Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Notebook Alınır?
Merhaba Arkadaşlar,
Bu aralar notebook araştırıyorum. Yaptığım araştırmada İ7 işlemcili Dell 502 serisi, Sony F23S serisi ve Asus N55 serisi modelleri öne çıktı. Fiyat açısından Dell bir adım önde. Sony ise en pahalısı. Asus' un forumlarda bayağı kullanıcısı var görünüyor ama hoparlöründe sıkıntı yaşanıyormuş. Keza Sony' de fan sesli çalışıyor deniyor. Dell ise ortada!
1- Velhasıl kelam bu marka ve modeller arasında en uygun hangisi olabilir veya alternatif bir makina tavsiyesi alabilirmiyim? Beklentilerim ise hızlı ve performanslı olması. Kasanın dayanıklı ve sorunsuz olması. Mümkün mertebe beni bir kaç sene teknolojiye muhtaç bırakmaması!
2- Fiyat yönünden Vatan' ın %25 günleri en ucuzu görünüyor. Alternatif yerler var mı? Fiyat donanımına göre 2-2.5 milyar civarında olursa makul ve mantıklı olacaktır.
3- Ayrıca SSD takılırsa makina uçuyormuş. Bu konuda marka ve model önerisi?
Yardım ve ilginiz için teşekkürler.
ben f23p aldım daha yeni vatan indirim yaptı
2730 a almıştım ben makinayı ama o bir üst modeli ve aynı fiyata geliyor f23s çok daha iyi işlemcisi görüntüsü çok güzel ve sony ekranları full hd tavsiye ederim fiyat olarak şuan vatanda çok iyi 2750 idi sanırım
Öncelikle hayırlı olsun. Dediğin F23S modeli gördüm ama kasa büyük ve kalın duruyor. Bir de öndeki plastik yakışmamış. Tabi fonksiyonel olarak bunlar pek önemli değil ama fan sesiyle ilgili bayağı şikayet var forumlarda. Senin durum nedir?
F23S' in Hard disk hızı 5400 görünüyor diğer bahsettiğim modeller ise 7,200. Aslında Sony' nin 3D modelini gördüm. Donanım olarak da bayağı iyi ama indirime göre 3 milyarın üstünde bir rakamı gözden çıkarmak lazım.
:soru:
Bahsettiğim modelleri açık yazarsak;
Asus N55SF-S1194V piyasa fiyatı 2.5 milyar
Dell XPS L502X B502S63P45 piyasa fiyatı 2.3 milyar
Sony Vaio VPC-F23S1E/B piyasa fiyatı 2.925 milyar
Fiyatlar akakce.com' dan alınma.
ben hafta sonu gördüğümde f23s vatanda 2750 idi...
evet görüntüye fazla önem vermiyosan sıkıntı yok yani çok sade 1 liralık notebook gibi :D
fan sesi normal kullanımda dikkat etmezsen duymuyorsun
ancak oyunlarda falan kasılma olduğu zaman ses var tabiki...
sana bi site önereyim
PassMark - CPU Benchmarks - List of Benchmarked CPUs (http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php) burdan işlemciyi kontrol edebilirsin
PassMark Software - Video Card Benchmark Charts - Video Card Model List (http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php) burdan da ekran kartı kontrol edilir
sana verdiği hızı ve işlemciler içinde kaçıncı olduğu yazıyor...
Bilgi için sağol. Geçen hafta sonu %25 indirimi varmış fiyat o yüzden makul olabilir. Gerçi mediamarkt' da aynı model için 10 taksite 2.860 milyar bir rakam var denmişti.
Bahsettiğim 3D Sony modeli ise VPC F23Z1E. Açıkçası iyi makina ama fiyatı da aynı şekilde iyi...
onursumer
19-01-2012, 21:10
Cepten giriyorum detayli bilgi pc basina gectigimde verebilirim
Tek diyecegim sony almada ne alirsan al yeni f serileri eskilerin yanina yaklasamaz
Sağol uyarın için. Gerçi Sharjor sorun yok diyor ancak bende benzer yorumları okudum hatta ürünü alıp da iade eden varmış.
Forum donanım' da özellikle Asus tavsiye ediliyor ama Asus' un da kasası güven vermedi. Keza bir arkadaşım da Dell' i değiş Asus' u özellikle tavsiye ediyor. Görünen o ki herkesin farklı yönlerden yaklaşımı var.
Bana kalırsa Dell sanki fiyat ve performans açısından daha uygun görünüyor. Bir de SSD takılırsa alet uçar herhalde?
İbrahim33
19-01-2012, 21:22
Toshiba veya Sony al...
onursumer
19-01-2012, 21:37
Benim tercihin N55+ssd olurdu performansini tahmin bile edemezsin :D
HondatugraL
19-01-2012, 21:40
marka olarak Asus ilk tercihim olurdu Dell ile Acer dnya üzerinde kalan son marka ise anca ozaman alırdım :)
Toshibadan şaşmayın asla bakımlarını yaptırdığınız sürece asla sorun yaşamassınız Sony tercihi biraz saçma bana sorarsanız ekran kırıldığında 600 dolar vermek benim işime gelmez Dell ve Sony yedek parçada pahalı Toshiba her zaman iyidir.
Toshibadan şaşmayın asla bakımlarını yaptırdığınız sürece asla sorun yaşamassınız Sony tercihi biraz saçma bana sorarsanız ekran kırıldığında 600 dolar vermek benim işime gelmez Dell ve Sony yedek parçada pahalı Toshiba her zaman iyidir.
Bakım derken ?
