Orijinalini görmek için tıklayınız : ilginç bir uğultu sorunu
arkadaşlar düz giderken sorun yok sağa dönerken yok ama sola dönerken acaip bir uğultu var, yalnız önemli olan detay gazdan ayağı çeker çekmez kesilen bir uğultu, gaza basınca tekrar başlıyor,
özellikle 5. viteste çok belirgin alt viteslere doğru gittikçe azalıyor sesler, gaza basmıyorken çıt çıkmıyor çok ilginç bir durum nereden baktırmaya başlasam bilemedim, şanzıman ? aks? bilyeler?
bir fikri olan yada daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olan varmı ?
araç 2009 leon bu arada.
şimdiden desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar.
kimsenin bir fikri yok heralde, neyse ben haftasonu göstereyim sonuçları yazarım belki başına gelen birinin işine yarar
abi dediğin gibi bilyalardan aks dan yada şanzımandan gelmesi muhtemel
uğultunun nerden kaynaklandığını bulduğunuzda burdan da paylaşırsanız
aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur
Osman Bahadır
26-01-2012, 12:55
Tek tarafa yüklenince ve gaza basınca gelmesi bende bilya ihtimalini çağrıştırdı. Tarifinize göre de sağ arka teker bilyası... Kaldırın bi bakın derim.
ya ben en çok şanzımandan şüpheleniyorum açıkçası,
ilk baslarda 5.vites te gaza basarken direksiyonu hafif sol yapınca geliyodu, düz ve sağda yoktu,
sonradan diğer viteslerde başladı, ve artık çok çok az da olsa düz giderken de var,
ama gerçi şanzıman olsa sağ dönüşte de yapar gibime geliyor, bilye veya aks çıkıyo ortaya böyle düşüncede,
yemin ederim havuz problemi gibi hafta içi de iş saatleri nedeniyle baktıramıyorum böyle düşüne düşüne mal oldum.
şanzıman çıkmasa da mutlu olsam valla,
arkada 2 cm lik spacer lar var şimdi sen oyle dedin ya onlara b*k atarım bi gün boyunca :)
Osman Bahadır
26-01-2012, 15:09
Açıkcası ben de yeni model araba bilyayı neden bozsun diye düşünüyordum ki spacer dedin, taşlar yerine oturdu.
İlk işin tekerlekleri kaldırıp bilyaları kontrol etmek olsun. Özellikle de sağ arka tekerleği.
ona bakarız kolay kardesim de peki sence gaza basmıyoken çıt çıkmaması normal mi tekerlek bilyesi olsa gaza bassakta basmasakta ugultu yapmazmı sence ?
Osman Bahadır
26-01-2012, 19:49
ona bakarız kolay kardesim de peki sence gaza basmıyoken çıt çıkmaması normal mi tekerlek bilyesi olsa gaza bassakta basmasakta ugultu yapmazmı sence ?
Üzerine yük binen bilya daha çok öter. Gaza basınca yük arka tarafa transfer olur. Sola dönünce de yük sağa transfer olur. Bu nedenle sağ arka dedim zaten.
hadi bakalım hayırlısı tesekkurler acıklamalar icin bakalım ne cıkacak cmtsı ola hayrola
ancak bu haftasonu baktırabildim, sanzıman kulağı dendi, değiştirdik sorun çözülmedi, onu sökerken aks körüğünün yırtıl olduğunu gördük bu hafta onu halledicez bakalım o kesicekmi sesleri, artık düz giderkende geliyor bu arada
rekord2000
10-02-2012, 18:38
Basima gelen bi hadisenin aynisi, aracim o donem daewoo espero idi, ve sola donerken ozellikle gaza bastigimda ferrari sesine benzer bi ugultu gelirdi! Sol on tekerlek rulmaninda sorun tespit edip halletmistik! Aklinda bulunsun hocam
merhaba tekrar arkadaslar, sorun halloldu, şanzımanda 5. vites dişlisinin üstünde bi parça varmıi o dağılmış, ağırlık o tarafa yüklendiğinde ötmeye başlıyormus, değişti sorun çözüldü, tabi bana da 1000 tl girdi :(
TorqueTuning
12-03-2012, 13:07
Geçmiş olsun, tüm şanzumanı da dağıtabilirdin... Belki biraz teselli olur..