PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç satışı ocak ayı bandrolü sorunsalı

Mivec_4G63
23-01-2012, 16:07
Ocak ayı bandrolünü kim ödemelidir ? Yarına aracı satacağım satarken problem çıkar diyorlar. Bu bandrolü kim ödeyecek sonuçta 1 ay kullandım ben aracı.

TünayK
23-01-2012, 16:10
teorık olarak şubat ayında olsaydık senın odemıs olman gerekırdı.cunku satısı temız olması lazım...ancak sımdıkı durum karısık sonuc olarak su anda arabanın vergı borcu yok dolayısıyla sen satabılırsın,adam da alabılır...alıcı ıle dıyaloguna baglı...

Osman Bahadır
23-01-2012, 16:10
1 Ocak'ta araç kimin üstüne ise vergi o kişi adına tahakkuk eder. Ve o kişi aracını bu tahakkuk eden vergiyi ödemeden satamaz. Verginin son ödeme tarihi farklıdır, tahakkuk tarihi farklı. Yani resmi olarak satıcı öder.

Alıcıyla anlaşabilirseniz, daha doğrusu alıcıyı ikna edebilirseniz alıcıya da ödetebilirsiniz. Ama alıcının aracı satın almadan sizin adınıza ödeme yapması gerekir.

Bir başka yöntem ise aracın fiyatına vergiyi eklersiniz.

poseidon
23-01-2012, 16:11
Ocak ayı bandrolünü kim ödemelidir ? Yarına aracı satacağım satarken problem çıkar diyorlar. Bu bandrolü kim ödeyecek sonuçta 1 ay kullandım ben aracı.

31 ocak 2012 ye kadar ödenmeyebilir ve satışta bir problem olmaz.

01 Şubat 2012 günü araç ocak pulu ödenmemiş şekilde satılamaz.
Bu durumda sen ödemek durumunda kalırsın.

Skyhawk34
23-01-2012, 16:12
ben daha ay bitmemişse alıcıdan kesiyorum

krscan
23-01-2012, 16:12
Suan borcu gözüküyor olması lazım. Ocak 1 itibariyle sisteme borç giriyor diye biliorum. ki gözüküyorsa satış veremezsin.

hddsheriff
23-01-2012, 16:13
bandrol ücreti ödenmediği noter ekranında görünüyor , ödenmeden satış yapmıyorlar. Etik olarak araç sahibinin ödemesi gerekir.

poseidon
23-01-2012, 16:13
1 Ocak'ta araç kimin üstüne ise vergi o kişi adına tahakkuk eder. Ve o kişi aracını bu tahakkuk eden vergiyi ödemeden satamaz. Verginin son ödeme tarihi farklıdır, tahakkuk tarihi farklı. Yani resmi olarak satıcı öder.

Alıcıyla anlaşabilirseniz, daha doğrusu alıcıyı ikna edebilirseniz alıcıya da ödetebilirsiniz. Ama alıcının aracı satın almadan sizin adınıza ödeme yapması gerekir.

Ben yanlış biliyormuşum.
O zaman 1 senelik tahakkuk ettiği için araçta son ödeme günü gelmemişse bile vergi
borcu çıkıyor.

erh
23-01-2012, 16:14
31 ocak 2012 ye kadar ödenmeyebilir ve satışta bir problem olmaz.

01 Şubat 2012 günü araç ocak pulu ödenmemiş şekilde satılamaz.
Bu durumda sen ödemek durumunda kalırsın.

alakası yok.. senin mesajının bir ustundeki mesajda hersey acıklanmıs.. aynen oyledir olanda..

Mivec_4G63
Şimdi borç görünür mü görünmez mi nereden sorgulayabiliriz?

Osman Bahadır
Ben yanlış biliyormuşum.
O zaman 1 senelik tahakkuk ettiği için araçta son ödeme günü gelmemişse bile vergi
borcu çıkıyor.

Motorlu taşıtlar vergisi 6 aylık dilimler halinde tahakkuk eder.