Ben geçen hafta Electro World'ten Hp dv6-3340st Modelini Aldım 1.400'e. Yanlız işlemcisi i5 750 gb harddisk ATİ 6550 Ekran kartı 6 gb ram ve led ekranı var kasasıda pavillion dv6 hemde çok memnunum. Aynı Pc Bimekste 1.950 Falandı. Performans olarakta NFS Run'ı oynayanlar bilirler grafikli bir oyun full ayarlarda kasmadan oynatıyor :)
sinan_aga
19-01-2012, 21:44
Ben Lenovo Yu Tercih Ederdim..
her laptop 6 ayda bir periyodik olarak bakıma gitmelidir performans ve sağlıklı bir kullanım için işlemci sıvıları falan değişir fan bakımları yapılır garanti bozulmadan yetkili bayilerde gerçekleşir ama kimse yaptırmadığı için performans gün geçtikçe düşer.
onurgoyunc
19-01-2012, 21:49
n55 in 3 versiyonu mu var?
i5 / i7+4gb ram / i7+8gb ram
edit: 4 versiyonu var herhalde. birde i7(2.2 ghz)+8 gb ram buldum
SSD hangi model tavsiye edersin? N55 deyince Asus N55SF-S1194V modelini kastediyorsun galiba? Batarya ömrü nasıl?
her laptop 6 ayda bir periyodik olarak bakıma gitmelidir performans ve sağlıklı bir kullanım için işlemci sıvıları falan değişir fan bakımları yapılır garanti bozulmadan yetkili bayilerde gerçekleşir ama kimse yaptırmadığı için performans gün geçtikçe düşer.
Başında durmazsan PC işi riskli ***** özel dosyalar, resimler vs. Ayrıca servise bırakırsın bilmem kaç gün haber çıkmaz?
Toshiba' nın hangi modeli bahsettiklerime eşdeğer olabilir? Varsa fiyat bilgisi?
Lenovo' nun kasası sağlam diyorlar ama IBM' den sonra pek imajı doğrultamadı. Dell' deki sorun nedir?
Asus' un da N55 modelinde hoparlör sorunu olduğu söyleniyor. Çoğu kişi bundasn şikayetçi bu yüzden forumlarda Vatan' dan alanlara değişim tavsiye ediliyor. Servise giderse ***** bekleme vs!!!
onursumer
19-01-2012, 21:59
Pc de olmadimdan alinti yapamiyorum n55 in cok com fazla model cesidi var birazda firmalarin nasil ozelliklerde siparis ettikleri etkiliyor bu sayiyi
Bulabildiginiz en uygun olanini alip ram ve sdd yi kendiniz istedigoniz gibi takmaniz daha mantikli olabilir
Zaten 4 ram slotu var uzerinde 4x4 16gb olabiliyor
Sadece kac hdd yuvasi var ona bakmadim :)
Başında durmazsan PC işi riskli ***** özel dosyalar, resimler vs. Ayrıca servise bırakırsın bilmem kaç gün haber çıkmaz?
Herşey için öyle uraştırıyolar illa ama toshiba satış sonrası bence başarılı.
Herşey için öyle uraştırıyolar illa ama toshiba satış sonrası bence başarılı.
Toshiba L750 serisi olabilir belki. Şu anda Toshiba kullanıyorum ama tebdili mekanda fayda vardır.
:cool:
Pc de olmadimdan alinti yapamiyorum n55 in cok com fazla model cesidi var birazda firmalarin nasil ozelliklerde siparis ettikleri etkiliyor bu sayiyi
Bulabildiginiz en uygun olanini alip ram ve sdd yi kendiniz istedigoniz gibi takmaniz daha mantikli olabilir
Hatırlatayım:
1 x Microphone-in jack
1 x Headphone-out jack (SPDIF)
1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor
2 x USB 3.0 port(s)
2 x USB 2.0 port(s)
1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert
1 x HDMI
onursumer
19-01-2012, 22:16
L750 de kozmetik olarak ne bi dell nede asus kalesini bulabilirsiniz
Ariza oranlari ise tamamen sans
Casperde ariza orani neyse asusta toshibada sony de ayni
Ayrica model olarak alternatif
Lenovo y570 ve samsungub birkac serisini tavsiye edebilirim :)
İdeal bir konfigürasyon yazabilirmisin? Yani fiyatı en uygun donanımı en iyi olabilecek şekilde SSD dahil...
L750 de kozmetik olarak ne bi dell nede asus kalesini bulabilirsiniz
Ariza oranlari ise tamamen sans
Casperde ariza orani neyse asusta toshibada sony de ayni
Ayrica model olarak alternatif
Lenovo y570 ve samsungub birkac serisini tavsiye edebilirim :)
Elektronik şanstır ama Casperın anakartının o kadar ucuz işçilik olması bence şans değildir Hp nin kasayı hatalı tasarlayıp aşırı ısınmasıda şans değildir Sony her zaman sonydir arıza yaşamassınız ama bi kaza sonucu ekran gider dış kasa gider 500 dolar fark olur diğer markalarla buda üzer.
Elektronik şanstır ama Casperın anakartının o kadar ucuz işçilik olması bence şans değildir Hp nin kasayı hatalı tasarlayıp aşırı ısınmasıda şans değildir Sony her zaman sonydir arıza yaşamassınız ama bi kaza sonucu ekran gider dış kasa gider 500 dolar fark olur diğer markalarla buda üzer.
Katılıyorum Casper piyasadaki donanımına göre en ucuz makina ama millet yaka silkeliyor. İşçilik sorunu had safhada?
