Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasta cila ve renkteki dalgalanma
Arkadaşlar siyah aracıma bir kaç kılcal çizikten ötürü iş yerimdeki arkadaşım 3M marka bir pasta cila sürdü bugun arabayı yıkatınca baktım ki pastayı sürdüğü yerde beyazlama olmuş ve dikkatli bakınca belli oluyor beynimden vurulmuşa döndüm ne yapmam lazım ordaki o dalgalanmadan nasıl kurtulabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada cilayı el ile uyguladı
heycan yapmaya gerek yok bu kadar iyi temizlememiş yağlı gorunum vardır suan :)
SekoLive
18-01-2012, 18:38
onurun dediği ne katılıyorum bi ihtimalde boya yanmıstır dicem ama elle boyayı yakana denk gelmedim.
pastamı sürdü arkadaşın cila mı ?
pasta sürdüyse hafif çizmiştir oda geçer
cila yaptıysa tam silememiştir dalgalı kalmıştır.
yani her halükarda geçer :)
pastamı sürdü arkadaşın cila mı ?
pasta sürdüyse hafif çizmiştir oda geçer
cila yaptıysa tam silememiştir dalgalı kalmıştır.
yani her halükarda geçer :)
Pasta sürdüm dedi hafif cizikler görünüyor ondan da geçtim şu beyazlığı nasıl giderebiliriz :)
Pasta sürdüm dedi hafif cizikler görünüyor ondan da geçtim şu beyazlığı nasıl giderebiliriz :)
Pasta sürdüyse pastanın özelliği aşındırıcı olması zaten ellediyseniz pütür bütürdür kaygan değildir yani neyse
O beyazlığı o kılcal çizik yapmışır. Pastanın kullanılması gereken yer büyük çizikleri ufak kılcallara çeviri ve üstüne uygulanan farklı farklı işlemlerle en son kılcal çizklerde yok edilir.
Sizin o beyazlıktan kurtulmanız için bir uygulama yaptırmanız gerekebilir.
Sadece o bölgeye yapsanızda işinizi görür.
Pasta sürdüyse pastanın özelliği aşındırıcı olması zaten ellediyseniz pütür bütürdür kaygan değildir yani neyse
O beyazlığı o kılcal çizik yapmışır. Pastanın kullanılması gereken yer büyük çizikleri ufak kılcallara çeviri ve üstüne uygulanan farklı farklı işlemlerle en son kılcal çizklerde yok edilir.
Sizin o beyazlıktan kurtulmanız için bir uygulama yaptırmanız gerekebilir.
Sadece o bölgeye yapsanızda işinizi görür.
ER ilgin için teşekürler pütürlüğün aksine biraz daha kaygan gibi şuan arabanın yanındayım tekrar baktım hatta bez orada biraz daha rahat kayıyor.. Ne gibi bir uygulama yaptıracağım konusunda hiç bilgim yok
GokhanRS
18-01-2012, 19:18
Hare yapmış olamazmı pasta sonrası? Eğer harelenme olduysa beyaz beyaz leke gibi olabiliyor güneşi görünce. Hare gidericiyle çözülür dediğim gibi ise.
Hare yapmış olamazmı pasta sonrası? Eğer harelenme olduysa beyaz beyaz leke gibi olabiliyor güneşi görünce. Hare gidericiyle çözülür dediğim gibi ise.
Beyaz leke gibi, renk solması gibi.. Yarın resim eklersem daha anlaşılır olur heralde. Bu arada sonax çizik cıkarıcı var hareler için kullandığım onu kullansam herhangi bir zararı olur mu ?
mstfcn28
18-01-2012, 19:29
Aracına uzun zamandır cila yapmıyorsan rengi matlaşmıştır büyük ihtimalle,cila sürdüğün yerde parlayınca dalgalanma olmuştur ama yıka falan sonra güneşde güzelce kurusun geçer eğer problemi yanlış anlamadıyssam en son çare komple cilalamak.
Aracına uzun zamandır cila yapmıyorsan rengi matlaşmıştır büyük ihtimalle,cila sürdüğün yerde parlayınca dalgalanma olmuştur ama yıka falan sonra güneşde güzelce kurusun geçer eğer problemi yanlış anlamadıyssam en son çare komple cilalamak.
Arac daha 1 yasında daha önce yaptırmamıstım hiç olmazsa yarın dediğin gibi yıkayıp oraya biraz daha özen gösteriyim. Olmazsa dediğin gibi adam gibi birine pasta, cila yaptırmak
ÜSTÜNERC
18-01-2012, 21:18
aracına daha once cıla yapmadıysan ondandır fazla panık yapmaya gerek yok :) ıcınde dert varsa aracına komple motorlu cıla yaptır boya koruma mis gibi olur
ÜRÜN RESMİ (http://www.google.com.tr/imgres?q=3M+pasta+cila&hl=tr&sa=X&fhp=1&biw=1366&bih=643&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=UcAf5BT8eVQijM:&imgrefurl=http://www.tugraboya.com/index.php%3Froute%3Dproduct/product%26product_id%3D179&docid=KWpGZT8g5tK3_M&imgurl=http://www.tugraboya.com/image/cache/data/3M_pasta_rubbing_09375_s-500x500.jpg&w=500&h=500&ei=WCoXT9eLE8js-gbf4_jCBA&zoom=1&iact=hc&vpx=526&vpy=278&dur=165&hovh=139&hovw=139&tx=109&ty=51&sig=117901891101089658402&page=2&tbnh=133&tbnw=133&start=18&ndsp=20&ved=1t:429,r:15,s:18)
Kullandığı ürün bu veya bunun farklı kodlu olanıydı. Arkadaş hafta sonu komple makineyle yapalım dedi. Renkte solma vs. olursa hiç girişmeyim ***** araba siyah olduğundan insan ister istemez tırsıyor :)
Arkadaşın uğraşmadan elle uygulayıp geçmiş sanırım.Düzgün bir uygulama ile geçer kalıcı bir durum değil.
İbrahim Erdem
18-01-2012, 22:34
pasta sürdüyse yüzey öncesinde yüzey güzel temizlenmemiş olabilir.
cila sürdüyse gerektiğinden kalın sürmüş olabilir.
Yani büyük bir dert değil gibi sorununuz.
imprezaWRC
18-01-2012, 23:00
O bölgenin fotoğrafını çekip burada paylaşırsanız ne olduğu konusunda en azından daha net cevaplar verilebilir.
pasta sürdüyse yüzey öncesinde yüzey güzel temizlenmemiş olabilir.
cila sürdüyse gerektiğinden kalın sürmüş olabilir.
Yani büyük bir dert değil gibi sorununuz.
evet pisti araba ondan olabilir belki
O bölgenin fotoğrafını çekip burada paylaşırsanız ne olduğu konusunda en azından daha net cevaplar verilebilir.
Yarın fırsat bulursam çekicem karanlıkta ısık tuttuğumda dahi belli oluyor