Ve doğrudur. Son ödeme günü gelmemiş olsa bile tahakkuk tarihi esastır.

poseidon
23-01-2012, 16:15
alakası yok.. senin mesajının bir ustundeki mesajda hersey acıklanmıs.. aynen oyledir olanda..

Ok zaten gerekli düzeltmeyi sonradan yaptım.

hddsheriff
23-01-2012, 16:15

görünür. gelirler.gov.tr den sorgulayabilirsin e-devlet şifrenle

SOMEONESPECIAL
23-01-2012, 16:16
teorık olarak şubat ayında olsaydık senın odemıs olman gerekırdı.cunku satısı temız olması lazım...ancak sımdıkı durum karısık sonuc olarak su anda arabanın vergı borcu yok dolayısıyla sen satabılırsın,adam da alabılır...alıcı ıle dıyaloguna baglı...

ocak 2012yi ödemeden satış yapmıyor noter

Eworen
23-01-2012, 16:17
Daha geçen hafta içi sattım bir araç Ocak vergisini yatırmadan kesinlikle araç satışı yapılamaz noterde borcu var olarak gözükür
Bu durum biraz satıcı ile alıcı arasında çözülmesi gerekli ve satıcının alıcıdan bu bedeli alması daha doğru olan şeydir
bununda çözümü baştan anlaşmaktır bunun içinde bu durumu bilmeniz gereklidir
yani satıcı olarak mantıken ödemeniz garip oluyor tabikide çünkü diğer kalan 5 ayın vergisini vermiş gibi bir durumda oluyorsunuz..

SOMEONESPECIAL
23-01-2012, 16:17
bandrol ücreti ödenmediği noter ekranında görünüyor , ödenmeden satış yapmıyorlar. Etik olarak araç sahibinin ödemesi gerekir.

Aynen noterde ödenip ödenmediği görünüyor...
Kim ödeyecekse vergi dairesine gidip ödesin, bankadan ödenirse
sisteme düşmesi 2 günü buluyormuş satış gene yatıyor bilginize...

krscan
23-01-2012, 16:18

burdan bakabilirsin.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_MTV_SORGU

TünayK
23-01-2012, 16:18
ocak 2012yi ödemeden satış yapmıyor noter

yanlış mantık kurmuşum o zaman başkanım:)

h.guroglu
23-01-2012, 16:19
daha 4 gün önce bir aracın satışını yaptım ben görünmez diyordum ama notere gittiğimde aracın borcu var satış yapamazsıznız dediler

mecbur bandrolu satıcı alıyor

salih_560
cuma günü arabayı teslim ettim yeni sahibine ocak vergisinide ben ödedim ocak pulu yatmadan satış yapılmıyor ...

SOMEONESPECIAL
yanlış mantık kurmuşum o zaman başkanım:)

Seni böyle durulmuş, sakinlemiş, rahatlamış gördüm Tünay'ım :hahaha:

TünayK
23-01-2012, 16:20
Seni böyle durulmuş, sakinlemiş, rahatlamış gördüm Tünay'ım :hahaha:

ne biliyim abi birden yaşlandım sanırsam:) dinlenıyorum bu ara yakında cozuturum yine:D

SOMEONESPECIAL
23-01-2012, 16:21
Valla bende satıcıyken ödedim. 46,5 TL :D

Ben alacaklı olsam 1 Şubatta alırım araba.
Hele hele bandrolü yüksekse kesin beklerim

SOMEONESPECIAL
23-01-2012, 16:22
ne biliyim abi birden yaşlandım sanırsam:) dinlenıyorum bu ara yakında cozuturum yine:D

Yaw seninle bi türlü tanışmak nasip olmadı :)

Mivec_4G63
23-01-2012, 16:23
ilk taksit 6 ay için 300 lira görünüyor. Bu durumda satıcıdan 250 lira fazla para istmem gerekir doğru mudur? Çünkü 5 ay kullanacak aracı

mgnPower
23-01-2012, 16:23
hazirandada arac aldim aralikdada aldim ve tum vergileri ben odedim :D hatta vergi aylarinda satarkende satici olarak cok vergi odemisimdir. focusu bir satayim vergisi yine bende :) vergi odemek icin gelmisim bu yalan dunyaya. kahpe felek vergiyle kirbacliyor narin bedenimi :D

TünayK
23-01-2012, 16:24
Yaw seninle bi türlü tanışmak nasip olmadı :)

oyle oldu valla:)hayırlısı abi yaz gelsın yarış marış görüşürüz ınsallah:)

SOMEONESPECIAL
ilk taksit 6 ay için 300 lira görünüyor. Bu durumda satıcıdan 250 lira fazla para istesem gerekir doğru mudur?