Sony en kaliteli marka olduğu kesin ancak F serisinin fan sesi forumlarda bayağı şikayet almış durumda.
Asus, N55 ile prim yapmış görünüyor. Bayağı tavsiye ediyorlar.
Dell' de performans açısından tavsiye ediliyor.
İlginçtir HP ve Toshiba' nın eski havası yok.
Monster parayı gözetmeyenler için öneriliyor.
Lenovo' nun kasası sağlam deniyor.
vs. vs.
Katılıyorum Casper piyasadaki donanımına göre en ucuz makina ama millet yaka silkeliyor. İşçilik sorunu had safhada?
Sony en kaliteli marka olduğu kesin ancak F serisinin fan sesi forumlarda bayağı şikayet almış durumda.
Asus, N55 ile prim yapmış görünüyor. Bayağı tavsiye ediyorlar.
Dell' de performans açısından tavsiye ediliyor.
İlginçtir HP ve Toshiba' nın eski havası yok.
Monster parayı gözetmeyenler için öneriliyor.
Lenovo' nun kasası sağlam deniyor.
vs. vs.
Dell Sony mantığında örnek olarak ekranı veriyorum en kolay zararı ekranlar görüyor Dell de kendi ekranını üretiyor ve başka ekran uymaz asla fiyat olarakta uyduruyorlar yani ;)
Hp bi hatalı kasa yaptı pcler ısınıp kapanıyor sürekli uzun süreli çalışma gerçekliştirmek imkansızdı ve kasa çok esnek hiç hoş değil bence.
Lenovo iyi diyen var kötü diyen var ortada gidiyo gibi hiç fikrim yok yani ama satış sonrası sıkıntılı gibi.
Toshiba hakkındaki bilgilerim ortada zaten.
Acer ve Casper illet yani aman aman :D
onursumer
19-01-2012, 22:47
aslında şu marka kotu şu marka iyi diyemeyiz çünkü kim hangi marka modelden ne durumda şikayetçi o ürünü hangi şartlar altında kullanıyor bunu bilmeden kotu demek çok yanlış
ayrıca dediğim gibi satış ve geri donuş oranlarında bi toshiba bi sony nin casperden farkı yok hatta son zamanlarda daha iyi bile diyebilirim kendi raporlarımda gozuken için :)
N55 te bence en ideal model
VATAN COMPUTER - ASUS - N55SF CORE İ7 2670QM-2.2GHZ- 8GB DDR3-750GB-15.6"-DVDBRW- 2GB GT555M - W7PRE - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-n55sf-s1194v-n55sf-core-i7-2670qm-22ghz--8gb-ddr3-750gb-156-dvdbrw--2gb-gt555m---w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57288)
bu linkteki nedeni ise bu urune yapıcağın tek ekleme ssd disk olur uzun sure ne ram alman gerekir nede başka birşey
%25 falan denk getirirsen ortalama 2300tl ye alırsın :)
ayrıca N55 le ilgili birkaç yorum gordum N53 lemi karıştırıyorum acaba diye yarın tekrar sokup bakıcam 4 ram değil 2 ram slotu var demişler bazı forumlarda yarın yazarım sonucunu
Sdd olara ise
VATAN COMPUTER - OCZ - 120GB Agility 3 Serisi Sata 3.0 SSD (525MB Okuma/ 500MB Yazma) - Solid State Disk (http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-agt3-25sat3-120g-120gb-agility-3-serisi-sata-30-ssd-(525mb-okuma-500mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56519)
modeli fazlasıyla yeterli
368tl ye geliyor indirimle
MerT01*civic
19-01-2012, 22:51
marka olarak Asus ilk tercihim olurdu Dell ile Acer dnya üzerinde kalan son marka ise anca ozaman alırdım :)
Dell'e haksızlık ettiğinizi düşünüyorum :) bence çok iyi bir marka.. kullandım zamanında.. ayrıca arkadaşımda şuan kullanıyor.. inanın 24 saat kapatmaz.. pc'nin canını okur.. üstüne birde kola döktü :D herkes at bunu artık hayır gelmez dedi ama hala tıkır tıkır çalışıyor :) Dell kötü bir marka değil..
aslında şu marka kotu şu marka iyi diyemeyiz çünkü kim hangi marka modelden ne durumda şikayetçi o ürünü hangi şartlar altında kullanıyor bunu bilmeden kotu demek çok yanlış
ayrıca dediğim gibi satış ve geri donuş oranlarında bi toshiba bi sony nin casperden farkı yok hatta son zamanlarda daha iyi bile diyebilirim kendi raporlarımda gozuken için :)
N55 te bence en ideal model
VATAN COMPUTER - ASUS - N55SF CORE İ7 2670QM-2.2GHZ- 8GB DDR3-750GB-15.6"-DVDBRW- 2GB GT555M - W7PRE - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-n55sf-s1194v-n55sf-core-i7-2670qm-22ghz--8gb-ddr3-750gb-156-dvdbrw--2gb-gt555m---w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57288)
bu linkteki nedeni ise bu urune yapıcağın tek ekleme ssd disk olur uzun sure ne ram alman gerekir nede başka birşey
%25 falan denk getirirsen ortalama 2300tl ye alırsın :)
ayrıca N55 le ilgili birkaç yorum gordum N53 lemi karıştırıyorum acaba diye yarın tekrar sokup bakıcam 4 ram değil 2 ram slotu var demişler bazı forumlarda yarın yazarım sonucunu
Sdd olara ise
VATAN COMPUTER - OCZ - 120GB Agility 3 Serisi Sata 3.0 SSD (525MB Okuma/ 500MB Yazma) - Solid State Disk (http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-agt3-25sat3-120g-120gb-agility-3-serisi-sata-30-ssd-(525mb-okuma-500mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56519)
modeli fazlasıyla yeterli
368tl ye geliyor indirimle
Teşekkürler zahmet oldu. Bahsettiğin N55 1194 modeli olsa gerek. N53' de var ama bu bang olufsen hoparlör sorunu N55' de bayağı bahsi geçmiş durumda.
