikleri için mecburen
telefonla bildirdim ama tabi insanlarda kötü bir intibağ oluşuyor.
Hoş bir durum değil tabi
Erdem K.
18-01-2012, 16:35
siz aracınıza güveniyorsanız daha başka ciddi alıcılar da denk gelir merak etmeyin, fakat alıcam diyen adama da güvenip kapora istememezlik yapmayın. kapora bu gibi durumlarda alıcının vazgeçmesini ve satıcının madur olmasının önüne geçer diye düşünüyorum...
Mivec_4G63
18-01-2012, 16:38
işin kötü tarafı işten izin almadım dünden. Bi de sabah
adamlar karga gak demeden geldikleri için mecburen
telefonla bildirdim ama tabi insanlarda kötü bir intibağ oluşuyor.
Hoş bir durum değil tabi
sizin durum da vahimmiş :D. Araç satım işleri sıkıntılı, arabayı alıp 10 sene binicen en iyisi.
Mivec_4G63
18-01-2012, 16:40
siz aracınıza güveniyorsanız daha başka ciddi alıcılar da denk gelir merak etmeyin, fakat alıcam diyen adama da güvenip kapora istememezlik yapmayın. kapora bu gibi durumlarda alıcının vazgeçmesini ve satıcının madur olmasının önüne geçer diye düşünüyorum...
tabi elbet satılır aracıma çok talip var ancak işin uzaması canımı sıktı, aklımda bi araba vardı o da satıldı, ondan sıkıntı oldu.
Mivec_4G63
18-01-2012, 16:41
Kararımı verdim hiç bir şekilde kişileri aramayacağım, pazara hava müsait olursa tekrar pazara çıkarız. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
tuner faruk
18-01-2012, 16:50
Benzer bi durumda geçen hafta ben yaşadım (sahibinden.com un son zamanalrda yaptığı bazı kısıtlamalardan haberiniz vardır belki ayda 1 ilan başkasının accountundan verirken sadece onaylanan numaranın verilmesi gibi..)
Adam akşam aradı sabah geliyorum arabayı almaya dedi son ne olur dedi Ankaradan gelicem ilk arabam olucak vs. dedi bende buraya gelip mırın kırın etmeyeceksen benide işimden etmeyeceksen son oluru bu olur dedim ki adama el freninin yayının gevşek olduğuna kadar söyledim tamam ilanı kaldır kesin aldım arabanı dedi..Adamın sözüne güvenerek ilanı kaldırdım kapoarada istemedim kaldırmadan arayan 2 kişiyede araç satıldı dedim adam ne verdiyse 250 daha fazlasını veriyim dedi yok dedim satıldı.
Adam sabah geldi babasıda yanında baktı etti bana 89 model arabanın boyasını sorguluyo bide orda zaten iyice canım sıkıldı yok bize gelmez sağol dedi :ofk: Dedim sen ne diyosun yaa kesin aldım dedin bana ilanı kaldırttın sözüne güvendim kapora bile almadım senden mal seninse para benim dedi :ofk: Nevrim döndü yanımdaki arkadaş zor sakinleştirdi dedim paranıda soyunuda sopunuda başlattırma şimdi git ne b.k yersen ye dedim.
Sonuç: Başkasının accountundan satma çabaları numara koyamama alıcı kitlesinin orta yaş olması nedeniyle sahibinden üyesi olmaması ve numara olmadığı için arayamaması bu nedenle arabanın 5 günden beri hala satılmamış olması...
Yani bu devirde almakta satmakta çok zor ne milletin lafına sözüne güveniceksin nede gözünün yaşına bakıcaksın..
poseidon
18-01-2012, 16:54
Sen biraz duygusal yaklaşmışsın ama memlekette bir tek onlar kalmadı arabanı alacak.
Kısmet değilmiş diye bak olaya.
Onlar olmaz başkası olur.
fatihcakin
18-01-2012, 16:59
Kime niyet kıme kısmet ama, bazende böyle rezillikler olabiliyor.Hayırlısı deyip kafaya takmamak lazım.
malına güveniyosan kimsenin peşinde koşma bu sefer araçta sıkntı var sanırlar.
Kararımı verdim hiç bir şekilde kişileri aramayacağım, pazara hava müsait olursa tekrar pazara çıkarız. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
bence unıversıtede hoca olan adamı arayıp okumussun ama öğretici bırısı olamamıssın arabamı almak zorunda degılsın ama kıbarlık geregı bır arayıp haberdar edebılırsın demelısın ki oda bundan sonra kımseye aynısını yapmasın utanma duygusu varsa bırazda utanır herhalde,aracınız ıcınde hayırlı satıslar
Kımsenın sözüğne güvenipte kapora almadan iş yapmayın.İlk gelen alır misali
benimde aracım 3 gün ilanda durdu 3 kişi gelip baktı 2 kişi kapora vereyim satma dedi 1 kişide arabaya aşık oldu naptı aracım satılamıyordu ruhsattaki bir problem yüzünden adam 10 gün bekledi hergün sevgili aradı beni nasılsın vs ddi sonuç olarak ruhsatta sıkıntı yok dedim o gün geldi aldı gitti çok sabırlıymışın abi demiştim:D bence siz gene pazara çıkarın kapora vermemiş bişi yapmamış gelen eğer istediginiz fiyata ok sa verin gitsin...