Valla 6 gün içinde satamazsan karşı tarafla anlaşmadan,
seve seve ödeyeceksin zaten. Bunu alıcı ile baştan konuşmalısın.
Ama kim olsa yan çizer.

h.guroglu
iyide sen bu aracın satışını almıcakmısın eğer pazarlığınız bittiyse noterde zaten bandolü almadan satış yapamaz adam mecbur kendi cebinden alacak

ErenErdem
23-01-2012, 16:26

:) Kesinlikle satıcı ödemelidir, yukarıda yazdığı gibi alıcı ile satıcı anlaşır alıcıya ödetilir yada fiyata eklenir orası ayrı konu. Borçlu olan satıcıdır.

SOMEONESPECIAL
23-01-2012, 16:28
iyide sen bu aracın satışını almıcakmısın eğer pazarlığınız bittiyse noterde zaten bandolü almadan satış yapamaz adam mecbur kendi cebinden alacak

Arkadaş satıcı

Mivec_4G63
23-01-2012, 16:30
siz olsanız ödermiydiniz bu vergiyi?

wolrath
23-01-2012, 16:30
satıcı öder elbette.

Mivec_4G63
23-01-2012, 16:31
satıcı öder elbette.

iyi de ben 1 ay kullandım, neden adamın 5 ay kullandığı aracın vergisini de ben ödeyeyim? Ben diyorum ki 1 ay ne düşüyorsa vereyim alan kişi de 5 ay bineceği kadar ödesin

krscan
23-01-2012, 16:33
siz olsanız ödermiydiniz bu vergiyi?

Geçen hafta otobüs sattık alıcıyla konustuk yarı yarıya çektik. Anlaşamasak mecbur ödicektik. Yani alıcıyla anlaşmana bağlı ödemezsede mecbur sen ödiceksin.

h.guroglu
23-01-2012, 16:35
pardon ben arkadaşı alıcı sanmıştım ama bu işin kuralı bu şekildedir eğer bandrol zamanı gelmiş ise satıcı öder bende sattığım aracı alalı 15 gün olmuştu ama bandrolünü ben ödedim malesef bandrolü siz ödiyeceksiniz

orhan_guney
kesınlıkle :icon_tup: dogru bende doğuş grubunda sıfır arac satışındayım aracı borcsuz satman gerekır yanı bandrol sana aıtdır.

mgnPower
iyi de ben 1 ay kullandım, neden adamın 5 ay kullandığı aracın vergisini de ben ödeyeyim? Ben diyorum ki 1 ay ne düşüyorsa vereyim alan kişi de 5 ay bineceği kadar ödesin

yas kac hocam senin ? yanlis anlamada neyin kafasindasin ? satici binsede binmesede kenara ceksede bos bos yatirsada parcalasada ruhsati uzerinde ve trafikde gorunuyorsa odeyeceksin bu vergiyi. alici kisi ile daha onceden konusmadiysaniz ve ona ben odemem durum bu bu demediyseniz vergi siizn hakkinizdir. Alici olan taraf oldugum durumlarda dusunursek vergi yuzunden kaporami geri alip paarligi bozmuslugum bile vardir. 6 aylik degil bu vergi ayrica senelikdir. Yuce devletimiz bize torpil yaparak iki esit takistte odetmektedir. ve her taksidin yukumlulugu 6 aylikdir. 6 ay kullaniyorsun bu para 3 ay kullaniyorsun bu para demiyor yani.