SSD için OCZ' nin bu modelini neden tercih ediyorsun? Bu arada mevcut hard diski çıkarmamız gerek galiba?
Ayrıca mesajın başında raporlardan bahsettin de merak ettim. Nedir bu geri dönüş oranı vs?
Onurkk06
19-01-2012, 23:08
Arkadaslar ayiptir sormasi ssd nedir
onursumer
19-01-2012, 23:20
Teşekkürler zahmet oldu. Bahsettiğin N55 1194 modeli olsa gerek. N53' de var ama bu bang olufsen hoparlör sorunu N55' de bayağı bahsi geçmiş durumda.
SSD için OCZ' nin bu modelini neden tercih ediyorsun? Bu arada mevcut hard diski çıkarmamız gerek galiba?
Ayrıca mesajın başında raporlardan bahsettin de merak ettim. Nedir bu geri dönüş oranı vs?
evet model 1194V
pc işinde olduğumdan satışını yaptığım hangi ürün geri geliyor haliyle gozlemliyoruz :)
şuan hiçbir markayı bu yonde kotuleyemem o yüzden hepsi aynı :) güncel modeller için konuşuyorum bu arada eskiden patlayan modeller için birşey diyemem :D
OCZ sata 3.0 ve okuma yazma hızı olarak fiyat performans iyi bir ssd o yüzden tavsiye ettim daha uygunu bulunursa onu terci etmeli :)
Arkadaslar ayiptir sormasi ssd nedir
açılımı solid state disk katı disk olarak geçiyo daha çok taşınabilir bellek tarzında yapısı var
normal disklerde sn de 150mb dosya okur yazaren ssd de fiyatla orantılı olarak 500mb lar bahsediliyor :)
ssd de depolama alanı çok maliyetli ayrıca o yüzden arşiv için değil performans için iyi :)
Çok incelerseniz hepsinin bi fazlası bi eksiği var birbirinden çıkmak zor işin içinden
Hepsi aynı kapıya çıkıyor fazladan parayı niye veriyorsunuz iyice irdeleyin bence
Şahsen Sony markasına laptop için fazladan 1 TL bile vermem
Senelerdir Acer kullanırım çevremede aldırdım memnuniyetim sonucunda
Ben memnun onlar memnun herkes memnun bildiğim 5 ten fazla Acer var en aşağı 3 er 5 er seneleri olmuştur
"0" hata hepsinde..
Bunun neticesinde ben başka markaya göz ucuyla bile bakmam
HP pc im defalarca bozulduğu için garantiden para iadesi almıştım bi daha yarı fiyatına olsa almam mesela..
Yani sonuç olarak bildiğiniz güvendiğiniz bi marka varsa devam edin
sürpriz yumurta bunlar herşey olabilir..
evet model 1194V
pc işinde olduğumdan satışını yaptığım hangi ürün geri geliyor haliyle gozlemliyoruz :)
şuan hiçbir markayı bu yonde kotuleyemem o yüzden hepsi aynı :) güncel modeller için konuşuyorum bu arada eskiden patlayan modeller için birşey diyemem :D
OCZ sata 3.0 ve okuma yazma hızı olarak fiyat performans iyi bir ssd o yüzden tavsiye ettim daha uygunu bulunursa onu terci etmeli :)
açılımı solid state disk katı disk olarak geçiyo daha çok taşınabilir bellek tarzında yapısı var
normal disklerde sn de 150mb dosya okur yazaren ssd de fiyatla orantılı olarak 500mb lar bahsediliyor :)
ssd de depolama alanı çok maliyetli ayrıca o yüzden arşiv için değil performans için iyi :)
Peki Asus N55' deki hoparlör sorununa ne diyorsun? Yani cızırtı mevzuna?
SSD takınca hardisk çıkıyordu değil mi? Yada SSD harici mi takılıyordu?
Peki beklesek yeni modeller var mı duyum aldığın yani bir kaç içerisinde değişiklik olacaksa beklemeye değer benim için!
Çok incelerseniz hepsinin bi fazlası bi eksiği var birbirinden çıkmak zor işin içinden
Doğru mükemmeli bulmak zor yarın bir bakarsın farklı yada bir ileri teknoloji çıkar elindeki demode olur? Ama en azından şu an piyasadaki en alınabilecek mantıklı tercihi belirlemeye çalışıyorum.
Hepsi aynı kapıya çıkıyor fazladan parayı niye veriyorsunuz iyice irdeleyin bence
Ben memnun onlar memnun herkes memnun bildiğim 5 ten fazla Acer var en aşağı 3 er 5 er seneleri olmuştur
"0" hata hepsinde..
HP pc im defalarca bozulduğu için garantiden para iadesi almıştım bi daha yarı fiyatına olsa almam mesela..