SekoLive
18-01-2012, 19:09
ramo iyi satma işini çözmüssün :D
zor işler ya araba al sat işi harbi... bazıları var haftada 2 tane alıp satıyolar :D nasıl yürekleri kaldırıyo bilmiyorm araba al sat adamı yaşlandırır arkadaş :D
ramo iyi satma işini çözmüssün :D
zor işler ya araba al sat işi harbi... bazıları var haftada 2 tane alıp satıyolar :D nasıl yürekleri kaldırıyo bilmiyorm araba al sat adamı yaşlandırır arkadaş :D
ahahaha eyw abi gelen adam ciddi çok düzgündü adam elimi tutuyordu nolur satma arabayı başkasına güven bana aldım arabanı ben sana güvendim dedi abi dedim napıyorsun elimi tutuyorsun dedim arkadaş yarıldı yanımda baya kıl kuyruktu alan:D
SekoLive
18-01-2012, 19:16
bana anlattıgın adamdı sanrım bende o adamın alacağına inanmıstım okadar soruna beklerim diyorsa bekler demiştim :D
bide sorunu cidden ruhsat değişmeden çözemedinzmi?
Cliosportve
18-01-2012, 19:16
Araç başında ölücülük yapan son anda elini sıkmaya çalışan kişilere hayranım
bana anlattıgın adamdı sanrım bende o adamın alacağına inanmıstım okadar soruna beklerim diyorsa bekler demiştim :D
bide sorunu cidden ruhsat değişmeden çözemedinzmi?
yok abi çözemedik en sonunda gittim hepsini kendim hallettim zaten 3-4 gün sonra ruhsatı almıştım adama dedim gel al 10 dakika sonra gelmişti yanıma hemen notere gitmiştik çok şükür atlattık istedigim rakamlara gitti çabucak ama cidden bu işlerle uğraşanlar insanlıktan çıkar benimki hiç birşeydi bence sorunu kim bilir neler vardır daha
slowmotion
18-01-2012, 19:20
Parayi ilk veren dudugu calar nokta.
Valla kapora almadan araç satılmaz ben bunu öğrendim.Bundan önceki aracım accordu sahibindene ilana verdim adam haftada bir arıyo ama son fiyat filan sormuyo araç nasıl şurası şöylemi böylemi neyse tabi bu arada başka arayanda oluyo sanki beyaz eşya satıyomuşum gibi vadeli verirmisin saçma sapitik sorular geliyo.Neyse benin adam gene aradı artık numarasından tanıyorum o kadar alşıtım aramayınca adama kesin bişey oldu diye korkmaya bile başladım :)Neyse dedi aracını almaya geliyorum ama ben adama neyi var neyi yok söyledim tamam yarın kesin gelip alıyorum ilanı kaldır dedi.dedim ilan dursun yok illa kaldır,adam söyledi istiyosan 1000 lira kapora göndereyim tabi enayilik bende ya yok görmediğin arabaya ne kapora göndercen diye almadım ilanıda kaldırmadım.Sözde öbürgün gelip arabayı alcak neyse bundan sonra baya arayan oldu satıldı diyorum arayanada.Adam akşam aradı otobüse biniyorum diye dedim buyur gel sabha oldu adam hala otobüsten inicek,neyse dedim işleri vardır boşver hala arayana satıldı gibi diyorum vatandaşın birisi dedi ki satıldı gibisi ne kapora almadıysan araç satılmamıştır.ne verdilerse 100 fazla vereyim filan dedim abi yarını bekleyelim gelmezlerse araç senin adama.Diğer alıcıları öğlen aradım benim işim var sizin yüzünüzden işimi aksattım dedi 10 dk sonra arayım onada peki dedik.arayan soran yok.neyse dedim akşam saaat 5 e kadar bekledim aradım açan yok buna kendime özgü bol küfürlü bi msj hala cvp yok bu arada :)neyse diğer adamı aradım abi gelmediler aracı almak istiyosan gel al yarın geliyorum kardeşim dedi sabah 7:30 da aradı geldim diye bi kahvaltı ardından abi aracı nereye göstercen dedim kardeşim ne göstermesi 21 yaşında araba illa masrafı olcak sen bana en yakın noter nerde oraya götür halledelim dedi aldı gitti.Yani işin özü yalan döt gibi herkesde var.ağzı olan konuşuyo