Kadyr
23-01-2012, 16:45
Bana kalirsa ocakta ve 6ay araca kim bincekse o odemelidir

baha38
23-01-2012, 16:48
Ben alıcıyım arabanın borcu varsa niye ben ödeyeyim 1 günü 2 günü yok bunun sonuçta o borç o arabanın bende arabamı satsam şuanda alıcı ben binecem ben öderim demezki eskiden nasıl borcu yoktur yazısı alıyoduysak aynı hesap borçsuz şekilde teslim olacak ama karşılıklı anlaşılırsa karşı taraf ödüyo ama. Ki burda herkes araba alıyo satıyo kim araba alırken bandrolunu cezanı ben ödeyim derki yani çok basit.

ErenErdem
23-01-2012, 16:58
Ödemeyenler aracın muayenesi gelmişse onuda yaptırmasınlar :D iki sene kendileri mi binecek :) alıcı yaptırsın, bakımını da yaptırmayın :) sanki kendiniz bineceksiniz

CRUEL
23-01-2012, 17:02
sistem yanlış beyler..:)

Mivec_4G63
23-01-2012, 17:13
yas kac hocam senin ? yanlis anlamada neyin kafasindasin ? satici binsede binmesede kenara ceksede bos bos yatirsada parcalasada ruhsati uzerinde ve trafikde gorunuyorsa odeyeceksin bu vergiyi. alici kisi ile daha onceden konusmadiysaniz ve ona ben odemem durum bu bu demediyseniz vergi siizn hakkinizdir. Alici olan taraf oldugum durumlarda dusunursek vergi yuzunden kaporami geri alip paarligi bozmuslugum bile vardir. 6 aylik degil bu vergi ayrica senelikdir. Yuce devletimiz bize torpil yaparak iki esit takistte odetmektedir. ve her taksidin yukumlulugu 6 aylikdir. 6 ay kullaniyorsun bu para 3 ay kullaniyorsun bu para demiyor yani.

Yaşla ne alakası var bu olayın ? Ben yasal olarak borçlu görünebilirim ancak aracı ben kullanmayacam neden ödeyim kullanmadığım aracın vergisini. Neyse alıcı vergiyi ödemezse keyfi bilir, başkasına satarız.

997TT
23-01-2012, 17:15
Bu vergı onumuzdekı 6 ay ıcın olan vergı,yanı alıcının odemesı gerekır...

SifirinciMurat
23-01-2012, 17:17

aranızda anlaşın, borç senin borcun ama vergisini ödediğin 6 ay, arabanın yeni sahibine yarayacak. alıcı isterse ocak sonunu bekleyip seni o vergiyi ödemeye mecbur da bırakabilir. ben de geçen hafta araba aldım, her şeyi kusursuz, çok da iyi bir fiyata aldığım için vergiyi kıllatmadan kendim ödedim, zaten temmuza kadar ben kullanacağım.

eskiden 31 ocak'a kadar bu ilk taksit borç olarak görünmüyordu o şekilde de araba alıp satmışlığım oldu, bu sefer böyle çıkınca şaşırmadım da değil.

Mivec_4G63
23-01-2012, 17:23
teşekkür ederim yardımlarınız için bakalım sonuç ne olacak

Cliosportve
23-01-2012, 17:27
1 Ocak gününden itibaren vergi satıcıya aittir

wolrath
23-01-2012, 17:30

arkadaş cevabı vermiş :)

Ödemeyenler aracın muayenesi gelmişse onuda yaptırmasınlar :D iki sene kendileri mi binecek :) alıcı yaptırsın, bakımını da yaptırmayın :) sanki kendiniz bineceksiniz

madem bu kadar zorladı seni 300lira keske alıcıyla bu konuyu gorusseydın (kı ben olsam hayatta kabul etmezdım hele kı pazarlık yapılmışsa.) ya da fıyata 300lıra ekleseydin.

dedıgın gıbı mal senın malın satmassın elbette.
sen de bekle hazıranda sat arabanı. 29 hazıran son ıs gunu.
sonuna kadar kullanmıs olursun arabanın vergısını :D