Acer' i pek denemedim. Doğrusu fiyat ve modellerini de incelemedim. İlaveten Packard Bell, Msi, Monster vs gibi markalar var piyasada. İnsan bilmediği markalara da pek güvenemiyor. Yani araba marka ve modeli gibi bir mevzu. Herkesin beğeni ve beklentisi farklı. Mesela servis önemli diyorsun ama makina servise gidip parça bekleyince çileden çıkıyorsun bu kez de aman sorun yapmasın diyorsun. Fiyata bakıyorsun işte Sony' de olduğu gibi isme fazladan bir kaç yüz milyon veriyorsun. Kime sorsan fiyatı pahalı ama notebook' da Sony en iyisi diyor?
Mesela Casper işçiliği ve kalitesi iyi olsa donanım seviyesi ve fiyat uygunluğuyla satışta bir numara olur. Ama yansıması böyle değil?
Acer' i pek denemedim. Doğrusu fiyat ve modellerini de incelemedim. İlaveten Packard Bell, Msi, Monster vs gibi markalar var piyasada. İnsan bilmediği markalara da pek güvenemiyor. Yani araba marka modeli gibi bir mevzu. Herkesin beğeni ve belnetisi farklı. Mesela servis önemli diyorsun ama makina servise gidip parça bekleyince çileden çıkıyorsun bu kez de aman sorun yapmasın diyorsun. Fiyata bakıyorsun işte Sony' de olduğu gibi isme fazladan bir kaç yüz milyon veriyorsun. Kime sorsan fiyatı pahalı ama notebook' da Sony en iyisi diyor?
Mesela Casper işçiliği ve kalitesi iyi olsa donanım seviyesi ve fiyat uygunluğuyla satışta bir numara olur. Ama yansıması böyle değil?
Packerd Bell , Acer ın
TR de Acer ı Casper gibi Türk markası zanneden birçok insan var
ama halbuki Acer dünya çapında çok ciddi bi firmadır PC üzerine iyi ürünleri tasarımları vardır
Şahsen sizinki gibi beklentim olsa idi
Acer Ethos serisi bi laptop alırdım
Acer Ethos İnceleme (http://www.pclabs.com.tr/2011/06/20/acer-aspire-ethos-5951g-dizustu-bilgisayar-incelemesi/)
onursumer
20-01-2012, 00:00
Peki Asus N55' deki hoparlör sorununa ne diyorsun? Yani cızırtı mevzuna?
SSD takınca hardisk çıkıyordu değil mi? Yada SSD harici mi takılıyordu?
Peki beklesek yeni modeller var mı duyum aldığın yani bir kaç içerisinde değişiklik olacaksa beklemeye değer benim için!
SSD evet normal hdd sokulup o takılıyor onada usb 3.0 bi kutu alırsın yanında kullanırsın mis gibi :)
ses ile ilgili bir sorunla daha ben karşılaşmadığım ve bu cihazla ilgili herhangi bir geri donuş almadığım içn yorum yapamıcam
ama birçok marka modelde cızırtı vs gibi sorunlarla karşılaşıyor hatta birçoğu yazılımsal oluyor
bu arada pazar lideri casper satışta geri donuşude pek yok diyebilirim :) sadece eskiden çok azı yanan var on yargı çok fazla çokta normal yavaş yavaş toparlıyorlar :)
Acer=P.bell aynı firma performans olarak ve kalite olarak en iyi fiyatlı ürünler bu iki markadan çıkar genelde eksisi ne derseniz mesela ses kalitesi berbattır ses cıkmaz cihazdan :)
Sony ise dediğim gibi sadece markasını satıyor hele F23 kadar kotu bi model bu zamana kadar üretmemişlerdir herhalde
eski F13 kasaları falan çok daha iyiydi
Acer=P.bell aynı firma performans olarak ve kalite olarak en iyi fiyatlı ürünler bu iki markadan çıkar genelde eksisi ne derseniz mesela ses kalitesi berbattır ses cıkmaz cihazdan :)
i
Acer en son Tuba ses sistemiyle geliyordu çokta başarılı idi
Bendeki 5 senelik aspire ında sesi kötü değil hatta ufacık subwoofer ı var :)
Packerd bell in sesini bilmiyorum açıkçası
Packerd Bell , Acer ın
TR de Acer ı Casper gibi Türk markası zanneden birçok insan var
ama halbuki Acer dünya çapında çok ciddi bi firmadır PC üzerine iyi ürünleri tasarımları vardır
Şahsen sizinki gibi beklentim olsa idi
Acer Ethos serisi bi laptop alırdım
Acer Ethos İnceleme (http://www.pclabs.com.tr/2011/06/20/acer-aspire-ethos-5951g-dizustu-bilgisayar-incelemesi/)
Teşekkkürler alternatif olabilir. Fiyatları donanıma göre makul görünüyor. Biraz modelleri araştırmak gerek.
SSD evet normal hdd sokulup o takılıyor onada usb 3.0 bi kutu alırsın yanında kullanırsın mis gibi :)
ses ile ilgili bir sorunla daha ben karşılaşmadığım ve bu cihazla ilgili herhangi bir geri donuş almadığım içn yorum yapamıcam
ama birçok marka modelde cızırtı vs gibi sorunlarla karşılaşıyor hatta birçoğu yazılımsal oluyor
bu arada pazar lideri casper satışta geri donuşude pek yok diyebilirim :) sadece eskiden çok azı yanan var on yargı çok fazla çokta normal yavaş yavaş toparlıyorlar :)
Sony ise dediğim gibi sadece markasını satıyor hele F23 kadar kotu bi model bu zamana kadar üretmemişlerdir herhalde
eski F13 kasaları falan çok daha iyiydi
Teşekkürler bayağı bilgi verdin. Peki Asus dışında Casper, Acer ve Packard Bell için önerebileceğin modeller var mı?
bestbuy.com gibi sitelerde hem İ7 işlemci hem de 2. jenerasyon İ7 işlemciden bahsediliyor. Bizdeki şu an satılan modeller yeni (2.) jenerasyon İ7 işlemciye mi sahip acaba?
"0" hata hepsinde..
:icon_tup: senelerdir acer kullanıcısıyım bu kadar sorunsuz sağlam bir makine görmedim 1 kere koltuktan 3 kere çalışır durumda masadan düşmesine rağmen hiç bir şey olmadı 4 senedir banamısın demiyor :) +ısınma problemide yok hp de kullandım 8. ayında ekran bozuldu paramı aldım:) zorda olsa çoğu markayı kullandım kesinlikle ACER öneririm sorunsuz 4 4 lük makine
onursumer
20-01-2012, 00:27
Acer en son Tuba ses sistemiyle geliyordu çokta başarılı idi
Bendeki 5 senelik aspire ında sesi kötü değil hatta ufacık subwoofer ı var :)
Packerd bell in sesini bilmiyorum açıkçası
şuan guncel modeller için bu geçerli değil malesef
istisna 1-2 ozel modeli olabiliyor ama şuan piyasada o eski subwooferli tuba lı acerlerden yok :)
p.bell de oyle vasat bayağı
şuan tr deki tüm ürünler nerdeyse 2. nesil sandy bridge
1. nesil olanlarıda performans olarak kesinlikle kotu değil sadece yeni i7 lerde ozellikle entegre grafik kartı var pil tüketimleride daha düşük haliyle
p.bell de
VATAN COMPUTER - PACKARD BELL - TS11HR CORE İ7 2670QM -2.2GHZ-8GB DDR3-750GB-15.6"-DVDRW-2GB GT540M-CAM-BT-W7PRE - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/packard-bell-ts11hr-707tk-ts11hr-core-i7-2670qm--22ghz-8gb-ddr3-750gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=58473)
bu cihaz iyidir
acer de 15 incde
VATAN COMPUTER - ACER - AS5755G CORE İ7-2670QM 2.2GHZ-8GBDDR3-500GB-DVDRW-15.6''-2GB GT540M-CAM-BT-W7PRE - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as5755g-2678g50-as5755g-core-i7-2670qm-22ghz-8gbddr3-500gb-dvdrw-156-2gb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57556)
17 incde
VATAN COMPUTER - ACER - AS7750G CORE İ7 2670QM-2.2GHZ-8GB DDR3-1TB-17.3"-DVDRW-2GB HD6650M-CAM-W7PRE - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as7750g-2678g1-as7750g-core-i7-2670qm-22ghz-8gb-ddr3-1tb-173-dvdrw-2gb-hd6650m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57555)
modeli başarılı
tabi burda birazda senin cihazdan beklentin onemli :)
17 acer büyük ekranıyla iyiye benziyor sınıfında tek galiba
onursumer
20-01-2012, 00:31
evet çok fazla alternatifi yok ozellik boyut olarak
ayrıca 2hdd yuvası vardı sanırım kasasını incelemdim
ssd yi diğerini sokmeden takabilirsiniz :D
şuan guncel modeller için bu geçerli değil malesef
istisna 1-2 ozel modeli olabiliyor ama şuan piyasada o eski subwooferli tuba lı acerlerden yok :)
p.bell de oyle vasat bayağı
şuan tr deki tüm ürünler nerdeyse 2. nesil sandy bridge
1. nesil olanlarıda performans olarak kesinlikle kotu değil sadece yeni i7 lerde ozellikle entegre grafik kartı var pil tüketimleride daha düşük haliyle
p.bell de
VATAN COMPUTER - PACKARD BELL - TS11HR CORE İ7 2670QM -2.2GHZ-8GB DDR3-750GB-15.6"-DVDRW-2GB GT540M-CAM-BT-W7PRE - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/packard-bell-ts11hr-707tk-ts11hr-core-i7-2670qm--22ghz-8gb-ddr3-750gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=58473)
bu cihaz iyidir
acer de 15 incde
VATAN COMPUTER - ACER - AS5755G CORE İ7-2670QM 2.2GHZ-8GBDDR3-500GB-DVDRW-15.6''-2GB GT540M-CAM-BT-W7PRE - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as5755g-2678g50-as5755g-core-i7-2670qm-22ghz-8gbddr3-500gb-dvdrw-156-2gb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57556)
17 incde
VATAN COMPUTER - ACER - AS7750G CORE İ7 2670QM-2.2GHZ-8GB DDR3-1TB-17.3"-DVDRW-2GB HD6650M-CAM-W7PRE - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as7750g-2678g1-as7750g-core-i7-2670qm-22ghz-8gb-ddr3-1tb-173-dvdrw-2gb-hd6650m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57555)
modeli başarılı
tabi burda birazda senin cihazdan beklentin onemli :)
Dediğin modellere baktım. Ekran HD değil ama diğer özellikler üç aşağı beş yukarı aynı sayılır. Fiyat da haliyle donanım ve markasına göre değişiyor.
Bu noktada Asus, Bang Olufsen hoparlör ve HD ekran ile avantajlı.