ALPER-VNS
23-01-2012, 17:47
ne kadar araba alıcak adam varsa tanıdığım hele şu şubet gelsin bandroller bi girsin de öyle alalım diyo :) keşke ben de yapsaymışım o kadar heveslenmişim ki araba alcam diye aklıma gelmedi yemin ederim.. 650 ödiycez şimdi..

aviator35
23-01-2012, 20:33
aranızda anlaşın yoksa şubatta zaten sizödeyeceksiniz

34btr1907
23-01-2012, 20:48
farklı bı soru sorucam konuyu dagıtmadan, ocakayı sonunda vergı borcumu ödemezsem 2 3 ay sonraya sallasam ilk taksiti ,faiz aylık %2.5 dıye bılıyorum dogrumudur?

sinan-s
23-01-2012, 20:50
Sen ödemelısın..

cgty06
23-01-2012, 21:03
Satıcı öder ben bu hafta vericem aracı ama ödedim. 458lirayı. bu mantıkla şöyle oluyo arabayı satıcam muayeneyi yaptırmayım sanki 2 sene ben mi binicem

Low-Rider
19-07-2012, 08:44
Şimdi vergi ayındayız , ödemeden satış yapamıyoruz sanırım?

Doğru mu?

Birde etik olarak kimin ödemesi gerekir:D

edit:genel yorumlar alıcının ödemesi gerekir yönünde

Ramcho®
19-07-2012, 09:52

Doğru mu?

noterde satış yapamassın özgürüm...

ama ben firmamda sattığım her araçın bandrolü ödeyip satışa hazırlıyorum...

noterde satış veremedğin takdirde VERGİ SATICIYA AİTTİR.

SOMEONESPECIAL
19-07-2012, 10:13
Ben borçsuz harçsız sıfır masraf teslim ederim.
Ki çoğu alıcı da böyle ister.

CRV yi haziran da alırken temmuz vergisini ödettirdim adama :)
(Pazarlıkla totalden düştük)

aslan
19-07-2012, 10:21
ayın 20.ne kadar satıcının 20.nden sonra alıcın ödemesi gerekir bu hep böyledir benim bildigim tabiki ortam ve şartlar duruma göre elveriş gösterebilir

cagri-35
19-07-2012, 11:11

Doğru mu?

Özgür Salı günü aracımı sattım, vergi borcu tahakkuk ettiğinden noterde gözüktü ve ödenmesi gerekti satışın yapılması için. Bir önceki aracımda dönemin sonunda tahakkuk ediyordu diye hatırımda kalmış. Baştan beri önümüzdeki 6 ay siz bineceksiniz araca vergi size ait diye yapmıştım pazarlığımı. Vergiyi hemen yandaki bankadan ödedim aracın fiyatına ekledim sorun çözüldü. Yani eğer aracını satıyorsan alıcıya ödet yada sen öde fiyata ekle.

Doğrusu, olması gereken bu.

Ahmet_28
19-07-2012, 11:32
bandrolu yatırdım 970 tl :D ama fiyata eklerim.önümüzdeki 6 ay boyunca alıcı kullanacak aracı ben neden ödeyeyimki ona göre fiyat konuşmak lazım.

gökan
19-07-2012, 11:43
beyler netten taksıtle nasıl oderım temuz vergısını

enesy
19-07-2012, 11:48
Resmiyetini , olması gerekeni bilmem ama ödemek inceliktir , esnaflıktır bence.

Bende geçen hafta aldım , pzarlık aşamasında muhabbeti bile geçmedi verginin.

Satacak arkadaş bana vereceği gün bi güzellik yaptı , bakımını yaptırdı yetkili serviste , vergisini ödedi. Adettendir dedi bir de depoyu fulledi.

Şimdi arayıp benden 1000 TL daha istese , ucuza verdim sana 1000 daha ver dese veririm düşünmeden.

darkmoon
19-07-2012, 11:59
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

burdan aracının bilgilerini girerek ödeyebilirsin anlaşmalı bankalara otomatik taksitlendirme yapıyor.