Sağolasın bayağı bir bilgi paylaştın bizimle. Peki gelecek modeller hakkında bilgin var mı? Yani sabretsek bir kaç ay hangi modeller gelebilir ve tahmini fiyatlar hakkında bizi aydınlatabilirmisin?
onursumer
20-01-2012, 00:46
17 inc olanın hd den aşağı kalır yanı yok 1600*900 onun dışında avantaj evet full hd mat ekran + blueray diyebiliriz
tahmin olayına gelince
o çok zor ya :)
markaların aşağı yukarı modelleri belli olsada ithalatçılardan dolayı tarih donanım fiyat tahmini pek mumkun değil :)
17 inc olanın hd den aşağı kalır yanı yok 1600*900 onun dışında avantaj evet full hd mat ekran + blueray diyebiliriz
tahmin olayına gelince
o çok zor ya :)
markaların aşağı yukarı modelleri belli olsada ithalatçılardan dolayı tarih donanım fiyat tahmini pek mumkun değil :)
Doğru söylüyorsun büyük ekran HD gibi ama boyutları ve ağırlığı da cabası?
Aslında yeni modeller sıradadır da ilk başta fiyat yüksek çıkar. Daha hızlı işlemcili makinalar gelebilir. Batarya ömrü uzun olabilir. İşte bilmem kaç hücreli vs. Bir kaç ekstra daha koyarlar adı da yeni model olur?
Eskiden marka ve model seçimi nispeten kolaydı. Şimdi çok fazla alternatif var ve kriterlere göre çok şey değişebiliyor. İlla şu marka ve model demek de kolay görünmüyor.
DVD yerine SDD takılabilir mi?
Markalar Yanıltmasın, Önemli olan İçeriktir. Ben 3 Sene Sunny Kullandım Hiçbir Sıkıntı yaratmadı Şuan Packard Bell kullanıyorum 1 yıldır hiçbir sıkıntım olmadı fazla paraları dökmeye gerek yok elektronik'e nasıl olsa hergün birşeyler çıkıyor kendine yeticek düzey Özelliklerde herhangi bir markayı al gitsin.
selamlar
dell iyi bir markadır sonucta alienware yine dell in urettigi bi makine
fiyat olarak da cok iyi uzun sure kullandım bi sorun yasamadım
daha iyi bişi alcam derseniz asustan baskasını dusunmeyin cok iyidir uzun yıllar yine kullanırsınız ve performans olarak ilerde bi sıkıntı yasamazsınız
sony fiyat olarak cok abartı gecen sene vaio f serisi aldim ve verdigim paraya acıyorum kendi işletim sistemi vaio menu vs bilgisayarı cok yavaslatıyo i7 olmasına ramen
mediamarkt fiyat olarak iyidir aldıktan sonraki 10 gun icinde daha ucuzunu bulursanız iade çeki filan yaziolar
vatanın indirim gunu de olabilir
Asus N55SF S1194v kullanıyorum gerçekten çok güzel bir laptop.Vatan'dan %25 indirim ile almıştım.Alalı 1 ay oldu.herhangi bir problem yaşamadım.Bang&Olufsen + sonic master çok güzel ses veriyor.Mat full hd ekranı cok güzel. Vatan'dan %25-26 indirimi bekleyip alabilirsin bence o zmn fiyatı daha uygun oluyor.
DVD yerine SDD takılabilir mi?
Kendim yanıtlayım. Öğrendiğime göre Harddiskin yerine SSD ve DVD yerine hard disk takılarak kullanılıyormuş.
onursumer
20-01-2012, 19:49
Kendim yanıtlayım. Öğrendiğime göre Harddiskin yerine SSD ve DVD yerine hard disk takılarak kullanılıyormuş.
bazı modellerde firmalar DVD yi sokup o soketi hdd takmak için kullanmanıza izin vericek aparatlar sunabiliyor N55 için bulabilirseniz varsa boyle birşey mümkün
selamlar
dell iyi bir markadır sonucta alienware yine dell in urettigi bi makine
fiyat olarak da cok iyi uzun sure kullandım bi sorun yasamadım
daha iyi bişi alcam derseniz asustan baskasını dusunmeyin cok iyidir uzun yıllar yine kullanırsınız ve performans olarak ilerde bi sıkıntı yasamazsınız
sony fiyat olarak cok abartı gecen sene vaio f serisi aldim ve verdigim paraya acıyorum kendi işletim sistemi vaio menu vs bilgisayarı cok yavaslatıyo i7 olmasına ramen
mediamarkt fiyat olarak iyidir aldıktan sonraki 10 gun icinde daha ucuzunu bulursanız iade çeki filan yaziolar
vatanın indirim gunu de olabilir
Media Markt' a baktım. Dell' in 502 serisi 2.4 Ghz. İ7 işlemcili. Full HD ekran ve 2 GB ekran kartlı vs. 2,600 TL fiyatı vardı. Vatan' ın sitesinde eşdeğerini göremedim 502 serisi sadece 2 GHz' lik model vardı. Bu bahsettiğim modelin ekranı parlak ve görüntü kalitesi bayağı iyiydi. Keza ses kalitesi de aynı şekilde. Tek eksiği ise blue ray olmaması ki o da tartışılır.
Asus' un N55 Sf modeli ise 2,800 TL civarıydı ki Vatan' da fiyatı daha uygun.
Açıkçası MediaMarkt' ın fiyatları Vatan' ın indirimi söz konusu olduğunda oldukça yukarda kalıyor.
Piyasada yaygınlaşacağa benzer ultra portable laptop' lar bayağı iyi görünüyor. Aslında biraz sabretsek belki de böyle bir makina almak lazım.
bazı modellerde firmalar DVD yi sokup o soketi hdd takmak için kullanmanıza izin vericek aparatlar sunabiliyor N55 için bulabilirseniz varsa boyle birşey mümkün
Evet haklısın. Forumlarda rastlamıştım. Ebay' den ucuza temin edilebiliyormuş. SSD' li bir makina kesin uçar herhalde?
:cool:
Mevcut Toshiba bilgisayara da SSD takılsa hatta RAM arttırılsa performansı değişmez mi? Hatta bir kaç yüz milyona bir kaç sene daha idare eder.
onursumer
22-01-2012, 11:07
performasnı değişir kesinlikle ama üzerindeki işlemci chipsen vs nedir ? masraf yapmaya değermi ?
veya şimdilik ssd alıp biraz daha idare edip ilerde yeni alıcağın pc ye aktarabilirsin
performasnı değişir kesinlikle ama üzerindeki işlemci chipsen vs nedir ? masraf yapmaya değermi ?
veya şimdilik ssd alıp biraz daha idare edip ilerde yeni alıcağın pc ye aktarabilirsin
Toshiba A200 serisi bir laptop. İntel core 2 duo T7500 2.2 GHz. ve 2 GB RAM var üzerinde. Hard disk ise Hitachi HTS 542526K9SA00 model numaralı ve 5,400 rpm.
Hard disk 7,200 rpm upgrade edilir veya SSD' ye dönüştürülürse belki RAM' ler de ya aynı şekilde idare edilir veya en az 4 GB' a çıkarılırsa performansı mutlaka değişir diye düşünüyorum. Bu konfigürasyonda düşüncelerin ve tavsiyelerin nedir?
VATAN COMPUTER - ACER - AS4830TG CORE İ5 2430M-2.4GHZ-4GB DDR3-640GB-14"-1024MB GT540M-CAM-W7BAS - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as4830tg-2434g64bcb-as4830tg-core-i5-2430m-24ghz-4gb-ddr3-640gb-14-1024mb-gt540m-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=57734)
VATAN COMPUTER - LENOVO - Z570 CORE İ5 2450M-2.40GHZ-6GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-2GB GT540M-CAM-BT-W7BAS - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-320830-z570-core-i5-2450m-240ghz-6gb-ddr3-500gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=58453)
Bu 2 ürün haricinde fiyat/performans önerebileceğiniz bir model var mı ?
4830 tg nin bataryası sabit mi ? bilgisi olan var mı
Buara benimde laplup alasim var ama araba almaya kasiyorum(:
onursumer
26-01-2012, 14:32
Toshiba A200 serisi bir laptop. İntel core 2 duo T7500 2.2 GHz. ve 2 GB RAM var üzerinde. Hard disk ise Hitachi HTS 542526K9SA00 model numaralı ve 5,400 rpm.
Hard disk 7,200 rpm upgrade edilir veya SSD' ye dönüştürülürse belki RAM' ler de ya aynı şekilde idare edilir veya en az 4 GB' a çıkarılırsa performansı mutlaka değişir diye düşünüyorum. Bu konfigürasyonda düşüncelerin ve tavsiyelerin nedir?
şimdi gordum mesajı hdd nin bağlantı yapısı onemli ide ise zaten ssd takamazsın :)
modelinden bakamadım idemi satamı diye işlemci kotu değil iş gorur :)
VATAN COMPUTER - ACER - AS4830TG CORE İ5 2430M-2.4GHZ-4GB DDR3-640GB-14"-1024MB GT540M-CAM-W7BAS - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as4830tg-2434g64bcb-as4830tg-core-i5-2430m-24ghz-4gb-ddr3-640gb-14-1024mb-gt540m-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=57734)
VATAN COMPUTER - LENOVO - Z570 CORE İ5 2450M-2.40GHZ-6GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-2GB GT540M-CAM-BT-W7BAS - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-320830-z570-core-i5-2450m-240ghz-6gb-ddr3-500gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=58453)
Bu 2 ürün haricinde fiyat/performans önerebileceğiniz bir model var mı ?
4830 tg nin bataryası sabit mi ? bilgisi olan var mı
acer 14 inc timelinex serisi evet batarya sabit çıkmıyor
lenovo daha avantajlı bir cihaz
fiyatlar değişebili günlük kontrol edin :)
şimdi gordum mesajı hdd nin bağlantı yapısı onemli ide ise zaten ssd takamazsın :)
modelinden bakamadım idemi satamı diye işlemci kotu değil iş gorur
Modeli tam olarak HTS542516K9SA00 ata şeklinde geçiyor. sata olduğu için ssd takılabilir diye düşünüyorum. Gerçi aşağıdaki linkdeki karşılaştırmada dramatik bir fark görünmüyor?
Compare HITACHI - HTS542516K9SA00 160 GB SATA Hard Drive vs. Agility 2 (OCZ2-2AGT100G) 100 GB SATA II Solid State Drive (SSD) - Shopping.com (http://www.shopping.com/xSBS-Hitachi-HITACHI-HTS542516K9SA00-OCZ-OCZ-Technology-100-GB-Agility-2-Series-SATA-II-2-5-Inch-Solid-State-Drive-SSD-OCZSSD2-2AGT100G~PRDLT-69470092-97261128)
modelinden bakamadım idemi satamı diye işlemci kotu değil iş gorur :)
acer 14 inc timelinex serisi evet batarya sabit çıkmıyor
lenovo daha avantajlı bir cihaz
fiyatlar değişebili günlük kontrol edin :)
Hocam ben ısınmadan ve batarya süresinden muzdarip bir insanım.4830 daha ağır basıyor ama eminde değilim acaba doğru mu yapıyorum diye.
SSD 120GB Vertex alin derim tavsiyem... kesinlikle farki gorceksiniz